18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
Samozrejme, ze jsem u hlavy nemela pistoli abych jela, ale take jsem nemela na vybranou.
Vdycky je na vybranou... teda s výjimkou té pistole nebo chloroformu
Nelze se vymlouvat na to, e "nerekl o tom, ze se budeme stehovat do jeho zeme... jsem kvuli nemu at uz chce ci nechce opustila rodinu" - nebo vy jste o tom spolu nikdy nemluvili? Nebo ty sis ani sama neuvědomovala, e monost bydlení tady nebo tam je nejméně 50:50? Nakonec i kdyby ti zalhal, nemusela jsi odjídět. To bylo jen a jen tvoje vlastní rozhodnutí... a a je manel jakejkoliv, to, e jsi odela s ním (za ním) není jeho vina a skutečně mu to nemůe vyčítat.
Není tady
Ono Marcio, ty má dvě monosti - buď se k němu bude chovat tak, jak chce, aby se on choval k tobě a pokud to pak neudělá, můe být natvaná... nebo to přehodnotí a odejde s tím, e u ádný pokusy o smír, es udělala, co se dalo a končí.
Na tom, co píe Dui, je kus pravdy - nech ho dýchat, a jede na dovolenou... a si dělá, co libo. A dělej to taky. Ty mu hned vmete, e si to uívá, vám nepřipraví ani pěknej víkend... kvůli němu si opustila rodinu... Ví co, já bych ti taky nevolala, nechtěla bych si kazit dovolenou telefonátem s někým tak... kyselým, trpícím, kousavým... Proč mu prostě neřekne, a si to uije a dík, es zavolal? Je jeho chyba, e ty na své dovolené v ČR lítá, běhá a zařizuje? Já bych sem s tebou taky nejela na jeho místě. Dovolená je na odpočinek, není to hon. Pokud vám nefunguje komunikace, tak tím, e bude kousavá při kadý příleitosti to nevylepí.
Pokud jsou tam jetě jiný věci, tak se seber a odejdi.
Proč potřebuje vědět, e někoho má, nemiluje tě... asi abys mohla pak naříkat, já jsem tam chtěla zůstat, ale u mě nemiloval, tak co jsem měla dělat. Musela sjem se odstěhovat a mám to ták těký... ale on za to můe.
za věci ve svým ivotě si kadý můeme do velké míry sami. Přijmi svou zodpovědnost za to, jak teď ije a bude se ti ít líp - a to teda vstřebá, e si za to můe ty...
Tahle přiznaná pravda tě osvobodí.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Marcia111 napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
tak to je blbý. koda, e sis to nerozdělila, aby ti aspoň týden vyel na společnou dovču.Kdyby uz na to prislo, tak by se to v praci nejak zaridilo, ale to by v prvni rade musel chtit on sam.
já bych nečekala, co on. klidně jsi to mohla zkusit nadhodit při nějáké příleitosti.
Pavlo, ono tema dovolena uz je samo o sobe silne kafe. Sem tam nadhodim, ze bychom si mohli nekam spolecne vyjet s detma o vikendu a on vzdy odpovi at jdu sama, ze se mu nechce, v horsim pripade se mne zepta, zda jsem se narodila s nim, ze musime chodit vsude spolecne, parodox je, ale ten, ze nechodima NIKAM spolecne. On si s kamarady jde, ale rodinu nevezme nikam. Prijde mi to prinejmensim divne, stydi se za nas, za mne? Proc nevezme ani ty kluky ven an prochazku? No a tak uz se vetsinou ani radeji neptam, protoze to zklamani pak boli mnohem vic nez to, ze se nikam nejde.
Není tady
Jej Javeno, v Tvem psani je hodne psychologie , neco uz mam sice nastudovane, ale nejspis jeste nejsem ve fazi abych vsemu co mi pises rozumela.
Vsak ja M. nic nezakazuji, nedusim ho. On byl ten, ktery napsal, ja odpovedela to co si skutecne myslim, nemam potrebu se pretvarovat a delat, ze to co udelal bylo naprosto v poradku, jenom proto aby byl doma klid. Udela by to znovu a zkousel by dalsi veci. Vzdyt takhle se k sobe manzele nechovaji! Ze mi svou dovolenou oznami 7 hodin pred odletem.
Ja jsem udelala chybu v tom, ze jsem si ho vzala a odjela jsem s nim, byla jsem mlada a blba. To si uvedomuji az moc dobre. Prizpusobila jsem se mu, delala jsem veci, ketre by mozna jen maloktera z vas tady zvladla, pricemz on neudelal temer nic proto abych se tady a vedle neho citila dobre.
Podle mne rodina jako takova je scelena, ne, ze si kazdy hrabe na svem pisecku. Nelibi se mi, ze on si jezdi a chodi vyhradne sam, ja nemam zajem jezdit na dovolene sama. Od ceho jsme potom rodina? Neco jineho je, ze maji manzele ziji spolecnym programem a obcas si kazdy vyjede sam. Jenze u nas nic takoveho neni. Jsem dost liberalni, ale mam i sve hranice. Navic jsem mu nic nevmetla, napsala jsem mu, ze jsem rada, ze si to uziva. Svym zpusobem mu to snad i preji, kdyz se mnou/s nama toho neni schopny.
Není tady
Marci - jaké zklamání?
Chodili jste jako rodinky vdycky, ted poslední dobou se to změnilo?
Nebo to takto je u od začátku, a tobě se to nelíbí od začátku.
Představuje si rodinku máma,táta, děti - pěkně za ručičku na procházce.
Já bych řekla, e ty to má takhle vysněný a chce ho za kadou cenu změnit.
Myslí si,e kdyby jste chodili na procházku, e by si byla spokojenějí? Stejně by třeba otravně koukal a udělal by to pro tebe jen z donucení. Má to cenu?
Není tady
dusička napsal(a):
Bud se s tím smíří,e takový je,e si bude dělat vechno podle sebe, nebo od něho odejdi. On se u nezmění, ty ho manipuluje, vyčítá. A on TI to vrací tím,e se s Tebou nebaví.
On moc doc dobře ví,e s ním zůstane,e jenom vyhrouje.
Dusicka
A ja doplnim: Jestli Ti Marcio leze na nervy,pak zakonite Ty jemu taky.
Takze tudy nejni cesty ven z bludneho kruhu.
Není tady
Marci - ale to jsou tvé představy
on má zase své představy.
Vdyt mít se rád není jen o tom trávit spolu čas?
Co on dělá,kdy jde s dětma na procházku sama?
Není tady
Arcanum napsal(a):
dusička napsal(a):
Bud se s tím smíří,e takový je,e si bude dělat vechno podle sebe, nebo od něho odejdi. On se u nezmění, ty ho manipuluje, vyčítá. A on TI to vrací tím,e se s Tebou nebaví.
On moc doc dobře ví,e s ním zůstane,e jenom vyhrouje.Dusicka
Jojo Arcanum
já to ted u vidím. Ty si mi kdysi napsala o zrcadle.
A já to u pochopila.
Protoe jsem svého chlapa nesnáela,vyčítala jsem mu, dělala jsem ,e ho neznám - on byl na mě nakrknutej a já se cejtila dotčená
Není tady
dusička napsal(a):
Co on dělá,kdy jde s dětma na procházku sama?
Dusi, jejda, nejsem uz ve veku kdy bych se musela vodit s manzelem za rucicku, ba naopak, s postupem veku ma clovek jine potrebya pohled na spolecne ziti s partnerem.
Muzes mi rict/napsat co podle tebe znamena manzelstvi?
Není tady
Arcanum napsal(a):
dusička napsal(a):
OK, souhlas, ale tak at mi porad dokola neblbne hlavu, ze mne miluje a prosi mne o odpusteni, ze je magor, ze to vi, ze se nekdy pitome chova. No a pak na druhy den je zase vysinuty. Jako by mnel dvoji osobnost.
Není tady
Marcia111 napsal(a):
K cemu ti bude odpoved na tuhle otazku?
Není tady
Marcia111 napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Marcia111 napsal(a):
Kdyby uz na to prislo, tak by se to v praci nejak zaridilo, ale to by v prvni rade musel chtit on sam.já bych nečekala, co on. klidně jsi to mohla zkusit nadhodit při nějáké příleitosti.
Pavlo, ono tema dovolena uz je samo o sobe silne kafe. Sem tam nadhodim, ze bychom si mohli nekam spolecne vyjet s detma o vikendu a on vzdy odpovi at jdu sama, ze se mu nechce, v horsim pripade se mne zepta, zda jsem se narodila s nim, ze musime chodit vsude spolecne, parodox je, ale ten, ze nechodima NIKAM spolecne. On si s kamarady jde, ale rodinu nevezme nikam. Prijde mi to prinejmensim divne, stydi se za nas, za mne? Proc nevezme ani ty kluky ven an prochazku? No a tak uz se vetsinou ani radeji neptam, protoze to zklamani pak boli mnohem vic nez to, ze se nikam nejde.
no a tam kde ije je tohle normální, nebo ne ?
Není tady
Marcia111 napsal(a):
dusička napsal(a):
Co on dělá,kdy jde s dětma na procházku sama?Dusi, jejda, nejsem uz ve veku kdy bych se musela vodit s manzelem za rucicku, ba naopak, s postupem veku ma clovek jine potrebya pohled na spolecne ziti s partnerem.
manelství - papír
Není tady
Marcia111 napsal(a):
Arcanum napsal(a):
dusička napsal(a):
Takze tudy nejni cesty ven z bludneho kruhu.OK, souhlas, ale tak at mi porad dokola neblbne hlavu, ze mne miluje a prosi mne o odpusteni, ze je magor, ze to vi, ze se nekdy pitome chova. No a pak na druhy den je zase vysinuty. Jako by mnel dvoji osobnost.
ale kdy ví, e je to pořád dokola a jiné to nebude, pak ti nezbývá, ne se s tím buď smířit, nebo jít od něj.
Není tady
dusička napsal(a):
Marcia111 napsal(a):
dusička napsal(a):
Co on dělá,kdy jde s dětma na procházku sama?Dusi, jejda, nejsem uz ve veku kdy bych se musela vodit s manzelem za rucicku, ba naopak, s postupem veku ma clovek jine potrebya pohled na spolecne ziti s partnerem.
Muzes mi rict/napsat co podle tebe znamena manzelstvi?manelství - papír
Tak musis byt v Tvem manzelstvi/partnertstvi nejspis nesmirne spokojena, protoze ten papir na to mas!
Pro mne je to mnohem vic........
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Marcia111 napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Dusicka
Takze tudy nejni cesty ven z bludneho kruhu.OK, souhlas, ale tak at mi porad dokola neblbne hlavu, ze mne miluje a prosi mne o odpusteni, ze je magor, ze to vi, ze se nekdy pitome chova. No a pak na druhy den je zase vysinuty. Jako by mnel dvoji osobnost.
ale kdy ví, e je to pořád dokola a jiné to nebude, pak ti nezbývá, ne se s tím buď smířit, nebo jít od něj.
Jak uz jsem psala, uz to zacinam chapat, trvalo to dlouho, ale jsem u konce. Vidim svetlo na konci tunelu.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Marcia111 napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
já bych nečekala, co on. klidně jsi to mohla zkusit nadhodit při nějáké příleitosti.Pavlo, ono tema dovolena uz je samo o sobe silne kafe. Sem tam nadhodim, ze bychom si mohli nekam spolecne vyjet s detma o vikendu a on vzdy odpovi at jdu sama, ze se mu nechce, v horsim pripade se mne zepta, zda jsem se narodila s nim, ze musime chodit vsude spolecne, parodox je, ale ten, ze nechodima NIKAM spolecne. On si s kamarady jde, ale rodinu nevezme nikam. Prijde mi to prinejmensim divne, stydi se za nas, za mne? Proc nevezme ani ty kluky ven an prochazku? No a tak uz se vetsinou ani radeji neptam, protoze to zklamani pak boli mnohem vic nez to, ze se nikam nejde.
no a tam kde ije je tohle normální, nebo ne ?
Zalezi, jak u koho. Myslim si, ze jeho chovani prameni z vychovy, kterou mu dali jeho rodice. Nejspis nic moc nezazil, tatinek se mu asi moc nevenoval a maminka jak by smet. On proste neumi davat, protoze to sam nikdy nepoznal. Nekdy v nem vidim sveho tchana, jsou jak pres kopirak.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Marcia111 napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Dusicka
Jasny jako facka.
A jeste tohle: blbnout hlavu si nechavas sama. A v tom je cely kouzlo.
Není tady
dusička napsal(a):
Arcanum napsal(a):
dusička napsal(a):
Takze tudy nejni cesty ven z bludneho kruhu.Jojo Arcanum
já to ted u vidím. Ty si mi kdysi napsala o zrcadle.
A já to u pochopila.
Protoe jsem svého chlapa nesnáela,vyčítala jsem mu, dělala jsem ,e ho neznám - on byl na mě nakrknutej a já se cejtila dotčená
Není tady
Arcanum napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Marcia111 napsal(a):
OK, souhlas, ale tak at mi porad dokola neblbne hlavu, ze mne miluje a prosi mne o odpusteni, ze je magor, ze to vi, ze se nekdy pitome chova. No a pak na druhy den je zase vysinuty. Jako by mnel dvoji osobnost.ale kdy ví, e je to pořád dokola a jiné to nebude, pak ti nezbývá, ne se s tím buď smířit, nebo jít od něj.
Jasny jako facka.
A jeste tohle: blbnout hlavu si nechavas sama. A v tom je cely kouzlo.
Jsi nejaka chytra, rada bych Te videla na mem miste. Clovek, ktery toho druheho stale jeste miluje se lehce necha zviklat, veri mu a snazi se pro zachranu udelat vsechno a dokonce i uverit jeho slovum. Je to tadz porad takove slovickareni, predbihani se kdo to napise lip, kdo jakoby vyzral nad tim druhym. Aby se pred jinyma ukazal jak umi tukat do klavesnice.........
Není tady
Marcio - hlavně e Ty umí tukat do klávesnice jen negativní slova na manela.
Proč s ním tedy si? Kdy je tak stranej?
Není tady
dusička napsal(a):
Proč s ním tedy si? Kdy je tak stranej?
No Dusi a proc jsi Ty se svym manzelem? Taky tady mas spousty vlaken a stezujes si na neho. Proste jen nekdy nechapu psani urcitych babinetek. Kazdy z nas mame sve problemy, sem se prijdeme vykecat, hledame spriznene duse. Vim o nekolika bb, ktere sem psaly a nektere je odtud doslova vystvaly svym utocnym psanim.
Není tady
Marcia111 napsal(a):
dusička napsal(a):
Proč s ním tedy si? Kdy je tak stranej?No Dusi a proc jsi Ty se svym manzelem? Taky tady mas spousty vlaken a stezujes si na neho. Proste jen nekdy nechapu psani urcitych babinetek. Kazdy z nas mame sve problemy, sem se prijdeme vykecat, hledame spriznene duse. Vim o nekolika bb, ktere sem psaly a nektere je odtud doslova vystvaly svym utocnym psanim.
Marci -
Tak za prvé - nemám tu spousty vláken
Za druhé - stěovala jsem si na něho jen v alkoholicích a to v průběhu od října 2010 do dubna 2011 kdy jsem chtěla odejít. Ale stále si říkala,odejít můu kdykoliv. Pořád mě něco drelo.
A co mě drelo?
To,e přeci jak je moné, e mě manel tak leze na nervy, proč ho nesnáím. Bylo to kvůli tomu,e neměl práci, chtěl něco víc, nechtěl jít makat za minimální mzdu (co do dneka nechápu )
Podala jsem ádost o rozvod.
Pak jsme to vechno probírali znova a znova. li jsme na večeři a on se mě ptak,jestli si to s rozvodem nechci jetě rozmyslet.e by nás nerad ztratil.
Práci si nael a od července dojídí do zahraničí (stavební dělník)
Protoe má za ten rok dluhy a taky jezdí jednou za 14 dnů domů, nechal mi volnou ruku k jeho výplatě, tak e já spojím nae výplaty dohromady a z toho hospodařím. Co mě vyhovuje (dřív to tak nebylo)
Myslel si,e se etřím na bydlení a přispíval mi jen málo.
Vyznali jsme si spolu lásku - jako za mlada.
To ví, kadý máme starosti, nikdo není bez problémů.
Ale já mu řekla, e mu věřím,e se o nás postará. e se postarám o nae děti, o teplo domova, ale e chci být malá holka a stoulit se mu do náruče.
Jo a vlastně uplně první přiblíení bylo na jaře,kdy jsem po 20 ltech začala řídit. On seděl v autě vedle mě a tak hezky na mě mluvil, abych se nebála, vůbec nekřičel, nenervoval se (jako můj táta třeba) .
A mohla bych dál psát o tom, jak jsem se změnila.
Klidně ho na to pivu polu,kdy přijede.
Není tady
Marcia111 napsal(a):
Jej Javeno, v Tvem psani je hodne psychologie , neco uz mam sice nastudovane, ale nejspis jeste nejsem ve fazi abych vsemu co mi pises rozumela.
Vsak ja M. nic nezakazuji, nedusim ho. On byl ten, ktery napsal, ja odpovedela to co si skutecne myslim, nemam potrebu se pretvarovat a delat, ze to co udelal bylo naprosto v poradku, jenom proto aby byl doma klid. Udela by to znovu a zkousel by dalsi veci. Vzdyt takhle se k sobe manzele nechovaji! Ze mi svou dovolenou oznami 7 hodin pred odletem.
Ja jsem udelala chybu v tom, ze jsem si ho vzala a odjela jsem s nim, byla jsem mlada a blba. To si uvedomuji az moc dobre. Prizpusobila jsem se mu, delala jsem veci, ketre by mozna jen maloktera z vas tady zvladla, pricemz on neudelal temer nic proto abych se tady a vedle neho citila dobre.
Podle mne rodina jako takova je scelena, ne, ze si kazdy hrabe na svem pisecku. Nelibi se mi, ze on si jezdi a chodi vyhradne sam, ja nemam zajem jezdit na dovolene sama. Od ceho jsme potom rodina? Neco jineho je, ze maji manzele ziji spolecnym programem a obcas si kazdy vyjede sam. Jenze u nas nic takoveho neni. Jsem dost liberalni, ale mam i sve hranice. Navic jsem mu nic nevmetla, napsala jsem mu, ze jsem rada, ze si to uziva. Svym zpusobem mu to snad i preji, kdyz se mnou/s nama toho neni schopny.
Tak psychologie, nevím... bych prostě řekla, jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Ty mi tu teď píe, e ho nedusí, es mu napsala, e jsi ráda, e si to uívá... přitom předtím napíe tohle -
Odepsala jsem mu na to, ze jsem rada, ze se alespon o dovolene dokaze bavit s lidma s kteryma tam je, kdyz uz pro svou vlastni rodinu neni schopen pripravit ani pekny vikend u nas v meste a at e bavi a uzije si to. Odpovedel mi, ze ja si jezdim na dovolene do CR a ptal se mne jestli on nemuze jet take na dovolenou. Odpovedela jsem mu, ze ja jezdim za svou rodinou, kterou jsem opustila kvuli nemu a beru sebou deti a ze v tom je zasadni rozdil, nicmene, ze neni problem v tom, ze na dovolenou jel, ale jakym zpusobem to udelal.
Já a nevím, jak se k sobě jiní manelé chovají, vím jen, e mi přestalo vyhovovat to, jak se ke mě choval ten můj...
Na tvým místě bych třeba já u měla byt v ČR... a nenechávala se oblbovat tím, e mě miluje, e ví, e je magor... e se mi omlouvá... řeí to tu u dva roky, take v reálu třeba dýl... a to já u měla hotovo. Jasně, má to sloitějí o to, e jsi v cizí zemi, já bych tedy upřímně asi zůstala v místě roditě dětí... ale jinak nevím proč čekat na zázrak, kdy vlastně neví, jak má vypadat.
A e ti přijde, e se tu předháníme, kdo to líp napíe... jako co líp napíe... moná se tajně domlouváme...
Tak se nás Marcio neptej. Ty se čílí toti pokadý. Ale co ti máme napsat. e je to normální? Není. e se změní? Nezmění...
take jestli to chce zachránit, buď vstřícná a neremcej. Protoe je takovej a ty ho nepředělá. Jestli ti to nevyhovuje, tak odejdi.
Co čeká, e ti budem psát. e jsi chudák enská v cizí zemi, jak jsi se mu obětovala... jakej on je prevít?
A kdy ti to napíem - bude se ti líp spát, přestane to svý manelství řeit. Asi těko, co... tak se nad tím, co ti tu píem zamysli - a vychladne.
Není tady
Clovek, ktery toho druheho stale jeste miluje se lehce necha zviklat, veri mu a snazi se pro zachranu udelat vsechno a dokonce i uverit jeho slovum.
Ono milovat je hezký... ale nechat si pod touhle záminkou sr.át na hlavu je věc druhá. Zavírat "ve jménu lásky" oči před realitou je to samý, jako kdy bude mít doma haranta-feáka a nechá si od něj vybrakovat byt i konto jen proto, e svý dítě přece "miluje" a ono se ti po kadý krádei tak hezky omluví... namísto abys na něj pozvala policajty.
Upravil(a) helena (7. 10. 2011 13:11)
Není tady
Téma zavřeno