18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
O muích je známo, e veřejně nepláčou, nezřídka i toto bývá problém v komunikaci, protoe pokud se mu něčím trápí, tak o samotě o čem jeho partnerka neví. A u se stane cokoli, včetně věcí nejstranějích, mui větinou veřejně pevně drí svůj smutrek na uzdě, moná si potom popláčou někde v ústraní.
Pokud ale prohraje jeho tým, nebo nedejbůh zemře jeho sportovní hvězda, své slzy neskrývá a nestydí se za ně. Nedávno jsem četl hníku "Proč mui neposlouchají a eny neumí číst v mapách" a její pokračování "Proč mui lou a eny pláčou" a přestoe jsem to četl s velkou nadsázkou a nadhledem, tento přístup mi utkvěl a určitě na tom něco bude. Sport se masově rozířil koncem 19. století v době, kdy mui přestávali lovit a sport je hlavní substituce lovu. Proto mui, kteří nehnou brvou při úmrtí tety, ale kdy jejich oblíbený hrá nedal penaltu, nebo naopak dosáhl vítezství, slzy tečou proudem nijak neskrývané.
Středeční smrt hokejistů je smutná a zaslouí si pokoru a soustrast, jako kadý kdo udělal něco podstatného pro společnost. Takto masovou sounáleitost, která byla doménou předevím muů, jsem ani já nečekal. Proto mě to inspirovalo k tomuto článku a dejme tomu pohledu z trochu jiného úhlu.
Není tady
tys to napsal, jako kdyby si ji zaslouil jen ten, kdo udělal něco pro společenost
a proč podle tebe doménou muů ?
Není tady
Protoe jsem slyel u mnoho poznámek, proč se kvůli nim dělá takový humbuk a kvůli "obyčejným lidem" ne, ale to snad bylo pochopeno.
Je to doménou PŘEDEVÍM muů, protoe sport je substituce lovu, co jsem také popsal a vysvětlil.
Není tady
radi nic.
Není tady
A to tvé konstatování znamená co Alkedosi?O něčem chce diskutovat?
Není tady
No a není to tak vlastně dobře? Kdy mui pláčou, umře-li jim ena, dítě, nebo spolubojovník a jinak moc ne?
Neumím si moc představit, e bych měla doma chlapa, kterej by se rozplakal, kdy mu nejde utáhnout roubení kdeto enu jo.
eny zase skrývají a víc drí na uzdě hněv a vztek. Zrovna nedávno jsme se o tom bavily s kamarádkama - e kdy máme záchvat zuřivosti, necháme si ho do soukromí, kdeto chlapi naopak z toho větinou udělají divadlo.
Mně to přijde logický, protoe hněv destruuje a kdy má na starosti něco tak křehkého a labilního, jako jsou vztahy, tak s ním nakládá opatrně.
A pláč oslabuje, take kdy má na starosti lov, oslabení nemůe moc potřebovat...na lovu není záchranná sí laskavostí a účasti. Kdeto právě tuhle sí hněv pořádně pocuchá.
Problém bych viděla jen v tom, e to moc neumíme směrovat a zacílit a pouívat tam, kde to funguje.
Není tady
já jsem asi chlap
Není tady
... je to nutne... (z jejich pohledu)
Libi se mi to
Rada se snazim to pochopit
Ne vzdy se mi to dari
A kdyz se zadari, a pochopim to, zda se mi, ze "o to vic jsem v jeho ocich ZENOU"...
A ON tim padem v mych ocich MUZ...
Není tady
To klidně můe být - někde jsem četla, e zhruba pětina en má víceméně "muský" mylení a cítění a zrovna tak zhruba pětina chlapů "enský".
Blbý je, e vy to máte v dnením světě snadnějí
Není tady
pro mně to blbý není
Není tady
Není tady
Me vice vzalo,kdyz jsem se dozvedela o tech 4 zavrazdenych detech.
Není tady
Já jsem enská a na veřejnosti nebrečím, nesnáím, kdy některý kolegyně bulí v práci kvůli práci. Kvůli blbostem v práci.
Za nae hokejisty jsem slzy neronila, je mi jich nesmírně líto, je mi líto pozůstalých rodin. Ale stejně líto by mi to bylo, i kdyby na palubě letadla zahynul "obyčejný" prodavač. A znám ve svém okolí víc lidí, i muů, co to vnímají stejně. Podstatné pro společnost dělá i ten prodavač, doktor, ten doktor víc, ne ten hokejista.
Jinak mi nepřijde, e by plačící chlap byl zentilý nebo e ukazuje svoji slabost. Neplatí, e chlapi nepláčou, naopak, správnej chlap umí i brečet.
Chápu, e někdo oplakává nae hokejisty. Mně je ale stejně líto těch čtyř zavraděných dětí, nad těma jsem slzu uronila, ale jinak je mi líto vech zbytečně zmařených lidských ivotů. A chlapi a klidně pláčou, mají to moná jinak nastavený a pro ně je to národní tragédie. Chlapi víc ijí sportem a tak je to asi víc zasáhlo. Neodsuzuju to. raději a pláčou nad smrtí hokejistů, ne by se prali někde v hospodě.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
já jsem asi chlap
Také jsem chlap
Není tady
mně je jedno, kdo proč v práci bulí. nechápu, e to někomu můe vadit
a rozdělování, jestli pro společnost dělá víc doktor, prodavač, nebo hokejista, to fakt miluju
umřelo tam tolik mladých lidí a tady aby se snad člověk bál říct, e to bere jako tragédii, aby ho tady neuklovali.
očko, cos ty dokázala ? umí něco, čím nai zem proslaví ?
Není tady
LENNNA napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
já jsem asi chlap
Také jsem chlap
Není tady
No, mě ta tragédie vzala, jetě víc mého syna, který hokej hraje. Nebrečíme, ale na jejich památku si v neděli na první zápas této sezony kluci namalují na tvář českou vlajku a uctí mrtvé minutou ticha.....
Není tady
Modroočka napsal(a):
nesnáím, kdy některý kolegyně bulí v práci kvůli práci. Kvůli blbostem v práci.
Jo, to taky nesnáím, hlavně kdy se to stane mě. Je to děs, být přecitlivělá. To pak sama sebe hrozně tvu. Bohuel se mi to někdy stává.
Není tady
chápu, e je někdo natvanej sám na sebe, kdy se neudrí a rozbrečí se, ale pro na ty druhý
Není tady
zamilovana111 napsal(a):
No, mě ta tragédie vzala, jetě víc mého syna, který hokej hraje. Nebrečíme, ale na jejich památku si v neděli na první zápas této sezony kluci namalují na tvář českou vlajku a uctí mrtvé minutou ticha.....
Ve třídě mého syna se přes facebook asi vichni domluvili, a den po tragedii přili v černém.
I holky to dost proívaly.
Děcka jsou vnímavá, velmi. To se pak i z těch největích puberáků stávají citliví a milí hoi a děvčata...
Není tady
to je hezký, Dam ..
Není tady
Dam to je fakt pěkný.
Mám to jako Koniklec, potřebovala bych se naučit ovládat. Naposledy jsem brečela v nemocnici, kdy jsem tam byla s malou, dělali jí nějaké vyetření a ona hrozně plakala. Straně jsem se snaila neřvat, ale prostě mi to nelo, sama sebe tím tvu. Můu se kousat do jazyka, zhluboka dýchat, nic nepomáhá, jsem na tohle fakt citlivka
Jinak chlapa, který umí brečet v pravou chvíli, bych si váila, ale uřvanýho bych taky nechtěla
Není tady
Mně vhrkly slzy do očí u při havárii polského letadla s řadou politiků na palubě...
Vhrkly mi do očí i teď při havárii letadla s hokejisty. - Nemyslím si, e by politika
měla něco společného s lovem. Prostě mi přila straná ta tragédie jako taková.
Vdycky si představím, kolik lidí takové havárie zasáhnou...
A velmi mi je líto i těch 4 obětí, které doplatily na 2 protijedoucí kamiony.
Hlavně mi tedy asi vadí, kdy je potrefený někdo nevinný.
Není tady
Ronja napsal(a):
Naposledy jsem brečela v nemocnici, kdy jsem tam byla s malou, dělali jí nějaké vyetření a ona hrozně plakala. Straně jsem se snaila neřvat, ale prostě mi to nelo, sama sebe tím tvu. Můu se kousat do jazyka, zhluboka dýchat, nic nepomáhá, jsem na tohle fakt citlivka :
Tak myslím, e tohle je naprosto normální chování kadé mámy, ne?
Řvala bych asi taky.
Není tady
Damila napsal(a):
zamilovana111 napsal(a):
Ve třídě mého syna se přes facebook asi vichni domluvili, a den po tragedii přili v černém.
I holky to dost proívaly.
Děcka jsou vnímavá, velmi. To se pak i z těch největích puberáků stávají citliví a milí hoi a děvčata...
jj, černá trika u nás taky proběhla, nejen ve kole a kolce, ale i v práci..... teď si jetě připomeneme na prvním zápase...
Není tady