Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#51 20. 9. 2011 15:03

majkafa
Host

Re: Psychické zhoršení způsobila škola

Je varující, jestli máš, Vilemíno, ty i tvůj bratr psychické problémy. Jste už dospělí.
Pokud to není varující pro vaše rodiče, určitě by mělo být hlavně pro vás. Jste dospělí. Ty už vzdělání máš. Tak se od toho, co tě ničí odpoutej a postav se na své vlastní nohy. Třeba i s pomocí psychiatrů a dobrých psychologů, ale udělej to. Kvůli sobě.

#52 20. 9. 2011 15:23

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Když má dcerka byla v první třídě, předvolala si mě učitelka. Stará paní před důchodem, postrach školy. Řekla mi, co všechno a jak mé dceři nejde a že si myslela, že když rodiče jsou VŠ (btw BM není, skončil ve třeťáku), tak že očekávala, že to bude lepší. To koukala, jak jsem ji srovnala. Jestlipak kvůli tomu, že rodiče mají VŠ je dítě POVINNO být dokonalé? va A co to vůbec je, ta dokonalost?

Když jsem byla ve 3. třídě, dostala jsem pětku z pádových otázek. Naučila jsem se je, přihlásila se na opravu, paní učitelka mě vyzkoušela z něčeho jiného, a dostala jsem další pětku. Po těchto událostech byl shodou okolností poprve a naposled na třídních schůzkách můj tatínek. Paní učitelka mu vyjevila, že neumím pádové otázky a vůbec moc neprospívám. Tatínek jí v klidu řekl, že vůbec nechápe, proč mu to říká, protože jeho to nezajímá, on po mě nechce, abych je uměla. A jestli ona chce, abych je uměla, a já neumím a neprospívám, měla by se také zamyslet nad sebou.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#53 20. 9. 2011 15:36

majkafa
Host

Můj syn přinesl kdysi poznámku - Ve škole zlobil.
Tak jsem napsala - Doma taky. smile A byl klid.

Jenže, když rodiče Vilemínu nepodrží, a mají vysoké nároky, jako dítě nemohla nic moc udělat. Ale teď už je dospělá, teď už něco udělat může. Ale možná to nevidí, nemá sílu, může být dost důvodů.
Mně se to vede měnit až poté, co jsem si ve 43 letech sáhla na dno. Až pak jsem stála před rozhodnutím. V tu chvíli už ne před rozhodnutím, být, či nebýt. Protože jsem byla vrácena zpět.
Tak jsem si řekla, když už tady musím být, když už mě v té nemocnici halt zachránili, smile tak ať jsem tady tak, aby to za to stálo. smile

Vilemíno, přeji ti, abys zachránila sama sebe dříve, než se to podařilo mně. Opravdu to za to stojí, život je překrásný a stojí za to tady být.

#54 20. 9. 2011 16:04

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Vil, myslíš, že když mám jen maturitu, jsem míň hodnotný člověk, než tvoje rodiče s VŠ a doktorátem?
Napiš svůj názor, zajímá mě to.
Můj sen byly práva, bohužel, nevyšlo to.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#55 20. 9. 2011 16:29

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Já to nechápu, proč se holka takhle trýzní, jen aby dostála přání rodičů. Je jasně vidět, že není s to to zvládnout. Pokud má myšlenky na smrt, tak to není normální u takhle mladé holky jen proto, že nebude mít nějakou zkoušku nebo dokonce titul. Dodělá Mgr, rodiče ji budou tlačit k doktorátu, až se z toho holka zhroutí úplně, nebo si, nedej bože, sáhne na život, protože to nemůže zvládnout.
To není její filozofie, nevěřím tomu, že k tomu došla sama. To jsou masáže mozku vedené doma. Kdysi psala, že nemá povinnosti, že doma nic moc dělat nemusí, jen aby se mohla učit. To už o něčem svědčí.
Když to neudělá, přijdou třeba výčitky typu - my jsem ti umožnili, tys nic nemusela, jediná tvoje povinnost byla udělat školu, ten měl horší známky a má školu, v naší rodině je ostuda nemít titul, atd, atd. A pak se to veze.
Děcko na to nemá a kam to dospěje? K myšlenkám na smrt, protože je to pro něj jediná možná cesta k vysvobození z tohohle teroru.

Není tady

#56 20. 9. 2011 16:30

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Vždycky si říkám, že ať je děcko raději blbý, ale ať je živý, zdravý a šťastný.

Není tady

#57 20. 9. 2011 16:31

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Zhrnula bych to následovně: Částečně si to dělám sama, částečně mě k tomu nutí rodiče. U nás je ještě jedna věc. Brácha má jen základní vzdělání, je mu 21, střední školu nedostudoval, onemocněl schizofrenií, v současné době není schopen studovat nebo se vyučit. S bráchou se naši jakž takž vyrovnali.

Není tady

#58 20. 9. 2011 16:33

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Revliba napsal(a):

Vil a jaktože tvůj bratr je také na neurolu a bere běžně 3 naráz?Jestli jsem něco přehlédla,omlouvám se za offtopic

Brácha má schizofrenii, je těžší psychiatrický pacient, byla mu čtyřikrát měněna léčba, nic moc mu nezabírá.

Není tady

#59 20. 9. 2011 16:38

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Modroočka napsal(a):

Vil, myslíš, že když mám jen maturitu, jsem míň hodnotný člověk, než tvoje rodiče s VŠ a doktorátem? Napiš svůj názor, zajímá mě to.
Můj sen byly práva, bohužel, nevyšlo to.

To si v žádném případě nemyslím! Naopak mezi vysokoškoláky je spousta blbců.
Můj sen je umět plynně španělsky a portugalsky, na španělštině se už pracuje.

Není tady

#60 20. 9. 2011 16:43

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Modroočka napsal(a):

Já to nechápu, proč se holka takhle trýzní, jen aby dostála přání rodičů. Je jasně vidět, že není s to to zvládnout. Pokud má myšlenky na smrt, tak to není normální u takhle mladé holky jen proto, že nebude mít nějakou zkoušku nebo dokonce titul. Dodělá Mgr, rodiče ji budou tlačit k doktorátu, až se z toho holka zhroutí úplně, nebo si, nedej bože, sáhne na život, protože to nemůže zvládnout.
To není její filozofie, nevěřím tomu, že k tomu došla sama. To jsou masáže mozku vedené doma. Kdysi psala, že nemá povinnosti, že doma nic moc dělat nemusí, jen aby se mohla učit. To už o něčem svědčí.
Když to neudělá, přijdou třeba výčitky typu - my jsem ti umožnili, tys nic nemusela, jediná tvoje povinnost byla udělat školu, ten měl horší známky a má školu, v naší rodině je ostuda nemít titul, atd, atd. A pak se to veze.
Děcko na to nemá a kam to dospěje? K myšlenkám na smrt, protože je to pro něj jediná možná cesta k vysvobození z tohohle teroru.

Očko, našim nevadí, když dostanu na zkoušce E (bývalá trojka). Zastávají pravidlo, že hlavně, že jsem to udělala. Jenže a tady je už kámen úrazu, jsou přesvědčeni, že na VŠ mám a proto je tedy škoda nemít VŠ. Naši, ač jsou citově chladnější, mě hodně podporují na škole (tím myslím hlavně finančně). Berou to jako samozřejmost.
Otec se před rokem nechal slyšet, že by bylo dobře, kdybych si udělala malý doktorát, v mém případě PhDr. Na to fakt kašlu, už mám školy plné zuby. Na Ph.D. mě netlačí (velký doktorát).

Není tady

#61 20. 9. 2011 17:04

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Vilemíno, co tě na škole TAK štve? Co ti vadí?
Když dostaneš za E, co cítíš ze svých rodičů? Jak to prožíváš ty sama?
O si myslíš, že přicházíš, zatímco MUSÍŠ studovat?

Franz Kafka

Není tady

#62 20. 9. 2011 17:05

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Vilemína napsal(a):

Revliba napsal(a):

Vil a jaktože tvůj bratr je také na neurolu a bere běžně 3 naráz?Jestli jsem něco přehlédla,omlouvám se za offtopic

Brácha má schizofrenii, je těžší psychiatrický pacient, byla mu čtyřikrát měněna léčba, nic moc mu nezabírá.

Aha,tak mě napadlo,jestlis nenabrala nějakou povinnost a očekávání rodičů i za bráchu...tedy tuplovaně..

Není tady

#63 20. 9. 2011 17:11

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Finanční pomoc je sice fajn, Vil, ty potřebuješ citové pochopení. Aby někdo chápal tvoji duši. Pak by tě nikam nenutili. A byla bys psychicky v pohodě.
Samozřejmost by mělo pro ně být tvé zdraví, tvoje pohoda a štěstí. I kdybys byla "jen obyčejná" prodavačka.

Není tady

#64 20. 9. 2011 17:20

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Vilemína napsal(a):

Zhrnula bych to následovně: Částečně si to dělám sama, částečně mě k tomu nutí rodiče. U nás je ještě jedna věc. Brácha má jen základní vzdělání, je mu 21, střední školu nedostudoval, onemocněl schizofrenií, v současné době není schopen studovat nebo se vyučit. S bráchou se naši jakž takž vyrovnali.

Takže ty jim plníš jejich ambice dvojnásobně. A o to větší nároky na tebe kladou a to větší tlak to je na tvoji psychiku. Vil, je mi tě líto, protože to máš nesmírně těžký a nemáš vlastní vůli se cuknout. Co by tvoje rodiče dělali, kdyby ses cukla a řekla, že už dál nemůžeš? Berou vůbec ohled na tvůj stav, na tvoje deprese, zajímá je, co je její příčinou a jaký to může mít důsledky, pro tebe?
To by je zajímat mělo. Pokud jim na tobě záleží, na tobě jako člověku, ne na tom, co budeš mít za vzdělání.

Není tady

#65 20. 9. 2011 17:22

Calimero30
♥♥-----

Modroočka napsal(a):

Já to měla podobné. Naši mi řekli, že maturitu musím udělat a pak ať si dělám co chci. Udělala jsem jí a hned mi řekli, že se musím přihlásit na VŠ a pak že už mi dají pokoj (udělala jsem to i když jsem tam moc nechtěla). Naštěstí jsem jí dodělala, jsem Ing. a pokračovat již nemusím. Doma jsem také nic moc dělat nemusela, naši byli oba vysokoškoláci ( MUDr. a Ing.) přesně jako u Vil.  Také jsem často poslouchala, že po mě nic nechtějí, jen abych udělala tu školu.

Není tady

#66 20. 9. 2011 17:36

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem z Vilemíniných prvních příspěvků vyrozuměla, že CHCE studovat to, co studuje a němčinu CHCE dělat.
Postupně jsem nabyla pocitu, že má dlouholetý syndrom premiantčin, takže jí dělá problém, když není snadno nejlepší a je sto se hroutit při představě neúspěchu.
Už je to ale velká holka, tak si musí pomoct sama.
A jestli chce studovat a zatím jí to jde, pak by bylo nesmyslné se studiem skončit jenom proto, že si podivní rodiče přejí, aby dostudovala, ne?

Franz Kafka

Není tady

#67 20. 9. 2011 17:44

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Tak holky, a já vám něco řeknu. Ono to není jen o tom titulu, někdo vydře titul a nemá schopnosti. U nás v práci byl ing, představoval se -já jsem ing a ač měl šéfovat jinýmu oddělení, rozkazoval i mně, tím jsem ale přišla na to, že ten pán nemá žádný schopnosti, že umí jen poroučet, ale nemá znalosti, schopnosti, nic, prostě to byl blbec s titule, po půl roce ho vyhodili pro neschopnost. U nás byly dvě ing, jednu přesunuli z jednoho oddělení k nám protože tam byla absolutně neschopná, u nás, bohužel, taky, byla ve stresu, nezvládala ani část práce, kterou měla, logika jí byla cizí, nedokázala pochopit ani základy. Skončila jako prodavačka v oděvech, nemá stres a je jí tam líp. Druhá ing studovala ve čtyřiceti, zaplatila si to na soukromé VŠ a dodnes z ní mají srandu, že se cpe na vyšší pozice, protože má titul a nikdy jí ty vyšší posty nedají, protože ji všichni znají a vědí, že má sice titul, ale to je tak asi všechno. Našprtala se, ale nevěděla ani pořádně co.
Můj brácha se vyučil, ani už nevím čím a dělá obchodního manažera. Už hodně let, vypracoval se, zná, má schopnosti, zkušenosti a prostě umí, i bez škol, teď se o něho uchází nějaká firma, aby k nim přešel, nabízí mu lepší podmínky, než má teď.
Ono to není jen o titulech ze škol.
A člověk by měl být hlavně spokojený, stresů je v životě i tak dost, proč si nechat přidělávat, abych plnila přání rodičů, když se na to necítím.

Není tady

#68 20. 9. 2011 17:48

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Bramborko, nikdo jí neříká, aby skončila, ale kdyby na ni rodiče tolik netlačili, nebyla by ve stresu a šlo by jí to možná líp. Otázka je, zda skutečně chce studovat, ne co říká, ale co opravdu cítí vnitřně. Nechce přece dělat něco, co ji psychicky ničí. A podle jejího psaní ji v současné situaci studium dost bere síly. Když v souvislosti se studiem píše o myšlenkách na svoji smrt, tak mi to nepřipadá, že by studovala s nadšením a že by ji to těšilo, bavilo a šlo bez větších potíží.

Není tady

#69 20. 9. 2011 18:04

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Vilemíno, ty už titul máš, jsi Bc. Takže už máš vysokoškolské vzdělání.
Řeknu ti jedno: když mě opustil můj nejmilovanější člověk na světě, vůbec mi nepomohlo, že jsem JUDr.

Není tady

#70 20. 9. 2011 18:08

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Ivana napsal(a):

Řeknu ti jedno: když mě opustil můj nejmilovanější člověk na světě, vůbec mi nepomohlo, že jsem JUDr.

To věřím. Tonyho stavím na první místo, to rozhodně.
Jinak Bc. je nižší vysokoškolské vzdělání, není to plnohodnotné VŠ vzdělání.

Není tady

#71 20. 9. 2011 18:17

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Vil, řekni sama, co je pro tebe důležitější, tvoje psychické zdraví nebo, jak píšeš, plnohodnotný titul z VŠ? Jsi je o rok starší než můj prvorozený syn, mohla bys věkově být moje dcera.

Není tady

#72 20. 9. 2011 18:18

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Vilemína napsal(a):

Ivana napsal(a):

Vil a co Tony, on tě přece má rád pro tebe samou, ne pro titul, je to tak?

Není tady

#73 20. 9. 2011 19:11

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Modroočka napsal(a):

Vilemína napsal(a):

Ivana napsal(a):

Tonymu jsem se už svěřovala a prý by mu nevadilo, kdybych byla "jen" Bc. Prý to nemám tak prožívat a vždycky, když je mi špatně, tak mám zavolat, že to spolu probereme. Je moc hodný, až si někdy říkám, že si tak hodného a ohleduplného partnera nezasloužím. Miluju ho celého - imponuje mi, jaké ušlechtilé koníčky má, líbí se mi fyzicky, má pěknou povahu.

Není tady

#74 20. 9. 2011 19:13

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Jinak já jsem typ člověka, že když mi není dobře, svěřím se s tím ostatním. Třeba moje mamka to má naopak. Prý s tím nechce nikoho obtěžovat. Mně zase svěření uleví od problému a psychicky mi to moc pomůže. Cítím se pak více v bezpečí, jedno, jestli mi je fyzicky nebo psychicky špatně.

Není tady

#75 20. 9. 2011 19:14

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Vilemína napsal(a):

Modroočka napsal(a):

Vilemína napsal(a):

Tonymu jsem se už svěřovala a prý by mu nevadilo, kdybych byla "jen" Bc. Prý to nemám tak prožívat a vždycky, když je mi špatně, tak mám zavolat, že to spolu probereme. Je moc hodný, až si někdy říkám, že si tak hodného a ohleduplného partnera nezasloužím. Miluju ho celého - imponuje mi, jaké ušlechtilé koníčky má, líbí se mi fyzicky, má pěknou povahu.

OK...TAK VO CO TI GO??kapitulation

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí