Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 26. 9. 2011 11:34

javena
♥♥♥♥♥♥-

Re: Nevěra manželky po 22 letech

PPavlaa napsal(a):

přijde mi, že si jedeš podle nějáké šablony a nevidíš, že lidi jsou různí, důvody nevěr jsou různé, stejně jako reakce na ni.

Tak ti to tak přijde, co já s tím. Důvody jsou různé - co ti kdo řekne. Já slyšela osobně asi tři důvody od toho, že mě nemiluje, že měl málo sexu, a ještě něco... kámoška je zas úplně blbá a nedá se sní mluvit... škoda, že na to přišel až po deseti letech a třech dětech... kámoš je tak hroznej manžel, že už od něj žena potřetí odchází... nejdřív o ní a děti neměl zájem, pak jí byl furt za zadkem a teď si našla jinej důvod... ale ten spojovatel nejen těhle nevěr a krachů vztahů je vratkej základ na kterých stály. Reakce jsou fakt jiný, ale i tak je to dost jak přes kopírák.
Můj pocit, můj názor. Nikomu nevnucuju. Přijde mi, že ty jo... tongue

A nepřekrucuju nic - mluvila jsem o rozdílných potřebách sexu a sem ti to okopčila abys nemyslela, že něco překrucuju. Možná jsi to spíš nepochopila.

"I když jsou chlapi nebo ženský, co maj bokovky třeba kvůli sexu nebo tak... tak pokud mají s partnerkou kvalitní vztah, vyvážený, nedopustí, aby se to domákla/domákl. Protože kvůli nějakýmu šouchu nebudou ničit něco, co je pěkný, jen to má drobnou vadu na kráse - já chci sex každej den a druhý ne, plus tyhle praktiky bych po ní/něm nikdy nechtěl/a... a když se to domáknou, nepřijdou s kecama okolo - jí miluju, tebe taky... nevím co mám dělat.. už tě nemiluju... bla, bla. Postaví se k tomu tak, aby druhý věděl přesně, že šlo o čistě tělesnou potřebu a tečka. Nic osobního."

Tvý názory ale nehodnotím jestli líbí nebo ne... va Mě nebo komukoli... proč. Mᚠjiný, no.

Není tady

#27 26. 9. 2011 11:38

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

aha, nepřekrucuješ, moje názory ti nevadí, hm, mám na to jiný názor.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#28 26. 9. 2011 11:46

javena
♥♥♥♥♥♥-

smile

Není tady

#29 26. 9. 2011 13:35

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Já mému BM do mobilu při nevěřene nevlezla....ale bylo to z důvodu, že vše u nás mělo tak rychlý spád, že jsem to ani nestihla. Jinak musím přiznat, že bych to udělala.

Jestliže měl zároveň s našim manželstvím další vtah, tak sory...ale tohle se mě jo sakra týká. Já nestojím o chlapa, co má tyhle potřeby. A jestli jemu to vyhovuje, tak fajn, ale a si k tomu najde jako "sparing partnera" kočku, které to bude taky vyhovovat.

Není tady

#30 26. 9. 2011 13:37

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Jinak Jav....a co když vidím, že v tom vztahu je něco špatně, partnera se ptám a on pořád tvrdí, že je vše v pohodě, vše mu vyhovuje a nic by neměnil? to už si musí ten druhý přece připadat jako úplný "trotl" nebo že mu vážně přeskočilo a vidí to co není.

A taky....jak poznáš, že základy vašeho vztahu jsou pevné? Tohle přece nikdy nemůžeš vědět wink

Není tady

#31 26. 9. 2011 13:46

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Kuřátko napsal(a):

Jinak Jav....a co když vidím, že v tom vztahu je něco špatně, partnera se ptám a on pořád tvrdí, že je vše v pohodě, vše mu vyhovuje a nic by neměnil? to už si musí ten druhý přece připadat jako úplný "trotl" nebo že mu vážně přeskočilo a vidí to co není.

A taky....jak poznáš, že základy vašeho vztahu jsou pevné? Tohle přece nikdy nemůžeš vědět wink

Kuřátko, základy každého vztahu prověří první krizová situace wink

U někoho ta krizovka přijde dříve, u někoho přichází později, ale potká to zákonitě každý pár. A stává se bohužel, že ti dva lidé si tak nějak žijí vedle sebe a první krizovka přijde dejme tomu po pěti-deseti-patnácti letech a člověk, který je tou krizovkou podstatně zasažen - a je tudíž oproti tomu druhému v nevýhodě - se nastačí divit, vedle koho to celých těch pět-deset-patnáct roků žil stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#32 26. 9. 2011 13:56

majkafa
Host

Kiaro, dovolím si oponovat. Ani PRVNÍ krizová situace nemusí základy vztahu prověřit. Všechno je naprosto individuální. Mluvím z osobní zkušenosti.

#33 26. 9. 2011 13:59

javena
♥♥♥♥♥♥-

Kuřátko napsal(a):

Tak já konkrétně jsem se neptala jestli někoho má, ale narovinu mu řekla, že takhle jak žijem to nejde, že mě to nevyhovuje a jestli jemu jo... jemu to taky nevyhovovalo, ale nějak musel dělat, musel tohle, musel tamto... ale bylo vidět, že se alespoň začal snažit být víc doma a věci řešit... "aby byl doma klid". To je vidět, že jde o to, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Tak jsem si říkala, že uvidíme, neprudila... aby jsme to nějak překonali... nějakou dobu to běželo plus mínus v pohodě, spíš díky toleranci z mojí strany a pak začalo období, kdy už mu bylo fuk, jestli koza žere... big_smile a začal se chovat divně a to mi bylo jasný, že někoho má.
A ty základy... no, to já věděla už před svatbou, že je máme kurňa vratký. To nebyla novinka. My spolu žili dva roky před svatbou a jak píše Kiara, tohle ukáže první krizovka, problém... vidíš, jak ten člověk řeší problémy, jak se staví k životu... je dobrý si nic nenalhávat.
Jinak jsem si nepřipadala jako trotl... bylo mi jasný, že zapírá a vadilo mi, že lže. Nemám ráda lidi, co lžou. Nasadila jsem t잚í kalibr... a zabralo to. hmm Ani nevím, jak se paní jmenovala příjmením. Co o ní vím mi řekl sám. Nikde jsem nepátrala.

Upravil(a) javena (26. 9. 2011 14:20)

Není tady

#34 26. 9. 2011 14:07

majkafa
Host

My jsme ustáli dvě obrovské krizovky. Tenkrát jsem si říkala, že vůbec nevím, jestli vztah lze ještě jednou mít pěkný po té, čím jsme prošli. A bylo to možné. Nᚠvztah po obou krizích byl, aspoň z mého pohledu, netroufám si mluvit za BM, hezčí a lepší než před krizí. A má soukromá domněnka je, že i pro něj, podle jeho slov. Až třetí krizi jsme neustáli.
Takže není pravda, že PRVNÍ krize.
Proč by se asi rozváděli lidé třeba v 60? Že by do té doby ještě krizi neměli? Takových je opravdu málo.
Takže stanovit pravidlo první krize je nesmyslné paušalizování.

Upravil(a) majkafa (26. 9. 2011 14:08)

#35 26. 9. 2011 14:24

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

javena napsal(a):

...A ty základy... no, to já věděla už před svatbou, že je máme kurňa vratký. To nebyla novinka. My spolu žili dva roky před svatbou a jak píše Kiara, tohle ukáže první krizovka, problém... vidíš, jak ten člověk řeší problémy, jak se staví k životu... je dobrý si nic nenalhávat.

Ano, javeno ... přesně tohle jsem měla na mysli. Při PRVNÍ krizovce vidíš, jak ten člověk řeší problémy a jakým způsobem se staví k životu.

Jestli se ten člověk při PRVNÍ krizovce nezachová zrovna dvakrát extra, mělo by to být pro jeho partnera podstatné varování, že s tím člověkem a potažmo s jejich vztahem nebude tak úplně všechno v pořádku stolt a fatální chybou je omlouvat, přehlížet a nalhávat si. Protože potom může přijít zákonitě ještě mnohem větší problém, který tenhle vztah neustojí a dotyčný se potom tluče do hlavy, jak to, že nepoznal dřív, co je jeho partner zač. Přitom si neuvědomí, že se třeba daleko dřív v dávné minulosti už projevily první varovné signály, kterých si buďto nevšiml, nebo je nechtěl vidět či je přešel pouhým mávnutím rukou.

Já si myslím, že nikdy nic nepřichází samo od sebe jako blesk z čistého nebe, ale že už se dávno předtím sem a tam v minulosti objevují určité náznaky "něčeho shnilého v království Dánském". A když se každý zadívá do své minulosti, určitě si vzpomene třeba na maličkosti či nepodstatné detaily, kterých si předtím nevšiml a které - když si s odstupem času složí všechna fakta dohromady - mu utvoří poměrně jasný celek.

To platí především na Tebe, majkafo - já nevěřím tomu, že vaše manželství klapalo splavně několik desítek let a že nevěra Tvého muže byla jediná, první a přišla jako blesk z čistého nebe wink nakonec jsi někde psala o tom, že jsi celé vaše manželství trpěla chronickými problémy intimního rázu a naznačovala jsi tím, ze Ti byl manžel opakovaně nevěrný. Promiň, ale ani takový vztah dle mého skromného mínění na žádných pevných základech nestojí a to, že od Tebe při takovém stylu života muž velmi pravděpodobně odejde se dalo téměř s jistotou předvídat stolt

Není tady

#36 26. 9. 2011 14:28

majkafa
Host

Kiaro, zřejmě jsi to nepochopila.
Já jsem se to, že mi byl nevěrný během manželství, dozvěděla až při poslední krizi. Nevěděla jsem, proč trpím depresemi. To mohlo mít tisíc jiných důvodů.
Pro mě bylo mé manželství jedno z těch lepších, vnímala jsem to tak já i mé okolí včetně obojích rodičů, obzvláště manželových. A doteď tvrdím, že bylo jedno z těch hezčích a lepších. My jsme se i po dvaceti letech drželi v kině, v divadle, na koncertě, za ruce, ... Ale to je jedno.
Jen že si dělᚠnesprávné domněnky.

Upravil(a) majkafa (26. 9. 2011 14:30)

#37 26. 9. 2011 14:39

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

majkafo, Ty jsi sem psala, že jsi netrpěla pouze depresemi, ale trpěla jsi po celou dobu manželství gynekologickými záněty (já fakt nemám chu Ti to hledat mezi třiadvaceti tisíci Tvých příspěvků). Z čehož se dá docela logicky usoudit, že Tvůj manžel byl vždycky veselý chlapec, který si s dodržováním manželské věrnosti hlavu příliš nelámal a postrádal i elementární slušnost vůči své zákonité manželce v tom smyslu, že se při mimomanželských aférkách nijak účinně nechránil butter

Takže ne, že se u vás doma v minulosti nikdy nic nedělo - ono se vždycky dělo, ale Tys to mlčky tolerovala a věřila jsi, že se manželovy úlety budou omezovat právě jenom na ty úlety a k rozbití rodiny nikdy nedojde stolt

Není tady

#38 26. 9. 2011 14:42

majkafa
Host

Nepsala jsem celé. Takovým závěrům, jako celé, nikdy, vždy už se opravdu vyhýbám, protože tomu tak není.
Nemám ráda, když lidé včetně mě přehání. Proto se toho snažím vyvarovat. A já jsem to netolerovala, protože jsem o tom nevěděla.
Když jsem se to dozvěděla poprvé, šlo naše manželství do háje.
Kiaro, plácej si co chceš. Ale já vím, jak to bylo a vím, že jsem o jeho nevěrách neměla tušení.
Několikrát jsem i na babi psala, že bych nežila s mužem, když by měl milenky a já o nich věděla. Na to ani psychicky nemám. Ani teď ne. Pokud bych se o muži, se kterým žiju, dozvěděla, že má milenku, dnes už končím radikálněji. Protože už se nehodlám vdávat a v mém věku už nemám žádný důvod odpouštět, jako jsem měla před 6 lety, když se to provalilo, abych udržela rodinu.
Dnes už ne a řešila bych to rychle a rázně. Už se nenechám týrat, věřím, že jsem se poučila. smile
Jsem natolik cenná, že nemám zapotřebí z jakýchkoliv důvodů žít s mužem, který má milenku a já o tom vím. stolt

Upravil(a) majkafa (26. 9. 2011 14:46)

#39 26. 9. 2011 14:46

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Tak já vím, že jsme s BM měli hezké manželství. Jen jsme oba do něj šli mladí a po společné cestě jsme se nějak rozdělili. Já věděla, že tam něco je špatně, protože jsem na tyhle věci citlivá. Ale i přesto mi můj BM říkal, že mě miluje a chce se mnou být. On vlastně se mnou chtěl být....ale poslední rok dva už jen kvůli našeho syna a že chtěl, aby jsem já a syn byla šastná. Z něj se nějak ta láska vytratila.
On to přehlížel, nedával najevo. Já si sem tam rýpla, že se něco děje, že už to není jako dřív a tak. A myslím, že kdyby BM nepotkal ženu, do které se zbláznil, tak takhle žijeme do dnes. Ale jinak jsme se nehádali, neměli žádné jiné problémy.

Není tady

#40 26. 9. 2011 14:54

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

majkafo, Ty jsi sem psala, že jsi netrpěla pouze depresemi, ale trpěla jsi po celou dobu manželství gynekologickými záněty (já fakt nemám chu Ti to hledat mezi třiadvaceti tisíci Tvých příspěvků). Z čehož se dá docela logicky usoudit, že Tvůj manžel byl vždycky veselý chlapec, který si s dodržováním manželské věrnosti hlavu příliš nelámal a postrádal i elementární slušnost vůči své zákonité manželce v tom smyslu, že se při mimomanželských aférkách nijak účinně nechránil butter

Takže ne, že se u vás doma v minulosti nikdy nic nedělo - ono se vždycky dělo, ale Tys to mlčky tolerovala a věřila jsi, že se manželovy úlety budou omezovat právě jenom na ty úlety a k rozbití rodiny nikdy nedojde stolt

prosím tě, jako tohle můžeš vědět roll

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#41 26. 9. 2011 15:03

majkafa
Host

Kiara je asi jasnovidka.
Vůbec, moc ráda jsem ji četla, ale poslední dobou si tvoří naprosto nesmyslné závěry.
Škoda. smile

#42 26. 9. 2011 15:05

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Dnes už ne a řešila bych to rychle a rázně. Už se nenechám týrat, věřím, že jsem se poučila.
Majkafo - moc jsem nepochopila, proč toto píšeš.
Píšeš,že by si nežila s chlapem,který by měl milenku. Ale ty si to přece nevěděla.
Tak proč píšeš,že se už nenechᚠtýrat.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#43 26. 9. 2011 15:09

majkafa
Host

dusička napsal(a):

Dnes už ne a řešila bych to rychle a rázně. Už se nenechám týrat, věřím, že jsem se poučila.
Píšeš,že by si nežila s chlapem,který by měl milenku. Ale ty si to přece nevěděla.

Píšu, že TEĎ už bych nežila s chlapem,který by měl milenku, když bych to věděla.
To je samozřejmé, že když nevím, tak neřeším. 
Větou o týrání mám na mysli poslední měsíce s mým BM, kdy jsem chtěla mému BM jeho nevěru, o které jsem se dozvěděla, odpustit. A nějaké měsíce jsem s ním žila, když jsem věděla, že má milenku a bylo to pro mě nebetyčné trápení. Protože jsem byla hloupá a závislá. Dnes si myslím, že to byly zbytečně protrápené měsíce a měla jsem to řešit rázně a hned a nedělat ze sebe chudinku a nechtít ho za každou cenu, aby se mnu zůstal.
Škoda těch strašných měsíců pro mě i mé děti. Že jsem nebyla silnější. sad A škoda toho roku, co následoval, že jsem rozchod tak těžce nesla. dumbom
Asi jsem se nesrozumitelně vyjádřila. smile

Upravil(a) majkafa (26. 9. 2011 15:13)

#44 26. 9. 2011 15:26

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

a jak bys podle tebe měla nést rozchod va
žít s někým tak dlouho, prožít spolu takovou část života, i toho hezkýho, nad tím se nedá ze dne na den mávnout rukou a jít dál.

Není tady

#45 26. 9. 2011 15:30

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

dusička napsal(a):

Píšu, že TEĎ už bych nežila s chlapem,který by měl milenku, když bych to věděla.
To je samozřejmé, že když nevím, tak neřeším. 
Větou o týrání mám na mysli poslední měsíce s mým BM, kdy jsem chtěla mému BM jeho nevěru, o které jsem se dozvěděla, odpustit. A nějaké měsíce jsem s ním žila, když jsem věděla, že má milenku a bylo to pro mě nebetyčné trápení. Protože jsem byla hloupá a závislá. Dnes si myslím, že to byly zbytečně protrápené měsíce a měla jsem to řešit rázně a hned a nedělat ze sebe chudinku a nechtít ho za každou cenu, aby se mnu zůstal.
Škoda těch strašných měsíců pro mě i mé děti. Že jsem nebyla silnější. sad A škoda toho roku, co následoval, že jsem rozchod tak těžce nesla. dumbom
Asi jsem se nesrozumitelně vyjádřila. smile

Píšeš majkafo,že by si už nikdy nechtěla žít s mužem,který by měl milenku.Trochu naivní člověk by dle toho usoudil,že  nesneseš,aby tedy kterýkoli chlap měl krom tebe ještě nějakou jinou...,co?Ale ono to tak není.Zajímavé,ty nejsi vůbec z těch,které se řídím tím známým příslovím,že co nemᚠsám rád,nečiň druhému.
Ale to jen tak bokem,nechci tě soudit,chápu,že je to supr se suprovým chlapem v posteli.To byla jen poznámka na okraj:sjuk:
A co se týká těch podváděných - každý svého štěstí struůjcem.

Upravil(a) Kuty (26. 9. 2011 15:31)

Není tady

#46 26. 9. 2011 15:43

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Už Ti Majkafo rozumím
víš jak, pozdě bycha honiti. Možná,že kdyby si za svým ,v té době manželem,tolik nepálila a nechala to plynout, kdo ví,třeba byste se udobřili. Měl Tě moc jistou, cítil tu Tvou závislost na něm, a asi i proto vycouval.
Třeba ani neměl bokovky a milenky, nevím,těžko říct, nemůžu soudit.
Spíš bych ale řekla že měl, ale že nechtěl aby ses to dozvěděla, měli jste děti a nechtěl rozvracet rodinu.
Někde jsem četla, že nevěru ani tak nepoznáš,že s tebou nechce chlap spát, nevěra může být i - právě že se s tebou chce milovat víc než kdy jindy, aby to jakoby zamaskoval.
No a asi se zamiloval, když odešel, děti už jste měli velký. To taky nikdy neví, co ho přimělo opustit rodinu.

Upravil(a) dusička (26. 9. 2011 15:45)

Není tady

#47 26. 9. 2011 15:48

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Já osobně bych řekla, že nevěra není důvod  k rozvodu.
Pokud je dobře utajená,
ženská po x letech manželství zatouží být chvilku obletována milencem, to vzrušení při pohledu do očí, ruměnec ve tváří. Já vím, vyprchá to.
Ano, každý může do toho sklouznout, zamilovat se. navíc když je doma po x letech v manželství stereotyp a pomalu se vytrácí ze vztahu ta štáva. Nemusí tam být nějaký obr problém.

A ještě jsem chtěla - ale zase je dost na dumbom když chlap má manželku a milenku a táhne to s obouma a nemá žádný problém. MIlenka se trápí, manželka se trápí a on? V pohodě cool

Upravil(a) dusička (26. 9. 2011 15:49)

Není tady

#48 26. 9. 2011 15:53

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Moc dobře Ti Majkafo rozumím, že si ho držela a prosila at s Tebou zůstane.
Bylo to silnější než Ty a věděla si, že za ním dolejzᚠvid. Já to znám,když jsem přemlouvala mou první lásku,at se mnou zůstane. cool Taky to vidím s odstupem času,že to je blbost přemlouvat chlapa. Chlapi udělaj totiž vždycky to, co chtěj sami.
A my ženský vlastně taky. stolt

Není tady

#49 26. 9. 2011 15:56

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Už Ti Majkafo rozumím
víš jak, pozdě bycha honiti. Možná,že kdyby si za svým ,v té době manželem,tolik nepálila a nechala to plynout, kdo ví,třeba byste se udobřili. Měl Tě moc jistou, cítil tu Tvou závislost na něm, a asi i proto vycouval.
Třeba ani neměl bokovky a milenky, nevím,těžko říct, nemůžu soudit.
Spíš bych ale řekla že měl, ale že nechtěl aby ses to dozvěděla, měli jste děti a nechtěl rozvracet rodinu.
Někde jsem četla, že nevěru ani tak nepoznáš,že s tebou nechce chlap spát, nevěra může být i - právě že se s tebou chce milovat víc než kdy jindy, aby to jakoby zamaskoval.
No a asi se zamiloval, když odešel, děti už jste měli velký. To taky nikdy neví, co ho přimělo opustit rodinu.

děti měli velký ? kdy jsou na tohle děti velký, duši ?

Není tady

#50 26. 9. 2011 15:57

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

dusička napsal(a):

Já osobně bych řekla, že nevěra není důvod  k rozvodu.
Pokud je dobře utajená,

ženská po x letech manželství zatouží být chvilku obletována milencem, to vzrušení při pohledu do očí, ruměnec ve tváří. Já vím, vyprchá to.
Ano, každý může do toho sklouznout, zamilovat se. navíc když je doma po x letech v manželství stereotyp a pomalu se vytrácí ze vztahu ta štáva. Nemusí tam být nějaký obr problém.

A ještě jsem chtěla - ale zase je dost na dumbom když chlap má manželku a milenku a táhne to s obouma a nemá žádný problém. MIlenka se trápí, manželka se trápí a on? V pohodě cool

lol

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí