Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 24. 9. 2011 13:23

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Existuje kočičí nebe?

Přesně tak, Crabe: jsme jenom lidé a občas si musíme připomenout, kdo skutečně jsme stolt

Ti lidé mně občas sejřej, ale střílet je by mne nenapadlo.
Spíš pořád a pořád jim stále dokola a trpělivě (kurňa fix) připomínat, kým vlastně jsou stolt
A hlavně u toho nezapomenout, kým jsem já smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#27 24. 9. 2011 22:57

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Ano, Pan, to je přesně ono.

A když člověk by už náhodou pozapomněl, velice rychle se život připomene sám. Buďto přijetí kopance, tlak do psychické sféry (takže později stejně k nějakému vykompenzování dojde), anebo - nejsi toto tělo, s čímž jde ruku v ruce vnitřní osvobození. wink

Život si hledá cestu, ať chceme nebo nechceme. Nezávisle na našem rozhodování či vůli námi provívá (jako vánek) vědomí, chvíli je v tom, chvíli v jiném, a rozžíhá nás přitom jako lampy rozsvícené pavučiny světla.

Crabat

Není tady

#28 24. 9. 2011 23:37

Hema
♥------

Nemám na to jednoznačný názor, ale věřím, že do "nicoty" neodchází. Nevěřím tomu, že by něčí duše byla smrtelná - a zvířata duši evidentně mají.
Z čistě praktického hlediska je lepší chovat "domácí" kočky, kastrovat a nepouštět je ven, protože když se potulují, tak se jim většinou hodně brzo něco stane :-(

Není tady

#29 25. 9. 2011 18:58

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Kiar, to je srandovní, s tím tvým snem. Mně se zdálo podobně o minulé feně, co byla doslova můj psychopompos a ukázalo se v tom snu, že ona byla jakoby všichni moji psi dohromady - extra duše, sama za sebe, ale jakoby ze tří psů.
Tak jsem si tehdy řekla, že je to možná takhle - že zvířata, co je dopujeme svou láskou ( v tom má Crabat pravdu, už jsem na to četla aji vědeckej názor lol ) se vyvíjejí rychleji a než si "udělá" každé svou vlastní, jedinečnou duši, třeba procházejí takovouhle mezifází.
Jinak mně nelze, než souhlasit s Herriotem, který na podobnou otázku, jaká zazněla v úvodu odpověděl, že neví, ale že si je jist, že naše zvířata jdou tam, kam jdeme my smile
Doufám pevně, že takový nápady, jakože se zkoumá, jestli zvířata vůbec mají duši a kdesicosi - že to už je passé.

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#30 25. 9. 2011 19:08

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Crabat napsal(a):

To by byl sice úžasně opsaný kruh, Kiaro, ale toto se děje pouze v případě, že bys ke svým miláčkům měla nějaké významné resty (tj. např. krutě bys je trápila). Jinak k tomu nedochází, protože není přeci žádoucí vědomí snižovat, ale právě naopak, veškerý život směřuje k jeho povýšení a nakonec splynutí s Vědomím absolutním.

Jinak je zajímavé, co o tom píše Monroe. V okamžiku, kdy se uvolníme na svých toulkách z hmotného těla, můžeme se tam setkat s těmito kočičími mazlíčky. Kočky totiž žijí v obou světech zároveň, proto tam vlastně potkáme všechny, které jsme kdy chovali. Ty, co zemřely i ty, co jsou ještě doma (a vlastně tam nemají co pohledávat).

Svět za bariérou je vůbec úžasný. A již jen o něm přemýšlet nás produchovňuje, natožpak se ho dotknout a vstupovat do něj.

jak to myslíš, crabate ? jako že ve zvířecím těle je duše něco míň, než v těle člověka ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#31 25. 9. 2011 22:03

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Ne ne, Pavlo, hovořím o vědomí, nikoli o duši. A vědomí je v těle zvířat výrazně omezené oproti člověku. Proto se také subjekt mnohem pomaleji vyvíjí. To je ten důvod, proč není žádoucí pro vývoj samotný, aby duše sestupovala do nižších forem vtělení. Leda, že by si to karmicky zapříčinila nevhodným jednáním. Takhle to bylo myšlené. wink

Crabat

Není tady

#32 26. 9. 2011 9:43

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

no, já myslím, že lidi toho o vědomí u zvířat moc neví. a když kolikrát vidím chování lidí, přijdou mi oni, jako ta nižší forma vtělení roll

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#33 26. 9. 2011 10:02

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

PPavlaa napsal(a):

no, já myslím, že lidi toho o vědomí u zvířat moc neví. a když kolikrát vidím chování lidí, přijdou mi oni, jako ta nižší forma vtělení roll

Jak to myslis Pavli ze lide toho o vedomi zvirat moc nevi?

Mezi lidmi se samozrejme najdou taci,jejichz vedomi zatim nedosahuje jemnejsich vibraci. To znamena ze si neco neuvedomuji a kdyz si neco neuvedomuji (rikam tomu nevedomost),pak se podle toho projevuji.

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#34 26. 9. 2011 11:13

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Vědomí na sebe bere takové podoby, jež odpovídají celkovému pocitu naladění vlastní Duše. Vstupuje do tvarů a s nimi spojených inkarnací, aby si zodpovědělo vnitřní otázky, jež se v něm z hloubi své podstaty otevírají. Neohlíží se na to, jestli z lidského chápání je některá cesta delší anebo více přímočará. Ono prostě chce znát! A tak se promítne do nerostu a tisíce let (z našeho pozemského hlediska vnímání) trvá ve své kvalitě a vyzařuje kolem sebe vibrace vnitřního uspořádání, jimiž ovlivňuje prostor kolem sebe. 

Zeptáš se, jaký to má důvod?.. Inu, jaký má vlastně důvod samotné bytí?.. Je to přeci Vědomí, které se přelévá do nekonečné škály tvarů, výseků pohledů individuálních bytostí, protože chce pochopit jaké to doopravdy ve své podstatě je. A to ne jen předpokládané, myšlené, či tušené poznání, ale na vlastní kůži prožité, hluboce procítěné až do morku kostí, na samotnou dřeň naší vnímající podstaty.

A proto jsme tady. To Vědomí samo se skrze nás zhostilo světa. A aby se nakonec zase mohlo spojit s původním Zdrojem, vytváří nesmírně složitou linii souvislostí (tedy z lidského hlediska složitou smile ), skrze niž se přelévá v jednotlivých inkarnacích, roste samo v sobě, jak nabývá zkušeností pěkně odspodu, ze samotné pralátky bytí, až nakonec po nesčetných peripetiích bloudění a nabývání vnitřní moudrosti, se konečně vrací domů.

Cítíš v tom ono spočinutí i vnitřní zahrnutí všeho?.. Tak toto je smyslem vlastní podstaty bytí.

Crabat

Není tady

#35 26. 9. 2011 13:32

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Hema napsal(a):

Nemám na to jednoznačný názor, ale věřím, že do "nicoty" neodchází. Nevěřím tomu, že by něčí duše byla smrtelná - a zvířata duši evidentně mají.
Z čistě praktického hlediska je lepší chovat "domácí" kočky, kastrovat a nepouštět je ven, protože když se potulují, tak se jim většinou hodně brzo něco stane :-(

Hemo, já mám dům na vesnici. Všechny kočky jsem měla kastrované, abych eliminovala riziko potulek a nežádoucího potomstva, ale fakt neznám způsob, jak venkovskou kočku-myšilovku udržet doma mezi čtyřmi stěnami a zabránit jí v pohybu mimo dům roll

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#36 3. 10. 2011 23:10

Hema
♥------

Jo, to je mi jasný. jedině ji od začátku vychovávat jako domácí nebo zahradní :-)

Není tady

#37 3. 10. 2011 23:25

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Já mám kočky vychovány jako domácko-zahradní, t.j. že mají volný pohyb jak po domě, tak po pozemku. Což je v naprostém souladu s jejich posláním - hubit hlodavce a jinou pakáž smile

Není tady

#38 4. 10. 2011 9:05

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Ono to vlastně není jejich poslání, ale jejich projev dravé hravosti. Čehož člověk hojně využívá. Pak se však diví, když v souladu se svým pudem jednají i v jiných oblastech stejně anebo podobně. Jo, pochopit správně kočku a neidealizovat si ten měkký vrnivý kožíšek, není tak snadné.

Crabat

Není tady

#39 4. 10. 2011 11:32

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Crabate, já si svoje kočky zdaleka neidealizuji, poněvadž o smečce loupeživých vrahů si nemůžeš vytvářet žádné významné ideály big_smile Nicméně kočka jako taková je silná individualita a velmi nezávislé stvoření, kteréžto vlastnosti mi u mých životních souputníků plně vyhovují stolt

Není tady

#40 4. 10. 2011 15:03

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Já vím a snažím se to pochopit. Snad takové to "vrána k vráně"... Člověk je inspirován tím, co sám obdivuje. To mně už se zase víc líbí nepokrytý dravec, i když těžko takového tygra anebo pumu chovat doma jako mazlíčka. lol

Rozhodně je mi ale bližší vlk Lupiny, než takové roztomilé koťátko vyhřívající se na sluníčku. A těžko bych dokázal přesně vyjádřit proč. Snad pro tu nespoutanost, nedomestikovanost, ale asi to bude ještě podstatně složitější. Přitom pozoruhodná vlastnost koček být ve dvou světech současně by hrála velmi intensivně v jejich prospěch, avšak celkový tonus z mé strany je spíše odmítavý. Ovšem chápu, že pro dítě je to magické zvířátko a úplně se do něj zblázní.

Crabat

Není tady

#41 4. 10. 2011 15:27

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

Crabat napsal(a):

i když těžko takového tygra anebo pumu chovat doma jako mazlíčka. lol

Mno ,to ne. big_smile

Me navstevuje divoky kocour a je uplne Bozi. Jeho chovani je totozne s chovanim divoke selmy a to je mazec. Dokonce vydava zvuk ktery jsem u kocek jak ziva neslysela,takovej selmovskej.
Navstevuje me i jestrab. Uzasna podivana. smile

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#42 4. 10. 2011 15:45

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Ano ano, přesně, je to úplně něco jiného, než když přijde domestikované zvíře. Ani nevíme, o co jsme se připravili, když jsme jejich duši připodobnili té naší. Protože tím, když jsme tak učinili, jsme částečně spoutali i tu svou.

Crabat

Není tady

#43 29. 2. 2012 19:49

koniklec
♥♥♥♥---

Vzhledem k tomu, že kočky jsou vlastně chlupatý andělé, tak kočičí nebe existuje - je to taková zásobárna kočkoandělů, ze které k nám vždycky přijde právě ten, který v tu chvíli má přijít.

Jo a když kočka zemře, tak to znamená, že se vrátila tam domů, aby se pořádně vyspinkala, napapala mohla zase vyrazit do našeho světa.

Z výše uvedeného vyplývá známá kočičí vlastnost, totiž že kočky si nepořizujeme a už vůbec ne ve chvíli, kdy my chceme - tohle jaksi řídí Velká kočka wink

Upravil(a) koniklec (29. 2. 2012 20:00)

Není tady

#44 29. 2. 2012 20:52

Hahnčí
♥♥-----

koniklec napsal(a):

Vzhledem k tomu, že kočky jsou vlastně chlupatý andělé, tak kočičí nebe existuje - je to taková zásobárna kočkoandělů, ze které k nám vždycky přijde právě ten, který v tu chvíli má přijít.

Jo a když kočka zemře, tak to znamená, že se vrátila tam domů, aby se pořádně vyspinkala, napapala mohla zase vyrazit do našeho světa.

Z výše uvedeného vyplývá známá kočičí vlastnost, totiž že kočky si nepořizujeme a už vůbec ne ve chvíli, kdy my chceme - tohle jaksi řídí Velká kočka wink

Pulsatilko, ano, kočky jsou osobnosti!

Není tady

#45 29. 2. 2012 22:45

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Psie určite... a asi aj mačacie. stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#46 1. 3. 2012 21:52

Hahnčí
♥♥-----

stolt

Selima napsal(a):

Psie určite... a asi aj mačacie. stolt

Není tady

#47 9. 9. 2012 20:05

Aloki
♥------
Web

Nejen kočičí, určitě se najde místo pro všechny zvířátka. hjarta

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí