|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Baf
.
To je zase ráno
, holky mě už tolik dní bolí v krku a jsem nějaká zahleněná a nevím co s tím
, nejdřív jsem cucala Propolki, ty nic, tak pak Septisan a taky mi nepřijde že by pomáhal
. Tak dnes zkusím tvarohovej zábal a kloktat a inhalovat vincentku
. Mám už toho fakt dost
.
Ronji včera jsem (opět při dlouuuuuhatááánském kojení) nakukovala na nový babinet a znovu četla jak jste byli s holčičkama v Praze a co vás v prosinci čeká. Pořád na vás moc myslím
. Věřím, že to musí být hrozně těžké a určitě kdo nemusel svěřit dítko takhle do péče doktorů nepochopí. Ale co vím, ty si obdivuhodná osobnost a Maruška si nemůže přát lepší maminku, která by se o ní lépe postarala a líp to s ní zvládla
. Navíc co jsem tak kdy pochytila tak je vidět že i tátu máte suprovýho a určitě ti bude velkou oporou
. Kéž bych tak mohla pomoct a dát, aby to už bylo vše v pořádku za vámi
. Opatrujte se
.
A určitě je moc dobře že si holčičkám tedy nechala dát ty rotaviry!
Jééé a Bětuška je krásně rozesmátá holčička!
A musí být užasný vidět jak se sěje na Marušku, prostě ty dvě miminka spolu
. A Maruška to určitě dožene
, určitě teď střádá síly, princeznička malá
. Třeba u nás to ani s tím pasením ještě není slavný. Nelinka se vždycky chvilku hezky drží a rozhlíží, ale za chvilku jí to začne hrozně rozčilovat a rozčiluje se a brečí dokud jí neotočíme zase zpátky na záda
.
Jani vy jste fakt akční!
Kryštofové museli být super, já je mám moc ráda
. A Elenka musí být zlatá
. Nevím nevím jestli by mi tam Nelča usnula
. A o zimě mi ani nemluvte
. Já jí poslední dobou nějak nemám ráda. Navíc mě děsí to že ať bude jakýkoliv počasí tak prostě vždycky budu muset malou nabalit a jít prostě, kvůli pejskovi.
Leonty páááni Radimek už je šikula!
Nelinka se taky už snaží zvedat, ale to je zatím jen tak trošku
. Ale taky už se chce hrozně rozhlížet třeba chovat se na miminko jí už moc nebaví, chce být na rameni nebo svisle, aby líp viděla. A nebo když je v kočárku a je hodně vyspalá a už tam nespí tak je taky protivná, protože jí to tam prostě nebaví že se nemůže rozhlížet
.
A úplně s tebou souhlasím jak je strašně nádherný, když přijdu k postýlce a ona se začne smát a máchat ručkama i nožkama a je tak šťastná že mě vidí
.
Jééé ale zoubky nezávidím, snad se vyklube rychle a nebude vás to dlouho trápit
. Já si do teď vzpomínám na tu šílenou bolest když mi rostli moudráci a jestli takhle to bolí miminka tak potěš koště a vůbec se jim nedivím, že jsou mrzutý a pláčou, drobečci
.
Kotrmelí aspoň má Eriček nějakou hatmatilku, on to časem dopiluje
. F. bratraneček ten ve 3 letech říkal jen "autooo" a "taraktor" a to byla celá jeho slovní zásoba, víc se ani nesnažil
. Jé a Erik měl tedy ve 3 měsících skoro stejně jako Nelinka
.
U nás je to se spaním jak kdy. Někdy prostě vydrží dýl, někdy míň, a třeba teď po očkování se budila pravidelně po 3 hodinách. Jooo Ronji to jsem ti chtěla napsat jak si psala že jedna z holčiček po očokování tak brečela tak Nelinka teď taky
, měla úplně záchvaty až se nestačila nadechovat a dusila se
. Ale hlavně jestli jste to zvládli bez teplot
.
Hanu jééé takže vy už máte náušničky?
