Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#26 20. 9. 2011 12:35

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

Re: Psychické zhoršení způsobila škola

Vilemína napsal(a):

Píšete o tom, že se rouhám a nevážím si života. Ono se to krásně napíše, ale kdybyste poznali stavy, jak mi někdy bývá zle, v těchto chvílích jsem schopna uvažovat jedním směrem - smrt, mluvili byste asi jinak. Vždycky to je stejné, dostanu vztek na sebe, cítím se strašně hloupá a nemožná, ta bolest jde jakoby z krku a hrudníku.

Naopak Vilemino.....naopak. Protoze jsem v zivote prosla zkusenosti kde me zajimala pouze smrt,muzu o tom dnes mluvit presne tak jak mluvim.  smile 

Kdyz si vsimnes ze Ti neurol pomohl udrzet si odstup=premyslet jinak,v zapeti verim ze sama vidis tu blbost a to rouhani myslet na smrt kvuli skole. Nebo ne?

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#27 20. 9. 2011 12:39

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Vilemína napsal(a):

majkafa napsal(a):

Vilemíno, proč už nepodnikneš něco radikálního se svým psychiatrem a psychologem?
Tony tě opravdu nezachrání. Nikdo tě nezachrání. Jen ty sama máš tu moc.

A taky - copak musí mít každý x titulů? Jsi psychicky labilní, pročpak si dáváš nereálné cíle? Rodiče tvůj život nežijí.
I bez VŠ může člověk hezky žít. Koneckonců ty už máš bakaláře. Ne každý na to prostě má. NO A CO?

Přímo mě děsí, že bych ztratila dva roky na Mgr. a neměla titul. Bc. má dnes už hodně lidí. Navíc, kdybych ani tu školní C1 nedala, nutili by mě rodiče, abych si protáhla studium a dokončila to. Já bych na to neměla sílu.

Jsi dospělá, NENECH se sakra od nikoho nutit, je to TVŮJ ŽIVOT, ne rodičů.
Na titulech život nestojí, panebože, co to je dneska za trend, že všichni lpí na titulech. I za cenu psychické újmy. Vil, stojí ti tohle všechno za to, co prožíváš, čím trpíš? Opravdu ti to za to stojí?
On titul není cestou k úspěšnýmu a hodnotnýmu životu. Budeš mít titul a bude z tebe potom uzlíček nervů, to je fakt vyhlídka. Tohle tvoje rodiče chtějí? Hmmmmm, promiň, Vil, tomu teda říkám rodičovská láska.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#28 20. 9. 2011 12:44

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Revliba napsal(a):

Vil...opravdu je smyslem tvého žití nějaký...H CH K R D T N..před jménem???va

Smysl života to není, ale nesnesu představu, že by např. nějaký spolužák ze střední školy, který měl běžně trojky čtyřky, měl titul a já ne.

Není tady

#29 20. 9. 2011 12:49

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Vilemína má přece už něco nastudováno, takže ví, že na to má .......
Není, co se studia jazyků týče, žádná prvnička. Jenom je zklamaná, protože si myslela, že to umí líp a umí toho víc, no.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#30 20. 9. 2011 12:53

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Vilemína napsal(a):

Revliba napsal(a):

Smysl života to není, ale nesnesu představu, že by např. nějaký spolužák ze střední školy, který měl běžně trojky čtyřky, měl titul a já ne.

Hm, tak to je docela špatný.PRotože na základce třeba i děti,který maj běžně trojky, sem tam čtyřku, nemusí být hloupý. Naopak dost mých spolužáků ze základky,šli na učnák,protože jim učení nešlo, a dálkově pak udělali vejšku.
Moje nejlepší kamarádka na základce měla samý jedničky až do osmičky, a vlastně i na gymplu, ale chudák holka, měla to vydřený.Já už s ní pak přestala kamarádit,protože ona ani nechodila ven, bydleli v protějším v paneláku,bylo jí vidět do oken a ona furt seděla u stolečku a učila se.
Nastoupila na medicínu a ve druháku skončila. Nešlo jí to -a to fakt měla celý život samý jedničky.
V životě přeci nezáleží na blbých známkách

Upravil(a) dusička (20. 9. 2011 12:55)

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#31 20. 9. 2011 12:53

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Vilemína napsal(a):

Revliba napsal(a):

Aha a zkusila sis to představit,teda jako opravdu zhmotnit?..Zkus to...co se pak stalo dál,s tebou?

Není tady

#32 20. 9. 2011 12:58

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Vilemína napsal(a):

Píšete o tom, že se rouhám a nevážím si života. Ono se to krásně napíše, ale kdybyste poznali stavy, jak mi někdy bývá zle, v těchto chvílích jsem schopna uvažovat jedním směrem - smrt, mluvili byste asi jinak. Vždycky to je stejné, dostanu vztek na sebe, cítím se strašně hloupá a nemožná, ta bolest jde jakoby z krku a hrudníku.
Pak jste se shodli, že na mě rodiče tlačí a mít VŠ není mé rozhodnutí. No, já jsem byla premiantka na střední škole, bylo samozřejmostí, že půjdu na VŠ studovat němčinu, tento jazyk mě strašně bavil již od základky. Naši si asi mysleli, že stejně hladce mi půjde vysoká, resp. to si asi úplně nemysleli, prostě si říkali, že vysokou určitě vystuduju. Je potřeba zmínit, že naši jsou RNDr.

Hele, Vilemíno, to vytučněné se mi dělo (a děje, naštěstí míň) taky. Jenom mě nikdy nenapadlo tahat do toho medicínsko-průmyslový komplex. Myslím si, že většina NORMÁLNÍCH byvších či současných studentů ne zcela nenáročných škol si podobné pocity vybaví taky.
A možná, že bys mohla být snášenlivější. Vůči bývalým spolužákům i vůči sobě.

Franz Kafka

Není tady

#33 20. 9. 2011 13:01

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Vilemína napsal(a):

Revliba napsal(a):

To myslíš vážně? lol Tak to je důvod se deptat, to jo, to je opravdu důvod mít titul. Jen aby ti pak ten titul k něčemu byl. Ono to není jen o známkách, trojky a čtyřky může mít i člověk, kterej je intelektuálně daleko nad tebou, to tě nenapadlo?
Spolužačka se samýma, vydřenýma jedničkama na základce, byla na střední škole totálně vydřená, protože jí rodiče vtloukali do hlavy, že ona na to má, že když měla samý, musí mít zase samý a musí jít na VŠ. Protože jiná její spolužačka měla trojky, dělá střední a jde taky na VŠ. Jo, ta s horšíma známkama měla v hlavě víc, než jedničkářka. A o tom to je, známky ve škole jsou velice  relativní pojem.
Mmch, ta jedničkářka nakonec nedodělala ani tu střední, přešla na učební obor, na prodavačku, ta trojkařka má dvě VŠ.
Tož tak, Vil.

Není tady

#34 20. 9. 2011 13:13

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Revliba napsal(a):

Vilemína napsal(a):

Revliba napsal(a):

Aha a zkusila sis to představit,teda jako opravdu zhmotnit?..Zkus to...co se pak stalo dál,s tebou?

Jak jako zhmotnit? Predstavit ,to chapu ,ale zhmotnit?

Není tady

#35 20. 9. 2011 13:24

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Vilemína napsal(a):

Pak jste se shodli, že na mě rodiče tlačí a mít VŠ není mé rozhodnutí. No, já jsem byla premiantka na střední škole, bylo samozřejmostí, že půjdu na VŠ studovat němčinu, tento jazyk mě strašně bavil již od základky. Naši si asi mysleli, že stejně hladce mi půjde vysoká, resp. to si asi úplně nemysleli, prostě si říkali, že vysokou určitě vystuduju. Je potřeba zmínit, že naši jsou RNDr.

Teda Vilemino! Prosim te uvedom si, ze delas jen zkousku z nemciny. Ja se divim. Na jazyky nejsem. Nemcinu jsem nenavidela od zakladky, ne jako ty, ktera se o ni zajimala. Na stredni jsem opravdu nebyla premiantka, byla jsem na propadnuti z latiny. Nesnasim to. Jazyky jsem nikdy intenizivne nestudovala jen sem asi 10 mesicu (?) chodila do kurzu na Goethe diplom.

Ty mas dlouhou "nemeckou" karieru. A ty ted delas zkousku C1 !  To preci nemuzes nemcine udelat, takhle se na ni vyflaknout. Prece premiantka jako ty to zvladne, ne? To ses u toho celeho procesu nikdy neucila? Urcite ano a urcite hodne, ted je to  to samy, vzdyt mas cas. A mozek ti urcite funguje.

mam pocit , ze panikaris, a to nezvladas a delas si vlastni situaci jeste horsi. Zacni s tim co je pro tebe nejlehci.

Fakt se rouhas. A to je blbost.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#36 20. 9. 2011 13:27

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Vilemína napsal(a):

Vilemíno, netuším, proč by to, že se nechytáš na první hodině přípravného kursu k mezinárodnímu jazykovému certifikátu, mělo vést k tomu, že bys neměla titul. Nota bene, když  už ho máš teď. hmm

Franz Kafka

Není tady

#37 20. 9. 2011 13:29

lea64
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem kdysi nemohla udělat poslední zkoušku na VŠ, prostě mi to nešlo. Do toho jsem ještě onemocněla boreliózou. Zkoušku jsem nakonec udělala, ke státnicím místo v červnu jsem šla v říjnu a školu jsem dokončila. A co se stalo? Vůbec nic, nikoho nikdy nezajímalo proč jsem skončila později.
Připravíš se na únor, vždyť je to jedno.

Upravil(a) lea64 (20. 9. 2011 13:31)

Není tady

#38 20. 9. 2011 13:35

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Bramborka napsal(a):

Já myslím, že na to Vilemína má. Jen si to musí trochu přebrat a přerovnat.

No a jsme přesně u toho bramborko.
Ono věčné: on/ona by mohl/a, KDYBY CHTĚL/A.... to je pěkně hnusná past.
Ve finále to pak končí tak, že na to dotyčný prostě nemá.

Intelektuálně, pílí a pracovitostí na to Vilemína má levou zadní. Jenže s tím "přebráním a přerovnáním" na to prostě nemá ani náhodou.
Ä dokud se nenaučí naslouchat a respektovat i hlasy, které jí říkají pro ni nepříjemné věci, tak nikdy ani mít nebude.
Někdy je potřeba smířit se nejprve právě s tímhle, naučit se žít se svými omezeními, se svými bloky a bubáky. Když je příjmeme, lépe se nám pak s nimi "komunikuje". Když příjmeme vlastní "nedostatečnost a neschopnost", tak pak si prostě mužeme říci: no a co jako? Nohu za krk si kvůli tomu nedám a ostatní můj život nežijí, je důležité jen to, co chci já stolt

Blbý ovšem je, když chci jen fňukat, obviňovat sebe i ostatní a vynucovat si tak pozornost. To je celkem konečná a nejeden talent se v tom utopí.

Vilemína tu zdaleka naní ani první ani poslední, kdo tu v přímém přenosu manifestuje, jak nemá na to, aby zvládla svůj život. A to i přesto, že je to velmi chytrá a pracovitá holka. Řekla bych spíš, že právě proto...

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#39 20. 9. 2011 13:44

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Vilemína napsal(a):

ale nesnesupředstavu, že by např. nějaký spolužák ze střední školy, který měl běžně trojky čtyřky, měl titul a já ne.

Srovnávat se s druhými je cesta do pekel.
Tohle je vzorec chvování na zhroucení a nedivím se, že se z toho i hroutíš.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#40 20. 9. 2011 13:46

mia
♥♥♥♥♥♥-

Vilemína napsal(a):

Revliba napsal(a):

...takže tvým hnacím motorem je obyčejná ješitnost... va

Není tady

#41 20. 9. 2011 13:59

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Vilemína napsal(a):

ale nesnesupředstavu, že by např. nějaký spolužák ze střední školy, který měl běžně trojky čtyřky, měl titul a já ne.

Srovnávat se s druhými je cesta do pekel.
Tohle je vzorec chvování na zhroucení a nedivím se, že se z toho i hroutíš.

Takže seš to nakonec Ty, kdo titul musí mít! Rodiče je jen výmluva, někde si psala, že vlastně matka s otcem jsou citově chladní. Takže, je to jen tvoje představa děvčete s titulem a chlapcem po boku. Ty se někam suneš, ale tělo se vzpírá....proto ty černé myšlenky, ataky deprese. Jo, to budeš mít pořád, pokud se budeš stále prát sama se sebou a nebudeš k sobě upřímná.

Není tady

#42 20. 9. 2011 14:05

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Bramborka napsal(a):

Já myslím, že na to Vilemína má. Jen si to musí trochu přebrat a přerovnat.

No a jsme přesně u toho bramborko.
Ono věčné: on/ona by mohl/a, KDYBY CHTĚL/A.... to je pěkně hnusná past.
Ve finále to pak končí tak, že na to dotyčný prostě nemá.

Intelektuálně, pílí a pracovitostí na to Vilemína má levou zadní. Jenže s tím "přebráním a přerovnáním" na to prostě nemá ani náhodou.
Ä dokud se nenaučí naslouchat a respektovat i hlasy, které jí říkají pro ni nepříjemné věci, tak nikdy ani mít nebude.
Někdy je potřeba smířit se nejprve právě s tímhle, naučit se žít se svými omezeními, se svými bloky a bubáky. Když je příjmeme, lépe se nám pak s nimi "komunikuje". Když příjmeme vlastní "nedostatečnost a neschopnost", tak pak si prostě mužeme říci: no a co jako? Nohu za krk si kvůli tomu nedám a ostatní můj život nežijí, je důležité jen to, co chci já stolt

Blbý ovšem je, když chci jen fňukat, obviňovat sebe i ostatní a vynucovat si tak pozornost. To je celkem konečná a nejeden talent se v tom utopí.

Vilemína tu zdaleka naní ani první ani poslední, kdo tu v přímém přenosu manifestuje, jak nemá na to, aby zvládla svůj život. A to i přesto, že je to velmi chytrá a pracovitá holka. Řekla bych spíš, že právě proto...

Na naučení k tomu testu určitě má. Jestli to udělá nebo neudělá, je jen její.
S tím přebráním: Zdá se mi, že pro Vilemínu není němčina jen tak nějaký jazyk, ale symbol. Svým způsobem symbol jí samé a jejího života. Pro ne zcela jisté trošičku těžkopádná, maličko nepůvabná, poskytující jistotu poměrně vypracovanou gramatikou, .......... to je teď.
Ta zkouška možná symbolizuje průnik slovem i písmem do světa Heineho, Schillera, Morgensterna, Wittgensteina, Thomase Bernharda, Hanse Arpa, mladých berlínských skvoterů........ Prostě spousty takových, kteří jí mohou být cizí i v češtině.
Přebrat a přerovnat to, že i když je šprtna, nemusí vědět a umět všechno, a přitom to, co neví a neumí, nemusí být špatné a špatně. Že nic nebude definitivní, jazyk se jí bude měnit pod rukama a vždycky jí někdo na něčem může nachytat. Že opravdu dobří potřebují lehkost. A to všechno i v té němčině ........ Teď se jí to na první hodině tak trošičku zjevilo. Je fajn, že má nástroj, na němž se to může učit .......

Franz Kafka

Není tady

#43 20. 9. 2011 14:25

mia
♥♥♥♥♥♥-

Bramborka napsal(a):

.... Že opravdu dobří potřebují lehkost ........

Tohleto je, myslím, docela zásadní věta.

Jenže pro toho, kdo toto nemá "dáno", je asi hodně těžké se toho dobrat...

Není tady

#44 20. 9. 2011 14:26

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Vilemína napsal(a):

S timhle strasakem Vilemino,to nebude prochazka ruzovym sadem.
Byt Tebou udelam mu pa pa. big_smile

Není tady

#45 20. 9. 2011 14:36

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Vil, víš, že přesně tohle mě napadlo, že vaši jsou doktoři přírodních věd. Ale to, že vaši jsou RNDr, přece neznamená, že ty taky MUSÍŠ mít titul. I když, v kruzích tvých rodičů možná ano.
Vil, ty jsi ztracená, tak se deptej, muč se, mysli na smrt, trp depresema, hlavně že budeš mít titul, ty to natřeš trojkařům ze školy, rodiče budou mít dceru s titulem, co na tom, že z ní bude možná psychická troska. A co myslíš, že budeš pak dělat, učit? Na to s nabouranou psychikou zapomeň, děcka to vycítí a šetřit tě nebudou. Budeš mít titul a budeš mít nervy a psychiku totálně v háji. Gratuluju.
Moje jedna spolužačka, jedináček, moc hodná holka, otec MUDr, matka taky nějaká RNDr, holka měla problémy už na základce, nacpali ji na gympl, protože kdo neměl titul, nebyl, podle nich, na úrovni. Na rodičáku se chovali, jako by byli elita národa, ani nepozdravili ostatní rodiče, protože byli pod jejich úroveň. Jak to dopadlo? Holka nedokončila ani prvák, šla na nějakou zahradnici, nervově labilní, deprese a co, mohla poděkovat svým rodičům, je že jí vštěpovali, že kvalitní člověk je jen ten, co má titul, ona přejala jejich myšlení, až se z toho zvencla.
Tak studuj, dělej rodičům radost, když jsi takhle šťastná, těší tě to a vidíš v tom svoji perspektivu.
Myslíš, že rodiče s titulama musí mít titulovaný děti? Rozumný rodiče ne, nerozumný, ambiciózní a zaslepení ano.
Jenže ty nejsi ani šťastná, ani spokojená a evidentně ti to nejde nijak lehce, děláš to jen proto, že vaši mají titul, vaši to chtějí a vaši ti vštípili, že musíš mít školu, když ji mají i ti "horší". A tys tu jejich filosofii pojala za svou a řídíš se tím, ne tím, co bys skutečně sama chtěla, co podvědomě cítíš, že bys chtěla. Ty tady jen předáváš dál názory, který jsi přejala doma a ne který jsou tvoje vlastní. Možná si to ani neuvědomuješ, nejsi sama za sebe.
Co je pro tebe důležitější? Abys byla psychicky v pohodě a cítila se dobře nebo aby měli rodiče radost a byla spokojení, žes jim splnila jejich přání?
A rodiče, kterým skutečně záleží na jejich dítěti a mají ho rádi, nepřeceňují jeho schopnosti a je jim přednější jeho zdraví, než jejich sen v podobě titulu z VŠ.

Není tady

#46 20. 9. 2011 14:44

majkafa
Host

Vilemína napsal(a):

Revliba napsal(a):

Tohle je naprosto výmluvné a varující. To mluví za vše. Ne rodiče, ale Vilemína si to dělá sama.

Ona ještě neví, že v životě jsou často použitelnější a úspěšnější právě ti trojkaři nebo čtyřkaři, než školní premianti. Že o premiantství to není.

Upravil(a) majkafa (20. 9. 2011 14:49)

#47 20. 9. 2011 14:49

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Já myslím, že tuhle teorii vštípili Vilemíně rodiče, jak píše, rodiče chtějí, rodiče ji nutí, kdyby to neudělala, nutili by ji to dělat dál, přesto, že ona už cítí, že by na to neměla.
Není to její  myšlení, je to myšlení převzaté do rodičů.

Není tady

#48 20. 9. 2011 14:55

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Vil a jaktože tvůj bratr je také na neurolu a bere běžně 3 naráz?Jestli jsem něco přehlédla,omlouvám se za offtopic

Není tady

#49 20. 9. 2011 14:56

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

mia napsal(a):

Bramborka napsal(a):

.... Že opravdu dobří potřebují lehkost ........

Tohleto je, myslím, docela zásadní věta.

Jenže pro toho, kdo toto nemá "dáno", je asi hodně těžké se toho dobrat...

To určitě. Ale já myslím, že nikdo nemá dáno všechno. Vilemína by zase mohla mít tu preciznost, jíž je také třeba. Bez té je pak všechno ....."tak nějak". A tohleto tak nějak je zdrojem nedorozumění a pro jazyk cestou do pekel. Ostatní se dá doplnit, "vypracovat". Jen je dobré vědět "co mám" a co potřebuju a získat to se dozvím tím, čemu se říká práce a učení a tak. Jinak to nejde. Ono je asi té pracovitosti víc typů a některá je, ač efektní, zcela na prd.

Franz Kafka

Není tady

#50 20. 9. 2011 14:58

majkafa
Host

Když má dcerka byla v první třídě, předvolala si mě učitelka. Stará paní před důchodem, postrach školy. Řekla mi, co všechno a jak mé dceři nejde a že si myslela, že když rodiče jsou VŠ (btw BM není, skončil ve třeťáku), tak že očekávala, že to bude lepší. To koukala, jak jsem ji srovnala. Jestlipak kvůli tomu, že rodiče mají VŠ je dítě POVINNO být dokonalé? va A co to vůbec je, ta dokonalost?
Má dcerka, když si ve škole zvykla, si vše hezky srovnala a maturovala s jednou dvojkou. Tím nechci říct, že to tak musí být.
Dle mého názoru je nejdůležitější, aby člověk žil tak, aby byl spokojený sám se sebou. A ne aby s ním byli spokojení ti kolem a on se topil. A taky ne tak, aby si stanovoval nereálné cíle sám pro sebe a pak sám sebe mučil za to, že jich není schopen dosáhnout.
Aby byl k sobě realistický, laskavý a přijímal se takový, jaký je. Aby na svých nedostatcích, které chce změnit, pracoval, ale nemučil se, pokud se mu je změnit nepodaří.
Jsme tady na světě chvilku. Tak žijme tady a teď, tuto vteřinu, tak, aby nám samotným bylo dobře. Pokud to máme v sobě srovnané, budeme současně žít v tu chvíli tak, aby bylo dobře s námi i těm kolem nás.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí