29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Maminky, prosím o radu, čím mazat pokožku malého miminka? Náš drobeček se začal hrozně moc loupat nebo co? Ekzém to snad není
A nevím, jakou kosmetiku vyzkoušet. Co se vám osvědčilo, olejíčky, krémy nebo něco jiného?
Zatím jsme používali slunečnicový olej z lékárny a olejíček Johnson´s Baby, tak nějak na střídačku a dobrý. Ale před pár dny až týdny D. začala hrubnout pokožka na bocích (po celé délce tělíčka) a pak se to posunulo i na ručičky okolo ramínek a pod oušky na krku. A teď se to celé loupe Přestala jsem i koupat každý den a co nejvíc promazávám. Je to lepší, ale dobré ještě ne.
Není tady
Hanci já jsem od narození používala lékařskou vazelínu. je opravdu dobrá a promaže dostatečně. I teď když se malé objeví nějaké sušší místo tak jí mažu právě vazelínou. Potom je dobrá i modrá indulona.
Ale pokud by měl malý takový problém déle tak bych určitě navštívila kožaře.
Není tady
Hanci,
měla jsem stejný problém a doktor mi poradil obyčejný olivový olej, ale z lékárny, ne kuchyňský. A do týdne měla kůži krásnou. Používám ho doteď a jsem naprosto spokojená, že o dětském olejíčku ani neuvažuju.
Na koupání mi dál poradil čaj z dubové kůry nebo řepíku. Koupám ho v řepíku. To znamená uvařím čaj a naleju ho do koupele. Pěnu ani mýdla též nepožívám a Mišce to moc svědčí.
Není tady
Našej sa šúpala koža okolo uší a nám dala na to doktorka krém: Excipial mastný. (Je také aj telové mlieko, ale tento krém je fakt echt mastný, preto asi lepší na to) A zabralo to do týždňa.
Není tady
Já mazala olejíčkem, nejdřív klasickým od Avirilu a pak mandlovým a moc to nepomáhalo. Pak mi bylo řečeno že suchou loupající se kůži je třeba hydratovat né mastit . Takže jsme začali mazat hydratujícím tělovým mlíčkem a za chvilku byla kůžička jak z alabastru
.
Není tady
Taky mi bylo řečeno, že na promazávání je lepší tělové mléko, lépe se vsákne, olejíček zůstane na povrchu... Jinak já jsem teď nakoupila kosmetiku Robátko z konopí. Včera mi přišla, mám tam pro holky šampon, mycí pěnu a tělové mléko...
Není tady
Holky, díky moc za rady!!! Jste skvělý
Vazelínu jsem měla a fakt to s ní bylo lepší, ale přeci jen dávám přednost něčemu víc jemnému a přírodnímu.
Olivový olej čeká na řadu, určitě na něj dojde. V nejhorším, až vyberu slunečnicový.
Excipial používám sama, ale nejsem si jistá, jestli je i pro mimi. Příbalový leták jsem už vyhodila, chjo
V lékárně mě přivedli na Oilatum krém. Jsem si to vůbec neuvědomila, mám ho doma hafo vzorků, takže testutejeme jako první ten. Doporučují ho pro ekzematiky a už od novorozenčků. Tož uvidíme, co udělá přes víkend...
Ale, pokud nepomůže, tak v po naběhneme k doktorce. Dýl než týden to "podomácku" léčit určo nebudu.
Není tady
Abby, sím, mohla bys pak písnout, jak se Robátko osvědčilo? Mě konopná kosmetika hrozně moc láká.
Není tady
Hanči ten Excipial bych si nechala až jako poslední řešení, jsou to kortikoidy a mě to pro malý dítě nepřijde úplně ideální - samozřejmě když je fakt ekzém, tak se nedá nic dělat, ale napřed bych zkusila jiný věci.
Moje kamarádka přísahá na kosmetiku Bioderma, mám od nich mýdlo i tělové mléko, ale holky skoro nemažu - to tělové mléko jsem použila v podstatě asi dvakrát, když se jim loupala kůže na hlavě, a pomohlo to skvěle. To ale nebyl žádný zásadní problém a možná by to vyřešil i obyčejný dětský olejíček....tak jsem ti moc nepomohla, co?
Jestli jsi ale ty ekzematik a teď má problém i prcek, tak bych skoro zašla za nějakou hodně dobrou kožařkou...
Není tady
Ronjo, to jsem si myslela, že Excipial je takovýhle svinstvo ale určitě ho zkoušet nebudu. Včera a dneska jsem mazala Oilatum a zdá se, že dobrý
Jinak já mažu od narození po koupání slunečnicovým olejíčkem z lékárny a byl dobrý i na tu hlavičku, jak píšeš taky. Právě že mi přijde, že tu máme dost "hnusnou" vodu, tak radši mažu pravidelně
S ekzémy a kožaři, to je otázka Sebe sama za ekzematika v podstatě nepovažuji
protože můj "ekzém" mají na svědomí "střeva" - Duhringova seborhoická dermatitida. Teď jen likviduji škody z dětství, občas tím Excipialem
a celkově mám trochu citlivější kůži. Právě kdyby se tu někde našel schopný kožař, tak bych naběhla hned i s malým, ale zatím jsou mé zkušenosti takové
že je lepší samoléčba
Tož kdybyste někdo věděl o "kapacitě" někde na jihu (JČ, Vysočina, JM) hned sem s ním
Není tady
Hanči bohužel to mám podobně - tedy se s kůží, ale se střevy (Crohnova nemoc): nejlepší se ukázala samoléčba. Pokud by ti Brno připadalo dostupné, moje kamarádka má údajně vynikající kožařku, mohla bych ti sehnat kontakt
Není tady
Ronjo, to mě mrzí - jak Crohn, tak ta samoléčba Jinak Brno není až tak od věci
Máme druhou půlku rodiny na Moravě a přes Brno jezdíváme, tož by se to dalo spojit...
Mohla bys mi tedy sehnat kontakt, prosím? Díky moc
Není tady
Ronja napsal(a):
Hanči ten Excipial bych si nechala až jako poslední řešení, jsou to kortikoidy a mě to pro malý dítě nepřijde úplně ideální - samozřejmě když je fakt ekzém, tak se nedá nic dělat, ale napřed bych zkusila jiný věci.
Ronji už je to teda , ale Excipial žádné kortikoidy nemá...je tam jen Urea...
Není tady
A Excipialů je hrozně moc, od mlíka, mastí, krémů ..... takže záleží jak a co. Ale kortikiody jsem tam taky nenašla
Není tady
Ahoj.
Excipial opravdu žádné kortikoidy neobsahuje, ale je tam ta močovina, která malému miminku nemusí moc vyhovovat. Chce to asi zkoušet, každému dítěti vyhovuje něco jiného . U nás Dominika mažeme od malinka Lipikarem od La Roche (atopická pokožka) a malé zase víc vyhovuje dětský krém Robátko (také má problém s atopem). Takže je vidět, že i dvěma dětem z jednoho vrhu
může vyhovovat pokaždé něco jiného
Není tady
Stránky: 1