29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den,
zajímalo by mne jak v současnosti personalisté přijímají nové pracovníky. Zajímá je jakou má člověk vystudovanou vysokou školu, když se hlásí např. na obor Podpora zákaznického servisu, logistik, referent apod? Je nutné do životopisu uvádět také obor, který člověk vystuduje nebo stačí např. Vysoká škola ekonomická a místo studia. Jedná se mi o to, že bych chtěla studovat obor, ve kterém nechci pracovat, ale chci tento obor studovat, protože se mi líbí jeho náplň. Má tedy smysl v dnešní době studovat kvůli "titulu"? Děkuji!
Není tady
Ahoj, nejsem personalista, ale slýchávám názor, že u některých profesí nezáleží na tom, jakou máš VŠ - cení se prý schopnost něco vystudovat - taková ta cílevědomost, tah na branku, schopnost se něčemu soustavně věnovat, zvládat stresové situace a dotáhnout něco do konce. Ale záleží asi taky na náročnosti oboru. A jestli má smysl studovat jen kvůli titulu?
Jestli to má někomu na chvíli zvednout sebevědomí, proč ne. Ale dlouhodobější uspokojení jenom ten titul opravdu nepřinese.
Studovat něco jenom kvůli tomu, že tě to baví, je mnohem lepší nápad
Není tady
Já obecně nazývám peersonalisty žáby na prameni.KOlikrát je zajímají úplné pi.....,např. se kdysi syna ptali u pohovoru,jestli s někým chodí a kde tadotyčná žije - asi měla ta baba na mysli,aby syn nepláchl po chvíli někam jinam,jesti bude dosti stabilizovaný.Jeho holka sice skutečně v tomtéž městě bydlí,ale po 3 měsících odešel i tak.
Celkově mám zkušenosti takové,že jestli v konr.firmě nemáš známé,začáínáš a taky končíš u personalisty v ten samý den.
Jinak studovat co tě baví je určitě sur,nicméně ještě prozřetelnější j si zjistit,než začneš sstudovat.jakéš máš z té školy konkr.uplatnění.
A hlavně přemýšlet tím směrem co dělat,aby tě to do bucoucna zajistilo a nejen tebe,třeba i děti,žejo.
Je spousta profesí,kde i sš vydělá mnohem víc než kterýkoli vš.Většinou je to práce jako osvč,páč dokud budeš dělat na někoho jiného,nikdy nezbohatneš.
Upravil(a) Kuty (22. 9. 2011 22:36)
Není tady
Myslím, že nemá cenu studovat VŠ, pokud dopředu víš, že v tomto oboru nebudeš chtít pracovat. Myslím, že je lepší jít studovat ten obor, který tě baví a kde pak chceš pracovat. A pokud to nejde, pak jít rovnou pracovat. Je také dobré si představit, co budu pak dělat po vystudování a jestli mě bude bavit tato práce. Např. - je fajn, že mě baví medicína a zajímá mě anatomie. Pokud ale omdlévám při pohledu na krev, pak ze mne asi dobrý lékař nebude.
Co konkrétně tě baví a co konkrétně bys chtěla studovat? ;-)
Není tady