29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zajímalo by mě jak vnímáte dění okolo "nepřizpůsobivých" spoluobčanů...
Minulý týden jsem byla na kontrole jednoho z našich obchodů ve kterém se už delší dobu krade... Abych pravdu řekla naši asistenti jsou skoro bezmocní a policie asi rezignovala...
Jde o to, že zrovna v mé přítomnosti se do obchodu navalila banda(7 lidí) cca 20ti letých spoluobčanů... a v tu chvíli i přestože jsme tam byli 4, tak jsme neměli přehled.Snažili jsme se na ně nalepit, ale rozprchli se do všech koutů a bylo to ztracené.Jeden z nich mi řekl, že jestli zavolám policii tak si na mě počkají a že mě zabijou.Poničili pár věcí a pár jich ukradli.Škoda v hodnotě 4989 kč (dokonale spočítané aby to nebyl trestný čin, ale jen přestupek). Po odchodu jsem samozřejmě zavolala policii a řekla jim, že budu mít kamerový záznam.No a teď se držte...policie se mě zeptala na škodu a když zjistila, že škoda je menší než 5000 odmítla přijet s tím, že to mám jít nahlásit na služebnu, že nemá cenu tam jet.Když jsem řekla, že mi bylo vyhrožováno, tak mi bylo řečeno, že to jsou jen kecy....
Šla jsem tedy nasr.... celou věc nahlásit, předala jsem záznam z kamer a podala trestní oznámení za vyhrožování, identifikovala jsem podle fotky onu osobu a bylo mi zděleno jen, ať si dám na toho kluka pozor, že sedel za těžké ublížení na zdraví.....takže to na mě zapůsobilo tak, že skoro lezu kanálama a trnu hrůzou pokaždé když míjím "určité" skupinky lidí .Myslím, že je to z části způsobeno i tím co se poslední dobou děje....jak tyto věci vnímáte?Máte strach?Proboha vždyť já se bojím puberťáků... Mám ale důvod?
Není tady
Neděje se to poslední dobou. Děje se to pořád. My jsme se v roce 1991 stěhovali. Bydleli jsme ve dvoubytovém okálu v řadě okálů s Cikány, v okolních okálech ve většině taky Cikáni. Ani tenkrát nechtěla policie zasahovat, ani město na přestupkové komisi neudělalo nic. Jediné řešení bylo odstěhovat se. To jsme udělali.
Ano, mám z některých Cikánů strach.
Nevím, jestli píšeš o Cikánech. Já ano.
MOžná se to děje pořád, ale ty jejich děcka už nejsou děcka ale ........ já ani nevím jak je nazvat...
Proč se pořád mluví o rasismu , když se děje to co se děje...všichni o tom ví a nic se neděje....
Je to vážně strachem?
Není tady
Prostě cikáni, no. Element, nejsi ze Severních Čech? Jsou horší a horší, ohánějí se rasismem a diskriminací, ale není to pravda, cikáni jsou prostě zloději a grázlové. Když je jeden, tak se bojí, ale jak jsou v přesile, mají sílu a jsou schopni všeho. Patří je vyvézt na Antarktidu, nikdy NIKDY se nepřizpůsobí, stěžují si, že je společnost nepřijme, ale oni nechctějí, nechtějí se přizpůsobit, nechtějí dělat, jen parazitují na slušných lidech. Jako naše vláda, ale to je na jiný téma. V Brně, když půjdeš dopoledne přes město, tak zahrádky u hospod a hospody jsou plný cikánů, nedělají a dávky utratí v hernách a hospodách.
A množí se kosmickou rychlostí.
Jich se všichni bojí a údajně vláda jim na dávky moc sahat nechce, protože se bojí, že by začali boje a zločinnost v neúnosné míře. Že by se cikáni vzbouřili a nastala by z jejich strany masová zločinnost. To je argument, co?
Je to verbež. Nebudu se vyhýbat nazvat je, jsou to cikáni a podle toho se chovají.
Není tady
Ač znám tu odpověď už dlouho, nedokázal bych to tak pěkně zformulovat.
Proto:
Nejlepší odpověď na to, jak je to s cikány, ti může dát jedině cikán sám: - viz - http://wolprecht.blog.idnes.cz/c/207227 … ikany.html
Není tady
ty jejich děcka už nejsou děcka ale ........ já ani nevím jak je nazvat
TERORISTA - i když ten smajlí úsměv by měl bejt hodně kyselej, podle toho, co bylo včera ve zprávách. Desetiletej haj*zlík, kterýmu v okolí vlastní lidi jinak neřeknou. Kdo ten rozhovor neviděl - smečka nezletilejch přepadla a okradla mladýho kluka - postiženýho, o berlích. Prý to vymyslel další prevít, čtrnáctiletej -"A proč to udělal?" "Kvůli penězím". "A nebylo mu ho třeba líto, když je nemocnej?" "Nebylo." (tónem značně sebevědomým).
vláda jim na dávky moc sahat nechce, protože se bojí, že by začali boje
Něco podobnýho přece bylo před pár lety na Slovensku... včetně regulérního drancování obchodů. Snad jen ty auta (zatím!) nezapalovali...
Není tady
nikdy jsem se netajila tím, že jsem rasista, ale poslední dny přemýšlím nad tím,že je mi líto té hrstky slušných cikánů,kteří žijou tak jak většinoví občané.
Ano, vláda se jich normálně bojí. Vždyt podlezpráv i teď chrání tu verbeš, která by zasloužila vybudovat nějaký uzavřený pracovní tábor, ze kterého by nesměli a to, co by si tam vypěstovali a udělali, tak by měli. Otázka je, kde by to mohlo být..
Není tady
mně stačí Chanov
Není tady
Pracuji brigadne v obchode a co se tyce kradezi tak za celou dobu co jsem tam se nezaznamenala zadna kradez cikanu,mozna asni proto,ze jich tu mame malo.
Zato bily lidi nacapaji casto.Ja i kdybych videla krast nejakou maminku nikdy bych ji neudala,protoze vim,ze spousta lidi je bez prace a nema poradne ani na ty zakladni potraviny.
Vidim kolik jidla se vyhazuje po zaviracce,tak naco resit kradez potavin.
Není tady
Přečetl jsem si to a SPADLA mi brada ... (Asi proto, že jsem nikdy nic v obchodě neukradl
a nikdy jsem si ani nepřisvojil peníze, které mi nepatřily.. a že se to u pokladen občas stane!)
Není tady
helo, tak to je síla ..
Není tady
element,
podle mého názoru jen my, majoritní společnost, zklízíme to, co jsem zaseli.
Romové byli připraveni o svůj tradiční způsob života a vyčlenení ze společnosti už před mnoha desetiletími. Za komačů vykonávali jen ty nejpodřadnější práce, které byly ovšem štědře placeny - kopáč vydělával víc než učitel. Po převratu přišli i o tu práci a my je začali uplácet bohatými sociálními dávkami. Celá generace Romů se naučila nepracovat, děti neposílají do školy, těm chybí vzdělání, základní hygienické návyky, povědomí o tom, že bez práce nejsou koláče, protože ve znamení našeho "rasismu naruby" pro ně ty koláče prostě vždycky byly...nu a teď už nebudou, není z čeho. A asi nebudou ani na ty integrační programy, o kterých naši politici kvákají už dvacet let!
Tihle lidé - a nejsou to vždy jen Romové - se chovají tedy tak, jak se naučili, jak jim to léta procházelo - dělajíá si, co se jim zlíbí. Že majorita ztrácí trpělivost, to není divu.
Bohužel, máslo na hlavě má ale i ona, každý z nás.
Nicméně chápu, že řešení, které nabízejí extremistické strany, je líbivější.
Jenže to už tu jednou bylo.
Škoda, že lidé tak málo znají historii.
Vypadá to tedy, že si ji budeme muset zopakovat.
Máme se tedy na co těšit.
Není tady
Zdarec Element : Na ten incident jsi mela hned volat TV. Oni by se prethli, aby meli senzaci a zaroven nase uzasna policie by byla zas jednou v peknych srackach...Tak ted to vis pro priste.
Není tady
já se nepovažuju za rasistu ale cikány nemám rád vzhledem k faktu jak se chovají co se teď poslední dobou děje že ty náctiletý smradi si dělají co chtějí kradou přepadávají a policie neudělá nic a když si to chtějí lidi vyřešit po svým tak je ještě seřežou obuškem to je svinstvo ale přijde doba kdy už nás nebude jen tisíc a potom jsem zvědavý co s tím policajti udělají začnou mlátit tisice lidí najednou to bych chtěl vidět hlavně že mají výstižné heslo " Pomáhat a chránit "
Upravil(a) Miroslav Doležal (10. 9. 2011 8:51)
Není tady
náctiletý smradi si dělají co chtějí kradou přepadávají a policie neudělá nic
Do patnáci jsou "náctiletý smradi" víceméně nepostižitelný (krom ochranné nebo ústavní výchovy- ale ne ve všech případech), což policie ví a ti smradi to samozřejmě velmi dobře vědí taky Ti znají trestní zákon určitě líp než ty
Upravil(a) helena (10. 9. 2011 17:39)
Není tady
Rasismus jako projev rychlých řešení dříme v každém z nás...
To, co se na severu děje, je ten nejspolehlivější lakmusový papírek, který každému ukáže, jak je na tom - zda v něm stále dříme nebo se už probudil.
Není tady
V tom případě u mně zaspal dobu
Nažďáár, babizeň! Už jsi v rychtyku?
Není tady
Na štěstí je nás víc, kde nemá šanci se probudit
Já su v rychtyku furt, akorát jsem letos usoudila, že bude dobré si to pořádně užít
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Tomuhle slovu na zacatku ,skutecne nerozumim. Neco me uniklo?
Není tady
http://www.novinky.cz/domaci/244324-pol … ovsku.html
Vnimam to jako "zanedbani povinnosti" vlady i policie chranit slusne obcany pred asocialnimi zivly...
Kdyz "nekonaji", pak trestna cinnost vyvolava dalsi trestnou cinnost... a to je moooc smutne a zoufale...
Není tady
Arcanum napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Tomuhle slovu na zacatku ,skutecne nerozumim.
Neco me uniklo?
Zrejme jo
Není tady
Já jsem taky docela koukala, když jsem byla u jedné známé, duchovně založené paní na Šluknovsku. Tam koukám z okna, malý asi 3letý kluk romského původu jezdí na kole bez postranních koleček. Tak to obdivuju a ta paní pronese nenávistnou poznámku ve smyslu, že se tam cikáni množí a jsou otravní
Není tady
Nejsem rasista, ale....
U nás v obci moc romů není (jen pár usedlíků).
Mladší kluk začal cca v 9 letech kamarádit s romských klukem.říkáme fajn, nebudeme nic říkat, je to dítě, jako každý jiný. Ale když sem viděla,jak v kůlně šmejdí a prohlíží co by se mu hodilo, a říkal - je za tohle by byli prachy,tolik a tolik. Byli jsme s manželem rádi,že už s klukem nekamarádí.
Je to prostě výchovou, nikdo mi to nevymluví. Jak jich je v bandě víc, je to děs.
Naštěstí se jedna problémová rodinka odstěhovala - jedna rodinka v bytě 2+1 a do roka u nich bydlela návštěva ze Slovenska a ta se rozrůstala.
Není tady
Tuli, ale oni s nimi ty zkušenosti asi mají blbý, jinak by tak nemluvila. možná bys ani ty jinak nemluvila, kdybys byla na jejím místě.
Není tady
Pavlo,
možná máš pravdu.
Chci tím říct, jak jsou tam ty problémy lidmi "prolezlé", že ani lidé, kteří na sobě pracují, to nemají pořešené.... asi právě proto tam bydlí :-)
Není tady