6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
holky, vojtík tuk tuk dobrý opn jak je malinkej a lezl, tak se spí koulel jak jablíčko a zachytila sem ho brzy, take spí jen ok.
s tou pruinou je to dobrý nápad, ale my spí učíme děti - te´d jiříka hlavně zavírat, kontrolovat kde je vojtík, lézt ze schodů, postele atd...a prostě nespoléhají na pruinu, nebo dveře...měla sem kdysi stranej strach, e bude zavřeno, ale nebude zamčeno a spadne z rozběhu, tak sme ho právě učili co je potřeba azatím se vyplatilo
a jaký máte dnení plán ??? my pojedeme za chvíli do teska na nákup, brácha má narozeniny a chci se podívat na oblečení, nějaký jídlo a pak na houpačky do vesnice vedle - mají posvícení
tak se jdem oblíkat atd pěkný den
Není tady
Abby21 napsal(a):
Tak ode dneka se regulérně plazíme!!!! (sice stále nohy moc nepouívá, ale dostane se kam potřebuje )
gratuluju :-)))) Moje dítě je od doby, co se samostatně pohybuje nejastnějí na světě :-) Jak ta neměla ráda hrazdičku.. :-))
Není tady
abby: gratulace, jj, uz to zacina byt o cihani, vcera jsem ji pristihla, jak se plazi k prodluzce u pocitace, a jak ta se vztekala, kdyz jsem ji v tom zabranila...
Není tady
hanysek291 napsal(a):
kitkat napsal(a):
Juchůů, my máme nový domeček!
Holky co je ten mýdlový sliz? Jenom zírám, nikdy jsem o tom neslyela
4li máme objednanou sedačku pro Tobíka, Römer KidFix http://www.detskydum.cz/detail/rmer-kidfix-2009-508501/. Pořádně jsem se v obchodě vyptala a výsledek je zhruba následující, píu pro inspiraci Maxi Cosi v této kategorii nebrat, veobecně doporučují vzít s izofixem, protoe se poutá jenom pásem a sedačku nic jiného nedrí. Ideální je Römer nebo Cybex, případně jetě Recaro a jetě jedna značka, kterou si nepamatuji. Cybex vypadají pěkně, ale nemají jako Römer ochranu na celé boční straně. Při troe snahy se dají i mírně polohovat, Tobi v autě jetě hodně spí. Navíc mi je hodně doporučovala kamarádka, jasná volbaA proc maxi cosi nebrat?? Vzdyt pearl je taky s izofixem.
Nejde ani tak o izofix, ale e ty sedačky nejsou tak dobře dělané jako jiné v této kategorii. Tolik povídala paní v obchodě a říkala mi to i kamarádka. Koupili nevím které Maxi Cosi a nevyhovovalo jim to. Někomu to naopak můe vyhovovat, já jen co jsem slyela.
Není tady
Dneska tu bylo nááádherně, asi poslední krásný letní den. Uili jsme si to na maximum. Byla u nás vagrová s klukama, nafoukli jsme bazének a jetě ho napustili, i kdy to bylo jenom na jedno odpoledne. Ale vyřádili se vichni, máme taky novou trampolínu tak skákali jako o ivot. Kluci si to uili a Berunka je nadeně pozorovala na dece.
Krtko já jsem pro srazík, určitě ano. Kdo by se jetě v Praze přidal? A kde?
Já u jsem i měla místo vymylené, ale to bylo s kavárnou v parku, kde jsou i hřitě s pískovitěm, dala by se tam rozloit deka, ale na to u nebude počasí.
Holky s tím mlíkem je to u nás pořád. Začínám mít pocit, e prostě nemá hlad kdy jí ho dávám. Nebo spí nemá takový hlad, aby ho vypila. Pořád se kolem něco "děje", co musí pozorovat, i kdy se v reálu nic neděje, protoe sedíme samy zavřené v lonici. Dneska jsem jí ho dala místo jogurtu, a vypila celých 120, nevídané. Take mlíkem to není, kdy je hlad, tak pije. A jediný, kdo s tím má problém, jsem já, protoe prostě mám představu, e by teď měla vypít aspoň 90 mlíka a ona má jiný názor a potřebu A to je tak s dětma pořád
Není tady
Ahoj holky!!!U nás byl včera taky krásný den, tak jsme si uívali sluníčka. Kit díkes za info o autosedačkách, víc hlav, víc ví
No jinak my jsme s malou v pátek skončili v nemocnici Ve středu se mi kočička hrozně oprudila. V pátek u to měla dost karedé, tak jsem si řekla, e ji obleču, zajdu do obchodu a potom za kamarádkou, která mi doporučila na to mast Imazol ( protoe jsem neměla monost dostat se do lékárny ), aby mi ji půjčila, e to zkusím. Jene, jak jsem malou rozbalila a utřela, tak spustila ílený pláč, jak ji to chudinku bolelo a nela uklidnit. Tak jsem jí dala dudlíka a můj mobil, trochu pohutala a zkusila ji zabalit a obléct. No celou dobu měla toho dudlíka v puse a mobil v ruce a já se na 10 vteřin otočila, abych vypla telku, e u teda půjdeme a jak se otočím zpátky, tak ona měla v puse takový ten přívěek co je na mobilu. Hned jsem jí ho vzala, no a hledím na tu nůrku a přívěek nikde. Tak jsem ji vzala, otočila hlavou dolů, at to vyplivne, jene u v puse nic neměla, tak jsem jí začala srkat prsty do krku, aby to vyzvracela. Jei holky ta řvala. Já jsem brečela s ní, tak jsem volala chlapovi, co se stalo a e nevím co mám dělat. Pak jsem volala doktorce a ta e máme jet okamitě do nemocnice. No tak jsme jeli. Malá u byla úplně v pohodě, jen maminka pořád brečela a nadávali si, jaká je kráva. No tak si nás tam nechali na pozorování s tím, e ani rentgen nám nebudou dělat, protoe kdy tam není nic kovového, e by to bylo zbytečné a e takhle malé děti si nejraději ohlídají sami. Tak jsem tam byla s ní a čekali jsme, a se malá vyjadí, jestli to tam bude. Tak jak malá kadí i 4x denně, tak zrovna v ten pátek kadil jen 1x. No a v sobotu ránoí jsem čuchla a věděla, e hovnous je v plíně. Rozbalím ji a co myslíte????No bylo to tam. Byla to taková malá beruka. Jejda to bylo radosti z jednoho hovínka Hned nás pustili domů a já mám obrovské ponaučení, e jí nic takového nemám dávat do ruk. Kdyby to toti bylo vetí, ne koruna, tak u by musela na operaci. Holky omlouvám se za sloh, ale potřebovala jsem se vykecat
Není tady
Já jsem první
Není tady
Bambi nevím jestli nejsou nějaké erupce, protoe Sári mi taky dneska v noci patně spala. Byla vzhůru snad co hodinu Co dělá tvůj manel???Jestli to teda není tajné, e jezdí na sluebky do takových zemí???
Není tady
Lici, úplně mi jde a mráz po zádech :-/ To muselo být hrozný. !!!!!
U nás noc celkem ok, akorát jak začla bouřka, tak malá jí celou profňukala u nás v postely.
Do IZRAELE - to je teda něco
Není tady
No holky bylo to opravdu ílených 24 hodin, ale natěstí to dobře dopadlo a mě se neuvěřitelně ulevilo
Bambi to tvůj mu alespon uvidí kus světa
Není tady
Lici to jsou teda záitky ( mě Nikola spadla loni z plastové idle stála na ni a převrátila se a od té doby ju hlídám kdy je na jakékoliv idli) a na tu prcinu ti aspoň něco dali kdy u jste byli v nemocnici???
Mi byli celý víkend u naich , jen nevím jestli jsem se víc neunavila nebo odpočinula. S mamkou jsme si večer sedli já se ji vybrečela a dali jsme si burčák a snad je mi troku líp, ale musím si hlavně promluvit s manou e to tak dál nejde. Já bych spíe potřebovala aby ten můj odjel chvíli pryč potřebujeme si od sebe odpočinout.
Dojela mi tchýně zpátky po týdnu dom a tak je Nikola opět tam ani se jetě nepřevlíkla a ani nenasnídala A to jsem ji u několkrát volala a má snídani na stole .
Denča teď taky posldní dobou patně spí a dneska noc hrůza má být úplněk a i já vdycky patně spím. Denča mi nechc lozit ona chce přímo chodit ona se staví na nohy je celá Nikola taky nelezla a neseděla hned chodit. Ale já nechci a tak ju pořád cpu na zem a ona se tak íleně vzteká.
A NIkola je konečně bez plínky na noc, tak aspoň nějaký pokrok.
A děkuji za pochvalu na domeček máme to upravovat kolem dokola dávat jetě desky aby to nenavlhlo a chci kolem jetě dlabu a nenní vylapaný chodník v trávě a za detě bahno. A musíme přenést vedle domečku pískovitě.
Není tady
Holky, to jsou záitky teda A Lici, úplně mě polilo horko...chvíli jsem sice čekala, e napíe, e se nic nenalo a e si příveek potom nala někde pod postelí Ale hlavně, e to dobře dopadlo. Mě u Dorotka několikrát snědla kus novin, nebo papírového kapesníku
A u nás dneska noc taky ílená, vimla jsem si, e měsíc je kulatý. e by úplněk??
Ale u nás to můe být i zub. Má jednu spodní jedničku trochu nateklou a pod kůí jde krásně cítit zoubek... Pořád kňourala a hledala dudlíka. Podávala jsem ji ho snad dvacetkrát. Jindy nemusím za celou noc ani jednou..
Není tady
Lici, uáááá, to byl záitek. Úplně se ztotoňuju s tvou radostí nad nalezením přívěku
Kit - izofixem myslí takové to cvakadlo na sedačku auta? Do naeho se nedá namontovat, hledala jsem na stránkách Maxi Cosi. Nebo je nějaký univerzální?
Jinak holky, tentokrát jsem nemohla spát v noci já (to u se mi 100 let nestalo ) v Praze bouřka, resp. vítr, e nám to málem vyvrátilo okna a úplněk a do toho jsem koukala na Let 93 o letadlu, které unesli 11.září a pak jsem samo neusnula tuplem
A taky hlásím dalí zub - jednička nahoře. Ale zatím nepozoruju, e by si toho Madlenka vimla, vůbec nebrečí
Není tady
Lici: fuj, to teda. Bambula mala. U nas se uz taky zraly noviny, dokonce mi jich kus vykadila (a to jsem mela pocit, ze jsem ji sebrala vsechno..)... Ale privesek, fujky.
Ten uplne me taky rozhodil. A dneska jedem do Brna mrknout na ten byl, total rozhozeny cely rytmus berusky, tak jsem zvedava, jaka to bude kovbojka i s cestovanim a nocovanim...
Sisu: spis nez aby odjel pryc bych rekla, ze potrebujete hlidani a udelat si cas sami pro sebe, abyste si mohli promluvit a domluvit se. Ale to se tezko dela s detickama... Drzim palce, drz se!
Maryt: taky jsem cucela nakonec A samozrejme jsem si nejvic vsimala toho, ze pilot rikal, ze ma jedenactimesicni dite a tak... Jsem opravdu zvedava, jestli se mi moje emocionalnost nekdy vrati do normy. Nejsme zvykla orvat kazdou blbost
Není tady
ahoj holky, tak já sem od rána jak pratěná, je půl 21 a já teprve vařím polívku - druhý oběd nechám a bude jiřík spát. Vojtík spí patně u asi měsíc, najde se světlá chvilka a spí s jedním probuzením, ale přijde mi, e i dneska v noci se budil snad 8x teď spí u přes hodinu pacholek.
jinak my si uili krásný víkend. V sobotu sme jeli něco pokoupit, pak na pou - jiřík ju miluje manel pak tukoval a odpoledne sme se těili na pohodový večer - měli sme naloené maso na gyros a opečené brambory. a V půl 7 přila sousedka, v půl 8 manela bratranec nutně něco potřeboval a v 8 babička tak sme měli veselo a večeřeli po 8 mojí postavě to určit ěpomůe zhubnout těch 20 kilo
včera sm ebyli pěky na té pouti znovu - cca 3km, jiřík lapal a bavilo ho to. Svezl se i na koníčkovi zpátky kluci oba spaly v kočárku - pak sem zloím fotku, je to opravdu krásný pohled
a teď pkuluju co na tu svatbu v pátek - a na tu áftrpárty
iu - kdybys cokoli potřebovala, písni, ozvi se...nerada sem, kdy má někdo trable a podle sebe vím, e i cizímu se vypovídat pomůe hlavně mysli i na sebe, aby ses cítila líp, pak jde ve lépe...upřímnost bolí, ale je potřeba ! myslím na tebe...
Lici - hrozný záitek - beru si poučení pro sebe - vojtík nám zase zbatil hlínu z kytky - vynadavala sem mu to asi 10 minut, ale snad dobrý. ere vechno na co přijde - od omítky, hlíny, drobků po vatu, ponoky atd.... no rozdíl od jiříka jak blázen..
a včera - jedl kai - kousek mu ukápl na ruku a on si to rozmatlával v tý ruce a tak blaeně na to koukal
Není tady
kde ste kdo ?? v praze budem od 16 do 22.9., o týden dřív - Kit - a kdepak je ta kavárna, nebo co si to psala ? třeba jetě bude pěkně my sme z prahy 4, tak aby to nebylo na druhý straně prahy..i kdy ta 4 je veliká...tak praha 12
Není tady
Holky fuj to jsou tedy záitky. Lici hlavně e je Sári v pořádku. Berenika taky vechno hned do tlamičky a co je velký tak aspoň oblizuje. Třeba misku s vodou pro kočky, ne jsem stihla zasáhnout. A dneska jsem to taky nestihla a u jsem vyndavala kočičí granule z pusinky. A strkat prstíky do elektrických zástrček, to je taky její. Samozřejmě máme záslepky, ale i tak je to o strach, raději jsem to jetě přilepila izolepou. Take máme asi tak 2 funkční zástrčky v celém bytě a ty jetě za nábytkem
iul kdy jste byli s manele naposledy někde sami dva? Nějaké to hlídání byste měli soudě podle toho co píe, tak neváhejte a vyrate. Určitě vám to prospěje. To se prostě musí, jinak by to rodiče malých dětí nepřeili.
Krtko je to na Pankráci, tzv Centrál park. Kousek jsou odtud jsou Arkády, kdyby náhodou prelo. Jsou tam dvě dětská hřitě a malá kavárnička, kousek od metra. Třeba by se přidala i Maryt a vím, e kousek odtud bydlí i Mvkoty co nám emigrovala do Jarňat, zkusila bych jí taky napsat a budeme mít termín.
Není tady
ahoj holky,
tak jsem vás dočetla, koukám, e se spaním je to u vás často podobný. Honzík v noci taky spí mnohem hůř ne dřív, hlavně u moc nechce spát v postýlce, tak si ho často beru k sobě do postele, aspoň se pak docela vyspim, kdy k němu nemusím pořád vstávat.
Teta - a co ten byt, vyjde to? Hele s tím dojímáním - já to mám taky pořád a vůbec se to nezlepuje, od tý doby, co mám Danielku mě tyhle věci straně dostávaj, dojímaj mě třeba i takový ty trapný filmový porody a mám co dělat, abych při tom nebulela
Lici - teda to jste si uily Taky mám z takových malých drobností strach, protoe díky Danielce se Honzík občas k malým věcem dostane a já nestíhám bejt pořád ve střehu. To jsem ani nevědla, e kdy to spolkne, e to můe bejt takovej průvih, já věděla, e malér je kdy se to vdechne, ale myslela jsem, e kdy se to spolkne, tak to prostě projde.. No to jsou teda věci
iu - snad u bude líp, práky pomůou a určitě pomohlo i to, e jsi to pustila ven. Já mám taky často nervy a takový hrozně blbý nálady a stavy a přitom si pořád říkám, e nemám ádný váný důvod. Doufám, e to je hormonama, vyčerpáním z toho kolotoče kolem dětí a e to snad časem bude trochu lepí.. Jo a koukala jsem na FB na domeček a je fakt super
My máme Maxi cosi a teda myslím, e to co na ní je, e to je isofix Prostě taková ta páčka, díky který se úplně utáhnou ty pásy a sedačka se ani nehne, je to ono?
Já bych se mohla třeba k praskýmu srazu přidat, pokud by to bylo na nějakým pro nás dostupným místě a pokud byste mě tam vůbec chtěly
Není tady
Zuzi jasně e tě chceme, chceme vechny
Já jsem psala jen o kom vím, e je z Prahy.
Izofix je zařízení, díky kterému tu sedačku připojí přímo k tělu auta. Je to mnohem pevnějí a bezpečnějí. Ale musí na to mít to auto vybavené, co větina novějích aut má. Jsou to taková oka nebo háky (izofixová oka), které jsou normálně zabořené v sedadlech, a k těm tu autosedačku připojí. Nala jsem k tomu třeba tohle, je tam popis i nějaký ten obrázek http://www.kvalitniautosedacky.cz/stran … sofix.html
Teta já se dojímám pořád, nastartovalo se to taky s dětma a zatím to nepolevuje. Kdy je ve flimu ztracené dítě nebo se mu něco děje, tak to se mnou doslova mává. Podle mě to trochu můe přestat a z dětí nebudou malí andílkové ale uhrovatý puboi, ale nejsem si moc jistá
V naich zimňatech jsme měli holčičku, která chudinka vypila olej do lampičky. Natěstí to ustáli a byla v pořádku, ale v nemocnici si pobyli.
Není tady