Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 3. 9. 2011 9:45

Ametyst
♥♥♥♥♥--

Ženské oblečení, ženskost

Nezakládám tohle téma kvůli tomu, abychom se bavili o módě a nejnovějších trendech,
ale o oblečení jako vyjádření osobnosti (proto je to na "psychologické").

Před pár lety jsem zjistila, že už nechci chodit jen v kalhotech a botaskách, a začala jsem se oblékat více žensky. Nakoupila sukně a kabelky místo riflí a batůžku.
A když byla vhodná příležitost (děti odrostly a už mě neustále "neohňácávaly" ulepenýma ručičkama), oblekla jsem se sice civilně, ale žensky. Halenky, botky, pohodlné, ale ženské. Já se najednou cítila fakt jako ženská. jako bych teprve po třicítce dospěla.
Užívala jsem si to, a i okolí reagovalo, kolegové v práci, manžel, sousedi...
Zvláštní. Jak jsem najednou začala vyzařovat jinou energii.

Teď je to něco přes rok, co moje sukýnky zase spí. Kabelky jsem vyměnila za praktické velké tašky přes rameno, k batůžkům (evokujícím vizáž studentky) jsem se naštěstí už nevrátila.
Přesto se zamýšlím nad tím, proč nenosím zase sukýnky...vlastně to vím, jen jsem si tuto skutečnost uvědomila až když jsme rozebírali mou ženskou stránku v terapii.

jak to máte vy, s ženskostí a oblékáním. Souvisí to?

Nebo se cítíte dost žensky i riflích a triku?

I hide my feeling behind a smile.

Není tady

#2 3. 9. 2011 9:58

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Ženské oblečení, ženskost

Já se cítím žensky ve všem, co si obleču. A oblíkám se podle momentální nálady. Někdy jdu za dámu na podpatcích, někdy jdu v džínách a tričku, ale pořád se cítím žensky. I v pánským saku může ženská působit žensky. Je to o tom, jak se ženská cítí, ne co má na sobě.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#3 3. 9. 2011 10:01

Ametyst
♥♥♥♥♥--

Hmm, ano.
Ale často její oblečení vyjadřuje to co má v sobě.
I Ty píšeš, že se oblékáš podle nálady...
Tedy vyjadřuješ oblečením svou náladu, i když si patrně i při tom držíš nějaký styl.

I hide my feeling behind a smile.

Není tady

#4 3. 9. 2011 10:06

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Ametyst, ano, momentální náladu vyjadřuješ tím, co si oblečeš, ale ženskost není v oblečení. Některá žena ani v květovaných šatech nebude působit žensky.
Příklad - Helena Fibingerová, nepůsobí žensky, ani v šatech a na podpatcích

Není tady

#5 3. 9. 2011 10:29

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

I já si přijdu žensky v riflích a v tričku, nebo v šatech. šaty beru na sebe málo, jo musí být horko stolt jinak jsem kalhotová. I když nosím doma tepláky, přijdu si žensky.
Taky si myslím,že to není o oblečkách.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#6 3. 9. 2011 10:32

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

mně se líbí, když se ženská obléká spíš elegantě, jak sportovně. a taky, když má rozum a obléká se úměrně ke svému věku. ženská, která si oblíkáním hraje na to, že je vrstevnice své dcery mě spíš odpuzuje jak přitahuje. i kdyby na to tu postavu měla. taky jsem ráda, že skončila éra bokovek, dívat se někomu na jeho holej zadek mi přijde všechno, jen ne estetický.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#7 3. 9. 2011 10:34

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

já si myslím, že oblečení na to má vliv.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#8 3. 9. 2011 10:38

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

Ametyst napsal(a):

Teď je to něco přes rok, co moje sukýnky zase spí.

Nejspis mas na mysli to ,ze u Tebe prevazuje ted muzsky prvek. A neboli potlacena zenskost. A nebo tak nejak by se to dalo rict. smile

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#9 3. 9. 2011 10:43

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Já mám ráda takovou tu sportovní eleganci (normál rifle triko) ale třeba ke kabelce bych si nevzala botasky.
Arcanum - myslíš,že v sobě potlačuje ženskost? Asi to je o cítění sami sebe, ne o těch oblečkách.Díky oblečkám se můžeme cítit víc sexy

Není tady

#10 3. 9. 2011 10:49

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

rifle a tričko nepovažuju za sportovní eleganci. kde na tom vidíš něco elegantního ?

Není tady

#11 3. 9. 2011 10:51

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Není tady

#12 3. 9. 2011 10:52

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Já mám ráda takovou tu sportovní eleganci (normál rifle triko) ale třeba ke kabelce bych si nevzala botasky.
Arcanum - myslíš,že v sobě potlačuje ženskost? Asi to je o cítění sami sebe, ne o těch oblečkách.Díky oblečkám se můžeme cítit víc sexy

Ano ja tvrdim ze je to o tom jak se zrovna citime uvnitr,to vyzarujeme i na venek.

Zena bude zenou i pyltli od brambor. big_smile

Upravil(a) Arcanum (3. 9. 2011 10:53)

Není tady

#13 3. 9. 2011 10:56

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Jo, Duši, to je i můj styl, sportovně elegantní nebo sportovní, vyloženě elegantní nemusím, mám ráda podpatky, ale k tomu něco tak akorát ke mně, třeba kostýmky nemusím vůbec, sáčko jo, třeba k džínům, klidně i podpatky, ale ne klasickej kostým, v tom bych se necítila, mám třeba dvě sukně s krajkovýma kanýrama, černou a bílou a k nim si beru džínku, prostě nemám ráda klasiku a úplně tu čistou eleganci. Ale nějakou tu klasiku a eleganci mám ve skříni taky, jen se to vždycky snažím něčím trošku jakoby "shodit" wink
A jinak u nás do obchodu jdu klidně v teplácích a teniskách a vůbec mi to nedělá problém. Samozřejmě, že ty tepláky nemají díry a vytahaný kolena lol

Není tady

#14 3. 9. 2011 10:59

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

rifle a tričko nepovažuju za sportovní eleganci. kde na tom vidíš něco elegantního ?

To je věc názoru

Není tady

#15 3. 9. 2011 11:09

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

ja si myslim ze to o obleceni je. Ze i zenska "babochlap" muze vypadat elegantne a Era bokovek sice skoncila, ale zenska ktera ma pevne brisko si kalhoty bokovky dovolit muze a mela by je nosit. Vypada zensky. Fibingerova, ktera ma postavu typu H kdyz si oblece kvetovane saty a zvyrazni pas ktery "nema" tak bude vypadat jako babochlep. Kduz si ale oblece bokovky a opticky si rozsiri sukni panev, bude ji to naramne sluset. Zenska proste musi znat svuj typ postavy, vedet jestli je typ H; Y; X nebo treba O a podle toho volit obleceni.
Pro me osobne je triko, dziny a botasky ve meste tabu, nosim to jen do lesa. Na turu je to vhodne. Teplaky nenosim ani doma, ty patri do telocvicny. V satech a suknich se citim hodne zensky a uzivam si ti, jako ty, Ametyst pises, ze sis to uzivala. Ja bych byla pro to, aby ses k tomu vratila bez ohledu na to jak se citis. 30ti leta zenska neni ani chlap, ani pozdni pubertacka wink

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#16 3. 9. 2011 11:13

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Modroočka napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

To je věc názoru

Když máš pěkný rifle, který Ti dělaj pěknou postavu, k tomu boty na podpatku (a nebo ani vlastně být nemusí) ale podle mě dělaj právě tu eleganci doplnky. Ty boty a kabelka.
Jinak souhlasím s Modroočkou, mám to taky tak, spíš do sportovního než elegantního (ale vyloženě sportovní věci taky ne)
A řekla bych,že džíny nejsou sportovní

Není tady

#17 3. 9. 2011 11:15

luminka
♥♥♥♥♥--

Já vždycky chodím v létě v riflích a nemůžu se osmělit, nechce se mi ukázat nohy. Pak si vezmu sukni, když je už nesnesitelné vedro. Jde o to osmělení, o to poprvé, pak ji už zase nesundám.

Není tady

#18 3. 9. 2011 11:19

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Ženská může vypadat žensky i v montérkách, pokud tu ženskost má v sobě. Fibingerová vypadá jako chlap i kdyby si oblíkla plesovou róbu. Ženskost můžeš oblečením podtrhnout, ale když tam není, žádný oblečení ti nepomůže.
Potkala jsem ve čtvrtek holku v džínách a tričku a z ní ta ženskost přímo sršela.
Je to o pohledu, jakým to vidíme, je to o tom, co ten člověk vyzařuje, ale není to přímo v tom oblečení. To tomu jen může pomoct, nebo to částečně potlačit, ale vždycky je to o tom konkrétním člověku.

Není tady

#19 3. 9. 2011 11:22

lea64
♥♥♥♥♥♥-

Já bych si některé kousky nevzala do města nebo do práce, třeba sportovní boty nebo šusťákovou bundu, baťůžek apod. Ale to je věc osobního vkusu. Mám ráda lodičky, baleríny - ty nejvíc, sandály na klínu.

Není tady

#20 3. 9. 2011 11:37

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

Modroocko, jenze tim oblecenim ta zenska vysila signaly svetu, ktery o ni nic nevi. Predstav si reakce okoli na stejnou zenskou jednou v monterkach a podruhe v letnich satech. Nebo jeste lepe - predstav si tlustou zenskou v riflich a triku a podruhe tu samou tlustou zenskou ktera je upravena, ma na sobe podpatky a treba leginy a volnejsi tuniku. V prvnim pripade se zrejme leknes, i kdyby se citila vic zensky nez samotna BB, v druhem pripade si reknes, ze je proste hezka. Pro me to o tom obleceni je; a to hodne.

Upravil(a) Dita.L (3. 9. 2011 11:45)

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#21 3. 9. 2011 11:47

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

co se týká oblíkání, souhlasím s ditou.

akorát dito - ony bokovky nenosí jen holky s plochým bříškem, ale i ty tlustý, kterým všechno odevšad teče. a i když je holka štíhlá hezká, tak dívat se na to, jak si dřepne a zadek má venku - bez tohoto pohledu se fakt obejdu roll

Není tady

#22 3. 9. 2011 11:53

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Dita.L napsal(a):

Modroocko, jenze tim oblecenim ta zenska vysila signaly svetu, ktery o ni nic nevi. Predstav si reakce okoli na stejnou zenskou jednou v monterkach a podruhe v letnich satech.

Neco jako ,ze saty delaji cloveka,Dito?
Kdyz si babochlap oblikne saticky a boticky,stejne to co vnitrne vyzaruje tim neschova. Co myslis? Schova?

Upravil(a) Arcanum (3. 9. 2011 11:57)

Není tady

#23 3. 9. 2011 11:56

dusička
♥♥♥♥♥♥♥

Ale já bych řekla, že to není o tom, jak působíme na cizí lidi, ale jak se cítíme my sami.
MMch právě proto i ženská v monterkách může vypadat víc sexy než druhá žena v šatech. Je to o vnitřním nastavení, o té image, o té auře,co vyzařujeme. (nevím,jak bych to napsala líp)

Není tady

#24 3. 9. 2011 11:57

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Dito, ono záleží na tom, kde ta ženská je a kam v tom oblečení jde. Do města nepůjdu v teplákách, ale u nás do Lidlu, který mám 600 metrů od baráku, tak půjdu klidně. Do lesa nepůjdu na podpatkách, ani v balerínách, ale vezmu si tenisky.
Ale nejde jen o to oblečení, co s ženskou v šatech, když jí trčí chlupy z podpaží a má umaštěný vlasy. Kdežto ta macanda v montérkách může být upravená a působit žensky. Tak to vidím já, to je ale čistě můj názor. A ona ta tlustá ženská v těch montérkách nebude chodit po městě, ona v nich třeba dělá doma na zahradě. A i tak může působit velice žensky.

Není tady

#25 3. 9. 2011 11:59

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Modroočka napsal(a):

... co s ženskou v šatech, když jí trčí chlupy z podpaží a má umaštěný vlasy.

lol Asi tak. big_smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí