Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 30. 9. 2011 14:59

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

CHAT : Co nás v politice pálí ... 5.

Pokračování ..... smile

Není tady

#2 30. 9. 2011 15:01

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Re: CHAT : Co nás v politice pálí ... 5.

Někteří lidé se neslyší a nechtějí slyšet, to by se pak nad sebou museli zamyslet a to oni apriori nechtějí. To by totiž mohlo i znamenat, neměli pravdu a museli by lecos přehodnotit, změnit. Někomu ani 2000 let lekcí nepomůže, s tím se musíme smířit. Nemá smysl jim cokoliv říkat, je to zbytečná práce, i já to pochopil wink Věnujme energii lidem, co chtějí pochopit, co jsou schopní se nad sebou zamyslet, co jsou schopní se třeba i změnit. Ti za to stojí smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#3 30. 9. 2011 18:23

mia
♥♥♥♥♥♥-

Ejhle, Kalik!
To je dost, že se ukážeš, Péa už tu pomalu začal trpět samomluvou.... wink
Vidím, že tě tvé inovátorské vize (ve smyslu inovace lidstva) neopustily big_smile ...

No pokud se lidstvo ani za 2000 let nezměnilo, možná to bude tím, že to třeba má být tak, jak to je vissla ... to tě nenapadlo?

Proč chceš pořád měnit lidstvo, obracet někoho na tvoji víru, není to trošku neskromné, chtít opravovat přírodu? Notabene když nikdo z nás neví, co je TO SPRÁVNÉ... Každý to vidí a cítí po svém...
Braňme se proti grázlům, zlodějům a neřádům všeho druhu, dodržujme jistá pravidla, a už jim říkáme desatero nebo etický kodex, ale snažit se napravovat to, co prošlo tisíce let trvajícím vývojem mi připadá poněkud nabubřelé...a hlavně nemožné... vissla

Není tady

#4 30. 9. 2011 18:35

mia
♥♥♥♥♥♥-

mia napsal(a):
no co jsem mohla čekat jiného  ...

Jenže já jsem opravdu spíš přes ta fakta. Uvnitř si můžeme vybájit každý co chceme.
A nikoho jiného, krom zdejších "čarodějnic" jsem o tom neslyšela mluvit.... a to nepotkávám jen samé hlupáky...

Mio a co bys chtěla? Zázrak ihned, nemožné na počkání?
Nebo si snad myslíš, že to není o lidech?
Jsi na ta fakta? Nu tak je hledej, dívej se kolem sebe, všímej si a nechtěj, aby ti  je někdo strkal pod nos, protože jak tě tak čtu, myslím, že si někdy o to, co potkáváš, spíš ten nos rozbiješ, než abys si toho vůbec všimla....

Právě že je to o lidech, tak proto já žádný zázrak a už vůbec ne na počkání nečekám wink ...
Rozbít nos si můžeme všichni, by budeme sebeopatrnější, ale přece jen než ten nos někam strčím, tak si radši trošku zmapuju terén, a vím, co čeho se to hrnu.... vrhat se někam po hlavě a bez rozmyslu považuju za výsadu nezkušeného mládí... a to mám už docela za sebou sova ...

Není tady

#5 30. 9. 2011 19:22

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Zklamaná napsal(a):

Jejda - KALIK - nic ho nepřitáhne sem, než Zklamča...k ostatním byl hluchý - musím se poplácat po zádech, jsem dobrá

Kalik napsal(a):

Jsi moc domýšlivá. Po pravdě to bylo úplně jinak. Prej se Petrovi po mě stýskalo, tak jsem zaskočil ho povzbudit a sním jeho soukmenovce

tak když je to jinak, tak je to jinak... cool
takže abych nepřicházela o tvé inovátorské vize, kam se mám přesunout? Byla by to pro mě velká ztráta gloria

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#6 30. 9. 2011 20:38

mia
♥♥♥♥♥♥-

Zklamčo, já bych se třeba ráda o té "nové a lepší" budoucnosti dozvěděla něco víc, protože cíl máme v podstatě všichni stejný - žít ve společnosti, kde se budou mít všichni dobře. Taky bych si to přála, kdo ne.
Jenže bych čekala, že nezůstane jen u myšlenky, ale že se ta myšlenka taky nějak posune do praktické roviny - jak bude fungovat ekonomika, sociální systém, zdravotnictví atd. Jenže to se nedozvíš nic, jen významné mlčení a mlžení, však ono se no "nějak" vyvine. Čekala bych, že její propagátoři budou právě na tomto pracovat. Tady nestačí dívat se do svého nitra, ale spíš zapojit mozky.... ó jak přízemní a materialistické... vissla

Protože i když se budeme sebevíc vzájemně milovat a budeme solidární, ale nebude co do huby, stejně se pomlátíme a sežereme navzájem...

Já už fakt nevím, co je na tom k nepochopení...

Není tady

#7 30. 9. 2011 21:11

majkafa
Host

mio, kde se budou mít VŠICHNI dobře?
Hm. To už tady bylo. Díkybohu to v roce 1989 (doufám) navždy skončilo.
Protože každému tak, jak se snaží.
Nu, ostatně, když se budeme snažit všichni, tak mᚠvlastně pravdu.
Prosím tě, nejsi náhodou u Jehovistů? Ti teda neříkají, že všichni, ale že Jehovisté...
Uff, jak lehce lze zneužít myšlenky.
A jak rychle zapomínáme. sad

#8 30. 9. 2011 22:03

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

víš, některých lidí vize je ta, že každý by měl dělat to, co ho baví - to je krásná myšlenka a je prfektní, jenže další myšlenka je ta, že lid by měl být solidární - tzn. nenechat pochcípat ta, kteří prostě ani to, co by je bavilo, dělat nebudou - leda že by to spočívalo např. v tom, že mě bude bavit chlastat, brát drogy, hrát automaty a celý dny sedět v hospodě, nebo honit PC střílečky...a někdo solidární přijde, co celý den tedy dělal něco, co ho baví, a jelikož bude rozradostněn z práce, co ho bavila, a nebude frustrován (jak současný zaměstnanec), tak tomu nemakačenkovi ještě dá "nažrat", aby nepošel. Nebo vize - každý dělat to, co ho baví a výměnný obchod - já upeču koláče, ty mi za to přineseš dříví z lesa...hups, můžem se vrátit na stromy. Prý lidi budou rádi pracovat - kecy - práce, pokud nebude ohodnocena, proč by ji někdo dělal - navíc, když by měl dostat tzv. Základní příjem )kolik, to se ještě stále neví, ale měl by pokrýt obydlí, jídlo, energie, ošacení..co ještě? prostě, aby si "důstojně" žil...prostě těch vizí a návrhů je plno, jenže zatím jsou to jen nic neříkající plky. Sama jsem říkala, pokud byto mělo fungovat, jak propogátoři píšáí a omílají - proč pořád zůstávájí jen u teorie? Necht tedy dovedou "laboratorně" nějakou pokusnou kolonii do praxe - myslím, že plno takto angažovaných by se tohoto projektu zůčastnilo. Ale ono to troskotá asi na tom, že by potřebovaly nějaký grant, nebo dotaci - aby se vůbec měli od čeho odpíchnout.. proč tedy pár dobrovolníků nedá dohromady své majetky a nevloží je jako investici do takového projektu - vizí je plno, některé dokonce i vizuelně krásné - ale nikde není psáno, kdo to všechno bude investovat. Krásné kolonie, plno zeleně, normálně tu pohodu a rodost a spokojenost z toho je cítit...ale ono to všechno chce peníze. No a jelikož ty peníze nejsou, protže o tom sní předevší ti nemajetní (kteří mají mezi sebou tyto projektanty, co to tak krásně navrhli a vizualizovali) - tak jediná cesta je proto všechno všem vzít, asi to hodit na hromadu a začít zcela od nuly....jen mě šourala napadá - co ti, co nemakali, nemakají a makat nebudou? A pak aby to nebylo tak, že tu bude přesuperstárováno, přemalířováno, překartářkováno, přebubeníkováno a přebásníkováno....kdo bude třeba dojit krávy? Tito snílci prostě počítají s tím, že ti "vynálezci" čehokoliv budou v rámci toho, že je to baví, dělat tu svou práci a tím de facto usnadňovat žití i těch, co ani přemýšlet se nebudou namáhat....

ale Kalik by mě mohl opět opravit, že to tak přeci vůbec není myšleno - jen nebude vědět, jak je to vlastně myšleno, proto mě odkáže zpětně na kdysi dané odkazy...na které již usedl prach a vlastně byl to jen takový BOOM...a skutek utek....teď je prioritou svrhnout vládu a nastolit tu Isladský model...

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!

Není tady

#9 1. 10. 2011 7:43

mia
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Prosím tě, nejsi náhodou u Jehovistů? Ti teda neříkají, že všichni, ale že Jehovisté...

Majko, evidentně sis spletla adresáta ... wink

Není tady

#10 1. 10. 2011 7:46

mia
♥♥♥♥♥♥-

...abys byla v obraze, musela bys zabrousit do "místní historie"...

Není tady

#11 1. 10. 2011 8:43

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Bohužel to nefunguje. Ale bylo by to krásné.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#12 1. 10. 2011 9:12

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot … ?id=715990
Ano, já to beru a ty školy, které jsou na tom nejhůř, a je inspekce opravdu pořádně proklepne. Škol je opravdu hodně. Ale jedno nechápu. Omezuje se počet státních středních škol, slučují se a zároveň pan ministr chce soukromým školám od roku 2013 přidat tolik, aby dostávaly od státu stejně peněz, jako ty státní. To je na tom nᚠrozpočet tak dobře, že se může do soukromých škol, kde se vybírá školné, dávat tolik peněz? Nyní je to myslím asi o 30% míň než do státních. To je jako by soukromá bezpečnostní agentura dostávala od státu stejné peníze jako PČR a ještě brala od klientů za své služby peníze.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#13 1. 10. 2011 9:15

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

A jak je to vlastně s tím hazardem? Bude už od ledna 2012 zdaněný nebo se to zase Kalouskovi podaří odsunout?

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#14 1. 10. 2011 9:51

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Judyna napsal(a):

majkafa napsal(a):

Právě naopak - naprosto jasně a přesně to tak funguje. Ono jnejde o pouhou snahu - ono jde i o to, že pokud chceš se mít tak, jak toužíš, musíš to mít pod "osobní kontrolou". Já vím, že se snaží i lidé, co jsou třeba zaměstnanci, ale tam nemají tu "osobní kontrolu", jsou kontrolováni. V tom to právě je. Vždy se budeš mít jen tak, jak dalece osobně svůj život dokážeš řídit. Jinak ti život řídí jiní lidé a okolnosti.

Upravil(a) Zklamaná (1. 10. 2011 9:51)

Není tady

#15 1. 10. 2011 10:19

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mia napsal(a):

Zklamčo, já bych se třeba ráda o té "nové a lepší" budoucnosti dozvěděla něco víc, protože cíl máme v podstatě všichni stejný - žít ve společnosti, kde se budou mít všichni dobře. Taky bych si to přála, kdo ne.
Jenže bych čekala, že nezůstane jen u myšlenky, ale že se ta myšlenka taky nějak posune do praktické roviny - jak bude fungovat ekonomika, sociální systém, zdravotnictví atd. Jenže to se nedozvíš nic, jen významné mlčení a mlžení, však ono se no "nějak" vyvine. Čekala bych, že její propagátoři budou právě na tomto pracovat. Tady nestačí dívat se do svého nitra, ale spíš zapojit mozky.... ó jak přízemní a materialistické... vissla

Protože i když se budeme sebevíc vzájemně milovat a budeme solidární, ale nebude co do huby, stejně se pomlátíme a sežereme navzájem...

Mio,
nechci se tě nijak dotknout a nepášu to ve zlém úmyslu, ale opravdu už dlouho jsem nečetla nic tak dětsky naivního a že jsem kolikrát nucena číst hodně velké žvásty a stupidní sebeobhajoby, kecy v kleci...

Nezlob se, ale umíš si předstasvit někoho například v rozpadající se feudální společnosti, jak bude lidem vykládát o tom, že nebudou přikovaní k půdě, nebudou muset robotovat, budou mít volební právo, děti mohou vychovávat a dávat na školy kam budou chtít, budou moci například vlastnit zámek svého bývalého pána, protože jsou schopnější než on a budou mít tedy mopžnost si na něj vydělat?
Že společnost bude fungovat na zcela jiných principech než dopopsud, nikoliv na rodovém právu,a le na právu schopnějšího?
Tohle si tehdy na počátku budoucích změn nikdo - ani feudál, ani jeho poddaný - neuměl vůbec představit. Přesto i v téhle společnosti někteří lidé věděli, že ona tak, jak funguje, nemůže fungovat donekonečna, že se něco musí prostě stát, musí dojít ke změně, aby lidstvo moho pokračovat.
Někteří lidé prostě věděli že změny příjdou, jen si nedovedli ani představit, jaké přesně.
A pracovali na tom,a by byli připraveni, to jest hlavně PRACOVALI.
Takže tvoje dožadování se KONKRETNÍCH informací, JAK a CO BUDE, je proto dost legrační.

Navíc, kdo si asi tak myslíš, že ty změny udělá a vymyslí? Já osobně jsem přesvědčená, že lidí s "čistým stolem". A aby měl KDOKOLIV čistý stul, musí si nejprve uklidit sám v sobě, podívat se do nitra, aby byl připraven.
Myslíš, že stačí, když "propagátoři" budou na něčem, podle tebe smysluplném, pracovat?
A co ty, na čem pracuješ ty?
Neříkej mi, že čekáš, že to někdo "odprAcuje" za tebe...

Pokud ti tahle moje odpověď nestačí, tak hledej dál. Hledej dál sama, hledej kdekoliv.
Cokoliv udělᚠty sama na sobě a pro sebe, projeví se na celém lidstvu, cokoliv udělá každý sám se sebou, podpoří ten výsledek, po kterém ty tolik voláš.
Takže prosím tebe: na co vlastně čekáš?

Ještě dodám: pokud budeš vycházet z toho, že změny se udají v intencích SOUČASNÉHO lidského nastavení, současného nastavení myšlení, tak to se nikam prostě nedostaneš, protože to by pak nebyly žádné podstatné změny. A nás podstatné změny čekají. Něco jako naprosté "přeinstalování systému pro výkonnější počítač". Takže klidně je možné, že dobře se budou mít opravdu všichni a každý bude dělat jen to, co ho baví. Proč nakonec ne wink

Upravil(a) Pandorraa (1. 10. 2011 10:23)

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#16 1. 10. 2011 10:21

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Ne Zklamaná, nikdo nežije ve vzduchoprázdnu a sterilním prostředí, kde by se snad dalo to, co píšeš, uplatnit. Ovlivněna jsi prakticky už tím, že se někam narodíš.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#17 1. 10. 2011 10:28

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

A když už jsme u té politiky, tak člen NERVu, ekonom miroslav Zámečník, varuje před vyváděním miliard ze státního průběžného systému do soukromých penzijních fondu. A to vzhledem ke špatné ekonomické situaci. I Roubini varuje před úpo*nými opatřeními v eurozóně.
Mimochodem nechápu, jak mohla vláda počítat při schvalování rozpočtu s tak vysokým hosp. růstem. Už v době schvalování bylo jasné, že je to blbost, přesto to schválili. Rozpočet je od samotného počátku špatný. Vychází z nereálných příjmů. To nikomu nevadí?

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#18 1. 10. 2011 10:42

mia
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

Judyna napsal(a):

majkafa napsal(a):

Právě naopak - naprosto jasně a přesně to tak funguje. Ono jnejde o pouhou snahu - ono jde i o to, že pokud chceš se mít tak, jak toužíš, musíš to mít pod "osobní kontrolou". Já vím, že se snaží i lidé, co jsou třeba zaměstnanci, ale tam nemají tu "osobní kontrolu", jsou kontrolováni. V tom to právě je. Vždy se budeš mít jen tak, jak dalece osobně svůj život dokážeš řídit. Jinak ti život řídí jiní lidé a okolnosti.

Zklamčo, na tom, že ideálem je společnost, kde se budou mít všichni dobře, se snad můžeme shodnout, ne? vissla
To, jak dalece je to reálné a v praxi proveditelné, je už věc jiná wink ...

Není tady

#19 1. 10. 2011 11:19

mia
♥♥♥♥♥♥-

... umíš si předstasvit někoho například v rozpadající se feudální společnosti, jak bude lidem vykládát o tom, že nebudou přikovaní k půdě, nebudou muset robotovat, budou mít volební právo, děti mohou vychovávat a dávat na školy kam budou chtít, budou moci například vlastnit zámek svého bývalého pána, protože jsou schopnější než on a budou mít tedy mopžnost si na něj vydělat?
Že společnost bude fungovat na zcela jiných principech než dopopsud, nikoliv na rodovém právu,a le na právu schopnějšího?

Pan, ale to je přece to samé, co říkám já, tedy že dopředu půjdou a líp se budou mít právě ti schopnější... kolik těch bohatých feudálů přišlo přece o své majetky tím, že udělali špatná rozhodnutí, neuměli dobře spravovat majetek jim jejich předky svěřený, kolik jich  ho prohýřilo, předlužilo se atd... a jejich statky nabyli právě ti schopnější... ten princip je pořád stejný, tehdy, jako dnes.

"Takže tvoje dožadování se KONKRETNÍCH informací, JAK a CO BUDE, je proto dost legrační."

ale ono to přece dnes nějak funguje, schopní  lidé pracují, vytvářejí práci pro ostatní, akorát že jim velká skupina lidí jejich dílo maximálně znesnadňuje, jiní na nich parazitují... jde jen o to vytvořit jim prostor, nastavit pravidla, ale nechat je dýchat....
Je potřeba zatočit s těmi, co k obrovským majetkům přišli trestnou činností - korupcí, zneužíváním moci, krádeží... proto se ptám na ten recept, co konkrétně pro to udělat.
Je blbost s vaničkou vylít i dítě.

"Navíc, kdo si asi tak myslíš, že ty změny udělá a vymyslí?"

protože o myšlence radikálních společenských změn tady mluvíš například ty s Kalikem, tedy se ptám logicky vás, jak dalece víte, o čem mluvíte.

"A co ty, na čem pracuješ ty?
Neříkej mi, že čekáš, že to někdo "odprAcuje" za tebe...
"

kdyby udělal pro společnost každý tolik co já a moje rodina, vypadalo by to tu jinak.
Nikdy jsme nezneužívali sociální systém, ale starali se o sebe sami, pro přírodu jsme udělali a děláme troufnu si říct mnohem víc, většina "ekologů"... já bych řekla, že pro společnost dělám až až...

"pokud budeš vycházet z toho, že změny se udají v intencích SOUČASNÉHO lidského nastavení, současného nastavení myšlení, tak to se nikam prostě nedostaneš"

no a to je to, jak změnit to myšlení.... ti, co chtějí, se tak chovají už dnes, ti, co ne, ty k tomu nikdo nedonutí... co s těma chceš dělat?

Není tady

#20 1. 10. 2011 12:03

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

mia napsal(a):

"pokud budeš vycházet z toho, že změny se udají v intencích SOUČASNÉHO lidského nastavení, současného nastavení myšlení, tak to se nikam prostě nedostaneš"

no a to je to, jak změnit to myšlení.... ti, co chtějí, se tak chovají už dnes, ti, co ne, ty k tomu nikdo nedonutí... co s těma chceš dělat?

Mio, lituji, ale já ti skutečně nejsem schopná vysvětlit ti, co říkám....
Zbytečně ten můj příspěvek pitváš, protože jeho podstata ti tak jen uniká...
I ten příklad s feudáklem pobírᚠz hlediska toho, kdo už VÍ, jak to dopadlo i tvá věta o tom, že "se tak chovají už dnes" vychází z tvého současného nastavení. Ty přesně víš, jak to TAK vypadá?
Ja zatím ne.

Jsi pořád omezena tím, co žiješ teď, principy a mechanismy, na kterých funguje společnost teď....
Jenže z toho přece nemůžeš vycházet. My přeci víme, že tak, jak je to teď, to prostě nefunguje a dál už fungovat nebude, protože je to pro lidstvo neúnosné, pro planetu neúnosné.

Zkusím to jinak: znᚠStarý a Nový zákon? Znᚠvšechny hostorické souvislosti s tím spojené? Chápeš ten propastný rozdíl mezi oběma epochami?
Myslím, že něco ještě mnohem zásadnějšího nás čeká teď.

Není tady

#21 1. 10. 2011 12:30

majkafa
Host

mia napsal(a):

mio, spletla jsem si adresáta? Já myslela, že tohle jsi psala ty, nějak se v tom neorientuji.

#22 1. 10. 2011 12:33

majkafa
Host

Judyna napsal(a):

majkafa napsal(a):

Má zkušenost je, že funguje. Ale nesmí se to dělat násilně, ale lehounce, bez velkých chtění.  Třeba mí rodiče se snažili v rámci svých možností, tak jsme počítali každou korunu. Oni prostě víc udělat nemohli, nemohli se snažit víc, prostě na to neměli. Třeba tchán nemohl studovat stejně jako mí rodiče. Ale on si tu maturitu dodělal ve 40. Mí rodiče rezignovali, tak halt těžce pracovali za pár korun.
Myslím, že to je normální, že každý dosáhneme někam a dál už ne. Takže nemůžeme být všichni miliardáři jednoduše proto, že na to nemáme. Taky mám své hranice a dál už nemůžu.

Ale taky je důležitá otázka, co přesně znamená, že se budou mít všichni dobře?
Protože si myslím, že každý máme to své DOBŘE individuální. Já bych se určitě neměla dobře jako majitelka obrovských realit. Já se mám dobře jako majitelka mého hezkého bytečku a jsem spokojená a neměnila bych. A někdo se má dobře, když celé léto stráví tím, že jede se svými dětmi na kolech po Evropě... To mě by např. "zabilo", po tom vůbec netoužím. smile

Upravil(a) majkafa (1. 10. 2011 12:39)

#23 1. 10. 2011 13:33

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Robotu zrušil sám panovník, pokud by ji NECHTĚL zrušit, kdo ví, zda by tu ještě robota nebyla.
Žití tady a teď plně ovlivňuje to, jak se bude vyvíjet budoucnost konkrétního jedince.

My přece víme? Kdo je to MY?

Pandora a její názor? Pandora VÍ, že mechanismy, na kterých  nyní funguje společnost prostě nefungují a nemohou dál fungovat...proč tedy nefungují? Že se neplní její představy o fungování? Já naopak VÍM, že tyto mechanizmy fungují, jen společnost (ta, co se domnívá, že nefungují) se je snaží překrucovat k obrazu svému. To, co nefunguje by mělo zemřít, to, co nefunguje, jen neumí fungovat na principech života. I v přírodě to, co nefunguje, není životaschopné, je určeno k zániku.
Feudál zrušil robotu a dal lidu svobodu - a každý s ní pak naložil tak, jak uměl. A že někteří uměli a jiní neuměli? To je ten princip a mechanizmus
V minulém století propagátoři lepších zítřků se snažili násilím a "příkazem" změnit společnost - někde se jim to na čas podařilo - a hle, vize o společnosti, kde každý bude se mít dobře, každý bude mít stejně, nebude chudých ani bohatých se nějak nepovedla. 89 rok dal lidu ZNOVU svobodu - a opět, někteří s tím naložili tak, jak uměli ku svému prospěchu a ono to funguje. Někteří si s nově nabytou svobodou dosud neuměli poradit, tak říkají, že mechanizmus a princip nefunguje.
Změna určitě přijde, to bezpochyby, jen si osobně myslím, že to nebude novodobý "krásný a milý vstřícný svět ke všem živým bytostem" Myslím si, že člověku bude dána ještě větší míra svobody, o jaké ani dnes nemá tušení - ale bude to mít jeden "háček" - KAŽDÉMU, CO JEHO JEST...A MOŽNÁ SE ULEVÍ JAK CELÉ SPOLEČNOSTI, TAK I PLANETĚ ZEMI

Není tady

#24 1. 10. 2011 13:55

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Blbec nikdy nepochopí, že je blbcem skutečně,
pravdu o tom, že je blbcem,
říkᚠblbci zbytečně.
Pepa Fousek

Není tady

#25 1. 10. 2011 14:22

mia
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

mia napsal(a):

Mio, lituji, ale já ti skutečně nejsem schopná vysvětlit ti, co říkám....
Zbytečně ten můj příspěvek pitváš, protože jeho podstata ti tak jen uniká...
I ten příklad s feudáklem pobírᚠz hlediska toho, kdo už VÍ, jak to dopadlo i tvá věta o tom, že "se tak chovají už dnes" vychází z tvého současného nastavení. Ty přesně víš, jak to TAK vypadá?
Ja zatím ne.

Jsi pořád omezena tím, co žiješ teď, principy a mechanismy, na kterých funguje společnost teď....
Jenže z toho přece nemůžeš vycházet. My přeci víme, že tak, jak je to teď, to prostě nefunguje a dál už fungovat nebude, protože je to pro lidstvo neúnosné, pro planetu neúnosné.

Zkusím to jinak: znᚠStarý a Nový zákon? Znᚠvšechny hostorické souvislosti s tím spojené? Chápeš ten propastný rozdíl mezi oběma epochami?
Myslím, že něco ještě mnohem zásadnějšího nás čeká teď.

ano, vycházím z toho, co žijeme dnes, jak taky jinak. Protože co bude a kam se bude vývoj ubírat, to nikdo z nás neví. Poučovat se z historie je taky po*né, protože dnes je svět někde úplně jinde, výchozí stav je prostě jiný...

Protože žijeme tady a teď (jak s oblibou říká Majka wink ), musíme se snažit napravovat to, co je v naší moci, to, co nefunguje, co se neosvědčilo. Chovat se k zeměkouli co možná nejmíň humpolácky. Dodržovat etický kodex a totéž vyžadovat po ostatních, nenechat bujet neřádstvo všeho druhu... i v zájmu svojí ochrany.
Ono to možná vypadá jednoduše, ale je to sakra práce.
A budoucno nechat řešit zase další generace.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí