Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » Placení alimentu i když exmanžele bydlí spolu?

#1 12. 9. 2011 11:31

Rendas
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Středočeský kraj
Web

Placení alimentu i když exmanžele bydlí spolu?

Dobrý den.
Chci se zeptat,zda by mé děti měly nárok na alimenty,kdyby můj manžel(do budoucna exmanžel) bydlel s nami v jednom bytě?

a ještě mám jednu otázku,kdyby se exmanžel umřel(má rizikové zaměstnání),měli by děti nárok na sirotčí i kdybysme už byli rozvedeni?

Manžel mi totiž oznámil,že je mezi námi konec(že potkal někoho jiného),ale své děti miluje a chce žít zatím u nás v bytě,aby je mohl vychovávat atd. a rozvádět se nechce.Já ale rozvod chci.Proto mám takové asi blbé otázky.

http://www.eticker.co.za/tickers/4jsxqfupbmp6rn6e.pnghttp://www.eticker.co.za/tickers/rfktakae8coac9fy.png

Není tady

#2 12. 9. 2011 11:47

javena
♥♥♥♥♥♥-

Re: Placení alimentu i když exmanžele bydlí spolu?

Rendo, blbý otázky to nejsou ale popravdě, já bych ho vypakovala. Už jen to - kdo bude jemu prát, co bude jíst.... jak s nájmem... budete mít oddělené finance? Jak vychovávat děti? Bude si je brát na víkendy - rozuměj, bude se o ně o víkendu starat výlučně on?
Já bych manžela prostě informovala ve smyslu, že on může chtít, co chce, ale já mám jiný návrh.
Víš, ono si to většinou pánové představujou, že všechno zůstane, jak bylo a jen jim bude tolerována milenka. Můj muž si to kdysi takhle maloval. Jenže měl pech, byt byl můj a vydělávala jsem. Neumím si představit, jak by to vypadalo, že by přijel od ofiko milenky, natáh se mi v obýváku na sedačku, vybral si z lednice, co já uklohnila a pohrál si s dětma, přičemž víkend by probíhal tak, že by vlažně vstal, oběd by si dali co já uvařila a pak by je vzal do parku... Ještě by počítal, že jim udělám sváču - protože mi dává výživný.
Jak píšu - to je nájem na půl, jídlo z vlastního zdroje, děti obstarat 1x14 dní na víkend bez mé asistence a podobně.
Pozor na to.
Sirotčí by dostaly i po rozvodu, otcem zůstává i nadále.

Není tady

#3 12. 9. 2011 11:56

helena
♥♥♥♥♥♥♥

zda by mé děti měly nárok na alimenty
Ano. A doporučovala bych to, i kdyby ti vykládal, že bude přispívat stejně jako dosud - nakonec před rozvodem stejně musíte mít úpravu poměrů - § 26 zák. o rodině
(1) Před rozhodnutím, kterým se rozvádí manželství rodičů nezletilého dítěte, upraví soud jejich práva a povinnosti k dítěti pro dobu po rozvodu, zejména určí, komu bude dítě svěřeno do výchovy a jak má každý z rodičů přispívat na jeho výživu.
Mimo to bys po něm měla požadovat přiměřenou úhradu nákladů na bydlení atd.
měli by děti nárok na sirotčí
Ano - § 52 zákona o důchodovém pojištění
Nárok na sirotčí důchod má nezaopatřené dítě, zemřel-li
a.rodič (osvojitel), nebo
b.osoba, která převzala dítě do péče nahrazující péči rodičů, a dítě na ni bylo v době její smrti odkázáno výživou, kterou nemohli ze závažných důchodů zajistit jeho rodiče,
jestliže rodič (osvojitel) nebo osoba uvedená pod písmenem b) byli poživateli starobního nebo invalidního důchodu nebo ke dni smrti splnili podmínku potřebné doby pojištění pro nárok na invalidní důchod nebo podmínky nároku na starobní důchod anebo zemřeli následkem pracovního úrazu (nemoci z povolání).

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#4 12. 9. 2011 12:40

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Rendas, pan manžel si to představuje jako Hurvínek válku stolt

Pokud ještě nejste rozvedeni, měl by přispívat jak na děti, tak i na domácnost a to nejméně polovinou nájmu, popřípadě z jedné poloviny hradit i nákup společných potravin. Ne že Ti dá peníze jenom na děti a dalším oprávněným požadavkům se bude bránit s podivným odůvodněním, že už Ti přece jedny peníze dal hmm Pokud tvrdí, že je mezi vámi konec, chovej se k němu jako k cizí osobě: přestaň mu vařit, přestaň mu prát, přestaň se starat o jeho osobní věci a naopak po něm striktně vyžaduj plnění veškerých povinností, což znamená:

- výživné na děti
- úhrada poloviny nájmu
- úhrada poloviny režie domácnosti (pojistky, energie, vodné, stočné, odvoz odpadu, topení)

a vaření, praní, žehlení nechť je výhradně v jeho vlastní režii, nebo si stanov poplatek, za který jsi ochotna tyto práce pro jeho osobu vykonávat. Buď si stanov systém oddělených potravin v lednici, nebo vyžaduj polovinu peněz za nákup proti paragonu. Pokud se to panu manželovi nebude líbit, může se nechat rozvést tongue

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#5 12. 9. 2011 15:06

Rendas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Děkuji moc a moc za odpovědi.

No u nás je to trošku složitější.Bylo mi to oznámeno před dvěma měsíci.Zatím mi pořád dává na živobytí 5000kč,platí mi telefon 525kč,zálohu na elektriku 1600kč a taky pojištění na mé auto + benzín.
Takže bych řekla,že jsem ZATIM na tom finančně lépe,než kdybych se rozvedla.Uvidíme,jak se to bude vyvíjet dál.To je jasný,že bych ho nejradši vykopla,ale jsem bohužel ještě na rodičáku(do března) a pak nevim,jestli budu schopná pracovat(mám ještě k tomu 2 nemoci-ulcerozní kolitidu a roztroušenou sklerozu).
ale tohle vše by bylo zase na jiné vlákno.
Ještě jednou děkuji.

http://www.eticker.co.za/tickers/4jsxqfupbmp6rn6e.pnghttp://www.eticker.co.za/tickers/rfktakae8coac9fy.png

Není tady

#6 12. 9. 2011 15:35

pecule
♥♥♥♥♥♥-

A co pulka najmu? Ake pak by ti asi neplatil treba ten benzin, telefon a na elektrinu bys mela taky jen pulku. No, podle toho co dela bys na vyzivnem mohla mit cca tech 5000 (plus minus podle jeho platu), tak je otazka jestli tech 1300 (+pojisteni auta) ti udela jeho naklady na bydleni (pulku najmu). A pokud do toho pocitas i jidlo pro nej, tak mi to pro tebe pripada hodne nevyhodne. Navic i ta prace. Pro nekoho s kym ziju to resit nebudu, ale pokud u tebe bude jen bydlet, tak bych si to nauctovala nebo to nedelala. Ci je byt? Spolecny nebo jednoho z vas? Hod si to na papir, ono to zas az tak vyhodne nevypada. Ted mas jeste rodicak, to az ti dobehne, tak myslis, ze bude prispivat o to vic? Pokud nebudes moct ze zdravotnich duvodu pracovat, tak bys mela mit narok na invalidni duchod. Nebo ne?

Není tady

#7 12. 9. 2011 15:41

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Rendas, podle toho, co tady píšeš - teď mám na mysli Tvůj zdravotní stav - máš nárok na výživné na sebe jakožto na nerozvedenou manželku a co je důležité - mohla bys uplatnit nárok na výživné na sebe i po rozvodu. Řešila jsi už svůj zdravotní stav ve smyslu, že by Ti mohl být přiznán buď plný, nebo alespoň částečný invalidní důchod?!? Protože pokud Ti Tvůj zdravotní stav bude bránit pracovat, měla by sis vyřídit alespoň tento příjem jako hlavní zdroj obživy.

Jaký má pan manžel měsíční příjmy cool ?!?

Není tady

#8 12. 9. 2011 18:20

Rendas
♥♥♥♥♥♥-
Web

No uvidíme s mým zdravotním stavem,teď jsem docela v pohodě.A na roztroušenou sklerozu mam injekce,který si píchám každý den,po nich bych měla být fit a schopná pracovního procesu.Teď šíleně zpřísnili nárok na ID,takže si myslím,že bych na něj nárok neměla.
Ohledně bytu,tak my máme rodinný dum,kde přes chodbu ještě bydlí naši-takže 2 byty.Nájem tedy neplatíme.
Manžel má hrubýho tak kolem 28tisíc a to ještě splácíme 4tisíce měsíčně pujčku(ještě 7 let),takže po rozvodu bych mu musela platit pulku,kterou teď neplatim.
snad nepíšu blbosti,děti mi tady do toho "mluví"

Není tady

#9 12. 9. 2011 19:09

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

No, výborně ... tummenupp !!!
Jak jsem pochopila tak bydlíte v RD u vašich, je to tak? Takže bydlení je jasný - v případě rozvodu by se stěhoval pan manžel, nikoliv Ty wink Pokud má pan manžel hrubý příjem kolem 28.000,- Kč a Ty máš jen rodičovský příspěvek (až do března) a navíc jsi zdravotně znevýhodněná, já bych na Tvém místě po něm chtěla - a to zcela oprávněně - ještě výživné na sebe jakožto na nerozvedenou manželku.

Hrubého má kolem 28.000, protože zřejmě uplatňuje slevu na dvě děti a na Tebe jako manželku na MD, čistého musí mít okolo 25.000,- Kč/měsíčně. Pokud jste manželé, máte mít v zásadě podle zákona stejnou životní úroveň. Takhle mi to vychází, že pan manžel Ti dává měsíčně 5.000,- Kč "na domácnost", 525,- Kč na telefon, 1600,- na elektřinu, pojištění na auto+benzín jsi sice nevyčíslila, ale řekněme řádově 2000,- a 4000,- půjčka, to máme 13.125,- Kč, takže pánovi ještě zbývá 12.000,- Kč pouze pro svoji vlastní potřebu, se kterými si může nakládat, jak uzná za vhodné dumbom

Já - být na Tvém místě - tak bych po něm požadovala ještě alespoň 4-5.000,- Kč na sebe jakožto na nerozvedenou manželku a pokud by Ti je nechtěl dát dobrovolně, požadovala bych je po něm soudně. Jako zdravotně znevýhodněná matka na RD máš velkou šanci u soudu tyto peníze získat stolt !!! Rendas, Ty si to totiž neuvědomuješ, ale Ty máš víc nároků, než jenom pouhé alimenty na děti a pokud jsi skutečně odhodlána se rozvést, bude pro Tebe každá koruna dobrá. Po rozvodu máš také právo na výživné, ale pouze do zajištění nezbytně nutných životních nákladů a jen tři roky po rozvodu a já bych se na Tvém místě snažila už teď ze situace vyzískat, co se dá wink

Nechci malovat čerta na zeď, ale s dvěma malými dětmi budeš značně limitována při výběru zaměstnání a pokud se Ti to přece jen podaří, nikde není psáno, že si vyděláš tolik, abys byla schopna sebe a děti důstojně uživit hmm

Není tady

#10 12. 9. 2011 19:32

Rendas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Kiara-máš pravdu.
Dum je můj,ale hrozí mě ještě jedna věc a to,že loni jsme udělali novou střechu za 400tisíc korun.Bojim se,že rozvodem bych ho musela vyplatit.A to do domu vrazil ještě dalších 150tis. korun.Jsou to hrozný cifry.
Manžel teď tvrdí,že po mě žádné peníze nechce(za tu střechu),ale co bude,až bude rozvod,to nevim.
Pořád se rozhoduju,jestli se rozvést teď nebo později,zatím na to nemám sílu,vyrovnávám se s touto situací.Ale určitě rozvod přijde.
Jinak manžel má tak 23tisíc čistýho(jukla jsem se).Vím,že ještě platí další věci,ale to jsou jeho,jako je pojištění na blbost 1500/měs.,další auto+ benzín,taky platil holce školku 900/měs.
Uvidim,poslední 2 měsíce mu nějak peníze nezbývaj,ještě ho občas dotuju já.
S tím vyživným na mě-vím,že to existuje,ale jsem nějaká hodná,asi bych to po něm nechtěla.Vim,kolik do mýho domu nastrkal peněz a jsem jakoby solidární nebo nevim,jak bych to nazvala.Jsem asi blbá.

Není tady

#11 12. 9. 2011 19:50

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Rendas, je pravdou, že bys mu v případě rozvodu manželství musela v rámci majetkového vyrovnání vyplatit polovinu prokázaných nákladů, které do Tvé nemovitosti investoval - kdyby to po Tobě požadoval hmm To je věc, kterou Ti nikdo neodpáře.

Druhá věc je ta, že teď po něm žádné výživné na sebe třeba chtít nebudeš a až se rozvedete, on po Tobě klidně ty peníze za novou střechu a další investice chtít může. A takový postoj je velmi pravděpodobný, protože až bude muset opustit Tvůj domov, bude muset získat nějakým způsobem vlastní bydlení. Dobře si tedy rozmysli, jaké stanovisko zaujmeš a jestli Ti rozvod nepřinese spíš citelnou finanční újmu, nežli úlevu stolt !!!

Není tady

#12 12. 9. 2011 19:55

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Ja bych zase s vyzivnym na manzelku pockala podle toho jak se ti podari sehnat praci. Ja teda nevim jak spolu vychazite, ale i pokud uspejes nebo vlastne i neuspejes, tak to asi trochu vyhroti vztahy, takze bych pockala az podle toho jak prace pujde sehnat. Treba to ani potrebovat nebudes. Fakt po odpostech zustane tolik? Pritel uplatnuje odpocet na dve deti, na me teda ne, ale i tak jsou dane poradna palka. Ja bych sla spis nez cestou, ze to chci pro sebe (jako vyzivne manzelky), tak ok, na deti 5000, na domacnost xx, na jidlo xx, za to, ze varim, peru atd. xx. Nelibi? Muzes se odstehovat. A tech 5000 by ti podle me mohl platit i nadale na deti. Ohledne pujcky, to by bylo spis predmetem vyporadani SJM. Pokud to byla treba investice do baraku, tak ten zustane tobe a pak bys klidne mohla platit jeho pulku ty. Taky zalezi na koho je pujcka psana, protoze pokud jen na nej, tak ne nutne bys musela ihned po rozvodu platit svoji pulku, to az po vyporadani SJM. A to muze trvat hodne dlouho. Mate na podani 3 roky po rozvodu a treba pritel na to pr..., podal to na posleni chvili a uz pres rok ceka na narizeni prvniho jednani. Tudiz stale plati pujcku na byt, kde uz nekolik let nezije, protoze pujcka je udelana tak, ze je jen na nej a sice je ex jako spoludkuznik, ale nechce riskovat, ze ho daji do registru neplaticu a pak mu to stejne strhnou z platu. Ja teda pocitam, ze mu zustane cisteho tak 22.000 (podle me 3000 na dane je hrozne malo, ale treba se pletu), tobe da 13.000, zaplati svych 4000,- pujcky a tak ma "pro sebe" cca 5000,-. Ty mas rodicak 7600. Kdyz k tomu dam tech 5000, tak mas skoro 13000 na domacnost, resp. jidlo a obleceni, protoze pises, ze vic neplatite, coz zase uplne blby neni. No, tak ted jak jsem to napsala, tak nevim.. No kazdopadne bys mu nejaky najem, za to, ze tam muze bydlet nauctovat mohla, ale podle me by to bylo fer az potom co se bud zacne cukat neco platit nebo az zjistis, ze praci nesezenes a dobehne ti RD. Ale ja zas nejsem takovy drson a jsem spis pro dohodu.

Není tady

#13 12. 9. 2011 20:09

Rendas
♥♥♥♥♥♥-
Web

pecule-já jsem taky spíš pro dohodu.Nechci žádný rozepře,hádky,10let jsme se nehádali,spíš spolu občas maximalně nekomunikovali.Teď to máme tak,že jsme jako kamarádi(dle mého manžela tak žijeme už 2 roky).
jinak pujčku platí on.
já jsem prostě taková,že i když mi ublížil(našel si milenku),tak nechci ho sedřít z kůže,a dokážu se vcítit do situace,že on by vlastně měl odejít s holou pr....a mě tu zustal dům s novou střechou a zařízením.nejsem hyena.On zase na druhou stranu se prý dokáže vžít do mé situace,že kde bych vzala peníze na to,abych mu dala peníze za střechu-nebo za pul střechy.Prý ji nechá dětem,protože děti jsou prý to poslední,co mu zůstalo a co šíleně miluje.

Není tady

#14 12. 9. 2011 20:24

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Já bych si spíš nějak právně ošetřila, aby si Tvůj stále ještě manžel mohl investice, vložené do Tvé nemovitosti nějakým způsobem "odbydlet", třeba ve formě nějakého notářského zápisu, kdy od určitého data bude sice povinen platit nájemné, ale o tuto měsíční částku Ti bude měsíčně ponižována výška podílu, kterou bys mu musela po rozvodu v rámci vypořádání SJM vyplatit. Takže on bude třeba bydlet "zadarmo", ale Tobě se bude tím pádem krátit ta částka, kterou bys mu po rozvodu "dlužila" wink

Není tady

#15 12. 9. 2011 21:13

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Ja bych to pravne taky osetrila, ohledne tech investic. Ale s tim vyzivnym pro sebe bych nechvatala, protoze je skoda podelat vztahy jaky mate za par tisic a kdovi jestli bys neco ziskala. Neco jinyho by bylo, pokud bys praci kvuli zdravotnimu stavu opravdu nesehnala, pak bych do toho sla, ale asi ne v pripade, ze bych praci sehnala a ty penize tim padem nepotrebovala. Mate podany rozvod? Pokud ne, tak jestli spolu dobre vychazite, tak by bylo fajn to podat co nejdriv (jestli neni sance to doma srovnat) a zkusit rozvod dohodou. V ramci toho byste meli vyresit deti (pece a vyzivne, jen pro info - pritel mel v dobe stanoveni vyzivneho 28.000 hrubeho a mel teda jen jedno dite a vyzivne ma 4000, ale byla to spis dohoda - ex chtela 5000, on navrhnul 3000 a soud se zeptal, jestli je pro ne ok 4000 a oba souhlasili, dceri bylo 7 let - tudiz proto vidim tech 5000 na dve deti realne, spis o neco vic. Krome deti a rozvodu byste resili i majetek. Tady by sis mela urcite nechat osetrit, ze nebude nic z investic narokovat. Je ale otazka co s tim uverem. Hrozi ti, ze bys ho musela platit cely? To by bylo asi blby, to bys nemela sanci utahnout bez dobre prace. Zkus s nim probrat jeho a tvoje predstavy jak to poresit nejen kdyz u vas zustane bydlet, ale hlavne jak potom co by odesel, protoze ta pravdepodobnost je dost velka a abys pak nebyla ve zbytecnych problemech, kterym by se dalo predejit.

Není tady

#16 14. 9. 2011 11:43

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Já sama bych rozvod nepodávala, ať si to vyběhá sám. Pokud jste, jak on říká, kamarádi, tak kamarád ať zaplatí za nájem v rod.domu -přiměřeně 4.000 Kč, elektřinu 800 Kč, vodu 500 Kč (studna není jeho), výživné na děti 5000 Kč,  výživné na sebe 4OOO Kč (pokud se bude stravovat doma) 8OO- režijní náklady (hygienické,prací prostředky), nájem garáže, užívání zahrady apod.
Je vidět, že milenku má na sex a společný život s ní neplánuje, ona to brzy zjistí a třeba mu uteče.
Malé děti dají hodně zabrat a na manžela zbývá málo času, nech čas pracovat pro sebe, možná, že by se manželství dalo zachránit

Není tady

#17 14. 9. 2011 12:06

Rendas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Vladena-Pěkně jsi to spočítala.No on se rozvádět nechce,včera jsme o tom měli znova debatu-prý jestli chci,tak že mu mám přinést papíry a že je podepíše.Ale prý nic vyběhávat nebude,jelikož se rozvádět nechce.
Takže já si musim vyběhat všechny papíry,akorát nevim kam,jsem na tohle levá,ale co,musim se to naučit.

Asi se budete divit,ale sešla jsem se s tou milenkou,docela proběhl hovor v pohodě.Ona by ho chtěla,ale už vidí i jeho chyby a naivně si myslí,že nerváka může změnit,tak to se plete.ale to je její věc.atd.ˇOn na ní taky vidí chyby,ale čeká,co čas ukáže.Ke mě se prý už nechce vracet(prý jsme si nerozuměli v sexu),jinak jako rodinu takovou opustit nechce,jelikož děti jsou pro něj na prvním místě.
Včera jsem zjistila,že měl nejspíš někoho ještě v prosinci,takže už ho fakt zpátky nechci,už bych mu nikdy nevěřila.

Není tady

#18 14. 9. 2011 12:33

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

No počkej, takže manžel Ti sdělil, že s Tebou jakožto se ženou už žít sice nechce, ale rozvádět se taky nechce, byl by sice s rodinou, ale soustavně by si sháněl milenky hmm

Potom nevím, k čemu by Ti takový chlap vlastně byl va ?!?

Není tady

#19 14. 9. 2011 12:35

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Rendas....já bych do rozvodu nešla. Z jediného důvodu. Narozdíl od holek tady si myslím, že tolik, kolik ti spočítaly abys po něm chtěla ti rozhodně dávat nebude a žádný soud mu to nenapaří.

Takže zkus využít toho co teď nabízí a dává. Rozvod je "jen" o papírech, pokud to chceš nechat tak jak to je teď (aby u vás bydlel).
Tak být tebou nikam nespěchám a hezky si pomalu rozmyslím jak to chci dál a zkusím mu to navrhnout.

Není tady

#20 14. 9. 2011 12:52

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Kuřátko, to se velice mýlíš - pokud se jedná o zdravotně znevýhodněnou manželku na RD, soud k tomu samozřejmě přihlíží stolt Ulcerózní kolitida a RS k tomu nejsou totiž žádná sranda.

Rendas, Kuřátko má ovšem zčásti pravdu v tom, že by sis rozvod měla pečlivě promyslet. Nejde o to se rozvést, jde o to, jak po rozvodu žít dál a já bych se na Tvém místě bála toho, zdali seženu po RD odpovídající zaměstnání a vzala bych také do úvahy fakt, co budu dělat, jestli se mi zhorší můj zdravotní stav až tak, že třeba nebudu moci pracovat a plynule budu muset přejít do invalidního důchodu hmm

Kdybys byla zdravá a neměla zdravotní problémy, o kterých tady píšeš, přikláněla bych se k tomu, abys s manželem udělala krátkej proces. Vzhledem k situaci, ve které se nacházíš Ti ale radím, abys rozvod pečlivě zvážila. Já bych na Tvém místě počkala, až jak se situace vyvine a čekala bych nejméně rok nebo dva. V podstatě nemáš, co ztratit: během té doby poznáš, jestli je manželovo rozhodnutí opravdu neodvratné, poznáš, jak to bude s prací a také uvidíš, jak na tom budeš zdravotně.

Manžel se k Tobě chová slušně, na domácnost v rámci možností přispívá, jediná jeho "piha na kráse" jsou ty jeho milenky. Jenomže Ty musíš trochu taktizovat, leží-li Ti na srdci Tvůj vlastní prospěch a nehnat situaci ihned k rozvodu, ale zaujmout raději vyčkávací stanovisko wink

Není tady

#21 14. 9. 2011 12:58

javena
♥♥♥♥♥♥-

Dejme tomu, kuřátko... s rozvodem počkat. Ale děti bych mu na místě rendas dala na víkend a staral by se o sebe sám, přičemž by se dost podílel na nákladech bydlení a na děti mi dával přiměřenou částku. Na mým místě ne - já bych to neustála. Radši budu žrát kořínky, než tohle. Ale se mi to kecá, já vydělávala, když manžel začal blbnout.
Opravdu obdivuju každou, která je doma v klidu za služku a opatrovnici dětí, přičemž její manžel chodí domu, jak na hotel, protože jeho milenka ho zatím nechce, bo má nějaký chyby... By možná nebyla holka tak v klidu, kdyby si nervák na rande přivedl dvě malý děti... Ale co by mohla dělat, že jo - když má její chlap děti na prvním místě. winktongue
Když nebude chlap doma camrat vodu, svítit si atd, pak rendas klesnou náklady a mohlo by jí stačit výživný na sebe a děti + rodičák. Navíc píše, že mu poslední dva měsíce moc nezbývá - jo, milenka něco stojí... a ještě ho tedy manželka dotuje ze svýho...
Fakt výhra.
Jak říkám, radši kořínky, než tohle. hmm

Není tady

#22 14. 9. 2011 13:15

pecule
♥♥♥♥♥♥-

Ale zase by asi bylo dobry osetrit ty investice, ne? Pokud opravdu mate oba jasno, ze jako manzele uz fungovat nechcete, teda hlavne jestli ty v tom mas jasno, tak bych to papirove asi doresila prave proto, ze bys mela osetreno i to vyporadani SJM. Aby za pul roku, rok neprisel s tim, ze teda rozvod, ale ze by se mu hodily i penize z tech investic do domu. Takze mozna by bylo pro tebe lepsi, dokud je vstricny, vyresit SJM, ale tim padem i rozvod. Bydlet tam muze i jako rozvedeny. A kdyz se cukne platit neco z toho co plati ted, tak pak muzes mu nauctovat treba ten najem, vodu atd. Protoze jak mu to nauctujes ted, tak je asi pravdepodobne, ze se vyprdne na to ti platit mobil, tvoj uver a benzin s pojistenim. To si musis vycislit, co je pro tebe vyhodnejsi. Nebo myslite, ze je blbost to dotahnout i s tim rozvodem? Neresim ted pocity, ty ma kazdy asi jiny, ale spis tu materialni stranku.

Není tady

#23 14. 9. 2011 13:19

pecule
♥♥♥♥♥♥-

A s tim mu nechat aspon dvakrat do mesice na vikend deti na kompletni peci souhlasim. A i v tydnu odpoledne.
Ale zase podle toho jak ty vikendy ale vypadaji normalne. Jestli se o deti starate oba, tak nemas asi duvod to prehrat na nej kompletne, ale jestli je mas na starost o vikendech vicemene ty a on nepomuze, tak bych to udelala.

Není tady

#24 14. 9. 2011 13:23

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

javena napsal(a):

Dejme tomu, kuřátko... s rozvodem počkat. Ale děti bych mu na místě rendas dala na víkend a staral by se o sebe sám, přičemž by se dost podílel na nákladech bydlení a na děti mi dával přiměřenou částku. Na mým místě ne - já bych to neustála. Radši budu žrát kořínky, než tohle. Ale se mi to kecá, já vydělávala, když manžel začal blbnout.

Až potud s Tebou, javeno, naprosto souhlasím stolt

Na druhou stranu si uvědom, že Ty sis mohla dovolit ve svém případě razantní řešení, t.j. udělat s manželem krátkej proces, protože Ty jsi byla výdělečně činná a neměla jsi žádné zdravotní omezení. Pokud je ženská finančně samostatná, nic jí nebrání v tom, aby s nevěrným manželem vymetla, Rendas má bohužel - na rozdíl od jiných ženských - o dost horší pozici, co se týče zdravotního stavu a pracovního uplatnění na trhu práce hmm

Já tím samozřejmě neříkám, aby celou situaci trpěla ještě x-let a nechávala si od manžela kálet na hlavu, já jenom říkám, aby byla Rendas ve svém počínání velmi praktická a do rozvodu se nehrnula hlava-nehlava, ale napřed si vybudovala vlastní finanční zázemí a přitom sledovala vlastní zdravotní stav. Rozvést se může vždycky, ale na každý rozvod se musí člověk nejdříve pečlivě připravit a hlavně si už před rozvodem musí zařídit co nejvýhodnější podmínky na život po rozvodu.

A když se Rendas rozvede teď, hned a okamžitě pod heslem "radši kořínky, než tohle", může bohužel v její situaci na ty kořínky v horizontu několika let opravdu dojít sad

Není tady

#25 14. 9. 2011 13:34

javena
♥♥♥♥♥♥-

Kiaro, píšu to už v tom textu... ale se mi to kecá, já vydělávala... wink Jsem si toho opravdu vědoma. Ono ale stačí, když ti dítě nevemou do školky, nemáš hlídání... a ne každej chlap má skorem 30 tis. měsíčně. Kámoška s dvěma dětmi, jedno VŠ dostává na to studující od tatínka 2000,- . Ono to není jednoduchý nikdy a to, že dětem zaplatí slušný výživný nevyváží třeba to, že jinak na děti dlabe. Všechno má svý pro a proti. hmm
A i když jsem byla výdělečně činná, dobře jsem si rozvod promyslela. Tady není horká hlava dobrým rádcem nikdy. stolt

Není tady

• Diskuse
  •  » Právní
  •  » Placení alimentu i když exmanžele bydlí spolu?
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí