|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
javena napsal(a):
Mio, pro mě má velkou výpovědní hodnotu především to, že mezi cikány žiju od narození a to v Pražské čtvrti tímto vyhlášené. I na dovolený na druhým koci republiky mě paní, mimochodem s evidentně romskými předky, litovala, když jsem řekla, kde bydlím, že prej tam máte ale hodně cikánů, že jo...
Víc, než tito lidé, kteří ve většině pracují a za bydlení platí - jestli z dávek nemá až tak výpovědní hodnotu, protože dost mých známých dostává příspěvek na bydlení také - mi vadí bezdomovci, kteří sedí opilý denně na lavičkách v parku či před obchody, kam chodím. Jasně, že mladí cikáni se tlupí (blbej výraz) a to není příjemný procházet kolem nich... ale víš co? Když se tu začali objevovat v těch skupinkách (evidentně přistěhovaný za příbuznými a to je asi pět, šest let), tak jsem se jim vyhýbala, co kdyby. Dneska už to nedělám, projdu kolem nich, oni klábosí, jo, jsou hluční, ale popravdě... na druhým rohu sedí omladina bílá, řve na celou ulici, hází lahve od piva přes plot do zahrady školky... a pak tu máme ty bezďáky a vietnamce. Ti postávají před obchůdky, povídají si... Na cestě do práce mám ubytovnu s cikány a ukrajinci, co přijeli za prací a každý ráno je potkávám... a jasně, že jsem ráda, že jdou tou zapadlou ulicí nějací pejskaři, ale ty ráda vidím i když jde bílej chlap.
A tak tu pospolu žijem, tolerujem se, povídáme si a je nám fajn.
Dušičko, nevím, kolik má naše čtvrť obyvatel... ale romů tu bylo fakt vždycky hodně. Porevoluční starosta odvedl pro tuhle čtvrť velký kus práce - její spodní část s tmavý kouty otevřel podnikatelům, pronajal obchůdky a nebytový prostory za pakatel a bylo to znát. Já do tý části jezdila, resp. jsem v ní vystupovala z autobusunarozdíl od většiny bílejch, (kteří jen projeli modlíce se, aby nikdo z nich nenastoupil) protože tam bydlela kamarádka a řeknu ti, jít tam po setmění bylo zajímavý... ale já jsem holka statečná a asi jak nemám ty předsudky... nevím, nikdy se mi fakt nic nestalo. A pak bylo vidět, jak se to mění... jak je tam víc světla po setmění z těch obchodů... radnice nechala odstranit vybydlený dům, kam chodili feťáci...
Abych to uzavřela - žiju mimo jiné s romy, mé děti s nimi chodí do školy (i když jich tu není tak moc na normální základce, tak nějací jsou), potkávám je v parku, půjčovala jsem jejich dětem bábovičky, potkávám je na pivku, v obchodech... i když mezi nimi nemám vyloženě přátele, s několika se bavím, když je potkám. Jo, mají svou mentalitu, jsou slyšet na dva bloky... ale já s nimi prostě nemám problém. A jestli s tím má někdo problém, je to jeho věc.
Javeno: nemáš problém.......ale máš! Sociální dávky, kteří někteří berou neoprávěně, chybí ve školství, zdravotnictví, infrastruktuře...tedy i Tobě.
Není tady

Vladěno, když napíšu, že mě nic nechybí... pořád s tím budeš mít problém?
Není tady
přemýšlela jsem, že to mám asi blbě, ale byla jsem líná hledat
Kdybys tak ještě podobnou ležérnost dokázala uplatňovat i k ostatním, co jsou taky "líní"...
A jestli s tím má někdo problém, je to jeho věc... mě nic nechybí
jav, aniž bych ti přála cokoli zlého... ale může se stát, že ti najednou chybět bude.
Není tady
Javena - pokud všechno u vás takhle funguje, tak je to fajn, s tím by neměl určitě nikdo problém. Jenže tady mají lidi převážně jiné zkušenosti. U nás v okresním městě (bydlím kousek od, ale jsem tam často) není žádné cikánské ghetto, ale cikáni žijí rozptýleni po celém městě, převážně v městských bytech. Nebudu psát o tom, jak jim je město dokola opravuje a oni je zase devastují.... Srocujou se ale na pěší zóně, před obchodním centrem atd., tedy tam, kde chodí davy lidí. To by mi zas až tak nevadilo, přestože to není moc pěkný pohled, spíš všem vadí jejich chování - cikáňata často napadají a okrádají děcka na cestě do a ze školy, takže rodiče radši děcka doprovázejí.....celé tlupy jich kradou v obchodech a ty prodavačky jsou z toho už fakt nešťastné, protože jim nikdo nepomůže, nebojí se ochranky, nic...dokonce si na ty prodavačky počkali poté, co na ně zavolaly policajty....každou chvíli někoho zmlátí a okradou, kriminálu se nebojí, protože jsou tam jako doma....
Ono to není jednoduché. Pokud to funguje, jako u vás, nikomu by nevadili, ale spíš je to ojedinělé řekla bych.
Fakt ale je, že lidi jsou už hodně naštvaní a radnice neví, jak na ně....
Není tady
Když pominu, že jsme utíkali z dvoubytového okálu, tak můj syn byl taky několikrát zmlácen a okraden - Cikány. Javeno, to se to hezky mluví, když nemáš osobní zkušenost. A jestli tobě nic nechybí, protože jste všichni zdraví..., neznamená to, že to tak mají všichni. Nebo to jenom nechceš vidět. Protože ty peníze, co dáváme nemakačenkům, by se daly použít na spousty pozitivního třeba pro handicapované, atd.
Ono se rekne,ze cikani ziji se socialnich davek,ale problem je tem kdo je zamestna.Vsichni se na ne divaji pres prsty,praci jim nikdo neda.Pred 4 lety,kde jsem drive pracovala rozsirovali vyrobu,za kazdeho zamestnance ktereho jsme nasli nam dali 1000 kc.Pracak plny cikanu a ty nikdo neprijal......jak takovy lidi mohou najit praci??Nemaji zadnou sanci,protoze jim ji nikdo neda.
Není tady
a fakt myslíš, že by šli dělat erem ? kolik z nich opravdu 
Není tady
Erem a víš, proč je nikdo nezaměstná? Protože jednou přijdou a podruhé ne. Ti co chtějí pracovat, tak pracují, jen ti co nechtějí, ti se na toto vymlouvají.
Já když někoho zaměstnám, tak potřebuju, aby se zaškolil a byl spolehlivý, ne aby chodil jen když se mu zachce...
Není tady
Nemaji zadnou sanci,protoze jim ji nikdo neda.
Dej šanci někomu, kdo ti na šichtu jednou přijde, třikrát ne a na zbytek měsíce má neschopenku - to za prvé. A za druhé - proč by šli dělat za nějakých 8-9 tisíc, když na dávkách dostanou nejmíň stejně?
Není tady

majkafa napsal(a):
Když pominu, že jsme utíkali z dvoubytového okálu, tak můj syn byl taky několikrát zmlácen a okraden - Cikány. Javeno, to se to hezky mluví, když nemáš osobní zkušenost. A jestli tobě nic nechybí, protože jste všichni zdraví..., neznamená to, že to tak mají všichni. Nebo to jenom nechceš vidět. Protože ty peníze, co dáváme nemakačenkům, by se daly použít na spousty pozitivního třeba pro handicapované, atd.
Osobní zkušenost mám, jak s cikány, tak s nemocemi, tak se školstvím... ono ty dávky (nejen jejich
) by nás vytrhli míň, než všechny peníze co zmizely ve výběrových řízeních a pod. Lidem se utahujou opasky a je lehčí ukázat na cikány a jejich dávky, když lidi potřebují ventil. To vidím já.
Hele, tak se neshodnem, co na tom. Já napsala svůj názor a na argument - tobě se to kecá, když s nima nežiješ 

píšu, že žiju, odmalička.
Na argument, že mi nic nechybí se dozvím, že proto, že jsme všichni zdraví...
Na každý proč se najde protože. I na to že to někde jde se dozvím, proč to jinde nejde... 
Všímejte si lidí na radnicích a jejich práce za vaše peníze. Včera ukazovali v televizi, jak kontrolovali ubytovny - ha, všichni měli zaplaceno. To muselo být zklamání... 
Není tady
jak kontrolovali ubytovny - ha, všichni měli zaplaceno
Bodejť by neměli... ty ubytovny převážně nepatří státu, ale soukromníkům, kteří se s neplatiči ne.se.rou. I když objektivně uznávám, že některé jejich metody stát použít nemůže 
Upravil(a) helena (16. 9. 2011 10:29)
Není tady
javena napsal(a):
Osobní zkušenost mám, jak s cikány, tak s nemocemi, tak se školstvím... ono ty dávky (nejen jejich
) by nás vytrhli míň, než všechny peníze co zmizely ve výběrových řízeních a pod. Lidem se utahujou opasky a je lehčí ukázat na cikány a jejich dávky, když lidi potřebují ventil. To vidím já.
![]()
Hele, tak se neshodnem, co na tom. Já napsala svůj názor a na argument - tobě se to kecá, když s nima nežiješpíšu, že žiju, odmalička.
Na argument, že mi nic nechybí se dozvím, že proto, že jsme všichni zdraví...
Na každý proč se najde protože. I na to že to někde jde se dozvím, proč to jinde nejde...
Všímejte si lidí na radnicích a jejich práce za vaše peníze. Včera ukazovali v televizi, jak kontrolovali ubytovny - ha, všichni měli zaplaceno. To muselo být zklamání...
V tomhle s Javenou souhlasím velmi!
Nota bene, ty dávky ti cikáni neukradli, někdo jim je dává, někdo se rozhodl, že jim je dá. Pokud je mají neoprávněně, zase jim je někdo zcela konkrétní neoprávněně vydal. Myslím, že je to naše a vaše reprezentace na všech úrovních. (A nemyslím si, že v těch reprezentacích mají Romové nějaké většinové zastoupení, aby mohli přehlasovat). Tím nechci říkat, že jsou všichni neviňátka. I tady platí, že se k nám lidé chovají tak, jak jim dovolíme. Platí to u partnerů, dětí, kalousků, nečasů, starostů, Romáků. Pokud se v partnerských vztazích řídíme filmy podle Rosamundy Piltcherové a Blesku, vypadá to, jak to vypadá. Když se tady řídíme podle toho, co nám kdo nakuká ve volební kampani a nadále, podle senzacechtivých zpravodajství a podle různých mudrlantů, je to stejné.
Není tady
A já si myslím, že je zase nesmysl říkat, že nás dávky nemakačenkům nevytrhnou, že se máme podívat jinam. Protože fungovat by mělo obojí, všechno. Penězi by se nemělo plýtvat nesmysluplně nikde.
Bramborko, i ty bys zřejmě potřebovala bydlet pár měsíců s cikány ve dvoubytovém okálu, nejlépe v zimě, s těmi "lepšími". To bys pak viděla, jak se k tobě chovají tak, jak ty jim dovolíš. Jedině že bys vlastnila střelné zbraně, měla byt opancéřovaný a měla pouze vlastní topení a vodu a nebylo by to společné. To tě chci vidět, jak jim vysvětlíš, že dvůr i půda jsou společné. Když si pověsíš prádlo na dvůr na svůj sušák, každý tam má svůj. A Cikánka ti uřízne šnůry i s prádlem a hodí ti to před dveře, že ses opovážila věšet na JEJÍM dvoře a že příště ti rozřeže i to prádlo a pak tvé děti a pak tebe, jestli ti to není dostatečně jasné. A jdi pak na policii, která ti odpoví, že dokud ti dy děti nerozřežou, policie neudělá nic.
Tohle se jim pokusilo vysvětlit i celé zastupitelstvo včetně pana starosty spolu se zástupci majitele okálů. Jo, jací byli, jak mazali s nepořízenou. A předtím se taky dušovali, že to není možné, a že ONI jim to teda vysvětlí a že není možné, aby to Cikáni nepochopili. Tady totiž vůbec nejde o to, že Cikání nepochopili.
A jak pak všichni svorně konstatovali, že jediným řešením je odstěhovat se. A jak v těch okálech už dnes bydlí jenom Cikáni a okály jsou totál zdevastované.
Pak buď chytrá se svým, že se k nám každý chová tak, jak to dovolíme.
Uvidíme, co ti to bude platné. 
Jo, to se to povídá, dokud to člověk nezažije na vlastní kůži.
Ale přesto ti to nepřeji, i když teď píšeš jistým způsobem nesmysly.
Upravil(a) majkafa (16. 9. 2011 10:45)
Uff, i po více než dvaceti letech se mi zvedá hladina adrenalinu, když čtu zase ty rádobychytré závěry těch, co v takové situaci nikdy nebyli. Stejně jako tenkrát. To bylo chytrých řečí, a jak pak mazali s nepořízenou, když našimi spolubydlícími pouze pár minut promluvili a nemuseli s nimi ani bydlet.
Když mí rodiče přijeli na návštěvu, sousedka se ptala, kde bydlí. Tatínek říkal, že na Slovensku. A paní říkala, hm, to bude daleko, to bude asi někde u Liberce.
(Bydleli jsme kousek od Mostu a Chanova
)
majkafa napsal(a):
A já si myslím, že je zase nesmysl říkat, že nás dávky nemakačenkům nevytrhnou, že se máme podívat jinam. Protože fungovat by mělo obojí, všechno. Penězi by se nemělo plýtvat nesmysluplně nikde.
Bramborko, i ty bys zřejmě potřebovala bydlet pár měsíců s cikány ve dvoubytovém okálu, nejlépe v zimě, s těmi "lepšími". To bys pak viděla, jak se k tobě chovají tak, jak ty jim dovolíš. Jedině že bys vlastnila střelné zbraně, měla byt opancéřovaný a měla pouze vlastní topení a vodu a nebylo by to společné. To tě chci vidět, jak jim vysvětlíš, že dvůr i půda jsou společné. Když si pověsíš prádlo na dvůr na svůj sušák, každý tam má svůj. A Cikánka ti uřízne šnůry i s prádlem a hodí ti to před dveře, že ses opovážila věšet na JEJÍM dvoře a že příště ti rozřeže i to prádlo a pak tvé děti a pak tebe, jestli ti to není dostatečně jasné. A jdi pak na policii, která ti odpoví, že dokud ti dy děti nerozřežou, policie neudělá nic.
Tohle se jim pokusilo vysvětlit i celé zastupitelstvo včetně pana starosty spolu se zástupci majitele okálů. Jo, jací byli, jak mazali s nepořízenou. A předtím se taky dušovali, že to není možné, a že ONI jim to teda vysvětlí a že není možné, aby to Cikáni nepochopili. Tady totiž vůbec nejde o to, že Cikání nepochopili.
A jak pak všichni svorně konstatovali, že jediným řešením je odstěhovat se. A jak v těch okálech už dnes bydlí jenom Cikáni a okály jsou totál zdevastované.
Pak buď chytrá se svým, že se k nám každý chová tak, jak to dovolíme.Uvidíme, co ti to bude platné.
Jo, to se to povídá, dokud to člověk nezažije na vlastní kůži.Ale přesto ti to nepřeji, i když teď píšeš jistým způsobem nesmysly.
Majko, tam jde taky o to, že ti měli pomoct pan starosta, pan majitel, pan policajt. Ti se k tomu nějak postavili. A špatně. Nezdá se ti?
Není tady
měli pomoct pan starosta, pan majitel, pan policajt
Ty máš nějakej smysluplnej a hlavně proveditelnej návrh, jak se k tomu postavit?
Většina těchle sousedskejch veselic je kvalifikovaná akorát jako přestupek... takže buď bububu na ouřadě nebo nanejvejš pokuta - to první je jim pro srandu a to druhý nakonec taky, páč co s na nich kdo vezme? A vystěhovat? Kam?
Není tady
Bramborka napsal(a):
Majko, tam jde taky o to, že ti měli pomoct pan starosta, pan majitel, pan policajt. Ti se k tomu nějak postavili. A špatně. Nezdá se ti?

Bramborko, evidentně netušíš, o čem mluvíš v souvislosti s našimi snědými spoluobčany.
Nemáš o skutečném střetu s těmito ani páru. Jdi to povykládat i do Rumburka a Varnsdorfu. Nebo naší vládě.
Že ty máš recept. Akorát jsem ještě nečetla, jaký. 

Nepíšu nevytrhnou, píšu, že by nás vytrhly míň...
Někdo píše nesmysly, někdo neumí buď číst, nebo v přečteném vidí to, co chce... a to pak může vidět nesmysly tam, kde vlastně nejsou.

Ty vidíš, že si cikáni můžou dělat, co chtějí... já vidím, že někdo dělá svou práci špatně - od policie přes starostu až po zákonodárce. 
Není tady
Do Děčína se prý má nastěhovat cca 5000 obyvatel.
Koupili tu prý od jednoho real. makléře paneláky. 
Není tady
javena napsal(a):
Někdo píše nesmysly, někdo neumí buď číst, nebo v přečteném vidí to, co chce... a to pak může vidět nesmysly tam, kde vlastně nejsou.
![]()
Ty vidíš, že si cikáni můžou dělat, co chtějí... já vidím, že někdo dělá svou práci špatně - od policie přes starostu až po zákonodárce.
Tak nám všem ukaž, jak na to. Já se dobrovolně přiznávám, že já to nevím. Jdi kandidovat, pokud budeš mít dobrý a skutečně proveditelný nerasistický program pro řešení otázky některých (většiny) Cikánů a otázky bílých Cikánů, jak já jim říkám, garantuji ti, že budeš zvolena. Budu ráda, jestli svůj program uvedeš do života. To je totiž na Nobelovku. Takový člověk, co vyřeší tuto otázku nenásilným způsobem (mám na mysli konečné řešení) a na celé Zemi, neboť s Cikány mají problém i v jinčích státech, než je ten náš, se na Zemi bohužel zatím nenarodil.
Upravil(a) majkafa (16. 9. 2011 11:11)

majkafa napsal(a):
javena napsal(a):
![]()
Ty vidíš, že si cikáni můžou dělat, co chtějí... já vidím, že někdo dělá svou práci špatně - od policie přes starostu až po zákonodárce.Tak nám všem ukaž, jak na to. Já se dobrovolně přiznávám, že já to nevím. Jdi kandidovat, pokud budeš mít dobrý a skutečně proveditelný nerasistický program pro řešení otázky některých (většiny) Cikánů a otázky bílých Cikánů, jak já jim říkám, garantuji ti, že budeš zvolena. Budu ráda, jestli svůj program uvedeš do života. To je totiž na Nobelovku. Takový člověk, co vyřeší tuto otázku nenásilným způsobem (mám na mysli konečné řešení), se na Zemi bohužel zatím nenarodil.
Já nemám politické ambice a s cikány problém nemám.
Tak snad někdo, kdo ho má, že by... no, když ale ono je jednodušší hulákat před ubytovnou, chápu. 
To je právě ten problém s přečteným textem - hodně lidí si přečte a neporozumí. Ve škole říkají, že to mají hodně děti, protože málo čtou, ale jak je vidět, je to dost rozšířené i mimo základní školy. Já napsala svůj názor a důvod proč ho mám. To je celý. Tak máš jiný, z důvodů, který si napsala, dobrý. Mě sousedka šňůru neřezala, jsme se normoš domluvily, když jsme měly velké prádlo, já k ní chodila barvit jí hlavu, ona mi něco občas spíchla... její čtyři děti dělaj, tak jsem měla kliku, no. Možná je to přístupem, nevím.
Mmch, vím, koho volím do zastupitelstva - znám osobně. 
Není tady
javeno, teď je mi to naprosto jasný. 
Ty prostě nechceš Nobelovku. 
Sobečku.
Se s námi o svůj zázračný recept nepodělíš. Stejně jako Bramborka. 
Upravil(a) majkafa (16. 9. 2011 11:36)

majkafa napsal(a):
javeno, teď je mi to naprosto jasný.
Ty prostě nechceš Nobelovku.
Sobečku.Se s námi o svůj zázračný recept nepodělíš. Stejně jako Bramborka.
Majkafo, přijdeš mi teď až trapná. 
Nemám zázračný recept a jestliže máš s názory ostatních takový problém, jak mě se jeví... pak myslím, že bych nejspíš tý cikánce s tím tvým prádlem i pomohla... 
Není tady
javeno, co se děje ? nepřijde mi, že majkafa reagovala něják blbě 
Není tady
majkafa napsal(a):
Bramborka napsal(a):
Bramborko, evidentně netušíš, o čem mluvíš v souvislosti s našimi snědými spoluobčany.
Nemáš o skutečném střetu s těmito ani páru. Jdi to povykládat i do Rumburka a Varnsdorfu. Nebo naší vládě.
Že ty máš recept. Akorát jsem ještě nečetla, jaký.
Úplně legrační mi to nepříjde. Rumburk a Varnsdorf mám příležitost sledovat zblízka (ale nebydlím tam, pravda).
A živím se něčím jiným, než řešením těchto problémů. Taky za to řešení nejsem placená.
Není tady