6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
dusička napsal(a):
Moc dobře Ti Majkafo rozumím, e si ho drela a prosila at s Tebou zůstane.
Bylo to silnějí ne Ty a věděla si, e za ním dolejzá vid. Já to znám,kdy jsem přemlouvala mou první lásku,at se mnou zůstane. Taky to vidím s odstupem času,e to je blbost přemlouvat chlapa. Chlapi udělaj toti vdycky to, co chtěj sami.
A my enský vlastně taky.
no ale mezi vámi je malinkej rozdíl. ona přemlouvala manela, ty chlapa, u kterýho jsi věděla, e je něčí mu, e má závazky.
Není tady
Nojono, jsem napsala kravinu. Tak si se Pavli alespon zasmála
Vysvětlím.
I kdy praskne nevěra, není to důvod k rozvodu, ti dva lidi přehodnotěj svůj vztah k sobě, svůj ivot,
uvědoměj si, e se milujou. Ale musej chtít oba dva pracovat na vztahu. Ne být jeden závislý, prostě ít v rovnováze.
Měla jsem na mysli kdy praskne a dokáou se o tom vem bavit. e to není tak, e by museli jít hned od sebe, kvůli nevěře.
Není tady
Já bývám pomalu alergický na vyjádření, e kdy má chlap enu jistou, tak hledá někde jinde. e by se měla ena dělat tajemnou a zajímavou.
Já nevím...moná to vechno vnímám jinak, ale tohle mi přijde dobré tak maximálně na začátku vztahu a ne v několikaletém manelství. To u je vztah o něčem jiném.
Moná, e to vechno je způsobeno právě tím, e lidi by chtěli vechno. jak pevný vztah, zázemí a rodinu, tak ty motýlky, vánivé milování a utajované touhy. Ale nikdo přece nemůe mít vechno.
Mi jaksi dnení lidé přijdou moc rozmazlení, nebo jak to popsat. Kdysi si váili obyčejných věcí, teď jim je vechno málo
Asi patřím do jiné doby.
Není tady
dusičko, podle mě nemá cenu nikoho "přemlouvat". Kadý si předtím svoje rozhodnutí desetkrát sám před sebou ospravedlnil a zváil, rozchod vidí jako jediné řeení a není síly, která by jeho rozhodnutí dokázala naviklat nebo zvrátit.
Ten kdo prosí a dolejzá, ztrácí tvář a koleduje si maximálně o to, aby s ním ten druhý zůstal nějakou dobu "ze soucitu", co je podle mě to nejhorí, co můe existovat Jeden se poniuje a za hranici lidské důstojnosti, druhý je otráven a znechucen ... pokud někdo hraje na tuhle strunku, získá pouze odklad, ale definitivnímu konci se stejně neubrání
Není tady
PPavlaa napsal(a):
dusička napsal(a):
Bylo to silnějí ne Ty a věděla si, e za ním dolejzá vid. Já to znám,kdy jsem přemlouvala mou první lásku,at se mnou zůstane. Taky to vidím s odstupem času,e to je blbost přemlouvat chlapa. Chlapi udělaj toti vdycky to, co chtěj sami.
A my enský vlastně taky.no ale mezi vámi je malinkej rozdíl. ona přemlouvala manela, ty chlapa, u kterýho jsi věděla, e je něčí mu, e má závazky.
Jene já ho přemlouvala a kdy jsem zjistila,e jsem těhotná. Protoe jsem cítila, e má ke mně závazky - budoucí dítě. Já vím, byla jsem blbá.
Není tady
dusička napsal(a):
Nojono, jsem napsala kravinu. Tak si se Pavli alespon zasmála
Vysvětlím.
I kdy praskne nevěra, není to důvod k rozvodu, ti dva lidi přehodnotěj svůj vztah k sobě, svůj ivot,
uvědoměj si, e se milujou. Ale musej chtít oba dva pracovat na vztahu. Ne být jeden závislý, prostě ít v rovnováze.
Měla jsem na mysli kdy praskne a dokáou se o tom vem bavit. e to není tak, e by museli jít hned od sebe, kvůli nevěře.
dui, já vím, jak jsi to myslela. jen mě to rozesmálo
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Já bývám pomalu alergický na vyjádření, e kdy má chlap enu jistou, tak hledá někde jinde. e by se měla ena dělat tajemnou a zajímavou.
Já nevím...moná to vechno vnímám jinak, ale tohle mi přijde dobré tak maximálně na začátku vztahu a ne v několikaletém manelství. To u je vztah o něčem jiném.
Moná, e to vechno je způsobeno právě tím, e lidi by chtěli vechno. jak pevný vztah, zázemí a rodinu, tak ty motýlky, vánivé milování a utajované touhy. Ale nikdo přece nemůe mít vechno.
Mi jaksi dnení lidé přijdou moc rozmazlení, nebo jak to popsat. Kdysi si váili obyčejných věcí, teď jim je vechno málo
Asi patřím do jiné doby.
kuřátko, souhlasím
Není tady
dusička napsal(a):
To asi ne Dui. Ono je to hodně i o těch dvou lidech. Málo kdo toti dokáe udělat tlustou čáru po nevěře a jít dál
Take si myslím, e to e se milují a uvědomí si spoustu věcí jetě neznamená "výhru" nad nevěrou a rozvodem.
Ono je to hodně sloitějí
Není tady
Kiaro - jj já to věděla, ale prostě jsem byla tak zamilovaná a tak mě to bolelo,e mě nechal,e jsem dělala ve moný.
Já bývám pomalu alergický na vyjádření, e kdy má chlap enu jistou, tak hledá někde jinde. e by se měla ena dělat tajemnou a zajímavou
Asi to je patně vyjádřený, e kdy má chlap enu jistou
Ta jistotu v tom vztahu je důleitá.
Já třeba dám příklad. ena o sebe u tolik nedbá, jako dřív, proč taky, kdy u má chlapa, neloví. Take o co de?
Neřekla bych ,e musí dělat nějaký divadýlka a předtvářet se a zalhávat, aby ji neměl jistou. Já nevím,jak bych to napsala
Není tady
Kuřátko napsal(a):
dusička napsal(a):
uvědoměj si, e se milujou. Ale musej chtít oba dva pracovat na vztahu. Ne být jeden závislý, prostě ít v rovnováze.To asi ne Dui. Ono je to hodně i o těch dvou lidech. Málo kdo toti dokáe udělat tlustou čáru po nevěře a jít dál
Take si myslím, e to e se milují a uvědomí si spoustu věcí jetě neznamená "výhru" nad nevěrou a rozvodem.
Ono je to hodně sloitějí
Ano, je to sloitějí. Vdyt píu ,záleí na těch dvou. A neřekla bych,e málo kdo, ale e spousta párů dokáe udělat tlustou čáru a jít dál.
Kadý chybuje, kadý dělá chyby, ena i mu.
Není tady
Kiara napsal(a):
dusičko, podle mě nemá cenu nikoho "přemlouvat". Kadý si předtím svoje rozhodnutí desetkrát sám před sebou ospravedlnil a zváil, rozchod vidí jako jediné řeení a není síly, která by jeho rozhodnutí dokázala naviklat nebo zvrátit.
Ten kdo prosí a dolejzá, ztrácí tvář a koleduje si maximálně o to, aby s ním ten druhý zůstal nějakou dobu "ze soucitu", co je podle mě to nejhorí, co můe existovat Jeden se poniuje a za hranici lidské důstojnosti, druhý je otráven a znechucen ... pokud někdo hraje na tuhle strunku, získá pouze odklad, ale definitivnímu konci se stejně neubrání
no, já tak úplně nesouhlasím s tím, e si kadej ten rozchod zváil. jo ospravedlnil, to ano. ale zváil lidi kolikrát odejdou, protoe s nimi třískaj hormony, oni tomu říkají láska, neuvaují normálně, no a pak litují.
a to dolejzání, já bych v tom neviděla manipulaci, ve smyslu, e na tuhle strunku budu hrát, jak píe, a on se mnou zůstane, ale prostě jen zoufalství. zoufalí lidé dělají zoufalé věci. to se stává. moná ten člověk sám neví, co čekat od toho veho. kdo to má v té chvíli v sobě srovnané ?
Není tady
dusička napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
dusička napsal(a):
A my enský vlastně taky.no ale mezi vámi je malinkej rozdíl. ona přemlouvala manela, ty chlapa, u kterýho jsi věděla, e je něčí mu, e má závazky.
Jene já ho přemlouvala a kdy jsem zjistila,e jsem těhotná. Protoe jsem cítila, e má ke mně závazky - budoucí dítě. Já vím, byla jsem blbá.
no to on měl, závazky k tobě. akorát, e měl i závazky před tebou. a to jste věděli oba, no.
Není tady
Kuřátko napsal(a):
dusička napsal(a):
uvědoměj si, e se milujou. Ale musej chtít oba dva pracovat na vztahu. Ne být jeden závislý, prostě ít v rovnováze.To asi ne Dui. Ono je to hodně i o těch dvou lidech. Málo kdo toti dokáe udělat tlustou čáru po nevěře a jít dál
Ono je to hodně sloitějí
já znám páry, co nevěru zase a tak neřeí, jednou si odskočí on, pak ona. no boe, vak toho neubyde. nevystavují to na obdiv, nechlubí se tím, ale neřeí, neslídí. kadej tohle má nastavený jinak.
a pro některé lidi jsou podstatnějí ve vztahu jiné věci, jak to, jestli je chlap 100% věrnej. nepřikládají tomu takovou váhu.
Upravil(a) PPavlaa (26. 9. 2011 16:14)
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Kiara napsal(a):
Ten kdo prosí a dolejzá, ztrácí tvář a koleduje si maximálně o to, aby s ním ten druhý zůstal nějakou dobu "ze soucitu", co je podle mě to nejhorí, co můe existovat Jeden se poniuje a za hranici lidské důstojnosti, druhý je otráven a znechucen ... pokud někdo hraje na tuhle strunku, získá pouze odklad, ale definitivnímu konci se stejně neubráníno, já tak úplně nesouhlasím s tím, e si kadej ten rozchod zváil. jo ospravedlnil, to ano. ale zváil lidi kolikrát odejdou, protoe s nimi třískaj hormony, oni tomu říkají láska, neuvaují normálně, no a pak litují.
a to dolejzání, já bych v tom neviděla manipulaci, ve smyslu, e na tuhle strunku budu hrát, jak píe, a on se mnou zůstane, ale prostě jen zoufalství. zoufalí lidé dělají zoufalé věci. to se stává. moná ten člověk sám neví, co čekat od toho veho. kdo to má v té chvíli v sobě srovnané ?
Ano je to zoufalý čin, Pavli, napsala si to přesně, zoufalí lidi dělají zoufalí věci, ale jak píe Kiara, tím,e bude dolejzat, stejně nic nezmůe,kdy druhej nebude chtít.
Není tady
dusička napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Kiara napsal(a):
Ten kdo prosí a dolejzá, ztrácí tvář a koleduje si maximálně o to, aby s ním ten druhý zůstal nějakou dobu "ze soucitu", co je podle mě to nejhorí, co můe existovat Jeden se poniuje a za hranici lidské důstojnosti, druhý je otráven a znechucen ... pokud někdo hraje na tuhle strunku, získá pouze odklad, ale definitivnímu konci se stejně neubráníno, já tak úplně nesouhlasím s tím, e si kadej ten rozchod zváil. jo ospravedlnil, to ano. ale zváil lidi kolikrát odejdou, protoe s nimi třískaj hormony, oni tomu říkají láska, neuvaují normálně, no a pak litují.
a to dolejzání, já bych v tom neviděla manipulaci, ve smyslu, e na tuhle strunku budu hrát, jak píe, a on se mnou zůstane, ale prostě jen zoufalství. zoufalí lidé dělají zoufalé věci. to se stává. moná ten člověk sám neví, co čekat od toho veho. kdo to má v té chvíli v sobě srovnané ?Ano je to zoufalý čin, Pavli, napsala si to přesně, zoufalí lidi dělají zoufalí věci, ale jak píe Kiara, tím,e bude dolejzat, stejně nic nezmůe,kdy druhej nebude chtít.
nikde nepíu, e tím něco zmůe, kde něco takového dui, vidí ?
Není tady
Já vím, dusičko, já jsem si to taky proila jak z pozice opoutěné enské, tak z pozice opoutějící enské. Obě role nestály za nic, to mi věř
Kdy jsem dolejzala já, nebylo mi to nic platné, chlap svoje rozhodnutí stejně nezměnil a kdy jsem opoutěla já, dolejzání tomu druhému taky nebylo nic platné - o to víc mě odpuzoval
Není tady
nikde nepíu, e tím něco zmůe, kde něco takového dui, vidí ?
Ne Pavli, já vím,e ví, e tím nic nezmůe.
Napsala jsem to blbě.
Já reagovala na to ospravedlnování a spojila jsem to dohromady.
Není tady
Globemastere, být tebou, vezmu rozum do hrsti a přestanu se zabývat emocemi (jde to velmi těko). Pak zjistím, jestli chce manelka od tebe odejít, nebo zůstat. Pokud chce odejít, nic s tím nenadělá (moje zkuenost). Pokud chce zůstat, zjisti, zda hodlá svého milence opustit a vrátit se k tobě, nebo zda si hodlá milence poechat a vést to, jako dosud. V tom případě být tebou, dám jí lhůtu, do kdy se musí rozhodnout pro jednoho z vás, např. 1 měsíc. Pokud se nerozhodne, podala bych návrh na rozvod. Pokud se rozhodne pro tebe, bude to zas na tobě - buď ji jetě miluje, nebo u ne. Pokud u ne, podej návrh na rozvod. Pokud ji miluje, zkus to s ní dál. Bude to moc těké, ale věřím tomu, e se to dá zvládnout. Musí jen překonat své ego a odpustit jí. A taky zjistit, jaký měla k nevěře důvod. eny toti větinou nemají milence, pokud je něco v manelství netrápí. Sama ti řekla, e jsi ji týral. e ses jí dost nevěnoval. To musí přehodnotit a změnit. Udělat vechno pro to, aby se v manelství zase cítila dobře. A nevyčítat!
Není tady
Jo taky mi pratilo do očí - zavolal jsem si jí - jako e ona Tě musí poslouchat, kam má jít nebo nemá? To mě upoutalo hned při čtení tvého příspěvku GLobemastere
Není tady
dusičko, mně zase automaticky naskočilo: zavolal jsem si ji = na kobereček i kdy věřím, e pán to třeba nemyslel tak, jak to vyznělo.
Není tady
Ivana napsal(a):
Globemastere, být tebou, vezmu rozum do hrsti a přestanu se zabývat emocemi (jde to velmi těko). Pak zjistím, jestli chce manelka od tebe odejít, nebo zůstat. Pokud chce odejít, nic s tím nenadělá (moje zkuenost). Pokud chce zůstat, zjisti, zda hodlá svého milence opustit a vrátit se k tobě, nebo zda si hodlá milence poechat a vést to, jako dosud. V tom případě být tebou, dám jí lhůtu, do kdy se musí rozhodnout pro jednoho z vás, např. 1 měsíc. Pokud se nerozhodne, podala bych návrh na rozvod. Pokud se rozhodne pro tebe, bude to zas na tobě - buď ji jetě miluje, nebo u ne. Pokud u ne, podej návrh na rozvod. Pokud ji miluje, zkus to s ní dál. Bude to moc těké, ale věřím tomu, e se to dá zvládnout. Musí jen překonat své ego a odpustit jí. A taky zjistit, jaký měla k nevěře důvod. eny toti větinou nemají milence, pokud je něco v manelství netrápí. Sama ti řekla, e jsi ji týral. e ses jí dost nevěnoval. To musí přehodnotit a změnit. Udělat vechno pro to, aby se v manelství zase cítila dobře. A nevyčítat!
Ivano,
nezabývat se emocemi, to tak nějak v této situaci nejde a je to taky jediná správná cesta. Určitě lepí, ne zabývat se tím druhým - co on jako má v plánu a co bude dělat, protoe já následně budu dělat zase to a ono, a tak se budeme "přetahovat" do nekonečna, vzájemně si "odpoutět" a pak zase "ubliovat", protoe budeme stále jeden na druhém závislí a tak se budeme moci jen dohadovat, co ten druhý vlastně udělá, abychom my sami mohli udělat zase něco jiného....
Emoce jsou jediným naím vodítkem k tomu, abychom poznali, kde nás co bolí, co a proč nám vadí, kde co hnisá a zahnívá, jaké ijeme vzorce a jak je taky můeme změnit. MY sami v SOBĚ, ne v tom druhém nebo v závislosti na TOM DRUHÉM (a co on udělá)
Kadý máme schopnost a taky pravomoc měnit svůj ivot sami v sobě.
Rozhodovat se taky musíme jen sami za sebe.
V tomhle případě neexistuje ádné: pokud ON/A tak JÁ....
Není tady
Kuty napsal(a):
Píe majkafo,e by si u nikdy nechtěla ít s muem,který by měl milenku.Trochu naivní člověk by dle toho usoudil,e nesnese,aby tedy kterýkoli chlap měl krom tebe jetě nějakou jinou...,co?Ale ono to tak není.Zajímavé,ty nejsi vůbec z těch,které se řídím tím známým příslovím,e co nemá sám rád,nečiň druhému.
Ale to jen tak bokem,nechci tě soudit,chápu,e je to supr se suprovým chlapem v posteli.To byla jen poznámka na okraj:sjuk:
A co se týká těch podváděných - kadý svého těstí struůjcem.
Pro mě je můj nynějí vztah něco naprosto jiného, ne mé manelství a zamilování a nevěra mého BM. V tomto vztahu jsem astná. Protoe vím, e kdy ten mu se mnou je, tak proto, e se mnou skutečně být chce.
Jsem zřejmě poznamenaná tím, e můj BM říkal, e je se mnou rád a za půl roku mi vyčetl, e ho to se mnou nebavilo tehdy a tehdy a tam a tam el jenom kvůli mně a nebyl tam rád. A tak jsem začala řeit, kdy jsme byli spolu, jestli je teď se mnou proto, e musí, protoe máme ten manelský papír, anebo proto, e teď doopravdy chce.
Proto u k sobě nechci nikoho poutat ádným papírem ani společným bydlením. Potřebuji vědět, e kdy se mnou můj partner je, tak proto, e se mnou tady a teď skutečně být chce. A přesně to teď mám.
A nikde vevnitř ve mně nehlodá - co kdy je teď se mnou zase jen proto, e musí? A ne proto, e doopravdy chce? A to je pro mě po lásce to nejdůleitějí. Nebýt se mnou z musu, ale ze chtění.
To úsloví, které, Kuty uvádí, hm, to lze vysvětlovat různě. Jako ostatně vechna úsloví. Kadé úsloví můe být dvousečnou zbraní, nato takové, co má v sobě negaci.
majkafa napsal(a):
Kuty napsal(a):
Píe majkafo,e by si u nikdy nechtěla ít s muem,který by měl milenku.Trochu naivní člověk by dle toho usoudil,e nesnese,aby tedy kterýkoli chlap měl krom tebe jetě nějakou jinou...,co?Ale ono to tak není.Zajímavé,ty nejsi vůbec z těch,které se řídím tím známým příslovím,e co nemá sám rád,nečiň druhému.
Ale to jen tak bokem,nechci tě soudit,chápu,e je to supr se suprovým chlapem v posteli.To byla jen poznámka na okraj:sjuk:
A co se týká těch podváděných - kadý svého těstí struůjcem.Pro mě je můj nynějí vztah něco naprosto jiného, ne mé manelství a zamilování a nevěra mého BM. V tomto vztahu jsem astná. Protoe vím, e kdy ten mu se mnou je, tak proto, e se mnou skutečně být chce.
Jsem zřejmě poznamenaná tím, e můj BM říkal, e je se mnou rád a za půl roku mi vyčetl, e ho to se mnou nebavilo tehdy a tehdy a tam a tam el jenom kvůli mně a nebyl tam rád. A tak jsem začala řeit, kdy jsme byli spolu, jestli je teď se mnou proto, e musí, protoe máme ten manelský papír, anebo proto, e teď doopravdy chce.
Proto u k sobě nechci nikoho poutat ádným papírem ani společným bydlením. Potřebuji vědět, e kdy se mnou můj partner je, tak proto, e se mnou tady a teď skutečně být chce. A přesně to teď mám.
A nikde vevnitř ve mně nehlodá - co kdy je teď se mnou zase jen proto, e musí? A ne proto, e doopravdy chce? A to je pro mě po lásce to nejdůleitějí. Nebýt se mnou z musu, ale ze chtění.
To úsloví, které, Kuty uvádí, hm, to lze vysvětlovat různě. Jako ostatně vechna úsloví. Kadé úsloví můe být dvousečnou zbraní, nato takové, co má v sobě negaci.
Majko, u jsem se k tvému vztahu vůbec nechtěla vyjadřovat, ale nedá mi....neber to, prosím, vůbec jako rýpání. podle mě si ale prostě odporuje a realitu přizpůsobuje "k obrazu svému"....
viz tvoje psaní:
"Několikrát jsem i na babi psala, e bych neila s muem, kdy by měl milenky a já o nich věděla. Na to ani psychicky nemám. Ani teď ne. Pokud bych se o mui, se kterým iju, dozvěděla, e má milenku, dnes u končím radikálněji. Protoe u se nehodlám vdávat a v mém věku u nemám ádný důvod odpoutět, jako jsem měla před 6 lety, kdy se to provalilo, abych udrela rodinu.
Dnes u ne a řeila bych to rychle a rázně. U se nenechám týrat, věřím, e jsem se poučila.
Jsem natolik cenná, e nemám zapotřebí z jakýchkoliv důvodů ít s muem, který má milenku a já o tom vím."
No já teda nevím, ale zas má stejného chlapa, jaks měla, tj. takového, co má současně 2 eny. Jene tomu prvnímu jsi to zazlívala a hroutila ses z toho, ale u toho současného tvrdí, e ti to nevadí.... ty si to prostě sama sobě vysvětlí tak, jak ti to vyhovuje....přitom je to zas to samé....
Není tady
.....já jen aby sis nezadělávala na dalí trápení.....
Není tady
Já s tímhle muem neiju ve společné domácnosti. A v tom je pro mě ten zásadní rozdíl. A můu si dělat, co chci, co uznám za vhodné, tím, e on je zadaný. Můu si dělat třeba i to, e mu budu věrná. Mám totální svobodu v tomto vztahu a tak to chci. Nic nemusím a vechno můu.