Hoď foto, prosíííííííííím!
A Co holky? Markétka už Adélku příjmá? 
Není tady
Danusko, Ty mas pamatovaka, jak na vsechny reagujes!! 
My jsme meli dnes "vylet" - byli jsme s obema holkama vybirat novy auto.. No ja jsem v tomhle nemozna, nejradsi bych sedela porad doma a nechala si zpestrovat dny navstevama, ktery k nam jezdi..cestovani a vyrizovani s obema holkama me fakt moc neba.., ale byly hodny, obe vzhuru a zadnej rev, tak mam vybranyho kombika, uz se desne tesim, mam ted starickou Astru a nez vytahnu a nasledne zase vratim do kufru podvozek, tak me vzdycky napada spousta sprostych slov 
Jinak u nas nic novyho. S kojenim porad zapasim, zatim teda uspesne.
Nela je na brise uz rada, uz tam nerve..teda zacne kdyz je unavena, ale ma to ted uz vylozene rada, kouka tak kolem sebe.. Jinak ale protvka protivna, nic ji dlouho nebavi - jedna hrazda, druha hrazda, paseni a pak uz rev a nosit..
Ronji, nevim tomu teda ani hlavu ani patu, ale moc moc vam preju, at vsechno dobre dopadne a at jste zdrava rodinka. Ona to proste fakt neni fraze a kdyz neni co se tyce zdravi vse v poradku, je vsechno ostatni najednou uplne nedulezity.. Ja byla v Motole s Evou, kdyz mela v roce a ctvrt ten velkej zanet ledvin, byla to dost hruza..nekolik dnu nemohli srazit horecky, mela uz dvoje antibiotika najednou..., ale byli tam zlati, fakt moc fajn pristup, tak verim, ze budete v dobrych rukou a vsechno dobre dopadne! Jo a strevni chripku jsme tam chytli vsichni vč.
, kterej tam chodil jen na navstevy..jeden den jsem myslela, ze umru..nemohla jsem se ani postavit a do toho Eva, ktere bylo taky zle, takze chtela nosit..hruza. Pak ji dala sestricka nejakej oblbovak, aby spala, nikdy bych s tim nesouhlasila, ale bylo mi fakt tak zle, ze jsem kyvla.., jenze az zpetne mi rekla, ze na nektery deti to pusobi naopak, ze neusnou a jsou pak jakoby hyperaktivni..no a samozrejme presne tak to mela Eva, takze to bylo jeste 5x horsi..no hruza.. takze urcite dobre, zes to osefovala ockovanim, kdyz vis takhle dopredu, ze budete v nemocnici.
Není tady
Teda Danuško, fatk obdiv, že si všechno pamatuješ. 
S Markétkou už je to lepší, ale někdy má holt své žárlivé stavy. Chce pořád chovat, když Adélka spí a já jsme jen s ní, je zlatá, ale jakmile třeba Adélka brečí a já řeknu, že jí pochovám, už mám Markét na klíně, abych nemohla vzít Adélku. Ale většinou třeba běží a hned jí dává dudlíčka podává hračky, už ví, že musí opatrně, ale stejně jí hlídám. Jedině co se objevilo, jako velký problém je když si chci Adélku navázat do šátku. To hned křičí já a chce taky. Takže mi nezbyde nic jinýho než se naučit vázat na záda a holky trochu prostřídat. Zrovna včera jsem Adél chtěla navázat do šátku co byl původně Markétky, máme dva a si jsem jí někdy řekla, že je její a to byl řev, moje, já, no hrůza. Ale nakonec se to zvládlo a Adélce ho půjčila. 
Ronji, taky přejeme, abyste to zvládli co nejlíp. Marušce a vám všem hodně sil. 
Jinak Markétka nám nedopatřením rozbila foťák, oprava by vyšla na 3.500,-Kč, takže radši koupíme nový. Zatím fotím mobilem a nic moc. Takže fotku s naušničkama dávám, ale omluvte kvalitu. 
Není tady
taky to obdivuju, já dočtu a často už neodpovím a když mám čas psát tak už si nic moc nepamatuju
jinak na záda vázání není tak těžké jako kolíbky
a už zas nevím, co jsem chtěla napsat
Není tady
No Jani, ono je to u nás spíš o tom, že chce vždy to samé co Adélka. A dlouho se nenosila, když jsme byla těhotná a měla problémy se zádama. Takže si to určitě nepamatuje. Pro mě je vázání na záda docela problém. Nejsem schopná přehodit pruh, asi jak je Markét velká. Ale já to pochopím a nakonec se nám to povede. 
Není tady
Jéje, Blíženko, tak přeju, ať to brzy odejde a hlavně ať se uchráníte vy s Nelinkou. U nás bohužel Markét chytla rýmu a od ní hned já i Adélka. U Adélky to trvalo přes týden než se z toho dostala. Dneska byla po prvé bez rýmy.
Není tady
Tak snad uz je to Hani za vama..
My byli dnes i u dr., jestli to neni angina, Evu porad boli v krku.., ale neni, pry jen viroza, dnes i bez teplot, tak uvidim co Nela. Jak dlouha je inkubacni doba rymy, nevite?
Není tady

Ahojte holky 
Nějak nestíhám číst babinet a už jsem zas ztratila nit, jak sa daří Vám a Vaším princeznám či chlapečkům. Musím to zas pořádně dočíst. Teď su mrkla letmo.
Ronji,
moc držím pěsti, ať vše s Maruškou v prosinci probíhá dobře a je co nejdřív v pořádku.
Bětuška je krásný smíšek, rozesmívá jim aj Marušku? 
Hani,
Adélce náúšničky moc sluší. Teď je z ní pořádná fešanda.
A všem to moc sluší. Děti prostě rostou do krásy a čím dál budou všem přinášet radost s každým pokrokem. 
My jsme dneska byly s Miškou u oční. Už to vypadá v pořádku a budem ju masírovať asi tak měsíc a kapať do očí Ocu-flash. Dál uvidím příští týden u dětské doktorky, jak jsme na to jinač a asi bude to první očkování. Nakonec jsme sa rozhodli pro očkování pouze Prevenarem13. Rotaviry jsme už nedali.
Není tady

ahoj, máme za sebou 5ti měsíční prohlídku, Radimek měří 65cm a váží 6360g. Dostal třetí Hexu, za 14dní Prevenar...Jinak všechno v pořádku. Už ho mám krmit příkrmama co jen jde, trošku mám z toho strach.
Holky, ppoužívaly jste skleničky, nebo jste vařily?
Není tady
Teda, fakt, uz prikrmy???
Gratuluju ke kontrole 
Ja davala Eve lahvicky, sestricka u dr. mi je sama radila a rikala, ze pokud budu chtit varit, tak at rozhodně do roka z biopotravin kvuli dusicnanum (nebo dusitanum...jsem z toho trosku jelen
). Ze to miminkovsky telicko spatne odbourava. takze uvidim, budu to ted u Nely mozna kombinovat, ale kdyz budu varit a mixovat, tak urco z bio, at ji neskodim.
Napis pak jak to Radimkovi "jede" 
Není tady
Ahojky,
Leonty já dávala Erikovi skleničky, protože mi stejně nechtěl nic jíst, takže bylo jednodušší koupit pár skleniček než vařit když to nakonec stejně nejedl. Do roka jsem byla ráda když jsem do něj dostala půlku malý skleničky k obědu a teprve po roce se rozjedl, ale až našeho normálního jídla míň solenýho a kořeněnýho. Ty mixovaný zeleninky mu prostě nejely.
Blíženko já myslím že právě bio potraviny mají víc dusičnanů protože se to hnojí přírodním hnojivem narozdíl od těch klasických, který jsou hnojený umělými hnojivy. Někde jsem dokonce četla že bio potraviny nejsou zas až takovej zázrak a že by byly zdravější se taky neprokázalo, akorát jsou dražší
Ale to je pořád dokola, jednou je zdravý to a jednou zase něco jinýho, já tohle vůbec neřeším a držím se toho, že se má jíst všechno, ale s mírou.
Jinak leonty radimek je už opravdu chlapák, ono to tak utíká, nedávno jsme zjistili že jsme těhotné a za chvilku budou prckové chodit...
Není tady
Jo a ještě jsem se chtěla zeptat Kikušky - jak vám to jde s BKM? A byla jsi na tom kurzu?
Není tady
Jo, mas pravdu Kotrmeli v tom, ze vsechno se musi s rozumem a mirou..ja si stejne myslim, ze skoncim zase hlavne u lahvicek..nez mixovat pidi porci zeleniny pro Nelcu 
Jo a uz ji bubla v nose..asi se zazrak nestane a od Evy to chytne 
Jo a jinak Nela uz se skoro neudrzi pod hrazdou, furt ruzne kope, pretaci se a porad je mimo deku na podlaze 
Upravil(a) Blizenka (11. 10. 2011 17:51)
Není tady
Chuděrka Nelinka s tou rýmu - no ono se to asi nedá aby se to z jednoho dítěte nepřeneslo na druhé a nejhorší je když to starší začne chodit do školky 
Blíženko tak Nelča už takhle cestuje jo? No připomněla jsi mi, ani jsem vám to nenapsala, že mi pár dní zpátky Monča vypadla z lehátka, no jsem bbá a nejradši bych si nafackovala, přeci jen už se taky začíná víc hýbat a já jí tam nepřipoutala a než jsem se vrátila ze záchoda tak děsnej řev a Monča na zemi
no naštěstí máme lehátko který je necelých 10cm nad zemí - ona se z něj jakoby vysunula po nohou a zrovna byla v obýváku kde je lino a pod tím OSB desky, takže ne uplně tvrdý jako třeba dlažba. No ale stejně jsem si pak nadávala ještě jak dlouho. Monče se teda naštěstí nic nestalo, no a já jsem řádně poučená 
Není tady
AHoj, no bobek Nelinka
s příkrmy, poprvé jsem dala skleničku, pak se snažila vařit, a Tobimu to chutnalo- pohanka, jáhly a tak do zeleninky a navíc toho snědl celkem dost, ale když jsme byli někde venku tak dostal skleničku
a mě dneska ELenka nepustila do cvičení- dala jsem ji mamce a než se stačila oblíct tak šílený řev, tak jsem si ji vzala a po chvilce přestala, tak jse jí uspala a dala zas mamce a než jsem vyšla ven tak zase srdcervoucí řev, takže špeky se mnou ještě zůstanou
Není tady
Nelince přejeme, aby ta rýma byla je vodová a hned pryč. Nám na první rýmu pomohla mořská sůl. Ale tu druhou od Markétky jsme si tedy prošly se vším.
Ty, jo, Radimek už bude na příkrmech. No nenadějeme se a jsme v tom taky. Že by na vánoce dostala řízek s bramborovým salátem? 
Kotr, je fajn, že všechno dobře dopadlo. Opatrnost a předvídavost to chce, ale pádů ještě bude. 
Jani, to znám. Adélka je staršně hodná, ale jak jí chci nechat u našich a jít třeba nakoupit, dělá, že spinká a jen zavřu dveře vzbudí se a řve. celou dobu co jsem pryč jí mamka musí nosit a stejně to moc nepomáhá. No a jí se po půl hodině vrátím a ona je zticha a jako milius.
To víš, že už jsem si vyslechla, že jsem si jí rozmazlila šátkem a teď nechce u nikoho jinýho být a tak podobně.
Dneska jsme šli do města a už jsme zase slyšela, jak má šátek zařízlej do nožiček a je tam moc zmáčknutá. No asi si budu muset zvyknout. Nebo spíš oni. 
Není tady
Hanu já to právě neznám, Tobi byl nošený stejně a nic takového nedělal, až jsem do roka měla trauma z toho, že mu vůbec nechybím
a ELence to bylo do dneška taky jedno hlídání bylo vždy bez problémů, ale dnes řvala tak, že ji z toho až natahovalo, no děs
KOtr vidíš, já ji tam dávám jen na chvilku a nepoutám a to už se točí na bok , tak asi taky začnu poutat
Není tady

Jani, prosím tě, napiš mi, co jsi Tobimu vařila, mě nenapadá nic jiného, než brambor s brokolicí, brambor se špenátem, těstoviny, já jako fakt nevím, nejraději bych ho měla pořád na mléku..brambor s mrkví..no skleničky jsou ale táák strašně drahé...
Není tady
Lei já už to někde psala, ze začátku mrkev - měli jsme ji snad měsíc, pak mrkev,brambor, zkusila jsem i dýni hokaido- ta mu moc nejela,rýži, pohanku , jáhly,porek, brokolice, cuketa, lilek, fazolky, červená čočka, červená řepa, fenykl, kuskus, hrášek, špenát, solila jsem až od nějakého 14 měs, a jen malinkato
různě jsem kombinovala, podle toho , co bylo k dostání- ze začátku samo po jedné potravině, když tak zítra kouknu co jsem mu přesně vařila ve kt. měsíci, jestli najdu ten sešit , ju ?
Není tady
Leonty já budu určitě vařit - doufám, že to budou holky jíst. Skleničky jsou drahý a neekologický a když jsem stejně doma, tak snad tu rychlovku uvařit zvládnu, vždyť to není svíčková
Všechno se to jen povaří a rozmixuje.
Není tady
Hodně receptů jsem našla tady: http://www.mimino.cz/recepty/recepty-pro-deti--prikrmy/
Není tady

Ronji, já jsem právě taky připravená vařit, děkuju za odkaz. Pustím se do toho. Ale jako z Bio potravin to nebude, bohužel. Nějaká mrkev na zahradě byla, ale to je asi tak všechno. 
Jani, díky, to mi pomůže, mrkvičku už máme za sebou, teď se pustím do dalšího. Jsi hodná..
Holky, na tom se nedá nic pokazit, teda, aspoň doufám..
Ronjísku, málo tě vidím, doufám, že se vám daří dobře..
Není tady
Leonty, napis do SZ adresu, mam 2x knizku Polévky a kašičky pro nejmenší - tuhle: http://www.knihycz.cz/polevky-a-kasicky … nsi--P9889 je tam dost receptu, tak Ti ji poslu za ty caje, porad ciham cim se Ti odvdecim, tak tohle se Ti bude hodit 
Jinak u nas ryma dost..od peti od rana chudinka chrcela, netece ji to ven, jen odsavanim to dostanu ven, tak mazu tymianovou masti a strikam do nosu vsechno mozny.. Snad ji to prejde brzy. Eva mi to moc neusnadnuje,od rana rve kvuli vsemu a zlobi, tak toho mam fakt az nad hlavu.
Navic Nela uz druhy vecer odmita usnout, treba do jedenacti rve vzdycky kdyz udelam nejaky pokus o uspani..at je to polozeni do kolibky nebo ji vezmu do naruce jako ze uspavam.. Takze oba dny jsem dala pred jedenactou nurofenovej cipek a pak usnula, fakt nevim co ji takhle vecer boli nebo trapi, ze nechce spat, ve dne usina docela v pohode..
Jo a uz se zveda na predloktich, je fakt sikula. Ale teda opravdu moc dlouho nevydrzi jen tak, nejradsi je ted na brisku, ze dobre vidi, ale pak az ji to omrzi, uz ji bavi jen naruc a nebo nekdo novej, kdyz se treba vrati
z prace, tak to zase lezi a kouka na nej jak si s ni povida.
Jo a nejradsi Nela kouka, kdyz jime, to nam uplne zira na pusu, asi se uz tesi 
Upravil(a) Blizenka (12. 10. 2011 13:21)
Není tady