6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
[Moná, e můj příběh se bude vůči skutečným záitkům lidí zdát jako maličkost, pro mě ale význam má.
Dnes to bude co mi tragicky zahynula moje kočka a přítelkyně v jednom těle Samira. Přila k nám v zimě 2007 jako odrostlejí, ale bázlivé koátko. Pojmenovali jsme ji Samirah, co znamená dobrá společnice a přítelkyně, co ona do poslední chvíle rozhodně byla. Hned v prvním roce ivota přivedla na svět 5 koátek, o které se do jejich osamostatnění a nalezení nového domova pečlivě starala. V průběhu těch 3 krátkých let se z nás staly báječné přítelkyně, z bázlivé kočičky se vyklubala milá a společenská kočičí dáma se smyslem pro humor a citem pro vechny lidské bytosti kolem ní. Dokonale dokázala svou měkkou, hebkou tlapičkou pohladit lidskou dui. Nebojím se říct, e jsme byly jako sestry.
Kdy jsem ji pohřbívala tajně jsem si ustříhla pár jejich chloupků a ty jsem dala pod poltář, kde tak ráda spávala, jako součást sebe samé jsem jí do hrobečku přiloila pramínek svých vlasů, abychom navdy zůstaly ve spojení.
Proč to píu? Já osobně věřím, e existuje kočičí nebe, kde se teď momentálně doufám nachází. Dá se nějak zjistit, jestli její duička dosáhla světla nebo tu zůstává s námi, případně zda lze nějak zůstat ve spojení?
Díky mockrát za vá čas strávený přečtením tohoto příběhu, mějte se krásně a příjemný sluníčkový zbytek září.
Není tady
málem sem se rozbulela ....měla jsem té kocourka.
Není tady
Tak říká se, e mezi námi není rozdílu. A e prý sedm kočičích ivotů, a potom přichází lidské vtělení. Moná e je Tvá kočička zrovna někde v očistci, kde jetě na sobě můe pracovat a dovyvíjet svůj předchozí kočičí ivot, a potom se zase narodí jako koátko nebo jako děátko.
Není tady
Obecně lze říci, e láska k zvířeti jeho dui povznáí a je vysoce pravděpodobné, e v přítím zrození se tu objeví jako člověk. Je to z toho důvodu, e vývoj prostoru (z hlediska času - jug) kráčí v protisměru k vývoji individuálních bytostí. Take rozdíl mezi jednotlivými druhy se neustále sniuje, a smazává. Proto, jak se vesmír zanořuje do temných věků, stačí v podstatě tak málo.
Není tady
Elso, velmi Ti rozumím ... letos jsem se navdy rozloučila se dvěma kočičkami zbyly mi jetě tři a toho nejstarího, čtrnáctiletého mazlíčka celé rodiny si pečlivě střeím jako oko v hlavě
Je pravdou, e jsem se nikdy nezamýlela nad tím, zdali existuje nějaké kočičí nebe, protoe vechny kočky, které mi kdy proly ivotem a doprovodila jsem je a na druhý břeh chovám předevím ve svém a nikdy na ně nezapomenu.
Crabate - zajímavá teorie Podle ní jsem duchovní matkou několika nenarozených lidí, kteří byli v předchozím ivotě mými kočkami Snad Pánbůh dá a dopřeje mi, abych se ve svém přítím ivotě stala jejich kočkou zase já
Upravil(a) Kiara (23. 9. 2011 14:40)
Není tady
Elsa napsal(a):
Proč to píu? Já osobně věřím, e existuje kočičí nebe, kde se teď momentálně doufám nachází. Dá se nějak zjistit, jestli její duička dosáhla světla nebo tu zůstává s námi, případně zda lze nějak zůstat ve spojení?
Tohle me zaujalo.
Me by zajimalo Elso,jak si predstavujes,neboli co si predstavujes pod pojmem ktery pises= dosahnout svetla. ?
A co si predstavujes pod pojmem nebe?
A jak to myslis zustat ve spojeni? Ja to spojeni chapu jako sirokej pojem a nevim co si pod tim mam presne predstavit. Spojit se s jeji dusickou? Nebo se spolu opet setkat ve fyzickem svete,nebo se spolu setkat za fyzickym svetem ,nebo jak?
Není tady
To by byl sice úasně opsaný kruh, Kiaro, ale toto se děje pouze v případě, e bys ke svým miláčkům měla nějaké významné resty (tj. např. krutě bys je trápila). Jinak k tomu nedochází, protoe není přeci ádoucí vědomí sniovat, ale právě naopak, vekerý ivot směřuje k jeho povýení a nakonec splynutí s Vědomím absolutním.
Jinak je zajímavé, co o tom píe Monroe. V okamiku, kdy se uvolníme na svých toulkách z hmotného těla, můeme se tam setkat s těmito kočičími mazlíčky. Kočky toti ijí v obou světech zároveň, proto tam vlastně potkáme vechny, které jsme kdy chovali. Ty, co zemřely i ty, co jsou jetě doma (a vlastně tam nemají co pohledávat).
Svět za bariérou je vůbec úasný. A ji jen o něm přemýlet nás produchovňuje, natopak se ho dotknout a vstupovat do něj.
Není tady
Vzpominam si dobre ,ze Monroe pise neco o pripoutanosti ke zviratum? Ke svym mazlickum?
Takovahle pripoutanost ke zvireti (i k lidem) tusim je pricinou opetovneho setkani.
Upravil(a) Arcanum (23. 9. 2011 16:47)
Není tady
Crabat napsal(a):
Jinak je zajímavé, co o tom píe Monroe. V okamiku, kdy se uvolníme na svých toulkách z hmotného těla, můeme se tam setkat s těmito kočičími mazlíčky. Kočky toti ijí v obou světech zároveň, proto tam vlastně potkáme vechny, které jsme kdy chovali. Ty, co zemřely i ty, co jsou jetě doma (a vlastně tam nemají co pohledávat).
Otevřeli jsme zajímavé téma, Crabate ...
Nedlouho po odchodu druhé kočky jsem měla sen, ve kterém jsem skutečně viděla vechen svůj úctyhodný kočičinec: jak kočky, které u zemřely, tak ty, které jsou jetě naivu. Jednu dobu jsme měli a sedm koček, poté se jejich počet ustálil na pěti a v současné době mám tři Zvířátka přicházela a odcházela a kdy to poctivě spočítám, od dob, co bydlím na vesnici jich během dvaadvaceti let prolo naím domovem dvanáct a kdy k tomu připočtu dva kocoury, které jsem měla za svobodna a kočku s kocourem, které jsme měli, kdy jsem byla jetě dítětem, vychází mi úctyhodný počet estnácti tvorečků
Skoro si myslím, e to u je na titul "Zaslouilá kočičí máma"
Nicméně je zajímavé, e se mi ve snu skutečně proaly dva světy a sloučily se v jeden, ve kterém jsem viděla vedle sebe leet kočky "z obou břehů" Take si myslím, e Tvůj výklad je vcelku vysvětlující
Není tady
Taky si pamatuju,kdyz moje mamka mela kocoura a moje dcera tehdy 9 leta chodila spat k babicce kvuli kocourovi,aby s nim mohla spat.
Kdyz u nas byla pout,vypravili jsme se cela rodina i s babickou na pout.Babicka rika moji dceri,ze se kocour dnes nevratil domu.
Potkali jsme cestou sousedku,ktera nam rika,ze vedle v ulici je prejeta kocka.Dcera nevahala a bezela se podivat jestli to nahodou neni jeji Mourecek,byl to on.Dcera zacala silene brecet,vytrhla se nam a,ze uz na pout nechce a utekla nam.My jsme ji hledali a ona nakonec hledala nas.Dodnes na toto nezapomnela....poridili jsme kocoura noveho a ten,kdyz umrela moje mamka se,uz taky nevratil....vedel,ze,uz nebude u sveho blizkeho cloveka,ktery ho mel tak rad....od te doby jsme,uz kocku nemeli u nas byt nemuze,protoze muj syn ma na kocici srst silnou alegrii.
Ja doufam jeste,ze v mem zivote me nekdy kocka bude jeste delat spolecnici,protoze cele me detstvi jsem zila s kockama...
Není tady
No vidí, erem - my jsme zase nemohli mít psa, protoe děti měly silnou alergii na psí srst
S tím kocourkem je to smutné ... já se vdycky snaila dbát na to, aby byly děti pohledu na ostatky milovaného zvířátka pokud mono uetřeny, stalo-li se něco podobného. Děti tohle nemají zkrátka vidět mně se to poprvé stalo, kdy mi bylo pět let a pamatuji si to dodneka
Není tady
giorgino napsal(a):
Tak říká se, e mezi námi není rozdílu. A e prý sedm kočičích ivotů, a potom přichází lidské vtělení. Moná e je Tvá kočička zrovna někde v očistci, kde jetě na sobě můe pracovat a dovyvíjet svůj předchozí kočičí ivot, a potom se zase narodí jako koátko nebo jako děátko.
odkud to má ? tohle slyím poprvé
Není tady
Kiara napsal(a):
No vidí, erem - my jsme zase nemohli mít psa, protoe děti měly silnou alergii na psí srst
S tím kocourkem je to smutné ... já se vdycky snaila dbát na to, aby byly děti pohledu na ostatky milovaného zvířátka pokud mono uetřeny, stalo-li se něco podobného. Děti tohle nemají zkrátka vidět mně se to poprvé stalo, kdy mi bylo pět let a pamatuji si to dodneka
ná mladej neviděl nai kočku mrtvou, prostě se jednou nevrátila. vzalo ho to íleně, měsíc ji chodil vude moně hledat, vyhlíel ji, ne mu dolo, e u nepřijde. nikdy nezapomenu na ty jeho velký, smutný oči, kdy čekal, e se třeba ten den vrátí a nevrátila. byl na ni zvyklej, byla jeho miláček, kadý ráno ho vyprovázela do koly. apkala si to vedle něho
Není tady
PPavlaa napsal(a):
giorgino napsal(a):
odkud to má ? tohle slyím poprvé
Tuím, e to říkala paní Míla Tomáová o sedmi kočičích ivotech.
Upravil(a) giorgino (23. 9. 2011 19:54)
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Kiara napsal(a):
S tím kocourkem je to smutné ... já se vdycky snaila dbát na to, aby byly děti pohledu na ostatky milovaného zvířátka pokud mono uetřeny, stalo-li se něco podobného. Děti tohle nemají zkrátka vidět mně se to poprvé stalo, kdy mi bylo pět let a pamatuji si to dodnekaná mladej neviděl nai kočku mrtvou, prostě se jednou nevrátila. vzalo ho to íleně, měsíc ji chodil vude moně hledat, vyhlíel ji, ne mu dolo, e u nepřijde. nikdy nezapomenu na ty jeho velký, smutný oči, kdy čekal, e se třeba ten den vrátí a nevrátila. byl na ni zvyklej, byla jeho miláček, kadý ráno ho vyprovázela do koly. apkala si to vedle něho
my jsme taky jednou měli kočku, kadý večer musela chodit za kocourama, skoro furt byla těhotná, ale byla fajn. a jednou v zimě ji sestra vezla autobusem k veterináři a zpátky li pěky domů, ale kočička náhle utekla. bylo to na druhé straně sídlitě, ale mnohem dál v lese. tou dobou byly velké mrazy. kolikrát jsem se tam chodil koukat a volal jí jménem, ale nic. bylo nám smutno. po 14 dnech jsme se smířili s tím, e u se nevrátí. byla jako člen rodiny, ta Čičikovna jedna. a za dalí měsíc ráno mňoukala před barákem, e chce jít domů. taková vyhublá. říkal jsem si, e to musela mít v okolí dobře zmáklý, kdy se dokázala dostat domů. jj, asi znala kocoury z irokého okolí a chodila s nima na jídlo k nim na dvorek. ale kočičí prostitutka to asi nebyla, aby dávala sex za jídlo, to bych do ní neřekl. jene co mohla dělat, kdy neměla peníze, aby si koupila hamgurger v McDonaldu? musela se o sebe postarat a bylo obdivuhodné, jak dokázala venku přeít 1,5 měsíce... byla skvělá. koda, e ji potom přejelo auto. asi chytla nějakou my a cestou domů myslela na to, jestli existuje myí nebe.
Upravil(a) giorgino (23. 9. 2011 19:49)
Není tady
proč myslí, e by kočka nepřeila venku 1,5 měsíce ? kočka je přece lovec ..
já kdy ráno kolikrát otevřela dveře, měla jsem na prahu naskládaný myi. někdy byly i 4.
já bych řekla, e nám tu nai zastřelil jeden chlap v ulici
Není tady
PPavlaa napsal(a):
já kdy ráno kolikrát otevřela dveře, měla jsem na prahu naskládaný myi. někdy byly i 4.
jo, má pravdu. ono tehdy, před pár lety, bylo na teploměru a -20°C. nevím, ale přijde mi, e pro myi by to bylo moc velký otuování. ale moná jsou na to uzpůsobený, tj.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Někteří lidi by zaslouili sami zastřelit
Nám se tři kočky ztratily beze stopy, tři skončily pod koly auta, jeden zemřel letos na selhání ledvin a poslední mi zemřela na kočičí mor - očkování jim těsně předtím skončilo a ne jsem je stačila nechat znovu proočkovat ...
Není tady
Kiara napsal(a):
Není tady
Arcanum napsal(a):
Kiara napsal(a):
Arcanum, nezlob se na mě, ale pouhá zmínka o lidech, kteří jsou schopni ublíit bezbrannému zvířeti mě vytáčí do bílého áru. Obzvlá ve chvíli, kdy rodičům mého skorozeáka nedávno někdo postřelil psa A nezlob se na mě podruhé, ale v takových případech se přikláním k řeení "Oko za oko, zub za zub" - sice bych pachatele, je-li znám, nela navtívit s nabitou brokovnicí v ruce, ale odnesl by si to pekelně
Není tady
Arcanum napsal(a):
Kiara napsal(a):
čemu se diví ? některý lidi jsou prostě hovada.
Není tady
Kiara napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Kiara napsal(a):
Arcanum, nezlob se na mě, ale pouhá zmínka o lidech, kteří jsou schopni ublíit bezbrannému zvířeti mě vytáčí do bílého áru. Obzvlá ve chvíli, kdy rodičům mého skorozeáka nedávno někdo postřelil psa A nezlob se na mě podruhé, ale v takových případech se přikláním k řeení "Oko za oko, zub za zub" - sice bych pachatele, je-li znám, nela navtívit s nabitou brokovnicí v ruce, ale odnesl by si to pekelně
Tito lide Kiaro co ublizuji zviratum jsou ve sve podstate nemocni lide.
Ta jejich nelidskost se odrazi i v Tobe prave v okamziku kdy prohlasujes ze by sami zaslouzili zastrelit. Tfuj.
Nelaska a odpor co citis k takovym lidem,je ta stejna nelaska a odpor co oni citi k bezbranemu zvireti. Odsuzovat nemocne lidi (nestastni,frustrovani,zlostny,nemilujici a nemilovany, plny svych bolesti a traumat atd. atd. ) a obrazne do nich strilet je obrazem nepochopeni lidske psychiky.
Muj nazor a to i presto ze zvirata prilis miluju. A take nam zastrelili psa kdyz jsem byla mala.
Presto je nesoudim (takove lidi) ,protoze do nich vidim.
Upravil(a) Arcanum (24. 9. 2011 11:02)
Není tady
Není tady
Páni, to se tu setkaly dvě úrovně...
Řekl bych takové balancování mezi dvěma světy.
A můeme si povimnout, e přesně tak to chodí i v ivotě samém.
Člověk si dovolí jakési "spravedlivé" rozhořčení,
protoe jinak u by se v tom světě cítil úplně straně.
Ale pod "spravedlivé" se schová vechno to nepřekonané,
a rázem se spravedlnost překrývá s nespravedlností.
Jsme jenom lidé a občas je nám nutné se znovu zastavit.
Opět se rozpomenout na to, kým skutečně jsme.
Není tady