Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#26 12. 9. 2011 9:55

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Registrovaný: 9. 5. 2007
Příspěvky: 15644
Web

Re: CHAT: Letňátka 2011 č. 1

Jani psala jsem to ohledně šátku na Nošenečky smile


M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

 

#27 12. 9. 2011 10:05

Valaška
♥♥♥♥---
Místo: Valašské království
Registrovaný: 1. 2. 2009
Příspěvky: 332

Re: CHAT: Letňátka 2011 č. 1

Ahojte holky smile

Mokaci,
to je mi moc líto, že sa ti ztrácá mléko. hjarta

No já jsem to málem obrečela už v nemocnici, ale když mi začala malá modra ze zaskočení mléka od breku z hladu a roštilování u prázdných prsou, přešla jsem na UV rychle. Doma sa to po týdnu opakovala, když mi doktor řekl, a přejdu na plné kojení. Když probrečela celý den hlady, bylo to strašné. Jak mi začala rapidně chudnu, 20 dkg za 2 dny, sám uznal, že ju mám dokrmova.

Snažím sa přikláda furt, ale mléka ubývá. Jsem z toho smutná, ale hlavní je, že je Miška spokojená.  Trápí ju sice prdíky a občas zácpa, ale tu sem vyřešila, že přimíchávám do Nutrilonu AR (zahuštěný, protiblinkací) normální Nutrilon a od té doby sa to zlepšilo.

Teď řeším zas opačný problém, pořád má hlad a když vypije 130 ml, blinká a je jí špatně. Tak ju, když má eště hlad, šidím fenyklovým čajem. Přibírá už stejně víc, než má. smile

Navíc mi poslední dobou začala blinkat kojené mléko. Nekdy trošku, a když krmím víc krᝠpo sobě 130 ml na dávku, skoro vše. Proto ju trochu brzdím v dokrmu.


Leontýnko,
moc děkuju za ty obrázky na odříhnutí. Na ty záda to zabírá zatym občas. A když to nejde, dám ju do vertikální polohy. Holt nekdy sa to povede a nekdy ne. Ale vždy to zkušám.

Jinač očkování pořád zvažuju. Určitě dám Prevenar 13. Synflorix jsem hledala u VZP a psali, že to platí rodiče a ne pojišovna. Ale zkusím tam když tak zavola. Našla jsem, že přispívaju 500 Kč na RotaTeq, ale 3000 Kč je pro nás ohromná částka. Tož nevím, zda do toho pudem. Kdybych měla peněz, hneď du do toho.


http://lb1m.lilypie.com/TikiPic.php/iXAj06H.jpghttp://lb1m.lilypie.com/iXAjp2.png

Není tady

 

#28 12. 9. 2011 10:11

Valaška
♥♥♥♥---
Místo: Valašské království
Registrovaný: 1. 2. 2009
Příspěvky: 332

Re: CHAT: Letňátka 2011 č. 1

Navíc mňa poslední dobou trápila bradavka na levém prsu. Už pár měsíců sa mi tam tvořila žlutá kulička na špičce, kde malá saje, poslední dobou však začala bole a zvětšova sa. Před dvěma dny už sa to nedalo vydrže. Naštěstí dneska jsem si všimla, že když na to sáhnu, jde to bokem ven. Po chvilce byl tuk, či co to bylo, venku. Je to ohromná úleva. smile

Už jsem sa chtěla objedna k primářovi dřív než po šestinedělí.
Snad už to bude v pohodě. smile


http://lb1m.lilypie.com/TikiPic.php/iXAj06H.jpghttp://lb1m.lilypie.com/iXAjp2.png

Není tady

 

#29 12. 9. 2011 10:23

leontyna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Severni morava
Registrovaný: 29. 12. 2007
Příspěvky: 6962

Re: CHAT: Letňátka 2011 č. 1

.

Upravil(a) leontyna (23. 9. 2011 9:49)


http://lb4f.lilypie.com/CNhEp2.png

http://lb3f.lilypie.com/88Yhp1.png

Není tady

 

#30 12. 9. 2011 22:07

hanuscb
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Týn nad Vltavou
Registrovaný: 14. 4. 2009
Příspěvky: 2370
Web

Re: CHAT: Letňátka 2011 č. 1

Teda holky já nějak nestíhám. než se sem dostanu, už je nový chlíveček v miminkách. smile
Tak taky přeji jen to nej, hodná, šastná miminka a jen samé radosti. hjarta

Dočetla jsem vás, ale nezvládám reagovat, všechno hned zapomenu, jak je toho moc. smile

Mokací, mlíčko nemůžeš mít slabý. Mlíko buď je nebo není, ale je pořád stejný. Tak snad ti pomůžou ty kojící čaje. A je fakt možný, že je to jen dočasný a taky bylo dost horko, tak chtěl jen víc pít. Neboj určitě se to srovná. pussa Já tohle měla s Markétkou v osmi týdnech, nechtěla se přisát, mlíčko jí jako by přestalo chutnat, chtěla pořád pít, ale pila málo. Nakonec se mě dětská doktorka zeptala, jeslti jsem nedostala menses, že to má na mlíko vliv, že má pro děti pak jinou chu a já to fakt dostala. No a pak si zvykla a pila už normálně.

K očkování, my chceme dát navíc jen TBC a to mi bylo řečeno, že až v půl roce po prvních očkování se mám domluvit na plicním a nebo pak až ve dvou letech. Tak se ještě rozhoduju, jestli dřív nebo až pak.

Naušničky budou taky až po očkování, takže v 4.měsících.

Jinak jsme Adélku začali dávat víc na bříško a máme konečně úspěchy, začala docela hezky pást. Tak mám radost. A začíná se nám přetáčet na bok, občas se jí povede i na bříško, ale to se pak zaryje čumáčkem do matrace a musíme jí otočit. smile


http://lb5f.lilypie.com/TikiPic.php/waSJRbm.jpghttp://lb5f.lilypie.com/waSJp1.png
http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/0ucxCD0.jpghttp://lb4f.lilypie.com/0ucxp2.png

Není tady

 

#31 13. 9. 2011 9:50

Danuskaxy
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeňsko
Registrovaný: 28. 8. 2008
Příspěvky: 4799

Re: CHAT: Letňátka 2011 č. 1

Valaška napsal(a):

Jinač očkování pořád zvažuju. Určitě dám Prevenar 13. Synflorix jsem hledala u VZP a psali, že to platí rodiče a ne pojišovna. Ale zkusím tam když tak zavola. Našla jsem, že přispívaju 500 Kč na RotaTeq, ale 3000 Kč je pro nás ohromná částka. Tož nevím, zda do toho pudem. Kdybych měla peněz, hneď du do toho.

Valaško na Synflorix se u VZP nic nedoplácí wink. A Rotarix s VZP máme teď čerstvě za sebou. Normálně stojí každá dávka 2000,- tedy dohromady 4000,-, pokud jste s malou u VZP dojděte si tam pro takový certifikát na Rotarix, dají vám ho hned, v pohodě (nám tam paní viděla malou a já řekla že nás tam nasměrovala dětská Dr. a ani jsem to nemusela doříct paní hned věděla že si jdeme pro certifikát na Rotarix), ten dáte Dr. ona s ním objedná tu vakcínu, vy u Dr. za obě dávky zaplatíte "jen" 3000,- a pak vám paní doktorka dá na certifikát razítko a to donesete zase do VZP a oni vám ještě 500,- přispějí wink. Takže celkově to s VZP vyjde na 2500,- místo tich 4000,- wink.
My za sebou máme Hexu a Rotarix a příště bude ještě Prevenar 13. A TBC by jsme taky chtěli smile.


http://lb3f.lilypie.com/1eKyp2.png

Není tady

 

#32 13. 9. 2011 10:12

Danuskaxy
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Plzeňsko
Registrovaný: 28. 8. 2008
Příspěvky: 4799

Re: CHAT: Letňátka 2011 č. 1

Jinak holky všechny zdravím wink. Měli jsme minulý týden dovolenou a byli na chatě na Šumavě tak jsme si to docela fakt hezky užili i s malou smile. Jasně že tak akční jako bez miminka to nebylo, ale bylo to moc fajn, nám to tak vyhovovalo a malá vypadala taky moc spokojená smile.
Každý den jsme vyspávali do desíti big_smile, dělali si krásný snídaně a pak jezdili na výlety a chodili na procházky, něco jsme poupravovali na chatičce. Malá většinou v noci krásně spinkala, pak prospinkala v kočárku výlety přes poledne a pak odpoledne byla většinou vzhůru nebo si občas jen trochu schrupla v kočárku na zahradě. Pejsek tam byl štěstím bez sebe a pořád jen pobíhal. Dostal nás dost, když jsme se na chviličku stratili třeba jen pro něco do chaty (já bych kočárek samotnej nechat nedokázala) a on si k němu hned sedl a hlídal big_smile a nebo v noci i když normálně spí u nás v posteli tak spal několikrát na zemi vedle postýlky hjarta. Bylo nám tam moc fajn a skoro jsem obrečela návrat domů smile.

Ronji držím vám na středu moc palce!!! tummenupp Několikrát jsem si na vás o dovolené vzpoměla jestli už nepojedete do Prahy hjarta A neměla Maruška včera svátek? Jestli ano tak dodatečně přeji vše nej a nej pussa hjarta. A to má kočička malá brzy za sebou, a jí tam netrápí a jste zase brzy všichni doma spolu a můžete si jen užívat tich krásných rodiných dní hjarta.

Mokačí já se s mlíčkem peru v podstatě pořád. A za mě co nejvíc asi pomáhá je odpočinek a dostatek spánku. Fakt. Když sem míň vyspalá a pak třeba i nějak nervózní tak je mlíčka vždycky ještě míň sad. A pak já piju každý den Caro, kojící čaje (přiznávám ty sem teď trochu zanedbávala), snažíme se dělat často vývarové polévky, hovězí, někdy kuřecí, a hlavně hodně pít, minimálně 3l za den. Moc vám držím palce, aby se to ještě zase rozjelo, vím jak se s tím člověk natrápí pussa.

Leonty já taky nešátkuju a tyhle knihy o dětech nečtu. A taky z toho mám někdy výčitky svědomí rodna. Ale snažím se vše dělat tak jak to cítím. Nelinku často chovám, nosím, když je vzhůru snažím se jí věnovat, povídám si s ní, hraju divadla s hračkama a maňáskama, vymýšlím jí pohádky. Snažím se na ní hodně mluvit, zpívat. Mazlit, hladit. Myslím si že prostě každá maminka to dělá tak jak sama cítí a jak jí a jejímu miminku to vyhovuje a věřím, že tak je to určitě správně stolt.

Kotrmelí divím se že vám náušničky píchli ještě před očkováním, ale on asi každý říká něco jiného smile. Hlavně Moničce moc sluší a ouška vypadají fakt hezky! tummenupp A v tich džínkách to je sladká frajerka! hjarta

Jani to je divné, že oblečky od Nextíku nikdo nechce, já nad nima kolikrát tááák slintám tongue big_smile. Teď jsem se zamilovala úplně do jednich botiček, ale peru se s tím, že je zbytečné za ně jen na okrasu a na takovou chviličku dávat tolik peněz sad. A taky jsem teď dlouho sháněla jedny lacláčky od Nextíku co už se mi moc dlouho líbili smile.
Ono to asi bude tím, že na tom mmb je tich věcí prostě hrozně moc a už se to tam v tom množství asi strácí sad.

Holky když jsem sem vešla do toho nového chlívečku koukala jsem jako první na nástěnku a zase jsem se zastavila na Toje neutral. Nepsal jste jí někdo SZ?
Holky jaké teď nosíte velikosti oblečení? Mě je divné, že my nosíme pořád 56 rodna. Už sem vyřadila akorát tedy jednu sadu bodýček a jeden overálek, ale jinak je jí většina toho akorát nebo spíš i větší roll.


http://lb3f.lilypie.com/1eKyp2.png

Není tady

 

#33 13. 9. 2011 12:59

Kotrmelína
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Středočeský kraj
Registrovaný: 5. 1. 2008
Příspěvky: 5730
Web

Re: CHAT: Letňátka 2011 č. 1

Ahoj holčiny, no jo, naušničky nám píchli teď při kontrole v 6ti týdnech a očkování bude až ve třech měsících. Dokonce jsem slyšela že dříve se naušničky píchaly už v porodnici va No hlavně že je malá v pohodě a krásně se to hojí.
Danuško to je super jak jste si dovolenou užili tummenupp Je to už jiné s dítětem než když jsou ty dva spolu sami, ale má to svoje kouzlo a i s těmi "starostmi" je to krása gloria
Mokaci s mlíčkem moc neporadím, já nepiju žádné kojící čaje ani nic na podporu a mlíka mám že bych mohla rozdávat, ono s tím člověk asi moc neudělá, buď prostě je nebo není. Jen bych často přikládala, aby se tvorba podpořila, třeba se vám to ještě podaří rozjet. Hlavně se snaž netrápit se tím pussa (to se mi řekne viď?)
Danuško já už teď vyřadila pár overálků a nějaká bodýčka (vel. 50-56), obzvl᚝ s tou plenkou navíc kvůli širokému balení už jsou Monče některý krátký. Ale ono to číslování má taky každý výrobce jiný, takže už jí můžu dát body označené 68, jen ohrnu rukávy, ale jiné vel. 56 od Kiku je jí třeba ještě velká dumbom
S tou Tojou - je možný že se sem taky nemůže dostat jako předtím Renky, snad se ozve až to půjde....
Ronji taky držíme palce a Marušce vše nejlepší k svátku pussa
Valaško ten Synflorix už je hrazený všemi pojišovnami.


http://lbyf.lilypie.com/TikiPic.php/oealjkw.jpghttp://lbyf.lilypie.com/oealp1.png 
Eriček narozen 5.3.2009 v 00:35, 3100g, 49cm

http://lb5f.lilypie.com/TikiPic.php/qy0TXSw.jpghttp://lb5f.lilypie.com/qy0Tp2.png     
Monička narozena 30.7.2011 v 8:38, 3300g, 48cm

Není tady

 

#34 13. 9. 2011 13:05

Kotrmelína
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Středočeský kraj
Registrovaný: 5. 1. 2008
Příspěvky: 5730
Web

Re: CHAT: Letňátka 2011 č. 1

leontyna napsal(a):

Kotr, není Monička náhodou celá ty?? Eriček táta a Monička máma?? Nebo se mi to jenom zdá?? Roste jako z vody, že?? Moc hezounká, stejně se nám ty letňátka povedly..hjarta

Leonty já nevím, z profilu vypadá úplně stejně jako Erik v jejím věku a zepředu je každý jiný, ale jestli je víc do mně to zatím nevidím. A roste opravdu rychle, pomalu mi  přijde že už se mi za chvíli nevejde do kočáru dumbom lol

Kikuško moc hezká fotka, jsem zvědavá jak vám ta bezplenková metoda půjde stolt


http://lbyf.lilypie.com/TikiPic.php/oealjkw.jpghttp://lbyf.lilypie.com/oealp1.png 
Eriček narozen 5.3.2009 v 00:35, 3100g, 49cm

http://lb5f.lilypie.com/TikiPic.php/qy0TXSw.jpghttp://lb5f.lilypie.com/qy0Tp2.png     
Monička narozena 30.7.2011 v 8:38, 3300g, 48cm

Není tady

 

#35 13. 9. 2011 17:45

Mokacina
♥♥♥----
Místo: Jižní Čechy
Registrovaný: 9. 1. 2010
Příspěvky: 142

Re: CHAT: Letňátka 2011 č. 1

Ahojky Holky, vůbec jsem vás nestihla dočíst, jen Vám jdu oznámit, že máme pravděpodobně růstový spurt, tak doufám, že kojení zachráním!! Zatím pa, jen co bude čas dočtu. Pozdravujte miminka Papa


http://lb1f.lilypie.com/ZOpZp2.png

Není tady

 

#36 13. 9. 2011 20:01

Kikuška
♥♥♥♥---
Místo: Brno
Registrovaný: 27. 11. 2010
Příspěvky: 400
Web

Re: CHAT: Letňátka 2011 č. 1

Holky,
tak BKM je fakt super - od soboty ani jedna káklá plenka big_smile všechno do umyvadla, akorát teda čurkat se Vikči do umyvadla moc nechce, to raději do plenky..
Lei, já ji dávám před kojením nad umyvadlo a po kojení a ještě teda hned po probuzení, ale to defakto hned kojím.. Vždycky před tím kojením se pěkně vyprdí, po kojení se někdy i vyčurká, ale to jen někdy.. Ona totiž Vikinka nejraději čůrá uprostřed kojení a to ji nechci odpojovat tahat do koupelny a zase připojovat - to mi příjde moc velký zásah do kojení, ale kamarádka má pro mě ten čínský nočníček, tak to pak budeme řešit, že pod ni při kojení dám ten nočníček.. Jinak mám teda teď větší spotřebu plen bo ji pořád přebaluji big_smile ale zase tak moc mě to netrápí bo vidím tu její spokojenost, a to je pro mě přednější než o pět plen víc v pračce wink Zítra se chystám na kurz do Brány k dětem tak uvidím co se tam dozvím zajímavého..

Jinak s oblečením - my měly 56. jen na cestu z porodnice a to v tom byla na těsno, teď máme 62 a nebo 68.. k té 62 musím kvůli látkovkám dávat extendor..

Mokaci, s mlíčkem mě to mrzí, ale třeba se to ještě spraví pussa

Danuško, závidím Vám dovolenou na Šumavě, tak bych hned jela dovolenkovat..


http://lb3f.lilypie.com/TikiPic.php/dwSQBSr.jpghttp://lb3f.lilypie.com/dwSQp1.png
http://lb1f.lilypie.com/jXmCp2.png

Není tady

 

#37 13. 9. 2011 21:20

Mokacina
♥♥♥----
Místo: Jižní Čechy
Registrovaný: 9. 1. 2010
Příspěvky: 142

Re: CHAT: Letňátka 2011 č. 1

Tak jsem malého uspala a zbyla mi chvilka, tak sem běžela sem vás dočíst.
Moc Vám všem děkuji za rady a podporu, mě to tak mrzí, ale snad to bude dobré!!

Ronji, tys to opravdu odhadla dobře na ten růstovej spurt já byla na e-mimino, jak tam jsou ty laktační poradkyně a četla jsem tam ty příspěvky a právě tam když jsem našla plno stejných věcí co se mi právě staly, tak ty poradkyně odpovídaly, že je to ten růstovej spurt. Tak jsem se celkem uklidnila a doufám, že když pro to budu něco dělat, tak že to bude dobré.

Já už jsem teda oblečení musela vyřazovat, nosíme 62 big_smile


http://lb1f.lilypie.com/ZOpZp2.png

Není tady

 

#38 14. 9. 2011 18:56

leontyna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Severni morava
Registrovaný: 29. 12. 2007
Příspěvky: 6962

Re: CHAT: Letňátka 2011 č. 1

Ronjísku doufám, že se vám dostalo jen dobrých zpráv hjarta hjarta hjarta


http://lb4f.lilypie.com/CNhEp2.png

http://lb3f.lilypie.com/88Yhp1.png

Není tady

 

#39 15. 9. 2011 10:56

Kotrmelína
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Středočeský kraj
Registrovaný: 5. 1. 2008
Příspěvky: 5730
Web

Re: CHAT: Letňátka 2011 č. 1

Ronji dočetla jsem na novém BB a jsem ráda že jste v dobrých rukou stolt Určitě dopadne všechno dobře a Maruška bude v pořádku, myslíme na vás hjarta


http://lbyf.lilypie.com/TikiPic.php/oealjkw.jpghttp://lbyf.lilypie.com/oealp1.png 
Eriček narozen 5.3.2009 v 00:35, 3100g, 49cm

http://lb5f.lilypie.com/TikiPic.php/qy0TXSw.jpghttp://lb5f.lilypie.com/qy0Tp2.png     
Monička narozena 30.7.2011 v 8:38, 3300g, 48cm

Není tady

 

#40 15. 9. 2011 15:47

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Registrovaný: 9. 5. 2007
Příspěvky: 15644
Web

Re: CHAT: Letňátka 2011 č. 1

Ahoj kočky,
Mokaci jak válčíte? Růstovej spurt není nic moc, Maruška ho teď měla podruhé, ale vždycky fakt jen pár dní a přešlo to. Naštěstí mám mlíka fakt hodně, takže jsme to zvládly, jen to bylo protivný, že chtěla pořád pít, jinak mrňala. Já už fakt třeba nemohla uvěřit, že může mít hlad, když tolik jedla, tak jsem třeba půl hodiny chovala a ona pořád vyváděla, dokud nedostala znovu najíst. Snad to u vás taky bude mít krátké trvání a zvládnete to!

Jinak shrnutí od nás - příští týden jdeme na 3-4 dny ležet do Motola na další vyšetření, obě v narkoze. Pak nás teprve podle výsledků objednají k hospitalizaci na tu operaci. Tak na nás myslete, je to docela náročný. Naštěstí holky jsou fakt čím dál hodnější, dnes například ale úúúplně celej den spí va


M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

 

#41 16. 9. 2011 20:58

Mokacina
♥♥♥----
Místo: Jižní Čechy
Registrovaný: 9. 1. 2010
Příspěvky: 142

Re: CHAT: Letňátka 2011 č. 1

Ahojky Ronji, jsi moc hodná, že na nás myslíš i při tom všem trápení co sama máš! Moc Vám držíme palečky a to dopadne jak nejlépe to půjde!! pussa

My už jsme na tom dobře (uk, uk), dnes večer jsem se vzbudila a prsa byly opět nalitá!! Takže HURÁ rozkojila jsem to! Dalo to práci a moc jsem se nevyspala u toho věčnýho odsávání a kojení, ale stálo to za to!!


http://lb1f.lilypie.com/ZOpZp2.png

Není tady

 

#42 17. 9. 2011 10:27

Valaška
♥♥♥♥---
Místo: Valašské království
Registrovaný: 1. 2. 2009
Příspěvky: 332

Re: CHAT: Letňátka 2011 č. 1

Ahojte holky,
přeju všem krásný víkend. smile

Ronji,
moc držím pěstičky, a je vše v pohodě a Maruška je brzy doma zdravá. hjarta

Mokaci,
gratuluju moc k rozkojení. tummenupp

No my už dokojujem nadobro. Malá už vůbec nechce pi z prsou, když pije, okamžitě blinká a odsávám čím dál tím míň mléka. sad Ale mám trošku starosti s mojim chlapem ohledně financí, zjistil, že nevycházá díky mnohočetným půjčkám a kreditkám, ale konečně to začne řeši.
Možná sa to odrazilo. Takže vydržely jsme to necelých 6. týdnů. sad

Ale Nutrilon baští s chutí. Jak pudem ve středu k doktorce a na kyčle, asi už bude mě přes 4 kg. No musím ju mírni, otesánka našeho. smile

Asi jsem si ju trochu navykla na nošení. Když je na rukách, spí jako dudek. Ovšem spaní má lehkého rázu, což znamená, že po položení do kočárku zbystří, obudí sa a začne breče až ju vemu na rukou. Venku na to zabírá kočárek. Takže jednou, dvakrᝠkočárkuju a zbytek nosím.

Horší je to, když vařím nebo jím. To mi pláče a pláče. Z počátku pomohlo pevné zavinutí, teď už je vůči tomu imunní. big_smile
Ale hlady by nemožu, když sa šátek neosvědčil.


http://lb1m.lilypie.com/TikiPic.php/iXAj06H.jpghttp://lb1m.lilypie.com/iXAjp2.png

Není tady

 

#43 18. 9. 2011 22:55

Kotrmelína
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Středočeský kraj
Registrovaný: 5. 1. 2008
Příspěvky: 5730
Web

Re: CHAT: Letňátka 2011 č. 1

Ahoj holky, tak u nás už snad taky dochází k nějakému růstovému spurtu nebo co, malá dlabe přes den co hodinu a půl až dvě hodiny a kolikrát musím nadvakrát, protože si odříhne trochu odpočine a chce ještě dumbom, no je to hladovec. Ale jsem překvapená že usíná po osmé hodině večer a poprvé se na kojení vzbudí až mezi 3 - 4 hodinou a pak mezi 6 - 7 hodinou což je teda paráda, akorát že prsa zase pěkně tlačí po tak dlouhé době, ale jinak je to fajn (snad to hned nezakřiknu). Jinak mám za sebou kontrolu po šestinedělí, všechno je OK, ale kilečka se teda moc nehýbou, stále mám nahoře 9kg usch No chce to asi čas, cvičení teda moc nedám, ale měla bych aspoň to břicho trošku posilovat.
No malá se začíná dožadovat pozornosti, takže nejlépe u ní sedět a něco jí vykládat nebo dělat blbiny, ukazovat hračky, už si jen tak neleží, takže to začíná být náročnější, taky už jí začínají vadit zvuky, takže jí Erik každou chvíli vzbudí jak dupe, nebo vykřikne, no zřejmě budu muset už co nejdřív pořídit nějaké to nosítko, ale obávám se že obličejem ke mně se jí to stejně nebude líbit dumbom
Valaško tak hlavně že je Miška spokojená na Nutrilonu, když to nejde tak se holt nedá nic dělat pussa
A na kyčle jdeme v úterý, tak snad bude vše v pořádku, sice jí dávám široké balení, ale ne pořád, spíš na noc a pak v průběhu dne když se mi chce, v těch vedrech jsem jí ho nedávala vůbec.
Tak se mějte fajn a já jdu do hajan sova


http://lbyf.lilypie.com/TikiPic.php/oealjkw.jpghttp://lbyf.lilypie.com/oealp1.png 
Eriček narozen 5.3.2009 v 00:35, 3100g, 49cm

http://lb5f.lilypie.com/TikiPic.php/qy0TXSw.jpghttp://lb5f.lilypie.com/qy0Tp2.png     
Monička narozena 30.7.2011 v 8:38, 3300g, 48cm

Není tady

 

#44 19. 9. 2011 7:24

Valaška
♥♥♥♥---
Místo: Valašské království
Registrovaný: 1. 2. 2009
Příspěvky: 332

Re: CHAT: Letňátka 2011 č. 1

Ahojte holky,

Kotrmeli, jak vidím, holky sa začínaju živě zajíma o svět. No co kdyby jim neco uniklo. smile
Podněty jsou pro ně skvělé.

Miška už si též konečně vydrží pár minut leže a díva sa, co sa děje okolo. Včera jsem konečně zachytila první úsměv foákem. smile
Fotky jsem přidala na rajče:
http://valaska2.rajce.idnes.cz/Michalka … 9_kg_16_37

S tym spaním to mám podobně. Většinou spí od 8 nebo 9 večer do půl 6 ráno. A to pravidelně. Buzení v noci jsem párkrᝠzkušala, ale je to zbytečné. Leží bezvládně, nožičky ručičky tuhé a pusinka jakbysmet. A kdo by ji tam násilím rval klobouček, když nemá hlad. big_smile

A zachránila jsem kojení. Trochu jsem hledala na stránkách kojení a všude doporučovali suplementor, když už dítě nechce pi. Samozřejmě, stojí přes 700 Kč, ale hledala jsem dál a jako náhradu tam doporučovali cévku pro krmení novorozeňat, která sa dá k prsu /u mňa to snaď pude ke kloboučku da též/ a dítě pije Nutrilon z ní a stimuluje bradavku.

Cévku sem neměla, tak jsem ju ve 3 dávkách Nutrilonu krmila stříkačkou, jíž jsem ho stříkala do koutku úst ke kloboučku. Malá aspoň byla přisátá k němu a tahala ho. Dneska ráno už sa mi chytla u kloboučku hneď bez šidítek a po kojení zvážila a vypila 75 g. V ledničce jsem měla z večera odstříkáno trošičku mléka a celkem toho měla 100 g, po čemž odpadla a teď spí. Su zvědavá, na jak dluho a kolik nakojím přes den. To byly vždy daleko menší dávky než ráno. Ale hlavní je, že kojení sa koná aj za pomocí šidítek a mám naději, že sa opět rozkojím a bude třebas míň Nutrilonu a víc mléka. smile

Upravil(a) Valaška (19. 9. 2011 7:31)


http://lb1m.lilypie.com/TikiPic.php/iXAj06H.jpghttp://lb1m.lilypie.com/iXAjp2.png

Není tady

 

#45 19. 9. 2011 7:49

janabas
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 26. 3. 2008
Příspěvky: 15490
Web

Re: CHAT: Letňátka 2011 č. 1

Ahoj, u nás perné dny, jsme s manželem nachvípaní oba, Tobi to chytnul, tak moc nespal, přes den sse jen vztekal, jak byl unavený a nachlazený, takže paráda

Valašo mě leží jeden nevyužítý suplementor doma od Medely, pokud chceš za 400 vč pošty je tvůj


http://lb3f.lilypie.com/jo6cp2.png
21.7.2009 v 14:05 - 47cm, 2900g, 18m-13kg, 85cm,2r-89cm, 13,5kg

http://lb2f.lilypie.com/rJeep2.png

Není tady

 

#46 19. 9. 2011 7:56

leontyna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Severni morava
Registrovaný: 29. 12. 2007
Příspěvky: 6962

Re: CHAT: Letňátka 2011 č. 1

.

Upravil(a) leontyna (23. 9. 2011 9:50)


http://lb4f.lilypie.com/CNhEp2.png

http://lb3f.lilypie.com/88Yhp1.png

Není tady

 

#47 19. 9. 2011 8:37

Valaška
♥♥♥♥---
Místo: Valašské království
Registrovaný: 1. 2. 2009
Příspěvky: 332

Re: CHAT: Letňátka 2011 č. 1

Jani,

moc děkuju. Napřeď zkusím první týden tu stříkačku, ve středu cévku, a pokud bych sa nerozkojila, dala bych ti vědě.

Leontýnko,

s tym kojením to pořád není žádná sláva. Teď su vytáhla pouze 20 g na druhé jídlo a jdu opět na Nutrilon. Už mi tu pláče hladem.
Holt, když mléko není, nic s tym nenaděláme.


http://lb1m.lilypie.com/TikiPic.php/iXAj06H.jpghttp://lb1m.lilypie.com/iXAjp2.png

Není tady

 

#48 19. 9. 2011 10:54

janabas
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 26. 3. 2008
Příspěvky: 15490
Web

Re: CHAT: Letňátka 2011 č. 1

Leonty mě to s tobim taky nešlo a jaký je z něho kluk jak buk
Valaško ok, dej když tak vědět, já ho použila jen jednou, takže je jako nový

A leonty já nevím , domluv se s dr. podle aktuálního stavu Radimka, s tím očkováním, my máme jít začátkem října, ale asi očkovat nenechám jestli budeme všichni po viróze , ELenka mi už taky začíná kýchat a teče ji z nosíku, doufám, že to bude vše a nic horšího, jsem nějak spolíhala na protilátky v MM a ono nic


http://lb3f.lilypie.com/jo6cp2.png
21.7.2009 v 14:05 - 47cm, 2900g, 18m-13kg, 85cm,2r-89cm, 13,5kg

http://lb2f.lilypie.com/rJeep2.png

Není tady

 

#49 19. 9. 2011 14:04

leontyna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Severni morava
Registrovaný: 29. 12. 2007
Příspěvky: 6962

Re: CHAT: Letňátka 2011 č. 1

..

Upravil(a) leontyna (23. 9. 2011 9:51)


http://lb4f.lilypie.com/CNhEp2.png

http://lb3f.lilypie.com/88Yhp1.png

Není tady

 

#50 19. 9. 2011 14:12

lenkaB
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Zlínský kraj
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 26781

Re: CHAT: Letňátka 2011 č. 1

Lei, jdu Tě jen povzbudit - já jsem se mohla přetrhnout (teda u Anežky jsem už neměla tolik času, síly ani chuti to hrotit, ale u Dorči jsem se o zázraky pokoušela 4 měsíce) a stejně jsem nikdy nekojila plně (vpodstatě byla na UV, MM měla za celý den max 100ml, ke konci už jen 40) a jaká je to šikovná holka tummenupp doteď nebyla pořádně ani nemocná, až teď s příchodem do školky, ael to se podle mě neodvíjí od toho, jeslti byla nebo nebyla kojená smile ber to taok, že ten čas, co bys trávila s odsávačkou a nervením se s tím, jestli dost pil nebo nepil, můžeš strávit na procházce, hraním, mazlením atd. smile mateřství není o kojení - je sice super, když to jde (lhala bych, kdybych řekla, že nezávidím kamarádkám, co jim to jde), ale když to nejde, tak se nedá nic dělat (tím samozřejmě nemyslím, že při prvních nezdarech se má hned dát flaška, ale někdy se člověk fakt může stavět na hlavu a nejde to..)...
a Radimek krásně roste tummenupp smile

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů