19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Hezký den, přečtěte si příběh jedné rodiny očima tety. První díl najdete zde a pokračování zde.
Není tady
No, teta to napsala móc pěkně, jen mi jaksi chybí konec. Tedy nějaký slohově smysluplný.
Jinak na to, e je asi 300 km od odmova a má dvě děti, má poměrně dost času, a závidím, kdy má čas asistovat u stěhování svojí vagrový od manela.
Moje kamarádka má taky jiný přístup ke svému dítěti ne já, co z ní jetě nedělá divnou matku, leda bych si myslela, e já jsem nejlepí a kdo to nedělá jako já je divnej.
Informace o souití bratra s manelkou získané od maminky (ke vemu tchyně) jsou z druhé ruky, co říkal bratr se dozvídáme zase od maminky... která sděluje toto povětinou telefonem.
Nějak mi to tahá za ui, soráč.
Tetě bych vzkázala, e její výpověď o její rodině resp. bratrově rodině můe být zkreslená, e si má vímat rodiny svojí a nestrkat nos do záleitostí někoho jinýho, dospělýho a svéprávnýho.
Celé to navíc působí velmi zaujatě u od začátku. Nastávající byla jednoduchá...
Hlavně, e teta je sloitějí...
Není tady
Tak jsem dočetla.
I na mě působí zpověd tety tak nějak divně, jako e by pomlouvání snachy? Jak teta můe vědět, co se mi dvouma lidma odehrálo? A e jejího bráchy, je taky dost, ale jen slovně. Hm, ona někdy i jízlivá slova můou hodně bolet.
Kadopádně po přečtení jsem si vybavila moji vagrovou,která bydli 150 km od nás, jezdí sem občas, tak jednou za čtvrt roku.
Kdy se dozvěděla,e máme před rozvodem,napsala mi meila, e bych měla odejít já, e jsem straná a e jejího bráchy je sice taky dost, ale e on za nic nemůe.
Doma jsme to vyřeili spolu, ale vagrovou k tomu nepotřebuju. Protoe na vině jsou vdycky oba.
A tchyně si bude skoro vdy zastávat svého synka, a kdo ví, co povídá po telefonu tetě.
Navíc nechápu,proč teta vidí ve vagrové jednoduchou enskou,která nemůe kojit, a dítě nepřiměřeně obléká.
Jen mě tak napadá, neměla by si raději teta hledět svého?
Není tady
na mě tetka nepůsobí dobře. s takovou bych se asi brzo přestala stýkat
sebe líčí jako chudinku první třídy, jak to měla v ivotě těký, ale dokázala si udělat kolu a najít práci.
po manelce svého bráchy jede jak slepice po flusu. je mi protivná u jen z toho psaní, drbna, co se do veho sere, pomlouvá, řeí po čem je jí prd.
přijde mi, e to u ní se sebevědomím nebude ádná sláva, kdy si takhle blbě dokazuje, e ona je vlastně (chudák malá) lepí
ale vak na ni taky jednou dojde.
Upravil(a) PPavlaa (21. 9. 2011 15:03)
Není tady
Nepochopila jsem nač se zveřejňuje bezpointový příběh..
Není tady
Revliba napsal(a):
okurková sezona
Není tady
Tak teta třeba jen chtěla ukázat, e nejsou vechny mámy super, ale jsou i takové, se kterými chlapi na stridavce "bojují".
Bohuel jsme měla taky ve svém okolí pár případů, který byly tomu z vyprávění od tety podobné minimálně z poloviny.
Ten článek mi připomněl jeden z doby, kdy já byla jetě vdaná a s BM jsme měli jednoho dobrého známého. Ten si nael partnerku a odstěhovali se z naeho města tak 100 - 150 km daleko. I přesto jsme se stýkali a volávali si. Pořídil si tam rodinu. Nevím jak jejich manelství vypadalo, ale jak se zachovala jeho partnerka a zároveň matka jejich dcery je hnus.
Z vyprávění onoho kamaráda jen víme, e jednoho dne, kdy byl kamarád v práci jeho přítelkyně vystěhovala celý byt, vzala dceru a psa, kterého nesnáela ale kamarád ho miloval a vrátila se zpět do naeho města. Kde skončil pes nevíme. Ale to, e mu odmítala jejich malé miminko ukazovat, e za ní tady přijela i babička miminka a prosila ji venku, aby ji malou ukázala alespoň v kočárku je silné kafe.
Jednou ji můj BM dokonce potkal sedět v zakouřené hospodě se skiny a kočárek s malou stál vedle stolu. Říkal, e musel odejít, jinak by jí tam chytnul a vyliskal.
A ná kamarád? Ze začátku o malou bojoval. Ale boj proti OSPODu a soudům je hodně sloitý a dlouhý, take to vzdal. Pořídil si novou rodinu a snad je astný.
Upravil(a) Kuřátko (22. 9. 2011 8:33)
Není tady
Kuřátko, já znám taky jednu, co se stěhovala ve čtyři ráno, protoe nechtěla aby u toho byl partner a otec společného dítěte. Měla na to pár hodin, protoe kdyby to nestihla, asi by ji zabil. Několik měsíců předtím spávala společně se synem zamčená v dětském pokoji, aby na ně tatínek nemohl... Pointa je, e toho člověka znám, vídám ho doteď a ví co - v ivotě bych neřekla, e by byl schopen zbít vl. dítě a jeho matku. Ona samo nic nikde nehlásila, taková ostuda...
Take kdy se koněčně rozhodla odejít, udělala to takto a hádej - fakt mu kluka nepůjčovala. Co o ní říkají známí a rodina partnera je jí u fuk. Je v pohodě.
Nejsou vechny mámy super, ani tátové. Někdy se i stane, e najde partnera, co je ač dospělý ve vleku rodiny... a pak se těko ije, kdy tchýně na tobě nenechá ni suchou, nebo kdy se jako zeák ničím nezavděčí. Taky znám jednoho, co pořád dokazoval tchánovi, e si jeho dceru fakt zaslouí, a z toho začal pár let po svatbě pít, a kdy ho to po deseti letech přestalo bavit nael si někoho, kdo měl normální rodinu. Přestal chlastat a je to zase bezva chlap.
Ten dopis tety mi přijde neskutečně zaujatej, bez pointy, zpackanej... tudí vlastně nic neříkající. Teda jo - říká mi, e mít tuhle enskou za vagrovou musel být očistec... a protoe o bratrovi kromě toho, e miloval les a vybral si jednoduí nevěstu tam nic moc psáno není... tak fantazie pracuje naplno... a se mladé paní vlastně ani nedivím. BI.
Není tady
ono je často vechno trochu jinak ne vypadá na venek.
já kdy kamarádce řekla, e se rozvádím, tak jsem jí hrozně překvapila. Ona netuila, e mana hraje automaty a dělá dluhy ( paradoxně jsem se za to styděla já a tajila to), ve společnosti byl ex armantní , společenský, kamarádský. O děti ( kdy měl dobrý den a nepil) se uměl postarat a dělal to i rád i veřejně . To vidět bylo a kámoky mi to záviděly.
Není tady
Existujou hezká česká rčení
po přízni řízni a vagrová - hadová
Netroufnu si po přečtení výrazně jednostranného (a zaujatého) dopisu ani odhadnout, nato soudit, kdo má pravdu a kdo je neřád... ale je fakt, e co znám a slyím, tak se vagrovky zrovna moc v lásce nemívají... větinou, výjimky povoleny
Pak stačí, aby si máma dceři "postěovala" na prkotinu, která by se normálně přehlídla... zapracujou rodinný vztahy, vzdálenost, neznalost tý druhý rodiny a z komára je v ten moment velbloud... dvouhrbej. Moná, kdyby byla slyena i druhá strana (nebo byl vztah vagrovejch lepí), vypadalo by dost stíností úplně jinak.
Není tady
agewa napsal(a):
ono je často vechno trochu jinak ne vypadá na venek.
já kdy kamarádce řekla, e se rozvádím, tak jsem jí hrozně překvapila. Ona netuila, e mana hraje automaty a dělá dluhy ( paradoxně jsem se za to styděla já a tajila to), ve společnosti byl ex armantní , společenský, kamarádský. O děti ( kdy měl dobrý den a nepil) se uměl postarat a dělal to i rád i veřejně . To vidět bylo a kámoky mi to záviděly.
Jo, jo, podobná zkuenost - takovej fajn muskej a vy se prej rozvádíte...
No, to von byl zlatej, vo tom ádná... Jeho rodina to naplno pochopila, a kdy jim zadluil střechu nad hlavou... ale musím říct, e mi v době kdy jsme li od sebe neřekli půl křivýho slova (bych je taky roznesla na kopytech
) a co říkali okolo mi je u zádele.
vagrovka dost ochladla, ale jak jí rozpálil ten dluh na baráku, tak jsme zase v kontaktu.
Myslím, e je ráda, e nikam nepsala dopisy o souítí a rozchodu svého milovaného bratra a jeho eny, která mu chudákovi.... dosaď cokoli, protoe ve světle pozdějích událostí by to ukazovalo předevím na její charakter.
Není tady
Revliba napsal(a):
Revlibo, to má být příběh na pokračování, take se zřejmě vbrzku můeme těit na III. díl
Já nepochopím, kvůli komu nebo kvůli čemu se ta paní rozhodla prát pinavé prádlo svojí rodiny na veřejnosti a co svým "Dopisem tety" vlastně sleduje. Z tohoto dopisu vyplývá, jaký je její bratr anděl a jaká je její vagrová sketa, co mi zavání jednostrannou zaujatostí a z tohoto důvodu má tento dopis pro mě nulovou vypovídací hodnotu o tom, jak to v rodině skutečně fungovalo.
Jako slohové cvičení a napínavý příběh na pokračování fakt dobrý , ale z celého příběhu na mě čií akorát velká zaujatost vůči vagrové a velká snaha nekriticky nadrovat vlastnímu bratrovi
Není tady
Kiara napsal(a):
Revliba napsal(a):
Revlibo, to má být příběh na pokračování, take se zřejmě vbrzku můeme těit na III. díl
Já nepochopím, kvůli komu nebo kvůli čemu se ta paní rozhodla prát pinavé prádlo svojí rodiny na veřejnosti a co svým "Dopisem tety" vlastně sleduje. Z tohoto dopisu vyplývá, jaký je její bratr anděl a jaká je její vagrová sketa, co mi zavání jednostrannou zaujatostí a z tohoto důvodu má tento dopis pro mě nulovou vypovídací hodnotu o tom, jak to v rodině skutečně fungovalo.
Jako slohové cvičení a napínavý příběh na pokračování fakt dobrý, ale z celého příběhu na mě čií akorát velká zaujatost vůči vagrové a velká snaha nekriticky nadrovat vlastnímu bratrovi
ona paní přepokládá, e rodinu někdo pozná. dopis je psaný pro NĚKOHO, jeho účelem je ranit
Není tady
Hm ... "Dopis tety" okomentovalo u celkem 12 příspěvků a ani jeden z nich se nevyjádřil v tom smyslu, jaký je tetin bratr chudák a jak mu bylo ze strany jeho manelky ukřivděno
Čtenáři zaujali buďto rezervované stanovisko, ve smyslu "kdo ví, jak to u nich vechno bylo" anebo přímo obvinili pisatelku, e se plete do věcí, do kterých jí nic není, nadruje bratrovi a na vagrovou nasazuje psí hlavu Pokud bylo účelem tohoto dopisu někoho ranit, snaha velmi pravděpodobně vyla naprázdno, protoe averze vůči vagrové v "Dopisu tety" se dá číst (nejen) mezi řádky.
Mně se toti opravdu nelíbí, kdy někdo, aby obhájil "čest rodiny" vytáhne do boje - a s nenáviděnou osobou si začne vyřizovat účty prostřednictví médií U jsem psala, e pinavé prádlo se má prát předevím doma a pokud někdo rozjede takovou akci, nezíská si větinou ádné sympatie, a u je pravda jakákoliv
Není tady
Pokud se někdo chová tak hnusně, jako matka zmiňovaná v příspěvku - co bohuel není mezi některými rozvoduchtivými matkami neobvyklé - a okolí (soudy apod.) podporuje tuto matku, která de facto brání otci ve výchově, lze pochopit bezmoc těch, kdo jsou tímto dotčeni - tatínka i jeho příbuzných. Zveřejnění těchto nepravostí je pak jedinou moností, jak na ně poukázat. Děkujeme vem, kdo se v takových případech ozvou a polou nám svůj příběh, aby i ti, kdo se s podobnou situací zatím natěstí nesetkali, pochopili, e je něco shnilého ve státě českém. Tyto příběhy budeme proto samozřejmě dál rádi zveřejňovat - viz např. http://www.stridavka.cz/zkusenosti.html I kdy bychom byli mnohem raději, kdyby nebylo co zveřejňovat, rodiče byli zodpovědní, nerozváděli se, a kdy u, tak nebránili druhému rodiči ve výchově. Dokud tomu tak nebude, má publikace těchto nepravostí svůj smysl.
Není tady
střídavko, tys s nimi il, e ví, e to tak je
Není tady
Střídavka napsal(a):
Pokud se někdo chová tak hnusně, jako matka zmiňovaná v příspěvku - co bohuel není mezi některými rozvoduchtivými matkami neobvyklé - a okolí (soudy apod.) podporuje tuto matku, která de facto brání otci ve výchově, lze pochopit bezmoc těch, kdo jsou tímto dotčeni - tatínka i jeho příbuzných. Zveřejnění těchto nepravostí je pak jedinou moností, jak na ně poukázat. Děkujeme vem, kdo se v takových případech ozvou a polou nám svůj příběh, aby i ti, kdo se s podobnou situací zatím natěstí nesetkali, pochopili, e je něco shnilého ve státě českém. Tyto příběhy budeme proto samozřejmě dál rádi zveřejňovat - viz např. http://www.stridavka.cz/zkusenosti.html I kdy bychom byli mnohem raději, kdyby nebylo co zveřejňovat, rodiče byli zodpovědní, nerozváděli se, a kdy u, tak nebránili druhému rodiči ve výchově. Dokud tomu tak nebude, má publikace těchto nepravostí svůj smysl.
myslím, e publikace by měla smysl, kdyby tam bylo stanovisko i druhé strany. V rámci "objektivity " by to mohla být pro změnu sestra matky.
Není tady
střídavka ale nechce být objektivní
Není tady
agewa napsal(a):
Střídavka napsal(a):
myslím, e publikace by měla smysl, kdyby tam bylo stanovisko i druhé strany. V rámci "objektivity " by to mohla být pro změnu sestra matky.
objektivní stanovisko by mohl podat tak moná někdo ze sousedů. Občas se sice stane e se objeví nějaká "černá ovce rodiny" a situaci popíe tak, e zní v neprospěch vlastní krve, ale to jsou spíe vyjímky. Je to jako jakýkoliv jiný příběh tady z babinetu, kde je pouze stanovisko jedné strany a my můeme buď souhlasit nebo nesouhlasit, co větinou vychází pouze z vlastních zkueností a objektivita jde úplně stranou.
Kdy někdo napíe e např. doma zaívá peklo domácího násilí, můe to vypadat jako jasný případ, záleí jen na obratnosti pisatele. Ve skutečnosti ta situace můe být uplně jiná a mohla jen přilítnout facka za neustálé psychické násilí a vydírání, dokud se nevyjádří druhá strana, je to jen mlácení slámy. Asi tolik
Co napsat k dotyčnému příběhu? Nevím, je to klasika, jsem zvědav jestli bude napsáno dokončení, dá se dopředu dohadnout jak to lo dál. A jestli věřím nebo nevěřím tomu co dopis popisuje je úplně vedlejí
Není tady
PPavlaa napsal(a):
střídavka ale nechce být objektivní
Pavlo, co je to "být objektivní"? Kadý soudí podle sebe, podle svých zkueností. Střídavka můe mít úplnou pravdu stejně jako můe být úplně vedle
Není tady
nebo se chytat i příběhů, přitaených za vlasy, protoe se to zrovna hodí do krámu, e
Není tady
Střídavka napsal(a):
Tohle ílené tahá za ui
Není tady
Tak jsem také dočetla a ádné "nepravosti", které by vagrová spáchala, jsem neobjevila. A na to, e utekla k rodičům, ale co my víme, co se před tím odehrálo? e by přece jen to bití???? Můe to být vecko jinak, třeba ta teta má fakt pravdu a vagrová je příerná, nesnesitelná jeibaba. Ale my vlastně o souití těch dvou nevíme nic. A ten styl dopisu se mi prostě nepozdává.
Není tady
Kuřátko napsal(a):
Tohle ílené tahá za ui
Rozvoduchtivé matky = ty, které nemají zachování rodiny dětem jako absolutní prioritu, ale které dají přednost rozvodu před řeením problémů nebo smířením se s nimi. Bohuel je takových u nás hodně, společnost rozpad rodiny čím dál víc podporuje, z toho plyne i dnení příerná 50 % rozvodovost.
Odliný náhled na věc dnes u mají snad jen křesané:
Znovu se rozhodni milovat, a to svou vůlí. Třeba proti citům, pocitům, zkuenostem a hlavně proti své hrdosti. To rozhodnutí je důleité, protoe Pán Jeí tě naplní novou láskou. Kdy miluji, pak mi jde o dobro druhého, a láska najde způsob, jak navázat přetrenou nit komunikace. Moje hrdost je hotová hned: Kdy nechce, má smůlu. Přesně podle zásady: Jak nechce, aby lidé jednali s tebou, tak jednej s nimi. Přímo nebezpečné jsou rady od nevěřících, třeba i přátel, protoe dnení svět u nejedná podle křesanských zásad a nabízí destruktivní řeení. Zároveň tě utvrzují ve faleném postoji, e má na to právo.
Zdroj: http://www.stridavka.cz/jak-muzes-milov … nzela.html
Není tady
Střídavko - má pravdu v tom, e se neskutečně mnoho párů v dnení době rozvádí i kvůli maličkosti.
Ale neobvinovala bych jen jak píe rozvoduchtivé matky. Ale i otce,protoe ty taky maj svůj podíl. Ve vztahu manelském jsou dva - ena a mu, a můou za to,e se rozvádí oba.
PRomin, ale co píe
Znovu se rozhodni milovat, a to svou vůlí. Třeba proti citům, pocitům, zkuenostem a hlavně proti své hrdosti
Třeba proti citům, pocitům? Jak můe milovat bez citu? bLBOST
Není tady