Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 7. 10. 2011 7:03

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Zvlastni chovani

Samozrejme, ze jsem u hlavy nemela pistoli abych jela, ale take jsem nemela na vybranou.
Vždycky je na vybranou... teda s výjimkou té pistole nebo chloroformu http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Nelze se vymlouvat na to, že "nerekl o tom, ze se budeme stehovat do jeho zeme... jsem kvuli nemu at uz chce ci nechce opustila rodinu" - nebo vy jste o tom spolu nikdy nemluvili? Nebo ty sis ani sama neuvědomovala, že možnost bydlení tady nebo tam je nejméně 50:50? Nakonec i kdyby ti zalhal, nemusela jsi odjíždět. To bylo jen a jen tvoje vlastní rozhodnutí... a a je manžel jakejkoliv, to, že jsi odešla s ním (za ním) není jeho vina a skutečně mu to nemůžeš vyčítat.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#52 7. 10. 2011 8:24

javena
♥♥♥♥♥♥-

Ono Marcio, ty mᚠdvě možnosti - buď se k němu budeš chovat tak, jak chceš, aby se on choval k tobě a pokud to pak neudělá, můžeš být naštvaná... nebo to přehodnotíš a odejdeš s tím, že už žádný pokusy o smír, žes udělala, co se dalo a končíš.
Na tom, co píše Duši, je kus pravdy - nech ho dýchat, a jede na dovolenou... a si dělá, co libo. A dělej to taky. Ty mu hned vmeteš, že si to užívá, vám nepřipraví ani pěknej víkend... kvůli němu si opustila rodinu... Víš co, já bych ti taky nevolala, nechtěla bych si kazit dovolenou telefonátem s někým tak... kyselým, trpícím, kousavým... Proč mu prostě neřekneš, a si to užije a dík, žes zavolal? Je jeho chyba, že ty na své dovolené v ČR lítáš, běhᚠa zařizuješ? Já bych sem s tebou taky nejela na jeho místě. Dovolená je na odpočinek, není to hon. Pokud vám nefunguje komunikace, tak tím, že budeš kousavá při každý příležitosti to nevylepšíš.
Pokud jsou tam ještě jiný věci, tak se seber a odejdi.
Proč potřebuješ vědět, že někoho má, nemiluje tě... asi abys mohla pak naříkat, já jsem tam chtěla zůstat, ale už mě nemiloval, tak co jsem měla dělat. Musela sjem se odstěhovat a mám to ták těžký... ale on za to může.
za věci ve svým životě si každý můžeme do velké míry sami. Přijmi svou zodpovědnost za to, jak teď žiješ a bude se ti žít líp - až to teda vstřebáš, že si za to můžeš ty... wink
Tahle přiznaná pravda tě osvobodí. wink

Není tady

#53 7. 10. 2011 12:00

Marcia111
♥♥♥♥♥--

PPavlaa napsal(a):

Marcia111 napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

tak to je blbý. škoda, že sis to nerozdělila, aby ti aspoň týden vyšel na společnou dovču.

Kdyby uz na to prislo, tak by se to v praci nejak zaridilo, ale to by v prvni rade musel chtit on sam.

já bych nečekala, co on. klidně jsi to mohla zkusit nadhodit při nějáké příležitosti.

Pavlo, ono tema dovolena uz je samo o sobe silne kafe. Sem tam nadhodim, ze bychom si mohli nekam spolecne vyjet s detma o vikendu a on vzdy odpovi at jdu sama, ze se mu nechce, v horsim pripade se mne zepta, zda jsem se narodila s nim, ze musime chodit vsude spolecne, parodox je, ale ten, ze nechodima NIKAM spolecne. On si s kamarady jde, ale rodinu nevezme nikam. Prijde mi to prinejmensim divne, stydi se za nas, za mne? Proc nevezme ani ty kluky ven an prochazku? No a tak uz se vetsinou ani radeji neptam, protoze to zklamani pak boli mnohem vic nez to, ze se nikam nejde.

