|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

majkafa napsal(a):
Vilemína napsal(a):
V Brně teď hodně obměnili vozový park a těch starých šalin jezdí čím dál míň a míň. Zato jezdí Barborky, Adélky, Pavlínky a já nevím ještě, jak se různě ty šaliny jmenují. V těch Barborkách je nějaký speciální lak, který nejde olupovat, tak mám utrum.
Bože můj.
jj, dokonce tam jezdí i Olinka
Jinak Vil, kdyby tě chytili, nechají tě to zaplatit, to jako vážně, mám známýho a ten opravuje v depu tramvaje, nadává na lidi, co ty šaliny ničí.
Probůh, Vil, nepoškozuj věci a ani sebe. Nebo si sebou nos malý mikrotenový pytlíky, rolka těch menších stojí 12 korun, je jich tam 50, a když jsi nervní, trhej je, jde to tíž, dá ti to práci, nebudeš oškubaná ty a nebudeš ničit cizí majetek.
Není tady
majkafa napsal(a):
V tomto případě má Arcanum zřejmě pravdu.
Jsem vyčerpaná, už jsem ti, energetický upíre, odevzdala dost, pro toto vlákno asi odcházím.
Nu, hlavně že se máš na co vymluvit, že ti psychické zhoršení způsobila škola.
Ty jsi nevinná.
Chudák Tony. Ale on si na to musí přijít sám. Bohužel.
Já jsem zase začala chápat její matku. Ona není citově chladná, ona prostě je vyčerpaná. Mít na starosti dvě dítka, z toho syn je těžce nemocen a Vil. zřejmě lehčí formou, ale je pěkný netáhlo a oba dva vyhrožují sebevraždou a zcela využívají maminčin domácí servis. Vil se zavírá do svého studijního pokojíku, nemá vztah k bratrovi a snaží se odpoutat pozornost od nemocného bratra na sebe viz. demonstrativní zamilování se do vraha (no, koho by to nezaujalo, že?
), vypadá to, že si jich máma užije ještě řádku let.....takže je otázkou, zda ona vydrží takový stres a tlak, nemá to určitě lehké, kdo potřebuje poslat sílu je ONA. 
Upravil(a) Vladena (22. 9. 2011 14:14)
Není tady

Vilemíno, ještě ti nikdo nenavrhl neambulantní léčení ?
A nikdo ti ještě nechtěl rozbít ústa za ničení majetku ?
Není tady
Arcanum napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Výsledný výstup bude ale stejný - obě se spálíme.
Jeste jen pro zajimavost k tomuhle prikladu.
Predstav si ze me se mnohokrat uz stalo ze jsem sahla holou rukou do otevreneho ohne a dotkla se rozzhaveneho dreva a nespalila jsem se. Kdyz to same udelal nekdo jiny,udelal se mu puchyr. (spali se)
Vystup nebyl stejny.
Ale no tak.
Přece právě tobě nebudu vysvětlovat, proč si pilot F1 nerozbije hubu v zatáčce, kde každý druhý strejda v kšiltovce rozmázne sebe i svý fáro.
Zbytečně nekličkuj. Bavím se o podstatě věci a ne o X promněnných, které nastanou, když uděláš minipidi úkrok jinam, či ještě lépe - krok vpřed 
A už vůbec se nebavím o virtuálních diagnozách, ale o schopnosti jedince podívat se na sebe i očima těch druhých, o schopnosti to ustát a něco se tak naučit.
Není tady

Frigo napsal(a):
Vilemíno, ještě ti nikdo nenavrhl neambulantní léčení ?
A nikdo ti ještě nechtěl rozbít ústa za ničení majetku ?
Nu, Frigo, Vilemína ničí veřejný majetek, zač se ústa většinou nerozbíjejí, pouze se přivolávají policajti se všemi důsledky, co z toho plynou 
Vilemíno, já bych se nasmála, kdyby si Tě někdo v té tramvaji všiml, zburcoval řidiče, ten zavolal policajty a nechali Tě vzniklou škodu zaplatit ... nebo kdyby si Tě všiml například revizor v civilu a udělal by totéž ... 
Není tady

Vilemína napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Vilemína napsal(a):
Jo a ještě, já si umím i trhat nehty, zuby k tomu nepotřebuju
.
Nejvic zajimavej na tyhle vete je ten smailik za vetou. Pohoda co?
Kousání nehtů mě uklidňuje, vždycky se tak parádně u toho uvolním, je to skvělý relax.
No to je teda super, fakt. A ještě se tak pěkně zošklivíš, co? Já nevím, ale takovéhle ruce, jaké máš podle popisu asi ty, mně osobně způsobují až nevolnost, když je na někom vidím...proč se takhle hyzdíš? A ještě to zní, jako že si v tom libuješ?
Není tady

majkafa napsal(a):
Vilemína napsal(a):
V Brně teď hodně obměnili vozový park a těch starých šalin jezdí čím dál míň a míň. Zato jezdí Barborky, Adélky, Pavlínky a já nevím ještě, jak se různě ty šaliny jmenují. V těch Barborkách je nějaký speciální lak, který nejde olupovat, tak mám utrum.
Bože můj.
Já bych řekla ještě hůř...myslela jsem si,že něco vydržím,ale osobně se mi začalo dělat špatně..žádnej neurol tu nemám...jinak bych si snad po tomhle všem šlehla..
Upravil(a) Revliba (22. 9. 2011 14:40)
Není tady

Vilemína napsal(a):
Revliba napsal(a):
Vilemína napsal(a):
Jo a ještě, já si umím i trhat nehty, zuby k tomu nepotřebuju
. Různě to kombinuju, třeba v tramvaji si je trhám. Je to ošklivé, ale nic s tím už neudělám.
Jo,to je zajímavý a co ještě umíš Vilemíno,abys nás kdyžtak pobavila,když ti to samotné přijde k smíchu...
Otázku bych položila jinak. Spíše co ještě dělám netypického? Olupuju samolepky, třeba ve starých tramvajích olupuju lak tyčí. Nebo jsem jednu dobu, teď jsem se toho naštěstí zbavila, vydávala zvuk podobný hmhmhm. Takovýchto neurotických projevů mám vícero.
Takovéhle projevy znám - jako malá jsem jich měla taky požehnaně - jeden střídal druhý. Namátkou taky kousání nehtů, trhání vlasů, cucání vlasů
, grimasy - několik varinat, neustálé pokašlávání...nevzpomenu si na všechny. Asi v 15 letech jsem začala chodit na jógu a taiči a od té doby jsem to prakticky neměla. Dneska je plno metod, jak s tímhle bojovat. Speciální skupiny zaměřené na relaxaci a jogu vedené psychologem jsem viděla. Jenže to by chtělo chtít, že jo?
Není tady

Vilemíno, koniklec Ti to napsala dobře.
Je hezké, že nám sem píšeš výčet veškerých svých zlozvyků - protože to jsou akorát zlozvyky, nikoliv nutkavé chování - ale co jako my s tím?!? Buďto to Tobě nevadí, protože jsi až dosud nepocítila potřebu je nějakým způsobem odstranit, nebo Ti to vadí, tak s tím proboha něco začni dělat!!! Hlavně co jde o okusování a trhání nehtů, Tvoje ruce musejí v tom případě působit opravdu odpudivě 
Není tady
Ono je zbytečné opírat se do cizích problémů, a když jsem se tím vyčerpala, snaha nebyla přijata,
neodhadla jsem, tak se zavzdušnit .....
Kdoví, jak to Vilemínou je ...... Pravděpodobně jí to "vylití se" na veřenosti dělá dobře, uklidní ji, podobně jako okusování nehtů. A teď byla mimo ze svého zatímního jazykového neumětelství a nehty ohlodané na kost ....... tak si ulevila takhle.
Jestli to, co dělá, jsou "jen" zlozvyky, nebo obsedantní jednání, to si odhadnout netroufnu. Jestli je nebo není autistická, to už teprv ne. Koho by tohle všechno mělo zajímat, je Vilemína.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Výsledný výstup bude ale stejný - obě se spálíme.
Jeste jen pro zajimavost k tomuhle prikladu.
Predstav si ze me se mnohokrat uz stalo ze jsem sahla holou rukou do otevreneho ohne a dotkla se rozzhaveneho dreva a nespalila jsem se. Kdyz to same udelal nekdo jiny,udelal se mu puchyr. (spali se)
Vystup nebyl stejny.Ale no tak.
Přece právě tobě nebudu vysvětlovat, proč si pilot F1 nerozbije hubu v zatáčce, kde každý druhý strejda v kšiltovce rozmázne sebe i svý fáro.
Zbytečně nekličkuj. Bavím se o podstatě věci a ne o X promněnných, které nastanou, když uděláš minipidi úkrok jinam, či ještě lépe - krok vpřed
A už vůbec se nebavím o virtuálních diagnozách, ale o schopnosti jedince podívat se na sebe i očima těch druhých, o schopnosti to ustát a něco se tak naučit.
Ale no tak,Pan 
Utvaris si domnenky o nejakem zbytecnem klickovani. Byl to prispevek pro zajimavost k tomu prikladu jenz jsi uvedla. To je cele. 
--------------
Pan pise : "Je naprosto běžné, že dle příznaků - pouze pro tebe "zdánlivě si podobných" lidé dávají věcem a dějům jména, jinak by se totiž ale vůbec nedomluvili.
Pindat o tom, že každž to máme jinak sice můžeme, ale ve skutečnosti vzorců chování zase tolik není, jinak to máme jen v tom, jak to dovedeme uchopit a vypořádat se s tím."
---------------
Na tohle (vyse) jsem reagovala (napsala svuj nazor) ale v jinem prispevku (181.)
A to je to o cem s Tebou mluvim.
Takze Pan,neklickuj 
Není tady
Poznámka: Laky v šalinách neolupuju už asi pět let, žádná pokuta za ničení veřejného majetku nehrozí.
Není tady
Jasně že tady nikdo nepozná jakou má Vilemína diagnozu.
Jen jsem chtěla ještě Vilemíně napsat, a pak už tu nebudu psát,protože už se mi nechce.
Vilemíno - Ty říkáš,že je to blbej zlozvyk, ale jak si představuješ dál život. Jako že budeš učit? Kdo Tě vezme do pracovního poměru s nehty, na který,když se člověk podívá, je mu špatně?
Není tady

Vilemína napsal(a):
Poznámka: Laky v šalinách neolupuju už asi pět let, žádná pokuta za ničení veřejného majetku nehrozí.
Vil, ne abys mi olupovala Olinku
kdyby tě to náhodou zase chytlo
Není tady
dusička napsal(a):
Jen jsem chtěla ještě Vilemíně napsat, a pak už tu nebudu psát,protože už se mi nechce.
Vilemíno - Ty říkáš,že je to blbej zlozvyk, ale jak si představuješ dál život. Jako že budeš učit? Kdo Tě vezme do pracovního poměru s nehty, na který,když se člověk podívá, je mu špatně?
Dusičko, vzpomínáš si na některé exoty, kteří tě učili?
(Nebo jsem jenom já měla nezanedbatelné množství nestandardních jedinců v učitelském sboru?
).
Dlouhodobým okusováním nehtů deformované pacinky byly to nejmenší.
Není tady

Jsem blbec, opět jsem to nevydržela :-) Omlouvám se. Její nehty jsem viděla, nic na tom není vidět, prostě krátké. Není to tak, že by ses podívala a "proboha! Co to je!" Tím nebagatelizuju problémy sebepoškozování.
Upravil(a) Hema (22. 9. 2011 16:39)
Není tady
dusička napsal(a):
Diagnoza beze jmena.
(muj nazor samozrejme) 
A kolik lidi,toliko uhlu pohledu. Jasne..... kazdy se nejak diva a kazdy neco vidi.
Takze Vilemina by se mela teda byt schopna na sebe divat tema vsema ocima tech druhych a neco se naucit a ustat to.
Takze kdyz ji napriklad ja napisu ,ze je to komik podvodnik tak to ma ustat a neco se naucit.
Kdyz ji Rozmarila rekne ze je autista,tak to ma ustat a neco se naucit.
Kdyz ji jina (jiny) koukalina nalepi jinou "diagnozu"
a neboli jiny (jeji) pohled,ma to ustat a neco se z toho naucit.
Takze Vilemino jdi k lekari a nech si prosim diagnostikovat co to vlastne mas kdyz ja Te vidim jako komickyho podvodnika. Tohle kazdy bezne nedela to je pravda, takze nejake jmeno takhle vec (postoj) mit musi. 
Asi je to nemoc,rekla bych a to dost vazna.
Prosim zamysli se. 
Není tady
Modroočka napsal(a):
Vilemína napsal(a):
Vil, ne abys mi olupovala Olinku
![]()
kdyby tě to náhodou zase chytlo
A me neolupuj tu Lojzicku ,nebo Teeee

Není tady
Hema napsal(a):
Jsem blbec, opět jsem to nevydržela :-) Omlouvám se. Její nehty jsem viděla, nic na tom není vidět, prostě krátké. Není to tak, že by ses podívala a "proboha! Co to je!" Tím nebagatelizuju problémy sebepoškozování.
Takže prostě normální krátký nehty? No to mám taky.
Ale Vilemína tu psala,že si ty nehty trhá až do lůžka. To už přeci musí být vidět.
Já nevím, nevím,komu věřit.
A tak si říkám,je to vlastně jedno. Vilemínu ani Hemu neznám, ted se přeorientuju na mou rodinu. Mějte se 
Není tady

O tom, že si je okusuje a má je zničené určitě nelže. Já říkám, jak to vypadá z pohledu člověka, co o tom neví. Kdyby mi to neřekla, resp. kdyby mi to tady nenapsala, ničeho bych si nevšimla. Z toho usuzuju, že nijak nápadné to poškození není. Asi jsem se měla vyjádřit přesněji.
Jinak Hema je 26letá absolventka z Brna s diagnózou dysthimie, co hledá práci. Jedna z jejích kamarádek je i mladá žena, co tady na foru vystupuje pod přezdívkou Vilemína :-)
Není tady

Hema: Aha, tak aspoň, že tak. My jsme reagovali na tohle...pod tím si člověk představil ledacos.
Vilemína napsal(a):
Duši, asi máš pravdu. V předškolním a mladším školním věku jsem zajídala a "zakousávala" sociální fóbii. Nehty mám hodně okousané a hlavně mi už nikdy nenarostou do původních tvarů, mám totiž úplně zničená nehtová lůžka. Na jedné dovolené jsem si vydržela týden nekousat nehty, nijak jsem o to tehdy neusilovala, povedlo se to samo. Pak jsem si na konci týdne všimla, že mám delší nehty, najednou mi to začalo šíleně vadit, byla jsem strašně z té nezvyklé délky nervózní, tak jsem si je co nejrychleji okousala. Kdo by si detailně prohlédl mé ruce, musel by si myslet, že mě to strašně bolí, ale to není pravda, už jsem si na to zvykla. Občas mi nějaký nehet bolí, ale to už ani nevnímám.
Pro informaci, umělé nehty, což je rada na tento zlozvyk, nechci, vůbec se mi to nelíbí.
Upravil(a) koniklec (22. 9. 2011 18:16)
Není tady

Modroočka napsal(a):
Panebože a co? No tak Vil skuhrá a naříká. Co je na tom? Nedožaduje se pozornosti nikoho, kdo jí tu pozornost věnovat nechce. Lepší skuhrat, než být neempatickej tvrďas bez citu a pochopení. Já ji chápu, ona skuhrá a naříká, protože má problém. Má to dusit v sobě a dělat hrdinku a přitom se vnitřně sžírat ještě víc. Jen aby někdo neměl problém s tím, že ona tady skuhrá? Na to má právo si tady zaskučet. Já skučím sama pro sebe a nahlas nadávám, uleví se mi. A každej občas skučí a naříká, kdo říká že ne, lže. Nebo tomu u sebe říká jinak.
Vil si zaskučí, my si to přečteme, každej nějak zareaguje. Když mi to bude vadit, to její skučení, nemusím to číst a reagovat na ni. Mně osobně to nevadí, mám pochopení, sama jsem mockrát byla v situaci, kdy bych chtěla skučet, ale nešlo mi to.
Vil tady možná hledá to, co doma nenajde. pochopení, podporu a pomoc. I když jen slovní, ale zřejmě jí to pomáhá.
Moje slova Modroocko. Jsme snad na foru psychologie.
To by si meli uvedomit ti, co si mysli, ze problem tohodle razu ma podle nich prestat, kdyz nekdo odpovi na zpravu a dotaz ve foru. A ten druhy ma zrejme hotovo a je v poradku. Problemy se muzou gradovat menit a nebo se nemenit. Nebo se zmensit ALE vzdycky to trva nejakou dobu. A kazdy ma pravo si psat kam chce.
Není tady
Ale Sahleb nikdo tady nepíše, že Vilemína nemůže psát. Jak jsem už psala ,když jí to pomáhá, tak at píše.
Asi ani nepočítá,že by jí mohl změnit forum babinetu život ne? Co si tady Vilemína vezme z fora? Já bych řekla, že nic.
Nebo si Sahleb myslíš, že si tu vymýšlíme ,že chceme Vilemíně ublížit? Schodit ještě na větší dno než je?
že jí tu budeme šikanovat jako její spolužáci na základce?
Já bych řekla, že každá, co tu napsala svůj názor jí chce svým způsobem "nějak" pomoc.
Upravil(a) dusička (22. 9. 2011 18:28)
Není tady

Duši, ale ona sem napsala ve zkratovým stavu. Tím, že to sem napsala, to z ní vyšlo ven a naše prvotní reakce jí pomohly se přes ten zkrat přenést.
Další rozebírání jejího psychickýho stavu už je jen naše debata. Ale to prvotní účel splnilo. Vil měla velkou krizi, s někým (tady s náma) ji rozebrala a už jí tom tolik netíží. Pokud jí pomohlo jen to, že to napsala, někdo na ni téměř hned reagoval a ona se trochu zklidnila, tak je to OK.
Je to Vil, je taková jaká je, tohle jí pomáhá, tak ať tady skučí klidně dál. Vždycky na ni někdo zareaguje, ona se začne zabývat debatou tady, to ji odpoutá, protože neřeší svůj problém primárně sama, ale kecá o tom s někým dalším.
Nemůžeme tady měnit podstatu její duše, pokud ona sama nechce, chce jen rozebrat aktuální problém, nic víc. Je to takhle lepší, než kdyby si přímo sáhla na život. Nikdy totiž nemáš jistotu, že to ten člověk neudělá.
Není tady
Ja nevim co je neobvykleho na kousani nehtu.Ja si nehty kousu od detstvi.Bylo obdobi, mozna 3x v zivote,ze jsem mela nehty dlouhe,nalakovane,ktere jsem lakovala ob den.Nehty se me zacali trepit a lamat a uz jsem v tom zase litala,nehty okousane,az me to bolelo.
Ted je momentalne mam zase okousane......
Není tady