6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj vem byl jsem nedávno na představení Jardy Duka Čtyři dohody i kdy mě to hodně pobavilo tak to mělo i hodně co k zamylení zajímají mě Vae názory na kníku nebo divadelní představení? a jestli se někdo těmito dohodamy řídí?? budu se těit na Vae reakce :-)
Není tady
Miroslav Doleal napsal(a):
Ahoj vem byl jsem nedávno na představení Jardy Duka Čtyři dohody i kdy mě to hodně pobavilo tak to mělo i hodně co k zamylení zajímají mě Vae názory na kníku nebo divadelní představení? a jestli se někdo těmito dohodamy řídí?? budu se těit na Vae reakce :-)
Snaím se řídit, usnadnuje to hodně ivot, ale občas člověk sklouzne zase do starých kolejí. Četla jsem kníku. Duka mám taky ráda.
Upravil(a) Natálie (20. 9. 2011 16:47)
Není tady
obvykle se dokáu rozhodnout bez váhání - kníka nebo představení ... v tomto případě ne obojí mě uchvátilo ... a zda se dohodami řídím? ... snaím se, ale není to vůbec lehké
Upravil(a) Cassiopeia (20. 9. 2011 16:51)
Není tady
Nejprve jsem viděla představení, pak jsem četla kníku. Kníka byla rozsáhlejí, postihovala dalí, v divadle nepřítomné, představení zase zvýraznilo a osvětlilo určité věci a přidalo i dalí zkuenosti protagonistů. Oboje dobré, představení rozhodně přijatelné pro lidi, kteří obecně moc nečtou, nebo chovají (často oprávněnou) nedůvěru k tzv. duchovní literatuře.
Není tady
Kníku jsme nečetl nejdříve jsem chtěl vidět to představení a to mě opravdu nadchlo s jakou nadsázkou dokázal ty dohody Duek představit opravdu super ale souhlasím s Vámi nedá se to pokadé dodret :-))
Není tady
Obojí. Divadlo jsem viděla zatím dvakrát.
Učím se ty dohody ne dodrovat, ale ít - přirozeně. Aby to vycházelo ze mě, zevnitř, ne z rozumu. Aby se to stalo přirozeným.
Existuje také kniha Čtyři dohody-pracovní kniha a jetě od Ruize Láska,vztahy a přátelství...taky moc milý..Duek bezvadnej,kdo má děti ,vezměte je na kolu malého stromu
Není tady
A taky kníka Pátá dohoda.
majkafa napsal(a):
Slyela jsem,nemám...Stojí za to si jí pořídit Majkafo?
Není tady
No, já nevím, asi jak pro koho. Já jsem cítila, e ano.
A taky je audiozáznam jednoho představení na youtube zvuk tedy není úplně dokonalý, ale potěí to
Není tady
majkafa napsal(a):
Já se chystám jetě na tu pátou dohodu na Duka ale je to stejné jako s lístkama na čtyři dohody minimálně půl roku dopředu nebo aspoň chytit pár měsícu dopředu
Není tady
Revliba napsal(a):
Existuje také kniha Čtyři dohody-pracovní kniha a jetě od Ruize Láska,vztahy a přátelství...taky moc milý..Duek bezvadnej,kdo má děti ,vezměte je na kolu malého stromu
a o čem to je ta kola malého stromu? .-)
Není tady
Čtyři dohody je pěkná kníka. Taková nenásilná pro běné lidi. Jednou jsem si dělal výpisky, co jsem z toho uznal za vhodné a přínosné.
Ve, co existuje, je manifestací ivé bytosti, které říkáme Bůh.
Jako děti jsme neměli monost vybrat si, v co věřit. Děti věří vemu, co jim dospělí řeknou. Jako děti s nimi souhlasíme.
Ze strachu z trestu a ze strachu, e nedostaneme odměnu, začneme předstírat, e jsme něčím, čím nejsme, jen abychom se zavděčili jiným a byli dostatečně dobří v očích někoho jiného. Předstíráme, e jsme něčím, čím nejsme, protoe se obáváme, e budeme odmítnuti.
Smrt není naím největím strachem. naím největím strachem je riziko ít. riziko ít a vyjádřit, kým skutečně jsme.
Posuzujeme ostatní podle své představy dokonalosti, oni vak přirozeně nae očekáání nenaplňují.
Odsoudíme sami sebe, abychom potěili jiné. Aby nás ostatní přijímali, kodíme dokonce i svým fyzickým tělům. Vidíte mladé lidi, kteří berou drogy jen proto, aby je jiní mladí lidé neodmítali. Neuvědomují si, e problém spočívá v tom, e nepřijímají sami sebe.
Nai rodiče a sourozenci vyslovují své názory o nás, ani by o nich přemýleli. Uvěřili jsme těmto názorům a ijeme ve strachu z nich, například věříme, e neumíme dobře plavat, e nejsme dobří v nějakém jiném sportu nebo e neumíme psát. Někdo vyjádří svůj názor a řekne: "Podívejte se, tohle je oklivá dívka!" Dívka to slyí, uvěří, e je oklivá, a vyroste s touto představou. Nezáleí na tom, zda je nebo není krásná, protoe jakmile je tento soud vysloven, uvěří, e je oklivá... Upoutáním pozornosti můe slovo vstoupit do naí mysli a změnit ve k horímu nebo lepímu. Například věříte, e jste hloupá, a věříte tomu tak dlouho, jak si jen pamatujete. Tato dohoda můe být velmi lstivá a způsobí, e spoustu věcí děláte určitým způsobem jen proto, abyste se ujistil, e hloupý skutečně jste. Něco uděláte a pomyslíte si: "Chtěl bych být chytrý, ale jsem hloupý, protoe jinak bych to neudělal." Mysl se můe vydat do stovek různých směrů a my přitom strávíme velkou část ivota vírou ve svou hloupost. Pak jednoho dne někdo upotá vai pozornost a pouije slovo, kterým vám dá najevo, e hloupý nejste. Uvěříte tomu, co ten člověk říká, a máte novou dohodu. Výsledkem je, e ji nemáte pocit, e jste hloupý nebo děláte věci hloupě.
Nejsi zde proto, abys obětoval svou radost nebo ivot. Jsi zde, abys il, abys byl astný a miloval. Dokáe-li udělat to nejlepí, čeho jsi schopen, ve dvou hodinách, ale ve skutečnosti tím stráví osm hodin, jen se unaví, mine vyvrcholení a nebude mít radost ze ivota. Konej, jak to nejlépe dovede, a snad pochopí, e nezávisle na tom, jak dlouo medituje, můe ít, milovat a být astnen.
Konat ve, co nejlépe zanmená být aktivní, ale ne proto, e čekáme odměnu, nýbr proto, e to tak máme rádi. Lidé větinou dělají pravý opak: uchylují se k něčemu jen proto, e očekávají odměnu, a nikoliv proto, e by je takové jednání těilo. A to je důvod, proč nedělají ve tak, jak nejlépe dovedou.
Začneme-li něco dělat, protoe musíme, pak není moné, abychom to dělali tak, jak nejlépe umíme. Pak je lepí, kdy to neděláme vůbec. My vak děláme ve nejlépe, jak dovedeme, protoe kdy to děláme tímto způsobem, jsme astní, máme z toho potěení a jsme aktivní, protoe nás to baví.
Malé děti se nebojí vyjádřit to, co cítí. Jsou tak pomilováníhodné, e se jim dostává lásky, přímo se v ní koupou. Vůbec se nebojí milovat. Toto je popis normální lidské bytosti. Jako děti se nebojíme budoucnosti ani se nestydíme za minulost. Naím normálním lidským sklonem je těit se ze ivota, hrát si, zkoumat svět, být astný a milovat.
Upravil(a) giorgino (7. 10. 2011 12:14)
Není tady
To bylo dobrý, Giorgino, nádherné zamylení. Jen jetě malý detail: To z lásky na sebe přijmeme omyl, z lásky uvěříme tomu, co se nakonec projeví, e vlastně vede proti nám. Nechci tím říci, e bychom o ni neměli stát, kdy nám tohle dělá. Chci tím toliko poukázat, jak obrovskou má moc. Nebo tak, jako jsme se do problému dostali, z něj zase můeme vyjít. Stačí, kdy tomu otevřeme svou mysl a osvobodíme se skrze ni.
Není tady
Crabat napsal(a):
To bylo dobrý, Giorgino, nádherné zamylení. Jen jetě malý detail: To z lásky na sebe přijmeme omyl, z lásky uvěříme tomu, co se nakonec projeví, e vlastně vede proti nám. Nechci tím říci, e bychom o ni neměli stát, kdy nám tohle dělá. Chci tím toliko poukázat, jak obrovskou má moc. Nebo tak, jako jsme se do problému dostali, z něj zase můeme vyjít. Stačí, kdy tomu otevřeme svou mysl a osvobodíme se skrze ni.
Láska nám nedělá nic.
To my sami.
Nevymlouvej se na lásku.
On si to, Majko, kadý přelouská, jak umí.
Někdo tak, jiný docela v jiném duchu.
Ale vidím, e Tebe to oslovilo.
Copak nám to jen nae vědomí chce naznačit?..
Není tady
Crabat napsal(a):
On si to, Majko, kadý přelouská, jak umí.
Někdo tak, jiný docela v jiném duchu.
Ale vidím, e Tebe to oslovilo.
Copak nám to jen nae vědomí chce naznačit?..
Nevím, co vám chce naznačit vae vědomí.
Ale já říkám, e to je nesmysl, cos napsal.
Nesmysl, nesmysl, tramtarádadá.
Pro někoho nesmysl, jiný je v tom obsáhnut,
a kdy volím non smysl, je to vůle má.
Není tady
majkafa napsal(a):
Crabat napsal(a):
Láska nám nedělá nic.
To my sami.
Nevymlouvej se na lásku.
Lásky není nikdy dost a není na kodu.
Není tady
Divadlo i kníka super.
Za týden jdu na představení Pátá dohoda..tak jsem zvědavá, jeliko tu jsem jetě nečetla...
Není tady
sandra napsal(a):
Divadlo i kníka super.
Za týden jdu na představení Pátá dohoda..tak jsem zvědavá, jeliko tu jsem jetě nečetla...
koda jen e také není páté roční období. Nejdřív byly čtyři dohody, a potom přibyla pátá.
Není tady
giorgino napsal(a):
sandra napsal(a):
Divadlo i kníka super.
Za týden jdu na představení Pátá dohoda..tak jsem zvědavá, jeliko tu jsem jetě nečetla...koda jen e také není páté roční období. Nejdřív byly čtyři dohody, a potom přibyla pátá.
Myslí jako na kadé roční období jednu dohodu? Na jaře nehřete slovem, v létě si neberte nic osobně, na podzim ádné domněnky.....
To bude problém, roční období u jsou jenom dvě - léto a zima
Není tady
haiel napsal(a):
giorgino napsal(a):
sandra napsal(a):
Divadlo i kníka super.
Za týden jdu na představení Pátá dohoda..tak jsem zvědavá, jeliko tu jsem jetě nečetla...koda jen e také není páté roční období. Nejdřív byly čtyři dohody, a potom přibyla pátá.
Myslí jako na kadé roční období jednu dohodu? Na jaře nehřete slovem, v létě si neberte nic osobně, na podzim ádné domněnky.....
To bude problém, roční období u jsou jenom dvě - léto a zima
Myslel jsem nějaké páté roční období. Třeba takhle: jaro, léto, podzim, zima a tři měsíce prázdiny bez práce.
Není tady
giorgino napsal(a):
........
Myslel jsem nějaké páté roční období. Třeba takhle: jaro, léto, podzim, zima a tři měsíce prázdiny bez práce.
Aha, no mně by stačilo jaro, léto, podzim, zima a tři měsíce práce
Není tady