Není tady

#54 7. 10. 2011 12:14

Marcia111
♥♥♥♥♥--

Jej Javeno, v Tvem psani je hodne psychologie gloria , neco uz mam sice nastudovane, ale nejspis jeste nejsem ve fazi abych vsemu co mi pises rozumela. dumbom

Vsak ja M. nic nezakazuji, nedusim ho. On byl ten, ktery napsal, ja odpovedela to co si skutecne myslim, nemam potrebu se pretvarovat a delat, ze to co udelal bylo naprosto v poradku, jenom proto aby byl doma klid. Udela by to znovu a zkousel by dalsi veci. Vzdyt takhle se k sobe manzele nechovaji! Ze mi svou dovolenou oznami 7 hodin pred odletem. dumbom

Ja jsem udelala chybu v tom, ze jsem si ho vzala a odjela jsem s nim, byla jsem mlada a blba. To si uvedomuji az moc dobre. Prizpusobila jsem se mu, delala jsem veci, ketre by mozna jen maloktera z vas tady zvladla, pricemz on neudelal temer nic proto abych se tady a vedle neho citila dobre.   

Podle mne rodina jako takova je scelena, ne, ze si kazdy hrabe na svem pisecku. Nelibi se mi, ze on si jezdi a chodi vyhradne sam, ja nemam zajem jezdit na dovolene sama. Od ceho jsme potom rodina? Neco jineho je, ze maji manzele ziji spolecnym programem a obcas si kazdy vyjede sam. Jenze u nas nic takoveho neni. Jsem dost liberalni, ale mam i sve hranice. Navic jsem mu nic nevmetla, napsala jsem mu, ze jsem rada, ze si to uziva. Svym zpusobem mu to snad i preji, kdyz se mnou/s nama toho neni schopny.

Není tady

#55 7. 10. 2011 12:16

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Marci - jaké zklamání?
Chodili jste jako rodinky vždycky, ted poslední dobou se to změnilo?
Nebo to takto je už od začátku, a tobě se to nelíbí od začátku.
Představuješ si rodinku máma,táta, děti - pěkně za ručičku na procházce.
Já bych řekla, že ty to mᚠtakhle vysněný a chceš ho za každou cenu změnit.
Myslíš si,že kdyby jste chodili na procházku, že by si byla spokojenější? Stejně by třeba otravně koukal a udělal by to pro tebe jen z donucení. Má to cenu?

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#56 7. 10. 2011 12:18

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

dusička napsal(a):

Bud se s tím smíříš,že takový je,že si bude dělat všechno podle sebe, nebo od něho odejdi. On se už nezmění, ty ho manipuluješ, vyčítáš.  A on TI to vrací tím,že se s Tebou nebaví.
On moc doc dobře ví,že s ním zůstaneš,že jenom vyhrožuješ.

Dusicka tummenupp wink

A ja doplnim: Jestli Ti Marcio leze na nervy,pak zakonite Ty jemu taky. stolt

Takze tudy nejni cesty ven z bludneho kruhu. stolt

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#57 7. 10. 2011 12:18

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Marci - ale to jsou tvé představy
on má zase své představy.
Vždyt mít se rád není jen o tom trávit spolu čas?
Co on dělá,když jdeš s dětma na procházku sama?

Není tady

#58 7. 10. 2011 12:20

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Arcanum napsal(a):

dusička napsal(a):

Bud se s tím smíříš,že takový je,že si bude dělat všechno podle sebe, nebo od něho odejdi. On se už nezmění, ty ho manipuluješ, vyčítáš.  A on TI to vrací tím,že se s Tebou nebaví.

Dusicka tummenupp wink

Jojo Arcanum
já to ted už vidím. Ty si mi kdysi napsala o zrcadle.
A já to už pochopila.
Protože jsem svého chlapa nesnášela,vyčítala jsem mu, dělala jsem ,že ho neznám - on byl na mě nakrknutej a já se cejtila dotčená

Není tady

#59 7. 10. 2011 12:21

Marcia111
♥♥♥♥♥--

dusička napsal(a):

Dusi, jejda, nejsem uz ve veku kdy bych se musela vodit s manzelem za rucicku, ba naopak, s postupem veku ma clovek jine potrebya pohled na spolecne ziti s partnerem.

Muzes mi rict/napsat co podle tebe znamena manzelstvi?

Není tady

#60 7. 10. 2011 12:24

Marcia111
♥♥♥♥♥--

Arcanum napsal(a):

dusička napsal(a):

Dusicka tummenupp wink

OK, souhlas, ale tak at mi porad dokola neblbne hlavu, ze mne miluje a prosi mne o odpusteni, ze je magor, ze to vi, ze se nekdy pitome chova. No a pak na druhy den je zase vysinuty. Jako by mnel dvoji osobnost.

Není tady

#61 7. 10. 2011 12:24

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Marcia111 napsal(a):

K cemu ti bude odpoved na tuhle otazku?

Není tady

#62 7. 10. 2011 12:24

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Marcia111 napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Marcia111 napsal(a):

Kdyby uz na to prislo, tak by se to v praci nejak zaridilo, ale to by v prvni rade musel chtit on sam.

já bych nečekala, co on. klidně jsi to mohla zkusit nadhodit při nějáké příležitosti.

Pavlo, ono tema dovolena uz je samo o sobe silne kafe. Sem tam nadhodim, ze bychom si mohli nekam spolecne vyjet s detma o vikendu a on vzdy odpovi at jdu sama, ze se mu nechce, v horsim pripade se mne zepta, zda jsem se narodila s nim, ze musime chodit vsude spolecne, parodox je, ale ten, ze nechodima NIKAM spolecne. On si s kamarady jde, ale rodinu nevezme nikam. Prijde mi to prinejmensim divne, stydi se za nas, za mne? Proc nevezme ani ty kluky ven an prochazku? No a tak uz se vetsinou ani radeji neptam, protoze to zklamani pak boli mnohem vic nez to, ze se nikam nejde.

no a tam kde žiješ je tohle normální, nebo ne ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#63 7. 10. 2011 12:25

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Marcia111 napsal(a):

dusička napsal(a):

Dusi, jejda, nejsem uz ve veku kdy bych se musela vodit s manzelem za rucicku, ba naopak, s postupem veku ma clovek jine potrebya pohled na spolecne ziti s partnerem.

manželství - papír

Není tady

#64 7. 10. 2011 12:28

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Marcia111 napsal(a):

Arcanum napsal(a):

dusička napsal(a):

Dusicka tummenupp wink

OK, souhlas, ale tak at mi porad dokola neblbne hlavu, ze mne miluje a prosi mne o odpusteni, ze je magor, ze to vi, ze se nekdy pitome chova. No a pak na druhy den je zase vysinuty. Jako by mnel dvoji osobnost.

ale když víš, že je to pořád dokola a jiné to nebude, pak ti nezbývá, než se s tím buď smířit, nebo jít od něj.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#65 7. 10. 2011 12:29

Marcia111
♥♥♥♥♥--

dusička napsal(a):

Marcia111 napsal(a):

dusička napsal(a):

manželství - papír

lol Tak musis byt v Tvem manzelstvi/partnertstvi nejspis nesmirne spokojena, protoze ten papir na to mas! dumbom

Pro mne je to mnohem vic........

Není tady

#66 7. 10. 2011 12:30

Marcia111
♥♥♥♥♥--

PPavlaa napsal(a):

Marcia111 napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Dusicka tummenupp wink

ale když víš, že je to pořád dokola a jiné to nebude, pak ti nezbývá, než se s tím buď smířit, nebo jít od něj.

tummenupp Jak uz jsem psala, uz to zacinam chapat, trvalo to dlouho, ale jsem u konce. Vidim svetlo na konci tunelu.

Není tady

#67 7. 10. 2011 12:33

Marcia111
♥♥♥♥♥--

PPavlaa napsal(a):

Marcia111 napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

no a tam kde žiješ je tohle normální, nebo ne ?

Zalezi, jak u koho. Myslim si, ze jeho chovani prameni z vychovy, kterou mu dali jeho rodice. Nejspis nic moc nezazil, tatinek se mu asi moc nevenoval a maminka jak by smet. On proste neumi davat, protoze to sam nikdy nepoznal. Nekdy v nem vidim sveho tchana, jsou jak pres kopirak.

Není tady

#68 7. 10. 2011 12:34

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

Marcia111 napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Dusicka tummenupp wink

Jasny jako facka. big_smile

A jeste tohle: blbnout hlavu si nechavas sama. A v tom je cely kouzlo. big_smile

Není tady

#69 7. 10. 2011 12:36

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Arcanum napsal(a):

dusička napsal(a):

Dusicka tummenupp wink

Jojo Arcanum
já to ted už vidím. Ty si mi kdysi napsala o zrcadle.
A já to už pochopila.
Protože jsem svého chlapa nesnášela,vyčítala jsem mu, dělala jsem ,že ho neznám - on byl na mě nakrknutej a já se cejtila dotčená

wink

Není tady

#70 7. 10. 2011 12:40

Marcia111
♥♥♥♥♥--

Arcanum napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Marcia111 napsal(a):

Jasny jako facka. big_smile

A jeste tohle: blbnout hlavu si nechavas sama. A v tom je cely kouzlo. big_smile

Jsi nejaka chytra, rada bych Te videla na mem miste. Clovek, ktery toho druheho stale jeste miluje se lehce necha zviklat, veri mu a snazi se pro zachranu udelat vsechno a dokonce i uverit jeho slovum. Je to tadz porad takove slovickareni, predbihani se kdo to napise lip, kdo jakoby vyzral nad tim druhym. dumbom Aby se pred jinyma ukazal jak umi tukat do klavesnice.........

Není tady

#71 7. 10. 2011 12:47

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Marcio - hlavně že Ty umíš tukat do klávesnice jen negativní slova na manžela.
Proč s ním tedy si? Když je tak strašnej?

Není tady

#72 7. 10. 2011 12:51

Marcia111
♥♥♥♥♥--

dusička napsal(a):

No Dusi a proc jsi Ty se svym manzelem? Taky tady mas spousty vlaken a stezujes si na neho. Proste jen nekdy nechapu psani urcitych babinetek. Kazdy z nas mame sve problemy, sem se prijdeme vykecat, hledame spriznene duse. Vim o nekolika bb, ktere sem psaly a nektere je odtud doslova vystvaly svym utocnym psanim.

Není tady

#73 7. 10. 2011 13:01

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Marcia111 napsal(a):

dusička napsal(a):

No Dusi a proc jsi Ty se svym manzelem? Taky tady mas spousty vlaken a stezujes si na neho. Proste jen nekdy nechapu psani urcitych babinetek. Kazdy z nas mame sve problemy, sem se prijdeme vykecat, hledame spriznene duse. Vim o nekolika bb, ktere sem psaly a nektere je odtud doslova vystvaly svym utocnym psanim.

Marci -
Tak za prvé - nemám tu spousty vláken
Za druhé - stěžovala jsem si na něho jen v alkoholicích a to v průběhu od října 2010 do dubna 2011 kdy jsem chtěla odejít. Ale stále si říkala,odejít můžu kdykoliv. Pořád mě něco drželo.
A co mě drželo?
To,že přeci jak je možné, že mě manžel tak leze na nervy, proč ho nesnáším. Bylo to kvůli tomu,že neměl práci, chtěl něco víc, nechtěl jít makat za minimální mzdu (což do dneška nechápu dumbom)
Podala jsem žádost o rozvod.
Pak jsme to všechno probírali znova a znova. šli jsme na večeři a on se mě ptak,jestli si to s rozvodem nechci ještě rozmyslet.že by nás nerad ztratil.
Práci si našel a od července dojíždí do zahraničí (stavební dělník)
Protože má za ten rok dluhy a taky jezdí jednou za 14 dnů domů, nechal mi volnou ruku k jeho výplatě, tak že já spojím naše výplaty dohromady a z toho hospodařím. Což mě vyhovuje (dřív to tak nebylo)
Myslel si,že se šetřím na bydlení a přispíval mi jen málo.
Vyznali jsme si spolu lásku - jako za mlada.
To víš, každý máme starosti, nikdo není bez problémů.
Ale já mu řekla, že mu věřím,že se o nás postará. že se postarám o naše děti, o teplo domova, ale že chci být malá holka a stoulit se mu do náruče.
Jo a vlastně uplně první přiblížení bylo na jaře,když jsem po 20 ltech začala řídit. On seděl v autě vedle mě a tak hezky na mě mluvil, abych se nebála, vůbec nekřičel, nenervoval se (jako můj táta třeba) .
A mohla bych dál psát o tom, jak jsem se změnila.
Klidně ho na to pivu pošlu,když přijede.

Není tady

#74 7. 10. 2011 13:09

javena
♥♥♥♥♥♥-

Marcia111 napsal(a):

Jej Javeno, v Tvem psani je hodne psychologie gloria , neco uz mam sice nastudovane, ale nejspis jeste nejsem ve fazi abych vsemu co mi pises rozumela. dumbom

Vsak ja M. nic nezakazuji, nedusim ho. On byl ten, ktery napsal, ja odpovedela to co si skutecne myslim, nemam potrebu se pretvarovat a delat, ze to co udelal bylo naprosto v poradku, jenom proto aby byl doma klid. Udela by to znovu a zkousel by dalsi veci. Vzdyt takhle se k sobe manzele nechovaji! Ze mi svou dovolenou oznami 7 hodin pred odletem. dumbom

Ja jsem udelala chybu v tom, ze jsem si ho vzala a odjela jsem s nim, byla jsem mlada a blba. To si uvedomuji az moc dobre. Prizpusobila jsem se mu, delala jsem veci, ketre by mozna jen maloktera z vas tady zvladla, pricemz on neudelal temer nic proto abych se tady a vedle neho citila dobre.   

Podle mne rodina jako takova je scelena, ne, ze si kazdy hrabe na svem pisecku. Nelibi se mi, ze on si jezdi a chodi vyhradne sam, ja nemam zajem jezdit na dovolene sama. Od ceho jsme potom rodina? Neco jineho je, ze maji manzele ziji spolecnym programem a obcas si kazdy vyjede sam. Jenze u nas nic takoveho neni. Jsem dost liberalni, ale mam i sve hranice. Navic jsem mu nic nevmetla, napsala jsem mu, ze jsem rada, ze si to uziva. Svym zpusobem mu to snad i preji, kdyz se mnou/s nama toho neni schopny.

Tak psychologie, nevím... bych prostě řekla, jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. big_smile Ty mi tu teď píšeš, že ho nedusíš, žes mu napsala, že jsi ráda, že si to užívá... přitom předtím napíšeš tohle -
Odepsala jsem mu na to, ze jsem rada, ze se alespon o dovolene dokaze bavit s lidma s kteryma tam je, kdyz uz pro svou vlastni rodinu neni schopen pripravit ani pekny vikend u nas v meste a at e bavi a uzije si to. Odpovedel mi, ze ja si jezdim na dovolene do CR a ptal se mne jestli on nemuze jet take na dovolenou. Odpovedela jsem mu, ze ja jezdim za svou rodinou, kterou jsem opustila kvuli nemu a beru sebou deti a ze v tom je zasadni rozdil, nicmene, ze neni problem v tom, ze na dovolenou jel, ale jakym zpusobem to udelal.
Já až nevím, jak se k sobě jiní manželé chovají, vím jen, že mi přestalo vyhovovat to, jak se ke mě choval ten můj... smile
Na tvým místě bych třeba já už měla byt v ČR... a nenechávala se oblbovat tím, že mě miluje, že ví, že je magor... že se mi omlouvá... řešíš to tu už dva roky, takže v reálu třeba dýl... a to já už měla hotovo. Jasně, mᚠto složitější o to, že jsi v cizí zemi, já bych tedy upřímně asi zůstala v místě rodiště dětí... ale jinak nevím proč čekat na zázrak, když vlastně nevíš, jak má vypadat.
A že ti přijde, že se tu předháníme, kdo to líp napíše... jako co líp napíše... možná se tajně domlouváme... dumbom
Tak se nás Marcio neptej. Ty se čílíš totiž pokaždý. Ale co ti máme napsat. Že je to normální? Není. Že se změní? Nezmění...
takže jestli to chceš zachránit, buď vstřícná a neremcej. Protože je takovej a ty ho nepředěláš. Jestli ti to nevyhovuje, tak odejdi.
Co čekáš, že ti budem psát. va Že jsi chudák ženská v cizí zemi, jak jsi se mu obětovala... jakej on je prevít? va
A když ti to napíšem - bude se ti líp spát, přestaneš to svý manželství řešit. Asi těžko, co... tak se nad tím, co ti tu píšem zamysli - až vychladneš. pussa

Není tady

#75 7. 10. 2011 13:10

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Clovek, ktery toho druheho stale jeste miluje se lehce necha zviklat, veri mu a snazi se pro zachranu udelat vsechno a dokonce i uverit jeho slovum.
Ono milovat je hezký... ale nechat si pod touhle záminkou sr.át na hlavu je věc druhá. Zavírat "ve jménu lásky" oči před realitou je to samý, jako když budeš mít doma haranta-feáka a nechᚠsi od něj vybrakovat byt i konto jen proto, že svý dítě přece "miluješ" a ono se ti po každý krádeži tak hezky omluví... namísto abys na něj pozvala policajty.

Upravil(a) helena (7. 10. 2011 13:11)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí