Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 19. 9. 2011 9:47

alienka1
♥------

jak ziskat zpatky jeho duveru?

Bylo mě 18let, žila jsem na Slovensku, čekala jsem jen na to, az skončím školu. Konečně nastala ta chvíle..chytila jsem noviny a hned první inzerát byl, ze hledají pracovníky do CR. Tak jsem si sbalila kufr a jela jsem. Byla to práce ve fabrice a muj mistr byl ( uz ted to vím ) chlap meho života. Měli jsme spolu krásny vztah, všichni nám ho záviděli, každý říkal, že budeme spolu navěky a já jsem to tak cítila. Byly jsme spolu šastní. Pak se nám naskytla možnost přestěhovat se do jiného většího města, tak jsme neváhali a jeli. Chvíli trvalo až jsme si našli práci, pak se to podařilo. Pracovali jsme každý v jinou dobu a tak jsme se hrozně málo vídali. Do mého života vstoupil jiný muž. Ondra.Po půl roce jsem zjistila, ze ho mám ráda a netrvalo dlouho a s přítelem jsem se rozešla. Byly jsme spolu krásných 8 let.Pamatuji si dodnes na ten den,když se mě zeptal jestli si můžeme promluvit. Tak jsme šli na zahrádku do restaurace a tam se mě jen zeptal jestli někoho mám. Já že ne ( nechápu se doteď proč jsem mu lhala) a taky se mě zeptal jestli ho už nemiluji...já NE. V tu chvíli jsem se viděla po boku Ondru, s kterým bylo všechno tak krásny ( dnes už vím, že to je každý začátek). Přítel se jen v té restauraci zvedl a odešel. Přišel domu a sbalil si kufr a odešel. Ano cítila jsem, že ho pořád miluji,nechápu proč jsem mu lhala a ještě takovým způsobem. Po 4 letech vztahu s Ondrem jsem  porodila kluka. Dnes mu je 6 měsícu a s Ondrem jsme se rozešli. Paradoxem je, že ten bývalý přítel teď bydlí s mojí ségrou. Byly spolu pořád v kontaktu, vždyt se taky znali celou tu dobu. Sestra měla těžký období, tak se domluvili, že budou bydlet spolu. Jsou jen kamarádi. Pořád se ptal na mě, ještě před půl rokem segře brečel na rameni, že by mě chtěl zpátky. Žer nikdy už  nenajde takovou holku jak jsem byla já. Že ho nebaví život atd.  Jak jsme se rozešli s Ondrem tak moje jediná možnost byla,jelikož jsem na mateřské jít bydlet k nim. Nájem bych sama s malým neutáhla. Teď bydlím u ségry, je to teprve měsíc, bydlí tady taky ON. Samozřejmě, že jsem se ptala i jeho jestli bych tady mohla zůstat nějakou dobu a on souhlasil. Vycházíme spolu v pohodě, někdy si spolu zaspomínáme na staré časy. On se moc ale doma nezdržuje, změnil svůj život, fláka se po venku, nemá přítelkyni a ani celou tu dobu skoro 5 let co jsme od sebe neměl. Vede spíš takový svobodný život, užívá si života...já si teď uvědomuji jak jsem mu moc ublížila, jak moc mě miloval a já vím, že pořád miluji jeho. Vím, že to je moje životní láska. Někdy se sejdem spolu na kávě v kuchyni, bavíme se o všem. Já bych ho moc chtěla zpátky ale nevím jestli to je vůbec možné. Už jsem přemýšlela, že ho někam zavolám, omluvím se mu za všechnu tu bolest co jsem mu způsobila. Ale nevím jestli by někam se mnou šel. Nevím co mám dělat. Ale jediné co vím, že ho miluji. Je to jediná chlap s kterým jsem byla opravdu šastná. Nevím jestli mě odpustí, třeba ne, ale každopádně bych to aspon ráda zkusila. Jestli mě někdo pomůže tak budu ráda. Já vím že teď to vypadá tak, že jsem sama a vidím jeho, tak bych ho chtěla zpátky ale vůbec to tak není. Byla jsem hloupá,mladá  a nevěděla jsem co chci. Teď už to vím. Tak prosím pomozte. Jak mu říct, že o něho stojím? Že mi na něm záleží? Jak získat zpátky jeho důvěru? Děkuji. Martina

Není tady

#2 19. 9. 2011 10:09

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Re: jak ziskat zpatky jeho duveru?

na mě to nepůsobí jako velká láska. ten, co se měl starat s vámi není a ty bys ráda někoho, kdo by to vzal za něj. no a tenhle byl docela spolehlivej. 4 roky co jsi byla s ondrem, tak jsi po tomhle ani nevzdechla a teď, když jsi sama a teče ti do bot, ho miluješ roll

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#3 19. 9. 2011 10:15

alienka1
♥------

Já vím, že to tak vyznívá, právě o tom jsem psala. Ale není to tak. Do bot mi neteče, jen jsem si uvědomila, že jsem před těma lety udělala velkou chybu, osudovou chybu. Ale v pořádku,beru jako názor..člověk se učí pořád..jak se říká...co omyl to zkušenost :-( bohužel.

Není tady

#4 19. 9. 2011 11:54

javena
♥♥♥♥♥♥-

Alienko, vidím to podobně, jako Pavla. Tonoucí se stébla chytá... hmm
Jinak nevím, proč ho chceš někam zvát, vyklop mu tu svou lásku k němu v kuchyni u kafe až se tam zase potkáte a uvidíš.

Není tady

#5 19. 9. 2011 12:43

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

alienka1 napsal(a):

Já vím, že to tak vyznívá, právě o tom jsem psala. Ale není to tak. Do bot mi neteče, jen jsem si uvědomila, že jsem před těma lety udělala velkou chybu, osudovou chybu. Ale v pořádku,beru jako názor..člověk se učí pořád..jak se říká...co omyl to zkušenost :-( bohužel.

opravdu ? mᚠ6 měsíčního syna, jsi bez partnera, žiješ u ségry a bejvalýho. jak bys teda tuhle situaci nazvala ty ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#6 19. 9. 2011 14:10

alienka1
♥------

Nevím, mám potřebu se mu omluvit za to co jsem mu udělala, všechno mu říct, že mě na něm záleželo celou dobu. Od sestry jsem o něm slýchávala, celou tu dobu co jsme spolu nebyly jsem se na něho ptala, jak se má, on se taky ptal na mě. Říkal ségře, že jednou toho budu litovat a já toho lituji a nevím co dál dělat. Abych podotkla, s Ondrem jsme se nerozešli kvůli bejvalýmu...ale je fakt, že až jsme se rozešli, tak jsem si to celé uvědomila :-( jaká jsem byla hloupá...

Není tady

#7 19. 9. 2011 14:16

helena
♥♥♥♥♥♥♥

mám potřebu se mu omluvit za to co jsem mu udělala, všechno mu říct, že mě na něm záleželo celou dobu
Bejt na místě toho chlapa, kterýmu vykládᚠtohle všechno s půlročním miminem někoho jinýho v náručí... no, asi bych byla přinejmenším ostražitá. Hodně.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#8 19. 9. 2011 14:17

alienka1
♥------

myslím, že jsou i horší situace jako mám já...máme se dobře, všichni jsme zdraví, peníze nám vystačí....žijeme si dobře...dlouho jsem váhala jestli sem napsat...nečekala jsem, že mě tady budete soudit....

Není tady

#9 19. 9. 2011 14:20

alienka1
♥------

možná proto mu nic neříkám....

Není tady

#10 19. 9. 2011 14:21

agewa
♥♥♥♥♥♥-

nějak nerozumím, v čem je problém? Až budete zase sedět u kafe, tak mu to prostě řekni.

Není tady

#11 19. 9. 2011 14:24

agewa
♥♥♥♥♥♥-

alienka1 napsal(a):

myslím, že jsou i horší situace jako mám já...máme se dobře, všichni jsme zdraví, peníze nám vystačí....žijeme si dobře...dlouho jsem váhala jestli sem napsat...nečekala jsem, že mě tady budete soudit....

nemy\slím, že tě tu někdo soudí.Spíš ti ostatní říkají, jak to na ně působí.

Není tady

#12 19. 9. 2011 14:26

alienka1
♥------

Já vím, že to tak působí :-( bohužel...

Není tady

#13 19. 9. 2011 15:00

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

alienko, to je hezké, že cítíš potřebu se mu omluvit. to klidně můžeš udělat, proč ne. ani na to nepotřebuješ extra situaci, ta chvilka u kafe, jak píšou holky, úplně stačí.
problém je ten, že ty ho chceš zpátky jako partnera. já bych na jeho místě byla ostražitá stejně, jako píše Helena.
tys v něm dřív viděla a měla jistotu, o kterou ses sama připravila, kvůli někomu jinému. a teď, když už ten druhý není, chtěla bys zpět toho původního. ale myslím, že nejde ani tolik o něj, jako o tu jistotu, o to, že bys na to nebyla sama atd.
ty píšeš, jak s penězi vyjdeš, ale jen proto, že žiješ s nimi. sama říkáš, že bys to sama neutáhla. není tohle důvod, proč se k němu chceš vracet ?

Není tady

#14 19. 9. 2011 17:33

adali
♥------

Mě nepřijde, že by byla alienka nějak vypočítavá a chtěla zajistit sebe a své dítě. Já bych řekla, že její život je typický příběh mladé nezkušené dívky. Seznámí se s mužem s kterým prožije pár hezkých let, a pak pozná jiného muže s kterým je to úplně jiné. Kdyby poznala před svým prvním partnetrem jiné muže, pak by si ho více vážila. Ale to už je všechno pryč, na tom už se nic nezmění.
Omlouvat se, za co, za to, že jsi mu zahnula. To mi přijde opravdu jako, že chceš aby tě vzal zpátky. Já bych mu u té kávy někdy řekla, že vím, že jsem udělala chybu, že jsem ho zklamala. Byla jsem za to potrestaná tím, že jsem si vybrala špatného partnera. Ale mám s ním krásné dítě, které mi vynahrazuje to zklamání z nepodařeného vztahu.
Určitě bych se nijak neponižovala a neprosila za odpuštění. Ani bych ho neprosila aby mě vzal zpět. Nijak bych netlačila na pilu a neusilovala o jeho přízeň. Nechala bych tomu volný průběh. Jestli on bude chtít se ke mně vrátit. Když ne, tak bych se s tím smířila. Každý muž netouží se dát na cizí dítě. Kor když nemá žádné svoje. To si musíš uvědomit. Něco jiného by bylo, kdyby měl za sebou také nevydařený vztah.

Není tady

#15 19. 9. 2011 18:24

alienka1
♥------

Děkuji za pochopení, přesně tak to myslím a cítim. Nechci nijak tlačit na pilu, to právě naopak. Vím, že nic nepůjde lehce, vím, že to bude nějaký čas trvat až k sobě najdeme zas cestu. Pokud ji teda někdy najdeme. Ale vím, že musím mu něco říct...aspon jak napsala adali...říct mu třeba u té kávy, že jsem udělala chybu. Co se bude dít pak, nechám osudu. Děkuji.

Není tady

#16 19. 9. 2011 18:30

majkafa
Host

alienka, já mám z toho pocit, že lžeš sama sobě, že ho nechceš zpět. I název tvého vlákna o tom mluví, že chceš. Z tebe to čiší i po písmenkách. Alespoň já to tak vnímám.
Když už přemýšlíš, že nic nepůjde lehce a víš, že to bude nějaký čas trvat, až k sobě najdete cestu. Bereš to jako hotovou věc.
Můj dojem.

#17 19. 9. 2011 18:42

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa má pravdu.

Není tady

#18 19. 9. 2011 18:43

alienka1
♥------

Já jsem myslím že nikde nenapsala, že bych ho zpátky nechtěla. Ano chtěla bych ho zpátky, ale taky vím, že to třeba vůbec nepůjde...budu se s tím muset smířit. To jste v životě někdy neudělaly chybu, kterou litujete?

Není tady

#19 19. 9. 2011 18:48

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

ale to víš, že jsme naflákaly každá chyb. jen v tvém případě je divné, žes tu chybu zjistila až ve chvíli, kdy si skončila s mimčem sama, on je pořád volnej a ještě jste pod jednou střechou.

Není tady

#20 19. 9. 2011 18:49

majkafa
Host

Udělala jsem v životě jednu chybu. Ale nelituju jí. Protože mi pomohla najít sama sebe.
Jestli máte být spolu, impulz musí vyjít od něj. Ne od tebe. Myslím si, že ty už na to nemᚠprávo, tys už svá práva prohrála, nebo jak to říct.

#21 19. 9. 2011 18:58

alienka1
♥------

Byl to můj první kluk.. Po rozchodu vetšinou lidi mají tendenci vztahy porovnávat. Já jsem porovnávala s bejvalým. Možná právě proto jsem si to začala uvědomovat a víc nad tím přemýšlet. Nebylo to ze záměru, ani z vypočítavosti. Prostě jsem to tak cítila. A ani jsem se k ségře nestěhovala z důvodu, že bych byla k němu blíž. Jinou možnost jsem neměla.

Není tady

#22 19. 9. 2011 20:30

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

alienka1 napsal(a):

Už jsem přemýšlela, že ho někam zavolám, omluvím se mu za všechnu tu bolest co jsem mu způsobila.

Ale alienka,tak proc o tom jen premyslis a neudelas to?

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#23 20. 9. 2011 12:11

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Jestli máte být spolu, impulz musí vyjít od něj. Ne od tebe. Myslím si, že ty už na to nemᚠprávo, tys už svá práva prohrála, nebo jak to říct.

vidím to podobně..ale můžeš mu nad kafem říct, že víš, že jsi udělala chybu,které lituješ...a nechat na něm, jak se rozhodne. Mᚠdítě s jiným, to nejde udělat tlustou čáru a navázat kde jste skončili. Museli byste začít znovu a jinak..

Upravil(a) laminanonte (20. 9. 2011 12:13)

Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

#24 20. 9. 2011 12:13

alienka1
♥------

Dobrá, tak ja až bude zas vhodná příležitost tak to zkusím. :-) Děkuji

Není tady

#25 20. 9. 2011 12:41

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Mě nepřijde, že by byla alienka nějak vypočítavá a chtěla zajistit sebe a své dítě.
Jednak to její bejvalej takhle může vidět (a ani by se člověk nemohl divit), druhak si děvče holt musí projít tou zkušeností, že není vhodné chlapovi lhát ("se mě jen zeptal jestli někoho mám. Já že ne ( nechápu se doteď proč jsem mu lhala)"), odložit ho jako medvěda z dětství a čekat, že ho najde na tý samý polici po X letech, připravenýho bejt jí plně k dispozici.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí