Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#151 16. 9. 2011 12:11

majkafa
Host

Re: jak vnímáte co se "okolo" děje?

javena napsal(a):

majkafa napsal(a):

javeno, teď je mi to naprosto jasný. lol
Ty prostě nechceš Nobelovku. lol
Sobečku. lol Se s námi o svůj zázračný recept nepodělíš. Stejně jako Bramborka. lol

Majkafo, přijdeš mi teď až trapná. roll
Nemám zázračný recept a jestliže máš s názory ostatních takový problém, jak mě se jeví... pak myslím, že bych nejspíš tý cikánce s tím tvým prádlem i pomohla... vissla

Vidíš, a pro mě je můj příspěvek vtipný. big_smile Nu, jsme lidé různé. Mně přijde hloupá tvá poslední věta, protože si evidentně nedovedeš představit bydlení s hlupákem, ať už je jakéhokoliv původu. Zřejmě ti jako minimální ukázka věta o tom, že Slovensko bude daleko, asi někde u Liberce, nestačí. smile
A zřejmě jsi na vlastní kůži nepocítila, že nejhorší v životě je srážka s blbcem. 
Nu, co není, může být. Ale nepřeji ti to, to ne.

Upravil(a) majkafa (16. 9. 2011 12:12)

#152 16. 9. 2011 12:17

javena
♥♥♥♥♥♥-

PPavlaa napsal(a):

javeno, co se děje ? nepřijde mi, že majkafa reagovala něják blbě va

Nic se neděje, mě přijde že její poslední reakce je dost ubohá, to je celý.

Není tady

#153 16. 9. 2011 12:21

javena
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

javena napsal(a):

majkafa napsal(a):

javeno, teď je mi to naprosto jasný. lol
Ty prostě nechceš Nobelovku. lol
Sobečku. lol Se s námi o svůj zázračný recept nepodělíš. Stejně jako Bramborka. lol

Majkafo, přijdeš mi teď až trapná. roll
Nemám zázračný recept a jestliže máš s názory ostatních takový problém, jak mě se jeví... pak myslím, že bych nejspíš tý cikánce s tím tvým prádlem i pomohla... vissla

Vidíš, a pro mě je můj příspěvek vtipný. big_smile Nu, jsme lidé různé. Mně přijde hloupá tvá poslední věta, protože si evidentně nedovedeš představit bydlení s hlupákem, ať už je jakéhokoliv původu. Zřejmě ti jako minimální ukázka věta o tom, že Slovensko bude daleko, asi někde u Liberce, nestačí. smile
A zřejmě jsi na vlastní kůži nepocítila, že nejhorší v životě je srážka s blbcem. 
Nu, co není, může být. Ale nepřeji ti to, to ne.

No, mě se zas ta moje poslední věta líbí, vystihuje přesně to, že s tebou bych dvojdomek mít nechtěla, protože si spoustu věcí, ač ty myslíš, že ne, umím představit. wink

Není tady

#154 16. 9. 2011 12:24

helena
♥♥♥♥♥♥♥

A jestli s tím má někdo problém, je to jeho věc... mě nic nechybí
javeno, že se k tomu ještě jednou vracím... narazila jsem na tenhle článek http://zpravy.idnes.cz/posudkova-komise … zpravy_stk
V kostce - paní je 25 na vozíku, potřebuje upravený auto, posudková komise jí nárok na příspěvek zrušila i přesto, že se její stav nezměnil. Evidentně z úpo*n důvodů, soudím, i když to nikdo nepřizná.
A perlička na konec - na auto se jí složila rodina.
Takže tahle paní zřejmě problém má... ale chybí jí ryčnej hlas a hroší kůže.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#155 16. 9. 2011 12:28

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

S tím Libercem a Slovenskem - vyprávěla mi kamarádka, jak projížděla USA (byla tam na stáži, po jejím skončení se chtěla ještě trochu rozhlédnout). V Kalifornii se octla na zábavě, vyzval ji tam k tanci nějaký chlapík, ona zdvořile odmítla, že tančit nebude, protože neumí, protože je z daleké ciziny. Chlapík se zeptal odkud že je. Když odvětila, že z České republiky, řekl, že to je prd, že on je až z El Pasa. Byl absoloventem University. big_smile

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#156 16. 9. 2011 12:29

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

javeno, že se k tomu ještě jednou vracím... narazila jsem na tenhle článek http://zpravy.idnes.cz/posudkova-komise … zpravy_stk
V kostce - paní je 25 na vozíku, potřebuje upravený auto, posudková komise jí nárok na příspěvek zrušila i přesto, že se její stav nezměnil. Evidentně z úpo*n důvodů, soudím, i když to nikdo nepřizná.

tak to je pokrok(nebo spíš úpadek vissla )... jestli je to to, co jsem slyšela já, tak chtěli zkusit požádat o příspěvek na auto pro manžela, protože ten byl také na vozíku..

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#157 16. 9. 2011 12:33

javena
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Předpokládám, že se škrtá všude, takže kdyby přijel pro příspěvek na invalidním vozíku někdo snědé barvy pleti, tak by taky měl smolíka... a pokud ne, zas jsme u toho. Něco je špatně. Začíná to ale u volebních uren a končí na posudkový komisi, ne u toho dotyčného, který dávku či příspěvek dostane. Ale to je můj názor, můžeš mít jiný. Já to vydejchám. wink A s tebou bych i bydlela. big_smilewink

Není tady

#158 16. 9. 2011 12:35

Bramborka
♥♥♥♥♥♥-

helena napsal(a):

Já si myslím, že tady spíš něco chybí posudkové komisi. Možná soudnost.
A nebo nám chybí informace.
Ačkoli vím, ze zcela důvěryhodného zdroje, o pánovi, do něhož narazilo auto, když pomáhal obětem autonehody. Kvůli tomu přišel o nohu, musela nu být amputována. Dostal ID. Po nějaké době (mám pocit, že rok či dva) dostal pozvánku k posudkové komisi, která měla posoudit, zda se situace nezměnila. Měl přinést potvrzení o amputaci.

Lež se nastoluje jako světový řád.
Franz Kafka

Není tady

#159 16. 9. 2011 12:39

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Bramborka napsal(a):

S tím Libercem a Slovenskem - vyprávěla mi kamarádka, jak projížděla USA (byla tam na stáži, po jejím skončení se chtěla ještě trochu rozhlédnout). V Kalifornii se octla na zábavě, vyzval ji tam k tanci nějaký chlapík, ona zdvořile odmítla, že tančit nebude, protože neumí, protože je z daleké ciziny. Chlapík se zeptal odkud že je. Když odvětila, že z České republiky, řekl, že to je prd, že on je až z El Pasa. Byl absoloventem University. big_smile

nepřekvapuje mně to smile

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#160 16. 9. 2011 12:40

majkafa
Host

Má díkybohu bývalá sousedka byla hloupá (Cikánka). Ale, kdovíjestli. lol Když jí pan starosta a celý sbor dalších nedokázal vysvětlit, že ve dvoubytovém okálu máme na SPOLEČNÉM dvoře DVA slovy DVA věšáky na prádlo. Jeden je jejich a druhý je náš. Paní byla silně asertivní. Na jakékoliv argumenty opakovala, že celý dvůr včetně obou věšáků na prádlo, půdy, společného kotle na uhlí, chodeb a schodiště je JENOM jejich. Že náš je POUZE náš byt za vchodovými dveřmi do bytu.
Pak ovšem nechápu, proč jsem společné prostory myla jenom já, protože Cikánka řekla, že její rodina projde po těch schodech pouze jednou týdně a proto ona je mýt nebude.
Kurnik, dyk já jsem myla JEJÍ schody, chodbu atd. A zadarmo. Ježíši, to jsem ale byla........... dobrák. dumbomlollollollollollollollol
Kurnik, neměla bych být ráda, že i náš byt nebyl JENOM jejich? lol

K javeně, ráda jsem četla její psaní. Přišlo mi, že je moudrá. I lhostejnost k jiným lze různě maskovat.

Upravil(a) majkafa (16. 9. 2011 12:42)

#161 16. 9. 2011 12:54

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Modroočka napsal(a):

Prostě cikáni, no. Element, nejsi ze Severních Čech? Jsou horší a horší, ohánějí se rasismem a diskriminací, ale není to pravda, cikáni jsou prostě zloději a grázlové. Když je jeden, tak se bojí, ale jak jsou v přesile, mají sílu a jsou schopni všeho. Patří je vyvézt na Antarktidu, nikdy NIKDY se nepřizpůsobí, stěžují si, že je společnost nepřijme, ale oni nechctějí, nechtějí se přizpůsobit, nechtějí dělat, jen parazitují na slušných lidech. Jako naše vláda, ale to je na jiný téma. V Brně, když půjdeš dopoledne přes město, tak zahrádky u hospod a hospody jsou plný cikánů, nedělají a dávky utratí v hernách a hospodách.
A množí se kosmickou rychlostí.
Jich se všichni bojí a údajně vláda jim na dávky moc sahat nechce, protože se bojí, že by začali boje a zločinnost v neúnosné míře. Že by se cikáni vzbouřili a nastala by z jejich strany masová zločinnost. To je argument, co?
Je to verbež. Nebudu se vyhýbat nazvat je, jsou to cikáni a podle toho se chovají.

big_smile A Česi proste sú blbí a nadutí šetřílkovia, čo všade nosia so sebou sendviče, namiesto pozerania pamiatok v zahraničí robia nájazdy na obchoďáky a chlapi nosia účes á la Pepík fotbalista (vzadu dlhé, vpredu krátke). A sú proste rasisti, už od čias spred Bielej Hory... big_smile Vyvážať ich nikam netreba, ale ja by som pre bezpečnosť okolia vypovedala z EÚ a obohnala vysokým plotom... a hlavne nepúšťala na turistiku s tými ich obloženým ichlebíkmi a vykupovaním obchoďákov...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#162 16. 9. 2011 12:57

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

ty jejich děcka už nejsou děcka ale ........ já ani nevím jak je nazvat
TERORISTA http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png - i když ten smajlí úsměv by měl bejt hodně kyselej, podle toho, co bylo včera ve zprávách. Desetiletej haj*zlík, kterýmu v okolí vlastní lidi jinak neřeknou. Kdo ten rozhovor neviděl - smečka nezletilejch přepadla a okradla mladýho kluka - postiženýho, o berlích. Prý to vymyslel další prevít, čtrnáctiletej -"A proč to udělal?" "Kvůli penězím". "A nebylo mu ho třeba líto, když je nemocnej?" "Nebylo." (tónem značně sebevědomým).

vláda jim na dávky moc sahat nechce, protože se bojí, že by začali boje
Něco podobnýho přece bylo před pár lety na Slovensku... včetně regulérního drancování obchodů. Snad jen ty auta (zatím!) nezapalovali...

Ne pletieš si to s černochmi v Los Angeles? Ja si nič také nepamätá... ale nebývam teda v osade, to je fakt.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#163 16. 9. 2011 13:01

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ne pletieš si to s černochmi v Los Angeles?
Nie, nepletiem http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Sice na mě ten Němec taky dolíhá, ale blbosti, jó, ty si pamatuju dobře. http://fora.babinet.cz/img/smilies/lol.png
Podívej
http://www.novinky.cz/zahranicni/26201- … chodu.html

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#164 16. 9. 2011 13:01

majkafa
Host

Já si to dobře pamatuji. Bylo to na východním Slovensku. Bylo toho spousta ve správách i na netu a v novinách tady v Česku. Že by to Slovákům tenkrát zatajili? Zeptám se večer našich, když jim budu volat.

#165 16. 9. 2011 13:03

majkafa
Host

Tak helena byla rychlejší s hledáním na netu. Dík. Netušila jsem, že to bylo v roce 2004. Zdálo se mi to nedávno. Jak ten čas letí.

#166 16. 9. 2011 13:10

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

majkafa napsal(a):

Tak helena byla rychlejší s hledáním na netu. Dík. Netušila jsem, že to bylo v roce 2004. Zdálo se mi to nedávno. Jak ten čas letí.

Přesně, taky jsem se zarazila nad tím datumem.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#167 16. 9. 2011 14:13

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

pencila napsal(a):

mně byli cikáni jedno, do té doby, než mě v parku přepadlo asi 7 puberťáků, měla jsem fialový krk jak mě škrtili ap., okradli mě.. v té chvíli jsem pocítila co je to rasismus :-P

A keby sa ťa pokúšal napr. znásilniť biely, ako mňa, tak urobíš čo: znenávidíš mužov, bielych, seba samú...? Alebo? roll

Brita

Není tady

#168 16. 9. 2011 14:16

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Tak zasa v Británii boli nedávno nepokoje - a čo z toho vyvodíme? Že budeme nenávidieť vyššiu strednú vrstvu, nižšiu strednú vrstvu, priemerných mladých Britov bez vyššieho vzdelania - alebo...? Ja som normálne čítala a počula všeobecné sklamanie, že sa to TENTORAZ nedá zviesť úple na rasizmus... roll

Brita

Není tady

#169 16. 9. 2011 14:24

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Lazurka napsal(a):

Kdysi jsem kdesi četla, že to jsou kmeny z Indie, které do Evropy přišly ale ještě přes Egypt.. už hodně dávno před Kristem, ale dobu z hlavy nedám..
Rozhodně po cestě posbírali do genotypu asi to "horší" ze všech matek.. či spíš otců (matka jistá, otec nejistý smile )

Rozhodně nechci omlouvat jedince, a naprosto opomíjím fakt, že mezi "bílými" je "nepřizpůsobivých" taky víc než dost, a že taky znám i slušné cikány, kteří makaj, i takové, kteří jsou studovaní, aspoň teda s maturitou.
Ale je určitá pravda v jejich dědičné, přirozené povaze, která je k určitému přístupu k životu předurčuje.. a s tím se musí pracovat ve výchově těch malejch, protože staré už můžete tak maximálně udržovat represí v rámci mezí..
Zjednodušeně řečeno, oni prostě budou vždycky "volní".. oni vlastně nemaj vlast, nemaj kořeny, už tisíce let kočují.. a to jim vyhovuje. Tomu jsou přizpůsobení - rychle se rozhlédnout, zorientovat po okolí, kde co je a kde kdo co má, využít ku svému prospěchu, co jde, tu ukrást slepici, tu šaty ze šňůry, a jak se párkrát chlapi, horké hlavy, seperou v hospodě, už je na čase se zase kus posunout.. protože útěk zchladil emoce, zametl stopy, oni na vše rychle zapomenou.. a protože škody většinou neudělali velké, nestáli lidem za to je nějak víc pronásledovat.. že občas někoho zapíchli pro ženskou? nebo pro větší lup? život je krátký, pompézně ho oplakali a jeli dál..
Nemaj dánu dlouhou paměť, nepoučí se z minulosti..
A co je odlišuje nejvíc, oni nepřilnou k žádnému místu.
Dej čechu domek a kus půdy, nebo i jen ten byt, a zapustí kořeny. Kolik lidí, městskej, dostalo v restituci statek po dědovi, a ač neměli ani zahrádku, najednou se v nich probudí vazba na rodinu, vazba na rodinnou půdu, na tu blahodárnou dárkyni života, a začli hospodařit.
Cikán ne. Neumí, nemá v hromadné paměti zemědělství, ani vlastnictví půdy.
A tady vidím tu chybu dob minulých, nejen komunistů. Snažili se je svázat, usadit, dali jim byty a prachy, aby byl klid.. jenže oni si toho vážit nebudou. Někteří se to časem trochu naučí, mají i slušné byty.. ale půdu obdělávat nebudou. Neumí. Z podstaty. Můžeš učit, nepřilnou.

Ve Francii mají za velkými městy louky, kde jdou přípojky na karavany. Přijede klan, zajdou na úřad, nahlásí počet osob, pustí jm elektřinu, vodu, na místní sociálce si vyberou podporu, mmch také velmi štědrou... ale jen 3 měsíce, pak musej dál. Vypnuto, podporu nedostaneš. Takže nestihnou udělat tolik škod. Jen ty děti pendlujou ze školy do školy..

Je nutné pracovat s těmi dětmi, nejsou všechny blbé.. ale porostou, jak viděj u rodičů.

godlike godlike godlike Tiež mi prišlo obludné prerábať celé etnikum k obrazu svojmu... Podotýkam, že boli nútení usadiť sa nedobrovoľne -čiže: na začiatku napáchané násilie na nich, na ich slobode, atď., plus etraz by sme ich vyháňali a vyčítame im, že sa im nepáči, k čomu sme ich (alebo naši pra-pra-prarodičia) donútili. Keď si predstavím, že by mňa niekto nútil kočovať big_smile , celý život sa sťahovať s tlupou, kradnúť sliepky a kovať kone (tancovať a vykladať karty ba ma ale bavilo tummenupp stolt ) a trestal by ma dumbom , keby som neprejavila dostatočné nadšenie. grater kapitulation

Brita

Není tady

#170 16. 9. 2011 14:34

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

Uff, i po více než dvaceti letech se mi zvedá hladina adrenalinu, když čtu zase ty rádobychytré závěry těch, co v takové situaci nikdy nebyli. Stejně jako tenkrát. To bylo chytrých řečí, a jak pak mazali s nepořízenou, když našimi spolubydlícími pouze pár minut promluvili a nemuseli s nimi ani bydlet.
Když mí rodiče přijeli na návštěvu, sousedka se ptala, kde bydlí. Tatínek říkal, že na Slovensku. A paní říkala, hm, to bude daleko, to bude asi někde u Liberce. lol (Bydleli jsme kousek od Mostu a Chanova smile )

Majkafa, keď ja začnem vyťahovať niektoré svoje "veselé príhody z natáčení" s nacionalistickými, po*nými a natvrdlými Čechmi (alebo kľudne aj východniarmi - v Bardejove som bola presvedčená, že som prekročila hranice a som buď na Ukrajine alebo rovno na Balkáne big_smile ), tak z toho dúfam ešte nemusím vyvodzovať, že všetci Česi/Východniari/dosaďte si, koho teba... sú blbci, otrasní a vy ostatní ste rovnakí blbci, lebo ste nezažili to, čo ja a tvrdíte mi, že existujú aj inteligentní, milí a komunikatívni Česi/Východniari/dosaďte si, čo chcete... ; )stolt
Ale uznávam, že to je moja chyba - diskutovať s niekým, kto jendu príhodu zovšeobecní na všetkých a nie a nie uznať, že jeho/jej skúsenosť nemusí byť univerzálna...
Mmch, dobré veci sa do správ nedostanú, alebo len ťažko... Nie sú tak sexi, nezyvšujú sledovanosť a nepriťahujú reklamu tak, ako nejaký dobrý "rasovo motivovaný mord", prípadne veselá reportáž z Chánova. big_smile Pracovne mám do činenia s neziskovkou podporujúcou talentovaných mladých Rómov z celého Slovenska, vrátane Jarovníc (najväčšia rómska osada v strednej Európe, vyše 5000 ľudí, z toho polovica detí, jedna škola na smeny, žiadne záujmové krúžky, tri rádové sestry ako jediný záujem..smile a ich skúsenosti sú deprimujúce. "Dobrí Rómovia" - alebo aspoň neproblémoví a talentovaní - bohužiaľ fakt nikoho nezaujímajú. wink
Ad. Tuším, že na pôvodnú príhodu úbojeh Element si tu už nikto ani nespomenie... cool

Brita

Není tady

#171 16. 9. 2011 16:08

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Selima napsal(a):

Lazurka napsal(a):

Kdysi jsem kdesi četla, že to jsou kmeny z Indie, které do Evropy přišly ale ještě přes Egypt.. už hodně dávno před Kristem, ale dobu z hlavy nedám..
Rozhodně po cestě posbírali do genotypu asi to "horší" ze všech matek.. či spíš otců (matka jistá, otec nejistý smile )

Rozhodně nechci omlouvat jedince, a naprosto opomíjím fakt, že mezi "bílými" je "nepřizpůsobivých" taky víc než dost, a že taky znám i slušné cikány, kteří makaj, i takové, kteří jsou studovaní, aspoň teda s maturitou.
Ale je určitá pravda v jejich dědičné, přirozené povaze, která je k určitému přístupu k životu předurčuje.. a s tím se musí pracovat ve výchově těch malejch, protože staré už můžete tak maximálně udržovat represí v rámci mezí..
Zjednodušeně řečeno, oni prostě budou vždycky "volní".. oni vlastně nemaj vlast, nemaj kořeny, už tisíce let kočují.. a to jim vyhovuje. Tomu jsou přizpůsobení - rychle se rozhlédnout, zorientovat po okolí, kde co je a kde kdo co má, využít ku svému prospěchu, co jde, tu ukrást slepici, tu šaty ze šňůry, a jak se párkrát chlapi, horké hlavy, seperou v hospodě, už je na čase se zase kus posunout.. protože útěk zchladil emoce, zametl stopy, oni na vše rychle zapomenou.. a protože škody většinou neudělali velké, nestáli lidem za to je nějak víc pronásledovat.. že občas někoho zapíchli pro ženskou? nebo pro větší lup? život je krátký, pompézně ho oplakali a jeli dál..
Nemaj dánu dlouhou paměť, nepoučí se z minulosti..
A co je odlišuje nejvíc, oni nepřilnou k žádnému místu.
Dej čechu domek a kus půdy, nebo i jen ten byt, a zapustí kořeny. Kolik lidí, městskej, dostalo v restituci statek po dědovi, a ač neměli ani zahrádku, najednou se v nich probudí vazba na rodinu, vazba na rodinnou půdu, na tu blahodárnou dárkyni života, a začli hospodařit.
Cikán ne. Neumí, nemá v hromadné paměti zemědělství, ani vlastnictví půdy.
A tady vidím tu chybu dob minulých, nejen komunistů. Snažili se je svázat, usadit, dali jim byty a prachy, aby byl klid.. jenže oni si toho vážit nebudou. Někteří se to časem trochu naučí, mají i slušné byty.. ale půdu obdělávat nebudou. Neumí. Z podstaty. Můžeš učit, nepřilnou.

Ve Francii mají za velkými městy louky, kde jdou přípojky na karavany. Přijede klan, zajdou na úřad, nahlásí počet osob, pustí jm elektřinu, vodu, na místní sociálce si vyberou podporu, mmch také velmi štědrou... ale jen 3 měsíce, pak musej dál. Vypnuto, podporu nedostaneš. Takže nestihnou udělat tolik škod. Jen ty děti pendlujou ze školy do školy..

Je nutné pracovat s těmi dětmi, nejsou všechny blbé.. ale porostou, jak viděj u rodičů.

godlike godlike godlike Tiež mi prišlo obludné prerábať celé etnikum k obrazu svojmu... Podotýkam, že boli nútení usadiť sa nedobrovoľne -čiže: na začiatku napáchané násilie na nich, na ich slobode, atď., plus etraz by sme ich vyháňali a vyčítame im, že sa im nepáči, k čomu sme ich (alebo naši pra-pra-prarodičia) donútili. Keď si predstavím, že by mňa niekto nútil kočovať big_smile , celý život sa sťahovať s tlupou, kradnúť sliepky a kovať kone (tancovať a vykladať karty ba ma ale bavilo tummenupp stolt ) a trestal by ma dumbom , keby som neprejavila dostatočné nadšenie. grater kapitulation

stolt

Není tady

#172 16. 9. 2011 22:11

REŇAS
Host

No a hlavně jsou ti cigáni strašní hrdinové,teď okradli jednu malou holčinu,bylo jich pět černých výrostků na jednu.. ve dne. sad sad
Budeme se za chvíli bát pouštět někam dítě ven. Cigánů,už tady máme dost a ještě možná nějací přibudou,zatím se tvrdí a uklidňuje,že to není zas tak horké+ jsou tu další přistěhovalci jiných národností..,kteří tu kdysi vůbec nebyli,když k tomu připočteme ještě různé kriminální existence bílých,tak,abych začala uvažovat o stěhování..sad Ale to není tak jednoduché a před kriminálními živly se člověk neschová nikde...sad Jo a mimochodem k těm bezdomovcům,co jsem tu někde  četla, mě teda ještě žádný bezdomovec neohrožoval a že jsem se často s něma potkávala,jediné s čím byli otravní tak se žebráním o pár drobných a velmi nepříjemnou,zapachající nulovou hygienou..povětšinou. Občas to bylo lepší,když někde v tom centru nafasovali čisté hadry a nechali je umýt a najíst. A taky jsem ještě neslyšela,že by takovým způsobem okradli malou holku..nebo někoho napadli,to spíš si někdo kopne do bezdomovce,ne-li něco horšího,třeba ty případy,kdy to končí dokonce tragicky...ale nevím,neznám stav a chování ve všech městech republiky.

#173 17. 9. 2011 20:22

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

majkafa napsal(a):

Uff, i po více než dvaceti letech se mi zvedá hladina adrenalinu, když čtu zase ty rádobychytré závěry těch, co v takové situaci nikdy nebyli. Stejně jako tenkrát. To bylo chytrých řečí, a jak pak mazali s nepořízenou, když našimi spolubydlícími pouze pár minut promluvili a nemuseli s nimi ani bydlet.
Když mí rodiče přijeli na návštěvu, sousedka se ptala, kde bydlí. Tatínek říkal, že na Slovensku. A paní říkala, hm, to bude daleko, to bude asi někde u Liberce. lol (Bydleli jsme kousek od Mostu a Chanova smile )

Majkafa, keď ja začnem vyťahovať niektoré svoje "veselé príhody z natáčení" s nacionalistickými, po*nými a natvrdlými Čechmi (alebo kľudne aj východniarmi - v Bardejove som bola presvedčená, že som prekročila hranice a som buď na Ukrajine alebo rovno na Balkáne big_smile ), tak z toho dúfam ešte nemusím vyvodzovať, že všetci Česi/Východniari/dosaďte si, koho teba... sú blbci, otrasní a vy ostatní ste rovnakí blbci, lebo ste nezažili to, čo ja a tvrdíte mi, že existujú aj inteligentní, milí a komunikatívni Česi/Východniari/dosaďte si, čo chcete... ; )stolt
Ale uznávam, že to je moja chyba - diskutovať s niekým, kto jendu príhodu zovšeobecní na všetkých a nie a nie uznať, že jeho/jej skúsenosť nemusí byť univerzálna...
Mmch, dobré veci sa do správ nedostanú, alebo len ťažko... Nie sú tak sexi, nezyvšujú sledovanosť a nepriťahujú reklamu tak, ako nejaký dobrý "rasovo motivovaný mord", prípadne veselá reportáž z Chánova. big_smile Pracovne mám do činenia s neziskovkou podporujúcou talentovaných mladých Rómov z celého Slovenska, vrátane Jarovníc (najväčšia rómska osada v strednej Európe, vyše 5000 ľudí, z toho polovica detí, jedna škola na smeny, žiadne záujmové krúžky, tri rádové sestry ako jediný záujem..smile a ich skúsenosti sú deprimujúce. "Dobrí Rómovia" - alebo aspoň neproblémoví a talentovaní - bohužiaľ fakt nikoho nezaujímajú. wink
Ad. Tuším, že na pôvodnú príhodu úbojeh Element si tu už nikto ani nespomenie... cool

nejsem ubohá Element a rozhodně nehážu všechny do jednoho pytle Sel. Ale neuvěřitelně mě štve jednání v tomto státě, protože na všechny není stejný metr...

Je mnoho lidí, kteří naši duši, naše cítění nechápou... a nás samotné to poté moc ubíjí... Zavidím Vám, jestli nevíte o čem píši... Proto mé životní motto je: "Kdo nezažije, nepochopí!"

Není tady

#174 17. 9. 2011 22:53

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Web

Element : Vsak to nekdy stve kazdeho smile Kasli na to a bud nad veci, jako ja smile Nebo snad mas pocit, ze dokazes cokoli zmenit ? Maximalne, pokud do toho vlozis hodne velke usili, tak lidi kolem Tebe, ale dal nez za hranice rodiny to nedojde.

"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

#175 18. 9. 2011 11:31

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Selima napsal(a):

Modroočka napsal(a):

Prostě cikáni, no. Element, nejsi ze Severních Čech? Jsou horší a horší, ohánějí se rasismem a diskriminací, ale není to pravda, cikáni jsou prostě zloději a grázlové. Když je jeden, tak se bojí, ale jak jsou v přesile, mají sílu a jsou schopni všeho. Patří je vyvézt na Antarktidu, nikdy NIKDY se nepřizpůsobí, stěžují si, že je společnost nepřijme, ale oni nechctějí, nechtějí se přizpůsobit, nechtějí dělat, jen parazitují na slušných lidech. Jako naše vláda, ale to je na jiný téma. V Brně, když půjdeš dopoledne přes město, tak zahrádky u hospod a hospody jsou plný cikánů, nedělají a dávky utratí v hernách a hospodách.
A množí se kosmickou rychlostí.
Jich se všichni bojí a údajně vláda jim na dávky moc sahat nechce, protože se bojí, že by začali boje a zločinnost v neúnosné míře. Že by se cikáni vzbouřili a nastala by z jejich strany masová zločinnost. To je argument, co?
Je to verbež. Nebudu se vyhýbat nazvat je, jsou to cikáni a podle toho se chovají.

big_smile A Česi proste sú blbí a nadutí šetřílkovia, čo všade nosia so sebou sendviče, namiesto pozerania pamiatok v zahraničí robia nájazdy na obchoďáky a chlapi nosia účes á la Pepík fotbalista (vzadu dlhé, vpredu krátke). A sú proste rasisti, už od čias spred Bielej Hory... big_smile Vyvážať ich nikam netreba, ale ja by som pre bezpečnosť okolia vypovedala z EÚ a obohnala vysokým plotom... a hlavne nepúšťala na turistiku s tými ich obloženým ichlebíkmi a vykupovaním obchoďákov...

To máš marný, náckům, kteří jedou jenom v prvním plánu to nikdy nevysvětlíš. Ani přímo, ani takhle nepřímo.

http://www.culture24.org.uk/asset_arena/1/92/4291/v0_master.jpg

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí