|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
já myslím, že ví, že jednodušší to není. ale mě už tady z toho, co se tu děje, taky teče voda ze zubů.
Není tady
jasně Pavli, mě to taky štve, ale že bych mluvila o emigraci, když moc dobře vím, že bych byla za 14 dní zpátky i s cestou? Vadilo by mi, že se nedomluvím, že nebudu rozumět vtípkům atd. nebudu to svádět na kořeny, když mi tady bude hodně špatně a budu trpět tak ten jazyk překonám a půjdu
Není tady
nikde není psáno, že by za 14 dní byli zpátky. jazyk se naučíš, všechno jde.
a to, co se tu píše, prostě řeči se vedou. já to zas tak vážně neberu 
Není tady
Jasně, že bych se jazyk naučila, o tom nepochybuju. Ale kdybych "musela". A takový pocit, že bych musela odejít z republiky, protože je mi tu špatně, nemám.
Jinak jak tu někdo mluvil o tom, že by musel být milionář aby mohl odejít - dnes každý kdo má byt, popř. barák, ojetý auto je milionář
Není tady
ale k tomu bytu nebo baráku, mají taky dluhy.
Není tady

všichni nee, nemám k bytu dluhy. Mám to jako holčina, 14 dní i s cestou... 
Není tady
no dobře, ty ne. mí vrstevníci ty dluhy mají. jo, pár jich mělo to štěstí, že jim rodiče koupili byt a nestálo je to nic, ale těch fakt moc není. většina si na ten byt nebo barák, musela půjčit. a pár jich už taky nebylo schopno to splácet ..
já bych se teda po 14 dnech nevrátila ani ho :-). už jen proto, že bych slyšela - no neříkali jsme to 

Není tady
Nikdo nám barák nekupoval a máme posledních pár desítek tisíc dluhů.
U té emigrace taky záleží čím se živíš. Já bych svoji práci se svojí neznalostí jazyka dělat nemohla, takže by nezbylo nic jiného než mýt někde nádobí apod. takže pokud jsi ve svém oboru odborník se znalostí jazyka, nevidím problém
Není tady
tu řeč se přece postupně naučíš. to nádobí by bylo jen na přechodnou dobu, ne ?
Není tady
PPavlaa napsal(a):
ano, řeč se postupně naučíš, ale pořád budeš jen přistěhovalec a tak se na tebe budou koukat!
Není tady
když myslíš aprill 
Není tady
PPavlaa napsal(a):
...já bych se teda po 14 dnech nevrátila ani ho :-).
Odvaznemu stesti preje. 

Není tady
PPavlaa napsal(a):
Naučíš, ale u toho nádobí těžko seženeš kontakty. Neznám ve svém okolí žádného cizince, který by se uchytil ve svém oboru. Možná ještě tak zdravotní sestry, ale už těžko účetní, úřednice, projektanti. Takového neznám.Pořád jsi v té zemi přistěhovalec, pro nás platí navíc z východu
Není tady
vidíš a můj bratránek žije s rodinou v cizině. jeho žena začínala jako uklízečka, ale dělá už roky v kanclu práci, kterou dělávala tady. teda přesněji dělávala v kanclu. teď je doma, pracovat nemusí.
Není tady
a kámoška kdysi u toho nádobí začínala taky.
Není tady

dusička napsal(a):
Vždyt se můžete odstěhovat z tohodle jak píšete bordelu. Tak proč to neuděláte? Když vám je na blití tady v Čechách.
Ja jsem se sice odtehovala, ale troufam si tvrdit, ze proste odejit a nechat vse pri starem neni reseni. Tudiz tvoje rada je hodne mimozni. To si myslim , ze plati i v jinych situacich. Navic tu maji lidi domov na kterym jim zalezi.
PS: tedy ja jsem se odstehovala a praci v oboru jsem sehnala. Antoz mam zahranicni-mistni skolu. Znam hodne jinych lidi, kteri sehnali i tady i jinem zahranici praci v oboru.
Upravil(a) sahleb (29. 9. 2011 17:51)
Není tady
dusička napsal(a):
Vždyt se můžete odstěhovat z tohodle jak píšete bordelu. Tak proč to neuděláte? Když vám je na blití tady v Čechách.
Duší - a u koho budeš zaměstnaná, když ti, komu je tu na blití opravdu jednou tuto republiku opustí? Kdo ti tedy potom vypaltí třeba podporu v nezaměstnanocti, až tvůj zaměstnavatel svou živnost pověsí na hřebík? Kdo ti vyplatí důchod?
Ty moc nepřemýšlíš, viď? Sama zadek bys nezvedla, abys šla za lepším žitím - a druhé nabádáš.
Jojo, bude to tu najednou šrumec - až ti, co se jim všechno nelíbí zvednou krovky, protože budou umět roztáhnout křídla (ostatně, umí si poradit vždy a za všech okolností) a až tu zůstanou jen ti, co se jim všechno nelíbí a ještě navíc jsou jakýmkoliv způsobem závislí a pak ti "nepřizpůsobivý"
Není tady
Zklamaná napsal(a):
dusička napsal(a):
Duší - a u koho budeš zaměstnaná, když ti, komu je tu na blití opravdu jednou tuto republiku opustí? Kdo ti tedy potom vypaltí třeba podporu v nezaměstnanocti, až tvůj zaměstnavatel svou živnost pověsí na hřebík? Kdo ti vyplatí důchod?
Ty moc nepřemýšlíš, viď? Sama zadek bys nezvedla, abys šla za lepším žitím - a druhé nabádáš.![]()
Jojo, bude to tu najednou šrumec - až ti, co se jim všechno nelíbí zvednou krovky, protože budou umět roztáhnout křídla (ostatně, umí si poradit vždy a za všech okolností) a až tu zůstanou jen ti, co se jim všechno nelíbí a ještě navíc jsou jakýmkoliv způsobem závislí a pak ti "nepřizpůsobivý"

Není tady
Zklamaná napsal(a):
dusička napsal(a):
Ty moc nepřemýšlíš, viď? Sama zadek bys nezvedla, abys šla za lepším žitím - a druhé nabádáš.![]()
možná sis nevšimla, ale nepřizpůsobiví docela často opouštějí republiku
, je pravda zase občas se i vracejí 
Upravil(a) aprill (29. 9. 2011 20:27)
Není tady
Zklamaná napsal(a):
dusička napsal(a):
.....a až tu zůstanou jen ti, co se jim všechno nelíbí
Mno ,prave ti co si stezuji na ten bordel,ale zadek nezvednou.
Pochopila jsem to dobre dusi ze Ty si nestezujes? 
Není tady
PPavlaa napsal(a):
a kámoška kdysi u toho nádobí začínala taky.
Věřím, že šikovný člověk se uchytí všude. Mě jde jen o to, že by mi to nádobí nestálo za to. Může klidně nastat doba, že stát bude, ale teď to není
Není tady
ale vždyť já ti to neberu. jen jsem reagovala na to, že v cizině nemůžeš dělat normální práci.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
....že v cizině nemůžeš dělat normální práci.
Jak to myslis Pavli ? Jak myslis tu normalni praci?
Není tady
roluj vejš, tam uvidíš, o čem byla řeč.
Není tady