Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 9. 9. 2011 11:39

ready
♥♥♥♥♥--

Re: životní křižovatka - kam se vydat? 2

ViktorkaM napsal(a):

Arcanum napsal(a):

...Co obnasi pojem vrazda? Je nejaky rozdil pro Tebe mezi vrazdou a vrazdou?

Neni. Vrazda je, kdyz vedome a umyslne vemu nekomu zivot. Nenecham ho zit, kdyz mohl, bez ohledu na to, jestli je to myslici bytost, nebo embryo. I ono melo sanci se v myslici bytost vyvinout - a ta mu byla nasilne odnata...

Proboha, nechcete tohle táma řešit na nějakém jiném vlákně než Zamilky???

Není tady

#27 9. 9. 2011 11:40

venuše
♥♥♥♥♥♥-

zamilovana111 napsal(a):

Poslední zpráva od něj po našem rozchodu je navíc docela hustá.... "kdyby ses někdy nudila, můžeme někam zajít....."

Ten chlap opravdu nema charakter.... doufam, ze ti po tehle zprave konecne doslo, jaky opravdu je?

Není tady

#28 9. 9. 2011 11:40

agewa
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaM napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Neni. Vrazda je, kdyz vedome a umyslne vemu nekomu zivot. Nenecham ho zit, kdyz mohl, bez ohledu na to, jestli je to myslici bytost, nebo embryo. I ono melo sanci se v myslici bytost vyvinout - a ta mu byla nasilne odnata...

Život je od slova žít.
Embryo života není schopné.

Není tady

#29 9. 9. 2011 11:43

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Embryo života neschopné se většinou nevyvine až k porodu.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#30 9. 9. 2011 11:48

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

helena napsal(a):

Vrazda je, kdyz vedome a umyslne vemu nekomu zivot. Nenecham ho zit, kdyz mohl, bez ohledu na to, jestli je to myslici bytost, nebo embryo.
Viktorko - ty jsi vegetariánka? Nebo se "úmyslné" připravení o život vztahuje jen na "myslící bytosti"?

Nejsem vegetarianka. Nerozumim tve zmince o "vrazde myslici bytosti"... pokud mas na mysli zabijeni zvirat za ucelem snist je, ci "spotrebovat" nejakou cast z nich, tak to me nejak nestajfuje, i kdyz me treba mrzi, kdyz pro nejakou blbost (sperky, odevy, "radost z lovu" a pod.) jsou vybijena nevinna zvirata...
Embryo samozrejme neni "myslici bytost", ale mohlo se ji stat, nebyt zavrazdeno... grater

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#31 9. 9. 2011 11:52

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

javena napsal(a):

...Ale kdyby to embryo po letech, ač vyvinuté v myslící bytost, stálo v depresi na mostě a chtělo ho ukončit, protože jeho život je na nic, když ho máma vlastně nechtěla, ale neměla to srdce jít na potrat... tak bys prošla kolem a nechla ho hupnout... roll

Ano. Rozdil mezi tim, ze ho nekdo zabil, driv nez mohlo "nejak myslet" a tim, ze "ja ho necham vklidu vykonat SVE SVOBODNE ROZHODNUTI", je snad evidentni... kapitulation

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#32 9. 9. 2011 11:54

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

ready napsal(a):

...Proboha, nechcete tohle táma řešit na nějakém jiném vlákně než Zamilky???

Mne je to jedno. Ja to nerozvijim. Jenom odpovidam na dotazy mne polozene...
Nakonec, sice je to dost deprimujici, ale ona sama se zrejme jeste mnohokrat s takovyma myslenkama setka... bohuzel...

Není tady

#33 9. 9. 2011 11:58

Bau
♥♥-----

javena napsal(a):

ViktorkaM napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Ale kdyby to embryo po letech, ač vyvinuté v myslící bytost, stálo v depresi na mostě a chtělo ho ukončit, protože jeho život je na nic, když ho máma vlastně nechtěla, ale neměla to srdce jít na potrat... tak bys prošla kolem a nechla ho hupnout... roll

to by spíš zasloužila strčit ta matka, protože ho nechtěla, přesto ho měla a nedokázala se s tím vyrovnat, takže dítko poznalo, že je nechtěné a člověk neví, co se každému motá v kebulce..

ale je to fakt blbé tady rozebírat.. Přijde mi to, jako dloubat do vosího hnízda.

Není tady

#34 9. 9. 2011 12:04

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

...Život je od slova žít.

Ale je! Proto je u maminky, aby mu podminky pro dalsi byti poskytla. Moznost "ZIT" ma u ni, je v jeji plne kompetenci...
To je jako bys rekla: kojenec neni zivota schopen - kdyz ho oddelis od matky, ktera ho ma kojit a pecovat o nej... Jasne, namitnes "krmit a prebalovat" ho muze kdokoliv jinej... Jiste. Aj embryo, teoreticky, muze byt "preneseno" tam (k jine nahradni matce), ktera ho "dochova a porodi", aby toho zivutku schopne bylo...

Není tady

#35 9. 9. 2011 12:11

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Embryo samozrejme neni "myslici bytost", ale mohlo se ji stat, nebyt zavrazdeno...
Nebo taky nemuselo...

Není tady

#36 9. 9. 2011 12:11

zamilovana111
♥♥♥♥---

ViktorkaM napsal(a):

helena napsal(a):

Vrazda je, kdyz vedome a umyslne vemu nekomu zivot. Nenecham ho zit, kdyz mohl, bez ohledu na to, jestli je to myslici bytost, nebo embryo.
Viktorko - ty jsi vegetariánka? Nebo se "úmyslné" připravení o život vztahuje jen na "myslící bytosti"?

Nejsem vegetarianka. Nerozumim tve zmince o "vrazde myslici bytosti"... pokud mas na mysli zabijeni zvirat za ucelem snist je, ci "spotrebovat" nejakou cast z nich, tak to me nejak nestajfuje, i kdyz me treba mrzi, kdyz pro nejakou blbost (sperky, odevy, "radost z lovu" a pod.) jsou vybijena nevinna zvirata...
Embryo samozrejme neni "myslici bytost", ale mohlo se ji stat, nebyt zavrazdeno... grater

tak tohle konkrétně nemohlo bez ohledu na to, co jsem udělala.

Jinak se mi zdá, že už se to tu přehouplo opravdu v poměrně drsnou diskuzi a požádám Tinu, aby to tu zavřela.

Není tady

#37 9. 9. 2011 12:11

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

ready napsal(a):

ViktorkaM napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Proboha, nechcete tohle táma řešit na nějakém jiném vlákně než Zamilky???

Az me Zamilka vykaze ,pak toho necham.  Tvuj vykrik me nic nerika.  smile

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#38 9. 9. 2011 12:12

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

Dobry napad.  smile

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#39 9. 9. 2011 12:16

zamilovana111
♥♥♥♥---

Arcanum napsal(a):

Dobry napad.  smile

citát, který máš pod čarou jsem poslala bývalému na rozloučenou (jako reakci na jeho názor, že dítě nechce, páč se bojí, abych mu neutekla). Prý s ním nesouhlasí, páč dobře ví, co cítí. Miluje mě godlike

Není tady

#40 9. 9. 2011 12:16

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

zamilovana111 napsal(a):

...tak tohle konkrétně nemohlo bez ohledu na to, co jsem udělala.

Jinak se mi zdá, že už se to tu přehouplo opravdu v poměrně drsnou diskuzi a požádám Tinu, aby to tu zavřela.

No, tak to teda fakt nechapu, cos timhle mela na mysli... teda tim podskrtnutym... ale, klidne zadej o uzavreni, urcite ti vyhovej..., ale ver, tem "vtiravym a neprijemnym myslenkam" se nevyhnes, kdybys jak chtela!...
Vim to. Pac jsem si tim prosla... grater Bohuzel grater grater grater

Není tady

#41 9. 9. 2011 12:18

Bau
♥♥-----

lepší žádné dítě než dítě strádající.. duševně i materiálně

Zamilčo drž se. Určitě na tebe čeká nějaký pan úžasný, kterému se nebudeš muset podřizovat, ale vzájemně si padnete. Držím moc palce.

Není tady

#42 9. 9. 2011 12:19

Bau
♥♥-----

zamilovana111 napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Dobry napad.  smile

citát, který máš pod čarou jsem poslala bývalému na rozloučenou (jako reakci na jeho názor, že dítě nechce, páč se bojí, abych mu neutekla). Prý s ním nesouhlasí, páč dobře ví, co cítí. Miluje mě godlike

Zamilčo, ty s ním ještě komunikuješ ?????

Není tady

#43 9. 9. 2011 12:20

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

Bau napsal(a):

...to by spíš zasloužila strčit ta matka, protože ho nechtěla, přesto ho měla a nedokázala se s tím vyrovnat, takže dítko poznalo, že je nechtěné a člověk neví, co se každému motá v kebulce..

ale je to fakt blbé tady rozebírat.. Přijde mi to, jako dloubat do vosího hnízda.

Tady se nase nazory rozchazej, ale to nevadi...
Jo, je to "dloubani do vosiho hnizda"..., ja bych to nazvala "dobrovolne lezt do jamy lvove", rsp. - morbidne rozebirat, "jake to tam asi je"... va

Není tady

#44 9. 9. 2011 12:26

zamilovana111
♥♥♥♥---

ViktorkaM napsal(a):

zamilovana111 napsal(a):

...tak tohle konkrétně nemohlo bez ohledu na to, co jsem udělala.

No, tak to teda fakt nechapu, cos timhle mela na mysli... teda tim podskrtnutym... ale, klidne zadej o uzavreni, urcite ti vyhovej..., ale ver, tem "vtiravym a neprijemnym myslenkam" se nevyhnes, kdybys jak chtela!...
Vim to. Pac jsem si tim prosla... grater Bohuzel grater grater grater

když jsem šla na upt, tak už nebylo srdíčko.

tys byla taky na upt i když jí tak mohutně odsuzuješ, jestli tomu dobře rozumím?

Není tady

#45 9. 9. 2011 12:27

zamilovana111
♥♥♥♥---

Bau napsal(a):

zamilovana111 napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Dobry napad.  smile

Zamilčo, ty s ním ještě komunikuješ ?????

ne, už ne, po příchodu z nemocnice jsem to definitivně utnula.

Není tady

#46 9. 9. 2011 12:35

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

zamilovana111 napsal(a):

...tys byla taky na upt i když jí tak mohutně odsuzuješ, jestli tomu dobře rozumím?

Ano, byla, dvakrat.
To prvni jsem "nepobrala" dodnes, to "druhe" jsem uz "ztravila", ale bohuzel taky negativne ve svuj prospech... Nechci te ani v nejmensim STRASIT... kapitulation
Ja si to "hodne odtrpela"... a mam silny pocit, ze te to taky ceka... Pokud chces o tom dal mluvit, tak asi do SZ, vazne! grater

Není tady

#47 9. 9. 2011 12:37

Bau
♥♥-----

ViktorkaM napsal(a):

Bau napsal(a):

...to by spíš zasloužila strčit ta matka, protože ho nechtěla, přesto ho měla a nedokázala se s tím vyrovnat, takže dítko poznalo, že je nechtěné a člověk neví, co se každému motá v kebulce..

Tady se nase nazory rozchazej, ale to nevadi...
Jo, je to "dloubani do vosiho hnizda"..., ja bych to nazvala "dobrovolne lezt do jamy lvove", rsp. - morbidne rozebirat, "jake to tam asi je"... va

Dobrovolně to spíš není (?)..  ale ty blbé okolnosti člověka donutí k blbému činu, ale když to nemá vhodnější řešení..

Není tady

#48 9. 9. 2011 12:39

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-

zamilovana111 napsal(a):

...když jsem šla na upt, tak už nebylo srdíčko.

tys byla taky na upt i když jí tak mohutně odsuzuješ, jestli tomu dobře rozumím?

Nebylo, nebo nebilo?

U mne (boliii, au! grater ) bilo. A byl to muj vysnenej chlapecek.... Nikdy vic "jsem ho nedostala"... tak mozna proto ma "precitlivelost" na toto tema..., omlouvam se, ja vim, ze je to velice bolestive... grater

Není tady

#49 9. 9. 2011 12:40

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Prý s ním nesouhlasí, páč dobře ví, co cítí. Miluje mě
Že by??? Asi proto, že "malér" byl tiše uklizen... bez jeho účasti... Panebože... http://fora.babinet.cz/img/smilies/usch.gif
Za chvíli přijde s tím, že bez tebe vlastně vůbec nemůže bejt.

Není tady

#50 9. 9. 2011 12:42

Bau
♥♥-----

Zamilčo, zkus přestat přemýšlet "co by kdyby".  Netlouklo mu srdíčko, takže bys to ještě chvíli nosila, než bys to zjistila a pak by to bylo ještě horší, než tohle tvé rozhodnutí.
Také jsem měla období, kdy jsem si nadávala.. Dneska už chápu, proč ta doktorka mi v 18ti tlačila jít ještě před komisy..  Byla to skvělá odbornice (komunisty šoupnutá na obvod) a pochopila, že jsem krypl a že bych to stejně nedonosila.  Až po 2 nechtěných potraceních zjistili jiní, to co tamta paní zjistila bez všech možných lékařských vymoženostech.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí