6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Blíenko moc mě to mrzí ale jak píe, ne ji nechat hladovou, je to takhle lepí. Ty jsi proto taky udělala maximum, vím,e se tím trápí u dlouho..posílám obejmutí.
Není tady
Blíenko,
té je mi to moc líto.
Stejně to musela by krása koji naplno celé tři měsíce. Dokázalas to opravdu krásnou dobu a Nelinka z toho určitě bude dlouho prospíva.
Není tady
No my jsme moc dobře nedopadly s Mikou. V úterý jsem odstříkávala po kojení ručně, ve středu kojila kadou chvilu, mléko sa mi začlo děla (u jsem si plánovala, jak budu sniova Nutrilon), ale Mika sa rozhodla, e v mezičase kojení, je flaka milejí a líp teče. Potom jsem opět zkusila stříkačkou mléko, jako suplementor, jene mléko teklo rychleji ne flaka a začala klobouček odmítat s řevem. Tak jsem ju hneď vrátila k flace. Po flace klobouček opět vzala, u to nebyla taková změna, nebo kdy je mléko, teče rychleji.
Nevím, jak dluho to vydríme. Ale vzdávám u vekeré pokusy. Hlavní pro mě je spokojenost Miky.
Jani,
ten suplementor u nás úspěný té nebude. Zkouela jsem da cévku, ale s kloboučkem to nejde. Kdy ho dám nahoru, kloue a nedrí, a kdy dovnitř, saje k tomu vzduch a to by měla bolení.
Není tady
Ahojte holky,
doufám, e u jste na tom s rýmou o mnohem líp.
Mika u má také rýmu. Odsávám a byla jsem v lékárně pro sirup, kdyby měla horečku, a tam mi řekli, e léky na teplotu jsou od 7 kg nebo 3 měsíců. e kdyby něco, mám jet na pohotovost. No jela jsem do města zbytečně. Vzala jsem ji aspoň dalí Nutrilon AR a udělala si nákup.
Není tady
Ahojte
tak u nás u je to troičku lepí - hlavně Viki u tak moc neřve při odsávání - první den to bylo jak kdybych ji tady vradila :-( bylo mi jí straně líto..
Valako, mi dr. řekla a si koupím Panadol čípky, e prej kdyby měla horečku (co natěstí nemá) tak jí můu půlku dát.. A taky mi řekla, e na pohotovost rozhodně ne, e případně mám zavolat jí.. My máme dr. hned vedle paneláku, tak to bude ale asi i proto..
Blíenko, je mi líto toho kojení, ale radi a je Nelča napapaná ne hladová a ty v klidu a né vystresovaná
Leonty, tak Radimek je fakt frajer obrovský!!!
Není tady
Ahojte holky .
Blíenko je mi moc líto, e kojení u Nelince nestačí . Vím, e ty ses s tím taky hodně nadřela a natrápila . Ale hlavně e Nelinka bude spokojená . A myslím si e je super, e chce dál dávat aspoň trochu MM .
Leonty tedy Radimek je frááája! A co to nachlazení? U je mu líp? Chudáček malinkej .
Val a co Michalka? Je jí lépe? Jinak my čípek na teplotu měli po očkování a taky neměla jetě ani 7kg ani 3 měsíce. Doktorka nám řekla e kdy bude teplota přes 38° e ho máme dát čtvrtku .
Kikuko a Viktorka, jí u je líp? Odsáváte odsávačkou na vysavač? Chudinka . Snad se jim teď ty nemoci budou u vyhýbat, musí to být hrozný .
Jinak já dneska učinila druhej pokus o zuitkování mlíčka z mrazáku. Ty nejstarí u byli jen 150ml, tak jsem vyndala jednu tu. Bylo to zase ílený. Mlíčko jsem několikrát ochutnala a přilo mi v pořádku. Ale Nelinka tu flaku prostě nevzala. Ani za nic. Byl to hrozně dlouhej boj a řev jako kdybych jí tady vradila. Zkouela jsem zase nejdřív klasickej NUK, pak Calmu, pak ten úzkej NUK. A tipla bych e tam 20ml vybryndala, 10ml moná tak vypila a 120ml teď můu vylejt . Docela jsem z toho na nervy, protoe nějaká kojná rozhodně nejsem a mlíčka mám tak akorát a nevím co bych tedy dělala kdyby nebylo . No zítra mám v plánu zkusit odsát a dát jí z lahvičky to čerstvě odsátý, abych věděla jestli je to fakt tím, e nechce z lahvičky, nebo tím mlíčkem z mrazáku...
Jé holky a jdeme v sobotu na vítání občánků...můu se zeptat jak to tak probíhá a jak dlouho to tak trvá? Díky!
Není tady
Danusko, ted jsem si vzpomnela, ze kamaradka taky rikala, ze jeji syn nechtel rozmrazeny MM..
Nele to teda problem nedela..
Jinak zatim to vychazi, ze bud vezme prso nebo odstrikam a dal z lahvicky, kdyz prso nechce a vcera i predevcirem jsem dala 100ml Nutrilonu. Vic zatim nebylo potreba, tak uvidime, jak to pujde dal..
Není tady
Ahojte holky
Kikuko,
moc děkuju za radu. Dneska jsem zala do jiné lékárny a tam mi ty čípky paní sama nabídla. Raději je budu mě po ruce, kdyby neco. Přeci sa blíí zima. Jetě mi říkala, e sa pouívaju, a je teplota nad 38oC.
A jak sa ti daří s bezplenkovou metodou? U si Viktorka na to zvykla?
Blíenko,
to je Nelinka ikovná, e si mlíko od tebe veme a pije. Třebas sa za chvilu na Nutrilon ani nepodívá a bude je vyadovat. Drím pěsti, a sa dál daří.
Danuko,
to mňa mrzí, e Nelinka rozmraené mlíko nerada. Vím, co to dá práce odsát a teď to nechce.
My jdem na vítání občánků v sobotu kolem 20. října. Sama jsem zvědavá, jak to probíhá.
Budu ráda, kdy potom sdělí své dojmy.
Michalce u je líp. Dýchala patně pouze ráno, odsála jsem a přes den sa to u lepí. Uvidím v noci.
Navíc jsme byli u oční propláchnu zánět. Sestřičky s doktorku mňa vyhnaly do čekárny a el slye dvakrát řev. Ale byla statečná, holka jedna. Jakmile jsem přila zpět, u byla v pohodě. Zase jí musím kapa antibiotické kapky 5 x denně a masírova od očí k nosu. Za 14 dní dem na kontrolu.
S kojením to bylo dneska o ničem. Mika měla ráno průjem, obvykle ho po mojem mléku má, měla jsem 90 ml odstříkané z večera a noci, ale trochu víc ne jindy. Potom sa nemohla dojes Nutrilonem. Musela jsem jí dáva za hodinu 100 ml Nutrilonu a trochu fenyklového čaja. Celou dobu plakala. Potom ílený řev a odmítání prsa s kloboučkem, a jsme přijeli od oční, trochu sa napila, ale počítám, e to mohlo by pár kapek.
Stejně mňa dorazila sestra u oční, která sa ptala, zda kojím. Kdy jsem jí řekla, e musím přeji kompletně na Nutrilon, začala nadeně vyprávja, e kojení je nejlepí, a proč nekojím. No hrkly mi tam slzy do očí a vysvětlovala sem, e mi u kvůli tomu zmodrala v nemocnici po porodu a e teď má hysterické záchvaty u prsou. e u to opravdu nejde.
Doufám, e u sa nikdo pta nebude.
Není tady
Blíenko je Nelinka dobrá e si i tak dává jetě prso . Vím jak je to těký, ale vy jste fakt holky ikovný jak se s tím perete .
A já jsem právě taky zvědavá jestli je to tím mlíčkem z mrazáku nebo flakou. Tak dneska u jí trápit nebudu a zítra zkusím dát z flaky čerstvě odsátý. Kdyby to bylo tou flakou tak třeba zkusím pořídit jetě jinou, třeba tu jak si mi radila, aby to mlíčko nepřilo vniveč. Ale pokud je to tím mlíčkem tak holt nic nenadělám .
Val to mě mrzí e jste museli s Michalkou na čitění kanálku . Pro mě to tenkrát bylo něco hroznýho a kdy jsem slyela jak řve rozbrečela jsem se taky . Ale zase jí to fakt pomohlo. Kapali jsme pak jetě 4 dny a bylo po hnisání . Drím palce a u vás to taky víc netrápí . A tedy já kdy čtu co holky píou jak se lidi chovají kdy nekojí tak má vdycky po náladě nechápu co je komu do toho a kdy do toho nevidí tak a nesoudí . Děs . Já se tohohle taky dost bála. V porodnici se mě ptal na kojení kadej pořád, milionkrát za den mi zvonil telefon a kadej se ptal na kojení a kdy to nelo a nepustili nás pak kvůli tomu domů tak ten den u jsem normálně nikomu telefon nebrala . Nic si z takových lidí nedělej, ví houby . Hlavně e má spokojenou, zdravou holčičku .
Holky chtěla jsem se jetě zeptat, jak dlouho tak kojíte? Vude čtu e se má kojit tak 20 minut. A já si z toho nic moc nedělala, kadý miminko je jiný. Ale je fakt e nám kojení trvá hodně málo kdy třeba půl hodiny, normálně je to tak hodinu . Někdy hlavně na večer, ale někdy i přes den třeba i hodinu a půl . A často to vypadá tak e prostě nejdřív hezky saje, pak si krkne, na rameni usne, dám jí do postýlky a v tu ránu je vzhůru a chce zas. A takhle se to opakuje třeba 5x . Někdy u jsem z toho fakt vyřízená a na nervy .
Není tady
Danuko,
to je mi líto, e Nelinku té trápila očka.
No mně stačí boj s kapáním do očí. Mika řve, jak tur a má mokré oči a ty sa patně otvíraju a musím ju potom trápi dluho a pár kapek letí mimo oči.
Jo, prosím tě, zapomněla jsem sa zepta, za jak dlouho po čitění kanálku můeme chodi ven?
Není tady
Ahoj Valako,
e sem teda lezu, ale byla jsem zvědavá, jak se Ti daří.
Prosímtě, já nekojím u dávno a mám teprve čtyřtýdenní holčičku. U netrápím ani ji ani sebe.
Tak se taky netrap a hlavně nikomu nic nevysvětluj - já se omezuji na pouhé NEKOJÍM a konec.
Nerozvádět, nenechat se unést. Je to čistě a jen Tvoje věc.
Hlavně e očička u má Michalka lepí
Není tady
Holky, chtěla jsem sem do chlívečku jenom popřát Ronjískovi, jestli sem přijde, e na ni moc a moc myslíme a posílám vechnu sílu..Máme tě rádi a Maruce přeju a je tak statečná jako maminka. Zvládnete to kočky nae..
Není tady
Valako, elvička má pravdu, mě to bylo taky tak straně líto, jako tobě, i vlastní teta mi řekla, ty nekojí, to jsi asi v této době jediná, to moje neteř ta pořád kojí...je to ena maminky bráchu..no, ani neví, jak mě to vzalo..ale netrap se tím, je to opravdu soukromá věc a teď u to řeím jako elvička, řeknu nekojím a dál to nerozvádím, dříve jsem měla potřebu a sem tam stále mám, to vysvětlovat ale je to na hov...
Není tady
Ahoj holky,
tak dnes u je to mnohem lepí sice jetě jsme odsáli nějaký ten soplík, ale nechci ji to moc tím vysavačem odsávat bo mi bylo řečeno, e to ničí sliznice..
Valako a Danuko - jak píe elvička, je to jen Vae věc a kadému to můe být úplně putna jestli kojíte nebo nekojíte!! Já teda kojím, ale pořád nějak nechápu proč se mě pořád někdo ptá jestli kojím bo ne - chápu dr. e se zeptát, ale nedělá kolem toho nějaké caviky.. Take pokud bude někdo opět prudit, tak mu řekněte, e se o tom nechcete bavit a hotovo
Danuko, já kojím max 30min a pak zdroj schovávám :-D a hlavně teď si z toho vikinka začala dělat hračku, take pětkrát a dost.. Ona prostě se přisaje potáhne a pustí tak kdy to udělá pětkrát tak to schovám.. Ale to větinou začne dělat třeba po 15min..
Valako, jste holky ikovné, e jste to zvládly!!!
Jinak bezplenkovka se nám zasekla na - káko do umyvadla, ale čůrát ona snad úmyslně čeká a ji dám do plenky a up a je to počůraný.. asi se jí víc líbí se v tom rochňat :-D
Není tady
Jdu se optat letnátka, za kolik dní vám prcci dolezli zpět na porodní váhu? Juli ji furt nemá, mám pocit e za týden teď nepřibrala skoro nic..a přitom papá pěkně (mám ten dojem)..ale asi je jak průtokáč. Kojíme. Po svátku jdem k Dr., tak jsem na to zvědavá...
Není tady
Ahoj holčiny,
u nás u to začíná být zajímavý, protoe malou u budí zvuky, take jakmile mi usne můu počítat s tím e během chvíle je vzhůru - Erik je trochu hlasitějí, take spánek doma u se stává utopií , venku v kočáru je to OK, kdy zrovna nenapadne naeho pejska e začne těkat jak pominutej ani pořádně neví na co , no a to nás čeká zima
Danuko já kojím max. 10 - 15 minut, jak vidím e u je malá napitá a u si jen cumlá tak končíme, ale větinou se i pustí sama. Občas si řekne jetě o náup třeba po hodině, ale jinak přes den tak po těch dvou a půl hodinách kojíme.
Holky a máte nějaké blií info od Ronji jak jsou na tom? Teď tu dlouho nebyla a nový BB nestíhám dočítat
Valako snad budete mít očička brzy v pořádku.
A jsem zvědavá kdy půjdeme na vítání občánků my, s Erikem jsme byli a tuím v 7 měsících, malé městečko no a míň dětí, tak to pak dělají vdycky najednou Jinak u nás to trvá asi tak půl hodiny + potom focení - tedy kdo chce, my se fotit nenechali, protoe Erika do kolíbky v tu dobu fakt u dát nelo
Není tady
Mío nae holky měly porodní váhu 2 450 a 2 650, při proputění obě 2 450, tzn. jedna la domů s porodní váhou, druhá jí dosáhla asi za týden. Nemá doma kuchyňskou váhu, e bys malou převáila? Já jsem zezačátku občas cvičně váila na digi váze, máme ji do 5 kg, tak to stačilo.
Jinak mi dětská dr. říkala, e i kdy je hodně mlíčka, dítě nemusí prospívat, protoe ním jakoby vechno projede a vlastně nepřibírá, ale doufám, e to nebude vá případ.
Holky my jsme se dnes naočkovali, dostaly hexu, takový ty lepí pneumokoky a rotaviry...tak fakt doufám, e nebudou mít nějakou děsnou reakci. A vysolila jsem tři tácy, za měsíc pak toté, no mazec!
Není tady
Kotr díky za zájem Máme za sebou dvě narkozy a v prosinci nás čeká operace, zřejmě docela náročná, je moné, e malá pak bude mít boční vývod (dočasně). Tak uvidíme, snad to zvládnem, musíme.
Dani Bětku kojím 5-8 minut, ta se nasosá a je s tím hotová. Maruka potřebuje dýl, ale ne víc jak 15, pak stejně usne, nebo toho nechá. Ale večer mi dělá toté co malá tobě - poloím, za 10 minut chce znovu jíst, nakojím, usne, poloím, začne řvát. A tak si klidně hrajem třikrát čtyřikrát ne doopravdy usne, taky u toho teču. Ale nechávám ji a jí kolik potřebuje, nedá se nic dělat, i kdy teda kojit hodinu a půl No vlastně jestli to počítá s těma pauzama, tak je to u nás taky tak, já to jenom tak nepočítám
Není tady
Ronji, moc drzim dal pesti!
Holky, jaky davate ty umely mlika? Ja koupila normalni Nutrilon a i po te trosce (ma za den max 100ml) se mi zda, ze ma ve stolici hlen.. Taky zacala blbe spat, budi se, poplakava..nekrouti se, zda se mi, takze fakt nevim, treba to nic neni...
Vitani obcanku http://www.zlatniky-hodkovice.eu/vitani … &p1=68
http://www.zlatniky-hodkovice.eu/vitani … 1=68#vfoto
http://www.zlatniky-hodkovice.eu/vitani … &p1=68
Upravil(a) Blizenka (27. 9. 2011 16:36)
Není tady
Tak mi kamaradka poradila Nutrilon Allergy Digestive Care, pry to jejich doktorka doporucuje i zdravym detem bez alergii..preventivne.
Vcera totiz pred usnutim Nelca snad hodinu a pul kopala nozickama a fnukala, brisko bolelo, a to uz ji posledni tydny brisko nebolivalo, probiotika davam 2x denne, tak myslim, ze to bylo tim dokrmem.
Kdyby nektera z vas davala Nutrilon jednicku, ten obycejnej, tak klidne poslu to svy otevreny baleni-otevrela jsem ho tuto sobotu, udelala jsem z toho dohromady tak 400ml a uz ho davat nebudu, tak muzu venovat zadara
Upravil(a) Blizenka (28. 9. 2011 12:07)
Není tady
Val nám nikdo neříkal, e by jsme po tom čitění nemohli ven, take my jsme chodili ven normálně hned .
Misho Nelinka dolezla na porodní váhu asi ve dvanácti dnech . Nezkusila si Jůlinku někdy zváit kolik na jedno kojení vypije? Já bych to zkusila . Aby si věděla jestli fakt papá dost.
Kikuko já se taky občas snaím "zdroj" tedy víc nedat, ale kdy mi pak křičí a kroutí se tak to prostě nevydrím . Hlavně právě nejvíc zlobí na noc a kdy mám pak jen vedle leet a poslouchat jí tak na to prostě nervy nemám . A ona prostě nepřestane dokud jí zase nedám .
Kotrmelí u nás doma je zase často dost hlasitej pejsek . Bydlíme v bytě, take jak slyí někoho na chodbě, nebo něke nějakej zvonek tak u těká . Ale Nelinka je na to asi u zvyklá, take kdy spí v noci a dopoledne tvrději tak se tím u rozházet nenechá. Jen tedy někdy přes den. Ona si snad Moni taky zvykne .
Holky já chvi mít taky takovýho rychlo savce jako jsou Moni a Bětuka . Závidím .
Ronji a jo jo počítám to i s tima pauzama. Ale oni jsou fakt krátký, jak se dotkne postýlky tak u je zase vzhůru a chce jetě . Koukám, e tvoje holčičky jsou fakt kadá jiná .
Jinak my taky za to očko dali tolik . Je to děs. A to Prevenar jetě nemáme. Jak to holčičky zvládli? My měli horečku jak jsem tu prve psala. Ale jen ten večer potom a maličko zvýenou pak ráno. A pak u bylo dobře. Snad to holčičky zvládli dobře .
A já četla, jak pojedete v prosinci do Prahy. Taky na vás moc myslím, jste statečný holky . A s tím kojením Bětuky myslím, e si to vymyslela tak nejlíp jak to jde .
Blíenko to je mi líto, e Nelinku bolí zase bříko . Do teď si pamatuju jaký to bylo trápení. Tak snad nový mlíčko bude lepí . Dríme palce!
Jinak já mám taky strach jak na tom s kojením budeme, protoe dneska ráno vypila úúúplně celý prso . To se mi stalo někdy večer, ale hned ráno . Já měla doma Sunar, načala jsem ho někdy kdy jsme jetě odsávali a museli jsme jet pryč a nevěděla jsem jestli se stihneme vrátit domů a ten se mi pak zkazil. Tak pak o dovolené, kdy tedy jsme s sebou nemohli vezt ani zásoby z mrazáku jsem koupila takové to testovací jednobalení Nutrilonu. Tak to tu kdytak mám. Jen doufám, e by si Nelí v případě nouze vzala flaku .
A tééédy moc vám to na vítání sluelo! Jste krásná rodina .
Není tady
AHOj, je mi líto, e máte drobísky nachlazené nebo nemocné, a jsou u zdraví
Leonty koukám, e svetřík po Tobim Radimkovi sekne
s nekojením. bolí to, ale pokud mono nikomu nic neříkat, nevysvětlovat, oni to stejnak nepochopí a vy se budete zbytečně trápit
my kojíme 5-10 min, pak se sama odpojuje
dovolenka byla super
a u nevím , co jsem chtěla napsat, jdu do hajan, zítra dalí hromady prádla na vyprání, pověení a ehlení uff
Není tady
Danuskaxy napsal(a):
Misho Nelinka dolezla na porodní váhu asi ve dvanácti dnech . Nezkusila si Jůlinku někdy zváit kolik na jedno kojení vypije? Já bych to zkusila . Aby si věděla jestli fakt papá dost.
jednou jsem vazila na kuchynske, ale ona jak se mrska tak se ta vaha nezastavi, tak vypila tak 50-60na kojo... nevim, kolik je akorát?
Není tady
Jani byli jste na dovolené? To je dobře e jste si jí uili! Kde jste byli? A jo jo, prádlo je věčnej kolotoč .
Misho znám. Taky se nám Nelinka takhle mrskala a moc váit to nelo. My li z porodnice s tím e ve zprávě měla e má pít 50-60ml. Tenkrát jsme do ní hodně stěí nacpali 40ml. Paní doktorka říkala e nevadí, e zatím to stačí. Asi za 3 dny pak pila tich 50ml. A pak za týden 70ml a pak asi jen za dva dny u 100ml. A u tich jsme v tich 3 týdnech a 4 dnech skončili. Pak u jsme kojili tak nevím. Jestli Jůlinka vypije 60ml, tak to je asi v pohodě řekla bych. Kolik tedy teď váí? Říkala si e půjdete k paní doktorce tak ona snad poradí. Třeba jak je Jůlinka jetě malá tak nemá tolik síly sát. Tak to měla kamarádka, tak jí vdycky jetě po kojení přidávali 20ml odstříkaného stříkačkou . Moc vám drím palce . Vím jak jsou ty začátky těký .
Není tady