6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Axi a Johano, díky.
PPavlaa napsal(a):
já bych netvrdila, že bych nebyla schopná už nikdy po nějáké lži, zklamání, podrazu, znovu důvěřovat, jako dřív. všichni jsme jen lidi, všichni chybujeme. teda záleželo by na situaci a tak, že jo.
Já bych to taky netvrdila,
protože člověk se mění, co je včera, nemusí být dnes.
Není tady
Arcanum napsal(a):
" Nikdy už nebudeš plně důvěřovat člověku, který tě jakýmkoliv způsobem "podrazil", který ti lhal ...... "
Ja jsem se Te puvodne zamerne ptala jestli tohle co nahore je okopirovano mam chapat jako vnucovani Tveho sveta jemu- Globemu.
Ty mu sve mysleni a svuj svet podavas tak jako by se to melo uskutecnit i jemu a tecka. ..... a na to ja reguju tim cim reaguju.
" Mnozí (a je jich většina - stačí číst například konkrétně tyto vlákna na nevěře) to tak prostě nemají a mít nebudou, a ani třeba nebudou chtít mít jinak, nebo se to nebudou chtít naučit. "
Vyborne -a nebo se to nebudou chtit naucit,jo a o to tu bezi. a nebudou to chtit mit treba jinak. jo jo.
Ziji pak nadale s clovekem co je "podrazil" ,lhal,ale uz mu nikdy neduveruji. Mno-jaky si to udelame takove to mame.
Takovy clovek neobsahnul vsechno ve svem vedomi a dost mozna nema ani tuseni ze podrazem to pojmenoval sam. Ale to uz jinde jsme ,to je jina dimenze.
Nicmene jsem tady prave i proto abych zde vyjadrila svuj nazor a to prave proto ze to mam jinak.
"Takže jestliže tebe někdo podrazí, podvede, okrade, bude ti lhát - ty vezmeš gumu a začneš gumovat, abys mohla být znovu obelstěna, okradena, podvedena, a mohlo ti být dále lháno."
A tady to mame Zklamco. Je to uplne jinak.
Tohle neni o tom abych byla znovu obelstena,podvedena a mohlo me byt lhano.
Neztotoznuju se s takovou mysli,protoze nepremyslim takhle. A nac bych taky mela.
Jestli rozumis.
Jo a nevim jak Ty,ale ja tady zadnou hirondel nevidim.
ad1/ to je tvůj pohled, že to vidíš jako vnucování - to, že nebudeš důvěřovat člověku, co tě podrazil je holý fakt. Jen "blbec" by znova a znova věřil takovému typu člověka. Povšimni si, že jsem psala slovo PLNĚ - tzn. můžeš nadále důvěřovat v oblastech, kde jsi tímto člověkem nebyla podražena, budeš obezřetná v oblasti, kde jsi podvedená byla. Samozřejmě, pokud to máš ty jinak, tak to tak máš ... Globe to může mít naprosto stejně, jak ty - dovolíš mi tedy myslet si o něm, že je co je...že je to, co ty -...rozumíme si, že? jestli ne. nevadí, mě to žíly nedrásá jenže já si myslím, že Globe prostě není, jak ty, tudíž, že je v pocitech asi tak stejný (dle psaní), jak většina normálně uvažujících lidí.
ad2/ naprosto stejná odpověď, jak u ad1/ - doplňuji důraz na slovo PLNĚ....promiň, tvá dimenze nepobírá dimenzi většinovou, já se k té většinové řadím - ještzě ze mě světelná a bezemoční bytost nevznikla - sorry.
ad3/ ne, nerozumím ti hirondel, cos tím chtěla říct, neboť si vlastně neřekla naprosto nic. Takže otázka (na kterou stejně neopovíš - známe své lakedaimonské) jak se budeš chovat k člověku, který tě obelstil, lhal, okradl, podvedl? Je několik možností, kterou právě ty preferuješ? Já s člověkem, co mě podvedl žiji dál, jen nejsem PLNĚ DŮVĚŘIVÁ tak, jak jsem byla předtím, než se NĚCO stalo, co nás poznamenalo. Nejsem stejná, jak jsem byla dřív a není ani ten člověk již stejný, jaký byl dřív - oba nás to pozanmenalo - ale ani jeden nemá gumu, aby vzpomínky vymazal a žil tak, jak předtím. Ale také jsem mohla bezpardonu mu zabalit těch pět švestek a popřát mu šťastné žití s jinou bytostí....
ad4/ vidím tu stále jen hirondel, která se sice snaží převtělit do jiné dimenze, včetně nového jména, ale je naprosto stejná, jak byla dřív - to je můj názor. který doufám budeš respektovat
pa hirondel....nemusíš mi odpovídat, protože by ses mohla do svých osidel opět zamotat a ztratit tak "nit"
Není tady
Zklamčo- důvěřuj - ale prověřuj?
Jako myslíš tak, že by si strašně moc chtěla věřit, ale máš to v sobě nevěřit?
Není tady
Lakedaimonské, hmm ...
Není tady
Zklamaná napsal(a):
ad1/ to je tvůj pohled, že to vidíš jako vnucování - to, že nebudeš důvěřovat člověku, co tě podrazil je holý fakt. Jen "blbec" by znova a znova věřil takovému typu člověka. Povšimni si, že jsem psala slovo PLNĚ - tzn. můžeš nadále důvěřovat v oblastech, kde jsi tímto člověkem nebyla podražena, budeš obezřetná v oblasti, kde jsi podvedená byla. Samozřejmě, pokud to máš ty jinak, tak to tak máš ... Globe to může mít naprosto stejně, jak ty - dovolíš mi tedy myslet si o něm, že je co je...že je to, co ty -...rozumíme si, že? jestli ne. nevadí, mě to žíly nedrásá jenže já si myslím, že Globe prostě není, jak ty, tudíž, že je v pocitech asi tak stejný (dle psaní), jak většina normálně uvažujících lidí.
Pekne si povidame vid?
Prosim soustred se. (a neboli je to jen na Tve volbe )
Psala jsem tohle: " Nicmene jsem tady prave i proto abych zde vyjadrila svuj nazor a to prave proto ze to mam jinak. "
Nehodlam posuzovat Globeho,nebot ho nemam prozkoumanyho---- jedine ze by jsi to byla Ty sama,pak znam tedy uz i jeho.
Nicmene je uplne jedno jeslti Globe je nebo neni z tech ,koho nazyvas normalne uvazujicich,protoze ja jsem tady proto abych zde promluvila o jinyem svete myslenia tedy o necem inem nez o cem mluvis treba prave Ty.
Není tady
Prošla jsem si oboustrannou zkušeností tohoto druhu a přesto můžu říct, že důvěřuji partnerovi.
Důvěřuji hlavně proto, že se snažím žít vědomě v přítomném okamžiku. Pro tuto společnou chvíli.
Nedůvěra je totiž podle mého názoru a priori záležitost mysli, která vzhlíží především k budoucnosti.
Respektuji druhého jako svobodnou bytost, která tu zítra se mnou být nemusí. Důvodů může být mnoho, nemusí to být jen odchod za někým jiným. Život je křehká záležitost. Bolelo by to jistě moc , netvrdím že ne, ale je to fakt, který akceptuji jako součást přirozených procesů života. Kdo z nás může tvrdit na 100% , že zítra ještě životního druha bude mít vedle sebe, hmmm?
Upravil(a) Johana50 (28. 9. 2011 20:28)
Není tady
Johano hezky napsané
http://www.youtube.com/watch?v=LT3KuKXg3Uw
Není tady
Zklamaná napsal(a):
ad2/ naprosto stejná odpověď, jak u ad1/ - doplňuji důraz na slovo PLNĚ....promiň, tvá dimenze nepobírá dimenzi většinovou, já se k té většinové řadím - ještzě ze mě světelná a bezemoční bytost nevznikla - sorry.
Ja naprosto rozumim Tve dimenzi...... ver ,never.
LZE vsechno. Lze duverovat PLNE i v te oblasti.
Pokud Ty to mas ale jinak, tak to mas jinak.
Zklamana napsal(a):
ad3/ ne, nerozumím ti hirondel, cos tím chtěla říct, neboť si vlastně neřekla naprosto nic. Takže otázka (na kterou stejně neopovíš - známe své lakedaimonské) jak se budeš chovat k člověku, který tě obelstil, lhal, okradl, podvedl? Je několik možností, kterou právě ty preferuješ? Já s člověkem, co mě podvedl žiji dál, jen nejsem PLNĚ DŮVĚŘIVÁ tak, jak jsem byla předtím, než se NĚCO stalo, co nás poznamenalo. Nejsem stejná, jak jsem byla dřív a není ani ten člověk již stejný, jaký byl dřív - oba nás to pozanmenalo - ale ani jeden nemá gumu, aby vzpomínky vymazal a žil tak, jak předtím. Ale také jsem mohla bezpardonu mu zabalit těch pět švestek a popřát mu šťastné žití s jinou bytostí....
Proto jsem Ti rikala, ze si tu minulost stale tahnes se sebou a ze to co rikas je Tvuj svet. (to jen ted opet na okraj)
Clovek ktery me okradl,lhal,podvedl (jsou to jen nakonec pouhe iluze) ma u me veeeelkou pusu za to, ze je,ze existuje, ze me tim neco vzacneho dal.
Myslim ze jsem Ti uz jednou psala ze davam kazdemu (tedy i sobe sama) nove sance necemu se naucit. Je to hra Zklamco (pokud se na to tak dokaze nekdo divat, tim ze se to nauci).
Ja davam cloveku uplnou duveru. Protoze vcerejsek uz pominul.
A nemysli si ze jsem z nebe spadla takhle.
Zklamana napsal(a):
ad4/ vidím tu stále jen hirondel, která se sice snaží převtělit do jiné dimenze, včetně nového jména, ale je naprosto stejná, jak byla dřív - to je můj názor. který doufám budeš respektovat
pa hirondel....nemusíš mi odpovídat, protože by ses mohla do svých osidel opět zamotat a ztratit tak "nit"
Hirondel pro Tebe je ted stejna jak byla driv,pred nejakym casem bylo Tebou psano zase ze neni tou co byla driv.
Proste jak kdy ,noooo
Takze se do toho moc nezapletej a neztracej se v tom.
Není tady
Johana50 napsal(a):
Kdo z nás může tvrdit na 100% , že zítra ještě životního druha bude mít vedle sebe, hmmm?
A nebo: kdo muze potvrdit na 1000% ze bude jeste 'zitra' vedle sveho druha.
Není tady
Ano. Jen tato chvíle je důležitá. a tato a tato a tato...
Tady a teď.
Proto pro mě není důležité, co se děje tehdy, když se mnou ten, co ho miluji, není. Jen tady a teď, když jsme spolu.
Má milá rozmilá neplakej
Život už není jinakej
Dnes buďme ještě veselí
Na naší bílý posteli
Zejtra, zejtra, kdožpak ví?
Možná si lehnem do rakví...
Axi napsal(a):
Lakedaimonské, hmm ...
chápu tvůj ryk - tobě se to stát prostě nemůže, že se sekneš...tak fajn, ne lakedaimonské, nýbrž pappenheimské....už si spokojen? Jsem ráda, že jsem ti polechtala egouška....řičí uspokojením...něco na způsob - husí kůže = orgasmus
Není tady
dusička napsal(a):
Jako myslíš tak, že by si strašně moc chtěla věřit, ale máš to v sobě nevěřit?
špatně mě chápeš - nemám touhu "strašně moc chtít věřit"...a uvnitř sebe se prát s tím nevěřit - prostě a jasně, zcela bez emocí - člověk, co mě podvedl, už mu nevěřím v oblasti, ve které selhal...a přesto spolu žijeme
Není tady
Arcanum napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Pekne si povidame vid?
Prosim soustred se. (a neboli je to jen na Tve volbe )
Psala jsem tohle: " Nicmene jsem tady prave i proto abych zde vyjadrila svuj nazor a to prave proto ze to mam jinak. "
Nehodlam posuzovat Globeho,nebot ho nemam prozkoumanyho---- jedine ze by jsi to byla Ty sama,pak znam tedy uz i jeho.
Nicmene je uplne jedno jeslti Globe je nebo neni z tech ,koho nazyvas normalne uvazujicich,protoze ja jsem tady proto abych zde promluvila o jinyem svete myslenia tedy o necem inem nez o cem mluvis treba prave Ty.
no fajn hirondel - promluv o své jiném světě myšlení, copak ti snad bráním? Já zde mluvím o svém a dovolím si tvrdit i o lidech, kteří nelítají v oblacích a netetelí se blahem nad zmínkou duchovna a tajemna a bůh ví ještě čeho - mluvím o fakt zcela normálních běžných na zemi stojících lidech, kteří mají stejné, nebo hodně blízké uvažování a názory, jako mám já a dalších možná 90% lidstva. Prostě o lidech, co je situace někam dovedly, něco jim ukázaly a něco naučily - nebo vyučily, či poučily. Dovolím si tvrdit, že i ty to máš naprosto stejně - že jakákoliv situace, co se stane a nějakým způsobem na tebe zapůsobí tě změní - ostatně - psalas to tak, já to také tak píšu. Takžže fakt nechápu to tvé urputné slovíčkaření. Prostě tě situace změní, vezmeš si z toho ponaučení, vyvodíš z toho důsledky a následné další kroky. nemusíš minulost za sebou tahat jak dřevěnýho kačera - já ho netahám. To, že o miniulosti a poučení z minulosti mluvím, nebo píšu, ještě neznamená, že minulostí žiju - to bych si tutově musela hodit mašli, kdybych se tím měla den co den zabývat, nebo dokonce o tom s kýmkoliv polemizovat. Jasný? Tečka.
ps. co to kvákáš s prominutím - že ty chceš promluvit o něčem jiném? Vždyť ty o něčem jiném nemluvíš, jen se o to snažíš - zatím z tebe nic jiného nevypadlo - vypadlo z tebe jen to, že situace tě změní - to změní každého. O čem tedy stále chceš polemizovat?
Není tady
Hirondel - samozřejmě, že mě každá situace něčemu naučí - neznamená to však, že když mě někdo ukradne plnou šrajtofli, a budu vědět, kdo to byl, že půjdu a poděkuju mu za to, že mě "naučil" díky tomu, že si ji budu napříště lépe hlídat. Jistě - takto můžeme děkovat...můžeme děkovat i vrahům našich blízkých, že nás naučili (bohužel, ti zavraždění již to díky říct nemohou) - ale my můžeme děkovat za to, že nás ti vrazi naučili, že nemáme po nocích courat někde přes park... je jasné, že když poryju držkou v zemi, mohu poděkovat za zkušenost a mám naději se téo situaci propříště vyhnout. Tohle všechno je poučení z minulosti, z chyb, kterých jsem se nevědomky dopustili - když tu minulost "vygumujeme" a nebudeme si ji pamatovat, budeme tou držkou rýt znova a znova....není třeba lkát nad minulostí, tu nezměníme, ale poučení z ní si nést můžeme.
takže znova - já a plno dalších lidí již PLNĚ nebude důvěřovat lidem, kteří nás jakýmkoliv způsobem podvedli, zradili, atd. Nenechám se znova od stejného člověka zlákat na bonbonky, aby mě v průjezdu znásilnil....nebo mu dle tvého myšlení mám znova důvěřovat a ty bonbony si od něj zase vzít a nechat se v průjezdu znásilnit? (to je jen příklad - nedělej si z toho závěry, že o tom píšu, tudíž jsem tu nutně musela prožít - ale jako názorný příklad o DŮVĚŘE k STEJNÉMU ČLOVĚKU NA STEJNOU SITUACI. Jistě, že v budoucnu ta situace už nemusí "nikdy" přijít od toho stejného člověka....ale vystihuje to tu absurditu, o které tu píšeš. Já to tak prostě nemám, přesto to neznamená, že tu minulost pořád sebou tahám... ale asi nechápeš, to nic, já zas nechápu tebe (já si to alespoň přiznám, že tě nechápu - neb máš pro mě velmi divné myšlení...a co s tím nadělám? Nic :-) )
Není tady
Zklamaná napsal(a):
dusička napsal(a):
Jako myslíš tak, že by si strašně moc chtěla věřit, ale máš to v sobě nevěřit?špatně mě chápeš - nemám touhu "strašně moc chtít věřit"...a uvnitř sebe se prát s tím nevěřit - prostě a jasně, zcela bez emocí - člověk, co mě podvedl, už mu nevěřím v oblasti, ve které selhal...a přesto spolu žijeme
třeba časem začneš věřit i v oblasti, ve které selhal. každej někdy může udělat chybu.
Není tady
majkafa napsal(a):
Tady a teď.
Proto pro mě není důležité, co se děje tehdy, když se mnou ten, co ho miluji, není. Jen tady a teď, když jsme spolu.
Má milá rozmilá neplakej
Život už není jinakej
Dnes buďme ještě veselí
Na naší bílý posteli
Zejtra, zejtra, kdožpak ví?
Možná si lehnem do rakví...
Samozřejmě - jen tady a teď...a proč se tím zabýváš (alespoň po písmenkách), a ujišťuješ tak nejen sebe, ale i ostatní o tom, že pro tebe není důležité, co se děje tehdy, když s tebou tvůj ženatý přítel není?
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
dusička napsal(a):
Jako myslíš tak, že by si strašně moc chtěla věřit, ale máš to v sobě nevěřit?špatně mě chápeš - nemám touhu "strašně moc chtít věřit"...a uvnitř sebe se prát s tím nevěřit - prostě a jasně, zcela bez emocí - člověk, co mě podvedl, už mu nevěřím v oblasti, ve které selhal...a přesto spolu žijeme
třeba časem začneš věřit i v oblasti, ve které selhal. každej někdy může udělat chybu.
ano, každý může udělat chybu.... ale jsou chyby, co se udělají nevědomě - a jsou chyby dělané vědomě. Tohle já prostě rozlišuji. Člověk má a byl mu dán rozum, aby ho používal, aby vyhodnotil důsledky, které svým konáním nastanou. Někteří lidé to neumí - ti jsou prostě mentálně zaostalí a nemohou za to...ostatní jsou zodpovědní za své konání a důsledky si pak holt musí nést - třeba i v tom, že jim již není plně důvěřováno. No a je to jen na nich, zda s tím mohou dál žít, nebo prostě ne... a docela se umím vžít, že to může být asi pěkně blbý pocit, vědět, že konkrétní člověk ti již nedůvěřuje a vůbec to není o tom, že by musel mít kontrolu, jak psala dusička - důvěřuj, ale prověřuj....proč by měl někdo podstupovat takové martýrium snažit se důvěřovat a mít to vykoupené nějakou stálou , nebo namátkovou kontrolou...? Prostě - nedůvěřuje a je to jednodušší.
Není tady
no, to ano. ale po určité době se ta důvěra dá přece obnovit. jasně, že to nepřijde hned, trvá to delší dobu. ale kdyby se neobnovila, bylo by to na prd, nemyslíš ?
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Samozřejmě - jen tady a teď...a proč se tím zabýváš (alespoň po písmenkách), a ujišťuješ tak nejen sebe, ale i ostatní o tom, že pro tebe není důležité, co se děje tehdy, když s tebou tvůj ženatý přítel není?
Přítel? Hezký. Zklamaná, tvé podvědomí mluví.
Poslouchej ho, nenechávej ho tolik překřikovat rozumem.
majkafa napsal(a):
Tady a teď.
Sobeckost a snaha omluvit si své chování sama před sebou.
Není tady
Taky si myslím jako Zklamča, že po provalené nevěře už nikdy nebude nic stejné jako před ní. Říká se, že člověk časem odpustí, ale že nikdy nezapomene. A to že nezapomene jde ruku v ruce s důvěrou. Ta už bude totiž vždycky nahlodána.
Troufám si říct, že snad u všech.
Teď vám totiž může připadat, že mu věříte, ale on může přijít okamžik, který najednou bude v něčem podobný jako když vás ten člověk zklamal a začne hlodat červík.
Není tady
Ono to není až tak o důvěřuju - prověřuju... nebo nedůvěřuju, protože mě podvedl, ublížil... či slepě důvěřuju, protože jsme si řekli, že to překonáme a budeme spolu.
Pokud se rozhodnu, že mi ten člověk za to stojí a dohodli jsme se, že se pokusíme to ustát,
měla bych to brát tak, že teď je nám fajn, chceme být spolu a kam a proč jde je jeho věc. Já se k tomu můžu postavit tak, že se budu užírat, kde je, jestli je s ní... nebo jinou... a nebo si můžu říct, že jestliže se vrací ke mě a já cítím, že ten vztah je hezký a jsem spokojená a tak... pak chce být se mnou. Tečka. Z minulosti se můžeme poučit, ale neměli bychom si ji tahat do budoucnosti.
Alespoň já to tak měla.
Není tady
javena napsal(a):
Ono to není až tak o důvěřuju - prověřuju... nebo nedůvěřuju, protože mě podvedl, ublížil... či slepě důvěřuju, protože jsme si řekli, že to překonáme a budeme spolu.
Pokud se rozhodnu, že mi ten člověk za to stojí a dohodli jsme se, že se pokusíme to ustát,
měla bych to brát tak, že teď je nám fajn, chceme být spolu a kam a proč jde je jeho věc. Já se k tomu můžu postavit tak, že se budu užírat, kde je, jestli je s ní... nebo jinou... a nebo si můžu říct, že jestliže se vrací ke mě a já cítím, že ten vztah je hezký a jsem spokojená a tak... pak chce být se mnou. Tečka. Z minulosti se můžeme poučit, ale neměli bychom si ji tahat do budoucnosti.
Alespoň já to tak měla.
Tak pro mě tohle byla představa a jako představa to zůstalo. Jednou jsem si řekla, že se vrací ke mě, takže není co řešit, podruhé jsem se pomalu hroutila.
Teď už vím, že bych se po nevěře do onoho vztahu znovu nevracela. Pro mě to není.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
no fajn hirondel - promluv o své jiném světě myšlení, copak ti snad bráním? Já zde mluvím o svém a dovolím si tvrdit i o lidech, kteří nelítají v oblacích a netetelí se blahem nad zmínkou duchovna a tajemna a bůh ví ještě čeho - mluvím o fakt zcela normálních běžných na zemi stojících lidech, kteří mají stejné, nebo hodně blízké uvažování a názory, jako mám já a dalších možná 90% lidstva. Prostě o lidech, co je situace někam dovedly, něco jim ukázaly a něco naučily - nebo vyučily, či poučily. Dovolím si tvrdit, že i ty to máš naprosto stejně - že jakákoliv situace, co se stane a nějakým způsobem na tebe zapůsobí tě změní - ostatně - psalas to tak, já to také tak píšu. Takžže fakt nechápu to tvé urputné slovíčkaření. Prostě tě situace změní, vezmeš si z toho ponaučení, vyvodíš z toho důsledky a následné další kroky. nemusíš minulost za sebou tahat jak dřevěnýho kačera - já ho netahám. To, že o miniulosti a poučení z minulosti mluvím, nebo píšu, ještě neznamená, že minulostí žiju - to bych si tutově musela hodit mašli, kdybych se tím měla den co den zabývat, nebo dokonce o tom s kýmkoliv polemizovat. Jasný? Tečka.
ps. co to kvákáš s prominutím - že ty chceš promluvit o něčem jiném? Vždyť ty o něčem jiném nemluvíš, jen se o to snažíš - zatím z tebe nic jiného nevypadlo - vypadlo z tebe jen to, že situace tě změní - to změní každého. O čem tedy stále chceš polemizovat?
K tomuhle tedy jen tolik: jsi mimon.
Snad na to prijdes i sama.
Mluvim o necem jinem od sameho zacatku,tak hledej a najdes. (a nebo ne no. )
Jooooo a jste tohle: nepise se ze clovek kvaka ale clovek mluvi,vis? Neumis se normalne vyjadrovat nebo co ,znas jen takovouhle rec?
Není tady