Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#351 1. 10. 2011 12:52

annie
♥♥♥♥♥♥-

Re: jak vnímáte co se "okolo" děje?

Tak mě se tu líbí, jediná věc, která se mi hodně nelíbí, je ta nerovnost v právech a povinnostech.
A to se mám kvůli tomu stěhovat?
Vždyť je to v ústavě...
Tuhle u nás vyšel v regionálních novinách článek, jak jedna z političek žádá přestohovat Romy z okrajové části města - kde mmch dostali úplně nové kontejnerové byty - do centra města...
Proč? Já chci taky...mě řeknou:" kup si, co máš ráda..."
Mj. jsou to ti samí Romové, kteří mají několika tisícový dluh na nájemném a město jim dalo splátkové kalendáře na čtyřicet let...
Mě takový kalendář v případě neplacení nájmu někdo dá? Nezaplatím dvakrát a mám kufry přede dveřma.
Mno - bor... tu je, byl a bude, aby někdo neřekl, že jenom kecám a nic nedělám, tak se snažím začít u sebe. reta

Není tady

#352 2. 10. 2011 19:32

francka
Zablokovaný

Spam

Upravil(a) Ronja (2. 10. 2011 19:35)

Není tady

#353 2. 10. 2011 20:07

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Frigo napsal(a):

Arcanum napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

tak na to jsem se musela ještě přihlásit....
ty jsi prostě nepřekonatelná - ještě chvíli a budete na první hřadě už dvě lol

Chuuudatko jedno. lol 
Jeste chvili a zacnu si myslet ze Ti uz uplne hrablo. :jojo

Kdy se ti tohle stalo?

sice pořádně nevím, oč jde, ale chlemtám se tu jak de.bil..    Možná mi taky už hrabe.. vissla

Ja se ani nechlemtam...+Jenom jsem sem "vlezla", ze prej VNIMAT COSI KOLEM... - a tohle? Ok. Vnimam. Divne. Jako negativni. Je to ve zdejsim vlakenku povoleno? rodna va kapitulation

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#354 3. 10. 2011 9:02

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Káča napsal(a):

holcina napsal(a):

Káča napsal(a):

To bych musela být milionářka, ono to není tak jednoduché v skoro 48letech.

Tohle mě taky zarazilo. Proč bys musela být milionářka pro život v jiné zemi? roll Takhle kecají hlavně ti, co by nikdo na druhý konec světa neodjeli, protože budou mít vždycky nějakou "výmluvu" v tomhle případě chybějící miliony

Milá zlatá, zarážet Tě může, co chce, ale já vím, o čem mluvím.
Že mi (celé mojí rodině) tento stát zničil život a to doslova, se ani nemám chuť a sílu rozepisovat. Měla jsem emigrovat tehdy, dnes už bohužel nemůžu a to je prostě fakt.

všechno jde, když se chce..  vissla

Mně tedy vadí lidé, kteří permanentně skuhrají, jak se mají špatně, jak nic nejde a ti, co by opravdu třeba mohli říct, že se mají blbě, tak je to ani nenapadne..  Řekla bych, že je to krapet o závisti.

Áno... cikány do center měst, ať to mají třeba blízko k obírání cizinců..
ať návštěvníci měst vidí, co to je zač..   Nebudou jezdit na černo v mhd, aby se do centra dostali..
Fakt geniální nápady, co někteří politici dokážou vymyslet.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#355 3. 10. 2011 9:34

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

něják nerozumím, jak souvisí věčně skuhrající lidi s těmi, kteří by teda podle tebe skuhrat mohli, s tímhle tématem. a už vůbec ne tomu, co to má společnýho se závistí.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#356 3. 10. 2011 10:18

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

byla to tak trochu odpověď Káče.. a poslední příspěvky byly podle mně komplet mimo téma..

Není tady

#357 3. 10. 2011 10:20

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Káča napsal(a):

holcina napsal(a):

Káča napsal(a):

To bych musela být milionářka, ono to není tak jednoduché v skoro 48letech.

Tohle mě taky zarazilo. Proč bys musela být milionářka pro život v jiné zemi? roll Takhle kecají hlavně ti, co by nikdo na druhý konec světa neodjeli, protože budou mít vždycky nějakou "výmluvu" v tomhle případě chybějící miliony

Že mi (celé mojí rodině) tento stát zničil život a to doslova, se ani nemám chuť a sílu rozepisovat. Měla jsem emigrovat tehdy, dnes už bohužel nemůžu a to je prostě fakt.

věřím, že ti tento stát zničil život, když to říkáš. A určitě nejsi jediná. Jen mě zaráží proč ke svému odchodu potřebuješ být milionářka. K odchodu přece nejsou třeba miliony

Není tady

#358 3. 10. 2011 10:44

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Frigo napsal(a):

byla to tak trochu odpověď Káče.. a poslední příspěvky byly podle mně komplet mimo téma..

no právě, že pokud to měla být odpověď káče, tak tomu nerozumím. nevšimla jsem si, že by zrovna ona, nebo kdokoliv jinej jen skuhral. ani bych si netroufla tvrdit, kdo z nich na to skuhrání má nebo nemá nárok. a už vůbec nechápu, co má skuhrání společného se závistí.

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#359 3. 10. 2011 20:02

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

Frigo napsal(a):

no právě, že pokud to měla být odpověď káče, tak tomu nerozumím. nevšimla jsem si, že by zrovna ona, nebo kdokoliv jinej jen skuhral. ani bych si netroufla tvrdit, kdo z nich na to skuhrání má nebo nemá nárok. a už vůbec nechápu, co má skuhrání společného se závistí.

tak jsem asi četla něco jiného.. já to tam viděla

Není tady

#360 9. 10. 2011 17:23

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Frigo napsal(a):

Káča napsal(a):

holcina napsal(a):

všechno jde, když se chce..  vissla

Mně tedy vadí lidé, kteří permanentně skuhrají, jak se mají špatně, jak nic nejde a ti, co by opravdu třeba mohli říct, že se mají blbě, tak je to ani nenapadne..  Řekla bych, že je to krapet o závisti.

Áno... cikány do center měst, ať to mají třeba blízko k obírání cizinců..
ať návštěvníci měst vidí, co to je zač..   Nebudou jezdit na černo v mhd, aby se do centra dostali..
Fakt geniální nápady, co někteří politici dokážou vymyslet.

Věř, že nejde.

Není tady

#361 9. 10. 2011 17:31

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Frigo napsal(a):

Frigo, nic o mě nevíš, tak jak si můžeš dovolit tak silná slova, jako závist? Ani jsem nepochopila, jak jsi to pojala, v jaké souvislosti se mnou.

Upravil(a) Káča (9. 10. 2011 17:35)

Není tady

#362 9. 10. 2011 17:34

Káča
♥♥♥♥♥♥-

holcina napsal(a):

Káča napsal(a):

holcina napsal(a):

věřím, že ti tento stát zničil život, když to říkáš. A určitě nejsi jediná. Jen mě zaráží proč ke svému odchodu potřebuješ být milionářka. K odchodu přece nejsou třeba miliony

To je na delší povídání, ale moje rodina konkrétně potřebuje k tomu, aby odešla 4,5milionu.

Není tady

#363 9. 10. 2011 18:21

ViktorkaM
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Ctyri a pul mega by snad v poho stacilo aj na to zustat tady, ne? va

Michelangelo prý odpověděl na otázku, jak to dě­lá, že je schopen vytvořit tak dokonalou sochu lva, která vypadá jako živá: „Odstraňuji prostě všechno, co nevy­padá jako lev."

Není tady

#364 9. 10. 2011 18:23

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Káča napsal(a):

Frigo napsal(a):

Frigo, nic o mě nevíš, tak jak si můžeš dovolit tak silná slova, jako závist? Ani jsem nepochopila, jak jsi to pojala, v jaké souvislosti se mnou.

možná proto, že podle sebe, soudím tebe. všimni si na lidech v okolí, že o závisti mluví ti, co sami závistíví jsou.

Není tady

#365 9. 10. 2011 18:23

majkafa
Host

Káča napsal(a):

To je na delší povídání, ale moje rodina konkrétně potřebuje k tomu, aby odešla 4,5milionu.

lol To máte pořádné hypotéky. big_smile

Upravil(a) majkafa (9. 10. 2011 18:24)

#366 9. 10. 2011 19:04

Káča
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

Káča napsal(a):

lol To máte pořádné hypotéky. big_smile

No...hypotéky sad. Ještě před 6lety bylo dobře, pak přišla neoprávněná exekuce, žaloba, roky čekání na soud, poté jsme vyhráli, ale to, co ta neoprávněná exekuce napáchala a nechala za sebou, nikomu nepřeju. A nikdo za to nenese odpovědnost! Prostě se někdo spletl, no a co? Že s prominutím zk...li někomu vyloženě život a budoucnost, to je už jen náš problém.

Upravil(a) Káča (9. 10. 2011 19:05)

Není tady

#367 9. 10. 2011 19:10

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Dluhy nejdou splácet ze zahraničí?

Není tady

#368 9. 10. 2011 19:13

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Když k tomu připočtu, že k tomu, aby manželova firma navíc zkrachovala, stačilo, aby nebylo proplaceno pár faktur....mimochodem stát je největší neplatič, tak to bohužel je.

Není tady

#369 9. 10. 2011 19:14

Káča
♥♥♥♥♥♥-

holcina napsal(a):

Teď si děláš srandu. Ty by jsi šla do neznáma s dluhama?

Není tady

#370 9. 10. 2011 19:16

holcina
♥♥♥♥♥♥-

Káča napsal(a):

holcina napsal(a):

Teď si děláš srandu. Ty by jsi šla do neznáma s dluhama?

Já bych nešla ani bez dluhů:-) Ty jsi mluvila o tom, že lituješ své neemigrace.

Není tady

#371 9. 10. 2011 19:19

majkafa
Host

Káčo, nějak se mi nechce věřit, že kdyby bylo vše OK a stát vám opravdu ublížil, měli byste takové dluhy. Že je to zapříčiněno v plném rozsahu někým jiným a ne přinejmenším I vámi. 
To mi připomíná Rosamundu. Taky nemohli za to, že si opravili barák za spousty peněz neuváženě a neopatrně - velké oči, a že bezhlavě podnikali. Hm.

#372 10. 10. 2011 12:48

Paila
♥♥♥♥---

elementgirl, nečetla jsem celou diskusi, reaguju jen na první příspěvěk.
Ano, Romů, Ciganů a nepřízpůsobivých se bojím. Nejen v ČR se rozmáhá rasismus, ale to oboustranný. Nechci je házet do jednoho pytle, znám i pár slušných, co mají dokonce i VŠ, poctivě vydělávají a mají jen 2-3 děti, ale té většiny se bojím, jak čert kříže.

Každá mimce má dvě strany, je pravda, že téměř nikdo nechce Romy zaměstnat. Lidi se jich čím dál víc bojí, ale pak je pro ty slušné Romy opravdu těžké najít si zaměstnání. Je to zamotaný kruh. Slušní Romové se bojí těch nepřízpůsobivých Romů a zároveň se bojí i nás bílých, jak nás oni sami označují.

Když jsem byla malá cca před 25lety, každý rok před vánoci k nám chodil starý cigán hrát na housle. Sice nezvonil, ale vždycky zaklepal, vešel a hrál na housle tak dlouho dokud někdo z nás nepřišel za ním. Vždycky slušně pozdravil a požádal nás jestli nemáme něco, co už nepotřebujeme ... ponožky, kabát, boty ... cokoli.  Nikdy se nás nepokusil okradnout, vždycky byl slušný. S dobrým příšel a vždycky i s něčím dobrým odcházel.

Všechno je hlavně o lidech.

Není tady

#373 10. 10. 2011 13:28

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Káča napsal(a):

Frigo napsal(a):

ano Kačo, nic o tobě nevím. Byla to reakce na to, že nemůžeš odejít protože... máš se špatně protože...  Teď v dalších příspěvcích jsem snad krapet pochopila.   Odejít se dá vždycky.. i s dluhy, pokud člověk opravdu něco chce a není to jen "coby kdyby"..
Když bych osobně věděla, že mám pravdu, tak bych si za tím šla a nenechala bych to jen tak být.
Dokud budou lidi "trpně" čekat a nechají si ubližovat, tak se to tady nemůže zlepšit. Ti nahoře si budou troufat víc a víc.   
Proč jsem psala ten dovětek o závisti, už vůbec netuším.  Je to už tak dlouho..

Není tady

#374 10. 10. 2011 13:35

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

PPavlaa napsal(a):

Káča napsal(a):

Frigo napsal(a):

možná proto, že podle sebe, soudím tebe. všimni si na lidech v okolí, že o závisti mluví ti, co sami závistíví jsou.

Pavlo, tak to já jsem asi vyjímka, která potvrzuje to pravidlo.  Nezávidím nikomu nic... každý má to, co si zaslouží.  Nevím jak ty, ale já mám vše, co chci.  I když, záviděla jsem možná kdysi kamarádkám, že mají mimča a mně se nedařilo..   Jinak je mi naprosto šumák co kdo kdy a jak..
Doufám, že mi rozumíš.  Vadí mi, když někdo brečí, jak jim nejdou kšefty a jak jsou na tom špatně a přitom si vůbec špatně nežijí.. Možná strádají jinak, než materiálně, ale to už je něco jiného. asi..

Není tady

#375 10. 10. 2011 18:30

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

A bohužel, je to pravda, oni prostě vždycky budou ve všem ve výhodě, vždycky
Jak to pěkně vymysleli!
Veřejně prospěšné práce, budou vykonávat nezaměstnaní, kteří déle než dva měsíce pobírají příspěvek v nezaměstnanosti. Cikáni však příspěvek v nezaměstnanosti nepobírají, protože nepracovali. Ti dostávají sociální dávky, které nejsou vázány na vykonávání veřejně prospěšných prací. Takže toto řešení, co vymyslela naše vládní garnitura, není zaměřeno na to, aby cikáni začali pracovat, ale proti nám ostatním, kteří jsme byli léta zaměstnaní a povinně jsme odváděli do státní kasy sociální pojištění. Pokud přijdeme o p ráci a neseženeme novou, tak za pár drobných po dvou měsících půjdeme zametat ulice a sbírat psí lejna. A cikáni, kteří nikdy nepracovali, budou nadále pobírat sociální dávky. Pěkně to pan Drábek vymyslel. A spousta lidí tomu ještě fandí, protože si myslí, že to konečně postihne ty, kteří se práci vyhýbají a jen nastavují ruce. Omyl vážení, postihne to nás ostatní občany, kteří přijdou o práci! A od protější nálevny nebo herny se nám budou chechtat cikáni, kteří nikdy nepracovali a pracovat nebudou.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí