|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Holky, chtěla bych Radimkovi koupit dětské sáňky, ty klasické dřevěné s ohrádkou jako opěra zad. Můžete poradit, kde se dají koupit? Zdá se mi, že mají jen plastové a nebo bez ohrádky.
Není tady
Leonty, my máme tyhle. Teda nevím, jestli zrovna tenhle rozměr, ale dají se sehnat i kratší. http://www.zahradni-svet.cz/d.DESBSSU125.html. Jinak dřevěné sáňky u nás měli i v obchoďácích. Globus, intersport a ve sportu. Ale my je kupovali přes net. Jen děda, takže nevím kde.
Není tady

Hani, tak ty bych přesně chtěla, jen ještě s tou ohrádkou, ale ta se dá myslím dokoupit zvlášť, prostě stará klasika, jako jsme měli kdysi my. jsi zlato, to jsou přesně ony..děkuju..
Není tady

Jééé přesně ty máme u táty na půdě ještě po nás
. Ale tedy bez té ohrádky
. A co si pamatuju tak jsou docela těžký
.
Není tady

Holky máte už nějak trošku sesumírované nápady co prckům k Vánocům?
A co třeba fusaky? Máte? Budete kupovat? Kdy? Jakej? A co zimní kombinézku? Jakou budete kupovat velikost?

Není tady
DAnuško fusak mám a, le asi ho tak jako s tobim neužujeme, kombinézku mám jednu chlupatku vel 3-6 měs a pak jednu zateplenou 6-9, taky ještě po Tobim
a co k Vánocům to netuším , na rok bych ráda panenku s měkkým tělíčkem , ale teď všechno máme po TObíkovi
tak nevím
Není tady
holky, ja taky vubec netusim co na vanoce. jaksi vseho mame dostatek. ale asi si nalozim sedacku nebo ten vozicek za kolo, chtela bych na jare zacit jezdit.
Není tady

Danuško, já mám fusak, ale jen zimní, s chlupatinou uvnitř, už jsem ho vytáhla a asi vypaáme jak blbci. Měla jsem si koupit nějakej lehčí, na podzim..nevím, jestli ještě mám. A kombinézku kupovat budu...
Na Vánoce, nebudu to přehánět, Radimek z toho ještě nemá rozum, stejně ho asi nejvíc bude bavit blikající stromeček, nějakou hračku tam mít bude ale asi tak jen dvě tři..Myslím, že je zbytečné toho kupovat hafo..v tomhle věku...Navíc, prachy taky nejsou..Já jsem ráda, že budeme pod stromečkem spolu a dárky jsou až potom...
Není tady
Lei já mám jen tenké jakoby letní deky a pak tlusté zimní fusaky Emitex. Takže když byla pár dní fakt zima, tak jsem holky v domácím oblečení a teplejším kabátku mrskla do toho fusaku, jinak je nabalím teple a dám jim jen tu tenčí deku a přes to nánožník co byl ke kočárku. Žádný podzimní fusaky kupovat nehodlám 
Vánoce neřeším vůbec - chci, abychom byli všichni spolu a zdraví, snad budeme s Maruškou už zpátky z nemocnice a víc fakt nechci, i když to zní jako fráze. Jak píše Leonty, holky si nejvíc užijou světýlka a možná šusticí papíry...a když babičky a dědové nebudou moct vydržet jim nic nedat, vymyslím nějaký pěkný dřevěný hračky na později, dekorace do pokojíčku nebo tak...ale něco, co se fakt líbí nám, protože mě asi 90 % dnešních hraček nebere...
Hlavně plánuju letos žádnou televizi a žádný nesmyslný tuny jídla, upeču cukroví, to mě baví, koupíme hodně ovoce a třeba dražší sýry, co bychom si normálně nekoupili, prostě zdravější věci. Budeme sedět u krbu a hrát deskový hry, asi vytáhnu kytaru a flétny, prostě chci vytvářet domácí atmosféru, ať to není jenom konzum 
Leonty s těma sáněma je to super nápad, jen nevím, jestli už budou holky sedět? Radimek je přeci jen starší...
Jinak holky díky moc za povzbuzení, teď je krásný období, kdy jsou holky hodný a všechno si užívám, tak nabíráme síly a v prosinci to prostě zvládneme a hotovo 
Není tady

My taky toho nechceme k Vánocům kupovat nějak moc, přeci jen taky z toho rozum ještě nemá a pamatovat si to nebude
. Ale tak nějaký dvě tři hlačky asi jo a pak to spojit spíš s užitečným, takže chceme k Vánocům dát jídelní židličku (zatím máme vyhlídnutou asi Chicco Polly) a možná i nějaký další maličkosti k papání, nějaký ty dětský lžičky a tak
. Ještě mě teď napadl nějaký takový ten učící hrneček, ale o tom nic moc nevím, tak nevím jestli to vůbec k něčemu je
.
Jinak my fusak zatím nemáme a rozhodujeme se taky mezi Emitexem Combi a Kaiser Jooy. Ale asi to bude ten Kaiser, mě je to totiž jedno, přijde mi to nastejno, ale F. chce tamten tak mu asi udělám radost, on se mi do toho totiž normálně moc neplete
.
A kombinézku už tedy kooonečně máme. Na internetu jsem nic moc nenašla tak jsme tentokrát vyrazili normálně do obchodů, ale docela jsem jako zírala jak blázen jak byli všude vyprodaný už
. Tak nakonec máme z Marks&Spencer, je podšitá flísem, to jsme chtěli, přijde nám teplý. A velikost jsme vzali 6-9m, tak snad to nějak vyjde, v jednu chvilku mi přijde malá a v druhou velká
. A my tady máme už dávno jen takovou flísovou odšitou látkou, tak tu jsme mysleli třeba na podzim, ta je 3-6m, ale je jí pořád dooost velká
. A podzimná fusak taky nemáme a ani kupovat nebudeme. Zatím to dělám tak, že jí prostě obleču a v kočárku mám deku, přeloženou na půl a pak danou pod ní a v ní je zabalená jako v zavinovačce a přes to dám jako Ronja ten korbičkovej nánožník. Ale taky se bojím jestli jí v tom nebude už zima, takže uvažuju že přindám ještě nějakou deku, tich máme dost
.
Ronji máte Vánoce krásně naplánovaný!
A já věřím, že si je pak budete užívat hrozně moc s vědomím, že všechno zlé už je za vámi a teď už bude jen dobře a budete všichni spolu
.
Není tady

Holky můžu se tedy zeptat ještě konkrétně co prckům teď ven oblíkáte? Ronja třeba psala, že holčičky do té deky nabaluje... Já totiž nevím jestli nás neoblíkám fakt málo. Včera jsme byli venku skoro 3 hodiny a já tedy se oblíkla málo určitě a už včera mě bolela hlava a bolí i dneska a zase i nudlám, kašlu, fuj, ale horší je že pokašlává i malá
.
Taky si říkám, že budu muset určitě koupit nějaký rukavičky, protože ruce tedy ona nevydrží mít schovaný pod dekou, když nespí tak s nima musí šermovat nebo si je prohlížet a když spí tak je musí mít nad hlavou, a když jí je zkusím dát zase dovnitř tak se probudí nebo se vzteká
. A má je pak hrozně studený
.
Není tady
Ahoj,
tak já mám zatím v kočárku tento fusak od Emitexu http://www.detskezbozi.com/zavinovacka- … -2010.html - ona je to teda spíš zavinovačka do autosedačky, ale do kočáru se dá samo taky použít, mám jí ještě po Erikovi a v tom je malá v domácím oblečení + pletený svetřík + fleesový kabátek, a až se ochladí tak dáme klasickýho beránka - jestli se nám teda ještě do kočáru vejde
No a kombinézku mám jednu vel. 62, tak ta jí ještě chvilku bude a pak tu mám myslím ještě jednu nebo dokonce dvě větší, tak snad dokupovat nebudeme muset (posíláme si totiž výbavičku s neteří sem tam, protože ona má kluka rok po Erikovi, já mám teď Monču a ona už zase v prosinci čeká druhýho kluka
) takže já ani pořádně nevím co všechno za oblečení teď mám, zatím jsem to pořešila do vel. 68.
Jinak holky, dneska se malá začala převracet na bok a umí to už i zpátky na záda. Tak jsem si myslela že bude třeba trochu buchtička a ne takovej divočák jako byl a je Erik, ale jak vidím tak to bude úplně to samý
no prostě se nezastavím.
Leontýnko sáňky jsou bezva, Erikovi se v nich moc líbilo, ale jestli se dají koupit s tou ohrádkou jako se dělalo dřív to nevím, měli jsme klasický a většinou za ním seděl synovec a dělal mu živou opěrku 
Ronji já myslím že už by holky v zimě mohly sedět, tak všeobecně kolem toho 6. - 7. měsíce děti sedí, i když samozřejmě každé dítko je jiné. A je fajn že si to s holkama teď tak užíváš a že jsou hodné, Monča se teda dost ráda teď nosí na ruce, což je dost nepraktický, tak jsem už objednala to nosítko mei tai, no jsem zvědavá jestli se jí v něm bude líbit. A když jí položím tak musím být nad ní a vyprávět jí, ukazovat hračky a tak jinak jí to moc dlouho nebaví. Naštěstí je kočárková, takže udrndám a většinou nějakou tu hodinku spí.
A dárky, zatím jsem vymyslela puzzle na podlahu, protože to Erikovo jsme mu dali za postel, aby neměl holou zeď, a asi ještě koupíme nějakou zvukovou hračku a tím končíme, protože je mi jasný kolik toho zase dostanou od našeho širokého příbuzenstva.
Není tady
Danuško rukavičky zatím nedávám, ale ten fleesový kabátek je větší, takže je má schovaný v rukávech, ale na zimu určitě budu dávat rukavičky. A zapomněla jsem napsat že ještě přes tu zimní zavinovačku máme dečku, protože jak je vykrojená tak by malá neměla přikrytý celý hrudníček.
Není tady
Teda Eva i dost deti kolem me vylozene samy sedely az kolem 9tyho mesice.. mozna nejaky sikulky v osmym, ale v sestym znam jen Gabinku od Suny, ta byla extra sikovna 
Ja objednala sane pro Evcu letos, je to teda darda za sane, tak snad to vyuzijou holky obe nekolik let.
Ronji, absolutne souhlasim..nejsou to zadny fraze!
Chtela jsem se zeptat tebe a i ostatnich, co zavinovaly.. Zavinujete jeste? Mne prijde, ze Nela chce mit uz rucky venku, ona je teda z te zavinky i vytahne, ale kdyz ji ji zkusim nedat a dam treba jen spaci pytel, tak jakoby nechape, ze ma spat nebo ja nevim, proste šermuje rukama a neusina..az zase skoncim u toho, ze ji je stahnu do zavinky. Tak si ale rikam, ze kdyz bude mit za tyden 4 mesice, ze by je mozna na zavinovani velka..
Jo a do kocarku ted kdyz je kolem deseti stupnu davam bodycko, zavinku, teplej zimni fusak. Pak pridam zimni kombinezu, az bude k nule.
Není tady
Jo a holky..jak dlouho vam deti spi prumerne pres den? a kolik hodin v noci?
Nela spi ted pres den docela hodne, tak 5 hodin urcite, ale mame problem s usinanim, usina ted treba az po desate, nekdy i kolem jedenacte.. Nevim, jestli je to rymou a nemocí nebo proste je prespana.. Kdyz ji ale nenecham spat cca do peti odpoledne, tak nevydrzi, kdyz spi naposled treba do ctyr, tak mi tu vytuhne v sedm a to uz pak tuplem neusne vecer...
Není tady
Blíženko Erik seděl v necelých 6 měsících a v sedmi se posadil sám, ale on je fakt divočák, v 9 měsících udělal své první krůčky. Ale jinak to beru podle tabulky motoriky, a tam je uvedeno sezení mezi 6. a 7. měsícem. Samozřejmě každé dítě je jiné jak už jsem psala a neznamená to že každé dítě nutně musí v půl roce sedět, spíš jsem to brala tak, že to tak většinou je.
A spaní přes den - Monča vstává většinou kolem sedmé, pak mi usne mezi devátou a desátou tak na hodinku, pak má přes oběd dlouhé spaní, to usne kolem té dvanácté a spí třeba do třech, pak si dá odpoledne tak ještě hodinku až dvě, spíš přerušovaně a usíná večer kolem půl deváté a to spí většinou do čtyř, nakojíme a pak vstává v těch sedum. Takže přes den těch 5 - 6 hodin a v noci těch asi 10 hodin.
No a my ode dneška přecházíme na spací pytel, protože dneska ráno jsem našla malou v čele postýlky ale na šířku - byla tam úplně napasovaná
, takže vylezla ze zavinovačky nahoru a ještě se otočila.
Není tady
Dani já rukavičky dávám, mám takový tenší, podzimní/jarní. Holky si totiž strkají ruce do pusy a když si v téhle zimě oslintají ruku, tak ji pak mají jako led! Já teda ale taky oblíkám mnohem míň než většina matek, které potkávám...ty dečky so mám jsou fakt tenký, tak proto pod ně dostávají zateplenej svetr, čepici a rukavice - ale všechno spíš podzimní než zimní
Kombinézy nemám, zimní bundy nemám, jsem prostě trestuhodně nepřipravená
Tak jestli děti sedí kolem půl roku, tak Bětka si asi sedne dřív a Maruška - no, snad se naučí sedět než půjde do první třídy
Ale Kotrmeli teda malá je drak

Blíženko už nezavinuju, přijde mi, že to není potřeba. Spí docela klidne a hlavně už nemají ty nekontrolované pohyby, které je budily ze spaní. Teď si spíš cíleně rvou ruce do pusy a strašně si je oslintávají, ale to bych jim je musela asi přilepit k tělíčku izolepou, jinak nevím 
Mě teď spí holky takhle (průměr): Bětka usne v 7 večer, vzbudí se na kojení kolem druhé a 5.30 už je vyspaná a chce vstávat. Maruška usne v těch 7, ale většinou ještě někoilkrát krmím po půl hodině až po hodině do 10, kdy uzná, že je najezená a pak spí až do rána - třeba do půl deváté. Přes den spí obě dopoledne třeba dvakrát dvacet minut, kolem poledne dýl, i dvě hodiny, a pak po třetí hodině chvíli v kočáře. Já je ale nenechávám už odpoledne moc spát, aby mi usnuly večer, no...
Není tady
Blíženko u nás se spaním jak kdy, msjou dny , které prospí celé, ale taky se už stalo, že spala je 2 hoďky odpoledne, zavinovačku už nemáme přes měsíc, spí normálně pod peřinou
sáňky u nás byly ve sportech a dokonce i v tescu, dá se na ně dát i korbička od hlubokého kočárku pro nesedící 
Tobi je na konci července narozený a na první vánoce seděl když byl vysazen, ale já to nedělala, nechala jsem ho až to fakt zvládnul sám, plazil se po zemi , přeplazil celý obývák- plazil se ale jen dozadu, pravidelně jsem ho vymotávala zpod stromku a už péroval na kolínkách,a le dopředu po kolínkách lozil až na konci ledna, po 6 měs, v 7 se začal stavět a obcházet nábytek a asi 2 týdny potom začal sedět
ale naši kamarádi-těm děti samostatně seděly mezi 9-12 měs, takže kámošky pohoda klídek a kafíčko, děti měly pořád na jendom místě a kecaly a já si s něma řekla ahoj a pak jsem šla nahánět Tobiho
Není tady
Jani, kde bydlite? Vypada to tam romanticky 
Nela teda za posledni dva dny udelala fakt pohybovej pokrok, kdykoliv ji dam na zada, okamzite se pretoci na bricho (blby je to po jidle, to se pak poblije), i dnes behem noci v postylce, takze rev, protoze ona si na tom brise jeste neda v klidu hlavu na stranu, aby si lehla..
A zacala se zvedat na celych ručkách, to mame v te prukazce k doktorce namalovany az na 6ty mesic a ona uz to trenuje.. Tak mozna to bude taky rychlejsi nez u Evy i s tim sezenim. Eva zacala vsechno delat v 9ti mesicich. Teda plazila se v 7, lezla nekdy v tech deviti, sedela v deviti (ze se sama posadila) a stala u nabytku taky v deviti mesicich. Prvnich par kroku zacala delat kolem roku, ale chodit zacala az v 15ti, strasne dlouho se odhodlavala, udelala treba uz v tom roce 5 kroku sama a az po ctvrt roce presla celou mistnost 
Mam kolem sebe ale taky deti - dva chlapecky - co chodili v 8mi mesicich, to je teda mazec 
Holky, fakt to tak leti, ja jsem rada, moc se tesim, az si spolu Eva s Nelou trosku vyhrajou, ale obcas na me padne nostalgie, ze je to takovej fofr 
Jinak Nela taky strasne slinta a vse rve do pusy, ale ja tam proste uz vazne vidim rostouci zuby, tak myslim, ze je to tim a taky v tomhle veku prozkoumavaji vsechno pusou.. Eva na to moc nebyla, nebyla takovy to uslintany miminko, a musim rict, ze nam s
casto jiny uslintany deti byly trosku (no nechutny je blby slovo, ale jiny nenajdu..), no a ted bude Nela presna takova...slinta fakt silene a myslim, ze bude vsechno rvat do pusy a potecou ji sliny presne, jako vsem tem detem, na ktery jsme se divali skrz prsty 
Upravil(a) Blizenka (15. 10. 2011 7:59)
Není tady
ahoj holky,
dlouho jsem tady nebyla tak se snažím dočítat..
Leonty, jak jsi se ptala na ty příkrmy.. Tak mám v ntb uloženou kupu receptů, tak mi pošly email a já ti to přepošlu :-) a jestli by jste chtěly ještě některá tak pošlete emaily ;-)
Rýma u nás již zmizela, ale pořád teče očičko :-( tak ji tam kápnu několikrát denně MM a je to teda lepší než když jsem jí to vytírala opthalem a kapal jí tam kapky..
S tím zavinováním - mám už teď hrůzu až zavinovat nebudeme bo teď Viki usíná večer během minuty - zavineme, dáme do kolébky, řekneme dobru noc a ona třeba kouká, ale zachviličku spí.. nebo aspoň teda se nijak zvukově neprojevuje bo chůvička je potichu :-D tak nevím jestli to tak bude i když už pak nebudeme zavinovat. A asi už budeme muset vyměnit kolébku v ložnici za postýlku neboť naše obryně už je tam natěsno :-D
A fusak máme od emitexu jaro/léto/podzim a pak mám teda i zimní od emitexu.. ten jsem použila teď dvakrát jak byla ta zima, ale jinak jezdíme ještě v tom tenčím.. Ale asi jsem psychomatka bo si myslím, že Viki asi moc oblékám. Dávám ji bodýčko, punčošky, tepláčky nabo kalhoty a pak mám takové teplejší mikiny no a samo čepku.. rukavičky ještě nedávám bo ona má ručičky zašité v té mikince.. No a na zimu mám kombinézu 3-6m a pak dvě bundy teplé 68 a dvoje kalhoty 68.. koupila jsem to všechno na bazaru za 200,- dohromady a vypadá to jak nové.. tkaže i když to asi neužijeme tak myslím, že za tu cenu dobrý :-D
Pěkný víkend ;-)
Není tady
Tak takhle ted u nas vypada temer kazdy polozeni na zada..
http://www.stream.cz/uservideo/620511-nela-se-otaci
Není tady
Blíženko Nela už je velká
, to už vůbec není miminko, to tak strašně letí... a je šikulka, nejspíš bude taky pěknej fofrník :jojo:Ahoj Kikuš, tak jak jste na tom s BKM? Já už se ptala minula, ale asi jsi nezvládla všechno dočíst.
Není tady
Kotr, BKM je u nás tak půl na půl.. kaďousovat stále do nočníčku, ale čůrat se nám moc nechce.. já ji nechávám často rozbalenou na podložce a snažím se vychytat ten její signál, ale ona jediné co udělá tak v tu chvíli kdy začne čůrat tak se zahledí do blba :-D takže když má plenku tak nemám šanci ji vyslíct :-( Ale i tak jsem ráda aspoň za ty kaďousky 
Není tady
Diky Kotrmeli, no ona je velka od zacatku
, ale mas pravdu, roste.. a hlavne, ona zacala couvat! Treba o metr se pozadu odplazi
Rozhodne ji nenajdu tam, kam ji dam..to je drsny teda..
A zacala řvát
Byvala fakt v pohode, plakala kdyz mela hlad nebo tak, ted rve hrozne casto, jestli to bude "druhá Eva", tak to nepreziju 
Není tady