|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

včera jsem slyšela jedním uchem nějakou debatu v televizi - ukazovali krásně opravený panelák pro cikány a jeden tam s reportérem mluvil něco v tom smyslu, že ty bílý sv.ině to udělali schválně, aby mohli ukazovat za rok dva, jak jsou cikáni špatný, protože ten dům už vůbec nebude krásný.. Docela mi vrtá hlavou, co tím chtěl básník říci..
Není tady
Docela mi vrtá hlavou, co tím chtěl básník říci..
Pravděpodobně ho tam gádžové budou rok dva chodit promyšleně rozebírat a vozit do sběru a pak znova pozvou televizi 
Není tady

aprill napsal(a):
můžeme si za to sami, protože kdyby se je předchozí režim nesnažil domestifikovat, nebyli by tady, žili by dál ve svých osadách, poslouchali fajtu. kdyby jim současný režim necpal takové vysoké dávky, vysoké porodné nebylo by jich tolik!
aby nedošlo k nějakému omylu, znovu opakuju nezastávám se jich !!!
Ale tohle nemůžeš vědět. Jestli kdyby .... by to bylo pak jinak.
Není tady

Bau - taky jsem to viděla... Necháš je bydlet ve starém, jimi zničeném baráku, všude na chodbách odpadky a nas.... v každém rohu - si rasistka, ještě po nich chceš prachy...
Opravíš panelák - jsi rasistka zas.
Jak tvrdím: dokud si na to bydlení nevydělají vlastníma rukama, nebudou si ho vážit.
Mě docela sejří stav ve Vsetíně. To bylo řečí, jak si město pohlídá, aby Cigáni platili nájem, jinak je vystěhují z nových kontrjnerových bytů...
A pak se prolátla výše dluhů...
http://valassky.denik.cz/zpravy_region/ … 10623.html
Nevím, proč je dvojí metr. Já nezaplatit dva nájmy, tak mi majitel postaví kufr přede dveře a žádné sra.., milá paní.
Ona ta menšina má plnou pusu keců o svých právech, ale zapomíná na své povinnosti.
Teď se na Vsetíně zvažuje zrušení nového hřiště. Proč? Chodí tam cigánská omladina, háže odpadky, ničí zařízení, řvou tam do noci, znečišťují hřiště výkaly, pokřikují na kolemjdoucí...
Policajti s tím nic moc nedělají - většinou stihnou utéct.
Tuším velký průser, pokud naši nejvyšší nic neudělají...
Není tady

helena napsal(a):
Docela mi vrtá hlavou, co tím chtěl básník říci..
Pravděpodobně ho tam gádžové budou rok dva chodit promyšleně rozebírat a vozit do sběru a pak znova pozvou televizi http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
no tak to je víc jak jisté, ale proč jsou svíně zrovna bílí.. 
Není tady

Annie, předpokládám, že jsi myslela policajti.. nikoliv chudáčci cikánci .. 
Není tady

Tož kdyby utíkali cigánci, tak by to byla diskriminace 
Není tady

ještěže u nás..naproti v paneláku máme už asi dva roky cikány, ale zrovna ty, co pikají za ty nemakající... Kromě toho, že zabrali půlku parkovací plochy mezi domy, tak nevyřvávaj, nedělají nepořádek.. a nemůžu na ně říct nic špatného (a raději ťukám)..
Není tady

Mě fascinuje, jak tady ti chudáčci pořád pláčou, že jsou utiskovaní, že je tady rasizmus, že jim všichni křivdí. Tož hodl, když je to tak, taď ať jdou zase o zemi dále....nebo "domů". Třeba jim tam bude líp.
Ale my tady kvůli naší slavné menšině doplácíme jak se jen dá. Kradou, přepadávají, státu působí nemalé škody na majetku, státní pokladnu odírají o všechny možné dávky. A slušní lidé se díky nim musejí omezovat. Stát by se konečně mel postavit za slušné lidi a udělat pořádek. Copak ten stát nevidí, že v čechách neprotestují jen radikálové, ale slušní normální lidi. A s nikým to ani nehne.
Není tady
proč jsou svíně zrovna bílí
No protože tam pozvou TV, až ten barák za pár měsíců nebude pěknej... ty jsi nechápavá 
Není tady

jo Helenko, jsem veeelmi nechápavá.. 
Není tady
Ze zvedavosti obcas kouknu na stranky romea.cz a jsem hodne rozcarovana co tam je. Clanky, kde se poukazuje na to, ze nekdo bily zbil Roma. Kde se komu stala jaka krivda. Zadna snaha o hledani zpusobu jak obe strany priblizit a problem resit. Naopak podnecovani k nenavisti k bile vetsinove spolecnosti. A pritom zrovna Romea dostava na svoji existenci penize od statu.. Neco je nekde spatne.. 
Není tady

Loni jsem hledala pro holku typy na střední školu.. Našla jsem jednu, která byla téměř to, co si přála studovat.. 1. šok - škola byla soukromá .. 2. šok.. ale neplatilo se tam školné !!!
Jo, byla to škola pro cikánské děti. Fajn, že jsou alespoň nějaké, které jsou schopné chodit do střední školy, ale jak je možné, že tam není školné, to nechápu.
Není tady
Bau napsal(a):
Annie, předpokládám, že jsi myslela policajti.. nikoliv chudáčci cikánci ..

Není tady

Hmm, s jakou rozkoší „slušnuý“ občan vyslovuje slovo „nepřizpůsobivý“. Jako by se snad bez takových, podle něj méněcenných, bytostí ani necítil dobře, jako kdyby je potřeboval, jako by si snad nevěřil, že ta naše kultura, ve které zotročujeme sami sebe a ruinujeme planetu je oukej. Odkud plyne ta utkvělá představa, že jedině správně je to tak, že ty se přizpůsobuješ mně a mojí kultuře a svých kořenů se vzdáváš?
http://www.rozhlas.cz/vltava/literatura … si--944795
Není tady

Upravil(a) Kuřátko (15. 9. 2011 8:21)
Není tady
Tak ono je možná na obou něco blbě, na "černých" i na bílých".... ale furt se ti "bílí" přece jen dokážou o sebe postarat, narozdíl od "černých", jejichž krédem a životním stylem je prostě parazitismus. Těch pár vyjímek mezi nima si velice vážím, už jen proto, že podle tohoto etnika pracovat je skoro ostuda.... ale těch minimum pracujících mezi nima to obecné povědomí a špatné zkušenosti s nimi nemají šanci změnit.
Svádět tu dnešní situaci na komunisty taky není úplně to pravé, prostě se nevědělo, co s nima, tak se "kupoval" sociální smír.... jenže ten se koupit nedá (a to, myslím, platí nejen pro toto etnikum), vždycky budou nespokojení, že dostávají málo a navíc "dojné krávy" začínají reptat....
Když si za staletí své existence nenašli svoji parketu, nemyslím, že to kdy bude jinak.... ne náhodou je už od nepaměti odevšad vylifrovali, jak píše kdosi výš... to není rasismus, ale špatné zkušenosti.
Osobní zkušenost s nima nemám, pokud možno se jim vyhýbám, akorát dcera jednou přišla ze školy (střední) díkybohu "jen" oflusaná od bandy cikánských děcek.
Co mě ale děsí je ten bezcitný a "bezskrupulózní" výraz v očích už těch malých cikánských děcek, co se potulujou v tlupách po ulicích....
Není tady

Mio, já si myslím, že černí se dokážou o sebe postarat leckdy lépe, než ti ostatní...
Nenašli si svojí parketu ? Tak s tím také nesouhlasím. Jen je mi líto těch, co za to, že se se chovají stejně jako ti bílí, trpí.
Není tady
Jo, Frigo, dokážou se o sebe postarat velice dobře.... háček je v to JAK....
A ta jejich "parketa" v podstatě spočívala vždycky až na vyjímky v tom, že táhli od města k městu za "obživou", tj. za krádežemi....
Ti, co z nich pracují, se od té jejich většiny sami distancují. Jo, mají to těžké....myslíš, že by radši teda měli jít s ostatníma?
Není tady

Mio, to rozhodně ne. A těm poctivým fakt držím palce (ač jsem rasistka
), aby tou svou příslušností trpěli co nejméně.
Není tady

No, na rozdíl od bílých kamarádů mýho dítěte, kteří sežrali mísu karbanátků, když jsem nebyla doma a oni byli u kluka na návštěvě, tak romský spolužák přinesl na oslavu synových narozenin dárek, neodnesl si nic a ještě mě poprosil, jestli bych zavolala rodičům, že by chtěl taky jako ostatní ještě hodinu zůstat, že aby neměli strach... ti bílý nevolali. Jeho otec pracoval, živil svou ženu a dvě děti a když měl možnost, vyrazil jedno léto směr Londýn, kde s rodinou zůstal. Pak mám bílou známou, která nehrábla na práci co dodělala desetiletou školní docházku, sociálka jí proplatila i opravu hajzlíku, na kterou měla od známýho doklad, přičemž jí splachovadlo opravil frajer, co jí chodil obšťastňovat. Řekla bych, že tahle bílá s jedním děckem stála naši společnost víc, než spolužákova čtyřčlená tmavá rodina. Jo, synek tý bíly nepracuje.
Pak statečně zdravím a klábosím s jednou paní, která je taky tmavá a spojilo nás to, že jsme ležely se svými dětmi v nemocnici, když byly miminečka. Statečně proto, že tím upoutám pozornost půlky ulice, ale už jsme si zvykly. Její syn je teda šídlo, ale to bílý kámošky dcera taky.
Sousedka cikánka byla taky daleko lepší parťák, než ty ukrajinci, co řvali do rána, měli dluhy na nájmu a když potřebovali, tak nerozuměli...
Nevím, nějak mi dělá prostě problém rozdělovat lidi na bílý a jiný. Kdykoli mě někdo obtěžoval, byl jak alabastr a táhl z něj chlast.
Problém na šluknovsku je s přistěhovanými cikány a starousedlíci to přiznávají i na kameru. Pár dní zpátky jsem zhlédla velmi zajímavou reportáž z jiného města, kde problém nemají, starousedlíci v pohodě a aby jim spekulanti neobsadili domy nepřizpůsobivými občany, tak radnice odkoupila volné domy ve městě. Pro děti dotují zájmové kroužky a zřídili kulturní středisko, kde pořádají programy, radnice se snaží zaměstnávat lidi bez práce... Paní starostka to popsala přesně - zastupitelstvo by se mělo starat o lidi, kteří je zvolili. No, nad volebním lístkem je třeba přemýšlet a dobrý je průběžně sledovat co dělají ti, kteří jsou placení z mých daní - a nemyslím ty na dávkách... 
Není tady
Odkud plyne ta utkvělá představa, že jedině správně je to tak, že ty se přizpůsobuješ mně a mojí kultuře a svých kořenů se vzdáváš?
Mezi "přizpůsobit se" a "vzdát se kořenů" cítím rozdíl... Proč jsou někteří schopni "přizpůsobit se" = dodržovat pravidla a normy vlků, s nimiž chtějí/potřebují výt a jiní se ohánějí obavou ze ztráty identity - aniž by vlastně nějakou měli - a na tomto základě (protože ono to tak dobře zní) se snaží vybírat si pouze to, co jim se hodí a je pro ně výhodné? Přičemž při tom vyzobávání na nějaký kořeny kašlou...
Není tady
Axi opravdu míchá jablka s hruškami. Přizpůsobit se a vzdát se kořenů jsou dvě velmi odlišné věci.
Taky jsem se přizpůsobila, byť se to někomu může zdát podivné, když jsem se přestěhovala do státu s jinou mentalitou, byť by někdo chtěl stále tvrdit, že Slováci jsou stejní jako Češi. Ale to jen ten, kdo o tom neví vůbec nic.
A přesto, že jsem se v něčem přizpůsobila, svých kořenů jsem se nemusela vzdát a nevzdala. Kořeny mi přece nikdo nevezme, ten fakt, že jsem se narodila jako Slovenka na Slovensku, takhle navždy zůstane. 
Axi dneska nějak není ve formě. Překvapuje mě negativně. Nejen tady.
Přála bych těm, co takhle křičí, aby s těmito "občany" nějakou dobu bydleli. Třeba ve dvoubytovém okálu se společnou vodou a topení, jako jsme strašný rok a půl bydleli my. Hm, vlastně nepřála. Tohle bych nikomu nepřála.
Jen k tomu doplním, že se mi líbí třeba kapela Gipsy.cz, mám ráda jejich hudbu a chodím i na jejich koncerty. To jsou normální pracující Cikáni a vážím si toho, že tak mladí kluci chtějí ukázat svým soukmenovcům vlastním příkladem, že to jde i bez příživnictví na sociálních dávkách.
Kdo z těch vykřikujícíh (i tady na babi) chodí na koncerty Gipsy.cz? Kdo z nich živil 2 sestry - kamarádky svého dítěte, když mu bylo líto, jak jsou vyhladovělé, protože jim to málo jídla, co mají, sežere starší bratr? Kdo jezdil za cikánečkou do nemocnice, když jí starší brácha přiskřípl nožičku do kola a ona ležela v nemocnici se zlomenou nožičkou a po plastice a její rodina za ní nejezdila, protože blábláblá měla tisíc výmluv?
Hm.
Javeno mam stejnou zkusenost z rodinou cikanu teda ona je cikanka on bily.Z cikankou se znam,uz od zakladky chodili jsme spolu do jedne tridy,pak jsme s ni jako parta jezdili i po zabavach.Nikdy jsem o ni nerekla kriveho slovo,protoze pro me to byl cestny clovek.
Vdala se za spoluzaka ze zakladky,spolu maji dva kluky.Opravili si domecek na vesnici,kde pestujou prasata a maji 2 kravy.
Kluci jsou vedeni k praci,kdyz jsme s kamaradkou u nich byli na navsteve,doma meli cistounko a kluci vychovani,prisli se zeptat jestli maji jeste neco udelat.
Cikany do stejneho pytle rozhodne nehazim.Tehle zeny si vazim,uz jen proto co vsechno zvladla.A ze ta nestarne ta je vylozene hezci a hezci.Clovek by byl praci ztrhanej.
Není tady