6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jetě chci dodat,e se ve mě objevil nový "poadavek" a to je touha po odvetě či jak to nazvat. Zatím tuto touhu zvládám udret, ale jsem jí překvapen.V ivotě jsem se nikomu nemstil , nijak.Teď to vak cítím hodně silně.Řeil někdo z vás něco podobného? Jen pro upřesnění,není to vztek něco někomu vrátit.Asi se patně vyjadřuji,ale nenapadají mě jiná lepí slova. Uf.
Není tady
globemastre, myslím, e tímto stadiem jsme si proli vichni ve tvé situaci. Výčitky a hledání odpovědi na otázku Proč? Ale na to ádná jednoznačná a "správná" odpověď není. Netrap se tím.
Jak říká jeden herec ve filmu Medvídek. Není důleité pochopit. Stačí přijmout.
Btw mně moc pomohla kníka od pana Klimee - Partneři a rozchody.
Tím nechci říct, e by byl u vás jediným řeením rozchod. Ale jsou tam dobře popsaná stadia, kterými si člověk ve tvé situaci prochází a pomáhá to pochopit, co se s člověkem právě děje.
globemaster napsal(a):
Jetě chci dodat,e se ve mě objevil nový "poadavek" a to je touha po odvetě či jak to nazvat. Zatím tuto touhu zvládám udret, ale jsem jí překvapen.V ivotě jsem se nikomu nemstil , nijak.Teď to vak cítím hodně silně.Řeil někdo z vás něco podobného? Jen pro upřesnění,není to vztek něco někomu vrátit.Asi se patně vyjadřuji,ale nenapadají mě jiná lepí slova. Uf.
Clovece to je ale malomyslnost (nebo jak to nazvat {?}) ,vid?
Ale v pohode-tohle uz se stalo mnohym i kdyz me ne,videla jsem tenhle podivny zpusob mysleni u druhych. No jo,jestli na tuhle uroven zuchnes pak je to proste Tva volba. Ale muzes samozrejme volit uuuuuplne jinak,zejo?
Není tady
globemastre, s touhou po odvetě - takovou zkuenost nemám. Dělala jsem ílené kusy, ale nikdy jsem neměla touhu po odvetě. Tím myslí - nevěra za nevěru? Tohle mě v těch ílených dobách opravdu nikdy nenapadlo. Myslím, e tím bych ublíila akorát sama sobě. U tak jsem si ubliovala dost.
Já mám zkuenost, e kdy jsem poprvé měla sex s jiným muem po té, co můj BM odeel, bylo mi pak velmi zle, cítila jsem to tak, e jsem mu nevěrná a e tohle jsem nechtěla a a mi odpustí... A proplakala jsem večer. Rozumem jsem věděla, e je to nesmysl, e mu nevěrná nejsem, protoe u se mnou nechce ít a u dávno odeel. A přesto mi bylo moc zle.
globemastre, nevyčítej si své mylenky. Ale nedělej nic, čím bys ublíil sám sobě. U takhle má co na práci, hodně toho k řeení před sebou.
Kuřátko napsal(a):
Majkafo....hodně rychle jsi zapomněla, jak bylo tobě kdy se provalila nevěra tvého BM
A ty teď to samé činí jiné eně. Ano, na to musejí být vdycky dva.....ale ze zkueností, co teď mám vím, e kdyby enská nechtěla, chlap se můe na hlavu postavit. Jene enské teď nemají hrdost, úctu a slunost.
Jen aby jim bylo dovře, aby ony byly spokojené a po druhých je mi prd.
Neuběhlo ani pár let, kdy za tyto věty jsem byla osazenstvem kamenována (a opět budu, od těch povolaných,e? )...jistě, já si nebrala servítky - a stejný názor mám i dnes (mohu ho klidně zopakovat)
ano - ena eně hůře ne vlk, co je smutné, zejména, kdy je plná huba keců o lásce s velkým L ke vem... a nejlepí na tom vem je, e se káe voda a pije víno a úsměvný je i fakt, e někdo vede kecy v kleci o nezřízeném egu a zákonitém rozchodu takto postiených a sám své ego nezvládl a nadále nezvládá a jeho vztah dopadl stejně, jak sedláci u Chumce...ale hlavní je, e nezvládnutí ukočírovat vztah si v současnosti chlácholivě omlouvá, e vlastně rozchod chtěl - přeci se neschodí, e pohořel na plné čáře
Není tady
globemaster:
černá, nebo bílá...i kdy ti tu kdokdo bude říkat, jak je nutné mít pohled na cokoliv barevný, věz, e jediným východiskem je vědět, na čem jsi, protoe to je takové pomyslné dno, odkud se můe odrazit a je jedno, kterým směrem poplave. Prostě bude mít v sobě jasno.
Nikdy u nebude plně důvěřovat člověku, který tě jakýmkoliv způsobem "podrazil", který ti lhal - nikdy u nic nebude jako dřív, budete poznamenáni tím vím, co se mezi vámi stalo. Ona nebude stejná, ty také u nebude stejný.
Jde o to, zda TY bude schopen s touto enou ít i po tom, co se stalo. Jestlie tvá ena neví, osobně být chlap, tak ji k rozhodování dopomůu tím, e ji doporučím právě to oddělené bydlení. Jak tu některá psala (kuřátko?), ona zamilovanost můe vbrzku přejít, kdy bude vesměs sama na řízení celého svého ití, 13-ti letý kluk také jistě nebude hýkat nadením nad matkou, co bude vrkat s milencem...take takové souití můe být zatěkávací zkoukou pro vechny. No a pak jde o to, a zúčastněným spadnou pod tíhou běného ivota růové brýle a paninka by chtěla návrat do přístavu, kde to zná a bylo přeci jen bezpečné kotvitě...jestli vůbec bude zájem z tvé strany (ostatně, jak si psal, postarat se umí, jsou na tom jiní hůře...neumí třeba ani uvařit vodu na čaj)
Rozhodně bych celou situaci nedávala k ledu s tím, e aby se to nějak časem vyvrbilo....to by ses taky nemusel dočkat nějaké (jakékoliv) změny, protoe jak to právě je, to větinou nevěrníkům a nevěrnicím vyhovuje. rumec nastává, kdy mají začít urychleně něco řeit - buď tedy jsou tak zamilovaní, e odchází - tak to nemá pak cenu ani přemýlet nad tím, zda takového člověka po několika měsících brát zpět, a to větinou, kdy ho semele nové spoluití...taky kdy budou spolu ít, u si nebudou tak vzácní a ti motýlci brzo odletí, zejména, pokud třeba se začnou zjevovat "chybičky a vady", které z počátku byly tak roztomilé, kdeto pasovat se s nimi nonstop jde na nervy...... a nebo zůstane, tedy podmíněno tím, e ukončí vztah. Je to toti na tobě, zda dovolí sám sobě ít s ne/věrným člověkem (a kdoví, zda to ukončí, vdy ti tady zasvěcené řeknou, e nemá právo cokoliv po ní chtít - nato věrnost..) Je to toti na tobě, kde budou tvé hranice, kam a tvá ena můe zajít - nebo je můe klidně překračovat, kdy se ji zachce. Je to toti jen a jen na tobě, zda dá své eně anci (potamo vaemu vztahu), a kolik dá času sobě k toleranci (nebo-li hájení poblázněných hormonů)...tvé eně je cca 40-45 let, e....typické období, kdy eny dělají revizi svých vztahů...
Není tady
globemaster napsal(a):
Po odvete jsem touzila ja,ukazat BM,ze i bez nej budu stastna,ze si co nejdrive najdu nekoho jineho a ukazu mu jak skvele se ted mam.Bohuzel s mych snu se neudalo vubec nic.Sice jsem se snazila nekoho si najit pomoci inzeratu,ale kazdeho partnera jsem srovnavala s nim a nikdo uspet nemohl i kamaradka me rekla,ze hledam V,ale zadny takovy druhy neni.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Nikdy u nebude plně důvěřovat člověku, který tě jakýmkoliv způsobem "podrazil", který ti lhal - nikdy u nic nebude jako dřív, budete poznamenáni tím vím, co se mezi vámi stalo.
Oj oj oj ...
Tohle co pises je o Tobe,to ale neznamena ze takhle to ma a bude mit kazdy jako Ty to mas ,ma mila Zklamco.
Tahnout si se sebou (v sobe) minulost je metlou.
Mam to chapat jako vnucovani sveho sveta jemu?
By jsi koukala co vsechno dokazi ti,co si se sebou minulost netahaji. Jo jo.
Takze je to skutecne ruznobarevne. A jaky si to udelame takove to mame.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Neuběhlo ani pár let, kdy za tyto věty jsem byla osazenstvem kamenována (a opět budu, od těch povolaných,e? )...jistě, já si nebrala servítky - a stejný názor mám i dnes (mohu ho klidně zopakovat)
ano - ena eně hůře ne vlk, co je smutné, zejména, kdy je plná huba keců o lásce s velkým L ke vem... a nejlepí na tom vem je, e se káe voda a pije víno a úsměvný je i fakt, e někdo vede kecy v kleci o nezřízeném egu a zákonitém rozchodu takto postiených a sám své ego nezvládl a nadále nezvládá a jeho vztah dopadl stejně, jak sedláci u Chumce...ale hlavní je, e nezvládnutí ukočírovat vztah si v současnosti chlácholivě omlouvá, e vlastně rozchod chtěl - přeci se neschodí, e pohořel na plné čáře
Kocko tak se tim tak nezer...
Ta zena co tu mluvi o lasce s velkym L. podle mne nevi co to vubec je.
Ale to neva ne? Vzdyt zije to cemu chce verit.
Není tady
Globemestere
Miluje svou enu? Nebo jí chce jako ze zvyku,e jste spolu x let, je Tvým majetkem?
Jestlie jí miluje, měl by si i dokázat odpustit, to, e se zamilovala jinde. Stává se to. Odcizili jste se.
Jestlie chce vztah zachránit, právě e bych vůbec o tom milenci nemluvila.
Ale snaila se dokázat, e mi o ní stojím, nevolala bych si jí na kobereček.
Zkus zapřemýlet, kdy jste spolu před lety začínali chodit, čím si jí upoutal? Nevytratilo se to?
Kup jí nějakou maličkost z lásky, pozvi jí do kina. Jako kdyby jste spolu začínali chodit.
A pak u je to jen na ní. BUd přehodnotí svůj ivot. Nebo odejde. A v tom jí u nezabrání.
Ale proč to nezkusit, jestli o ní stojí.
Hodně těstí.
Není tady
člověk touí po tom, co mu uniká..take zkus se zařídit po svém, vyra si někam se znamými, klidně i s nějakou kamarádkou na kafe. Má-li kam jít, klidně se i na chvíli odstěhuj, nebo jeď na dovolenou..pokud je to od manelky jen póza, začne si tě zase vímat.
Teď má milence a manela,který "kemrá", tak co jí chybí.
Není tady
Manela,který "kemrá"
no já bych řekla, e právě naopak to není kemrat, ale to, e si ena uvědomí, e o ní manel stojí. A začne přemýlet, e s ním proila plno krásných věcí, e nejde jen tak zahodit 22 let ivota.
Udělej co Ti radí srdce.
Není tady
Arcanum napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Nikdy u nebude plně důvěřovat člověku, který tě jakýmkoliv způsobem "podrazil", který ti lhal - nikdy u nic nebude jako dřív, budete poznamenáni tím vím, co se mezi vámi stalo.
Oj oj oj ...
Tohle co pises je o Tobe,to ale neznamena ze takhle to ma a bude mit kazdy jako Ty to mas ,ma mila Zklamco.
Tahnout si se sebou (v sobe) minulost je metlou.
Mam to chapat jako vnucovani sveho sveta jemu?
By jsi koukala co vsechno dokazi ti,co si se sebou minulost netahaji. Jo jo.
Takze je to skutecne ruznobarevne. A jaky si to udelame takove to mame.
Milá hirondel - to, co jsi se mi tu snaila vnutit, jako "můj osobní názor" (viz vytučněné) je veobecně známé přísloví - nebo citát moudrého člověka. Přesné znění je: Nikdy u nikdo nebude jako dřív, vichni jsme poznamenáni tím, co se stalo.
Vichni hirondel - i ty jsi poznamenána vím, co se stalo - a s tvým, nebo cizím přičiněním. Zákon akce - reakce. leda bys měla gumu a ve si z hlavy vygumovala. take je to o mě, o tobě, o komkoliv ivém, kdo cokoliv vnímá, proívá apd. Má to tak kadý - bez vyjímky, ten, kdo říká, e to tak nemá, ten si akorát le do vlastní kapsy. jakákoliv událost, co se stala tě poznamená - a je zcela jedno, zda je ta událost pozitivní, nebo negativní. V tvé moci je s touto událostí akorát pracovat a zpracovat ji = a pak si z ní vzít ponaučení. To není o tahání minulosti za sebou, jak kouli na noze - takhle to vidí právě ty, nebo já o tahání minulosti nic nepsala, ale tobě to prolétlo hlavou (pokud by tomu tak nebylo, tak bys o tom právě tak, jak píe, vůbec nenapsala ) Různobarevné? No jistě - ale pořád nějaké barva tam bude, e?
Není tady
Arcanum napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
ano - ena eně hůře ne vlk, co je smutné, zejména, kdy je plná huba keců o lásce s velkým L ke vem... a nejlepí na tom vem je, e se káe voda a pije víno a úsměvný je i fakt, e někdo vede kecy v kleci o nezřízeném egu a zákonitém rozchodu takto postiených a sám své ego nezvládl a nadále nezvládá a jeho vztah dopadl stejně, jak sedláci u Chumce...ale hlavní je, e nezvládnutí ukočírovat vztah si v současnosti chlácholivě omlouvá, e vlastně rozchod chtěl - přeci se neschodí, e pohořel na plné čářeKocko tak se tim tak nezer...
Ta zena co tu mluvi o lasce s velkym L. podle mne nevi co to vubec je.
Ale to neva ne? Vzdyt zije to cemu chce verit.
Nedělej se chytřejí, ne myslí - ty toti neví, o jaké eně jsem mluvila v souvislosti s kydy o lásce s velkým L
Ale jinak ti dávám plně za pravdu (ty ovem píe směrem k jiné eně - já mám stále na mysli tu konkrétní)....ona neví co to vůbec láska s velkým L je, nebo vlastně ije to, čemu věří.
Předevím se neer tak hodně ty sama sebou - nemá patent vědět, o čem píou a jak myslí druzí - ty si jen vytváří domněnky, e to ví.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Nedělej se chytřejí, ne myslí - ty toti neví, o jaké eně jsem mluvila v souvislosti s kydy o lásce s velkým L
Ale jinak ti dávám plně za pravdu (ty ovem píe směrem k jiné eně - já mám stále na mysli tu konkrétní)....ona neví co to vůbec láska s velkým L je, nebo vlastně ije to, čemu věří.
Předevím se neer tak hodně ty sama sebou - nemá patent vědět, o čem píou a jak myslí druzí - ty si jen vytváří domněnky, e to ví.
Predevsim si sama sobe nepodsouvej iluze,aaaano? a nezer se tolik.
Není tady
holky a dost. tady nejsme ve kolce
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Milá hirondel - to, co jsi se mi tu snaila vnutit, jako "můj osobní názor" (viz vytučněné) je veobecně známé přísloví - nebo citát moudrého člověka. Přesné znění je: Nikdy u nikdo nebude jako dřív, vichni jsme poznamenáni tím, co se stalo.
Vichni hirondel - i ty jsi poznamenána vím, co se stalo - a s tvým, nebo cizím přičiněním. Zákon akce - reakce. leda bys měla gumu a ve si z hlavy vygumovala. take je to o mě, o tobě, o komkoliv ivém, kdo cokoliv vnímá, proívá apd. Má to tak kadý - bez vyjímky, ten, kdo říká, e to tak nemá, ten si akorát le do vlastní kapsy. jakákoliv událost, co se stala tě poznamená - a je zcela jedno, zda je ta událost pozitivní, nebo negativní. V tvé moci je s touto událostí akorát pracovat a zpracovat ji = a pak si z ní vzít ponaučení. To není o tahání minulosti za sebou, jak kouli na noze - takhle to vidí právě ty, nebo já o tahání minulosti nic nepsala, ale tobě to prolétlo hlavou (pokud by tomu tak nebylo, tak bys o tom právě tak, jak píe, vůbec nenapsala ) Různobarevné? No jistě - ale pořád nějaké barva tam bude, e?
Nezer se tolik (opakovani je matkou moudrosti)
Chces tu moji gumu pujcit? Skoda......ale zkusenost nelze predat (tu gumu Ti pujcit nemohu)
S Tvym tvrzenim se neztotoznuju.
Tyhle Tvoje slova:" Nikdy u nebude plně důvěřovat člověku, který tě jakýmkoliv způsobem "podrazil", který ti lhal - nikdy u nic nebude jako dřív, budete poznamenáni tím vím, co se mezi vámi stalo."
pricitam skutecne z meho pohledu Tobe. Ty jsi ta podle mne,co tvrdi ze nikdy nebude duverovat tomu kdo ji jakymkoli zpusobem podrazil,lhal. Ty jsi poznamenana tim vsim co se stalo.
Z meho pohledu tedy presne tohle nazyvam (ja osobne) -tahanim si se sebou (v sobe) svoji minulost. At jiz Ty to vidis jinak ,at jiz Ty s tim soyhlasis ci nikoli.
Tohle naopak: "Nikdy u nikdo nebude jako dřív, vichni jsme poznamenáni tím, co se stalo."
vidim z mnoha ruznych uhlu.
Clovek se meni =vyvoj. Kdyz se me neco stalo-samozrejme me to zmenilo. A zmena =byti tou sitiaci poznamenana=zmenana.
ALE..... ja nebudu tvrdit to co Ty-ze nikdy nebude duverovat cloveku ktery tohle a tamto.
Mam to jinak. Tecka.
Není tady
Hirondel - e TY to má jinak (a tečka) je naprosto normální. Jsi jiná, ne kdokoliv druhý. e TY jsi schopna plně bez vyjimky důvěřovat člověku, co tě jakýmkoliv způsobem podrazil je čistě tvůj způsob. Mnozí (a je jich větina - stačí číst například konkrétně tyto vlákna na nevěře) to tak prostě nemají a mít nebudou, a ani třeba nebudou chtít mít jinak, nebo se to nebudou chtít naučit. Důvěřovat se mohou opět naučit, nikoliv vak plně ke konkrétnímu člověku, tam ji to poznamenání zůstává. Ostatně - situace kadého změní. Mluvím veobecně (ty se to snaí mermomocí naroubovat na mě) tak, jak veobecně mluví ty (přestoe mluví o sobě). Já nesdílím tvůj názor, e lze znovu bezpodmínečně důvěřovat - ty sama to moná dokáe a to ví jen ty sama - ale jde o to, zda jsi byla konfrontována právě se ztrátou důvěry (co si nebyla - alespoň to o sobě píe - pokud tomu tak není a proila jsi situaci ztráty důvěry, tak tě to zákonitě změnilo a tím se zákonitě změnil i tvůj postoj).
Gumu jsem si kdysi dávno přála, a teď ji nechci, i kdyby mi ji někdo nabízel. Ztratila bych toti ty zkuenosti, které jsem TÍM VÍM, CO SE STALO získala. Vygumovat si jakkoli mozek, vzpomínky a proitky je čiré bláznovství, nebo tím ztratím cenné zkuenosti. Jestli ty to tak má a vyhovuje ti to, tak si to tak klidně měj, vdy já ti tohle přeci neberu
PS: plně důvěřovat mohu kadému dalímu člověku, který mě nepostavil před situaci ztráty důvěry, nebo li, nebo podvodu. Mohu obnovit proces důvěry směrem k člověku, který mě tímto konfrontoval, nikdy - opakuji NIKDY ( a to svoje nikdy píu proto, e vím, co v mém případě slovo nikdy znamená) vak tu důvěru neobnovím v plné míře. Dokáe to pobrat jo?
A e nemohu psát, e to tak má větina? Mohu o tom psát naprosto stejně, jak píe ty o tom, e jiní to mají (mohou - ale nemusí, e?) jinak. Obě toti zcela jistě a jasně píeme jen o tom, co jsme konkrétně samy a čeho schopny. Take jestlie tebe někdo podrazí, podvede, okrade, bude ti lhát - ty vezme gumu a začne gumovat, abys mohla být znovu obelstěna, okradena, podvedena, a mohlo ti být dále lháno. Měj si to tak - já to tak nechci - já chci znát i do budoucna své poznatky z těchto situací. Vzít gumu , vygumovat ve, co s tím souvisí by mě pasovalo do role "blba" Ale můe jím být kdokoliv chce
ps. ty ses jetě nenaučila normálně komunikovat...tak nějak běně?
Není tady
" Nikdy u nebude plně důvěřovat člověku, který tě jakýmkoliv způsobem "podrazil", který ti lhal ...... "
Ja jsem se Te puvodne zamerne ptala jestli tohle co nahore je okopirovano mam chapat jako vnucovani Tveho sveta jemu- Globemu.
Ty mu sve mysleni a svuj svet podavas tak jako by se to melo uskutecnit i jemu a tecka. ..... a na to ja reguju tim cim reaguju.
" Mnozí (a je jich větina - stačí číst například konkrétně tyto vlákna na nevěře) to tak prostě nemají a mít nebudou, a ani třeba nebudou chtít mít jinak, nebo se to nebudou chtít naučit. "
Vyborne -a nebo se to nebudou chtit naucit,jo a o to tu bezi. a nebudou to chtit mit treba jinak. jo jo.
Ziji pak nadale s clovekem co je "podrazil" ,lhal,ale uz mu nikdy neduveruji. Mno-jaky si to udelame takove to mame.
Takovy clovek neobsahnul vsechno ve svem vedomi a dost mozna nema ani tuseni ze podrazem to pojmenoval sam. Ale to uz jinde jsme ,to je jina dimenze.
Nicmene jsem tady prave i proto abych zde vyjadrila svuj nazor a to prave proto ze to mam jinak.
"Take jestlie tebe někdo podrazí, podvede, okrade, bude ti lhát - ty vezme gumu a začne gumovat, abys mohla být znovu obelstěna, okradena, podvedena, a mohlo ti být dále lháno."
A tady to mame Zklamco. Je to uplne jinak.
Tohle neni o tom abych byla znovu obelstena,podvedena a mohlo me byt lhano.
Neztotoznuju se s takovou mysli,protoze nepremyslim takhle. A nac bych taky mela.
Jestli rozumis.
Jo a nevim jak Ty,ale ja tady zadnou hirondel nevidim.
Upravil(a) Arcanum (28. 9. 2011 14:57)
Není tady
Arcanum napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Vichni hirondel - i ty jsi poznamenána vím, co se stalo - a s tvým, nebo cizím přičiněním. Zákon akce - reakce. leda bys měla gumu a ve si z hlavy vygumovala. take je to o mě, o tobě, o komkoliv ivém, kdo cokoliv vnímá, proívá apd. Má to tak kadý - bez vyjímky, ten, kdo říká, e to tak nemá, ten si akorát le do vlastní kapsy. jakákoliv událost, co se stala tě poznamená - a je zcela jedno, zda je ta událost pozitivní, nebo negativní. V tvé moci je s touto událostí akorát pracovat a zpracovat ji = a pak si z ní vzít ponaučení. To není o tahání minulosti za sebou, jak kouli na noze - takhle to vidí právě ty, nebo já o tahání minulosti nic nepsala, ale tobě to prolétlo hlavou (pokud by tomu tak nebylo, tak bys o tom právě tak, jak píe, vůbec nenapsala ) Různobarevné? No jistě - ale pořád nějaké barva tam bude, e?Nezer se tolik (opakovani je matkou moudrosti)
Chces tu moji gumu pujcit? Skoda......ale zkusenost nelze predat (tu gumu Ti pujcit nemohu)
S Tvym tvrzenim se neztotoznuju.
Tyhle Tvoje slova:" Nikdy u nebude plně důvěřovat člověku, který tě jakýmkoliv způsobem "podrazil", který ti lhal - nikdy u nic nebude jako dřív, budete poznamenáni tím vím, co se mezi vámi stalo."
pricitam skutecne z meho pohledu Tobe. Ty jsi ta podle mne,co tvrdi ze nikdy nebude duverovat tomu kdo ji jakymkoli zpusobem podrazil,lhal. Ty jsi poznamenana tim vsim co se stalo.
Z meho pohledu tedy presne tohle nazyvam (ja osobne) -tahanim si se sebou (v sobe) svoji minulost. At jiz Ty to vidis jinak ,at jiz Ty s tim soyhlasis ci nikoli.
Tohle naopak: "Nikdy u nikdo nebude jako dřív, vichni jsme poznamenáni tím, co se stalo."
vidim z mnoha ruznych uhlu.
Clovek se meni =vyvoj. Kdyz se me neco stalo-samozrejme me to zmenilo. A zmena =byti tou sitiaci poznamenana=zmenana.
ALE..... ja nebudu tvrdit to co Ty-ze nikdy nebude duverovat cloveku ktery tohle a tamto.
Mam to jinak. Tecka.
některý vztahy tím zůstanou poznamenané. a i kdy odpustí, svým způsobem to nikdy nebude jako dřív. důvěra se zpátky dá získat. ale to nejde ze dne na den, chce to čas. a i kdy pak je vechno jako by čistý, věříte si, netahá to, co se stalo sebou, tak někde vzadu, to pořád je. třeba jen oupnutý úplně vzadu v uflíku.
Není tady
já bych netvrdila, e bych nebyla schopná u nikdy po nějáké li, zklamání, podrazu, znovu důvěřovat, jako dřív. vichni jsme jen lidi, vichni chybujeme. teda záleelo by na situaci a tak, e jo.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
...... netahá to, co se stalo sebou,
...... tak někde vzadu, to pořád je. třeba jen oupnutý úplně vzadu v uflíku.
Mno praaaave -soupnuty uplne vzadu v supliku muze znamenat ze to tam stale nekde je, jako nejakej koslivecek v Almare (Almara- jak rika Javena,timto ji zdravim )
My lide mame tendence nosit v sobe vcerejsek-minulost,minule deje,zazitky ,vzpominky. A ja tvrdim ze minulost jednou pro vzdy minula.
Pokusim se ted vy....t co nejlepe dovedu.
Stejne tak jako se clovek promenil po nejake zkusenosti (to znamena -dnes neni vcera-on neni dnes tim kym byl jeste vcera),stejne tak dnesni vztah po nejake vcerejsi zkusenosti (pro toho kdo se rozhodne v nem zacit znovu) nemuze byt totozny s vcerejskem (s tou minulosti, tim zazitkem,s tou vzpominkou)
Presto ho nekteri s tim ztotoznujou.
Proc si tedy se sebou (v sobe) take netahaji i sebe sama takoveho jakym byli jeste predtim (vcera) nez prisla ta nejaka zkusenost ? Protoze se s tim minulym v sobe uz neztotoznujou?
Protoze je munulost?
Není tady
Domnívám se, e odpoutět můe pán psovi, ne partner partnerovi. Stejně tak irelevantní je i otázka jakési budoucí důvěry. Té paní je taková věc evidentně umák.
Jedniná monost je, být tím vnitřně stabilním, velkorysým muem, který svojí enu miluje, mentálně ji nosí na rukou, přeje jí ve nejlepí. Takový chlap se opoutí těko. Na rozdíl od hocha, který hysterčí, míruje, má utkvělou představu, e v intimní části vztahu má na něco nárok, chce se mstít.
Není tady
Sledovala jsem kdysi takovou proměnu, z hocha v dospělého mue doslova ze den na den, na vlastní oči.
Nebyl to ádný zázrak . To se občas stane, e čas běí rychleji a nae pubertální mylení s ním končí v propadliti minulosti.
Nemusí to být zdlouhavý proces, kdy se člověk naladí na moudrost a vnitřní vedení, místo co by poslouchal jen své ego. Někdý stačí kdy se člověk potká s moudrou mylenkou nebo knihou, která mu dá odpovědi na obtíné otázky , které si právě poloil... setká se s někým, kdo u celým procesem proel a vymění si s ním pár slov.
Neobvyklý zázrak to sice nebyl, ale přesto to bylo zázračné v tom, e jsem cítila jaký obrovský pozitivní vliv to mělo i na mou změnu mylení a postojů.
Uvědomila jsem si přesně v tu samou chvíli to, co píe Axi, e takový mu se skutečně neopoutí, protoe to společné dokonalé vyladění se u nemusí nikdy opakovat s někým jiným.
Není tady