|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
majkafa napsal(a):
Kdo z těch vykřikujícíh (i tady na babi) chodí na koncerty Gipsy.cz? Kdo z nich živil 2 sestry - kamarádky svého dítěte, když mu bylo líto, jak jsou vyhladovělé, protože jim to málo jídla, co mají, sežere starší bratr? Kdo jezdil za cikánečkou do nemocnice, když jí starší brácha přiskřípl nožičku do kola a ona ležela v nemocnici se zlomenou nožičkou a po plastice a její rodina za ní nejezdila, protože blábláblá měla tisíc výmluv?
Hm.
No? Kdo to byl? 
Není tady

Daphné napsal(a):
majkafa napsal(a):
Kdo z těch vykřikujícíh (i tady na babi) chodí na koncerty Gipsy.cz? Kdo z nich živil 2 sestry - kamarádky svého dítěte, když mu bylo líto, jak jsou vyhladovělé, protože jim to málo jídla, co mají, sežere starší bratr? Kdo jezdil za cikánečkou do nemocnice, když jí starší brácha přiskřípl nožičku do kola a ona ležela v nemocnici se zlomenou nožičkou a po plastice a její rodina za ní nejezdila, protože blábláblá měla tisíc výmluv?
Hm.No? Kdo to byl?
KDO to byl......

http://www.youtube.com/watch?v=bExhi_WI … re=related
Není tady
Kdo... chodí na koncerty Gipsy.cz?... Kdo z nich živil 2 sestry... Kdo jezdil za cikánečkou do nemocnice
To je něco jako "povinná praxe", abychom je lépe chápali - nebo jak je to míněno? 
Na koncerty nechodím vůbec... a bližním pomáhám aniž bych je rozlišovala podle barvy pleti, náboženství, politického přesvědčení atd. Ale koukám, že to zřejmě dělám blbě
Není tady
Jo? Tak to dělej dobře, jestli máš pocit, že to děláš blbě. 
Upravil(a) majkafa (15. 9. 2011 11:46)

Daphné napsal(a):
majkafa napsal(a):
Hm.No? Kdo to byl?
cikán černý cikán 
Není tady
javena napsal(a):
No, na rozdíl od bílých kamarádů mýho dítěte, kteří sežrali mísu karbanátků, když jsem nebyla doma a oni byli u kluka na návštěvě, tak romský spolužák přinesl na oslavu synových narozenin dárek, neodnesl si nic a ještě mě poprosil, jestli bych zavolala rodičům, že by chtěl taky jako ostatní ještě hodinu zůstat, že aby neměli strach... ti bílý nevolali. Jeho otec pracoval, živil svou ženu a dvě děti a když měl možnost, vyrazil jedno léto směr Londýn, kde s rodinou zůstal. Pak mám bílou známou, která nehrábla na práci co dodělala desetiletou školní docházku, sociálka jí proplatila i opravu hajzlíku, na kterou měla od známýho doklad, přičemž jí splachovadlo opravil frajer, co jí chodil obšťastňovat. Řekla bych, že tahle bílá s jedním děckem stála naši společnost víc, než spolužákova čtyřčlená tmavá rodina. Jo, synek tý bíly nepracuje.
Pak statečně zdravím a klábosím s jednou paní, která je taky tmavá a spojilo nás to, že jsme ležely se svými dětmi v nemocnici, když byly miminečka. Statečně proto, že tím upoutám pozornost půlky ulice, ale už jsme si zvykly. Její syn je teda šídlo, ale to bílý kámošky dcera taky.
Sousedka cikánka byla taky daleko lepší parťák, než ty ukrajinci, co řvali do rána, měli dluhy na nájmu a když potřebovali, tak nerozuměli...
Nevím, nějak mi dělá prostě problém rozdělovat lidi na bílý a jiný. Kdykoli mě někdo obtěžoval, byl jak alabastr a táhl z něj chlast.
Problém na šluknovsku je s přistěhovanými cikány a starousedlíci to přiznávají i na kameru. Pár dní zpátky jsem zhlédla velmi zajímavou reportáž z jiného města, kde problém nemají, starousedlíci v pohodě a aby jim spekulanti neobsadili domy nepřizpůsobivými občany, tak radnice odkoupila volné domy ve městě. Pro děti dotují zájmové kroužky a zřídili kulturní středisko, kde pořádají programy, radnice se snaží zaměstnávat lidi bez práce... Paní starostka to popsala přesně - zastupitelstvo by se mělo starat o lidi, kteří je zvolili. No, nad volebním lístkem je třeba přemýšlet a dobrý je průběžně sledovat co dělají ti, kteří jsou placení z mých daní - a nemyslím ty na dávkách...
Javeno, každý známe nějaké ty slušné vyjímky mezi Romy a naopak povaleče a zneužívače mezi "bílými". Jenže aby to mělo nějakou výpovědní hodnotu, je potřeba to vidět ve vztahu k početnosti té které skupiny a hned je jasno a "nezpochybnitelno".....
Kámoš od syna chodil s pěknou čistotnou cikánečkou, se střední školou, ze slušné rodiny, kde všichni pracují.... zapadla do jejich party naprosto bez problémů a všichni ji respektovali. Jenže naproti tomu člověk denně potkává bandy drzých cikáňat, kdy radši přejde na druhou stranu ulice, protože neví, co od nich může čekat... co bez problémů kradou v obchodech a všichni jsou na ně krátcí....o jejich na lavičkách před obchody válejících se rodičích nemluvě...
Pokud jde o ty přistěhované cikány např. na šluknovsku....že by titíž, co se dnes chovají jak čuňata, předtím žili jinak? Moc tomu nevěřím...
Není tady

Jo, v brně je Rom kardiochirurg, stal se jím proto, že neměl moc rád matematiku a neměl hudební nadání, tak šel na medicínu. Jeho žena je ředitelka muzea, taky vystudovala VŠ. Ale to jsou světlý výjimky. Jinak střed Brna je cigánů plný a ulice Cejl a Francouzká, to je malej Bronx, na ulicích postávají celý dny, před hernama a hospodama, stojí tam třeba matka, kočárek s děckem, břicho v očekávání dalšího, kolem ní několik malých a ona v hubě cigáro, v listopadu jsem tam viděla po ulici utíkat nahý tříletý cigáně, lidi se bojí do těch končin chodit, není tam bezpečno.
A co je zajímavý, že jak je cigán sám, tak se bojí, ale jek jsou v přesile, tak jsou hrdinové jak sviňa. Žádný iluze o jejich reosocializaci si nedělám. Sami vzdělaní nebo situace znalí cigáni o těch nepřizpůsobivých řeknou, že oni nechtějí dělat, nechtějí chodit do škol, nechtějí nic, jen brát a užívat života za cizí peníze.
Berou to tak, že společnost je povinná se o ně postarat.
Dnes jsem byla na úřadě Brno-střed a stála tam frontička, cigáni. A že jich tám stává halda, zlatý řetězy na krku a jdou si pro podporu. Kolegyně je má v baráku, dopoledne chrápou, odpoledne jdou do hospody a jsou tam do rána, mají veškerý vymoženosti moderní techniky a přitom v životě nebyli v práci. Tak z čehopak asi žijou? Že by rentiéři, obchodující s akciema? To asi sotva, spíš sociální a dávky a krádeže.
Není tady

Jo a mimochodem, je poněkud zvláštní, že v bytě 1+1 je nahlášeno třeba 60 lidí, cigánů. To je ale věc úřadů, že tohle připustí. A co mi hlava nebrala, že odešli do Kanady, po půlroce se vrátili a žádali zpětně sociální dávky a DOSTALI je. Jo, cigáni mají privilegia, o jakých se nám ostatním ani nesní. Fakt jsou chudáci, opravdu. Těch slušných je mizivý procento.
Není tady
majkafa napsal(a):
Jen k tomu doplním, že se mi líbí třeba kapela Gipsy.cz, mám ráda jejich hudbu a chodím i na jejich koncerty. To jsou normální pracující Cikáni a vážím si toho, že tak mladí kluci chtějí ukázat svým soukmenovcům vlastním příkladem, že to jde i bez příživnictví na sociálních dávkách.
Hm.
nedělej z toho víc než to je. spousta lidí někde někomu s něčím pomáhá. a hlavně to nekřičí do světa a nevystavují všem na obdiv.
Není tady
eremuruss napsal(a):
Javeno mam stejnou zkusenost z rodinou cikanu teda ona je cikanka on bily.Z cikankou se znam,uz od zakladky chodili jsme spolu do jedne tridy,pak jsme s ni jako parta jezdili i po zabavach.Nikdy jsem o ni nerekla kriveho slovo,protoze pro me to byl cestny clovek.
Vdala se za spoluzaka ze zakladky,spolu maji dva kluky.Opravili si domecek na vesnici,kde pestujou prasata a maji 2 kravy.
Kluci jsou vedeni k praci,kdyz jsme s kamaradkou u nich byli na navsteve,doma meli cistounko a kluci vychovani,prisli se zeptat jestli maji jeste neco udelat.
Cikany do stejneho pytle rozhodne nehazim.Tehle zeny si vazim,uz jen proto co vsechno zvladla.A ze ta nestarne ta je vylozene hezci a hezci.Clovek by byl praci ztrhanej.
no er, ale to je pořád dost málo. těch co jsou pravým opakem je pořád víc.
Není tady
...a nejlepší na tom je, že ti pobírači všemožných dávek budou mít prý daleko vyšší důchody, než třeba taková Erem (a spousta jiných), která maká ve fabrice jako bulhar a to proto, že se jim důchod údajně bude počítat z průměrné mzdy, narozdíl od těch, kteří dřou za 10 - 12 - 15 tisíc...
tak jsem to aspoň slyšela, nevím....vyvraťte mě to někdo, proboha, jestli je to fakt pravda, tak je něco hoooodně moc špatně...
Není tady

Jo, jak jsem psala, cigáni mají privilegia, protože jich se bojí všichni, doktoři, sociálka, vláda.
Oni se roztahují, chovají se, jako by jim všechno patřilo, jsou hluční, bezohlední, sprostí.
Prostě jsou to paraziti, kterým se všechno toleruje.
Není tady
mia napsal(a):
Javeno, každý známe nějaké ty slušné vyjímky mezi Romy a naopak povaleče a zneužívače mezi "bílými". Jenže aby to mělo nějakou výpovědní hodnotu, je potřeba to vidět ve vztahu k početnosti té které skupiny a hned je jasno a "nezpochybnitelno".....
Kámoš od syna chodil s pěknou čistotnou cikánečkou, se střední školou, ze slušné rodiny, kde všichni pracují.... zapadla do jejich party naprosto bez problémů a všichni ji respektovali. Jenže naproti tomu člověk denně potkává bandy drzých cikáňat, kdy radši přejde na druhou stranu ulice, protože neví, co od nich může čekat... co bez problémů kradou v obchodech a všichni jsou na ně krátcí....o jejich na lavičkách před obchody válejících se rodičích nemluvě...
Pokud jde o ty přistěhované cikány např. na šluknovsku....že by titíž, co se dnes chovají jak čuňata, předtím žili jinak? Moc tomu nevěřím...

mia napsal(a):
...a nejlepší na tom je, že ti pobírači všemožných dávek budou mít prý daleko vyšší důchody, než třeba taková Erem (a spousta jiných), která maká ve fabrice jako bulhar a to proto, že se jim důchod údajně bude počítat z průměrné mzdy, narozdíl od těch, kteří dřou za 10 - 12 - 15 tisíc...
tak jsem to aspoň slyšela, nevím....vyvraťte mě to někdo, proboha, jestli je to fakt pravda, tak je něco hoooodně moc špatně...
a kde jsi na to přišla? lidé bez potřebného pojištění a nezáleží na barvě nemají nárok na důchod.
Není tady
Ta jejich vysoká porodnost - napadá mě - budoucí voliči té či oné strany? 
Není tady
že se jim důchod údajně bude počítat z průměrné mzdy
Prd a vořech... to zas jedna paní povídala...
- tady http://www.mpsv.cz/cs/618 to máš rozepsaný úplně přesně, tak jen jako příklad
1.Pojištěnec má nárok na starobní důchod, jestliže získal dobu pojištění nejméně
25 let a dosáhl aspoň věku potřebného pro vznik nároku na starobní důchod (dále jen „důchodový věk“) před rokem 2010... (pak to pokračuje po letech)
2.Pojištěnec má nárok na starobní důchod, pokud nesplnil podmínky uvedené pod bodem 1., také tehdy, jestliže získal dobu pojištění nejméně 15 let a dosáhl před rokem 2010 věku aspoň 65 let, 26 let a dosáhl důchodového věku v roce 2010... (atd.)
3.Pojištěnec, který nesplňuje podmínky uvedené v bodě 1. písm. g) až k), má nárok na starobní důchod též, jestliže dosáhl důchodového věku po roce 2014 a získal aspoň 30 let doby pojištění bez náhradních dob pojištění.
Kdo z nich to má? Soudím, že jediný jistý 1-2 roky mají ti, co byli na vojně a pak (možná) pár let někteří starší, kteří před revolucí byli zaměstnaní, páč to byla povinnost.
Ale když si vezmeš ty, kteří kolem roku devadesát končili školu, tak ti už moc nenapracovali... a
protože ty doby pojištění se prodlužujou, asi ani nenapracujou.
Není tady
Javeno - Erem - ano jsou mezi Romy výjimky - kteří žijí spořádaným bezproblémovým životem - ale je jich strašně moc málo.
Jak by se Vám líbilo, kdyby jste bydleli v městečku cca se 6000 obyvatel, poklidně si žili mezi místními - Romy i bílými a běhm čtvrt roku by se tam nastěhovala přes 300 Romů?
Není tady
dusička napsal(a):
Ta jejich vysoká porodnost - napadá mě - budoucí voliči té či oné strany?
Té, která jim za jejich hlas zaplatí (víc). Však nemusíme chodit daleko. Stačí do Krupky.

aprill napsal(a):
mia napsal(a):
tak jsem to aspoň slyšela, nevím....vyvraťte mě to někdo, proboha, jestli je to fakt pravda, tak je něco hoooodně moc špatně...a kde jsi na to přišla? lidé bez potřebného pojištění a nezáleží na barvě nemají nárok na důchod.
také jsem tohle slyšela z nějakých medií..
Nicméně kamarád zažil na sociálce situaci - cikánka s mnoha dětmi si přišla pro peníze..paní ji řekla, že už jejich dávky vybral den před tím manžel a ona začla ječet, že domu nic nedonesl a že nemá pro děcka na jídlo.. dostala další..
Není tady
Frigo napsal(a):
aprill napsal(a):
mia napsal(a):
tak jsem to aspoň slyšela, nevím....vyvraťte mě to někdo, proboha, jestli je to fakt pravda, tak je něco hoooodně moc špatně...a kde jsi na to přišla? lidé bez potřebného pojištění a nezáleží na barvě nemají nárok na důchod.
také jsem tohle slyšela z nějakých medií..
Nicméně kamarád zažil na sociálce situaci - cikánka s mnoha dětmi si přišla pro peníze..paní ji řekla, že už jejich dávky vybral den před tím manžel a ona začla ječet, že domu nic nedonesl a že nemá pro děcka na jídlo.. dostala další..
a ještě tu o červené karkulce!!!!!! to je pěkný blábol, věř mi.
Není tady
Nu, však oni sice důchody nedostanou, neb nemají odpracováno, ale sociální dávky jim jistě dáme.
Jako by bylo důležité, jak se to jmenuje, pro nemakačenky všech barev a ras. (samozřejmě tím nemyslím handycapované, kteří se mnohdy snaží víc, než my bez handycapu)
Upravil(a) majkafa (16. 9. 2011 7:56)

[b]aprill a ještě tu o červené karkulce!!!!!! to je pěkný blábol, věř mi.[/b
April, není to člověk, který by kecal, takže nemám důvod tomu nevěřim.
O červené karkulce ? Ta je moc dlouhá 
Není tady
ale sociální dávky jim jistě dáme... pro nemakačenky všech barev a ras
Ani nemakačenka nemůže stát nechat pojít v křoví...
P.S. - píše se handicap, případně hendikep a přídavná jména tedy podle tohoto základu (pro info - obě pravopisné varianty jsou kodifikovány) - a tady se nemůžeš vymlouvat na slovenské jazykové kořeny 
Není tady

Mio, pro mě má velkou výpovědní hodnotu především to, že mezi cikány žiju od narození a to v Pražské čtvrti tímto vyhlášené. I na dovolený na druhým koci republiky mě paní, mimochodem s evidentně romskými předky, litovala, když jsem řekla, kde bydlím, že prej tam máte ale hodně cikánů, že jo... 
Víc, než tito lidé, kteří ve většině pracují a za bydlení platí - jestli z dávek nemá až tak výpovědní hodnotu, protože dost mých známých dostává příspěvek na bydlení také - mi vadí bezdomovci, kteří sedí opilý denně na lavičkách v parku či před obchody, kam chodím. Jasně, že mladí cikáni se tlupí (blbej výraz) a to není příjemný procházet kolem nich... ale víš co? Když se tu začali objevovat v těch skupinkách (evidentně přistěhovaný za příbuznými a to je asi pět, šest let), tak jsem se jim vyhýbala, co kdyby. Dneska už to nedělám, projdu kolem nich, oni klábosí, jo, jsou hluční, ale popravdě... na druhým rohu sedí omladina bílá, řve na celou ulici, hází lahve od piva přes plot do zahrady školky... a pak tu máme ty bezďáky a vietnamce. Ti postávají před obchůdky, povídají si... Na cestě do práce mám ubytovnu s cikány a ukrajinci, co přijeli za prací a každý ráno je potkávám... a jasně, že jsem ráda, že jdou tou zapadlou ulicí nějací pejskaři, ale ty ráda vidím i když jde bílej chlap. 
A tak tu pospolu žijem, tolerujem se, povídáme si a je nám fajn. 
Dušičko, nevím, kolik má naše čtvrť obyvatel... ale romů tu bylo fakt vždycky hodně. Porevoluční starosta odvedl pro tuhle čtvrť velký kus práce - její spodní část s tmavý kouty otevřel podnikatelům, pronajal obchůdky a nebytový prostory za pakatel a bylo to znát. Já do tý části jezdila, resp. jsem v ní vystupovala z autobusu
narozdíl od většiny bílejch, (kteří jen projeli modlíce se, aby nikdo z nich nenastoupil) protože tam bydlela kamarádka a řeknu ti, jít tam po setmění bylo zajímavý... ale já jsem holka statečná a asi jak nemám ty předsudky... nevím, nikdy se mi fakt nic nestalo. A pak bylo vidět, jak se to mění... jak je tam víc světla po setmění z těch obchodů... radnice nechala odstranit vybydlený dům, kam chodili feťáci...
Abych to uzavřela - žiju mimo jiné s romy, mé děti s nimi chodí do školy (i když jich tu není tak moc na normální základce, tak nějací jsou), potkávám je v parku, půjčovala jsem jejich dětem bábovičky, potkávám je na pivku, v obchodech... i když mezi nimi nemám vyloženě přátele, s několika se bavím, když je potkám. Jo, mají svou mentalitu, jsou slyšet na dva bloky... ale já s nimi prostě nemám problém. A jestli s tím má někdo problém, je to jeho věc. 
Není tady
helena napsal(a):
ale sociální dávky jim jistě dáme... pro nemakačenky všech barev a ras
Ani nemakačenka nemůže stát nechat pojít v křoví...
P.S. - píše se handicap, případně hendikep a přídavná jména tedy podle tohoto základu (pro info - obě pravopisné varianty jsou kodifikovány) - a tady se nemůžeš vymlouvat na slovenské jazykové kořeny
přemýšlela jsem, že to mám asi blbě, ale byla jsem líná hledat. Díky.
A že stát nemakačenka nemůže nechat pojít v křoví .... by se mi chtělo asi napsat - bohužel, ale tak nějak nevím, ale kurnik, co s tím, sakra? 
Osobně by se mi líbilo být dokonce i bezdomovcem v létě, ale pak si vzpomenu, že přijde zima... a jdu raději zase do práce.