6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Na této nástěnce najdete základní informace o kadé z maminek a jejím zimním dítku:
A to u jsme my, MAMINKY:
Saďourek
Věk: xx, první miminko
Tomáek se narodil 14.10.2010 ve 21:35 - 740g / 33cm
tvorlistok SP
Věk: xx, druhé miminko, doma u má Filípka
Oliverek se narodil 25.11.2010 v 6:05 - 3340g / 51cm
Maryt MČ
Věk: 30, první miminko
Madlenka se narodila 29.11.2010 v 11:15 - 3320g / 50cm
zuzik
Věk: 25, druhé miminko, doma u má Danielku
Honzíček se narodil 16.12.2010 v .... - 3860g / 53cm
Antaliss DP
Věk: 25, první miminko
Lindička se narodila 11.12.2010 v 15:35 - 2978g / 50cm
Lazurka
Věk: 35, první miminko
Anička se narodila 13.12.2010 v 15:00 - 3350g / 50cm
Tetamon MS
Věk: 34, první miminko
Jasmínka se narodila 15.12.2010 v 16:36 - 2830g / 47cm
Cizinka RV
Věk: 34, druhé miminko, doma u má Maxíka (19.08.2007)
Sophinka se narodila 21.12.2010 v 16:30 - 2790gr / 47cm
KitKat
Věk: 36, druhé miminko, doma u má Tobiáka
Berenička se narodila 29.12.2011 v x:xx - 4060g / 51cm
bambi JaB
Věk: 30, první miminko
Vojtíek se narodil 30.12.2010 ve 14:46 - 3100g / 49cm
Krtkaa JBO
Věk: 25, druhé miminko, doma u má Jiříka
Vojtíek se narodil 09.01.2011 v 10:47 - 3570g / 50cm
Abby21 ZS
Věk: 23, druhé miminko, doma u má Terezku (19.3.09)
Dorotka se narodila 22.01.2011 v 7:14 - 3420g / 49cm
Liciá L
Věk: 29, první miminko
Sárinka se narodila 27.01.2011 v 8:40 - 3200g / 50cm
iulajda JiB
Věk: 29, druhé miminko, doma u má Nikolku ( 26.11.2008 )
Deniska se narodila 31.1.2011 v 8:43 - 3750g / 51cm
Dita.L
Věk: 35, čtvrté miminko, doma u má Pavlu, Báru a Christopha
Alexia se narodila 22.02.2011 v 18:01 - 3060g / 48cm
BABINET: nick: Zima 10/11 heslo: zima10/11
E-MAIL: zimni@centrum.cz heslo: kulisci
LILYPIE: e-mail: zimni@centrum.cz heslo: kulisci
Není tady
Tak, pokusím se reagovat na vechno, ale nevím, jestli si na ve vzpomenu...
Mateřské centrum, chodíme stále, s Terezkou asi od 1 roka, Dorotku jsme jen přibrali Pokecáme s maminkama, dětičky si vyhrajou... Chodím tam moc ráda. Jen teď přes prázdniny tam měli zavřeno, ale hned jak se vrátíme, budeme chodit zase...
Úrazy.je to hrůza, ale natěstí to opravdu větinou není nic váného. U nás zatím nic takového nebylo, u Dorotky nic (jen jeden pád z gauče a občas ji Terezka různě přilápne, nebo na ní hodí hračku ) Terezka si nedávno prokousla ret, jinak pouze modřiny a běné odřeniny...
Ale pokadé to straně proívám
Dorotka čím dál více zlobí s jídlem. Ale ne s příkrmama, to se rozjedla krásně, u jí v pohodě i to ovoce. Ale začala zlobit s mlíkem. Prostě nevydrí v klidu těch pět minut leet a pít. Pořádf se snaí otočit, vzpíná se, nakonec se začne vztekat a mě tečou nervy
Zato příkrmy krásně. Pokadé s ní asi 150g a vyloeně vyaduje nemixované. Čím větí kousky, tím lépe. Take u jen mačkám vidličkou. Krásně si to koue dásněma (zub stále nemáme ádný). A miluje kukuřičné křupky jen kdyby tak íleně nelepily
A dalí novinka, konečně první náznaky plazení...zatím pouívá jen ruce, ale zvládne se dvakrát-třikrát zapřít rukama a přitáhnout se, nohy zatím na odráení nepouívá. Více ne, jakmile je něco dál, tak u ji to nezajímá... Ale nevím, co by dělala, kdybychom měli vude koberce. takhle ji to pěkně kloue po linu
A jetě-začala jsem prát v mýdlovém slizu, a jsem nadená!!!
(u jsem k tomu byla troku skeptická, protoe jsem vyzkouela i mýdlové ořechy, a ty teda nepraly vůbec). Ale mýdlový sliz mi zatím vypral naprosto vechno!!! A prádlo má krásnou jemnou mýdlovou vůni. Tak kdyby měl někdo problémy s alergiemi na prací práek, tak tohle je jedna z moností Navíc to stojí pár korun a neobsahuje to ádné chemické hnusy
Není tady
abby: sliz pouzivam taky, i kdyz ted u mamky pere ona (kdyz peru ja, peru se slizem, mamka mu neduveruje) Nejdriv jsem z toho byla cela spatna, jak to umichat, ale ted uz jsem si zvykla, jednou to mam hustsi, podruhe ridsi, ale pere to hodne dobre
Ekologie a financni stranka veci byly duvod, ktery me k tomu privedl
S prikrmama jsem zjistila, ze ovoce asi nejak pujde, ale musim u toho zamestnat nejakou kocovnou spolecnost, ktea ji zabavi. Pri tom tu pusenku otvira jako ptacatko. Ale kdyz je to ciste jen krmeni s maminou bez zabavy, tak na me masti
No, a obed je vylozene tragedie, i kdyz ji dam sladouckou kukurici (dneska jsem ze zoufalstvi zkousela jednodruhovou zeleninu bez niceho)...snedla vseho vsude pet lzicek
A vitam nas v novem, doufam, ze same lepsi a lepsi zpravy nas tu cekaji..
Sisu: tak at rychle ty prasky zaberou, ono i to cekani na to, az "nabehnou" je pekelny, ale uz bude lip...
A uzasne pocasi me privedlo k tomu, ze citim v nose a krku takovy divny knedlik, tak asi budu mit rymu Malo tech mych blbych zad (porad bloknuty ) A jdu spat, jak jsem utahana, vsechno vidim cerne
Není tady
Juchůů, my máme nový domeček!
Holky co je ten mýdlový sliz? Jenom zírám, nikdy jsem o tom neslyela
4li máme objednanou sedačku pro Tobíka, Römer KidFix http://www.detskydum.cz/detail/rmer-kidfix-2009-508501/. Pořádně jsem se v obchodě vyptala a výsledek je zhruba následující, píu pro inspiraci Maxi Cosi v této kategorii nebrat, veobecně doporučují vzít s izofixem, protoe se poutá jenom pásem a sedačku nic jiného nedrí. Ideální je Römer nebo Cybex, případně jetě Recaro a jetě jedna značka, kterou si nepamatuji. Cybex vypadají pěkně, ale nemají jako Römer ochranu na celé boční straně. Při troe snahy se dají i mírně polohovat, Tobi v autě jetě hodně spí. Navíc mi je hodně doporučovala kamarádka, jasná volba
Abby u nás je to s mlíkem jako přes kopírák, u jsem uvaovala, jestli si nemám hodit samostatné téma. V noci pije hodně, ale ranní i podvečerní dávku jí musím vysloveně nutit, i 60 je úspěch. Nevím, co s tím. Navíc mi někdy dělá to e mlíko plive, vytlačuje dudlík z pusy a kdy nepřestanu a pořád jí ho nabízím, tak tu 90 vypije Co s tím dělá ty? Jinak příkrmy jí dobře, a 200g ovoce, masozeleninu tak půlku skleničky (100g), s přehledem celou 200g Hollandii a mísu kae.
Není tady
Tetamon mě Tobi ovoce nejedl snad do jednoho roku, u jsem z něj byla zoufalá. Vdycky dal dvě ličky a konec. A pak to najednou lo. Vyděraj!
Není tady
Bré ránko !!! Kit tak to jsi mě uklidnila s tím ovocem, já se snaím to do ní nacpat, ale prostě to nejde. Take vydrím a budu zkouet
Někdo se tu ptal na mateřské centrum, tak dokonce i u nás, kde liky dávají dobrou noc jedno máme Zrovna předevčírem jsem se byla zapsat a na Vítání občánků, které proběhne druhou sobotu v říjnu ( konečně ) dostaneme nějaké poukázky
iu copak se děje???Včera jsem si přečetla tvůj příspěvek, ale u jsem nestihla napsat a i v noci jsem na tebe myslela Nechci se vyptávat, ale pokud se potřebuje vykecat, tak pi
Taky chci vědět co je ten sliz ?!?!?
Není tady
ahoj holky,
taky se chci dozvěfět víc o slizu :-))
Včera večer měla malá 38, dostala sirup, dneska je dobrá. V noci opět bez mlíka, jenom asi 3x chtěla podat dudlíka a spala a do 1/4 na 8 ! ! ! Já od 6 VZHŮRU, jako tradičně a koukala jsem na ní :-)
U nás nejdou ovoc.přesnídávky, včera snědal 1/2 hollandie, ale moc jí nesedla, dost ublinkávála :-/ Dnes dostane banán, ten má ráda :-)
Není tady
Ahojky
Lici já Vás nechci zatěovat míma starostma, ale jaksi se to u nakupylo je toho moc a prostě u to vechno nezvládám, a pak jsem zbatečně vystresovaná a protivná a u té mudr. jsem se opravdu sesypala a řvala jsem jak elva.
Holky co je ten sliz chci taky více info
A kojení u nás v noci po dneu konec napila se a já mám prsa úplně vydímaný.
Tak ji dávám sunar ale asi jsem ji něco dala a je straně protivná pořád se kroutí jako by se nemohla vyprdět a nebo vykakat a to kakala včera 3x a normálně ádný tvrdý. Tak ji dneska dávám troku míň gramů. ona by jenom jedla .
A rýmu jsem chytla od holek taky obě jsou natěstí bez teplot, ale rýma teče proudem. A mě u v krku bolí taky.
Není tady
Holky jetě jsem vám chtěla napsat, e mám spoluačku ze střední, která čeká mimi a včera byla 36+6 a měla váhový odhad 4100g Jako mazec. Přirozeně určo rodit nebude, má asi 155cm Jsem zvědavá, jestli ji nechají do termínu, kolik bude malý mít
Není tady
Dobré ranko,
ve o mýdlovém slizu najdete tady http://www.deniky.zeny.cz/Megali/domacn … -sliz.html (já nahrazuju část mýdla lučovým mýdlem-z DM za 12kč)
Kit, zatím to neřeím, protoe to dělá teprve dva týdny, tak jsem pořád doufala, e se to zlepí...v noci u právě nepije vůbec. Má mlíko v 6, v 10, 13:30 a potom před spaním kai (kai jí krásně, ale večerní mlíko u jsem zruila úplně, protoe ho prostě nechtěla)¨
V 6 pije krásně, v polospánku a potom jetě spí. Ale ty dalí dvě, to je o nervy. nevím co s tím. Jogurt jsem chtěla začít dávat a za měsíc. Jetě mě napadlo zkusit koupit nějaká ta ochucená (myslím, e sunar dělá ta vanilková, banánová....) ale mám strach, aby z toho zase neměla zácpu, kdy je to zas ten sunar. Ale zase, kdy to má jen 3x denně... Ani nevím, od kolika to je měsíců...
Dneska jdeme na návtěvu k mojí babičce, u jsem ji zase pěkně dlouho neviděla, tak se těím. A zítra míříme k té druhé
iu..... snad bude brzy lépe
Upravil(a) Abby21 (9. 9. 2011 8:18)
Není tady
iul klidně se vypovídej jestli ti to pomůe. My tu jsme od toho, aby jsme tě vyslechly a určitě je lepí se z toho vypsat, ne to dusit v sobě At je brzy líp, u kvůli těm dvěma berukám, které má doma
Není tady
Abby jetě mě napdlo. My teda s mlíkem problém nemáme, jen bojujeme s ovocem, ale ona kdy mi nesní přesnídávku, tak jí ji prostě zamíchám do mlíka Ví jako, e bys nemusela kupovat ochucené mlíka, ale ochutila jí ho takhle. U nás to zatím funguje. S mlíkem ji zblazne, ani nemrne
Není tady
Antal vechno nejlepí k svátku
Není tady
Liciá napsal(a):
Antal vechno nejlepí k svátku
dekuju :-)
Není tady
Dobre ranko,
tak u nas noc zas katastrofa, uz tretiu noc asi od jednej hodiny nocnej pokladam do postele snad co minutu..ked si myslim ze uz uz spi tak sa postavi, zacne posielat pusy a rozpravat som zaspala o osmej ked som uspavala filipka o pol noci som sa zobudila na oliho mlieko a isla som spat o tretej..a potom co chvila nove kolo oliverkovho cvicenia, postavit lahnut... medzitym mal mlieko a vodu ... kedze moc pije plienku ma stokilovu uz o tej druhej rano takze ho musim prebalit to ho tiez preberie ale prisudzujem to ze to bude snad dalsi zub, vzdy stvara take pri zube.. asi druha dvojka horna.. zatial ma len jednu prerezanu...
oli stava ako hodinky 6.35 aj dnes, dufam ze uz mu to tak vydrzi to je tak akurat a dalsie spanie ma 9.30, polozim a padne...
filipek dnes isiel do skolky ako na popravu a od rana ze tam nechce a nepaci sa mu tam, tak som ho zaviedla miesto muza ja, a isli sme peso a po ceste sa sklzol na tobogane.. kazdopadne v satni ze on tam nechce, slubila som u nasich balon...
odchadzame dnes k nasim na jarmok, uz sa tesim, filipek bude nadseni, maju tam historicke podhradie, povozi sa aj na koniku... tecie mu z nosa dufam nebude teplotovat...
sisu pozeram ze u vas je toho hodne, drzim palce aby sa to utriaslo a bola si co najrychlejsie fit a v pohode
TETO potesim ta, oli asi po dvoch troch tyzdnoch zacal zasa bastit zeleninu, cumela som ako mucha puk dokonca aj s vajickom..musim zatukat, presne ako pisala sadourka.... zrazu precvaklo a basti s chutou.. nasmu ide aj ovocie, to zje celu sklenicku, banan uz berie aj bez nicoho ale poriadne rozmackany a musi byt do hneda...
my mame problem s mliekom cez den, v noci pije o sto sest, este rano si da okolo pol siestej s chutou lebo pospava, presne ako pise abby, a potom nechce vobec.. kojit som chcela do roka, pretoze od roka moze mlieko a mliecne vyrobky a obyc. UV.. tak neviem ci mu to staci to moje mlieko maximalne dvakrat za den, co sa tyka vyzivy...cez den potvora cucne posadi sa cucne posadi sa, a takto asi desat minut, no konci to tym ze si spusti mlieko raz cucne a s usmevom odchadza
dnes to vyzera na pekny den, idem upratat a balit kym oli spi nech poobede vyrazime..
Není tady
kitkat napsal(a):
Juchůů, my máme nový domeček!
Holky co je ten mýdlový sliz? Jenom zírám, nikdy jsem o tom neslyela
4li máme objednanou sedačku pro Tobíka, Römer KidFix http://www.detskydum.cz/detail/rmer-kidfix-2009-508501/. Pořádně jsem se v obchodě vyptala a výsledek je zhruba následující, píu pro inspiraci Maxi Cosi v této kategorii nebrat, veobecně doporučují vzít s izofixem, protoe se poutá jenom pásem a sedačku nic jiného nedrí. Ideální je Römer nebo Cybex, případně jetě Recaro a jetě jedna značka, kterou si nepamatuji. Cybex vypadají pěkně, ale nemají jako Römer ochranu na celé boční straně. Při troe snahy se dají i mírně polohovat, Tobi v autě jetě hodně spí. Navíc mi je hodně doporučovala kamarádka, jasná volba
A proc maxi cosi nebrat?? Vzdyt pearl je taky s izofixem.
Není tady
Docitam postupne, ale tady podle toho receptu na sliz jsem jela ja (je tam i krasne foceno, takze jsem mela zhruba predstavu )
http://www.altermater.eu/post/2009/03/2 … ranie.aspx
Proste jedna kostka jadrovyho mydla, jedna kostka zlucovyho (davam ja), rozpustit v horke vode (delam to do kybliku od arielu, takze vim ja, deset litru?), do toho tak tretina krystalove sody, rozmichat, delam to navecer, takze do rana to udela tuhy cosik, rozmicham to tyckou a je to ono. Nekdy jsem mela tuzsi, jindy ridsi, na praci schopnosti to nic nemenilo. Mizi to teda trosku rychleji nez kupovany prasek, ale vzhledem k nakladum na vyrobu klidne
A jdu dal docitat
Není tady
4li: kit: diky, tak vytrvam, ono mi teda zase nic moc jinyho nezbyva... Ucim se trpelivost
Sisu: ono je to fakt nejlepsi vypustit ven, se cloveku ulevi a jde to pak vsechno o malililinko lip...
Ja taky zacinam rymovat, soucitim... Mala vcera i dnes fest kychala, tak jsem zvedav, co z toho bude..
Dneska mi poprve sama stala v postylce a vylozene si to uzivala. Takze az se zdokonali v samovstavani, tak se obavam, ze se pridam do klubu ukladacu v prubehu noci, zatim to bylo jen nohy mezi spruslema, ted zacne dalsi kolo "srandicek"
Není tady
tetamon napsal(a):
Docitam postupne, ale tady podle toho receptu na sliz jsem jela ja (je tam i krasne foceno, takze jsem mela zhruba predstavu )
http://www.altermater.eu/post/2009/03/2 … ranie.aspx
Proste jedna kostka jadrovyho mydla, jedna kostka zlucovyho (davam ja), rozpustit v horke vode (delam to do kybliku od arielu, takze vim ja, deset litru?), do toho tak tretina krystalove sody, rozmichat, delam to navecer, takze do rana to udela tuhy cosik, rozmicham to tyckou a je to ono. Nekdy jsem mela tuzsi, jindy ridsi, na praci schopnosti to nic nemenilo. Mizi to teda trosku rychleji nez kupovany prasek, ale vzhledem k nakladum na vyrobu klidne
A jdu dal docitat
Koukám, e tam má úplně jiné poměry Já jsem dávala 250 mýdla a 250 sody..... ale pere to, to je hlavní
Není tady
abby: ono zalezi, jestli je to ...a ted bych kecala, sul nebo soda nebo tak neco, ono je to de facto stejny, ale jedno je silnejsi (a je toho potreba tretina pytliku) a druhyho je treba vic... Haha, a jsem v koncich, nedelala jsem to od te doby, co jsem doma, dva mesice, a uz nevim...
Tak pojedu podle recepisu priste, no A jak dis, hlavni, ze to pere
Není tady
Ahojky hiolky, taksliz mě nadchnul, koupim ve potřebvné a zkusím to..popravdě sem zkusila prát ve formilu z lídlu, 3litry za 89 s nějaským mýdlem a pere to stejně dobře jak nějaký ariel či persil...mi přijde...tak zkusim ten sliz moje mamka mi vdy kupovala práky na praní - někdy v akci atd, ale teď sem řekla dost, e si to budu paltit sama, ´tak sem najela dětem na dreft a nám na formil a taky to lo
iu . drím palce, dej se do kupy..asi bys potřebovala vypadnout někam od dětí a chvíli mít klid...kdybys chtěla, jen pi..známe to kadé, jednou je hpř a pak zase líp...já sem jednu dobu taky byla furt zbytečně nervozni - a nejvíc mi sejří, kdy mi manel říká - nebuď nervozni - nebo nezvyuj hlas - a já třeba něco jen dělám automaticky a OPRAVDU nejsem nervozni, jen to zní jinak a tím mě dycky tak natve
holky, co sraz v praze, kdo ste blizko - budem tam s detma od 22.9. do 1.10.
a nechystáte se nekterá na veletrh for toys ? je to 29.9. - 2.10.
klucii spí tak ja jdu uzivat volnicko
Není tady
málem bych zapomněla - antall ve nej k svátku
vojtík má dnes 8 měsíců a má 7,6kg a 70cm
Není tady
Ahojky Krtí jak je z Vojtíkemm zrovna jsem si na tebe vzpomněla jak ti spadl ze schodů, vpořádku ???
Jinak na FC jsem Vám dala nějaké foto z domečku pro holky, jen to není jetě komplet dodělaný kolem dokola a jetě musím uít záclonky a závěsy.
Holky mě se dneska denča po večeři totálně poblila, bud ji nesedlo jídlo nebo nevím,, ale je fakt e si neodříhla tak to bude asi tím. A krásně volá mama a naučila se dělat pápá a říká u toho papa.
Tak to mi měli v 7měsících 8100g a 71cm.
Není tady
Sisu: ted jsem prohlizela domecek, kdybych jako mala neco takovyho mela,a si bych se zblaznila stestim. SUPER
Není tady