Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#301 6. 10. 2011 12:01

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Re: Nevěra manželky po 22 letech

Zklamaná napsal(a):

.............

A z jakého úhlu pohledu na to koukáš, že vidíš "pouze" mou neutuchající snahu? není tak ta snaha oboustranná?

Není. Snaha je to z tvé strany. Z její strany jen styl psaní. Ona je taková stále a směrem ke každému, jen někdo se sem tam přilepí. Asi to má svůj význam. smile

Není tady

#302 6. 10. 2011 12:07

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

haiel napsal(a):

Už to nějak dopadlo s tím pánem z úvodního příspěvku? Hledám nějaký jeho příspěvek o "dobrém konci zvonci a šastně spolu až do smrti" a nenacházím.

Pán psal, že píše žádost o rozvod... tudíž v jistém slova smyslu konec dobrý wink

Hm, jak se říká, když někdo nemá opravdový starosti, tak si je vyrobí....
Zrovna včera jsem si četla tadyhle
http://vicsvetla.blogspot.com/2010/09/c … -behu.html

a ten úryvek je v těchto souvislostech docela k zamyšlení a taky aktuální. Je dobré si to uvědomovat vždycky, když člověk má pocit, že se mu něco hroutí a že nevidí před sebou svoji cestu:

"Jak rozumět takovým věcem? Jedni lidé mohou jednoduše přerůst problém, na němž druzí úplně ztroskotali. Do zorného pole vstoupil nějaký vyšší a širší zájem a tímto rozšířením obzoru problém původně neřešitelný ztratil svou naléhavost. Nijak se logicky sám o sobě nevyřešil. Pouze vybledl oproti novému a silnějšímu životnímu zaměření. Objevil se v jiném světle, a tím se i proměnil. Co by na nižší úrovni vyvolal zuřivý konflikt a bouři panických afektů, jeví se nyní nahlíženo z vyšší úrovně osobnosti jako bouřka v údolí pozorovaná z vrcholu vysoké hory. Tím se realita bouře nezmenšuje, avšak člověk už není v ní, protože je nad ní."

Problém toho pána totiž nebyl tak velký, jak on ho prožíval....nevěra po 22 letech..... škoda, že se nedostavil ten potřebný odstup.

Upravil(a) haiel (6. 10. 2011 12:12)

Není tady

#303 6. 10. 2011 12:09

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Zklamaná napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

On se snažil, leč neovlivnil, že mu spolukráčející naházela do cesty překážky - které holt nechce zdolávat. Jistě namítneš, že pravděpodobně musel učinit něco, že to tu jeho ženu "donutilo" tu kládu na cestu hodit....k tomu mohu říct, že mohl něco uničit, ale je i pravděpodobné, že nemusel učinit nic - třeba se ta kláda jen u cesty válela a ona ji zvedla a jaksi se ji už do té cesty vysmekla, páč ji nezvládla. problém nastal, když ji měli oba z té cesty odstranit - a ona jaksi nechtěla - takže Globe tu kládu obešel a zjistil, že je možné jít i jinou cestou...tak si ji teď začal tvořit.
Je mi jasné, že mu budeš mermomocí chtít nasadit psí hlavu, že určitě musel něco udělat - ale to v současné době je nepodstatné. Podstatné je to, že i kdyby něco učinil, co by přimělo jeho ženu hodit kládu do cesty - je situace taková, kdy oba ví, ale oba (resp. jeden) nechtěl učinit společnou nápravu, takže mu nevnucuj, že udělal chybu. Lidé občas chyby dělají, jde o to,m jak se k tomu potom postaví. nenu ho tahat za sebou minulost, jak dřevěnýho kačera...

Ty foléééé, to je ale věda děda Vševěda....
Globe učinil, uničil, neučinil...... no hlavně, že nic neučunil lolstolt

Globe, hlavně teď NEUČIŇ nic, čeho bys později litoval.
Hodně štěstí.

Pandoro - ty jsi takový hnidopich....

Když někoho označíme za hnidopicha, použili jsme toto zajímavě znějící slovo jako označení, cituji Slovník spisovného jazyka českého, člověka, který "si všímá jen maličkostí, malicherností", který je "omezený puntičkář". Také prý se takovým lidem říká hnidař a Vladislav Vančura to slovo použil v podobě hnidous.

Slovo hnidopich prvně použil nebo spíš zpopularizoval politik, novinář a vydavatel Julius Grégr v článku, který vyšel roku 1886.

Když se zamyslíme nad výrazem hnidopich, asi nás napadne, že nějak souvisí se slovem hnida, pojmenováním vších vajíček. Ano, souvisí. Pro lepší pochopení oné souvislosti ocituji zase jednou z knížky Pavla Eisnera Čeština poklepem a poslechem. "Hledati, vypichovati hnidy. Řeklo by se, že hledati vší vajíčka na slušných lidech bude počínáním marným, ale není: nějaká ta hnida se vždy najde, a aby ji našel, od toho je na světě hnidopich; nemluvě ani o případech, kdy najde něco, co je povážlivostí, chybou, vadou právě jen v jeho očích. Co je v životě pidimužíčků, prskavců, slintavců, kteří jásají své Heuréka! našedše hnidu. Co budulínků a valihrášků umných, chytrých, slovutných, kteří vypíchnuvše hnidu na cizí hlavě, začnou sami sobě skoro připadat jako muži." Tak tedy, jak svědčí Pavel Eisner, hnida jako vší vajíčko, a vypichování, zdůrazňovaní malicherností podobných hnidám, daly vzniknout zajímavému, dodnes používanému slovu, které má pro většinu z nás nesrozumitelný původ.

(Michal Novotný)

Hele a tu o břevnu a smítku znáš? Asi ne, ale tak si vygůgli, ju?
Jo zkus to ještě jednou a soustřeď se...však víš, na to fialové dole wink

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#304 6. 10. 2011 12:17

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Pandorraa napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Ty foléééé, to je ale věda děda Vševěda....
Globe učinil, uničil, neučinil...... no hlavně, že nic neučunil lolstolt

Globe, hlavně teď NEUČIŇ nic, čeho bys později litoval.
Hodně štěstí.

Pandoro - ty jsi takový hnidopich....

Když někoho označíme za hnidopicha, použili jsme toto zajímavě znějící slovo jako označení, cituji Slovník spisovného jazyka českého, člověka, který "si všímá jen maličkostí, malicherností", který je "omezený puntičkář". Také prý se takovým lidem říká hnidař a Vladislav Vančura to slovo použil v podobě hnidous.

Slovo hnidopich prvně použil nebo spíš zpopularizoval politik, novinář a vydavatel Julius Grégr v článku, který vyšel roku 1886.

Když se zamyslíme nad výrazem hnidopich, asi nás napadne, že nějak souvisí se slovem hnida, pojmenováním vších vajíček. Ano, souvisí. Pro lepší pochopení oné souvislosti ocituji zase jednou z knížky Pavla Eisnera Čeština poklepem a poslechem. "Hledati, vypichovati hnidy. Řeklo by se, že hledati vší vajíčka na slušných lidech bude počínáním marným, ale není: nějaká ta hnida se vždy najde, a aby ji našel, od toho je na světě hnidopich; nemluvě ani o případech, kdy najde něco, co je povážlivostí, chybou, vadou právě jen v jeho očích. Co je v životě pidimužíčků, prskavců, slintavců, kteří jásají své Heuréka! našedše hnidu. Co budulínků a valihrášků umných, chytrých, slovutných, kteří vypíchnuvše hnidu na cizí hlavě, začnou sami sobě skoro připadat jako muži." Tak tedy, jak svědčí Pavel Eisner, hnida jako vší vajíčko, a vypichování, zdůrazňovaní malicherností podobných hnidám, daly vzniknout zajímavému, dodnes používanému slovu, které má pro většinu z nás nesrozumitelný původ.

(Michal Novotný)

Hele a tu o břevnu a smítku znáš? Asi ne, ale tak si vygůgli, ju?
Jo zkus to ještě jednou a soustřeď se...však víš, na to fialové dole wink

O břevnu a smítku? Znám...jestlipak ji znᚠale ty?

to fialové tě nějak dere? Mám to přemalovat do líbivější barvy? Nebo to mám zcela vymazat, když vezmu v potaz, jaký to má na tebe negativní emocionální dopad...?wink Vyber si a neostýchej se o tom dál diskutovat.

Upravil(a) Zklamaná (6. 10. 2011 12:35)

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#305 6. 10. 2011 12:30

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

haiel napsal(a):

Problém toho pána totiž nebyl tak velký, jak on ho prožíval....nevěra po 22 letech..... škoda, že se nedostavil ten potřebný odstup.

ale k řešení právě tohoto problému je zapotřebí součinnosti

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!

Není tady

#306 6. 10. 2011 12:33

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

*

Upravil(a) Zklamaná (6. 10. 2011 12:33)

Není tady

#307 6. 10. 2011 12:33

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

haiel napsal(a):

"Jak rozumět takovým věcem? Jedni lidé mohou jednoduše přerůst problém, na němž druzí úplně ztroskotali. Do zorného pole vstoupil nějaký vyšší a širší zájem a tímto rozšířením obzoru problém původně neřešitelný ztratil svou naléhavost. Nijak se logicky sám o sobě nevyřešil. Pouze vybledl oproti novému a silnějšímu životnímu zaměření. Objevil se v jiném světle, a tím se i proměnil. Co by na nižší úrovni vyvolal zuřivý konflikt a bouři panických afektů, jeví se nyní nahlíženo z vyšší úrovně osobnosti jako bouřka v údolí pozorovaná z vrcholu vysoké hory. Tím se realita bouře nezmenšuje, avšak člověk už není v ní, protože je nad ní."

Pekny tummenupp

A ja doplnim slovy jednoho Mistra :

"Je potreba zmenit sve (hluboce navykle) posteje na situace (na zazitky).
Nase problemy totiz nejsou v tom co prozivame,ALE v postoji jaky k tomu zaujmeme,zaujimame."

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#308 6. 10. 2011 12:37

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

haiel napsal(a):

Podle mne primárním problémem nebyla nevěra, ta to jen odstartovala a vynesla na povrch.
A taky si jako ty myslím, že je škoda, že závěry dělá hned cca ve druhé fázi celého procesu.... snad mu to moc nenafackuje, držme mu palce stolt

Není tady

#309 6. 10. 2011 12:40

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Arcanum napsal(a):

A ja doplnim slovy jednoho Mistra :

"Je potreba zmenit sve (hluboce navykle) posteje na situace (na zazitky).
Nase problemy totiz nejsou v tom co prozivame,ALE v postoji jaky k tomu zaujmeme,zaujimame."

Přesně tak. Takže v první fázi žádné součinnosti netřeba, prtože to stejně funguje na základě akce a reakce stolt

Není tady

#310 6. 10. 2011 12:46

haiel
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

haiel napsal(a):

Ale kdež. Tohle je právě velký omyl. Že se musí řešit.   A většinou je z toho slavnýho řešení jenom šourání s v h.... Právě že když se dostaví jiná událost, která celý "problém" odsune do pozadí nebo když se člověk snaží o ten výstup ze stávajícího místa nazírání ( v tomhle je to taková už zatuchlá tradice - nevěra - "ó hrůzo! "a "problém" a "konec" a sbohem a šáteček....), tak ten jeho svět se změní k lepšímu a on vidí, že by byl řešil záležitost, která by si tolik krve a potu a slziček snad ani nezasloužila... Je to ve způsobu nazírání. Taky. Mimo jiné.

Není tady

#311 6. 10. 2011 12:50

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Hmm - jenže součinnost předpokládá nejméně dva subjekty, které mají stejný cíl. Což v případě (nejen) nevěry většinou nebývá.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#312 6. 10. 2011 12:53

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

Zklamaná napsal(a):

haiel napsal(a):

Tady Ti Tva racionalni mysl Zklamco uz nebude stacit k vhledu do smyslu toho sdeleni.

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#313 6. 10. 2011 13:20

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

Hmm - jenže součinnost předpokládá nejméně dva subjekty, které mají stejný cíl. Což v případě (nejen) nevěry většinou nebývá.

ano, tak jsem to myslela...prostě není součinnosti, našel vlastní řešení.

Není tady

#314 6. 10. 2011 13:23

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Arcanum napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

haiel napsal(a):

Tady Ti Tva racionalni mysl Zklamco uz nebude stacit k vhledu do smyslu toho sdeleni.

kde v sobě bereš tu jistotu, že to nebude stačit? No ale, když to říkáš...tak to tak musí být wink

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí