29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
No mě chtěla nechat doma hned jak se dozvěděla, že jsem těhotná a že to budou dvojčata. Je to taková ta co dává neschopenku skoro automaticky. Proto se divím, že Borůvka je ještě v práci..
Já jsem domluvená, že pokud to půjde budu tam do března, pokud ne, zůstanu doma. Dělám u pc v zimě, ale od dubna už bych byla na pokladně a ve styku s lidma a stála bych celý den a to nechci.
Výbavu tedy ještě řešit nebudu a budu si užívat těhu nevolnosti a další radosti nejkrásnějšího období v životě ženy )
Díky za info
Není tady
Už mi to nepište, nebo se začnu litovat!!!!
Lucko, překvapivě je moje Dr. tak asi stejně stará jako já - prostě drsoňka. Navíc pracuju i s různě nemocnejma lidma, agresivníma a tak - no ale já už teď mám dovolenou a pak už mi snad tu neschopenku dá budu v 7. měs...
A Ronjo, na KO chodím pořád po 3 týdnech, tak se to tak snažím brát - žádný štráchy, doufám, že to teda bude vše pokračovat zdárně...
Hele Bohoušek je dobrej. Jedna známá tak dlouho používala prozatímní jméno, až ho fakt dali
Popí, a jaký jméno? Nenapínej
Není tady
Luci, já sice patřím zas naopak do zimňátek, ale taky tam nemám spřízněnou duši s dvojčátkama , tak ti můžu popsat svou zkušenost. Ze začátku jsem musela být v klidu, páč jsem měla OHSS, pak byl pár týdnů klid a cca od 16.tt mi hrozně začlo tvrdnout břicho, takže opět klidový režim, tak jako ty, bez zametánní, vysávánní, žehlení, prostě čehokoliv doma, a jen kratší prochajdy se psem.... Je to dost na palici, my se do toho stěhovali, takže fakt výživný, manžel taky moc nestíhal, takže jsem musela ležet a koukat na ten bordel, mě to teda rozčilovalo nebetyčně, ale zas radši než nějaký hodně předčasný porod..... No, a ač to nevypadalo, tak jsem to dotáhla až do 35.tt, a uvidíme, jestli vydržim třeba ještě ty 2 týdny aspoň, aby byli prckové hezky donošený..... Samozřejmě nevím, co by se dělo, kdybych ten režim nedodržovala, ale asi lepší takhle a případně vědět, že jsem udělala pro prcky všechno, než naopak.....
Ale je pravda, že tedka už se bojím míň, děti by snad měly mít přes 2kg, takže občas pozametám, pouklízím malinko kuchyň a tak. Ale zas ted už mám takový panděro, že už jsem spíš ráda, kdyyž můžu jen ležet, takže to mě brzdí od toho nějak víc tu pracovat .
Není tady
Lucka 1 napsal(a):
.. prej si můžu vybrat,že to může být bud Bohumil nebo Bohuslav
vůbec ti tu situaci se jménem nezávidím
Není tady
Ahoj dámy.
Tak abyste věděly, za 15 dní budu mít nejen kočárek, ale také pár věciček, které mi přiveze kamarádka. Tento den tudíž začínám s nákupy. S panikou ještě počkám do konce března.
Není tady
Ahojky,
přidávám se do klubu těch, co musí lítat po doktorech.
Dneska jsem strávila 2,5 hodiny na očním, mám ječné zrno
Hezký den všem
Není tady
Ahoj maminky,
tak jsem tu pár dní nebyla, a to je počteníčko
Lucí já jsem doma tak od 15tt a musím být v klidu. Mám kontroly každých 14 dní u dvého doktora a do toho ještě kontroly v rizikové poradně, u doktora, který se specialituje na vývoj a správný růst mimi a pak ještě další a ten kontroluje srdíčka Je to celkem lítání, ale aspoň máme jistotku, že jde všechno tak, jak má a holky jsou pořád hlídané
Jinak maminky, už máte tzv. "hnízdění"??
Já jsem nepříčetná Všude vidím nepořádek
Taky už mám novou tašku do porodnice, oblečky a během pár dní dokoupím poslední věcičky, teda snad poslední
Jo, a jména ještě nemáme Mysleli jsme na Domoniku a Denisu nebo Alžbětu, to se nám celkem líbí a kdyby bylo ještě překvápko
tak chlapeček by bl urřo Matyáš
Není tady
hoj těhule
teda Zuzi, ječné zrno to je asi nějaká častá součást těhotenství, se mi poslední dobou zdá... tuším sáruš ho měla, já mám na oku taky jakýsi základ (ale nezvětšuje se, tak s tím nikam neletím), známé se udělalo minulý týden, teď ty...
já mám pro změnu na nose opar (ale to se není čemu divit, udělá se mi vždycky, když mám oslabenou imunitu, což teď díky tomu nachlazení a ATB bylo)... ale zase jsem právě pověsila poslední pračku prádla a když vidím tu haldu na přebalováku.... asi bych se měla pustit do žehlení, nebo to nikdy nestihnu
tenhle týden jdeme zařídit matriku (nejsme manželé), zkusím si domluvit dětskou dr. a podle seznamu se pokusím naskládat věci do tašky do porodky, ať můžu být maličko klidnější...
Není tady
veru, žádné hnízdění nemám, vtloukám si do hlavy to super motto "bordel v bytě, šťastné dítě"
Matyáška jsem chtěla taky, ale neprošel mi u přítele
Není tady
Popelko, já se tááák snažím vtloukat si to do hlavy, ale jsem jak magor
Chtěla jsem se ještě zeptat, má některá z vás problémy s nízkým tlakem? Mám obě hodnoty pod sto a pořád se motám a jsem taková mimo, pořád Dávám si jedno kafíčko každé ráno, to prý pomáhá, ale mně asi ne
Není tady
Zdarec pupkandy!
Já žádné hnízdění nemám. Doma je bordel jak kráva a nechává mě to naprosto v klidu. Ať žije anarchie.
Já mám jméno jasné - David. To už jsem měla rozmyšlené jako 15letá puberťačka.
Jinak ječné zrno ani opar nemám, jen se mi pod nosem udělal nějaký kekel - asi 5 jebáků vedle sebe. Takže jsem za kóču vyloženě.
S nízkým tlakem problém nemám, stačí, když vlezu do práce a vidím toho debžota. Pak mám tlak ukázkově vysoký.
Není tady
mně se dnes o ukázkový tlak stará zase manžel - vystřelit ho na Mars!
o víkendu jsem začala hrabat v miminovskejch věcech po dceři, abych zjistila, jak jsem na tom s výbavou pro dva kluky A zjistila jsem, že mám všeho až až, takže postupně peru, žehlím...já mám teď spíš pocit, že musím dodělat všechny resty, takže jsem ušila dceři kapsář do auta, co jsem jí slíbila (ona tvrdí před dvěma rokama a i když nemá pojem o takovejchhle časovejch horizontech, daleko od pravdy nebude
), chystám se na masku na maškarní, peru botasky na jaro a...ale břicho tvrdne, tak se vždycky svalím a přemlouvám J., že budeme odpočívat.
U nás opět propukla rýma, v noci od půl 1 do půl 3 vzhůru já - mimina kopali jak cvoci, asi nějak vyrostli, od 3 do půl 6 já a dcera (kašel, napít, vysmrkat, vyčůrat, napít, sirup proti kašli, napít, kašel, vypodložit polštář, pochovat, vyčůrat, vysmrkat...) - a hádejte kdo je vyspinkanej do růžova? Náš tatínek. A na oběd přijel v půl 11
Není tady
jo a ještě něco - nevím, jak jste na tom kdo s místem, ale my třeba bídně, na přebalovací pult si můžu nechat zajít chuť. S dcerou jsem měla jen hozený přebalovák na posteli, ale to bych si s dvěma oddělala záda a našla jsem tohle, jestli to znáte:
http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/produ … #/20131830
Přijde mi to super, prý je i stabilní, hlavně ho můžu vždycky někam zašoupnout. |Na tý posteli jsem to furt přehazovala, sundavala, serepetičky v nějakym košíku...
Už jsem se dohodla s nějakou paní, ale ozval se mi ještě někdo, že ho prodává za 700,- Kč, tak pokud někdo chcete, kontakt poskytnu.
Není tady
My momentálně hledáme nové bydlení, protože v současném 1kk to nelze.
Ikeácký přebalovák mi přijde super, ten černý je naprosto k sežrání. Uvidíme, co se nám podaří sehnat k bydlení, třeba se tam ve finále najde na nějaký ten přebalovák místo.
Není tady
Holky díky za rady, úklid jsem si domluvila s mladším bráchou, přijede o víkendu a pomůže mi. Někdy je dobré být nejstarší sestra
Veru mě tak nehlídají, zatím mám kontroly po měsíci, ale myslím, že dr. zapomněla, že nemám neschopenku... uvidíme co mi řekne toho 15.2.
Falko moc díky za info.
Jinak s tlakem mám taky problém mívám pravidelně 90 na 55 málokdy mi to překročí 100, ale je to prý lepší než vysoký tlak a nic mi nepomáhá, dřív trochu alkoholu, ale to teď nejde...
A ještě se chci zeptat kdy vám začlo růst bříško?
Není tady
mám pocit, že břicho mám odjakživa
začalo mi růst dřív než s dcerou, což je asi u druhého vždycky... myslím, že ve 3. měsíci jsem začala nosit těhotenské kalhoty
Není tady
Já měla břicho taky dost rychle, byla jsem pěkně nafouklá a těhu kalhoty jako Borůvka, začátkem 3 měsíce. Njevíc se mi v té době osvěčily pletený elasťáky, dlouhé svetry a k tomu kozačky a vypadalo to celkem dobře
Není tady
ahoj
Cruell no paráda..těším se na paniku v březnu...no myslím že vypukne už torchu dřív,že ti to nedá
ten přebalovák vypadá dobře záleží jeslti je fakt stabilní
my máme po naty tenhle http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/20045205/ a mám ho v koupelně už pět let a pořád se na něco hodí
ted zrovna jako odkladiště hader
a pocit hnízdění mám taky ještě že mám skvělou mámu a ta mi s tím hnízděním pomáhá..když mi máme velkej barák včetně podkroví,takže mi příjde že nahoře uklidím a než dojdu dolů můžu znovu
a jména....no jsem zvědavá jeslti se někdy shodneme ..zatím jsou tiopy jako Kriastian,Kryštof,Tobias,Tadeáš
Není tady
Tak jsem dočetla a nevím, co jsem chtěla psát
Luci, prosím Tě, založíš nový chat? Já jsem trotlík a na nástěnku si netroufám...
Takže já břicho snad od začátku těhotenství. Rifle asi od čtvrtého měsíce.
Přebalovák asi zase nebudu řešit. Mám v ložnici velkou komodu, na které jsem měla takovou tu gumovou podložku a myslím, že si s tím vystačím i teď. Dole budu přebalovat zase jak se podaří..gauč, na zemi na dece .. jsem to ale matka
Pelnkovou výbavičku už mám naobjednávanou, takže až mi to všechno dorazí, tak asi začnu řešit věci do porodky a autosedajdu (tam si pořád nejsem jistá) a můžu začít hnízdit
Borůvko, někdy je to boj, že...
Popelko, ptala jsem se oční, proč mi to tak leze do očí (před dvěma měsíci jsem měla zánět spojivek) a říkala, že je to nedostatkem vit B. Asi na tom něco bude..já už mám asi půl roku koutek a rozbité rty...
Luci, nezávidím. Jsem ráda, že jsme se na jméně už domluvili...
Není tady
Zuzi a jaký to jméno????
a jdu založit další chlívek
Není tady
Holky pokračování zde http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?pi … 8#p2765848
Není tady
Téma zavřeno