Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#276 24. 9. 2011 20:24

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

Re: Psychické zhoršení způsobila škola

zaseuz napsal(a):

Revliba napsal(a):

zaseuz napsal(a):

Tak to je moc dobře , že vám tak pomáhají.

A teď si představ že by dospěl a v krizi by jediná jeho pomoc byla diskuze na Babinetu s lidma, kteří tu nemoc neznají a návykový Neurol od psychiatra .........ty netrpíš , když to čteš ?

Mně už se celkem daří nechávat situace plynout a nezasahovat ,ale v tomhle případě mi to jde těžko , když to žiju.

Asi mám výhodu,že pokud zjistím,že to je jak do dubu,umím to vypustit...naučila jsem se to i v práci,řeknu 2x,vyjímečně po třetí..pokud jsou nadále rezistentní,už dál neřeším...faktem je ,že každý z nás má de fakto právo žít si svůj život,jak chce...

No jo holka .........jenže já jsem odolávala léčbě mnoho let a rozbila se mi rodina a přišla jsem skoro o všechno a NIKDO  se nenašel, kdo by tlačil ..........všichni to nechávali plynout smile) smile)
Taky to mohlo doplynout k Nuseláku a moje dvě děti by vychovával rozhozenej Asperger, kterej při každým problému mlátil hlavou do zdi a fackoval se a měl vysokou školu s červeným diplomem........smile) Byla jsem malej kousíček od toho Nuseláku.

Vidíš a zvládla jsi to sama a bez toho tlačení,který bys třeba tenkrát tolik potřebovala...asi jsi hodně statečná a silná holka...jen se asi pořád bojíš (vůbec se ti nedivím) a to ti podsouvá roli Matky Terezy,co přeci musí otevřít oči,těm,co nevidí...
Jenže jak je psáno níže,zákonitě se to bude obracet proti tobě..lidé jsou hodně různě nastavení a to,co logicky vidíš ty,oni třeba vůbec nevidí...a tak jim nezbývá než se zlobit a zlobit a obviňovat...obzvlášť ty,co se snaží pomoci...
Je to ošidné a pro tebe to může být v konečném důsledku velmi zraňující...na závěr,abych dlouho nežvanila...nevyžádaná pomoc se nevyplácí...ahoooj

Není tady

#277 24. 9. 2011 20:30

nokturno
♥♥♥----

Zaseuz, rozumím ti. Člověk, který projde tímto peklem nemůže říci, že skončí, protože Vilemína neposlechne. Jednáš srdcem, ikdyž tě to vysiluje, ale mnohem horší by bylo pro tebe mlčet. Jenom mi zajímá, jak píšeš, že se nikdo nepostaral o tebe a ty jsi celý roky bojovala....kdy nastal ten zlom, jaký byl pro tebe impuls ke změně?

Není tady

#278 24. 9. 2011 21:38

zaseuz
Zablokovaný

To já přece vím, že nevyžádaná pomoc někdy i ublíží . Spíš je to o Beranovi , Beran mívá sociální cítění a jede jak buldozer , nevidí neslyší a dělá co považuje za vhodný .
Nezvládla jsem nic, jen jsem potkala pychiatra, kterej ještě nebyl vyhořelej a neřek si, tady to nemá cenu ................a dával mi lék každý týden v ordinaci , než jsem dostala náhled .Rok mě krmil lékem u sebe v ordinaci každej tejden a zvítězil .
A sme u toho , byl asi pátej v pořadí, proč to nemohli udělat ti předtím?Jak víte, že zrovna vy nemáte tu roli zachránce ?
To je ta věčná otázka o který se tu bavíme pořád dokola .
Vilemína o tu pomoc tady přece požádala .

Není tady

#279 24. 9. 2011 22:03

Revliba
♥♥♥♥♥♥-

zaseuz napsal(a):

To já přece vím, že nevyžádaná pomoc někdy i ublíží . Spíš je to o Beranovi , Beran mívá sociální cítění a jede jak buldozer , nevidí neslyší a dělá co považuje za vhodný .
Nezvládla jsem nic, jen jsem potkala pychiatra, kterej ještě nebyl vyhořelej a neřek si, tady to nemá cenu ................a dával mi lék každý týden v ordinaci , než jsem dostala náhled .Rok mě krmil lékem u sebe v ordinaci každej tejden a zvítězil .
A sme u toho , byl asi pátej v pořadí, proč to nemohli udělat ti předtím?Jak víte, že zrovna vy nemáte tu roli zachránce ?
To je ta věčná otázka o který se tu bavíme pořád dokola .
Vilemína o tu pomoc tady přece požádala .

Sice nevím ke komu konkrétně mluvíš,pokud používáš množné číslo,ale já osobně tu roli přijmout nechci,je to má volba..můžu napsat svůj názor,postrčit,ale dál to vnímám tak,že nemám právo někomu do něčeho mluvit...ale HLAVNĚ...já vědomě chci být zachráncem sama sobě stolt
A co se týče toho druhého vytučněného...jestli si dobře vybavuji,jediná konkrétní prosba o pomoc ze strany Vilemíny vyzněla ve smyslu návodu na sebevraždu...sad
Jinak otázka natrefení na kvalitního odborníka je jistě dílem náhody,ale taky vlastního úsilí a snahy..
Evidentně jsi tenkrát bojovala a hledala...pomoc..ne návod k sebevraždě

Není tady

#280 25. 9. 2011 17:30

agewa
♥♥♥♥♥♥-

zaseuz napsal(a):

Revliba napsal(a):

zaseuz napsal(a):

Tak to je moc dobře , že vám tak pomáhají.

A teď si představ že by dospěl a v krizi by jediná jeho pomoc byla diskuze na Babinetu s lidma, kteří tu nemoc neznají a návykový Neurol od psychiatra .........ty netrpíš , když to čteš ?

Mně už se celkem daří nechávat situace plynout a nezasahovat ,ale v tomhle případě mi to jde těžko , když to žiju.

Asi mám výhodu,že pokud zjistím,že to je jak do dubu,umím to vypustit...naučila jsem se to i v práci,řeknu 2x,vyjímečně po třetí..pokud jsou nadále rezistentní,už dál neřeším...faktem je ,že každý z nás má de fakto právo žít si svůj život,jak chce...

No jo holka .........jenže já jsem odolávala léčbě mnoho let a rozbila se mi rodina a přišla jsem skoro o všechno a NIKDO  se nenašel, kdo by tlačil ..........všichni to nechávali plynout smile) smile)
Taky to mohlo doplynout k Nuseláku a moje dvě děti by vychovával rozhozenej Asperger, kterej při každým problému mlátil hlavou do zdi a fackoval se a měl vysokou školu s červeným diplomem........smile) Byla jsem malej kousíček od toho Nuseláku.

a jsi si jistá, že když jsi odolávala léčbě ( tzn, že ses vlastně léčit nechtěla), že kdyby někdo tlačil, že by ses začala léčit? Co kdyby se to naopak ještě zhoršilo ? Dokud jsi ty sama nechtěla ( rok jsi chodila si pro léky ) neměl nikdo šanci ti pomoci . Ani mírně ani silou.

Není tady

#281 25. 9. 2011 18:14

zaseuz
Zablokovaný

Agewo kdyby k pacientům všichni přistupovali jak píšeš , že se budou léčit až budou chtít , lítali by po ulicích schizofrenici Heidingerové a stříleli do lidí  smile) smile)
To přece nejde čekat až člověk, která má psychozu se začne sám léčit , mohl by ublížit sobě nebo jiným.Ten člověk totiž nemá náhled , netuší , co s ním je, je to pro něj všechno realita , hlasy, halucinace .takže tlačit na něj , jakkoliv, třeba lstí , je pro něj pomoc . A to přesně udělal můj doktor.

Vilemína má jinou diagnozu ,ale svým způsobem taky trošku nemá náhled nad svou situaci . Znám Aspergery , kteří sice psychozu nemají ,ale nehnete s nima ani párem volů, baví se svými ujetými často nebezpečnými koníčky ....... taky je potřeba je nějak šikovně ovlivňovat , motivovat ,aby si dali říct .

Upravil(a) zaseuz (25. 9. 2011 18:30)

Není tady

#282 25. 9. 2011 19:00

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

zaseuz napsal(a):

To přece nejde čekat až člověk, která má psychozu se začne sám léčit , mohl by ublížit sobě nebo jiným.

Já ti rozumím a souhlasím s tebou, že jsou chvíle a případy, kdy je třeba převzíít zodpovědnost za druhého člověka se všemi důsledky z toho plynoucími.
Jen si nemyslím, že tím případem je právě virtuální Vilemína.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#283 26. 9. 2011 13:21

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Dopoledne jsem byla na kontrole u psychiatra. Probrala jsem s ním situaci ohledně školy a C1 zkoušky. Vzdát to a skončit školu by prý byla největší hloupost, kterou bych teď mohla udělat. Ptala jsem se ho na Aspergerův syndrom. Ten prý určitě nemám.

Není tady

#284 26. 9. 2011 14:19

zaseuz
Zablokovaný

Vilemína napsal(a):

Dopoledne jsem byla na kontrole u psychiatra. Probrala jsem s ním situaci ohledně školy a C1 zkoušky. Vzdát to a skončit školu by prý byla největší hloupost, kterou bych teď mohla udělat. Ptala jsem se ho na Aspergerův syndrom. Ten prý určitě nemám.

Ale máš a máš hlavně mizernýho psychiatra , protože normální psychiatr nepředepisuje mladým lidem Neurol , jako to dělá ten tvůj, protože ví , jak je to nebezpečný .
Většina psychiatrů Aspergera osobně nezná , například můj psychiatr má na starost obrovský pražský obvod a nikdy žádného neléčil jako diagnozu AS..Naopak na mě jednou vyzvídal, jaké má dcera léky, učí se ode mně smile) smile)

Tobě jde hlavně o to , abys tu mohla občas z lidí sát energii a když bys byla diagnostikovaná , už by to nešlo, poslali by tě za odborníkem , který tomu rozumí líp.

Není tady

#285 26. 9. 2011 17:11

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Psychiatr ještě poznamenoval o Aspergerovi, že je to teď strašně módní záležitost. Ubezpečil mě, že ho určitě nemám. Předepsal mi Neurol 0,25, protože mám teď úzkosti. Budu ho brát nějaký čas pravidelně. Od příštího týdne mi začíná jóga, ta mi na psychiku moc pomáhá, moc se tam těším.

Není tady

#286 26. 9. 2011 17:17

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Vilemíno, Aspergera podle mě zcela určitě nemáš smile Na Neurol jako takový se dívám velmi skepticky, ale věřím, že když Ti ho předepsal Tvůj psychiatr, tak asi ví, co dělá hmm

Jógu Ti chválím a doporučovala bych Ti, aby ses jí věnovala pravidelně stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#287 26. 9. 2011 19:46

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

Vilemína napsal(a):

No vida! Vzdyt mas nemcinu rada a tak dlouho! Jen do toho.

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#288 27. 9. 2011 17:54

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

Vilemína napsal(a):

Od příštího týdne mi začíná jóga, ta mi na psychiku moc pomáhá, moc se tam těším.

Peknyyyyy big_smile

O jakou jogu se jedna? (Zvedava su. )big_smile

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#289 29. 9. 2011 11:58

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

Arcanum napsal(a):

Vilemína napsal(a):

Od příštího týdne mi začíná jóga, ta mi na psychiku moc pomáhá, moc se tam těším.

Peknyyyyy big_smile

Normální klasická jóga pro začátečníky a mírně pokročilé.

Není tady

#290 29. 9. 2011 12:06

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Vil,
joga je ale siroky pojem. smile

Není tady

#291 29. 9. 2011 12:11

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Vilemína napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Vilemína napsal(a):

Peknyyyyy big_smile

Normální klasická jóga pro začátečníky a mírně pokročilé.

joga je fajn, jak dlouho na ni chodíš ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#292 29. 9. 2011 14:44

Vilemína
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

Už čtvrtým rokem. Chodím do Lužánek (Brňáci vědí, kde to je). Je to jóga pro začátečníky a mírně pokročilé, žádné jiné přívlastky to nemá. Cvičíme tam fakt základy, dýcháme, vždycky mě to příjemně nabudí. S jógou jsem začala na VŠ, na Masarykově univerzitě to funguje tak, že každý (vyjma kombinovaných studentů) musí na bakaláři splnit dva kredity z tělocviku. Já si z široké nabídky vybrala právě jógu. Pak jsem měla rok pauzu a následně jsem začala chodit do Lužánek.

Není tady

#293 29. 9. 2011 14:51

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Pojem joga znamena -spojeni.
Existuje nespocet druhu jogy. Pod pojmem joga si dovedu predstavit mnoho rozdilneho. smile

Tak asi tak Vilco.  big_smile

Není tady

#294 29. 9. 2011 15:16

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Vilemína napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Už čtvrtým rokem. Chodím do Lužánek (Brňáci vědí, kde to je). Je to jóga pro začátečníky a mírně pokročilé, žádné jiné přívlastky to nemá. Cvičíme tam fakt základy, dýcháme, vždycky mě to příjemně nabudí. S jógou jsem začala na VŠ, na Masarykově univerzitě to funguje tak, že každý (vyjma kombinovaných studentů) musí na bakaláři splnit dva kredity z tělocviku. Já si z široké nabídky vybrala právě jógu. Pak jsem měla rok pauzu a následně jsem začala chodit do Lužánek.

taky jsem chodívala, kdysi. cítila jsem se po ní líp smile
je dobře, že tě to baví.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#295 29. 9. 2011 18:09

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Vilemíno, taky chodím na jógu, asi 2 roky jsem vynechala, ale stýskalo se mi. Už jsem byla 2x a je to hrozně příjemné.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí