27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
majkafa napsal(a):
mia napsal(a):
Zklamčo, já bych se třeba ráda o té "nové a lepí" budoucnosti dozvěděla něco víc, protoe cíl máme v podstatě vichni stejný - ít ve společnosti, kde se budou mít vichni dobře. Taky bych si to přála, kdo ne.
Jene bych čekala, e nezůstane jen u mylenky, ale e se ta mylenka taky nějak posune do praktické roviny - jak bude fungovat ekonomika, sociální systém, zdravotnictví atd. Jene to se nedozví nic, jen významné mlčení a mlení, vak ono se no "nějak" vyvine. Čekala bych, e její propagátoři budou právě na tomto pracovat. Tady nestačí dívat se do svého nitra, ale spí zapojit mozky.... ó jak přízemní a materialistické...
Protoe i kdy se budeme sebevíc vzájemně milovat a budeme solidární, ale nebude co do huby, stejně se pomlátíme a seereme navzájem...
Já u fakt nevím, co je na tom k nepochopení...mio, spletla jsem si adresáta? Já myslela, e tohle jsi psala ty, nějak se v tom neorientuji.
Majko, to je delí debata... trochu vytrené z dlouhodobějího kontextu.
Výměna názorů mezi blbci a vizionáři... ... já teda kopu za ty blbce
...
Není tady
mia napsal(a):
Protoe co bude a kam se bude vývoj ubírat, to nikdo z nás neví. Poučovat se z historie je taky po*né, protoe dnes je svět někde úplně jinde, výchozí stav je prostě jiný...
- no vidí - "to nikdo z nás neví", tak proč chce odpovědi ode mne nebo od Kalika?
- kdo se neumí poučit z historie, ten si ji prostě bude muset znovu proít
Dnení svět je globálně v krizi, jak se z ní dostane, to přesně neví nikdo.
Kecama o tom, e někdo je schopný a pracuje a někdo je neschopný a nepracuje asi dost těko
Ptala jsem se tě na Starý a Nový zákon, protoe tam je spousta odpovědí.
Mimochodem, i Jidáova zrada byla způsobena hlavně tím, e vůbec nepochopil Jeíovo poselství...
On si myslel, e Jeí přiel zachránit jen idy, jene ten měl zcela jiný úkol.
A je mi jasné, e tohle nechápe spousta lidí dodnes, toto podobenství a okaz minulosti.
Proto taky ta Pepova slova pro zamylení.
A počítám s tím, e někdo to pobere, někdo halt ne
Není tady
mia napsal(a):
Výměna názorů mezi blbci a vizionáři...
... já teda kopu za ty blbce
![]()
...
Vidí, tohle je naprosto tipické pro svět, který u končí - bipolárnost. Jedni jsou blbci a druzí vizionáři.
Je to buď tak a nebo onak, nic mezi tím, basta fidli.
To je fakt legrace. Věřím, e blbcům - neber si to osobně, protoe z mé strany to osobní není - by se líbilio, kdyby to bylo tak jednoduché. Jene ono není Blbá zpráva pro blbce, já vím
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Blbec nikdy nepochopí, e je blbcem skutečně,
pravdu o tom, e je blbcem,
říká blbci zbytečně.
Pepa Fousek
buď opatrná s prohláeními, která směřuje k druhým, i na to, jak ráda komentuje cizí příspěvky.
I to dost vypovídá o tvé intuici a tvém mylení.
tak tohle jsem si vypůjčila z roku 2010... zajímavé, kdy pospojuji "hláky" stejného autora, by v jednom případě to maskuje nějakým citátem Pepy Fouska....důleitý je ten nefalovaně osobní názor z roku 2010 (a v podobném duchu jich je propikován celý Babinet)
a jetě jedno "přímé potvrzení" takté namátkově z roku 2010 (neodolala jsem)
Měl by si být vdy vědom, e pochopitelně je naprostá pravda, e to, co JÁ napíu, vypovídá o mně.....
Upravil(a) Zklamaná (1. 10. 2011 14:55)
Není tady
Pandorraa napsal(a):
mia napsal(a):
Protoe co bude a kam se bude vývoj ubírat, to nikdo z nás neví. Poučovat se z historie je taky po*né, protoe dnes je svět někde úplně jinde, výchozí stav je prostě jiný...
- no vidí - "to nikdo z nás neví", tak proč chce odpovědi ode mne nebo od Kalika?- kdo se neumí poučit z historie, ten si ji prostě bude muset znovu proít
Dnení svět je globálně v krizi, jak se z ní dostane, to přesně neví nikdo.
Kecama o tom, e někdo je schopný a pracuje a někdo je neschopný a nepracuje asi dost těko
Ptala jsem se tě na Starý a Nový zákon, protoe tam je spousta odpovědí.
Mimochodem, i Jidáova zrada byla způsobena hlavně tím, e vůbec nepochopil Jeíovo poselství...
On si myslel, e Jeí přiel zachránit jen idy, jene ten měl zcela jiný úkol.
A je mi jasné, e tohle nechápe spousta lidí dodnes, toto podobenství a okaz minulosti.
Proto taky ta Pepova slova pro zamylení.
A počítám s tím, e někdo to pobere, někdo halt ne
no po odpovědi se ptám třeba proto, e mluvíte o tom, jak je třeba podporovat ty, co nejsou pro společnost přínosem, ale spí zátěí...
Globální krize je způsobena mimo jiné taky velkou přelidněností planety a podívej se, které národy a skupiny se nejvíc mnoí... i tady je zakopaný pes...co a koho podporovat. A hlavně z čeho.
Kecama se z krize nedostaneme, to má pravdu, ale ti neschopní a lenoi to nevytrhnou u vůbec...
A tahle biblická povídání byla pro mě vdycky spí tak nějak pohádka, ne abych je brala váně... nejsem ten typ, bohuel... bezvěrec, no... prostě se nesejdeme, ale tak to na světě je...kadý jsme "jinak vyrobený"...
Upravil(a) mia (1. 10. 2011 14:52)
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
říká blbci zbytečně.
Pepa Fousekbuď opatrná s prohláeními, která směřuje k druhým, i na to, jak ráda komentuje cizí příspěvky.
tak tohle jsem si vypůjčila z roku 2010... zajímavé, kdy pospojuji "hláky" stejného autora, by v jednom případě to maskuje nějakým citátem Pepy Fouska....důleitý je ten nefalovaně osobní názor z roku 2010 (a v podobném duchu jich je propikován celý Babinet)
Ano, ty si velmi často vypujčuje slova druhých, asi má málo svých vlastních, nevím a nehodlám nijak rozebírat...
Jene bohuel tím vypujčováním nedělá nic jiného, ne e lije čistou vodu do pinavé sklenice.
Výsledek je pak jaký je.
Nu a vysvětlovat ti to je zbytečné, to je fakt....
Take pokud ses zase v něčem nala, gratuluji, má anci to změnit
Není tady
Pandorraa napsal(a):
mia napsal(a):
![]()
...
Vidí, tohle je naprosto tipické pro svět, který u končí - bipolárnost. Jedni jsou blbci a druzí vizionáři.
To je fakt legrace. Věřím, e blbcům - neber si to osobně, protoe z mé strany to osobní není - by se líbilio, kdyby to bylo tak jednoduché. Jene ono neníBlbá zpráva pro blbce, já vím
Pan a co kdy to tak má být? takoví i makoví? Co kdy je to oumysl shůry daný?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
říká blbci zbytečně.
Pepa Fousekbuď opatrná s prohláeními, která směřuje k druhým, i na to, jak ráda komentuje cizí příspěvky.
tak tohle jsem si vypůjčila z roku 2010... zajímavé, kdy pospojuji "hláky" stejného autora, by v jednom případě to maskuje nějakým citátem Pepy Fouska....důleitý je ten nefalovaně osobní názor z roku 2010 (a v podobném duchu jich je propikován celý Babinet)Ano, ty si velmi často vypujčuje slova druhých, asi má málo svých vlastních, nevím a nehodlám nijak rozebírat...
Jene bohuel tím vypujčováním nedělá nic jiného, ne e lije čistou vodu do pinavé sklenice.
Výsledek je pak jaký je.
Nu a vysvětlovat ti to je zbytečné, to je fakt....
Take pokud ses zase v něčem nala, gratuluji, má anci to změnit
jaké pak půjčuji...jen předkládám "jakési pravdy"
no a jistě chápu, e nyní je nutně potřeba to nějak zakomuflovat
e jsem se v něčem nala (usuzuje) dle toho, e jsem reagovala na tvůj citát Pepy Fouska? nemůe to být tak, e jsem tě prachobyčejně nachytala na vestkách, kdy jednou káe vodu a podruhé pije víno?
Jo, je to tak troku legrační, vd?.... to musím uznat
ps - jetě jsem ti tam přidala (k původnímu) jednu tvou zvlá vypečenou hláku....
nu a pokud si tím citátem opravdu nikam nemířila (co jaksi pozbývá smyslu), tak si tak říkám, CO TĚ VLASTNĚ K TOMU VEDLO
Upravil(a) Zklamaná (1. 10. 2011 15:02)
Není tady
mia napsal(a):
no po odpovědi se ptám třeba proto, e mluvíte o tom, jak je třeba podporovat ty, co nejsou pro společnost přínosem, ale spí zátěí...
Globální krize je způsobena mimo jiné taky velkou přelidněností planety a podívej se, které národy a skupiny se nejvíc mnoí... i tady je zakopaný pes...co a koho podporovat. A hlavně z čeho.
Kecama se z krize nedostaneme, to má pravdu, ale ti neschopní a lenoi to nevytrhnou u vůbec...
A tahle biblická povídání byla pro mě vdycky spí tak nějak pohádka, ne abych je brala váně... nejsem ten typ, bohuel... bezvěrec, no... prostě se nesejdeme, ale tak to na světě je...kadý jsme "jinak vyrobený"...
- podporovat? Mio, to je bohuel ale jen tvoje interpertace
- globální krize v současném nastavení vdy byly - dvě světové války v minulém století například, protoe tenhle systém u v době prosperity nezávisle na těch, co jsou jak říká přítěí, u generuje budoucí krizi. To neříkám jen já, ale i učebnice ekonomie. Ti "neschopní lenoi" jsou jen vhodným obětním beránkem. Ve třicátých letech to byli idi, teď to halt budou cikáni.....nu blbnost kvete v kadém století a tenhle systém má pro ni příznivé podmínky.
- já osobně si myslím, e kdo podceňuje pohádky, podceňuje moudrost generací před ním a bývá za to po zásluze "potrestán" vlastní lekcí, kterou musí nabýt moudrost vlastní, jinak se nedovede učit. S vírou ve smyslu náboenství to podle mne nemá nic společného.
To, e to kadá vidíme jinak, to je prostě tak. Není to nic proti ničemu
Není tady
mia napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
mia napsal(a):
![]()
...
To je fakt legrace. Věřím, e blbcům - neber si to osobně, protoe z mé strany to osobní není - by se líbilio, kdyby to bylo tak jednoduché. Jene ono neníBlbá zpráva pro blbce, já vím
To můe být.
Jen si myslím, e to není BUĎ za a) nebo jedině za B).
Myslím, e těch moností je mnohem víc
Není tady
Judyna napsal(a):
A jak je to vlastně s tím hazardem? Bude u od ledna 2012 zdaněný nebo se to zase Kalouskovi podaří odsunout?
patně poloená otázka - hazard je přece zdaněný i nyní!
Není tady
Pandorraa napsal(a):
mia napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
To můe být.
Myslím, e těch moností je mnohem víc
jojo, celá abeceda je k dispozici, ejo...
Není tady
Zklamčo, mysli si, co chce. Kdy ti to udělá radost a zpříjemní ti to ten vyklidněnej ivot, který ije.... mně je to umák
Není tady
mia napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
mia napsal(a):
Pan a co kdy to tak má být? takoví i makoví? Co kdy je to oumysl shůry daný?To můe být.
Myslím, e těch moností je mnohem vícjojo, celá abeceda je k dispozici, ejo...
Tak kadý má k dispozici přesně to, na co dosáhne s čím umí zacházet
Není tady
Zdravím Kalika, ráda ho tu po delí době zase vidím!
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Zklamčo, mysli si, co chce. Kdy ti to udělá radost a zpříjemní ti to ten vyklidněnej ivot, který ije.... mně je to umák
nepůjčuj si slova - tohle má od AXIho
Mě jsou umík nejen tvá slova, nýbr i ty...ale s vyklidněnou myslí s tebou poklábosím...cítím, e vibruje
Není tady
a já zdravím vecky přítomné a loučím se, odcházím s čoklíkama na svůj kopec, kde kupodivu i já vnímám jakési zvlátní sepětí s čímsi...nevím, co to je, asi vazba ke krajině, kde ili a chodili moji předkové, tam jako bych je vecky nacházela... no ale asi je to spí ten nádherný výhled na vecky strany, co mi dělá dobře a vdycky mě tak nabije....teda já ale kecám...
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Tak
kadý má k dispozici přesně to, na co dosáhne s čím umí zacházet
Tak s tímto mohu souhlasit
a je to o tom, e někdo je tedy spokojený s fungováním a někdo je nespokojený, protoe to podle něj nefunguje - ale určitě bych se vystříhala tvrzení "my víme, e to nefunguje" kdy kupříkladu "já vím, e to funguje" (podotýkám, e píu o mechanizmech ve společnosti), nebo ta ne/funkčnost je výsledkem toho, kdo na co dosáhne a jak s čím umí zacházet.
Není tady
mia napsal(a):
a já zdravím vecky přítomné a loučím se, odcházím s čoklíkama na svůj kopec, kde kupodivu i já vnímám jakési zvlátní sepětí s čímsi...nevím, co to je, asi vazba ke krajině, kde ili a chodili moji předkové, tam jako bych je vecky nacházela... no ale asi je to spí ten nádherný výhled na vecky strany, co mi dělá dobře a vdycky mě tak nabije....teda já ale kecám...
takté se loučím...a nasměrovalas mě....
jdu také vyhlíet do krajiny - ale nemusím se krábat na kopec, stačí mi zahrada a z ní rozhled - a předky v těchto končinách jsem neměla - přesto mě ten výhled takté oblauje a tak nějak hřeje po spokojenosti a těstí
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
nepůjčuj si slova - tohle má od AXIho
Mě jsou umík nejen tvá slova, nýbr i ty...ale s vyklidněnou myslí s tebou poklábosím...cítím, e vibruje
Ale no tak
Axi se trefil, já vím. Proto si jeho slova klidně mohu vypůjčit, jeliko je neobracím proti němu, nesnaím se ho nachytat na nějakým ovoci. To je ovem rozdíl, který ty nepobere i kdy se bude snait.
To vůbec musí být děs slídit po netu a stopovat kde co kdo řekne, aby se pak dalo "vestkovat". Hrozná představa. Tenhle "umík" musí být dost peklo, to ti fakt nezávidím.
Jo a vibruju, to má recht, nad úasným houbovým pokrmem.
A taky vlastní svobodou, která ke spokojenosti nepotřebuje kontrolovat ani vytáčet ty druhé.
To nezná, viď?
Neva, jetě pár stovek inkarnací a pozná
Není tady
LENNNA napsal(a):
Judyna napsal(a):
A jak je to vlastně s tím hazardem? Bude u od ledna 2012 zdaněný nebo se to zase Kalouskovi podaří odsunout?
Tak o tom opravdu nevím a ani jsem to nikde nenala. Pokud ovem nemá na mysli ty odvody na prospěné činnosti (sport?), které se ale odváděly a neodváděly.
Není tady
Majkafo, souhlasím s Tebou e, "mít se dobře" znamená pro kadého něco jiného.
Není tady
Judyna napsal(a):
LENNNA napsal(a):
Judyna napsal(a):
Tak o tom opravdu nevím a ani jsem to nikde nenala. Pokud ovem nemá na mysli ty odvody na prospěné činnosti (sport?), které se ale odváděly a neodváděly.
Jj, ty odvody! Ale to si teď pletu pojmy asi já, viď? Odvody na veřejně prospěné účely je něco jiného ne zdanění, e? Mám na mysli jednak vechny poplatky a jednak odvody, které se platí městským (obecním) úřadům - take né nějakým "jako firmám".
Není tady
Ahooj Lupi, já iju furt stejně akorát u neni moc toho času na ty zdejí rozpravy..........co tě ale bude zajímat tak u se ani moc nehádám s čoklíkařema, skoro bych a řek e trochu dostali rozum....nebo moná já
No toto! A jenom s maločoklíkařema, nebo i s velkočoklíkařema? Teď u jen zbývá, aby mladej přiel, e chce pejska
Není tady
Judyna napsal(a):
A kdy u jsme u té politiky, tak člen NERVu, ekonom miroslav Zámečník, varuje před vyváděním miliard ze státního průběného systému do soukromých penzijních fondu. A to vzhledem ke patné ekonomické situaci. I Roubini varuje před úpo*nými opatřeními v eurozóně.
Mimochodem nechápu, jak mohla vláda počítat při schvalování rozpočtu s tak vysokým hosp. růstem. U v době schvalování bylo jasné, e je to blbost, přesto to schválili. Rozpočet je od samotného počátku patný. Vychází z nereálných příjmů. To nikomu nevadí?
Judyno proč se stále rozčiluje. Ten rok 2013 přece s těmi fondy vydríte a po přítích volbách ve zruíte. Tak jak prohlásil vá éf. A pokud bude mení příjem do přítího rozpočtu, tak budou dalí krty. Tak jako v domácnosti. Mení příjmy, mení výdaje. Jak prosté.
Upravil(a) Petr100 (2. 10. 2011 18:02)
Není tady