|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

být na tvém místě, tak dokud je s růžovými brýlemi, všechno co říká bych si nechala podepsat.. s ověřeným podpisem.. Milenka ho něco stojí... to je jasné.
Není tady

Bau napsal(a):
být na tvém místě, tak dokud je s růžovými brýlemi, všechno co říká bych si nechala podepsat.. s ověřeným podpisem.. Milenka ho něco stojí... to je jasné.
A rozhodně bych ho nedotovala, Rendas, kor když má takovej vysokej plat. Všeho moc škodí a vocamcaď až pocamcaď, zase nemůžeš být k panu manželovi tak úplně vstřícná. Část svého platu dává Tobě, nadpoloviční většina mu zůstane pro jeho vlastní potřebu = rozfrcá ji s milenkou 
Já Ti sice radím, abys s rozvodem nespěchala, na druhou stranu bys měla v určitejch věcech víc přitvrdit 
Není tady
Kiaro ja nechci oponovat, ale nadpolovicni vetsina? On plati 5000 na deti, 8000 uver (4000 za sebe, 4000 za Rendas), 1600 elektrina, benzin a pojistka odhaduju 2000, 500 telefon. To mas cca 17000. Cisteho ma podle tebe 22.000, ja si myslim, ze po danich je to min, odhaduju kolem 20000 (ale nejsem ucetni, beru to podle toho co si pamatuju moje dane a zohlednuju odpocet.) Rendas ma dalsich 7600 jako rodicak. Takze ono mu zas tolik nezbyva. A jak to funguje Rendas, kdyz treba jdete koupit detem boty, obleceni? Platis to ty nebo on? Nebo se stridate? Protoze Rendas ma na jidlo a domacnost pres 12.000 a to neni zase tak malo. Mne nepripada, ze by bral Rendas moc u ust. Vzdyt i ji neco zustane z tech 12.000, takze mi to prijde tak nejak vyrovnany. A to Rendas nepise co jeste plati sobe, mozna taky benzin, telefon. Jestli nema sluzebni. To, ze pan chce byt doma a mit servis nezpochybnuju, ale nemyslim, ze by ji nejak obiral. Jak pisu, muze mu sice nauctovat najem, ale pak ji asi nebude platit mobil a benzin a jeji uver. A na elektrinu da taky jen pulku. Tak jestli by mel platit nnajem 4000, tak by to Rendas vyslo draz, protoze takhle ji krome penez za domacnost da dalsich 8300, takze celkem cca 13300. Je to tak Rendas nebo se v tom uz motam? Jestli to tak je, tak si nejsem jista, ze soudni cestou by dostala tuhle castku nebo dokonce vyssi taky.
Není tady
Renďas, radím neukvapovat se, dobře spočítat a nechat být. Časem se to posune a až podle toho kam řeš nebo neřeš. Být zadobře je to nejlepší co můžeš udělat. Což neznamená nechat si s..t na hlavu, to zas ne:-)
Není tady

pecule napsal(a):
Kiaro ja nechci oponovat, ale nadpolovicni vetsina? On plati 5000 na deti, 8000 uver (4000 za sebe, 4000 za Rendas), 1600 elektrina, benzin a pojistka odhaduju 2000, 500 telefon. To mas cca 17000. Cisteho ma podle tebe 22.000, ja si myslim, ze po danich je to min, odhaduju kolem 20000 (ale nejsem ucetni, beru to podle toho co si pamatuju moje dane a zohlednuju odpocet.) Rendas ma dalsich 7600 jako rodicak. Takze ono mu zas tolik nezbyva.
pecule, bylo řečeno, že se platí půjčka jen 4.000,- Kč, nevím, proč tuto částku násobíš dvěma - na osm tisíc
a částku 25.000,- jsem si vypočetla podle internetových tabulek z hrubé mzdy 28.000,- (poplatník který uplatňuje odpočet na manželku a dvě děti
) Dobře, je to tak akorát šul-nul, protože velkou položku udělá jenom pojistka a benzín do Renďasova auta plus platba mobilu, což je 2500,- jenom na její osobní spotřebu.
Já bych to asi takhle nechala, protože takhle - jak to mají Renďasovi rozdělené - mi to přijde celkem spravedlivé. A soudně by asi Renďas nedostala podstatně víc, spíš stejně, protože to, co by Renďas vysoudila na sebe a na děti, z toho by si sama musela platit to, co jí teďka platí manžel 
Není tady

holcina napsal(a):
Renďas, radím neukvapovat se, dobře spočítat a nechat být. Časem se to posune a až podle toho kam řeš nebo neřeš. Být zadobře je to nejlepší co můžeš udělat. Což neznamená nechat si s..t na hlavu, to zas ne:-)

Není tady
Tak jsem koukla jak je to s tim uverem a fakt jsem se ukoukla. Ja totiz mela zafixovano, ze plati i jeji pulku uveru 4000 a z toho jsem usuzovala, ze cely je 8000. Takze to jsem popletla a beru zpet.
Není tady
Vladeno podle toho jak si to vypocitala, tak by se mu asi vyplatilo sehnat si podnajem (treba i s nekym napul), takze je otazka, jestli by se to pak vyplatilo i Rendas. Pokud nema byt cilem ho vystehovat, coz nevime, jestli Rendas vubec chce. A taky je otazka, kdyz mu to takhle vyuctuje, jestli pak on bude vychazet vstric pri vyporadani SJM, konretne investic do domu. Aby se ji to spis nevymstilo, nehlede na podelany vztahy, ktery ocividne, i pres to co se deje, maji asi slusne.
Není tady
pecule napsal(a):
Vladeno podle toho jak si to vypocitala, tak by se mu asi vyplatilo sehnat si podnajem (treba i s nekym napul), takze je otazka, jestli by se to pak vyplatilo i Rendas. Pokud nema byt cilem ho vystehovat, coz nevime, jestli Rendas vubec chce. A taky je otazka, kdyz mu to takhle vyuctuje, jestli pak on bude vychazet vstric pri vyporadani SJM, konretne investic do domu. Aby se ji to spis nevymstilo, nehlede na podelany vztahy, ktery ocividne, i pres to co se deje, maji asi slusne.
podnájem by se mu vyplatil a do něho milenku
, ale to on očividně nechce, chce být s dětičkama, takže bych to využila na částku za podnájem.....samozřejmě, že půjčku na střechu bych převzala na svá bedra, takže bych nic nezískala, ale splácela bych tu svoji střechu...rozhodně nespěchat, počítat a dávat si svoje penízky hezky stranou-třeba k rodičům.
Není tady
Milenku, kamarada, to je vcelku fuk. O to ani moc nejde koho. Ja to myslela tak, ze kdyz mu nauctuje co pises, tak se fakt muze sebrat a jit. Protoze ho to tak vyjde levneji. Coz Rendas asi nechce mi prijde (jako aby sel). On to taky nechce, to mas pravdu, ale kdyz na nej nastoupi s takovym seznamem, tak je ponekud nejiste, ze nezmeni nazor. Nechci resit, jestli si tim padem Rendas nechava s..t na hlavu kdyz ho tam nechava, protoze na tohle ona se nepta. Takze vychazim z toho, ze chce aby tam zustal (at uz kvuli detem nebo financim nebo obojimu). Navic za par mesicu prijde o rodicak a jak pak bude platit domacnost a jeste vyporadani za strechu? Takze by dostala cca 5000 na deti a na sebe kolik? 3000? Obratem on pozada o rozvod, protoze asi vyzivne manzelky asi chtit platit nebude. Na rozvedenou manzelku dostane o neco min. Ze ty bys ho vyplatila je sice fajn, ale ona asi bude mit problem sehnat praci. Tudiz aby neudelala to co radis a ve finale na tom nebyla hur.
Není tady

pecule, výživné na rozvedeného manžela se vypočítává tak, aby pokrylo pouze nejnutnější náklady na živobytí
což v praxi znamená, že je to jakoby dorovnání do životního minima. Takže máš ze svého pohledu velkou pravdu
Já jsem mezi těmi, které Renďasovi radí velkou opatrnost při rozhodování a hlavně řešit věci s chladnou hlavou a velmi, velmi prakticky. Ono totiž hrdě sbalit manželovi kufry a okamžitě ho vypakovat si může dovolit ženská, která je finančně soběstačná a ví, že po rozvodu se bude mít v mnoha směrech podstatně lépe, nežli v manželství - což, bohužel, není Renďasův případ 
Není tady
Kiara napsal(a):
pecule,
Já jsem mezi těmi, které Renďasovi radí velkou opatrnost při rozhodování a hlavně řešit věci s chladnou hlavou a velmi, velmi prakticky. Ono totiž hrdě sbalit manželovi kufry a okamžitě ho vypakovat si může dovolit ženská, která je finančně soběstačná a ví, že po rozvodu se bude mít v mnoha směrech podstatně lépe, nežli v manželství - což, bohužel, není Renďasův případ
Tak jsem si to včera vše spočítala a vyšlo mi,že lepší (FINANČNĚ) na tom budu v manželství,než kdybych se rozvedla.Akorát že to je to jediné,co je na našem manželství pozitivní.Jinak že mě bude jakoby trápit,že se budu muset na něj dívat,jak jezdí na zálety,i s našema dětma.Moje dcera tetu přímo zbožňuje,i když ví,že už mě manžel nemá rád a co udělal,je prostě tatínkova.
Nevím,kdo to tu teď psal,že by děti manželovi nedala a nepřekousla by to.Já jsem první měsíc,co jsem se to dozvěděla taky nedovolila ke styku dětí s tetou,ale za další měsíc se mi to rozleželo a asi jsem pěkná mrcha,ale začla jsem taktizovat.Schválně jsem mu dávala děti na celý den o víkendu,takže on si užil dětí a taky byl pěkně utahanej z celodenního hlídání našeho malýho "tyrana"
Taky mám v plánu,až se teta (s dvěma dětma)konečně odstěhuje od svého manžela a já budu moct děti o víkendu dát manželovi i na noc,to bude zajímavý.
Není tady

Rendas, finančně sis to spočítala s manželem doma. Fakt ale něco projí, prosvítí... když si přičteš, že dva víkendy budou děti jíst u něj... a ty pojedeš tzv na zbytky z mrazáku... je to hned o kapku veselejší pohled.
A teta... no, to je jasný, je to nový, dělá to na nás voči a ukazuje, jak je k dětem. Ale když je to pak pravidelný začne se projevovat únava na obou stranách - děti nejsou vždycky medový, dospěláci maj občas svý dny a když se to pak sejde, je to náročnější.
Naše teta už taky vidí, co tam projedí atd... a už má občas takový výprudy, jakože jestli konzultuju tábory, když chci připlácet a ták.
Z její strany to chápu, z jeho ne. Měl by si uvědomit s kým mluví, protože to, co slintá jí, je z oblasti bájů a pověstí, zatímco já žiju v realitě.
Moc ti držím pěsti, aby se manžel buď probral, nebo aby ses ty odhodlala k řešení. Víš, když to vezmu z druhý strany - já mám dvě děti a na žádný další ponožky nejsem zvědavá. Tím chci říct - pán může přijít, může nás vzít na výlet, může nám koupit co chce, když chce... ale mít ho doma a do toho dvakrát na víkend jeho dětičky... na to zapomeň. A tvůj muž, bude nejspíš v podobný pozici. Tam pak dochází i k takovejm, bych řekla technickejm problémům - jak dostat děti na chalupu, když jedeme 2+2, tj. šest lidí a dvě auta sežerou víc benzínu... kde budou jako spát, když tu mám obě svý děti, tenhle víkend... no ale když přijedeš v pátek z práce až večer, tak nás sobotní vyzvedávání tvých dětí zdrží...
Drž se holka, mě by se na jeho vysmátý obličej nedobře koukalo. Jenže jak už jsem jaká jsem, buď by nebyl vysmátej, nebo by se tlemil jinde než u mě doma. 
Není tady
Rendas uvidis jak se ti povede najit praci, treba ti to vyjde a nebudes na nem financne zavisla. A to, ze deti maji "tetu" rady ber jako plus, je dobre, ze se tam tesi nez aby tam jezdily jen z povinnosti a nerady. Naopak by bylo dobre, kdyby je ani ji nadseni neopustilo, prestoze pocitove to pro tebe urcite neni prijemne. Jen jeste k tem financim. Asi by bylo dobre manzela pripravit na to, ze az ti skonci rodicak, tak kdyz nesezenes praci, tak bude nutne, aby prispival vic, aby s tim pocital a nedelal pak najednou zle.
Není tady
Rendas napsal(a):
Kiara napsal(a):
pecule,
Já jsem mezi těmi, které Renďasovi radí velkou opatrnost při rozhodování a hlavně řešit věci s chladnou hlavou a velmi, velmi prakticky. Ono totiž hrdě sbalit manželovi kufry a okamžitě ho vypakovat si může dovolit ženská, která je finančně soběstačná a ví, že po rozvodu se bude mít v mnoha směrech podstatně lépe, nežli v manželství - což, bohužel, není Renďasův případTak jsem si to včera vše spočítala a vyšlo mi,že lepší (FINANČNĚ) na tom budu v manželství,než kdybych se rozvedla.Akorát že to je to jediné,co je na našem manželství pozitivní.Jinak že mě bude jakoby trápit,že se budu muset na něj dívat,jak jezdí na zálety,i s našema dětma.Moje dcera tetu přímo zbožňuje,i když ví,že už mě manžel nemá rád a co udělal,je prostě tatínkova.
Nevím,kdo to tu teď psal,že by děti manželovi nedala a nepřekousla by to.Já jsem první měsíc,co jsem se to dozvěděla taky nedovolila ke styku dětí s tetou,ale za další měsíc se mi to rozleželo a asi jsem pěkná mrcha,ale začla jsem taktizovat.Schválně jsem mu dávala děti na celý den o víkendu,takže on si užil dětí a taky byl pěkně utahanej z celodenního hlídání našeho malýho "tyrana"
Taky mám v plánu,až se teta (s dvěma dětma)konečně odstěhuje od svého manžela a já budu moct děti o víkendu dát manželovi i na noc,to bude zajímavý.
no víš, jí vlastně nic neudělal.
Není tady

Otec dětí musí plnit svou vyživovací povinnost vždy, možné je plnit i zajištěním bydlení, podílením se na společné domácnosti, poskytováním péče a podobně.
Při určování výše výživného se všem poskytovaným plněním přihlíží.
Není tady
*
Upravil(a) modrovous (26. 5. 2013 10:25)
Není tady