Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 27. 9. 2011 20:49

globemaster
♥------

Re: Nevěra manželky po 22 letech

Ještě chci dodat,že se ve mě objevil nový "požadavek" a to je touha po odvetě či jak to nazvat. Zatím   tuto touhu zvládám udržet, ale jsem jí překvapen.V životě jsem se nikomu nemstil , nijak.Teď to však cítím hodně silně.Řešil někdo z vás něco podobného? Jen pro upřesnění,není to vztek něco někomu vrátit.Asi se špatně vyjadřuji,ale nenapadají mě jiná lepší slova. Uf.

Není tady

#127 27. 9. 2011 20:53

majkafa
Host

globemastre, myslím, že tímto stadiem jsme si prošli všichni ve tvé situaci. Výčitky a hledání odpovědi na otázku Proč? Ale na to žádná jednoznačná a "správná" odpověď není. Netrap se tím.
Jak říká jeden herec ve filmu Medvídek. Není důležité pochopit. Stačí přijmout.
Btw mně moc pomohla knížka od pana Klimeše - Partneři a rozchody.
Tím nechci říct, že by byl u vás jediným řešením rozchod. Ale jsou tam dobře popsaná stadia, kterými si člověk ve tvé situaci prochází a pomáhá to pochopit, co se s člověkem právě děje.

#128 27. 9. 2011 21:09

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

globemaster napsal(a):

Ještě chci dodat,že se ve mě objevil nový "požadavek" a to je touha po odvetě či jak to nazvat. Zatím   tuto touhu zvládám udržet, ale jsem jí překvapen.V životě jsem se nikomu nemstil , nijak.Teď to však cítím hodně silně.Řešil někdo z vás něco podobného? Jen pro upřesnění,není to vztek něco někomu vrátit.Asi se špatně vyjadřuji,ale nenapadají mě jiná lepší slova. Uf.

Clovece to je ale malomyslnost (nebo jak to nazvat {?}) ,vid? 
Ale v pohode-tohle uz se stalo mnohym i kdyz me ne,videla jsem tenhle podivny zpusob mysleni u druhych.  No jo,jestli na tuhle uroven zuchnes pak je to proste Tva volba. Ale muzes samozrejme volit uuuuuplne jinak,zejo? big_smile

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#129 27. 9. 2011 21:15

majkafa
Host

globemastre, s touhou po odvetě - takovou zkušenost nemám. Dělala jsem šílené kusy, ale nikdy jsem neměla touhu po odvetě. Tím myslíš - nevěra za nevěru? Tohle mě v těch šílených dobách opravdu nikdy nenapadlo. Myslím, že tím bych ublížila akorát sama sobě. Už tak jsem si ubližovala dost.
Já mám zkušenost, že když jsem poprvé měla sex s jiným mužem po té, co můj BM odešel, bylo mi pak velmi zle, cítila jsem to tak, že jsem mu nevěrná a že tohle jsem nechtěla a a mi odpustí... A proplakala jsem večer. Rozumem jsem věděla, že je to nesmysl, že mu nevěrná nejsem, protože už se mnou nechce žít a už dávno odešel. A přesto mi bylo moc zle.

#130 27. 9. 2011 22:09

majkafa
Host

globemastre, nevyčítej si své myšlenky. Ale nedělej nic, čím bys ublížil sám sobě. Už takhle mᚠco na práci, hodně toho k řešení před sebou.

#131 27. 9. 2011 22:32

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Kuřátko napsal(a):

Majkafo....hodně rychle jsi zapomněla, jak bylo tobě když se provalila nevěra tvého BM  sad

A ty teď to samé činíš jiné ženě. Ano, na to musejí být vždycky dva.....ale ze zkušeností, co teď mám vím, že kdyby ženská nechtěla, chlap se může na hlavu postavit. Jenže ženské teď nemají hrdost, úctu a slušnost.
Jen aby jim bylo dovře, aby ony byly spokojené a po druhých je mi prd.

Neuběhlo ani pár let, kdy za tyto věty jsem byla osazenstvem kamenována (a opět budu, od těch povolaných,že? tongue )...jistě, já si nebrala servítky - a stejný názor mám i dnes (mohu ho klidně zopakovat) cool
ano - žena ženě hůře než vlk, což je smutné, zejména, když je plná huba keců o lásce s velkým L ke všem... a nejlepší na tom všem je, že se káže voda a pije víno a úsměvný je i fakt, že někdo vede kecy v kleci o nezřízeném egu a zákonitém rozchodu takto postižených a sám své ego nezvládl a nadále nezvládá a jeho vztah dopadl stejně, jak sedláci u Chumce...ale hlavní je, že nezvládnutí ukočírovat vztah si v současnosti chlácholivě omlouvá, že vlastně rozchod chtěl - přeci se neschodí, že pohořel na plné čáře lol

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#132 27. 9. 2011 23:06

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

globemaster:

černá, nebo bílá...i když ti tu kdokdo bude říkat, jak je nutné mít pohled na cokoliv barevný, věz, že jediným východiskem je vědět, na čem jsi, protože to je takové pomyslné dno, odkud se může odrazit a je jedno, kterým směrem poplaveš. Prostě budeš mít v sobě jasno.
Nikdy už nebudeš plně důvěřovat člověku, který tě jakýmkoliv způsobem "podrazil", který ti lhal - nikdy už nic nebude jako dřív, budete poznamenáni tím vším, co se mezi vámi stalo. Ona nebude stejná, ty také už nebudeš stejný.
Jde o to, zda TY budeš schopen s touto ženou žít i po tom, co se stalo. Jestliže tvá žena neví, osobně být chlap, tak ji k rozhodování dopomůžu tím, že ji doporučím právě to oddělené bydlení. Jak tu některá psala (kuřátko?), ona zamilovanost může vbrzku přejít, když bude vesměs sama na řízení celého svého žití, 13-ti letý kluk také jistě nebude hýkat nadšením nad matkou, co bude vrkat s milencem...takže takové soužití může být zatěžkávací zkouškou pro všechny. No a pak jde o to, až zúčastněným spadnou pod tíhou běžného života růžové brýle a paninka by chtěla návrat do přístavu, kde to zná a bylo přeci jen bezpečné kotviště...jestli vůbec bude zájem z tvé strany (ostatně, jak si psal, postarat se umíš, jsou na tom jiní hůře...neumí třeba ani uvařit vodu na čaj)

Rozhodně bych celou situaci nedávala k ledu s tím, že aby se to nějak časem vyvrbilo....to by ses taky nemusel dočkat nějaké (jakékoliv) změny, protože jak to právě je,   to většinou nevěrníkům a nevěrnicím vyhovuje. Šrumec nastává, když mají začít urychleně něco řešit - buď tedy jsou tak zamilovaní, že odchází - tak to nemá pak cenu ani přemýšlet nad tím, zda takového člověka po několika měsících brát zpět, a to většinou, když ho semele nové spolužití...taky když budou spolu žít, už si nebudou tak vzácní a ti motýlci brzo odletí, zejména, pokud třeba se začnou zjevovat "chybičky a vady", které z počátku byly tak roztomilé, kdežto pasovat se s nimi nonstop jde na nervy...... a nebo zůstane, tedy podmíněno tím, že ukončí vztah. Je to totiž na tobě, zda dovolíš sám sobě žít s ne/věrným člověkem (a kdoví, zda to ukončí, vždy ti tady zasvěcené řeknou, že nemᚠprávo cokoliv po ní chtít - natož věrnost..) Je to totiž na tobě, kde budou tvé hranice, kam až tvá žena může zajít - nebo je může klidně překračovat, kdy se ji zachce. Je to totiž jen a jen na tobě, zda dᚠsvé ženě šanci (potažmo vašemu vztahu), a kolik dᚠčasu sobě k toleranci (nebo-li hájení poblázněných hormonů)...tvé ženě je cca 40-45 let, že....typické období, kdy ženy dělají revizi svých vztahů...

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!

Není tady

#133 28. 9. 2011 9:13

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

globemaster napsal(a):

Po odvete jsem touzila ja,ukazat BM,ze i bez nej budu stastna,ze si co nejdrive najdu nekoho jineho a ukazu mu jak skvele se ted mam.Bohuzel s mych snu se neudalo vubec nic.Sice jsem se snazila nekoho si najit pomoci inzeratu,ale kazdeho partnera jsem srovnavala s nim a nikdo uspet nemohl i kamaradka me rekla,ze hledam V,ale zadny takovy druhy neni.

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#134 28. 9. 2011 9:52

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

Nikdy už nebudeš plně důvěřovat člověku, který tě jakýmkoliv způsobem "podrazil", který ti lhal - nikdy už nic nebude jako dřív, budete poznamenáni tím vším, co se mezi vámi stalo.

Oj oj oj ... 
Tohle co pises je o Tobe,to ale neznamena ze takhle to ma a bude mit kazdy jako Ty to mas ,ma mila Zklamco. stolt

Tahnout si se sebou (v sobe) minulost je metlou. 

Mam to chapat jako vnucovani sveho sveta jemu? yikes

By jsi koukala co vsechno dokazi ti,co si se sebou minulost netahaji. Jo jo.
Takze je to skutecne ruznobarevne. A jaky si to udelame takove to mame. vissla

Není tady

#135 28. 9. 2011 9:58

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

Neuběhlo ani pár let, kdy za tyto věty jsem byla osazenstvem kamenována (a opět budu, od těch povolaných,že? tongue )...jistě, já si nebrala servítky - a stejný názor mám i dnes (mohu ho klidně zopakovat) cool
ano - žena ženě hůře než vlk, což je smutné, zejména, když je plná huba keců o lásce s velkým L ke všem... a nejlepší na tom všem je, že se káže voda a pije víno a úsměvný je i fakt, že někdo vede kecy v kleci o nezřízeném egu a zákonitém rozchodu takto postižených a sám své ego nezvládl a nadále nezvládá a jeho vztah dopadl stejně, jak sedláci u Chumce...ale hlavní je, že nezvládnutí ukočírovat vztah si v současnosti chlácholivě omlouvá, že vlastně rozchod chtěl - přeci se neschodí, že pohořel na plné čáře lol

Kocko tak se tim tak nezer... big_smile

Ta zena co tu mluvi o lasce s velkym L. podle mne nevi co to vubec je. big_smile
Ale to neva ne? Vzdyt zije to cemu chce verit.

Není tady

#136 28. 9. 2011 10:55

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Globemestere
Miluješ svou ženu? Nebo jí chceš jako ze zvyku,že jste spolu x let, je Tvým majetkem?
Jestliže jí miluješ, měl by si i dokázat odpustit, to, že se zamilovala jinde. Stává se to. Odcizili jste se.
Jestliže chceš vztah zachránit, právě že bych vůbec o tom milenci nemluvila.
Ale snažila se dokázat, že mi o ní stojím, nevolala bych si jí na kobereček.
Zkus zapřemýšlet, když jste spolu před lety začínali chodit, čím si jí upoutal? Nevytratilo se to?
Kup jí nějakou maličkost z lásky, pozvi jí do kina. Jako kdyby jste spolu začínali chodit.
A pak už je to jen na ní. BUd přehodnotí svůj život. Nebo odejde. A v tom jí už nezabráníš.
Ale proč to nezkusit, jestli o ní stojíš.
Hodně štěstí.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#137 28. 9. 2011 11:27

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

člověk touží po tom, co mu uniká..takže zkus se zařídit po svém, vyraž si někam se znamými, klidně i s nějakou kamarádkou na kafe. Máš-li kam jít, klidně se i na chvíli odstěhuj, nebo jeď na dovolenou..pokud je to od manželky jen póza, začne si tě zase všímat.
Teď má milence a manžela,který "škemrá", tak co jí chybí.

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#138 28. 9. 2011 11:35

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Manžela,který "škemrá"
no já bych řekla, že právě naopak to není škemrat, ale to, že si žena uvědomí, že o ní manžel stojí. A začne přemýšlet, že s ním prožila plno krásných věcí, že nejde jen tak zahodit 22 let života.
Udělej co Ti radí srdce.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#139 28. 9. 2011 11:38

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Arcanum napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

Nikdy už nebudeš plně důvěřovat člověku, který tě jakýmkoliv způsobem "podrazil", který ti lhal - nikdy už nic nebude jako dřív, budete poznamenáni tím vším, co se mezi vámi stalo.

Oj oj oj ... 
Tohle co pises je o Tobe,to ale neznamena ze takhle to ma a bude mit kazdy jako Ty to mas ,ma mila Zklamco. stolt

Tahnout si se sebou (v sobe) minulost je metlou. 

Mam to chapat jako vnucovani sveho sveta jemu? yikes

By jsi koukala co vsechno dokazi ti,co si se sebou minulost netahaji. Jo jo.
Takze je to skutecne ruznobarevne. A jaky si to udelame takove to mame. vissla

Milá hirondel - to, co jsi se mi tu snažila vnutit, jako "můj osobní názor" (viz vytučněné) je všeobecně známé přísloví - nebo citát moudrého člověka. Přesné znění je: Nikdy už nikdo nebude jako dřív, všichni jsme poznamenáni tím, co se stalo.
Všichni hirondel - i ty jsi poznamenána vším, co se stalo - a s tvým, nebo cizím přičiněním. Zákon akce - reakce. leda bys měla gumu a vše si z hlavy vygumovala. takže je to o mě, o tobě, o komkoliv živém, kdo cokoliv vnímá, prožívá apd. Má to tak každý - bez vyjímky, ten, kdo říká, že to tak nemá, ten si akorát lže do vlastní kapsy. jakákoliv událost, co se stala tě poznamená - a je zcela jedno, zda je ta událost pozitivní, nebo negativní. V tvé moci je s touto událostí akorát pracovat a zpracovat ji = a pak si z ní vzít ponaučení. To není o tahání minulosti za sebou, jak kouli na noze - takhle to vidíš právě ty, nebo já o tahání minulosti nic nepsala, ale tobě to prolétlo hlavou (pokud by tomu tak nebylo, tak bys o tom právě tak, jak píšeš, vůbec nenapsala wink) Různobarevné? No jistě - ale pořád nějaké barva tam bude, že?

Není tady

#140 28. 9. 2011 11:43

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Arcanum napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

Kocko tak se tim tak nezer... big_smile

Ta zena co tu mluvi o lasce s velkym L. podle mne nevi co to vubec je. big_smile
Ale to neva ne? Vzdyt zije to cemu chce verit.

Nedělej se chytřejší, než myslíš - ty totiž nevíš, o jaké ženě jsem mluvila v souvislosti s kydy o lásce s velkým L tongue
Ale jinak ti dávám plně za pravdu (ty ovšem píšeš směrem k jiné ženě - já mám stále na mysli tu konkrétní)....ona neví co to vůbec láska s velkým L je, nebo vlastně žije to, čemu věří. cool

Především se nežer tak hodně ty sama sebou - nemᚠpatent vědět, o čem píšou a jak myslí druzí - ty si jen vytváříš domněnky, že to víš. gloria

Není tady

#141 28. 9. 2011 11:57

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

Nedělej se chytřejší, než myslíš - ty totiž nevíš, o jaké ženě jsem mluvila v souvislosti s kydy o lásce s velkým L tongue
Ale jinak ti dávám plně za pravdu (ty ovšem píšeš směrem k jiné ženě - já mám stále na mysli tu konkrétní)....ona neví co to vůbec láska s velkým L je, nebo vlastně žije to, čemu věří. cool

Především se nežer tak hodně ty sama sebou - nemᚠpatent vědět, o čem píšou a jak myslí druzí - ty si jen vytváříš domněnky, že to víš. gloria

lollol 

Predevsim si sama sobe nepodsouvej iluze,aaaano?   tongue   a nezer se tolik. vissla

Není tady

#142 28. 9. 2011 12:09

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

holky a dost. tady nejsme ve školce dumbom

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#143 28. 9. 2011 12:18

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

Milá hirondel - to, co jsi se mi tu snažila vnutit, jako "můj osobní názor" (viz vytučněné) je všeobecně známé přísloví - nebo citát moudrého člověka. Přesné znění je: Nikdy už nikdo nebude jako dřív, všichni jsme poznamenáni tím, co se stalo.
Všichni hirondel - i ty jsi poznamenána vším, co se stalo - a s tvým, nebo cizím přičiněním. Zákon akce - reakce. leda bys měla gumu a vše si z hlavy vygumovala. takže je to o mě, o tobě, o komkoliv živém, kdo cokoliv vnímá, prožívá apd. Má to tak každý - bez vyjímky, ten, kdo říká, že to tak nemá, ten si akorát lže do vlastní kapsy. jakákoliv událost, co se stala tě poznamená - a je zcela jedno, zda je ta událost pozitivní, nebo negativní. V tvé moci je s touto událostí akorát pracovat a zpracovat ji = a pak si z ní vzít ponaučení. To není o tahání minulosti za sebou, jak kouli na noze - takhle to vidíš právě ty, nebo já o tahání minulosti nic nepsala, ale tobě to prolétlo hlavou (pokud by tomu tak nebylo, tak bys o tom právě tak, jak píšeš, vůbec nenapsala wink) Různobarevné? No jistě - ale pořád nějaké barva tam bude, že?

Nezer se tolik cool (opakovani je matkou moudrosti)

Chces tu moji gumu pujcit? Skoda......ale zkusenost nelze predat (tu gumu Ti pujcit nemohu)

S Tvym tvrzenim se neztotoznuju. stolt   

Tyhle Tvoje slova:" Nikdy už nebudeš plně důvěřovat člověku, který tě jakýmkoliv způsobem "podrazil", který ti lhal - nikdy už nic nebude jako dřív, budete poznamenáni tím vším, co se mezi vámi stalo."

pricitam skutecne z meho pohledu Tobe. Ty jsi ta podle mne,co tvrdi ze nikdy nebude duverovat tomu kdo ji jakymkoli zpusobem podrazil,lhal. Ty jsi poznamenana tim vsim co se stalo.
Z meho pohledu tedy presne tohle nazyvam  (ja osobne) -tahanim si se sebou (v sobe) svoji minulost. At jiz Ty to vidis jinak ,at jiz Ty s tim soyhlasis ci nikoli. smile

Tohle naopak: "Nikdy už nikdo nebude jako dřív, všichni jsme poznamenáni tím, co se stalo."
vidim z mnoha ruznych uhlu.

Clovek se meni =vyvoj. Kdyz se me neco stalo-samozrejme me to zmenilo. A zmena =byti tou sitiaci poznamenana=zmenana.
ALE..... ja nebudu tvrdit to co Ty-ze nikdy nebude duverovat cloveku ktery tohle a tamto.
Mam to jinak. Tecka. smile

Není tady

#144 28. 9. 2011 13:47

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Hirondel - že TY to mᚠjinak (a tečka) je naprosto normální. Jsi jiná, než kdokoliv druhý. Že TY jsi schopna plně bez vyjimky důvěřovat člověku, co tě jakýmkoliv způsobem podrazil je čistě tvůj způsob. Mnozí (a je jich většina - stačí číst například konkrétně tyto vlákna na nevěře) to tak prostě nemají a mít nebudou, a ani třeba nebudou chtít mít jinak, nebo se to nebudou chtít naučit. Důvěřovat se mohou opět naučit, nikoliv však plně ke konkrétnímu člověku, tam již to poznamenání zůstává. Ostatně - situace každého změní. Mluvím všeobecně (ty se to snažíš mermomocí našroubovat na mě) tak, jak všeobecně mluvíš ty (přestože mluvíš o sobě). Já nesdílím tvůj názor, že lze znovu bezpodmínečně důvěřovat  - ty sama to možná dokážeš a to víš jen ty sama - ale jde o to, zda jsi byla konfrontována právě se ztrátou důvěry (což si nebyla - alespoň to o sobě píšeš - pokud tomu tak není a prožila jsi situaci ztráty důvěry, tak tě to zákonitě změnilo a tím se zákonitě změnil i tvůj postoj).
Gumu jsem si kdysi dávno přála, a teď ji nechci, i kdyby mi ji někdo nabízel. Ztratila bych totiž ty zkušenosti, které jsem TÍM VŠÍM, CO SE STALO získala. Vygumovat si jakkoli mozek, vzpomínky a prožitky je čiré bláznovství, nebo tím ztratím cenné zkušenosti. Jestli ty to tak mᚠa vyhovuje ti to, tak si to tak klidně měj, vždy já ti tohle přeci neberu wink

PS: plně důvěřovat mohu každému dalšímu člověku, který mě nepostavil před situaci ztráty důvěry, nebo lži, nebo podvodu. Mohu obnovit proces důvěry směrem k člověku, který mě tímto konfrontoval, nikdy - opakuji NIKDY ( a to svoje nikdy píšu proto, že vím, co v mém případě slovo nikdy znamená) však tu důvěru neobnovím v plné míře. Dokážeš to pobrat jo?
A že nemohu psát, že to tak má většina? Mohu o tom psát naprosto stejně, jak píšeš ty o tom, že jiní to mají (mohou - ale nemusí, že?) jinak. Obě totiž zcela jistě a jasně píšeme jen o tom, co jsme konkrétně samy a čeho schopny. Takže jestliže tebe někdo podrazí, podvede, okrade, bude ti lhát - ty vezmeš gumu a začneš gumovat, abys mohla být znovu obelstěna, okradena, podvedena, a mohlo ti být dále lháno. Měj si to tak - já to tak nechci - já chci znát i do budoucna své poznatky z těchto situací. Vzít gumu , vygumovat vše, co s tím souvisí by mě pasovalo do role "blba" Ale může jím být kdokoliv chce godlike

ps. ty ses ještě nenaučila normálně komunikovat...tak nějak běžně?

Není tady

#145 28. 9. 2011 14:52

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

" Nikdy už nebudeš plně důvěřovat člověku, který tě jakýmkoliv způsobem "podrazil", který ti lhal ...... "

Ja jsem se Te puvodne zamerne ptala jestli tohle co nahore je okopirovano mam chapat jako vnucovani Tveho sveta jemu- Globemu. smile
Ty mu sve mysleni a svuj svet podavas tak jako by se to melo uskutecnit i jemu a tecka. ..... a na to ja reguju tim cim reaguju. 

" Mnozí (a je jich většina - stačí číst například konkrétně tyto vlákna na nevěře) to tak prostě nemají a mít nebudou,  a ani třeba nebudou chtít mít jinak, nebo se to nebudou chtít naučit. "

Vyborne -a nebo se to nebudou chtit naucit,jo a o to tu bezi. styrka  a nebudou to chtit mit treba jinak. jo jo. roll
Ziji pak nadale s clovekem co je "podrazil" ,lhal,ale uz mu nikdy neduveruji. Mno-jaky si to udelame takove to mame. stoltbig_smile
Takovy clovek neobsahnul vsechno ve svem vedomi a dost mozna nema ani tuseni ze podrazem to pojmenoval sam. stolt  Ale to uz jinde jsme ,to je jina dimenze.
Nicmene jsem tady prave i proto abych zde vyjadrila svuj nazor a to prave proto ze to mam jinak. smile

"Takže jestliže tebe někdo podrazí, podvede, okrade, bude ti lhát - ty vezmeš gumu a začneš gumovat, abys mohla být znovu obelstěna, okradena, podvedena, a mohlo ti být dále lháno."

A tady to mame Zklamco. Je to uplne jinak. stolt
Tohle neni o tom abych byla znovu obelstena,podvedena a mohlo me byt lhano.
Neztotoznuju se s takovou mysli,protoze nepremyslim takhle.  A nac bych taky mela. smile

Jestli rozumis.
Jo a nevim jak Ty,ale ja tady zadnou hirondel nevidim. lol

Upravil(a) Arcanum (28. 9. 2011 14:57)

Není tady

#146 28. 9. 2011 15:25

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Arcanum napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

Nezer se tolik cool (opakovani je matkou moudrosti)

Chces tu moji gumu pujcit? Skoda......ale zkusenost nelze predat (tu gumu Ti pujcit nemohu)

S Tvym tvrzenim se neztotoznuju. stolt   

Tyhle Tvoje slova:" Nikdy už nebudeš plně důvěřovat člověku, který tě jakýmkoliv způsobem "podrazil", který ti lhal - nikdy už nic nebude jako dřív, budete poznamenáni tím vším, co se mezi vámi stalo."

pricitam skutecne z meho pohledu Tobe. Ty jsi ta podle mne,co tvrdi ze nikdy nebude duverovat tomu kdo ji jakymkoli zpusobem podrazil,lhal. Ty jsi poznamenana tim vsim co se stalo.
Z meho pohledu tedy presne tohle nazyvam  (ja osobne) -tahanim si se sebou (v sobe) svoji minulost. At jiz Ty to vidis jinak ,at jiz Ty s tim soyhlasis ci nikoli. smile

Tohle naopak: "Nikdy už nikdo nebude jako dřív, všichni jsme poznamenáni tím, co se stalo."
vidim z mnoha ruznych uhlu.

Clovek se meni =vyvoj. Kdyz se me neco stalo-samozrejme me to zmenilo. A zmena =byti tou sitiaci poznamenana=zmenana.
ALE..... ja nebudu tvrdit to co Ty-ze nikdy nebude duverovat cloveku ktery tohle a tamto.
Mam to jinak. Tecka. smile

některý vztahy tím zůstanou poznamenané. a i když odpustíš, svým způsobem to nikdy nebude jako dřív. důvěra se zpátky dá získat. ale to nejde ze dne na den, chce to čas. a i když pak je všechno jako by čistý, věříte si, netahᚠto, co se stalo sebou, tak někde vzadu, to pořád je. třeba jen šoupnutý úplně vzadu v šuflíku.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#147 28. 9. 2011 15:32

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

já bych netvrdila, že bych nebyla schopná už nikdy po nějáké lži, zklamání, podrazu, znovu důvěřovat, jako dřív. všichni jsme jen lidi, všichni chybujeme. teda záleželo by na situaci a tak, že jo.

Není tady

#148 28. 9. 2011 16:24

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

...... netahᚠto, co se stalo sebou,

...... tak někde vzadu, to pořád je. třeba jen šoupnutý úplně vzadu v šuflíku.

Mno praaaave -soupnuty uplne vzadu v supliku muze znamenat ze to tam stale nekde je, jako nejakej koslivecek v Almare (Almara- jak rika Javena,timto ji zdravim smile )

My lide mame tendence nosit v sobe vcerejsek-minulost,minule deje,zazitky ,vzpominky. A ja tvrdim ze minulost jednou pro vzdy minula.
Pokusim se ted vy....t co nejlepe dovedu.  wink
Stejne tak jako se clovek promenil po nejake zkusenosti (to znamena -dnes neni vcera-on neni dnes tim kym byl jeste vcera),stejne tak dnesni vztah po nejake vcerejsi zkusenosti (pro toho kdo se rozhodne v nem zacit znovu) nemuze byt totozny s vcerejskem (s tou minulosti, tim zazitkem,s tou vzpominkou)   
Presto ho nekteri s tim ztotoznujou.
  Proc si tedy se sebou (v sobe) take netahaji i sebe sama takoveho jakym byli jeste predtim (vcera) nez prisla ta nejaka zkusenost ?  Protoze se s tim minulym v sobe uz neztotoznujou?
Protoze je munulost? smile

Není tady

#149 28. 9. 2011 16:29

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Domnívám se, že odpouštět může pán psovi, ne partner partnerovi. Stejně tak irelevantní je i otázka jakési budoucí „důvěry“. Té paní je taková věc evidentně šumák.

Jedniná možnost je, být tím vnitřně stabilním, velkorysým mužem, který svojí ženu miluje, mentálně ji nosí na rukou, přeje jí vše nejlepší. Takový chlap se opouští těžko. Na rozdíl od hocha, který hysterčí, šmíruje, má utkvělou představu, že v intimní části vztahu má na něco nárok, chce se mstít.

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#150 28. 9. 2011 17:03

Johana50
♥♥♥♥♥--

Sledovala jsem kdysi takovou proměnu, z hocha v dospělého muže doslova  ze den na den, na vlastní oči.
Nebyl to žádný zázrak . To se občas stane, že čas běží rychleji a naše pubertální myšlení s ním končí v propadlišti minulosti.
Nemusí to být zdlouhavý proces, když se člověk naladí  na moudrost a vnitřní vedení, místo co by poslouchal jen  své ego. Někdý stačí když se člověk potká s moudrou myšlenkou nebo knihou, která mu dá odpovědi na obtížné otázky , které si právě položil... setká se s někým, kdo už celým procesem prošel a vymění si s ním pár slov.
Neobvyklý zázrak to sice nebyl, ale přesto to bylo zázračné v tom, že jsem cítila jaký obrovský pozitivní vliv to  mělo i na mou změnu myšlení a postojů.
Uvědomila jsem si přesně v tu samou chvíli to, co píše Axi, že takový muž se skutečně neopouští, protože to společné dokonalé  vyladění se už nemusí nikdy opakovat s někým jiným.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí