|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Pandorraa napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Lidé zemského znamení neradi opouštějí svůj domov, nejsou to světoběžníci, v cizině a bez svých blízkých nejsou šťastni. Mají jiné priority než cestování. Nemají to tak pochopitelně všichni, vyjímky potvrzují pravidlo, ale je to jeden ze znaků zemských znamení.
Radeji bych to prave nejen kvuli temto vyjimkam netvrdila,ze je neco dano znamenim.
Páni, hir, ty jsi ale trdlo
Paaaani ,to jsou veci na tom svete.
......trubicko. 
Není tady

Vším co tady píšeš Vilemíno , jen potvrzuješ , že máš Aspergerův syndrom, ale z neznámých důvodů to nechceš řešit ........
Znám Aspergery , kteří cpou svoje potíže lidem na každým kroku, přímo exhibují a jsou zaehleděni na sebe , chtějí být středem pozornosti ,ale tady Aspergera nikdo nezná, takže se k tomu težko můžou vyjadřovat .
Odbormíci se shodují, že Aspergerův syndrom měl i Einstein, Jung, Kafka, Newton, Bill Gates, Nietzsche, Mozart , Varhol atd a představ si, že většinu těch lidí nikdo nevyšetřoval, přesto to o nich odborníci tvrdí , nemusí je znát osobně .
Čím víc tady o sobě napíšeš tím víc do diagnozy zapadáš .Například šikana na škole(viz téma na Dětech, kde o tom píšeš), rituály, záchvaty vzteku (zfacukuju se), opakované deprese, loupání tramvaje a podobné podivnosti atd .
Bylo by lepší , kdyby sis nechala zjistit pořádně svou diagnozu a od toho se odpíchla . Tady to lidi neznají a pochybuju , že až budeš mít problémy v práci , že ti to Modroočka tam půjde vyžehlit .........zatímco treapeut pro autisty tohle běžně dělá a spoutu těch lidí udrží v práci i přes potíže a výkyvy .
Máš zodpovědnost i za druhé lidi, chceš si pořídit rodinu a jsem zvědavá, kdo pomůže tvojí dcerce až se před ní budeš kvůli každý prkotině fackovat a trhat si nehty .
Myslím, že bys nechtěla, aby tvoje děti v tomhle žily a proto bys to měla včas řešit . Člověk by měl myslet i na druhé lidi , nejen na sebe ,ale to právě autista nezvládá ....ten řeší hlavně sebe ..
Myslím že chodit do práce a při každém výkyvu se cpát Neurolem je cesta do pekel........skutečně se mi v životě nestalo, že by mi můj psychiatr, nebo dcery psychiatr nabídl Neurol, rozumnej doktor to mladým lidem vůbec nedává .
Upravil(a) zaseuz (24. 9. 2011 14:48)
Není tady
zaseuz napsal(a):
.....a představ si, že většinu těch lidí nikdo nevyšetřoval, přesto to o nich odborníci tvrdí , nemusí je znát osobně .
To je psina
. Nikdo je nevysetroval ale odbornik potvrdil-tvrdi. Mno jo no. 
Není tady
Vilemína napsal(a):
Ztroskotalo to na mém strachu.
A o to tu vskutku bezi. Zejo Pan? 
Není tady

Arcanum napsal(a):
zaseuz napsal(a):
.....a představ si, že většinu těch lidí nikdo nevyšetřoval, přesto to o nich odborníci tvrdí , nemusí je znát osobně .
To je psina
. Nikdo je nevysetroval ale odbornik potvrdil-tvrdi. Mno jo no.
Proč se pořád vyjadřuješ k věcem o kterých nemáš vůbec znalosti ?
Jde přece o to, aby Vilemína zlepšila svůj život a ne o to se tady předvádět a být za každou cenu v opozici .
Důležité je, že takový člověk je pak chráněný , má vždycky kam jít a dostane tam konkrétní pomoc od odborníka, ne Neurol a rady naprostých laiků.
Například můj synovec má projevy AS a rodiče s ním nikam nešli , pze by přece měl diagnozu PROBOHA .......takže jinak chytrej kluk propadl u maturity a ted je mu 28 let a začíná třetí vysokou školu , protože pro výkyvy ze dvou vypadl , rodiče ho živí.
Moje dcera , která je od 15 let v péči odborníků , udělala i přes maléry střední školu na výborné známky (například v afektu si nenafackovala , ale napadla fyzicky profesora .)
A ted pokračuje na vysoké, studuje až na občasné výkyvy normálně a chodí pravidelně k psychologovi , který se v těch dětech přesně vyzná.
Dokonce má psychologa , který je pro ty děti na telefonu , což se málokdy vidí .
Není tady
Takhle zaseuz: Nejrve by jsi mela byt schopna umet porozumet tomu co tu pisu,nez zacnes delat zavery ze svych domnenek. 
Není tady

Arcanum napsal(a):
Takhle zaseuz: Nejrve by jsi mela byt schopna umet porozumet tomu co tu pisu,nez zacnes delat zavery ze svych domnenek.
Ty jsi hodně osamělý člověk Hir, cítím to a máš málo seberealizace, potřebuješ na sebe strhnout pozornost a pro druhé lidi už ti nezbývá energie , vůbec tě nezajímají, hlavní a jediná hrdinka jsi vždycky ty .
)
Připomínáš mi Morphea , neustálé spamování o ničem , jen abys byla vidět .
Upravil(a) zaseuz (24. 9. 2011 15:41)
Není tady
zaseuz napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Ty jsi hodně osamělý člověk Hir, cítím to a máš málo seberealizace, potřebuješ na sebe strhnout pozornost a pro druhé lidi už ti nezbývá energie .
Aha klasika
....a nahle je to tu o dalsich domnenkach teto velike odbornice.
Byt Tebou zamerim se na sve domnenky. 

Není tady
zaseuz napsal(a):
Připomínáš mi Morphea , neustálé spamování o ničem , jen abys byla vidět .
To je vskutku zajimave Morphe. 
Není tady
Asi takhle: kdybych byla v situaci Vilemíny, budu hledat tak dlouho, až najdu.
Faktem ale je, že já v její situaci nejsem a hlavně: ona není v té mojí, přemýšlí jinak, nevidí to, co vidím já, co vidí hir, co vidí Rozmarila, co vidí kdokoliv další z nás zde...
Vidí jen to, co vidí a s tím pracuje.
Naslouchá jen tomu, od koho si může a je schopna něco vzít, ostatní naprosto eleminuje. Že nedovede přemýšlet i nad tím, co jí "nevoní", to je fakt, který je prostě spojený s její "nemocí".
A nikdo z nás tady s tím nic nenadělá. Když ona nebude chtít, na žádné další vyšetření nepůjde.
My s tím můžeme nesouhlasit, můžeme proti tomu protestovat, můžeme se tomu podivovat, ale to je asi tak všechno, co můžeme 
Já sama za sebe se na to klidně vykašlu, protože nežiju její život a svou energii jsem se naučila vkládat jen tam, kde to má nějaký efekt.
Tady to pro mne má přínos pouze v tom, že čas od času mohu pozorovat "cvrkot" a tak si ověřovat správnost nebo omylnost svých "domněnek" 
Cynické?
Nu pro cyniky určitě 
Není tady

To zaseuz
V tuto chvíli zaseuz začínáš zbytečně napadat Arc,která nemá ani páru...je to naprosto zbytečné,dle mých zkušeností je lepší v určitou chvíli opustit jeviště než pokračovat v nátlaku..
Vilemína evidentně slyšet nechce a demonstruje,exhibuje..
S autisty a aspergry částečně pracuji a jednoho máme v rodině,vím o čem mluvíš a souhlasím s tebou,ale taky vnímám,že tady je veškerá snaha marná..
Moc držím palce s dcerkou..našeho diagnostikovali ve 2,5 letech a je před ukončením základky a moc šikovnej...Velice důležitá byla podpora celé rodiny ze strany odborníků a tak je kluk vedený,jak má být a všechno funguje:supr:
Není tady
Pandorraa napsal(a):
..... a svou energii jsem se naučila vkládat jen tam, kde to má nějaký efekt.

Kdyz ja osobne dnes vidim neci snahu ,nebo dokonce neci urputnou snahu nekoho presvedcit o svem "spravnem" videni (dle sveho pohledu a tim vytvoreneho sveho nazoru a sveho presvedceni) ,nechtela bych byt uz dnes ,jeste na jeho miste.
Takze v podstate souhlasim,ze je to zbytecne. 
Není tady
Revliba napsal(a):
To zaseuz
..... Arc,která nemá ani páru...je to naprosto zbytečné,dle mých zkušeností je lepší v určitou chvíli opustit jeviště než pokračovat v nátlaku..
O cem mam nebo nemam paru,Ty Revli se nedomyslej. 
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Faktem ale je, že já v její situaci nejsem a hlavně: ona není v té mojí, přemýšlí jinak, nevidí to, co vidím já, co vidí hir, co vidí Rozmarila, co vidí kdokoliv další z nás zde...
Naslouchá jen tomu, od koho si může a je schopna něco vzít, ostatní naprosto eleminuje. Že nedovede přemýšlet i nad tím, co jí "nevoní", to je fakt, který je prostě spojený s její "nemocí".
A nikdo z nás tady s tím nic nenadělá. Když ona nebude chtít, na žádné další vyšetření nepůjde.
My s tím můžeme nesouhlasit, můžeme proti tomu protestovat, můžeme se tomu podivovat, ale to je asi tak všechno, co můžeme
Já sama za sebe se na to klidně vykašlu, protože nežiju její život a svou energii jsem se naučila vkládat jen tam, kde to má nějaký efekt.
Tady to pro mne má přínos pouze v tom, že čas od času mohu pozorovat "cvrkot" a tak si ověřovat správnost nebo omylnost svých "domněnek"
Cynické?
Nu pro cyniky určitě
Jaka Rozmarila? Vzdyt to pises ty sama.
Ame mezi lidi, kteri to vidi stejne jako ty faktnepocitej. Ja nikomu diagnosu na dalku nedelam. co vzi
A ze Vilemina nasloucha jen tomu od koho si muze neco vzit? Proc ne? Ona o tom preci rozhoduje sama ne?
Mimochodem proc se povazujes za zdejsiho mluvciho a mouzivas furt "my"...my muzeme ???
Zkus to rict jako "ja muzu".
Upravil(a) sahleb (24. 9. 2011 16:17)
Není tady
sahleb napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Cynické?
Nu pro cyniky určitěJaka Rozmarila? Vzdyt to pises ty sama.
Ame mezi lidi, kteri to vidi stejne jako ty faktnepocitej. Ja nikomu diagnosu na dalku nedelam. co vzi
A ze Vilemina nasloucha jen tomu od koho si muze neco vzit? Proc ne? Ona to preci rozhoduje sama ne?
No vzhledem k tomu, že jsi v takovém záklonu, nedivím se, že se ti točí hlava a pobíráš, jak pobíráš 
Není tady

Arcanum napsal(a):
Revliba napsal(a):
To zaseuz
..... Arc,která nemá ani páru...je to naprosto zbytečné,dle mých zkušeností je lepší v určitou chvíli opustit jeviště než pokračovat v nátlaku..O cem mam nebo nemam paru,Ty Revli se nedomyslej.
Se nic nedomejšlim,jenom umim číst..
Není tady
sahleb napsal(a):
Jaka Rozmarila? Vzdyt to pises ty sama.
A taky radeji nic takoveho nediagnostikuju. 
sahleb napsal(a):
A ze Vilemina nasloucha jen tomu od koho si muze neco vzit? Proc ne? Ona to preci rozhoduje sama ne?
To ale rikas presne to co rika Pan. 
Není tady

Pandorraa napsal(a):
sahleb napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Cynické?
Nu pro cyniky určitěJaka Rozmarila? Vzdyt to pises ty sama.
A ze Vilemina nasloucha jen tomu od koho si muze neco vzit? Proc ne? Ona to preci rozhoduje sama ne?No vzhledem k tomu, že jsi v takovém záklonu, nedivím se, že se ti točí hlava a pobíráš, jak pobíráš
Ha ha ha ha....promiň Sahleb,ale uznej,že tohle byl od Pan fakt super joke..

Není tady
Revliba napsal(a):
Arcanum napsal(a):
Revliba napsal(a):
To zaseuz
..... Arc,která nemá ani páru...je to naprosto zbytečné,dle mých zkušeností je lepší v určitou chvíli opustit jeviště než pokračovat v nátlaku..O cem mam nebo nemam paru,Ty Revli se nedomyslej.
Se nic nedomejšlim,jenom umim číst..
A ses si tim jista ,ze me umis cist?
Není tady

Ano Pandorro to já přece vím , že nebere a je malá šance, že to vezme, ale vysvětluj mi to , když stačí majiinkej krůček a její život bude mít uplně jinou kvalitu . Jen ten krůček udělat ........kdo tohle má? Když kolabuje v práci neurotik, nebo schizofrenik, nikdo se s ním nemszlí , prostě má diagnozu a letí........ Jen Aspergeři mají tyhle výhody(pokud vím ) , zastání , proč se teda mučit ??
Cynický není se na to vykašlat , je to správně ,ale vydrž to, když jde o jeden krok? Možná ten pocit, že jsem udělala všechno proto aby...........
Je to takovej pocit jako, mě je jedno, jestli to vezmeš ,ale já jsem udělala všechno ,abych měla čistý svědomí ........
)
)
Upravil(a) zaseuz (24. 9. 2011 17:38)
Není tady

Revliba napsal(a):
To zaseuz
V tuto chvíli zaseuz začínáš zbytečně napadat Arc,která nemá ani páru...je to naprosto zbytečné,dle mých zkušeností je lepší v určitou chvíli opustit jeviště než pokračovat v nátlaku..
S autisty a aspergry částečně pracuji a jednoho máme v rodině,vím o čem mluvíš a souhlasím s tebou,ale taky vnímám,že tady je veškerá snaha marná..
Moc držím palce s dcerkou..našeho diagnostikovali ve 2,5 letech a je před ukončením základky a moc šikovnej...Velice důležitá byla podpora celé rodiny ze strany odborníků a tak je kluk vedený,jak má být a všechno funguje:supr:
Tak to je moc dobře , že vám tak pomáhají.
A teď si představ že by dospěl a v krizi by jediná jeho pomoc byla diskuze na Babinetu s lidma, kteří tu nemoc neznají a návykový Neurol od psychiatra .........ty netrpíš , když to čteš ?
Mně už se celkem daří nechávat situace plynout a nezasahovat ,ale v tomhle případě mi to jde těžko , když to žiju.
Není tady
zaseuz napsal(a):
Mně už se celkem daří nechávat situace plynout a nezasahovat ,ale v tomhle případě mi to jde těžko ,
Ano a pak tlacis a tlacis.
Není tady

zaseuz napsal(a):
Revliba napsal(a):
To zaseuz
Moc držím palce s dcerkou..našeho diagnostikovali ve 2,5 letech a je před ukončením základky a moc šikovnej...Velice důležitá byla podpora celé rodiny ze strany odborníků a tak je kluk vedený,jak má být a všechno funguje:supr:Tak to je moc dobře , že vám tak pomáhají.
A teď si představ že by dospěl a v krizi by jediná jeho pomoc byla diskuze na Babinetu s lidma, kteří tu nemoc neznají a návykový Neurol od psychiatra .........ty netrpíš , když to čteš ?
Mně už se celkem daří nechávat situace plynout a nezasahovat ,ale v tomhle případě mi to jde těžko , když to žiju.
Asi mám výhodu,že pokud zjistím,že to je jak do dubu,umím to vypustit...naučila jsem se to i v práci,řeknu 2x,vyjímečně po třetí..pokud jsou nadále rezistentní,už dál neřeším...faktem je ,že každý z nás má de fakto právo žít si svůj život,jak chce...
Není tady

Revliba napsal(a):
zaseuz napsal(a):
Revliba napsal(a):
To zaseuz
:Tak to je moc dobře , že vám tak pomáhají.
Mně už se celkem daří nechávat situace plynout a nezasahovat ,ale v tomhle případě mi to jde těžko , když to žiju.Asi mám výhodu,že pokud zjistím,že to je jak do dubu,umím to vypustit...naučila jsem se to i v práci,řeknu 2x,vyjímečně po třetí..pokud jsou nadále rezistentní,už dál neřeším...faktem je ,že každý z nás má de fakto právo žít si svůj život,jak chce...
No jo holka .........jenže já jsem odolávala léčbě mnoho let a rozbila se mi rodina a přišla jsem skoro o všechno a NIKDO se nenašel, kdo by tlačil ..........všichni to nechávali plynout
)
)
Taky to mohlo doplynout k Nuseláku a moje dvě děti by vychovával rozhozenej Asperger, kterej při každým problému mlátil hlavou do zdi a fackoval se a měl vysokou školu s červeným diplomem........
) Byla jsem malej kousíček od toho Nuseláku.
Upravil(a) zaseuz (24. 9. 2011 19:07)
Není tady
zaseuz napsal(a):
No jo holka .........jenže já jsem odolávala léčbě mnoho let a rozbila se mi rodina a přišla jsem skoro o všechno a NIKDO se nenašel, kdo by tlačil ..........všichni to nechávali plynout
)
)
Taky to mohlo doplynout k Nuseláku a moje dvě děti by vychovával rozhozenej Asperger, kterej při každým problému mlátil hlavou do zdi a fackoval se a měl vysokou školu s červeným diplomem........) Byla jsem malej kousíček od toho Nuseláku.
Bereš si to moc osobně a to zase ubližuje tobě. A to tě může ve finále zase rozhodit.
Tak to vidím já..
Je to ale opravdu na tobě, zda budeš dál "tlačit" a snášet pak "výhrady" ostatních, kteří se na tebe sesypou, protože "tlačíš", tak budou oni "talčit" dvojnásob...
Podle mého názoru je to všechno zbytečně, protože Vilemína k Nuseláku nemíří. Naopak, ona spíš bude mezi těmi, kteří se na tebe "vrhnou", protože soudit i druhé, to jí jde docela od ruky.
Navíc, ona rady nepotřebuje, protože sama nejlíp ví, že AS nemá a zhoršení jejího psychického stavu přece způsobila škola 
Co naděláš. Nic.
Není tady