27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
KALIK napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Jo jo, začíná to vřít. A e si ČT konečně vimla? No jak by to asi vypadalo, kdyby toho bylo na iterfernetu mraky a v televizi nic. To u by si nikdo nedělal ádné iluze o objektivitě a nezaujatosti naí veřejnoprávní televize
Ale co, aspoň tak. Dokonce se do televize dostávají i taková témata, jako jsou konspirační teorie. Zrovna nedávno byl v Hyde parku Baudy ml. Doporučuju. Svět se mění. Pomalu ale přece
Tondu jsem viděla. Na některé lidi musel působit tak trochu jako mimozeměan, hlavně na ty, co je myllení jinak, ne jsiou zvyklí, přímo fyzicky bolí
Já si uívám u pořadu "Ze závislosti do nezávislost".
Věty jako: co vyle, to se ti vrátí, jaký si to udělá, takový to má...tam pan psycholog pouívá zcela běně. Hurá
Není tady
Petr100 napsal(a):
Judyno můe být. Nevím, jestli jsi to byla ty, kdo se odvolával na Dánsko. Take zvednem DPH jako v Dánsku a bude nějaká kačka navíc. A samozřejmě zruit pár kol, těch patných a budou také nějaké peníze.
Petře a nebylo by lepí konečně zvednout mandle těm, co pořád bezostyně kradou? Zatočit s korupcí a zločinci v kvádru a zvýit solidaritu schopných s těmi, co nejsou vehoschopní? Nu třeba jako například v těch severských zemích, ha? Tam maji daně jako barák a nevimla jsem si, e by například takové védsko, Finsko nebo Norsko nějak upadalo, podnikatelé jim udtud zdrhali do daňových rájů....co?
Taky tam zatím nikdo nedemontruje proti nenaranosti elit.
Teda přesněji: nae masmedia o tom nic neříkají a na netu jsem nic nenala, páč neumím ani védsky, ani norsky ba dokonce ani finsky
Není tady
Pandoro samozřejmě souhlasím aby se zatočilo s korupcí státních zaměstnanců. Jene to asi není tak jednoduché. S tou solidaritou, s tím opatrně a s výí daně také. Ze védska kdysi houfně odcházeli firmy kvůli vysokým daním. A tam nastoupila pravice a sníila daně tak se to uklidnilo.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Pandoro samozřejmě souhlasím aby se zatočilo s korupcí státních zaměstnanců. Jene to asi není tak jednoduché. S tou solidaritou, s tím opatrně a s výí daně také. Ze védska kdysi houfně odcházeli firmy kvůli vysokým daním. A tam nastoupila pravice a sníila daně tak se to uklidnilo.
Jo, sníila.... z kolika na kolik, to u nedodá viď.
A pokud jde o solidaritu..hmmmm...ví, kdy se bude přecpávat k prasknutí a kolem tebe se bude stahovat kruh hladových, tak se jetě moc rád rozdělí. Teda pokud ti jetě dají vůbec anci.
A podle mého názoru jen naprostý idiot provihne tu dobu, kdy mu tu anci dávají, protoe oni nemají na rozdíl od něho u co ztrati.
Jo a jestli nad tím, co říkám, bude přece jen přemýlet, tak prosím vezmi to globálně, protoe nám tady se jetě zas tak moc neděje, ná kruh má hooooodně velký průměr. Jene zná to: ta nae matička Země je u tak maličká, e cokoliv se stane na druhém konci, doputuje k nám cobydup
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Judyno můe být. Nevím, jestli jsi to byla ty, kdo se odvolával na Dánsko. Take zvednem DPH jako v Dánsku a bude nějaká kačka navíc. A samozřejmě zruit pár kol, těch patných a budou také nějaké peníze.
Petře a nebylo by lepí konečně zvednout mandle těm, co pořád bezostyně kradou? Zatočit s korupcí a zločinci v kvádru a zvýit solidaritu schopných s těmi, co nejsou vehoschopní? Nu třeba jako například v těch severských zemích, ha? Tam maji daně jako barák a nevimla jsem si, e by například takové védsko, Finsko nebo Norsko nějak upadalo, podnikatelé jim udtud zdrhali do daňových rájů....co?
Taky tam zatím nikdo nedemontruje proti nenaranosti elit.
Teda přesněji: nae masmedia o tom nic neříkají a na netu jsem nic nenala, páč neumím ani védsky, ani norsky ba dokonce ani finsky
Jene ne se zdvihnou ty daně, je potřeba nejdřív zalepit díry v tom protékajícím vědru, jinak tam toho stejně zas moc nezůstane a hlavně ty tvůrce daní to v tom případě totálně odradí...
Za dalí - pozor na celkovou hladinu mezd u nás, ze kterých se ty daně odvádí, úroveň mezd je ve védsku někde úplně jinde, ne u nás. Kdy se zvýí daně např. natolik, e z na nae poměry velmi nadprůměrného platu po zdanění zůstane + - průměrný, tak to bude patné a demotivující.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Jo, sníila.... z kolika na kolik, to u nedodá viď.
A pokud jde o solidaritu..hmmmm...ví, kdy se bude přecpávat k prasknutí a kolem tebe se bude stahovat kruh hladových, tak se jetě moc rád rozdělí. Teda pokud ti jetě dají vůbec anci.
A podle mého názoru jen naprostý idiot provihne tu dobu, kdy mu tu anci dávají, protoe oni nemají na rozdíl od něho u co ztrati.
Jo a jestli nad tím, co říkám, bude přece jen přemýlet, tak prosím vezmi to globálně, protoe nám tady se jetě zas tak moc neděje, ná kruh má hooooodně velký průměr. Jene zná to: ta nae matička Země je u tak maličká, e cokoliv se stane na druhém konci, doputuje k nám cobydup
O kolik se tam sníily daně nevím, pokud to ví tak to dodej. Nic globálně nebudu bráti. Pokud v Africe má kadá rodina 10 děcek, tak příroda si poradí. Nepomůe jim tam rvát stále pomoc. Prostě vymřou. Tak jak to bylo po tisíciletí. A nic nezmění lidumilové. A ty nepojede na pomoc do Afriky?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
KALIK napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Jo jo, začíná to vřít. A e si ČT konečně vimla? No jak by to asi vypadalo, kdyby toho bylo na iterfernetu mraky a v televizi nic. To u by si nikdo nedělal ádné iluze o objektivitě a nezaujatosti naí veřejnoprávní televize
Ale co, aspoň tak. Dokonce se do televize dostávají i taková témata, jako jsou konspirační teorie. Zrovna nedávno byl v Hyde parku Baudy ml. Doporučuju. Svět se mění. Pomalu ale přece
Tondu jsem viděla. Na některé lidi musel působit tak trochu jako mimozeměan, hlavně na ty, co je myllení jinak, ne jsiou zvyklí, přímo fyzicky bolí
Já si uívám u pořadu "Ze závislosti do nezávislost".
Věty jako: co vyle, to se ti vrátí, jaký si to udělá, takový to má...tam pan psycholog pouívá zcela běně. Hurá
jo, to jsou staré známé pravdy, ale v tom "co vyle.....", neboli jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá, mám trochu hokej...jasně, jak se chovám já k jiným, tak se chovají oni ke mně....
Jene - modelová situace: někdo mě přepadne, zmlátí, okrade... mám na něj vrhnout oslňující úsměv v domnění, e on se mi té omluví a vrátí lup (co stejně neudělá), nebo ho mám snait, aby bylo přísloví učiněno zadost i v jeho případě, taky aspoň kopnout do kolena?
Není tady
mio, já mluvím o zvyování daní těm, co na to mají a kterým daně a odvody Topolánkova vláda zastropovala v blahém domění, e začnou vytvářet pracovní místa.
No...to opravdu začali ))) Kolipak nám jich přibylo, ha?
Naim vládám se toti dokonale daří likvidovat střední třídu:
-nejnií příjmové skupiny neplatí přímé daně ádné (taky nemají z čeho)
-nejvyí příjmové skupiny platí přímé daně směné (proboha jen aby nám neutekli někam, kde je budou etřit jetě víc - a to je dnes, v době celosvětové krize probůh KAM?)
- take daně se lámou z těch, kteří jetě ZATÍM můou "dýchat"
Pokud jde o nepřímé daně, ty platíme vichni stejně, problém je, e 20% třebas na dětské boty (například v BG je DPH na dětské zboí 0%) je o něčem jiném, kdy vydělá čistá ruka 10 -15 tisíc a nebo 30 - 100tis. Na druhou stranu ale i to má vlastně po*n výhodu: za chvíli se budou mnoit jen ti schopní, take stoupne kvalita populace, asyk jak říká Morph. Ti neschopní se o sebe postarat, jak tu pořád kváká kdejakej vymytej mozek, ty se asyk mnoit radi přestanou a nebo těm schopným budou za čas cele i se svými dětmi viset na krku.
Super představa. Tak to je fakt prozíravá politika. Sakri, tohle zvládnu taky, asi začnu kandidovat. I kdy ono u to vlastně nestojí za to Tohle se prostě sesype a nebude to dlouho trvat
Pslední vládní joke je ten důchodový - celý systém je postavený na solidaritě úspěných s těmi méně úspěnými (nakonec platíme si jistotu, e nám pak ti neúspění nepodpálej střechu nad hlavou) a ejhle: chudým sebereme a bohatým přidáme, protoe odvádějí víc, no jaké to překvapení
Chtěla bych vidět, kdo z těch, kteří vydělávají do 30ti tisíc měsíčně má v porovnání s těmi, kdo vydělali mnohem více, třeba postavený barák (mimochodem s hypotekou a daňovou úlevou), penzijní připojitění či stavební spoření (takté se státní podporou) či jiné finanční produkty na přilepenou na stáří... je to celé na hlavu a podivná představa o solidaritě.
Na druhou stranu se dál vyplácejí dávky a průměrné důchody těm, kteří nikdy nemakali.
Je to celé na hlavu na druhou.
Prostě přátelé, hroutí se nám ná "skorumpovaný a prohnilý Řím". Přienou se velicí vandalové, ostrogoti, vizigoti a jiné divoké "národy" a ukradnou jetě i to, co zbylo. Ale taky se naučí, co neuměli a začne se nanovo. Teda pevně doufám
Není tady
Petr100 napsal(a):
O kolik se tam sníily daně nevím, pokud to ví tak to dodej. Nic globálně nebudu bráti. Pokud v Africe má kadá rodina 10 děcek, tak příroda si poradí. Nepomůe jim tam rvát stále pomoc. Prostě vymřou. Tak jak to bylo po tisíciletí. A nic nezmění lidumilové. A ty nepojede na pomoc do Afriky?
Daňové zatíení ve védsku si můe najít na netu. Je vyí ne u nás, ale taky védové za ty prachy mají od státu úplně jiný servis, ne my tady.
Jinak jsi pořád stejně naivní Petře. Ty si fakt myslí, e Afrika je od nás tak daleko? Její problémy, větinu z nich jsme de fakto i způsobili, se nás netýkají? Blázínku.
Není tady
Pan, přece by si nechtěla trestat úspěné za jejich úspěch!?
Není tady
mia napsal(a):
Jene - modelová situace: někdo mě přepadne, zmlátí, okrade... mám na něj vrhnout oslňující úsměv v domnění, e on se mi té omluví a vrátí lup (co stejně neudělá), nebo ho mám snait, aby bylo přísloví učiněno zadost i v jeho případě, taky aspoň kopnout do kolena?
![]()
Hmmm...ČEHO je to modelová situace?
Ten zákon platí pro obě strany, pro tebe i pro toho, kdo tě přepadl. Co chce řeit? Je přece na tobě, zda v tom pojede dál a nebo přehodí vyhybku. Oslnivým úsměvem a OČEKÁVÁNÍM čehosi od toho druhého se ti to asi nepovede.
Není tady
Petra a spol. se nic, co sahá dál ne jejich ruka, netýká, dyk je to jasné. Vechno si vydobyli sami a ostatní by jim chtěli jen brát? No tak to né
Není tady
KALIK napsal(a):
No jasně. Chudáčkové. Solidarita je vlastně chujovina a kdo na to nemá, a se ani nerodí.
Týýýýýjo, lidská blbost mně prostě vdycky dostane.
Učení o rovnováze asi těmhle lidem nic neříká.... Kdy je někde něčeho moc, zákonitě jinde musí být něčeho málo...a dlouhodobá nerovnováha vede ...no k čemu? Ha? No nic, u mlčím
Není tady
Pandorraa napsal(a):
KALIK napsal(a):
No jasně. Chudáčkové. Solidarita je vlastně chujovina a kdo na to nemá, a se ani nerodí.
Učení o rovnováze asi těmhle lidem nic neříká.... Kdy je někde něčeho moc, zákonitě jinde musí být něčeho málo...a dlouhodobá nerovnováha vede ...no k čemu? Ha? No nic, u mlčím
Já myslím, e se na to ideologicky dívá levostranně a tedy blbě Rovnováha je to, e úspění si zaslouí svoje tvrdě vydělané peníze, protoe to prostě oni sami, nikdo jim nepomohl, stát je nedotoval. Prostě ty prachy jsou jen jejich a nějakej nemakačenko jim z toho přeci nebude krást. Rovnováha je to, e silný přeije a slabí dle učení darwinistů zemře. To je rovnováha a spravedlnost dohromady
Není tady
Pandorraa napsal(a):
mia napsal(a):
![]()
Hmmm...ČEHO je to modelová situace?
Ten zákon platí pro obě strany, pro tebe i pro toho, kdo tě přepadl. Co chce řeit? Je přece na tobě, zda v tom pojede dál a nebo přehodí vyhybku. Oslnivým úsměvem a OČEKÁVÁNÍM čehosi od toho druhého se ti to asi nepovede.
no jakoe příklad přece ...nebo pro někoho třeba realita.
Co vysíláme, by se nám mělo tedy logicky vrátit - kdy já s okradená a dobitá prostě v klidu odkráčím, neoplatím mu, tedy vylu k němu radi to dobro, jemu se pak přece nevrátí to zlo, které vyslal on ne? Dy by měl tedy taky dostat aspoň po hubě, ne?
Upravil(a) mia (3. 10. 2011 19:47)
Není tady
mia napsal(a):
Co vysíláme, by se nám mělo tedy logicky vrátit - kdy já s klidem okradená a dobitá prostě v klidu odkráčím, neoplatím mu, tedy vylu k němu radi to dobro, jemu se pak přece nevrátí to zlo, které vyslal on ne? Dy by měl tedy taky dostat aspoň po hubě, ne?
![]()
A jak ty ví, e on byl PRVNÍ, kdo to zlo vyslal?
Není tady
KALIK napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
KALIK napsal(a):
Učení o rovnováze asi těmhle lidem nic neříká.... Kdy je někde něčeho moc, zákonitě jinde musí být něčeho málo...a dlouhodobá nerovnováha vede ...no k čemu? Ha? No nic, u mlčímJá myslím, e se na to ideologicky dívá levostranně a tedy blbě
Rovnováha je to, e úspění si zaslouí svoje tvrdě vydělané peníze, protoe to prostě oni sami, nikdo jim nepomohl, stát je nedotoval. Prostě ty prachy jsou jen jejich a nějakej nemakačenko jim z toho přeci nebude krást. Rovnováha je to, e silný přeije a slabí dle učení darwinistů zemře. To je rovnováha a spravedlnost dohromady
no vdy u tu rovnováhu jedni tuím zkoueli, ne?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
A jak ví, e si to nepřála, aby se to stalo?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
mia napsal(a):
Co vysíláme, by se nám mělo tedy logicky vrátit - kdy já s klidem okradená a dobitá prostě v klidu odkráčím, neoplatím mu, tedy vylu k němu radi to dobro, jemu se pak přece nevrátí to zlo, které vyslal on ne? Dy by měl tedy taky dostat aspoň po hubě, ne?
![]()
...ale já jsem mu fakt nic neudělala
Není tady
KALIK napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
A jak ví, e si to nepřála, aby se to stalo?
no ty by sis snad přál jednu do zubů?
To je jak kdy chlap zmlátí třeba enskou a pak řekne "ona si koledovala..."
Není tady
KALIK napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Jak to dopadne?
No dobře, lidi si prostě budou blií a budou se mít víc rádi
takto to dopadne...
http://www.novinky.cz/ekonomika/246271- … pesne.html
Není tady
Vy dva máte teda divnou logiku, fakt
Není tady
Dr. Hnízdil: V nemocné společnosti nemůou ít zdraví lidé
http://orgo-net.blogspot.com/2011/10/dr … nosti.html
Není tady
KALIK napsal(a):
Petra a spol. se nic, co sahá dál ne jejich ruka, netýká, dyk je to jasné. Vechno si vydobyli sami a ostatní by jim chtěli jen brát? No tak to né
Má pravdu.
Není tady
To se nám tu ale Pandora s Kalikem rozparádili
Tak já si jetě malinko přisadím - kdy u se tu přemílá i to přání a podobné... nevím, jak dalece je třeba Pandora sečtělá, ale měla by být, je to její parketa, tak jedna věc je předesílána vude - "Bohatství je pro kadého" Bude mít tolik, kam a tvé mylenky jsou SCHOPNY dosáhnout. Bude mít tolik, jak sam jsi SCHOPEN zrealizovat své mylenky v činy. V tom tkví vekeré umění bohatství. Kdy jeden "obyčejný člověk" neumí myslet dál, ne na talíř s bůčkem a se závistí čučí sousedovi na kaviár, tak se k tomu kaviáru prostě nedostane. Kdy jeho jediná mylenka je touha po tom, aby mu soused SOLIDÁRNĚ dal půlku misky kaviáru bez toho, e by se přičil, není tedy zbytí, ne aby poté vylizoval u jen posolený talíř od brambor.
ad. co vyle, to se ti vrátí - troku pokřiveno, jak se to hodí do krámu, e? Nehází tu náhodou někdo vechny úspěné, bohaté a tzv. vládce světa do jednoho pytle? Tohle by si měli ti "obyčejní lidé" napřed pořádně srovnat - nebo by se jim opravdu mohlo stát, e a budou "tahat" z toho pytle a ve jménu solidarity a rovnováhy okrádat o majetky, e by se jim mohlo vrátit zpět to, co vyslali....
Jestlie ví/víte a má/máte konkrétní důkaz, e někdo někoho okradl, kolik toho ukradl, kdo je ten okradený o kolik mu bylo ukradeno - jsem pro, aby byl potrestán a ukradené bylo vráceno v plné výi, klidně i s úroky. Jestlie vak někdo staví jen na "DOMNĚNKÁCH", s radostí mu doporučím nějaké kurzy, kde se za těký peníz učí "čtyři dohody" včetné té páté. No a pokud tohle hlásá někdo, kdo se samozvaně pasuje do toho, kdo u VÍ A ZNÁ, tak nebude pro něj nic přínosnějího, ne e bude semlen. A tím nemyslím jen zdejí "věrozvěsty" nýbr vechny, jen svá moudra plácají na net a oblbují u dost "oblblé a mnohdy i blbé" spoluovčany (tj, ty, kteří dosud nedokázali tak jednoduchou věc, a tou je pouívat svůj vlastní rozum)
Není tady