6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky, nemáte nějakou zkuenost s vyetřením průchodnosti vejcovodů metodou HyCoSy (ultrazvuková hysterosalpingografie). ? Asi mě to nemine Jak dlouho to trvá, bolí to a můem se po tom snait?
Není tady
Ahojky
nejsem si úplně jistá jestli to není nějaká inovace, ale hysterosalpingografii jsem kdysi podstoupila, jen nevím jestli byla ultrazvuková
u mě to probíhalo tak e ti spodem stříknou kontrastní látku dělohou do vaječníků a pod rentgenem kontrolují průchodnost.
Příjemné vyetření to není, nebudu lhát celkem to bolí, u mě to trvalo asi cca 15 minut, ale to nejnepříjemnějí trvá cca minutu, kdy rentgenují plné vejcovody, jakmile látku zase vypustí a tlak v břie zmizí je to v pohodě. Oproti LPS lepí v tom e je to bez narkózy a jde po pár hodinách dom. Břicho mě bolelo asi jeden den, ale jinak dobrý. Se snaením hned potom si nejsem jistá, přece jen to břicho trochu bolí. Ale podle mě druhý a třetí den OK.
Já mám děloní čípek po konizaci take zkrácený, u měl byl trochu i problém na něj uchytit to zařízení kterým se vstřikuje ta látka, take i to bylo celkem nepříjemný.
Je to u dva roky, asi těsně potom bych ti napsala něco jiného ale teď s odstupem času si myslím e se to dalo zvládnout.
drím palce
Není tady
Gall, díky za zkuenost. Také jsem četla podobné - e to není nic moc bolí to jak čert apod. Tohle ale nemá být RTG vyetření, ale prý fyziol. roztok + následný ultrazvuk....
Není tady
Zuzii není zač.
Podle mě je celkem jedno jestli rentgen nebo utz, záleí jakým způsobem do tebe dostanou ten roztok to byla ta největí pruda
hlavně a je to jakkoli tak a tě to nebolí a výsledek je v pořádku
Není tady
Ahoj Zuzii,
já byla na tom ultrazvukovém vyetření - nejspí je to to, o čem mluví. Myslím, e dřív se to dělalo pod rentgenem, dneska u se to dělá s ultrazvukem, ale na tom asi fakt nezáleí. Nepříjemný je na tom přesně to, co psala Gall, tzn. musí do dělohy dostat tu kontrastní tekutinu.
Je pravda, e příjemný to nebylo, ani bych neřekla, e to nebolí, ale dá se to vydret, zas takovou vědu bych z toho nedělala. Bolesti při hyperstimuláku byly tisíckrát horí.... . Jinak já četla taky na různých diskusích, e jim před tím dávali čípek proti bolesti, příp. si je nechávali na pozorování do večera někde v nemocnici atd., já teda ádnou takovou zkuenost nemám, přila jsem tam, udělalo se vyetření, a vykopli mě . Je to bolest jako při silnějí ms, ale fakt se to dá. Jetě jsem slyela názor, e pokud je ve ok, tak to fakt skoro nebolí, ale e je to nepříjemný, kdy je nějaký nález - protoe ta tekutina neprochází vejcovody ven a tudí se hromadí a napíná dělohu. To byl můj případ, navíc jsem měla v děloze srůsty, proto asi ta bolest, a fakt nebyla úplně k nevydrení.
Tak se neboj a drím moc palce .
Není tady