Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#151 20. 9. 2011 11:36

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Muží pláčou jenom když...

právě že se ještě nestalo, abych se nepostarala. ale už mě to někdy fakt sere
Je fakt, že já v tom starání se povolila v momentě, kdy smečka zmizela z domu http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png a zjistila, že je jednodušší "udělej si sám", než nahánět vzdálenou matku... a mně se taky líp odmítá na dištanc pár kilometrů a bez "dohledu" http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#152 20. 9. 2011 12:00

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

javena napsal(a):

Čoveče podle mě tongue nemám.

... že měl za tím klukem jít... že já nevím, fakt to sem nechci všechno psát.... tak ho to asi tíží, ne? Jenže já s tím můžu udělat jen to, že mu řeknu, že ho chápu - protože to tak je.

Tak to je fajn Jav,ze to tak nemas. wink   Me jen napadlo se Te zeptat jak to mas nastaveny.  smile

To vis ze ho to tizi ,kdyz o tom furt mele (o tom zadna) smile  Chybama se clovek uci (v tom lepsim pripade samozrejme).

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#153 20. 9. 2011 12:40

javena
♥♥♥♥♥♥-

Díky arc. Jsem ráda, že to tak působí i na tebe. smile BI
Už jsem se nad tím kolikrát zamyslela, jestli to není moje póza, jak "to přežít"... Hlavně, když mám na návštěvě kámošku, jejíž bývalý je od magor, de.bil, všechno je jeho vina a tak... roll - abych si v tomhle nelhala do kapsy jako ona, protože bych se podle mě nehla dál... a fakt myslím, že si nelžu. Jak si tak vytahuju ty stehenní kosti z almary lol, tak si tak přemejšlím... ale tím, že se hýbu dopředu, tak bych řekla, že fakt dobrý. smile
Doufám, že ta moje skříňečka nejsou nakonac Olšanský hřbitovy... vissla

Není tady

#154 20. 9. 2011 12:54

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

javena napsal(a):

Díky arc. Jsem ráda, že to tak působí i na tebe. smile BI
Už jsem se nad tím kolikrát zamyslela, jestli to není moje póza, jak "to přežít"... Hlavně, když mám na návštěvě kámošku, jejíž bývalý je od magor, de.bil, všechno je jeho vina a tak... roll - abych si v tomhle nelhala do kapsy jako ona, protože bych se podle mě nehla dál... a fakt myslím, že si nelžu. Jak si tak vytahuju ty stehenní kosti z almary lol,  tak si tak přemejšlím... ale tím, že se hýbu dopředu, tak bych řekla, že fakt dobrý. smile

lolwink

Fandim Ti,protoze byt k sobe uprimna je to nejlepsi co pro sebe muzeme a dokazeme udelat. winksmile

Je fajn i to ze si z toho umis udelat srandu a vedet ze je ta sranda uvolnujici a uprimna. smile

Není tady

#155 20. 9. 2011 12:55

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Arcanum napsal(a):

helena napsal(a):

To zdaleka nemusí bejt jen o penězích. Z toho původního vyjádření - "my ti chceme pomoct. Takže ty přestaň utrácet... a tím je vyřešená pomoc" - mi plyne, že jakejkoliv problém je ze strany pomáhajícího vyřešen "dobrou radou" bez dalšího. Jistě, někdy pomůže jen lehké nakopnutí, tedy ta rada - nezúčastněný může vidět jinou cestu - ale když to přeženu... budu-li se topit, spíš potřebuju hodit kruh, než informaci, že jsem se měla učit plavat http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png

Jo jasne Heli ze to nemusi byt jen o penezich,ale agewa mluvila o tom ze ji mamka rekne ze nema utracet. Takze z toho jsem pochopila ze se jedna o penize - o nejakou potrebu financne podporit. smile

to byl příklad , nejde opravdu "jen " o peníze , ale o pomioc všeobecně.

Není tady

#156 20. 9. 2011 12:58

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

to byl příklad , nejde opravdu "jen " o peníze , ale o pomioc všeobecně.

Ja chapu ze jde ruku v ruce s timhle prikladem i o jakoukoli jinou pomoc (vseobecnou)
Ja ale stale verim,ze prave tento priklad jsi k tomu pouzila protoze je ze zivota,je skutecny.
A to je to co myslim. wink

Není tady

#157 20. 9. 2011 13:00

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

javena napsal(a):

tummenupplol
Fuj - ale že je to představa! va

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#158 20. 9. 2011 13:11

javena
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

javena napsal(a):

tummenupplol

Že jo... lol
No to je tak - já si vždycky lebedim, jak jsem dobrá, že jsem tohle a tamto tak hezky zvládla... a kuk, zas něco vytáhnu. tongue Tak je lepší bejt radši připravená i na takový hrozný varianty, ne... vissla

Není tady

#159 20. 9. 2011 13:18

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ja ale stale verim,ze prave tento priklad jsi k tomu pouzila protoze je ze zivota,je skutecny.
Možná jen všeobecně pochopitelný... nakonec prachy jsme si asi někdy potřebovali půjčit všichni, tak všichni tu situaci známe.
Ostatně i kdyby to byl konkrétní příklad přímo ze života, co tě na tom tak překvapuje?

Není tady

#160 20. 9. 2011 13:30

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

javena napsal(a):

tummenupplol

Já myslím, že Olšany jsou ještě docela dobrý ....... big_smile. Je lepší nedělat si představu o rozloze a hloubce, aby člověk neskončil předčasně .......tongue

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#161 20. 9. 2011 13:36

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Nestraš, Brambůrko! Nám stačej Olšany, žejo coollol

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#162 20. 9. 2011 13:50

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Možná jen všeobecně pochopitelný... nakonec prachy jsme si asi někdy potřebovali půjčit všichni, tak všichni tu situaci známe.
Ostatně i kdyby to byl konkrétní příklad přímo ze života, co tě na tom tak překvapuje?

To si ale nerozumime Heli. Me na tom prikladu nic neprekvapuje. Doslo proste jen k nedorozumeni a to vnimam celou dobu. smilestolt
Ja jen tvrdila,ze ten priklad vnimam jako skutecny. Ze to bylo o penezich.
Ty jsi na to reagovala tim ze to zdaleka nemusi byt jen o penezich. A ze to byl jen priklad. Ze neni podstatny jestli je o penezich a nebo o hlidani ditete.  Uz chapes? wink

Co se tyka toho,ze v zivote Agewy se nejedna jen o tento konkretni priklad ,to jsem samozrejme pochopila taky.

V prispevku 130. pisu, ze se zda ze to jeji mamka vidi jinyma ocima. A ptala jsem se jestli ji o tu financni pomoc pozadala.

Jinak jasne Heli ,kazdemu se stalo ze potreboval pujcit. Ja osobne bych ale od rodicu tuhle pomoc nezadala ani neocekavala.

Mnohdy ta pomoc ohledne penez je osidna. smile

Není tady

#163 20. 9. 2011 17:16

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Arcanum napsal(a):

helena napsal(a):

To si ale nerozumime Heli. Me na tom prikladu nic neprekvapuje. Doslo proste jen k nedorozumeni a to vnimam celou dobu. smilestolt
Ja jen tvrdila,ze ten priklad vnimam jako skutecny. Ze to bylo o penezich.
Ty jsi na to reagovala tim ze to zdaleka nemusi byt jen o penezich. A ze to byl jen priklad. Ze neni podstatny jestli je o penezich a nebo o hlidani ditete.  Uz chapes? wink

Co se tyka toho,ze v zivote Agewy se nejedna jen o tento konkretni priklad ,to jsem samozrejme pochopila taky.

V prispevku 130. pisu, ze se zda ze to jeji mamka vidi jinyma ocima. A ptala jsem se jestli ji o tu financni pomoc pozadala.
Jinak jasne Heli ,kazdemu se stalo ze potreboval pujcit. Ja osobne bych ale od rodicu tuhle pomoc nezadala ani neocekavala.

Mnohdy ta pomoc ohledne penez je osidna. smile

situace, kdy to bylo řečeno se vůbec finanční pomoci netýkala, šlo o všeobecnou pomoc.
a ano , i o finanční pomoc jsem si řekla, např. když jsme zjistili, že dcera, aby mohla pokračovat ve studiu na vysoké škole musí na rok na školu s vysokým školným. V tomto připadě mi máma řekla : táta chtěl vnučce přispívat na školné nebo půjčit, ale já mu řekla že ne, protože by se mohlo stát, že nám to nevrátíte ( k tomu ještě nikdy nedošlo)a bylo by to nefér k ostatním vnoučatům, že jí platíme školu ( ostatní mají učnák nebo dostudovali ) a jim ne. Tak jsme si nakonec půjčili v bance.

Není tady

#164 20. 9. 2011 17:20

agewa
♥♥♥♥♥♥-

situace , kdy to bylo řečeno byla o tom, že jsem byla zrovna hodně na dně celkově. vůbec jsme tehdy nemluvili ze začátku o penězích, ale o tom, že začínám mít problémy se zdravím a nervy. že nezvládám náročnou práci, domácnost, starost o děti a daleké dojíždění atd.

Není tady

#165 20. 9. 2011 18:01

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

situace, kdy to bylo řečeno se vůbec finanční pomoci netýkala, šlo o všeobecnou pomoc.
a ano , i o finanční pomoc jsem si řekla, např. když jsme zjistili, že dcera, aby mohla pokračovat ve studiu na vysoké škole musí na rok na školu s vysokým školným. V tomto připadě mi máma řekla :  táta chtěl vnučce přispívat na školné nebo půjčit, ale já mu řekla že ne, protože by se mohlo stát, že nám to nevrátíte ( k tomu ještě nikdy nedošlo)a bylo by to nefér k ostatním vnoučatům, že jí platíme školu ( ostatní mají učnák nebo dostudovali ) a jim ne.  Tak jsme si nakonec půjčili v bance.

Agewo, jen jsem celou dobu tvrdila Helce,ze intuitivne citim ze to je skutecny pribeh a ne jenom priklad pro vyjadreni vseobecneho postoje Tve mamky ke vsem situacim kdy neco (cokoli) nezvladas.  wink   

Jak je citelny (zvyrazneny),Tva mamka zaujima takovyto postoj a me to ani neprekvapuje.
Znam dost takovych lidi kteri nevypomuzou financne svym blizkym,ale naopak pomuzou kdyz se to tyka neceho jineho. smile

Nekdo ale zase naopak nepomuze vubec s nicim a to je uz dost k zamysleni.

Asi si Tvoje mamka opravdu mysli ze to vsechno musis zvladnout a to neni jen tak. Koneckoncu jak jsi sama psala ze byla vyjevena ze si neco dovolis nezvladnout,je nejspis proto ze si zvykla ze doposud jsi vsechno zvladala.  A dost mozna jsi jeste zvladala neco i za ni ? (to jen hadam) smile

Nevim,jen pisu co me napada. smile

Není tady

#166 21. 9. 2011 6:37

helena
♥♥♥♥♥♥♥

já mu řekla že ne, protože by se mohlo stát, že nám to nevrátíte
Vždy je to půjčka jako každá jiná... akorát že v rodině holt by to za "nefér" nepovažoval ani tak věřitel, jako ti okolo, řekla bych - "Božence jste půjčili, určitě to nebudete chtít zpátky, jak k tomu přijdou moje děti..." - a než poslouchat takový kecy, radši nechá prachy pod cihlou.
Půjčovala jsem jak mámě, tak synkovi, na obojí jsme měli regulérní dlužní úpis pro případ "kdyby něco" a oba to bez dalšího akceptovali.

Asi si Tvoje mamka opravdu mysli ze to vsechno musis zvladnout a to neni jen tak.
Maminka (jako mnoho jiných) zřejmě vychází z toho, že taky zvládala a zvládla bez cizí pomoci... tak proč by to nedovedla dcera.
Podívej, trochu to zjednoduším, ale pro pochopení by to mohlo stačit - měla jsem tři mrňousy, babičku přes půl republiky a druhá nejevila zájem. Samozřejmě, že jsem to zvládla, páč mi nic jinýho nezbejvalo... mám proto říkat dětem, že jim nepomůžu, protože by to měly zvládnout snáz, když mají o dítě míň a mraky věcí, který zjednodušujou život?
Jenže jsou tací, kteří to vidí jinak - "mně taky nikdo nepomáhal, tak si poraď".

Upravil(a) helena (21. 9. 2011 6:45)

Není tady

#167 21. 9. 2011 9:11

agewa
♥♥♥♥♥♥-

no Heli tentokrát jsi to nepochopila.Ještě nikdy ( znovu opakuji nikdy ) se nestalo, že bych rodičům dlužila peníze a nevrátila.týkalo se to , i když třeba otec něco koupil do společného domu a chtěl polovinu.Proto mě zarazilo, že máma se ohání právě tímto .
A moje máma nezvládala nic sama. Vždycky vyžaduje na vše pomoc od oistatních - od dětí, muže . Ale to už jsem tu psala.Spíš jeto o tom, že ona si ani nepřipouští, že by ostatní mohli chtít pomoci od ní.

Není tady

#168 21. 9. 2011 9:43

helena
♥♥♥♥♥♥♥

agewo, to nebylo přímo na tebe - spíš obecně o půjčování v rodinách. Že ta půjčka nestojí za rejpání od ostatních, co si (momentálně) půjčit nepotřebujou.
A s tvojí mámou jsem to asi nezaregistrovala... ovšem jestli je zvyklá na to, že všichni pomáhají JÍ, chápu, že je pro ni zarážející, že pomoc, kterou si "nárokuje" sama pro sebe by taky mohl potřebovat někdo jiný... třeba už proto, že by se chvíli nemuselo pomáhat jí.

Není tady

#169 21. 9. 2011 10:03

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

A moje máma nezvládala nic sama. Vždycky vyžaduje na vše pomoc od oistatních - od dětí, muže . Ale to už jsem tu psala.Spíš jeto o tom, že ona si ani nepřipouští, že by ostatní mohli chtít pomoci od ní.

No a o tom to je. Jakpak by myslis Tvoje mamka vubec mohla pri tomhle svem nastaveni pomahat druhym (Tobe napriklad) ,kdyz sama nedokaze nic sama zvladat  a zvykla si na pomoc od druhych (od ostatnich ...tusim i od Tebe).
Jestlize je zvykla ,tezko se ji zvyka ted na neco jineho. stolt
No a kdyz se pak sejde ,ze jedna (Ty) neco nezvlada a druha (mamka) neco nezvlada, pak to dost dre.   Je to pak frustrujici ,ocekavat pomoc prave od nekoho kdo SAM ocekava pomoc od druhych.

Není tady

#170 21. 9. 2011 10:36

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Je to pak frustrujici ,ocekavat pomoc prave od nekoho kdo SAM ocekava pomoc od druhych.
Frustrující to bývá hlavně pro toho, od koho je pomoc očekávána nebo požadována http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png - protože ten většinou pomoc pro sebe neočekává, ale vyžaduje.

Není tady

#171 21. 9. 2011 10:41

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Je to pak frustrujici ,ocekavat pomoc prave od nekoho kdo SAM ocekava pomoc od druhych.
Frustrující to bývá hlavně pro toho, od koho je pomoc očekávána nebo požadována http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png - protože ten většinou pomoc pro sebe neočekává, ale vyžaduje.

Treba ja osobne si netroufam posuzovat pro koho je v necim pribehu neco vice ci mene frustrujici. big_smile   

Utla bych tomu tipec. stolt

Není tady

#172 21. 9. 2011 11:21

agewa
♥♥♥♥♥♥-

no myslím, že jsem tohle téma probrali dobře.
Je asi pravda, že bych měla se zamyslet, zda vůbec je moje matka schopna nějaké pomoci . Tím ovšem není o nic méně nepříjemné a bolestivé, když to nedokáže. No jsme různí tvorové a to se člověk asi učí respektovat celý život.

Není tady

#173 21. 9. 2011 16:28

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

....... když to nedokáže. No jsme různí tvorové a to se člověk asi učí respektovat celý život.

Pekne vyjadreny. smile

Kdyz to nedokaze,,,,,kdyz nechce.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí