29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dádul - jedono jedu dát dnes do Bazaru, nechceš
Jinak - já prd vím, jak vypadá opruzeniny (díky bohu) ale myslím si to, no...červený to bylo, nějaký mázek v tom taky - tak jsem to umyla usušila a namazala SOS krémem. Uvidíme, co to udělá. Jenže tam se to tak blbě štrachá - než ji dostanu do polohy, abych jí to mohla umýt, tak už se mi zase ohýbá zpátky To jedině pak večer s taťkou, aby jí dělal za hlavou opičky (to mu jde náramně) a já mezitím "operovala" krk
CO s tou Anetkou? Proč je v jiné třídě?
Není tady
Leni - každý dle svého gusta. Myslím teď ty náušničky Já jsem ráda, že to máme za sebou. A navíc - jednu pozitivní věc to má (kvůli tomu jsem to ale nedělala) - když lidi koukají do modrého kočárku - sic je dítě přikryté růžovou dečkou - pořád vidí chlapečka. To jakmile zasvítí náušničky ,tak je to už jasné
Není tady
Dadulko, proč dali Anet do jiné třídy??? snad si tam zvykne a najde kámošky... jaké měla dojmy ona sama?
Tutuli, jak mají děti rozdělené? podle věku, nebo je to smíšené oddělení? a Kika je šikulka, za chvilku Tě začne přemlouvat i na spaní
nechávala bys ji tam celý den, kdyby moc chtěla?
Holčičko, zkoušelas jí krk mýt, když pase koně? já An prosto mezi bradičkami a krkem a spodní bradou taky vleže neumyju... no a záhyby jsem v těch dusnech oplachovala i 4x denně (vždycky jsem si namočila hubku a umyla pod krčkem, pod pažemi, mezi prsty, protože jak si je žužlá, tak tam má fakt někdy hnojník normálně jí to umývám jen 1x denně + podle potřeby vlhčeným ubrouskem... naštěstí zatím nic hrozného neproběhlo, jen občas trochu potničky vyskákaly, ale hned zas zmizely....
jo, Pet, ještě jsem chtlěa napsat k Mišce, že mě moc mrzí, jaké máte problémy zkus se kdyžtak spojit s Lenďákem z (už nefungujících) podzimňat, ona to u Laurinky měla taky tak, dokonce měli tu alergii kříženou a měla problémy i při očkování... ale zdá se mi, že se jim to dietami podařilo všehcno srovnat... ach jo, chudinka MIška, takový prcek je to malinký a už takové trápení
Není tady
Holčička napsal(a):
A navíc - jednu pozitivní věc to má (kvůli tomu jsem to ale nedělala) - když lidi koukají do modrého kočárku - sic je dítě přikryté růžovou dečkou - pořád vidí chlapečka. To jakmile zasvítí náušničky ,tak je to už jasné
Tak to máš dobré, že jim to dojde - Dorča měla takový šedostříbrný kočárek, oranžovou deku, růžový klobouček, naušničky a stejně mi každý pořád chválil, jak máme hezkého chlapečka prý podle barvy kočárku...
Není tady
lenkaB napsal(a):
Holčička napsal(a):
A navíc - jednu pozitivní věc to má (kvůli tomu jsem to ale nedělala) - když lidi koukají do modrého kočárku - sic je dítě přikryté růžovou dečkou - pořád vidí chlapečka. To jakmile zasvítí náušničky ,tak je to už jasné
Tak to máš dobré, že jim to dojde - Dorča měla takový šedostříbrný kočárek, oranžovou deku, růžový klobouček, naušničky a stejně mi každý pořád chválil, jak máme hezkého chlapečka
prý podle barvy kočárku...
No jo, to je ten "halo efekt"
- prostě na palici
- ale my tu se sousedkou tyhle zaběhlosti dobře boříme. Já mám holčičku v modrým (nejen kočárku - vše co je zděděné, je modré
) a ona chlapečka v červeném kočárku (s šedou - moc pěknej) a do čeho ho oblíká, to nevím, já ho ještě neviděla
my se "neznáme". Pořád si říkám, že tam musím zajít, ale já nejsem seznamovací
Krček jí myju v kyblíku docela dobře - ona jak z něj blbě vidí, tak pořád nakukuje přes okraj a krk natahuje. Ale s tím utíráním je to horší...
Není tady
Medulko, on volá mam mam??? To je ale šikulka
Já si právě obarvila vlasy, abych v sobotu byla šik - mám černou i půlku obličeje a krku, tak mě omluvte
- holky, já se tak těšííííím
Není tady
Tedy to byla operace se sem dostat :-) ale už jsem tu.
Medí nemáš vůbec za co :-) a Jak Krýša s kousancem?
My byli na treninku a zítra a v sobotu má Míša zápas, ale tam jede s dědou naštěstí.
Ale hoky kdyby jste viděly co mě se dneska stalo. Jsem s Míšou na treninku kecám tak s ostatníma maminkama a kamarádkama a najednou se za mnou ozve "Ahojky Sluníčko" jsem se otočila a krve by se ve mě nedořezalo. Stál tam kamarád, ten o kterém jsem vám psala nedávno, jak mi zval na tu kávičku. Prý byl něco vyřídit a všiml si auta tak se šel podívat jestli tam jdem.
Není tady
Tak v jine tride je A. proto, ze mi volala reditelka skolky s navrhem a jeji premisteni. Chteli vyhovet vsem rodicum pri zapisu deti (je jich vic nez mohli umistit) a tak otevreli dalsi tridu. Jenze to neni primo ve skolce, ale v budove skoly, vedle druziny a to znamena, ze ty deti tam nemuzou spat - kvuli hluku z te druziny Takze oslovili rodice deti, kteri chodi po obede domu. Oni me do niceho netlacili, rekli, ze je to na me, ale ze by jim to moc pomohlo. No tak jsem souhlasila
verim, ze A.to ne-vybaveni skolky nesebere ten elan, ona je "zatim" nadsena, ze tam jsou nove kamaradky Simonka a Vendulka .... no a v pondeli prijdou dalsi holcicky. Takze ja hodnotim jeji prvni den v "nove" skolce pozitivne.
Jen jsem myslela, ze to bude jiny ... urcite se ale o tom zminim na schuzce. Vadi mi to. Primo ve skolce to meli moc hezky, tady je to takovy pochmurny, nehezky. Mam pocit, ze sebraly ve skole nepotrebny kramy a dali jim to tam
Holci, no jasne, vem to faro na sraz a dojela bych vubec domu ????
Jste koupili novy faro, ze to stary davate do bazarku ????
Jsem jeste neco chtela ...
Není tady
Jo .... uz vim.
Leni, u nas ve skolce se nemusi podepisovat vubec nic natoz spodni pradlo, to me teda pripada fakticky ujety ...
Anetka ma taky berusku ... uz od lonska
Holci, taky uz trpim cestovni horeckou, ja si vcera udelala pedikuru a jeste se chystam na manikuru, pac se nechci predstavit jak cuchta domaci s kopytama misto nehtu Strasne se tesim
Nezapomen na to cvicitko prosim
Ja jsem sileny prasatko, k veceri jsem delala pizzu a moc se mi povedla a pak jsem do sebe natlacila dve misky nugatoveho sorbetu
ted mi tady chybi ten prasatkovej smajlik
Kika i Dorce jsou holky sikovny jen aby jim to vydrzelo. Anetka byla prvni dny taky nadsena a pak zacala plakat
Upravil(a) Dadula (1. 9. 2011 21:11)
Není tady
Ahojky
Tak koukam, že všichni školkáčci byli šikovní
. Domík byl také v pohodě, paní učitelka ho moc chválila, že pěkně jí sám a byl hodný
. Ještě kdyby byl tak hodný doma
. Když jsme tam ráno přišli, tak Domča nakoukl do třídy a rovnou tam bez rozloučení prchl, my jsme zatím v šatně vyplňovali nějaké papíry a domlouvali s učitelkou co a jak. Pak jsme se šli s Domčou rozloučit, ale on nás snad vůbec nevnímal
Tolik nových hraček...
No nakonec se chvilku zarazil, když jsme odcházeli, ale paní učitelka ho hned něčím zaujala a v pohodě
. No ono bylo také vidět, že už chodil do té soukromé školky (i když tam tedy spíš skrz nemoce nebyl než byl), tak už věděl o co jde... Prý vůbec neplakal a ani nás nescháněl. Počítám tedy s tím, že za pár dnů nějaký ten problém nastane, ono to tak dost bývá, když už se děti nabaží nových hraček... no uvidíme
Jinak jsem dnes byla s Miškou na tom očním, tak prý asi opravdu hemangiom a jsme objenaní na sono toho útvaru. Dle dr. je docela velká šance, že jí to do pěti let zmizí .
Leni, na Lendí už jsem myslela, pamatuju se, že také měli dost problémů... tam šlo hlavně o tu kravskou bílkovinu v MM, takže si pamatuju, že Lendí nesměla vůbec mléčné výrobky a myslím, že místo toho polikala vápník... no, kdyby to bylo na kravskou bílkovinu, tak by to asi ještě šlo, nejíst mléčné výrobky by nebyl problém (stejně už je teď raději moc nejím), horší by byla alergie na tu bílkovinu MM, to bych musela přestat kojit...a když už jsme to takhle vybojovali a mléko je, tak by mi to po tom všem docela mrzelo . No až bude chvilka napíšu na Podzimňátka a snad Lendí nakoukne...jiný kontakt na ní bohužel nemám
Není tady
jo a ještě jsem chtěla...
Dadul, fotku kočárku možná nějakou najdu na fotkách z hor...ale moc tam z něho asi vidět nebude, jelikož jsem měli přes boudu plenu, kvůli horku a síťku proti vosám Taky sem hodím jednu spešl fotku pro Tutulku...tak moment, musím napřed stáhnou fotky z foťáku...
Jo a do školky jsme také museli vše podepsat jako Lenka
Není tady
Ahoj, tak jsme byli v poradně, Davídek má 6150g, ale těch 150g je mlíko, který chvilku předtím zbodnul, dr měl zpoždění a šli jsme na řadu až asi po půl hodině, tak jsem mu tam musela umíchat koktejl.
Vše ok, líbil se mu, Davídek se na něj smál, po pigárku si půl minuty zabrečel a pak se zase smál, vyšvihl perfektní otočku na bříšku a dr povídal, že bude s motorikou napřed , tak uvidíme, jestli bude mít pravdu.
Co mě trošku vyděsilo výsledky toho železa...prý měl Davídek na mále, ještě o maličko horší výsledek a prý by se uvažovalo o transfuzi , ale jak ho viděl, až dobereme ty po*né kapky, tak jdeme na kontrolní odběry. Já blbá dr neřekla, že jsem musela brát železo v těhotenství, takže jsem ho měla já málo a tím pádem i Davídek málo v mlíku
a děti si tenhle vitamín sami obnovovat neumí
, teď už ale snad bude vše ok. V nutrilonu má pravidelnou dávku všech vitamínů a ještě začínáme zeleninou.
Mám velkou prosbu, kdo jste dělal kaši do flašky, jak moc to ředíte? Já se tu s tím prala, Davídek ječel hlady, nakonec jsem ještě přilívala horkou vodu z termosky, co mi zbyla z cesty a pak jsem nakonec ještě musela i ten největší dudlík určený na kaše prostříhnout na 3x nůžkama , stejně to tomu Davídkovi teklo málo, pak jsem to zkusila lžičkou a celkem to šlo, asi mi tu zeleninu plive ven, že mu nechutná...kdežto tohle mu chutnalo a tak se snažil. Co mě ale šíleně štve je, že jsem koupila nemléčnou...takže ta příprava je pro mě fakt španělská vesnice...nutrilon AR je hustý sám o sobě, takže do hustého mlíka i když víc naředěného ještě šoupnout 3 polévkové lžíce je fakt na vysokou...každá lžíce je jiná, jak můžu udělat přesnou dávku? Tak uvažuju, že zítra to zkusím rovnou se lžičkou...nebo místo 5ti odměrek nutrilonu dám jen 2...
Leni, děti jsou rozdělené do dvou tříd na menší a ty už starší znalejší. No a Kika by tam spát chtěla, mluví o tom, i když pochybuju, že by tam usnula, kor ve 12h...když už usne, tak tak kolem 3-4h odpoledne...jako dneska v autě. Ale nemůže tam spát, protože mají malou kapacitu lůžek a přednost mají pracující maminky...ale zkusím to třeba až pojedou na školku v přírodě nebo bude míň dětí, ať si to Kika vyzkouší.
Dadul to je mi líto, tak snad to tam taky dovybaví a zkrášlí pro děti, aby se jim tam líbilo. Hlavně, že je Anetka spokjená s novými kamarádkami.
Z Kiky něco dostat je šílený, takže jména kamarádů nebo co dělali, co jedli, nevím nic , tak snad se to brzy dozvím aspoň mezi řečí...
No nic, jdu pověsit prádlo a pak zkusím ten pytlík, jestli mi pojede stroj, mohlo by to být rychle hotové.
Není tady
Tutulko a prosím Tě, já si teď nevybavuju - jak jste Davídkovi přišli na to, že má málo železa? Já že jsem v těhu taky lupala železo a Dr. jsem to taky neřekla, tak abychom Dáje nějak neodepřeli trochu toho kovu
- ne, myslím to vážně
Dádul - my měli auta dvě - oba jsme dojížděli za prací (50 a 55km - každý jinam) no a já jsem teď doma a mužík si našel práci za kopcem (doslova) a tak dvě auta nepotřebujeme. Felinka byla ve výborným stavu a hrozně dobře se v ní jezdilo, ale Golf je bohužel větší, no... Tak jsem se s ní musela rozloučit. Taky jsme potřebovali peníze - půjčila jsem si od mamky na střechu
Cvičítko - už si píšu lísteček a mám upomínku v telefonu. Tak doufám, že to nezapomenu. Kdyby jo, tak to pošlu poštou.
Míšo a co? - bude kávička
Není tady
Tak teď vám to tu trošku zašvíknu fotkama
Pro Dadulku: (ale kočár fakt není moc vidět, já ho někdy blejsknu a hodím ti sem jinou fotku)
Pro tetu Tutulku :
Teď vám sem dám naší pasačku, teď už se dost srovnala:
A nakonec moji oblíbenou fotku
Upravil(a) Pet (1. 9. 2011 21:34)
Není tady