29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Lei, to nemá cenu pitvat, já jsem si taky říkala u Dorči, co jsem mohla dělat jinak, předsevzala jsem si, co všechno budu dělat hned od začátku jinak... no a v porodnici s An jsem si byla jistá, že to půjde, fakt jsem si věřila, chválili nás všichni - jak se malá krásně přisávala atd... no a nakonec jsme s dokrmem odcházeli, ale kojit jsem vydržela jen první měsíc, s dvěma cácorama (bez babiček a s tatínkem v práci) holt moc na výběr nebylo... ale díky tomu se mi trochu ulevilo a přestala jsem si vyčítat vnitřně, že jsem u Dorči mohla něco dělat jinak... u An jsem to dělala, jak jsem cítila, že je to správné a stejně to k ničemu nebylo... co všechno jsem zkusila u Dorči by vydalo pomalu na brožuru (u Anežky jsem z toho vybrala jen některé metody na podporu tvorby mléka, na zbytek nebyl čas), u obou jsem dospěla i do stádia, kdy jsem neřešila nic a nechala přírodu, ať činí a ukáže, jak je kojení přirozené... no, nic se nedělo
je možné, že kdybys rodila v termínu a měla na rozkojení klid, soukromí atd., bylo by to jinak, jenže Tys jiné podmínky neměla a jsem si jistá, že ses za daných okolností snažila udělat maximum (mimochodem, kojení před publikem mi taky dělalo šílené problémy, odsávačku bych na veřejnosti asi taky vytahla opravdu jen v případě nouze )... prostě fakt nemá smysl si to vyčítat, halvní je, že malý prospívá, když je nejhůř, uvědom si výhody nekojení - máš přesný přehled o tom, kolik malý vypije, krmit může i někdo jiný, říká se, že děti na UV vydrží spát dél (toto jsem moc nepozorovala, i An je schopná jíst po menších dávkách častěji), dnešní mléka jsou opravdu kvalitní, takže nemusíš mít obavu, že by malému něco chybělo atd... jen je hodně nepříjemné pořád čelit věčným dotazům a radám na téma "kojení" (naučila jsem se u Anežky buď lhát a říkat, že kojím - v ten okamžik už nikoho výživa mého dítka nezajímá), nebo rady odkývat a přemýšlet, co večer budu vařit a nebo ty drzejší prostě pošlu... no, víš kam
nikomu do toho nic nneí...
Drž se a hlavně si nic nevyčítej!!! kojení/nekojení není měrnou jednotkou toho, jak moc miluješ své dítě
Upravil(a) lenkaB (19. 9. 2011 15:07)
Není tady
Jani,
a jak sa ti s tym suplementorem kojilo?
No ráno úspěch, odpoledňa už enom 5 g. Miška prostě u prsa spí a netahá. Mohla bych u ní seděť půl hodiny a to je vše. U flašky s Nutrilonem je čilá a čiperná, má to v sobě během chvilky a to nestihne usnuť.
Proto chcu napřeď zkusiť ve středu tu cévku, jestli to má cenu vůbec do toho jiť.
Naštěstí sem sa nudila, tak jsem si 2 dny hrála se stříkačkou. Ovšem teď si Miška udělala zlozvyk a špulí pusinku na bok, kde sem jí stříkala. Když teď kojím, pořádně sa nepřisaje. Radši toho už nechám a počkám si do středy.
Leontýnko,
ani nevíš, jak je mi líto s Radimkem a tvým kojením.
Též si furt vyčítám, co jsem udělala špatně, že jsem tak dopadla. Ale když jsem si přečetla články o kojení, sou prostě děti, které při něm nespolupracujou, vztekají se, jsou spavé nebo maminka nemá určitý hormon pro tvorbu mléka. Nebo kombinace víc faktorů.
Pro mňa je to též poslední pokus, a potom už na to budu kašlať a nebudu zkušať nic a budu si užívať bež kojení.
Ovšem nevím, co s tym, když malá, jakmile má delší pauzu na jídlo, například 3 hodiny, které jsou nutné u Nutrilonu, nevydrží hlady. Řve na celé kolo a není k utišení. Nekdy pomože vycházka, jindy ani to ne. Přikládala k prsu do minulého týdňa, u toho mi vždy usla, nyní už u něj nechce byť, tož nevím, co bude, jestli mi bude plakať celé 2 hodiny. No naštěstí du ve středu k doktorce a zeptám sa, zda by šly aj kratší pauzy, třebas s menším množstvím Nutrilonu.
Upravil(a) Valaška (19. 9. 2011 17:19)
Není tady
Ahoj holky,
jdu poprat Ronji hodne stesti, at uz je vse v poradku!!
U nas taky boj s kojenim, nekdy nechce jedno prso, nekdy ani jedno.. ja nemam cas tolik odstrikavat, takze davam treba 50tku odstrikanou, na to si musi pockat, to odstrikam po tom, co odmitne prso.. a k tomu ze zasob, ale ty se menší, uz mam v mrazaku jen 200ml... Myslim, ze ji zkazila ta flaska, ze ji to tece lip..i kdyz dr. rikala, pry ted uz by se zkazit nemela.
Dnes jsme byly u dr. na trimesicni prohlidce, Nelca ma 61cm a 6,27kg. Vse je v poradku.
No a jinak nic novyho u nas
Není tady
Valaško mě dr. říkala ať dávám nutrilon podle potřeby, takže žádné 3 hodiny jsme nedodržovali
suplementor jsnejen vyzkoušeli asi by byl fajn, jen tobi už pak řval jen co viděl prso
Není tady
Ahoj letňátka, tak už jsem taky mezi mamkama, díky za gratulaci k Julince v narodili se, moc to potěšilo a máte tam asi na 2 A4ky slohovku, koho by to zajímalo
Není tady
Leonty souhlasím s Lenkou, napsala to vážně pěkně. Když kojit nejde, nedá se to lámat přes koleno, hlavně, že je malinkej napapanej a prospívá, to je nejdůležitější, jestli prospívá z MM nebo z UM, je už vedlejší!!
Vím jak se cítíš s tím porodem. Já jsem na tom stejně, taky je mi strašně líto, že jsem nezvládla porodit přirozeně! Občas na to myslím a taky mi vyjedou slzičky. Hrozně mě mrzí, že jsem to nezažila, že jsem nemohla malého vidět hned co se narodil a taky je mi líto, že tam semnou nebyl Manža!
Nedávno jsem koukala na Přešlapy, byl to ten díl kde Jana rodí, no ořvala jsem to teda pořádně. Když jakoby porodila a dali jim dítě hned do ruky, tak jsem řvala jako želva, že jsem Petíka takhle neviděla!
Takže neboj, nejsi v tom sama!!
Upravil(a) Mokacina (21. 9. 2011 9:58)
Není tady
Ahoj holky, je to peklo s nemocema, sakra, a to je teprve zacatek toho osklivyho obdobi!
Preju brzke zdravi a at se nam to vsem vyhyba!!!
Ja hlasim bojkot kojeni.. Presne v den kdy mela ctvrt roku zacala odmitat prso.. Cucne, vypije par desitek a rev jako hrom. Zkazila jsem ji lahvickou, chtela jsem, at ma vecer tolik co pres den a takhle to dopadlo.
Ale nevzdavam se..sice jsem koupila pro svuj klid Nutrilon, protoze ted nechci odstrikavat, at ma co nejvci v prsou, ale lahvicku jsem schovala a chci vydrzet.. prikladam co to jde, nekdy se napije, jindy jen rve..tak jsem fakt zvedava jak to dopadne. Mrzelo by me to, kdyz mliko docela mam..zadny kvanta, ale kdyz odmitne, ja v klidu i 60tku odstrikam, a to se tomu nevenuju nijak zvlast dlouho, strikam rucne..proste kdyby chtela, podle me 150 vytahne.. jenze lenost je desna vec
Tak drzte pesti.. U Evy jsem zacala davat Nutrilon ve 3 a pul mesicich, snad to ted nebude stejny...
Jo a taky jsem vcera zkousela pridavat tou hadickou ze strikacky, ale teda vubec mi to neslo, tak nevim. Je fakt, ze jsem to na to prso neprilepila,ale jen jsem ji hadicku vlozila do pusy..no a vadila ji, jakoby se davila, teklo to vsude..no vubec to neslo..
Není tady
Blíženko,
držím pěsti. Ale když máš tolik mléka, neměl by to byť po vysazení lahvičku problém.
Takový bojkot jsem měla v porodnici už od prvního dne.
Šílený řev u prsa a odmítala piť nebo asi v něm nic nebylo. Od té doby jsme přešli na klobouček a poslední dobou už tak reaguje i na něj. Holt není mléko.
A tu hadičku ze stříkačky jsi měla z infuzního setu nebo dětskou cévku pro novorozence. Mě Miška hadičku přivítala s nadšení, páč to konečně teklo.
Ovšem to trvalo pouze 1. den a dneska už zase řev. Naučila sa u toho mlaskať a hadička ji vypadává. Tož nevím, asi má Miška stoju hlavu a na moje pokusu z vysoka kašle.
S odstříkáváním jsi dobrá. Já neodsaju ani 5 ml poslední dobou. Zkouším odstříkávať párkráť denně, když málo pije a výsledky zatym žádné. Asi začnu stávať aj v noci.
Není tady
Dneska byla kontrola a malá už má 4050 g a 54 cm. Takže 0,5 kg za 2 týdny. Prý je to moc a už ju nemám víc dokrmovať než dávky, co dávám teď. Maximálně 100 ml, nekdy aj 120 ml.
Tož nevím, jak s otesánkem, který má pořád hlad. Pomoc ...
Jinač ji pořád hnisaju očička. Už měla 2 kapky a zas sa jí to vrátilo. Půjdem teda k oční.
Kyčle dopadly dobře a další návštěva za 6. týdnů.
S očkováním pořád váhám.
Není tady
Valaško, to vstávání v noci zkus, sice se opravdu vůbec nevyspíš, ale stojí to za to, já to takto i přes noc dělala 2 dny a laktace zachráněna.
Přes den jsem kojila každou hodinu, jen z jednoho prsa (někde jsem vyčetla, že je lepší na 1 kojení dávat jen 1 prs, protože kdybys dala oba, tak by si malá vzala jen to přední mléko z obou prsů, což nezasytí a dokonce nadýmá a nevim co ještě, už si to nepamatuje, prostě je lepší dát jen to jedno), když jsem dokojila, tak jsem ještě ten samý prs odstříkávala asi tak 10 minutek, sice nic neteklo, ale aspoň jsem stimulovala. A hned na to jsem odstířkala i druhý prs a tak pořád dokola. Za dva dny když jsem to dělala takhle jsem měla prsa nalitá.
Držím ti palečky aby se ti to povedlo, ale pokud to nepůjde, tak to nelámej přes koleno, nedá se nic dělat.
Blíženko, to je mi líto, že malá odmítá prs. S tímhle já teda nemám, žádnou zkušenost. Asi týden jsem taky dávala lahvičku na dokrmování a pak jsem se vrátila k prsu a malej v pohodě. Mě přijde, že kdybych mu dala pít i z proděravěnýho sáčku, tak on bude tahat, jen když to poteče!
Není tady
Holky, jak jste na tom s postavou? Cvičíte nějak? Nebo držíte nějakou dietu? Já nevím teda jaká se může držet ke kojení.
Já jsem se dostala zpět na váhu před těhu a dnes když jsem se viděla v zrcadle tak jsem se zhrozila a skočila jsem na váhu a ouvej 3 Kg nahoře.
Nechala jsem si u Dr. píchnout antikoncepční injekci a po ní se údajně tloustne, tak nevím jestli to mám přiřadit k té injekci nebo k jídlu, jím dost, ale nepřežírám se. Přemýšlím, že už si další injekci píchnout nenechám.
Chtěla bych teda začít aspoň cvičit, ale s mýma prsama č. 6-7 se nechci někde natřásat na Zumbě nebo aerobiku, navíc to i bolí a nevím kde bych teda na tuhle činnost měla brát sílu a čas.
Asi ze mě prostě pro zatím bude hroznej Vorvaň
Není tady
AHoj,
Valaško prosím , co to máš za dr ? jako já nevím ,ale 500 g za 2 týdny , tzn 250 Na týden, je to krásné, buď ráda, že tak přibírá, mě Tobi přibíral dalekovíc na nutrilonu a nikdo to neřešil, měla jsem dávat , jak měl hlad, žádné trápení hladem co 3 hodiny, nebo snižování dávek
i Elenka mi přibírá více, ze začátku 0,5 kg za týden, teď tak 300g týdně ( pořád více než vy ) a jsme pokaždé pochváleni
hlavně ať je miminko spokojené, než aby ti brečelo hlady
ano dle tabulek má přibírat 100-200 g týdně, ale proč cpát děti pořád d nějakých tabulek, ?
jinak cvičit jsem chtěla , ale nějak to nedávám ( 2 x jsem dělala sedy lehy a 2 x jsem byla na kole) jinak když jsem byla na tom kole, volala mamka, že elenka není k utišení , takže jsem musela rychle zpátky po hodině
budu chodit na cvičení s tobim - tam se taky naběhám a pa k s ním na angličtinu a to myslím, že bude vše , co zvládnu, ale štvě mě to mám pořád asi 6n kilo na hoře
mě už je líp, tobi taky lepší
Upravil(a) janabas (21. 9. 2011 21:46)
Není tady
Ahojky
Mokaci ty už jsi zpět na své váze? Tak to jsi dobrá Já mám pořád ještě 9kg nahoře a moc se to nehejbe, no vypadám hrozně
Cvičení moc nedám a při kojení se žádná dieta držet nesmí, tedy neznamená to přejídání, ale to se stejně s miminem moc nedá, páč je člověk kolikrát rád že se nají vůbec
Svaly na břiše mám pořád rozestoupené, takže jen ty šikmé, ale cvičila jsem zatím asi 5x, no mám hroznou morálku
Valaško Erik mi taky přibíral půl kila za 14 dní, malá zatím přibírá půl kila za 3 týdny, takže já si myslím stejně jako janička že to není nijak moc.
Blíženko držím palce ať to kojení udržíte
Není tady
Jani,
doktorka u nás moc oblíbená není. V obci nyní hledaju novou, protože ordinaci si otevřela v městě, a u nás 2 měsíce ani neordinovala. U nás bude pouze z 1,5 hodiny jednou týdně na poradnu a jednou týdně na akutní případy nemocí.
Pořád všeci v obci doufáme, že příde nová doktorka nebo doktor. Zatym to vyřizuje obec, ale kdo ví, s jakým úspěchem.
Malou jsem nakrmila na noc 130 ml, vypadala spokojeně, a eště jsem ju dokojila pár kapkama mléka, které mívám večer. Teď krásně spinká a bude až do rána.
Mokaci,
nevím, zda to pomůže. Laktace sa mi opět rozběhla za ty 2 dny, ale pořád na malém množství, to je 100 - 200 g za den. Nikdy sa mi to s kloboučkama nepodařilo vytáhnuť výš. Právě zkušám ručně odstříkávať po kojení - za den 30 ml , abych je vyprázdnila pořádně a čekám, zda to bude měť efekt. Ruční odsávačku už nevytáhnu vůbec nic. Před týdnem sem s ňu vytáhla aj 30 ml na jedno kojo. No su zvědavá na výsledky mého snažení.
Není tady
VAlaško tak ty její rady v ordinaci odkývej a dělejte to s malou tak jak to vyhovuje vám a snad nebudete potřebovat nic dqalšího nebo dostanete jinou dr.
ká mám štěstí a máme skvělou dr. ,ale je fakt, že já se už nenechám tak zviklat, a navíc o tom taky něco vím, takže nejsem odkázaná jen na rady pediatra
Není tady
ahoj holky,tak vás tady šmíruju jak bojujete vy s mimi a hledám rady my jen kojíme a přibíráme 500g týdně tak jsem zvědavá co dr řekne,snad to trochu už ustane,neboť budem úplní buřti
Leonntý to je děs ty nemoce,á zvedala pod hlavou,tzn pod matraci jsem dávala třea polštář,aby byl jako z kopce a pak přes postýlku mokrou plínu s trochou eukalypt.oleje to maj v lékárně,nebo to můžeš dát na topení,prostě zvlhčit vzduch
Není tady
Ahoj, taky jdu na "šmír"
...kojíme, mám malou budit po 3-3,5h aspoň přes den (v noci to třeba nechám na ní), když se nebudí sama...nebo ji mám nechat spát?
Vím, že si to musím rozhodnout sama, ale aspoň nějaké typy. Má 2 a 3/4tě kila..
Není tady
Leonty, to mě mrzí že jste nemocní - budeme na Vás s Vikčou myslet ať jste brzo zdraví
Misho, mě to vůbec nenapadlo, že je Julča vlastně takový drobeček.. Já bych to asi teda dělala jak to máš - přes den budit a v noci, jak jsi psala vedle, bych nechala spinkat max těch šest hod. Vikča teda teď válí - přes den pije třeba i co hodinu, ale v noci mi dnes spala od 19,30 - 4,30 a to jsem jí už probudila bo ona se nějak k tomu neměla a já měla strach co se děje, že tak dlouho spí.. ptala jsem se dnes dr. a ta mi řekla, že pokud jí hodně přes den, tak jí mám nechat v klidu v noci spinkat..
Holky, dnes jsme byly na kontrole a Viki má 4960g a 57,5cm
Není tady