Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 2. 9. 2011 10:33

Zorro Mstitel
♥♥♥----

Rodičovská dovolená x práce

Rodičovská dovolená a práce/studium - jde to vůbec dohromady? Myslíte si, že by se na rodičovské dovolené měly ženy (příp. muži) věnovat pouze péči o děti a domácnost, nebo lze při RD zvládat i práci popř. studium? Jak jste to zvládali/zvládáte vy? Máte nebo měli jste na RD čas a chuť i na svůj rozvoj?

Není tady

#2 2. 9. 2011 11:14

janička25
♥♥♥♥---

Re: Rodičovská dovolená x práce

Asi záleží na povaze práce a na možnostech hlídání od babiček atd. Já mám 2 dělti (ale 1 půjde už do školky) a 2 zaměstnání a dá se to, jsou to zaměstnání, která nejsou časově tolik náročná a dá se to z části dělat z domova. Občas si ale musí vzít manžel kvůli hlídání dovolenou. Je to super nejen z hlediska prostředků navíc, ale i odreagování se od těch dětí.
Pokud by to měla být šichta na 8 hod. denně každý den a nemít babičky, tak to by určitě nešlo.

Není tady

#3 2. 9. 2011 18:25

antaliss
♥♥♥♥♥♥-

Tak podle mě se to odvíjí od hlídání. Buď je nebo není..Já chodím 2xtýdně do práce na 5 hodin, má tchýně již nepracuje, takže je doma a malou mi pohlídá. Ale rozhodně to není práce, kde bych si budovala kariéru nebo podobně. Spíš si tam odpočinu a přividělám peníze, které nepatří do rodinného rozpočnu nebo na jídlo, pleny atd..ale jsou jenom moje :-))) Ale každý den bych to nezvládla, vadilo by mi, že nejsem se svým dítětem a že jsem z práce unavená, že je stále u babičky atd..
Studium - těžko říct, já jsem měla co dělat, abych dodělala VŠ jako bezdětná. Znám holky, co to daly..já bych to zapíchla :-))) Neměla bych čas se učit. A vysedávání po nocích u knížek není nic pro mě big_smile

http://www.tickerclub.com/cache/ce6194d443.png
Naše láska Linda se narodila 11.12.2010

Není tady

#4 2. 9. 2011 20:42

Kokoska
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha západ
Web

Nedavno jsem podobnou otazku resila.Nekolikrat mi volali z prace, jestli se nechci alespon na castecny uvazek vratit. Ja bych klidne sla, ale pro me to mozne neni.
1. nemame zadne hlidani a cizi pani na hlidani si platit nechci (finance se to nevyplati a k rocnimu diteti nechci cizi osobu)
2. praci bych mohla delat jen v danou dobu (8-17), takze manzel nezaskoci
3.dcera je na me dost fixovana, asi by to spatne snasela, kdybych ji dala popr. do jesli

Studium? no to bych s ni nedala. Pres den jsem rada, ze uvarim, ditko mi neda vydechnout, pres den toho moc nenaspi, ale taky bohuzel v noci to neni idealni.Takze nocni uceni by pro me nebylo.

idealni podminky?
Hlidaci babicky v duchodu,hodne ditko, ktere pres den spi alespon 3 hodiny a samo si umi hrat, prace, kde pracovni doba je flexibilni lol lol lol
Tak presne toto vsechno nemame lol

http://lb3f.lilypie.com/T5V3p1.png
http://lb1f.lilypie.com/JhyZp2.png

Není tady

#5 2. 9. 2011 21:24

PetraP
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jižní Čechy

U mě podobné, jako u holek. Do práce bych chodit mohla, ale není hlídání. Teď přes léto teda chodím, ale za vysokou cenu. Babička musí dojíždět a nebo jsem s Danym u ní a to se zase nevidí s tatínkem.
Navíc jsem dost unavená z maratonu, který musím denně absolvovt a je mi líto, že jsme s Danym jen půl dne. Chybí mi.
I když práce je super, moc mě baví, tak za tuhle cenu to nestojí.

A studium?  Já mám problém i s frncouštinou, kterou mám jednou týdně a to chodí učitelka za mnou domů big_smile

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/l/lf3dz62ty.png

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/r/rhmcv1xd8.png

Není tady

#6 3. 9. 2011 12:33

mufina1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek za Prahou
Web

Tak prakticky jsem pracovala celou dobu co mám holky.. měla jsem to štěstí, že práce se dala dělat z domova a do kanceláře jsem si zajela dle potřeby... to jsem brala děti s sebou...
po poměrně zásadních změnách v mém životě jsem na chvilku pracovat přestala - potřebovala jsem si urovnat spoustu věcí a tak nějak se vzpamatovat... a musím přiznat, že kdybych náhodou ještě někdy měla dítě, tak rozhodně pracovat nebudu a budu si jen užívat domácí pohody s dítětem... těch pár měsíců, které jsem mohla s holkama strávit v klidu a pohodě bez stresů z práce (přeci jen má tehdejší práce byla dost náročná) bylo pro mě balzámem na duši... Když jsem pak nastoupila do práce na plný úvazek (nicméně úplně změnila profesi - právě s ohledem na náročnost) srdce krvácelo, ale věděla jsem, že holky jsou v těch nejlepších rukou - rukou mé mámy... hjarta
takže za mě - v případě dalšího dítka práce ani náhodou... nejde o zvládnutí, to se dá celkem bez problémů, ale tak nějak pocitově... gloria

Není tady

#7 3. 9. 2011 13:04

mvkoty
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Velvary
Web

U prvního prcka jsem šla do práce když bylo malému cca 2roky, hlídala babička, ale to pendlování Plzeň Praha nic moc denodenně za volantem. Teď si užívám maličkou a nepracuji. Chci si užít každou chvilku s dětma, protože jak je člověk mimo a hlídají babičky tak se přijde o spousty zážitků a dětičky tak rychle rostou a dělají pokroky, že je škoda se dobrovolně o to ošidit.

Takže za mě když dítě tak se plně věnovat jemu, práce si ještě užijeme dosytosti

Není tady

#8 3. 9. 2011 17:50

bambi
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VS

\

Upravil(a) bambi (16. 12. 2011 17:50)

http://www.tickerclub.com/cache/b7c33e7705.png

http://www.tickerclub.com/cache/a27906d04c.png

Není tady

#9 5. 9. 2011 13:02

Ališa
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Rokycany
Web

Tak já jsem názoru, že pokud to jde, proč ne. Chodím do práce 2x v týdnu od doby, kdy bylo synovi rok a 4 měsíce. Hlídá pouze manžel. Má práci takovou, že to prostě jde. Na plný úvazek bych nešla, to si zase chci dítko užít, ale do práce se chodím odreagovat. Strašně si to chválíme všichni, Davídek není mamánek, jak je zvyklý jak s tátou tak s mámou, má nás stejně rovnoceně. Kdyby měly hlídat babičky, no asi bych nešla. i když máme babičky hlídací.

http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/28719.png

19.10. v 13:45hod., 3050g, 50cm, po propuštění z porodnice 3100g, 6 neděl - 4100g, 2M - 5410g 55cm, 3M 6400g 62cm, 4M 7020g 65cm, 5,5M 7720g 66cm, 6,5M 8340g 68cm, 7M 8600g, 8M 9010g 70cm, 10M 9600g 72cm, 11M 9760g, 12M 10020g, 74cm, 18M 11850g, 81cm

Není tady

#10 6. 9. 2011 16:07

Elaine
♥------

Já pracuju celou dobu, až do porodu a 2 týdny po něm zase. Mateřskou jsem neměla, jen rodičovský přísp. Dělám doma jako OSVČ ( už 15 let ), jen jsem to kvúli dceři omezila. Neměla jsem na výběr, protože jsme samy. Zpočátku jsem mívala postýlku vedle PC, a tak jsem byla s dcerou a zároveň "v práci". Hodně pomáhala babička, zvlášť když dcera začala chodit a mluvit. To už se při ní žádná práce udělat nedala. Od 3 let 9 měs. chodí dcera do školky ( na půl dne ), kromě toho stále navštěvuje babičku nebo babička nás, případně někdy pracuju po nocích. Určitě spolu trávíme víc času než kdybych byla na celý úvazek v zaměstnání, - do toho bych nešla. Nebylo to lehké, ale zvládnout se to dá. Kydybych si ale mohla vybrat, rozhodně bych si vzala mateřskou dovoleno 6 týdnů před porodem a ještě pár měsíců ( cca 6 ) po něm.

Není tady

#11 9. 9. 2011 19:46

mag
♥♥♥♥♥♥♥

Tak já pracuju na částečný úvazek od Agátky desíti měsíců, do kanclu musím na dvě odpoledne v týdnu, hlídá babička, bez ní by to nešlo. Jsem za to ráda, přijdu mezi lidi, "odpočinu" si a hlavně zapojím mozek i na jinou vlnu než je kakání, vaření a uklízení. Od ledna jde Agi do jeslí a já budu chodit  na 6 hod. denně, čím víc se to blíží, tím víc se mi do toho nechce...

Není tady

#12 14. 9. 2011 19:53

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Zorro Mstitel napsal(a):

Rodičovská dovolená a práce/studium - jde to vůbec dohromady?

Ne. Zena na materske se ma zajimat a starat hlavne o ditko, prave proto si ho poridila.

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#13 15. 9. 2011 14:45

janička25
♥♥♥♥---

morpheus napsal(a):

Zorro Mstitel napsal(a):

Rodičovská dovolená a práce/studium - jde to vůbec dohromady?

Ne. Zena na materske se ma zajimat a starat hlavne o ditko, prave proto si ho poridila.

Na mateřské možná, na rodičovskou může jít stejně dobře otec. Dítě si "pořídili" oba rodiče.
Pokud je žena s dítětem sama ani jí nic jiného nezbývá, než aby hledala možnosti přivýdělku, z rodičovského příspěvku se dost dobře žít nedá bohužel....měl by být alespoň na úrovni důchodů

Není tady

#14 15. 9. 2011 14:50

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Pracuju v podstatě od porodu (a pracovala jsem v podstatě i do porodu). Mám práci z domu jako OSVČ, takže to jde, jen samozřejmě beru mnohem méně zakázek, než před tím. Je to skvělé, protože se oderaguju. Mateřství mě sice naplňuje emocionálně, ale rozhodně ne intelektuálně - a narozdíl od Morfa si nemyslím, že je to "buď a nebo" - děti jsou pro mě priorita, ale když se dá moje práce skloubit s péčí o ně, proč toho nevyužít.

Navíc potřebuju udržovat kontakt se zákazníky. Na jejich získání jsem pracovala několik let, tak teď nemůžu říct "nazdar a za tři roky se ozvěte, já se teď budu jen starat o děti".

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#15 15. 9. 2011 19:26

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Zrovna jsem si našla k mateřské přivýdělek v jiném oboru, než ve kterém jsem pracovala, vyžaduje to živnostenský list.
Nevíte, z čeho se mi bude počítat mateřská na další dítě, které by se mi narodilo během pobírání rodičovského příspěvku? Jde mi o to, jestli by se mateřská počítala z příjmu předchozího před touto mateřskou a nebo z příjmu z podnikání.
Pokud je to teda druhá možnost, tak budu hodně zvažovat, jestli se mi přivýdělek vyplatí. Abych si třeba nevydělala za rok 50 000 Kč a potom nepřišla o 90 000 Kč za mateřskou. To by se mi to podnikání ani nevyplatilo...

Není tady

#16 15. 9. 2011 20:37

MariR.
♥♥♥----

.

Upravil(a) MariR. (16. 12. 2011 0:15)

Není tady

#17 29. 9. 2011 15:39

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Web

Pracuju celou dobu během těhotenství i po porodu, jsem překladatelka, mám kancelář doma. Jsou dny, kdy to jde, a dny, kdy ne. Když byl miminko a téměř pořád jen spal, tak jsem pracovala dost. Postupně je toho času méně a méně a já nechci sedět u PC, když je Tobík vzhůru. To se chci věnovat jemu, nebo domácnosti, zahradě, výletům atd. Ale zase když spí, tak dělám. Někdy i po nocích, když mi hoří termín.
Manžel hlídá od porodu, když jsem nestíhala, tak si ho prostě vzal klidně na půl dne, nemusela jsme vytáhnout paty z pracovny. Teď cca od roka a půl mi pravidelně 2x týdně hlídá Tobíka mamka během pracovní doby a to je nádhera. Tobík je s ní spokojený, má změnu prostředí, líbí se mu u ní doma. A já nabírám víc zakázek.

Suma sumarum - skloubit se to dá, když má člověk štěstí na dítko, které dobře spí, a když má možnost spolehlivého hlídání.

Nemyslím si, že by na tom, že mi někdo občas hlídá dítě, bylo něco špatného. Po práci se na Tobíka těším a on na mě a aktivně se mu věnuju. na rozdíl od některých jiných maminek, které jsou s dítětem 24 hodin denně, nikomu ho na hlídání nesvěří, ale ve finále je ta jejich pozornost vůči dítku pouze "pasivní".

Není tady

#18 21. 10. 2011 10:13

Zorro Mstitel
♥♥♥----

Milé maminky, chtěly byste se věnovat i na mateřské či rodičovské dovolené svému osobnímu růstu? V Magazínu se dozvíte, jak na to.

Není tady

#19 24. 10. 2011 9:29

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Beroun
Web

Jé já bych dělala až bych brečela... ale bohužel, dvě děti, totální absence hlídáníschopných babiček, tetiček, školek mě nutí živořit na minimálním rodičovském příspěvku. Slušná práce z domova neexistuje a na studium mi energie (ta psychická) nezbývá.

http://www.ticker.7910.org/as1cCAv05aB1110NzU1NThkfDk4OTQ1N2pkYnxNYXR0aGlhc2Vr.gif27.09.2008 3320g 51cm  27.09.2009 10120g 80cm
http://www.ticker.7910.org/as1cHw6ag2B1110Nzc3MTE3ZHwyNjQ5MGp8RG9taW5pY2VrIA.gif 26.11.2010 3230g 50cm

Není tady

#20 31. 10. 2011 20:38

Maharishi
♥♥♥♥♥♥-
Web

Já jsem při prvním (a v podstatě i druhém dítěti) studovala VŠ denní studium, první dítě bylo neplánované, tak jsem se rozhodla, že to zkusím i tak. Naštěstí fungovaly dost babičky a především dětský koutek, který jsme měli k dispozici na fakultě. Takže jsem začínala s jedním břichem a končila s druhým břichem :-)
Ale musím říct, že to byly na druhou stranu dost nervy, přišla jsem o hodně času, co jsem mohla být jinak s dcerkou, neměla jsem žádný čas sama pro sebe, protože veškeré hlídání, co jsem měla, jsem musela využít učením apod. Teď jsem na druhém rodičáku a hodněkrát jsem přemýšlela, že bych něco mohla dělat (pracovat, studovat) abych nezakrněla, ale nakonec jsem to zavrhla, protože si říkám, že na práci budu mít už pak celý život (zvlášť, když se neustále posouvá hranice odchodu do důchodu big_smile ) a těch pár let, co můžu být s dítětem mi nic nenahradí.

http://lb2f.lilypie.com/Y1Jsp2.png
18.3.2010. 2900g a 48 cm
http://lb5f.lilypie.com/xgSNp2.png
21.3.2007. 3100g a 49 cm

Není tady

#21 1. 11. 2011 12:26

helca87
♥------

Po dlouhé době jsem narazila na možnost si poctivě přivydělat. Jedná se o prodej dětských kalendářů a publikací - jednoduše stačí objednat a prodat 20 ks kalendářů a 800 Kč je doma. Pokud mi to půjde, zkusím určitě i další publikace.
http://www.prochytrehlavicky.cz/rikanky … minky.html

Třeba i ve vašem okolí bude o publikace zájem. A z vlastní zkušenosti můžu říct, že děti je milují.

Není tady

#22 1. 11. 2011 14:23

Zuzina
♥♥♥♥♥♥-

První dítě jsem měla na vysoké škole. Plánovaně. Do školy jsem chodila denně až do porodu. První zkoušku po porodu jsem měla, když byly malé tři týdny.
Státnicovala jsem, když byl malé rok a kousíček.
Do práce jsem nastoupila, když ji bylo 2,5 roku. Potřebovala jsem mezi lidi a pravda i finance...

Když bych mohla něco vrátit, tak by to nebyl nástup do práce. Malá byla spokojená. Ráno jsem ji zavezla k babičce, jela do práce a odpoledne si ji vyzvedla. Najednou tu nebyla ponorka, kterou jsme už často mívaly. Ba naopak. Moc jsme si každé odpoledne užívaly, že můžeme být spolu...
Jediné co bych vrátila zpět..je to studium. Přišla jsem o její miminkovský věk. Hrozně to uteklo. Vlastně asi ani miminko nikdy nebyla... Tohle je mi líto. To už mi nikdo nevrátí....
Neříkám, že s druhým vydržím celé tři roky doma. Potřebuju kontakt s lidmi a taky řešit "normální" věci. Ale to miminkovské období si doufám tentokrát opravdu vychutnám hjarta

http://lbyf.lilypie.com/GeGpp2.png

http://lb1f.lilypie.com/NL4lp2.png

Není tady

#23 21. 9. 2012 17:59

karrye
♥------

Ahoj
Dřív jsem měla spoustu těch “klikaček”, ale je to nic moc.. teď jsem zaregistrovaná na téhle stránce, je to zdarma, a vydělává to o dost víc musíte akorát nakupovat věci z jejich e-shopu, mají tam zboží všeho druhu (drogerii, domácí potřeby, prací prostředky, potřeby pro miminka,.. ), to zboží je o dost levnější než v obchodech a poštovné je zdarma.. takže nakupujete obyčejné věci levněji, a máte za to peníze, měsíčně máte minimálně 1000 korun.. takže myslím, že to stojí za to.. asi mí nevěříte, je spousta podvodů, ale registrace je zdarma, jsou tam napsané podmínky, takže to zkuste, nic za to nedáte

http://www.goldenbiz.eu/index.php?ido2=129874

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí