Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#226 3. 10. 2011 18:56

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Re: Nevěra manželky po 22 letech

globemaster napsal(a):

Zdravím především přispěvovatelky. Já už mám několik dní jasno. PŮJDU SVOU CESTOU. Děkuji všem za různorodé názory a především všem přeji ,aby nemuseli NIKDY řešit takový problém ,jaký jsem měl já. Byla a ještě stále je a bude to pro mne obrovská životní zkušenost. Za tu obrovskou oběť , si však i něco odnáším do dalšího života,poučilo mě to v mnoha směrech a vím že ještě budu stále cítit vliv této události. Teď stále cítím obrovské zklamání z blízké osoby, se kterou jsem kráčel bok po boku tolik let. Cesta to byla mnohdy trnitá ,ale taky mnohdy velmi příjemná,asi jsem si jinou cestou nezasloužil kráčet.Proto jsem odbočil a půjdu jinou cestou života. Ta žena mi dala dvě nádherné děti,za což jí patří dík a uznání. Vím že děti budou stále se mnou,když už ne fyzicky,tak určitě v mé mysli. Jsou fakt oba perfektní. Co mě čeká pochopitelně vůbec netuším,nicméně už spřádám pomalu ale jistě základní osnovu životního plánu. Věřím,že ta síť se bude zahušťovat a to mě žene dál,musím už konečně získat motivaci a nastartovat. Pravda,ještě té síly moc není,ale ona přijde.Skládám "slohové cvičení" na téma rozvod.Vůbec mě to nebaví,je to nezáživné a hnusné,ale já to dopíšu ... Blížím se k cíli a já doběhnu,to mi věřte. Díky za různorodou podporu a chovejte se lépe než já,jinak ...

To jsi frajer globe,že máš za 10 dní jasno...stejně ti držím palce,ať je vám všem lépe..

Není tady

#227 3. 10. 2011 21:03

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

globemaster napsal(a):

......asi jsem si jinou cestou nezasloužil kráčet.

Zaslouzime si presne to co jsme si sami stvorili.  stoltsmile

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#228 3. 10. 2011 22:05

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Globe:
a já ti držím palce a mnoho pozitivního ti přeji, vem si ponaučení z této situace a uvidíš, že příště už ji nebudeš muset řešit. A pokud zcela náhodou bys šplápl do podobné řeky, budeš již teď vědět, kde má jaká úskalí a kdy je lepší raději tu bárku vytáhnout na břeh, než ji nechat mlátit pod splavem.

ad. rozhodnutí v krátké době? Je vidět, že VÍ CO CHCE A NECHCE - KDE MÁ SVÉ HRANICE.
Jistě, odpouštět je lidské - jde však o to, zda je to účelné. Snaha musí vycházet z obou stran.
smile

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#229 3. 10. 2011 22:07

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Arcanum napsal(a):

globemaster napsal(a):

Právě proto si tvoří novou cestu... stolt

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!

Není tady

#230 4. 10. 2011 4:31

majkafa
Host

globemastere, proč skládáš slohové cvičení na téma rozvod? Je to do žádosti o rozvod? Můj názor je, že je v této situaci lepší rozvod po*ný. Sama jsem takový měla.
Proč zatahovat do svých sraček soudce? Proč cizího člověka - soudce  - nechat rejpat se v našem vztahu? To už nepomůže ničemu. Je to akorát bolestivější.

#231 4. 10. 2011 8:17

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Majko - na to musí být dva, aby se ta sr*čky netahaly... což asi v tomto případě nebude (řekla bych, ve většině případů to není - rozumní lidé totiž ani nemají potřebu se rozvádět, neboť činí tak, aby k rozvodu dojít nemuselo). Dohodnutý rozvod přichází v úvahu většinou až po "vychladnutí", nebo v případech, kdy jeden z té dvojice by rád již vykročil do jiného přístavu (ovšem opět zde je ten druhý element, který to nemusí přenést s grácií). Z tho de facto vyplývá - pořád je to o dohodě těch dvou.

Není tady

#232 4. 10. 2011 8:31

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

Majko - na to musí být dva, aby se ta sr*čky netahaly... což asi v tomto případě nebude (řekla bych, ve většině případů to není - rozumní lidé totiž ani nemají potřebu se rozvádět, neboť činí tak, aby k rozvodu dojít nemuselo). Dohodnutý rozvod přichází v úvahu většinou až po "vychladnutí", nebo v případech, kdy jeden z té dvojice by rád již vykročil do jiného přístavu (ovšem opět zde je ten druhý element, který to nemusí přenést s grácií). Z tho de facto vyplývá - pořád je to o dohodě těch dvou.

to si vážně myslíš?

Není tady

#233 4. 10. 2011 8:49

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

agewa napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

to si vážně myslíš?

Jo, já si to myslím taky,
otázkou je, co je rozumný a jestli jsou ti dva navzájem k sobě rozumní vissla

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#234 4. 10. 2011 9:22

javena
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

to si vážně myslíš?

lollol Někteří si to agewo opravdu myslí, snad to nikdy nebudou muset vidět z jinýho úhlu, aby jim to docvaklo. wink
Já třeba jsem velmi nerozumná žena, protože má potřeba se rozvést byla opravdu velmi silná. I přes tento můj nerozum jsem se s velmi nerozumným mužem dokázala zatím na všem domluvit, včetně majetkového vypořádání (no, pracka se mu klepala, jak se mu nechtělo, ale podepsal... ) a to i přesto, že do jiného přístavu jsem nemířila a protistrana už vůbec ne, bo takovou krávu jako mě najít... to mu bylo jasný, že to bude oříšek, tak nerozumnej zas nebyl. tonguebig_smile
Popravdě je mi fuk, co si o tom kdo myslí (hlavně v reálu je takovejch chytrolínů na každým rohu dost wink), já jsem spokojená až na půdu a jediný, co mě zajímá je, jak si takhle krásně žít.... smilesmile

Není tady

#235 4. 10. 2011 9:33

majkafa
Host

Holky, neberte si to osobně. big_smile
Já to beru jako pouhé konstatování s tím, že Zklamaná byla (je) v tom případě taky nerozumná. Myslím, že je taky jednou rozvedená. Ale možná si to pletu se zuzi a Zklamaná je z jejího pohledu opravdu rozumná.
Ale nijak mě její výrok neirituje. No tak jsem blbá, NO A CO? big_smile

#236 4. 10. 2011 9:35

ready
♥♥♥♥♥--

globemaster napsal(a):

Zdravím především přispěvovatelky. Já už mám několik dní jasno. PŮJDU SVOU CESTOU. Děkuji všem za různorodé názory a především všem přeji ,aby nemuseli NIKDY řešit takový problém ,jaký jsem měl já. Byla a ještě stále je a bude to pro mne obrovská životní zkušenost. Za tu obrovskou oběť , si však i něco odnáším do dalšího života,poučilo mě to v mnoha směrech a vím že ještě budu stále cítit vliv této události. Teď stále cítím obrovské zklamání z blízké osoby, se kterou jsem kráčel bok po boku tolik let. Cesta to byla mnohdy trnitá ,ale taky mnohdy velmi příjemná,asi jsem si jinou cestou nezasloužil kráčet.Proto jsem odbočil a půjdu jinou cestou života. Ta žena mi dala dvě nádherné děti,za což jí patří dík a uznání. Vím že děti budou stále se mnou,když už ne fyzicky,tak určitě v mé mysli. Jsou fakt oba perfektní. Co mě čeká pochopitelně vůbec netuším,nicméně už spřádám pomalu ale jistě základní osnovu životního plánu. Věřím,že ta síť se bude zahušťovat a to mě žene dál,musím už konečně získat motivaci a nastartovat. Pravda,ještě té síly moc není,ale ona přijde.Skládám "slohové cvičení" na téma rozvod.Vůbec mě to nebaví,je to nezáživné a hnusné,ale já to dopíšu ... Blížím se k cíli a já doběhnu,to mi věřte. Díky za různorodou podporu a chovejte se lépe než já,jinak ...

Globe, gratuluju k rychlému rozhodnutí. Důležité je, že je to tvá volba. Na tvé nové životní cestě ti přeju hodně štěstí.
Rozvod žalobou mi přijde výhodnější alespoň v tom, že se tak minimalizuje prostor pro různé kličkování a obstrukce ze strany tvé ženy.

Není tady

#237 4. 10. 2011 9:43

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

agewa napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

to si vážně myslíš?

ano - rozumný člověk přemýšlí a tím se vyvaruje toho, co zavdává příčiny k rozvodu. Má určitý morální kodex, který dodržuje.

Není tady

#238 4. 10. 2011 9:45

majkafa
Host

globe, ještě mě praštilo do očí, že je to nezáživné a hnusné. On je nějaký zákon na to, co má v žádosti o rozvod být? Vždyť to vůbec nezáživně a hnusně psát nemusíš. heh Nemusí to být žádná sága. Můj názor je, že když už dochází k rozchodu, lidé by k sobě měli být slušní. Máte spolu přece děti.

Btw to jsou jen mé domněnky, nenapsals nic bližšího. Jestli má tvá paní milého a na rozvodu, svěření nezletilého dítěte do péče, výživném a rozdělení majetku se domluvíte, dle mého je méně bolestný, pokud to lze vůbec v případě rozvodu takto napsat, rozvod n.e.s.p.o.r.n.ý.

#239 4. 10. 2011 9:48

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

javena napsal(a):

agewa napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

to si vážně myslíš?

lollol Někteří si to agewo opravdu myslí, snad to nikdy nebudou muset vidět z jinýho úhlu, aby jim to docvaklo. wink
Já třeba jsem velmi nerozumná žena, protože má potřeba se rozvést byla opravdu velmi silná. I přes tento můj nerozum jsem se s velmi nerozumným mužem dokázala zatím na všem domluvit, včetně majetkového vypořádání (no, pracka se mu klepala, jak se mu nechtělo, ale podepsal... ) a to i přesto, že do jiného přístavu jsem nemířila a protistrana už vůbec ne, bo takovou krávu jako mě najít... to mu bylo jasný, že to bude oříšek, tak nerozumnej zas nebyl. tonguebig_smile
Popravdě je mi fuk, co si o tom kdo myslí (hlavně v reálu je takovejch chytrolínů na každým rohu dost wink), já jsem spokojená až na půdu a jediný, co mě zajímá je, jak si takhle krásně žít.... smilesmile

Přesně o tom to je - byli jste nekompaktibilní - jeden hot a druhý čehý, zákonitě vznikaly třecí plochy, kdy nešlo rozumně spolu být. Ty tu ironicky o sobě říkáš, že si nerozumná - naopak, ty jsi rozumná, ale tvůj můž byl (je asi stále) tím nerozumným. Mezi vámi dvěma vznikl rozpor, kdy jste měli odlišný názor na spolužití. Tvůj muž by klidně ve vašem manželství nadále "vegetoval" neboť mu to naprosto vyhovovalo. Tys použila právě ten rozum, kdy bylo jasné, že takto se prostě vegertovat nedá. Jiná situace nastane, až stejný názor o vegetování bude preferovat i nějaká jiná žena, která bude v páru s tím tvým bývalým. Tam nebudou vznikat třecí plochy, budou si právě v tom rozumět, tudíž společně vegetovat - ona na něm, on na ni (možná by klidně takto mohli vegetovat i u popelnic a budou oba spokojení)

Není tady

#240 4. 10. 2011 9:54

javena
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Já to beru jako pouhé konstatování s tím, že Zklamaná byla (je) v tom případě taky nerozumná. Myslím, že je taky jednou rozvedená. Ale možná si to pletu se zuzi a Zklamaná je z jejího pohledu opravdu rozumná.

Tady nejde až tak o osobní brání si něčeho, spíš o reálný pohled na věc.
Kolik je lidí, co se rozváděli, přestože nepodváděli, nedělali dluhy, nepili... chovali se podle morálního kodexu nejvyšší kvality a ve výsledku jim to bylo k hounu. wink
Jistě si někdo může myslet, že takový lidé se nerozvádějí, ale málokdo má ten kodex tak na výši, aby žil v trojce s partnerovým novým partnerem, staral se o jejich společné dítě, platil neustálé dluhy za toho druhého, případně pak třetího, vyzvedával jej třeba v hospodě... a tak.
Nehledě na to, že já můžu mít kvality jak hrom, ale protějšek...  přehodnotí pohled na věc a po zjištění, že někteří obcházejí zákony a neplatí daně či prachsprostě kradou si řekne, že proč by on měl být ten blbec, co daně platí a za auto taky... kamarádi ho podpoří a už to jede. Holka jenom čuměla. Naštěstí nebyla blbá a jako velmi nerozumná podala žádost o rozvod. Do lochu mu už nosila balíky jiná. lol

Není tady

#241 4. 10. 2011 9:57

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

No rozvedená jsem, neboť v zásadních otázkách jsme byli nekompaktibilní. Náš rozum a naše názory (ty se tvoří v mozku, že) byli rozdílné. Takže ano, vlastně bych to měla opravit ten svůj názor, že vlastně "rozumní lidé" se nemají potřebu rozvádět...opravuji na kapacitně stejně ne/rozumní se namají potřebu rozvádět - buď činí tak, aby nezavdávali příčinu k rozvodu, nebo kdy každý činí tak, jak mu libo, neboť tomu druhému je tu šumák = žádný problém nevyvstává k rozvodu, ale pokud jsou názorově, rozumově nebo činy odlišní = spěje to k rozvodu (kdy většinou ten více rozumný podává žádost, neboť nadále nehodlá trpělivě snášet činy toho druhého - i když nemusí to být tak vždy, třeba majkafa to měla úplně jinak, ale opět, co když se to z jiného úhlu pohledu může jevit tak, že právě ona byla ta nerozumná).

Není tady

#242 4. 10. 2011 10:06

javena
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

javena napsal(a):

agewa napsal(a):

to si vážně myslíš?

Přesně o tom to je - byli jste nekompaktibilní - jeden hot a druhý čehý, zákonitě vznikaly třecí plochy, kdy nešlo rozumně spolu být. Ty tu ironicky o sobě říkáš, že si nerozumná - naopak, ty jsi rozumná, ale tvůj můž byl (je asi stále) tím nerozumným. Mezi vámi dvěma vznikl rozpor, kdy jste měli odlišný názor na spolužití. Tvůj muž by klidně ve vašem manželství nadále "vegetoval" neboť mu to naprosto vyhovovalo. Tys použila právě ten rozum, kdy bylo jasné, že takto se prostě vegertovat nedá. Jiná situace nastane, až stejný názor o vegetování bude preferovat i nějaká jiná žena, která bude v páru s tím tvým bývalým. Tam nebudou vznikat třecí plochy, budou si právě v tom rozumět, tudíž společně vegetovat - ona na něm, on na ni (možná by klidně takto mohli vegetovat i u popelnic a budou oba spokojení)

Jsme byli asi deset let kompaktibilní... a spolužili jsme v pohodě. wink A opravdu nevíš, o čem mluvíš myslíš-li si skutečně, že se stejně smýšlejícím protějškem je dlužník, nevěrník či opilec spokojený. wink Tito lidé potřebují záchranou síť, kterou je pro ně právě takový rozumný mravně kodexovaný jedinec, co nenechá druhého padnout, udržuje partnerství, protože je rozumný, protože děti, protože sousedi... si můžou myslet, že jen nerozumní lidé se rozvádějí. vissla
Tvoje tvrzení, že rozumní lidé žijí tak, aby k rozvodu nedošlo je (pro mě) mírně řečeno úplně hloupé. Na to musí být dva. Když jeden začne trojčit a o rozumnou dohodu nestojí, můžeš být rozumbrada obecná a je ti to k prdu. tongue

Není tady

#243 4. 10. 2011 10:18

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Javeno - já ti nerozumím - jak to myslíš - STEJNĚ SMÝŠLEJÍCÍ PROTĚJŠEK?  To znamená, že jste onba stejně smýšlející - tj. přes dluhy, nevěry a chlast?
No ano - 10 let kompaktibilní a najednou tvůj muž sjel na jinou kolej - začal dělat dluhy, chlastat, být nevěrný - co já vím dál, třeba nemakat, nechat se živit...on sklouzl z kompaktibility do nekompaktibility, tudíž klidně po těch 10-ti letech mohli nastat situace, které vedly k rozvodu - a ty, jako rozumná, si tu žádost dala (nejsi přeci blbá, že, abys nechala na sobě parazita)
Ano, s tím souhlasím, že mravně kodexovaný protějšek může být tou zachrannou sítí pro toho nerozumného - ale ten nerozumný by měl nějakým způsobem spolupracovat, pokud o spolupráci nestojí a hatí vše, není zbytí se rozvést. Já pořád mluvím o dvou rozumných klidech, nikoliv o jednom, co hodlá zachránit svět a všechny padlé...viz tvé poslední věta - o tom stále píšu - tam opravdu nevidím dva rozumné lidi, tam vidím jednoho rozumného a jednoho idiota.
DVA ROZUMNÍ  (nebo stejně ne/rozumní) prostě nemají důvod k rozvodu

ovšem když to tak vidím, co píšeš (pravděpodobně tvůj bývalý vedl takový život veget od počátku), dávám ti za pravdu, žes byla nerozumná zcela v jiném slova smyslu gloria (já byla 20 let lol)

Upravil(a) Zklamaná (4. 10. 2011 10:21)

Není tady

#244 4. 10. 2011 11:03

javena
♥♥♥♥♥♥-

Zklamčo, ty máš pohled na věc takový, já jiný. Možná obě myslíme vlastně totéž a nejspíš jo... wink jen ta interpretace je zavádějící.
Mluvit o rozumných lidech je možné, leč v reálu... mluvit můžu o všem, ale pokud to pak chci napasovat na realitu, bývá to problém a ten já u tvýho tvrzení, že "rozumní lidé totiž ani nemají potřebu se rozvádět, neboť činí tak, aby k rozvodu dojít nemuselo" prostě mám. Tady totiž nepíšeš, že dva rozumní lidé a to bude nejspíš ono... wink
Rozebírat svý manželství nemám potřebu, jen snad tolik, že můj muž byl i po svým překolejení rozumný, věděl, že se chová jako penisák, mluvil o tom kde se dalo, obtěžoval tím všechny známé... jen nějak nebyl schopen s tím hnout. hmm Přiznal to i po rozvodu, zčásti určitě proto, že chtěl zpátky do mých sítí... a hrál mi na city, o jak rozumného člověka to vlastně přijdu, když zase řeknu ne, ví to i teď se současnou partnerkou... ale to je tak celý. wink Kdyby žil s někým, která jedná podobně, měl by důvod k rozchodu... protože takový lidé spolu nemůžou žít - nemají koho vysávat. Finančně, citově... Můj muž si sáhl na dno a už tam nechce, proto si takový protějšek nenajde. Nad tím dnem ho totiž udrží jen kvalitní partner, stejný ho stáhne dolu a to tihle lidé vědí moc dobře. To nám morálně kodexovaným často dochází velmi pomalu a já jsem ráda, že až tak morální nejsem, bo sem ho vyrazila vcelku rychle. wink

Není tady

#245 4. 10. 2011 12:12

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

Arcanum napsal(a):

globemaster napsal(a):

Presto by si kracet jinou cestou zaslouzil,pokud by si ji stvoril. stolt

Není tady

#246 4. 10. 2011 14:29

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jen prolítávám a zdravím všechny "mé" virtuální  pisálky! Hlásím  pokorně, že u nás je jasno ,Křesťan zpívá z radia a my s manžou táhneme naši kárku společně dál. Zvesela- naštěstí. Přeji všem krásný podzim- i života! wink  rock

Není tady

#247 4. 10. 2011 15:01

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Arcanum napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

Arcanum napsal(a):

On se snažil, leč neovlivnil, že mu spolukráčející naházela do cesty překážky - které holt nechce zdolávat. Jistě namítneš, že pravděpodobně musel učinit něco, že to tu jeho ženu "donutilo" tu kládu na cestu hodit....k tomu mohu říct, že mohl něco uničit, ale je i pravděpodobné, že nemusel učinit nic - třeba se ta kláda jen u cesty válela a ona ji zvedla a jaksi se ji už do té cesty vysmekla, páč ji nezvládla. problém nastal, když ji měli oba z té cesty odstranit - a ona jaksi nechtěla - takže Globe tu kládu obešel a zjistil, že je možné jít i jinou cestou...tak si ji teď začal tvořit.
Je mi jasné, že mu budeš mermomocí chtít nasadit psí hlavu, že určitě musel něco udělat - ale to v současné době je nepodstatné. Podstatné je to, že i kdyby něco učinil, co by přimělo jeho ženu hodit kládu do cesty - je situace taková, kdy oba ví, ale oba (resp. jeden) nechtěl učinit společnou nápravu, takže mu nevnucuj, že udělal chybu. Lidé občas chyby dělají, jde o to,m jak se k tomu potom postaví. nenuť ho tahat za sebou minulost, jak dřevěnýho kačera...

Není tady

#248 4. 10. 2011 15:13

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

javeno big_smile
Jasně, že mluvíme obě o stejném...
z mého - když jsem si BM brala, dovolím si tvrdit, že jsme byli oba "rozumní" ... jenže pak mu začalo občas přeskakovat do "nerozumu", jistě, že jsem se to snažila nějak zaflikovat, protože jsem rozumná, protože děti, protože a protože...a jelikož si zvykl na to, že je to OK, byl čím dál víc nerozumný...až jsem prostě rozumně dala žádost o rozvod. Takto si myslím (?) že to bylo nějak podobné i u tebe...

to moje - když jsou oba rozumní, nedojde k rozvodu, neboť oba činí tak, aby k němu nedošlo - to mám především na mysli to, že prostě ctí nějaký ten mravní kodex oba...nelžou, nekradou, pracují, nepodvádějí, nejsou nevěrní, nevezou se, ctí partnera, netyranizují...a já nevím, co ještě...tudíž nečiní nic, co by narušilo ten jejich partnerský vztah. Prostě neaházejí klády do cesty. No a pokud tedy nějaké to břevno hodí - dokáží si to nějak uvědomit, zpracovat a pak už tedy záleží na tom, zda chtějí společnými silami tu překážku zdolat, nebo holt v horším případě tam nahází celou fůru těch klád, v lepším případě se dokonce mohou i dohodnout na jití každý svou cestou (což opět obnáší kus toho rozumu)

Není tady

#249 4. 10. 2011 15:15

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Zklamaná napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

On se snažil, leč neovlivnil, že mu spolukráčející naházela do cesty překážky - které holt nechce zdolávat. Jistě namítneš,  že pravděpodobně musel učinit něco, že to tu jeho ženu "donutilo" tu kládu na cestu hodit....k tomu mohu říct, že mohl něco uničit, ale je i pravděpodobné, že nemusel učinit nic - třeba se ta kláda jen u cesty válela a ona ji zvedla a jaksi se ji už do té cesty vysmekla, páč ji nezvládla. problém nastal, když ji měli oba z té cesty odstranit - a ona jaksi nechtěla - takže Globe tu kládu obešel a zjistil, že je možné jít i jinou cestou...tak si ji teď začal tvořit.
Je mi jasné, že mu budeš mermomocí chtít nasadit psí hlavu, že určitě musel něco udělat - ale to v současné době je nepodstatné. Podstatné je to, že i kdyby něco učinil, co by přimělo jeho ženu hodit kládu do cesty - je situace taková, kdy oba ví, ale oba (resp. jeden) nechtěl učinit společnou nápravu, takže mu nevnucuj,  že udělal chybu. Lidé občas chyby dělají, jde o to,m jak se k tomu potom postaví.  nenuť ho tahat za sebou minulost, jak dřevěnýho kačera...

Vsechno a nejenom to vytucne si cucas z prstu? va
Co to jako ma byt? Jo aha-domnenky. Tak to jo. stolt

Jestlize Globe pise o tom, ze si asi nezaslouzil jinou cestou kracet,tak ja osobne se ho zeptam proc ne? Proc tohle pise,nebo proc si to mysli.
Co znamena ,ze si to asi nezaslouzil? Porad se drim toho slova.

Není tady

#250 4. 10. 2011 15:16

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

zuzi777a napsal(a):

Jen prolítávám a zdravím všechny "mé" virtuální  pisálky! Hlásím  pokorně, že u nás je jasno ,Křesťan zpívá z radia a my s manžou táhneme naši kárku společně dál. Zvesela- naštěstí. Přeji všem krásný podzim- i života! wink  rock

Zuzi - zdravím...jsem ráda, že fungujete - u nás taktéž funkční. Takže povolen řetěz , aby dosáhl na oj gloria

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí