6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Leonty moc mě mrzí, e to Radimek chytnul, Tobi byl nemocný a někdy v 8 měs, ale zvlhčovala jsem vzduch, odsávala , na noc dala sem tam i nasivin -aby se aspon shvilku vyspal, a pokud horčka byla nad 38 po odečtu tak i paralen
Misho myslím,e to dělá správně
a holky fakt budte rádi , e vám mimča tak krásně přibírají, co kdyby nerostly a nepřibývaly ?
my nakonec na dovolenou jedeme tak se mějte krásně
Není tady
Jani, uzijte si dovcu!
Leonty, to je teda pech, ale jak pisou holky..podlozit postylku, strikat ty morsky kapky nebo Libenar a pred spanim i nejaky ty kapky, co se muzou 2x denne a snaz se at ma v pokojiku co nejvetsi zimu, to se dycha lip. A to zvlhcovani taky doporucuju, my mame dva zvhlcovace - jeden do pokojiku, druhej do obyvaku, kde jsme nejvic. Eva byla nemocna poprve v 10ti mesicich a trvalo to snad 3 tydny, byla jsem tehdy uz zoufala.. Tak at to u vas prejde driv!
S kojenim bojuju, vcera a dnes jeste taky jsem zadnej pridavek v lahvicce nedala, to neoblibeny prso si za den a pul vzala asi 3x, obliveny skoro pokazdy, ale jen dokud to tece dobre. Nejlip ji v polospanku, takze ted ji po probuzeni bez nejakyho rozbalovani ze zavinky a prebalovani hned strkam k prsu..nekdy to klapne, jindy ne..
A s pribiranim. Taky bych mimco neomezovala a 250g tydne mi prijde parada, to Nela pribrala po navratu z porodky za 3 dny 290g a dr. nic nenamitala. Vsak oni to vybehaji az se zacnou hybat. Eva mi ted pribrala za pul roku pul kila, myslim, ze ji Nela nekdy v roce doene a predeene
Není tady
Leonty to je mi Radimka líto, ale moc neporadím, Erik měl první rýmu a někdy po prvním roce a malá jí teď asi chytla ode mně, ale zatím to natěstí není nic hroznýho, v noci jsem odsávala jen 2x kdy brflala a slyela jsem e se jí patně dýchá a odsávala jsem jen tou ústní odsávačkou, moc tam toho zatím nemá. Mně teda ta rýma po čtyřech dnech téměř ustala, tak doufám e u ní to nebude taky nic hroznýho. Jinak nám se na teplotu hodně osvědčil Nurofen sirup (Panadol sirup nic moc a hlavně se ho dává větí mnoství ne toho Nurofenu), a ten u by snad Radimek mohl, je od 3 měsíců.
Misho já u ti psala k vám do podzimňátek, ale asi jsi nestihla dočíst - v porodnici nám říkali budit do půlnoci po těch cca 3 hodinách a pak nechat spát. Obzvlá kdy je takhle malinká tak určitě potřebuje jíst často, take já myslím přes den určitě budit.
Teda Kikuko, Vikča přibývá pořádně , Moni měla v 6ti týdnech jen 4100g a koukala jsem e Erik měl v 6ti týdnech 4900, ale nějak se mi to nezdá, páč měl při narození o 200g míň ne Monča, tak jestli jsem si to patně nenapsala, nebo to bylo později...
Blíenko tak Nelča má oblíbené a neoblíbené prso jo? To já mám zase jedno pořád víc nalitý, a měla jsem to tak i poprvé, tenkrát jsme si na jarňátkách dělali srandu e větinou máme vechny SLK - tedy syndrom levé kozy, tam je toho mlíka prostě míň
Tak jsem se patně podívala v 6ti týdnech měl 4490g ne 4900
Upravil(a) Kotrmelína (22. 9. 2011 14:33)
Není tady
Kotr, díky...dnení noc byl do půlnoci fuka, nespala, bréčela, kojo po 1,5h 2x...pak před jednou ranní odpadla a my taky a spala do 6.30 take přes 6h v kuse, ani nepípla..
Není tady
Kotrmeli, pridavam se k SLK.. to neoblibeny je taky levy a mela jsem to tak i pri prvnim kojeni u Evy..a dokonce lecitelka, ke ktere chodim, rikala, ze "vidí", ze to levy prso je nejaky horsi... Tak fakt nevim
Ted je ale levy prso vic nality, jak ho nechce, tak se to tam hromadi.. a ja teda moc ted neodstikavam, kdyz ji ty prsa furt nutim, at tam neco je.. tak snad si jeste nakonec nesnizim laktaci, ale proste bud a nebo..nemam na to vecny odstrikavani cas a uz skoro ani nervy, takze bud bude pit z prsou a nebo proste neee.
Není tady
Jo a vaha.. ja mam uz o 4 kila min nez pred otehotnenim, vlastne mam ted nejmin za posledni 4 nebo 5 let..ale to bricho...
Uz neni tak veliky, ale kuze je svrastela, vrascita, fakt jako bricho nejake stare babky
Mazu ho, tak snad se to jeste nejak zlepsi, tohle je hnus. A dokonce mi zustal trochu vystrcenej pupik..
Ale co se tyce stihlosti, mam o cislo mensi dziny nez pred otehotnenim, dve deti me prohani a to kojeni myslim taky pomaha..jsem pocitala, ze jsem od porodu vykojila cca 80litru mlika
Upravil(a) Blizenka (22. 9. 2011 16:45)
Není tady
Leontý jak vám je?
Blíenko to jsi mě rozesmála představa 80litrů mlíka v prsou
holky máte některá zkusenost s tou odsávačkou ele? tu chci pořídit,nemám vysavač co by el ztlumit výkon..
Není tady
Ahoj Holky,
tak v noci nás dostihla taky rýma :-( je to hrozný.. Budeme zkouet taky ty euka. kapky.. jinak jí stříkám do nosíku tu mořskou vodu a odsávám :-( je mi jí tak straně líto beruky moji malé
Kotr, já jsem na tom úplně stejně s váhou jako ty - 9kg se stále drí a taky mám rozestouplé ty břiní svaly.. Jaké cvičí cviky?
Není tady
Lei, já mám physioner baby nebo nějak tak se to jmenuje.. zachvilku jdeme k dr. tak uvidím co mi řekne ona..
to mi řekla rehab. sestra v porodnici, e je mám rozestouplé.. ale nebot jsem zrovna kojila, tak mi neukázala ty cviky..
Není tady
Ahoj holky .
Jé je mi tak líto tich vaich drobečků s tou rýmou jak to popisujete . To musí být hrozný . Já měla taky strach kdy jsme se vrátili z chaty, z té dovolené, aby něco nebylo, byla tam přeci jen zima a občas z nosíku troinku chrčela, ale natěstí nic uk uk. Já ani nemám ádnou odsávačku. Jen takovou tu maliličkou ruční. Říkali jsme si e jí pořídíme a podle potřeby a v té době jsme jetě měli jen takovej ten ruční vysavač. Teď u máme normálního "sloníka" tak jí kdytak přikoupíme . A na teplotu po očkování jsme dávali taky Paralen čípku 1/4, na radu Dr. a snad zabral .
Moc přeji a to Radimka, Elenku i Viktorku brzy opustí .
Jinak my teď měli opačnej problém ne Blíenka. Malá nechtěla za nic flaku . Mám v mrazáku jetě nějaký zásoby mlíčka, myslím e dohromady něco přes 700ml. Ale bude to třeba u spotřebovat, některý jseou jetě z doby plnýho odsávání. Tak jsem myslela, e někdy dám Nelince prostě ve flatičce a do mrazáku odsaju čerstvý. No chyba byla u při odsávání, kdy se mi nepodařilo odsát po dost dlouhým dímání víc jak 60ml. Z mrazáku jsem vyndala 100ml, e kdytak se jetě dopije z prsa. No a nejdřív jsem to dala do Medely Calmy. Nic. Nechala to v tej puse leet, ani se o nic nepokusila. A buď na mě jen koukala nebo řvala. Tak jsem to dala normálně do NUKu, zase nic, to u byla dost rozeřvaná take řev a řev a řev, plivala toho dudlíka a kdy jí tam něco samo vyteklo tak dělala, e se dáví. No děs. Take zase do Calmy. To asi jednou zatáhla a víc ani uk. Mlíčka mi bylo dost líto, take zase do NUKu, zase nic. Take nakonec mě jetě napadlo to dát do trochu jinýho NUKu takový vyí uí, má trochu jinej dudlík, jinou flatičku u jsem tu neměla. Tak ze 100ml tam bylo u jen 80ml, tamto vycintala. Tak vypila s hodně velkým a dlouhým přemlouváním 30ml, 50ml sem pak mohla vylejt a dopila se z toho odsávanýho prsa . Tak fakt nevím jestli jí vadili ty lahvičky nebo to mlíčko? Chutnala jsem ho a přilo mi normální, tak nevím. Je mi hodně smutno, při představě e máme mlíčka tak akorát spí málo a já bych tamto měla vyhodit . Protoe ono u teď večer musím dávat prsa obě . Přes den normálně jen jedno, jako psala Mokačí, ale večer u jedno prostě vypije a u tam není a ona prostě neusne dokud není opravdu najeděná, take pak prostě musím dát i to druhý .
Misho já úplně zaspala, e u má Jůlinku . Hrozně moc k vytouené holčičce gratuluji a přeji jí do ivota jen to nej, hlavně hodně zdraví, těstí, lásky a do začátků hodně mlíčka .
A já byla z porodnice tak vyplaená z toho e malá nepřibýrá, e jsem měla budíka a budila sebe i jí i v noci . Přes den tedy taky. Měla trochu loutenku a byla hodně spavá. Kdy u jsem se pak trochu "otrkala" tak jsem jí v noci nechávala jen kdy si řekla sama, přes den jsem se snaila dál max po 3 hodinách, a nakonec jsem to nechávala a nechávám dál na ní jak přes den tak v noci . Drím palce , ty začátky jsou těký, ale pak bude nostalgicky vzpomínat .
Jinak já ani nevím jak malá teď přibýrá, kdy na kontroly tak často nechodíme. Ale řekla bych e prospívá dobře, u je to pěkná "čára" a má u pěkný faldíčky a začínáme u nosit velikost 62 . Zkouela jsem jí tuhle váit na kuchyňské váze, ale jak u je asi velká a na tej váze nerovnoměrná tak to váí blbě, jednou měla toti 5000g jednou 5600g a jednou jen 4200g , prostě blbost . Tak uvidíme a u Dr. na očkování 5.10. . Ale v 6ti týdnech měla (nebo my tam byli u skoro v 7mi) 4440g .
Není tady
Leonty ty rozestoupený břiní svaly pozná, kdy se chce z lehu zvednout tak se ti na břie vprostředku po celé délce udělá kopeček, prostě to bčřicho nedrí a cvičením by se mohla udělat kýla. Take se smí posilovat zezačátku jen ty ikmé. Já cvičím tak e leím na zádech, pokrčený nohy a jednu nohu zvednu a dám jí přes druhou - kotník poloím jakoby na stehno a zvedám se ikmo na tu stranu kde je zvedlá noha - no nevím jestli je to pochopitelný
Není tady
Danusko díky, koukám e byla tvoje malá taky prcek 2,9kg ... my to taky doenem
Není tady
Danusko, ja mela tento problem s Evou, zkouseli jsme tehdy snad 5 ruznych lahvicek a nic..vzala az po snad dvou tydnech, kdy mi poradila kamoska - lahvicku Suavinex. My teda mame dokonce latexovou..z te pila.. Tuto http://babygroup.cz/suavinex/lahve/koje … -savickou/
Tak ji zkus, uplne Te chapu s tim mlickem, mne trha srdce, kdyz jsem vylila treba jen 10ml, kdyz to stoji takovyho odstrikavani
Nela taky odmitla Calmu a taky Avent a az Suavinex vzala..ale bacha na to, u nas to asi vazne pokazila prave ta flaska... Dnes je to treti den, co z lahvicky nedavam, no jsou to desny caviky.. Navic toho mlika nemam moc, takze kdyz uz se prisaje, nema to jednoduchy, aby se dosyta najedla..kojim porad z obou, jedno staci max rano nebo v noci.
Nejlip pije fakt rozespala, dnes uz jsem udelala to, ze jsem ji po obede unosila v naruci a pak uspanou misto do kocarku dala k prsu..no spala fakt tvrde, takze napred nic, ale pak se prisala a vypila i to neoblibeny prso.
Ja se totiz bojim, ze opravdu ta laktace zacne klesat, jak pije malo..jenze zase kdybych ji z tech polopraznych prsou jeste odsavala, uz by ji nic neprinutilo z nich pit, tak radsi davam energii do premlouvani Nely, at pije a odsavam jen vecer, kdyz nevypije obe, at nejdu spat s plnyma, ona se zacne budit na kojeni az tak po 5ti hodinach..
Takze tak od nas. Marodum moc preju brzky uzdraveni!!!!!!!!!!!!!!! Ja taky davam radeji Nurofen nez Panadol..presne jak tu nekdo psal..staci mensi mnozstvi a na horecku i lip zabiral. Mam doma ale oboji, protoze kdyz je vazne krize a vysoka horecka, ktera se vraci, muze se dalsi davka Nurofenu dat az po 6ti hodinach, zatimco na stridacku - Nurofen-panadol-Nurofen... se muze davat uz po 4 hodinach.. Ale to kdyz je nejakej vetsi problem a vysoka horecka..u nas tehdy pri tom zanetu ledvin nez jsme upajdily do nemocnice, tak nesla srazet horecka..
Upravil(a) Blizenka (23. 9. 2011 15:27)
Není tady
Feák!!!!!!!!!!!
Dnes jsme byli na vitani obcanku, bylo to mily.. bylo tam tak deset miminek a krome par drobnych zvuku celou dobu zadny nezaplakalo..neuveritelny
Není tady
Tak to vzdavam.. Vecer Nela sice v polospanku vypila obe prsa, pak ale nemohla usnout hlady.. Cely den byla rozmrzela a spava ted behem dne po pulhodinach..
Dnes jsem uz nevydrzela, mely prijet obe babicky, nemela jsem naladu na dotazy, co ji je a celkove jsem chtela, at je spokojena a ne hladova, tak jsem ji po kojeni dala..vypila 80tku a chtela jeste vic.. chudinka moje vyhladovela.. A ted spi a spi..uz vic nez 2 hodiny!
Bohuzel prsa proste nestihaji, tak uz prevaruju vodu, sterilizuju lahvicku a pripravuju se na prvni podani Nutrilonu...
Odstrikanyho mlika uz mam jen stovku a chci ho nechat pro pripad, ze by ji Nutrilon nechutnal, at mam neco v zasobe. Porad budu nabizet napred prsa, az je nebude definitivne chtit, budu odstrikavat dokud to potece a schovavat, moje mama ma celiakii, tak bych rada davala obcas matesky mliko az do zavedeni lepku do stravy. Pry je pak mensi riziko alergii. Staci udajne i 20ml denne.. u Evy jsem to taky tak delala, odstrikavala jsem jeste dva mesice po tom, co uz nepila z prsa.., i kdyz pak uz to bylo ke konci fakt po kapkach..
Není tady