Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#376 19. 9. 2011 14:19

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Re: Programátor/ka s dobrým charakterem

Já si to zprvu také myslel, ale není to pravda, pouze tu méně svítí slunce. První zimu strávenou tady jsem měl až zaražené pocity z jakési zádumčivé melancholie. Ale to bylo tím sluncem, ne lesem, a když se to stále opakovalo, povstávaly ve mně poněkud stísněnější pocity. Ovšem když jsem se v zimě brodil metrovými závějemi, abych nafotil porostlý svah z toho správného úhlu a pro ten jediný den vylezlé slunce mě odměnilo nádhernou záplavou pastelových barev a měkkých valérů tónů, poznal jsem, že je to jinak a les za to opravdu nemůže. Od jara do podzimu pak je tu krásně, to jen zimy jsou tu dlouhé a poněkud tíživé.

Crabat

Není tady

#377 19. 9. 2011 14:20

majkafa
Host

Já vnímám všechny lesy, ve kterých jsem kdy byla, jako přátelské.
Teď jsem překvapená, nikdy mě nenapadlo, že by les mohl být nepřátelský všeobecně. Možná k někomu?
Něco jako Temný hvozd v Pánovi Prstenů? Stromovous? No, to je můj miláček. Někdy se mi o něm i zdá a na meditaci přišel za mnou a konejšil a houpal mě v náručí. Byla to nádhera.

#378 19. 9. 2011 14:22

majkafa
Host

Mám všeobecně ráda stromy, i když nestojí v lese.
Přistihuji se, že se i doma obklopuji stromy. Mám ráda kytky ve tvaru stromů, třeba fikusy benjamínky pěstuji jako stromečky, vytapikovala jsem si velikánský strom podle háčkované předlohy - plná dirka, prázdná dirka a tak.
Z Egypta jsem si přivezla nádherný strom na papyrusu.

#379 19. 9. 2011 14:26

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

godlike Hmm.., Majko, mluvíš mi z duše. godlike

Crabat

Není tady

#380 19. 9. 2011 14:29

majkafa
Host

Lesy jsou moudré. Lesy vědí, že neplatí - KAŽDÝ člověk = nepřítel. Umí rozlišit.

#381 19. 9. 2011 14:42

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Crabat napsal(a):

to jen zimy jsou tu dlouhé a poněkud tíživé.

Já tam v zimě nikdy nebyla...ale já vnímám pocitově každé hory jinak a dosti výrazně. Neříkám, že tam nejsou nádherné pohledy - to ano. Celkový pocit ale na mně dvakrát vesele nepůsobil.
Jizerky a Beskydy - to jsou "veselé" hory! Jestli je to podložím, nebo co....nevím, ale zato vím, že jsem jednoznačně na silnici na Děčín zaregistrovala, kdy jsme opustili Ještědské hřbety a vjeli do Lužice smile
Co se lesů jako takových týče, zažila jsem les, plný soucitu (se mnou v tomto případě) smrkový, jak jinak. lol Les, který si nikoho zvláště nevšímal (bučinu na Frýdlantsku) a les mrzoutský, ba zlomyslný smile
Borové lesy (respektive borodubiny, protože mezi borovicemi začnou po čase růst duby) je kapitola sma pro sebe....
A duby vůbec. Chápu, proč to byl druidský strom.
A proč lípa ne, ačkoliv je to nejčistší bytost, se kterou jsem měla tu čest se sekat smile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#382 19. 9. 2011 14:47

majkafa
Host

Před dvěma lety v létě jsem byla doma na Slovensku. Vyšla jsem si do našich krásných hor, ve kterých je naše vesnice. Seděla jsem v hluboké hoře na pařezu a namočila se mi pr..., bylo vlhko od rosy. big_smile
Tak jsem vyšla na palouček, svlékla jsem se, poprosila sluníčko o usušení a pak jsem v krásném letním dopoledni tancovala (nahá) na paloučku jako (postarší big_smile ) lesní víla. Byla to nádhera.
Doufám, že jsem někoho nevylekala. big_smile

Od mé milované Marie Brožové mám v ložnici obrázek, který mi připomíná jeden krásný den v naší hoře, když jsem ještě byla malá. Sníh tál, přicházelo jaro. Šla jsem na procházku do hory, u potůčku jsem si zula teplé zimní boty a ponožky a namočila jsem si nohy do chladivé vody. Krásná vzpomínka. Když jsem uviděla ten obraz, věděla jsem, že je o mně.
Stejně jako další obraz od MAB, tam jsem já a moje milovaná babička. Říkala jsem Marušce Brožové, že ona nás snad musela vidět ve svých představách, když malovala. smile

Já a má babička :-)
http://www.pastelky.cz/obrazy/predavani-svetla-obraz

Odkaz na les jsem nenašla.

#383 19. 9. 2011 15:32

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Krušky jsou takové bochánky, kopečky zmrzliny. Nic rozeklaného, nic s fantasií, jen veliké kopce, zakulacené homole. Tím pádem údolí, která se třeba již od čtyř hodin utápí ve stínu, ačkoli je léto a sluníčko praží ostošest. To jsem též měl na mysli tím nedostatkem slunce. A ano, možná to nevnímám, možná to jen ladí s mým napólováním mysli, ale mně je tu prostě báječně a cítím se v nich kouzelně. Jak říkala Majka, žádný les za žádného počasí nevnímám nepřátelsky. Když prší nebo je sychravo, miluji toulky lesem. To teprve stromy rozkryjí svou pravou tvář a je mi mezi nimi úplně báječně. Zatímco všichni ostatní lidé utíkají do svých domovů, já se nořím do téhle atmosféry a zachytávám, beze svědků, jejich naladění.

Crabat

Není tady

#384 19. 9. 2011 16:29

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Crabat napsal(a):

žádný les za žádného počasí nevnímám nepřátelsky.

No, já taky nemluvila o počasí, s tím to nemá co dělat smile
Taková podzimní mlha v lužním lese, to je něco. Ale na vyzařování toho lesa to extra vliv nemá - alespoň jak to vnímám.
Ad les x nepřítel člověk....no: lesy jehličné, jak jsou dobromyslné, to nejspíš nerozlišují. Ani z nich nemám takový pocit jednostejné bytosti. Zato kamarádka, která prošla bornejskou džunglí říkala, že to tedy opravdu není žádný "hodný" les lol
Ono je to vnímatelný už na malým kousíčku: je u nás jiný kousínek lesa, který je rezervace, a ten je poctivě ponechán sám sobě; hned přes cestu je "normální" obdělávaný les - tedy nijak zvlášť usilovně obdělávaný, ale je. Stačí jít po té cestě a rozdíl energií je naprosto zřetelný: ta strana, ponechaná sama sobě, má něco, jako sourodou osobnost, jasně patrnou - na rozdíl od té druhé.
Jednou jsme takle zabloudili v pralesouni na Šumavě a vypadalo to skoro, že budeme muset přenocovat, což nebyla moc skvělá vyhlídka vzhledem k poměrně lehkému oblečení. Ale narazili jsme na smrk s větvemi až k zemi, tak mi to nepřišlo jako problém....tam jsem neměla dojem, že by ten les nějak protestoval.
To u nás je nějaké vývěřiště energií, nebo co.

Není tady

#385 19. 9. 2011 16:51

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Já Ti rozumím. A líbí se mi, jak vnímáš ty jednotlivé nálady i specifické vlastnosti lesa. Na Boubín jsem svého času chodil každý druhý den (ten prvý jsem potom odpočíval). Bylo to přesně čtyřiadvacet kilometrů tam a zpátky do Vimperku, kde jsem tehdy bydlel, ale dalo se jít i dál, mnohem dál, až kam člověka nohy unesou. Nekráčel jsem po cestách, ale stezkách a pěšinách, protože všechny turistické cesty jsou již vyasfaltované. Nu a na to mě tedy opravdu neužije, abych se trmácel vlastně po silnici. A tak jsem si našel své vlastní trasy, které se širokým obloukem vyhýbaly obydleným místům a užíval si to opravdu skvěle.

Když na to tak vzpomínám, úplně cítím pod nohama to stoupání, nádherné výhledy, které se člověku rozevřou do krajiny a hluboké výsostné lesy kolem.

Crabat

Není tady

#386 19. 9. 2011 17:31

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

Lupisku,jeste nikdy se me nestalo ze bych les citila jako nepratelsky.
Ale jedine jako pratelsky.
Neotevrela jsi se nejak temhle silam,ze to zpetne ma na Tebe tenhle vliv? va

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#387 19. 9. 2011 17:52

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

To nevím - ale bylo by to divný, ne? To bych tak cítila každý hlubší les, nebo tak něco. Ne jeden tak, druhý onak a třetí zase jinak. To bych musela mít v každém tom lese jinou....bránu otevřenou, nebo jak va A bylo by to zase divný, protože v tomhle lese to taky necítím v celým, ale jen na kousíčku. Nálada to ovlivňuje - ale jen, jestli to vnímám víc, nebo míň.
A je to výhradně tenhle jeden kousek tohohle jednoho lesa.
Je tu zachovalý lužní les, který dokáže být taky pěkně zlomyslný, ale tohle v něm není.
Mmch - mrkněte se někdy shora na lesy: málokterý má přirozeně kadeřavou strukturu....

Není tady

#388 19. 9. 2011 18:00

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Tak jsem poslechla vlastní radu, mrkla se na ten náš pazgřivec sezhora - a nic lol

Není tady

#389 19. 9. 2011 18:07

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

Skoda Lupisku ze tam nemuzeme jit spolu. smile
Zajimalo by me to.

Není tady

#390 19. 9. 2011 18:10

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

To mně taky. Napřed bych tě tam poslala samotnou a pak spolu.
Zkoušely jsme tuhle s duchnama kdysi energii na Svatém Kopečku, což bylo malinko složité, poněvadž tam neustále pobíhali nejen turisti, ale hlavně prudivě se tvářící kostelník cool
Výsledek byl dost zajímavý - vlastně jsme se rozdělili zhruna na dvě skupiny, kde každá skupina cítila něco jiného lol

Není tady

#391 19. 9. 2011 18:15

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

To mně taky. Napřed bych tě tam poslala samotnou a pak spolu.
Zkoušely jsme tuhle s duchnama kdysi energii na Svatém Kopečku, což bylo malinko složité, poněvadž tam neustále pobíhali nejen turisti, ale hlavně prudivě se tvářící kostelník cool

Výsledek byl dost zajímavý - vlastně jsme se rozdělili zhruna na dvě skupiny, kde každá skupina cítila něco jiného lol

Jo presne takhle bych to udelala. smile

To zvyraznene,to je prave k zamysleni.  wink

Není tady

#392 19. 9. 2011 18:19

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Mně to až tak nepřipadalo. Zřejmě je to hodně složitý místo - no a tak půl napůl jsme zachytili každá skupina něco z toho.

Není tady

#393 19. 9. 2011 18:22

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

Mně to až tak nepřipadalo. Zřejmě je to hodně složitý místo - no a tak půl napůl jsme zachytili každá skupina něco z toho.

No ,tohle uz zni ale jinak nez to co bylo psano puvodne.(ze kazda neco jineho)  wink

Není tady

#394 19. 9. 2011 18:23

majkafa
Host

Crabat napsal(a):

Krušky jsou takové bochánky, kopečky zmrzliny. Nic rozeklaného, nic s fantasií, jen veliké kopce, zakulacené homole. Tím pádem údolí, která se třeba již od čtyř hodin utápí ve stínu, ačkoli je léto a sluníčko praží ostošest. To jsem též měl na mysli tím nedostatkem slunce. A ano, možná to nevnímám, možná to jen ladí s mým napólováním mysli, ale mně je tu prostě báječně a cítím se v nich kouzelně. Jak říkala Majka, žádný les za žádného počasí nevnímám nepřátelsky. Když prší nebo je sychravo, miluji toulky lesem. To teprve stromy rozkryjí svou pravou tvář a je mi mezi nimi úplně báječně. Zatímco všichni ostatní lidé utíkají do svých domovů, já se nořím do téhle atmosféry a zachytávám, beze svědků, jejich naladění.

Fíha.
Já vidím Krušné hory jako souvislý pás hor a zakulacené kopečky zmrzliny jsou přeciž České středohoří. Mám obojí na dosah a na dohled. smile
Je zajímavé, jak máme odlišné pohledy.

#395 19. 9. 2011 18:41

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Bochánky ,kopečky zmrzliny máme od nás směrem na Jihu, ano u nás začíná České Středohoří. Na Severu - českosaské Švýcarsko - to nejsou kopečky, to je jeden dlouhý kopec, na který vyjdeš, a nahoře na vrcholu můžeš jít rovně stolt Na západ od nás začínají Krušné hory - napojují se na Česk.švýcarsko, skoro jsou na pohled stejné, jen nemaj skály mezi stromy.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#396 19. 9. 2011 18:44

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Arcanum napsal(a):

Lupisku,jeste nikdy se me nestalo ze bych les citila jako nepratelsky.
Ale jedine jako pratelsky.
Neotevrela jsi se nejak temhle silam,ze to zpetne ma na Tebe tenhle vliv? va

Les na mě působí klidným, nerušivým dojmem. Ale já neumím vnímat tu krásu,když jsem sama. Na louce, před lesem ano. Na paloučku si sednu o samotě , koukám do sluníčka a vychutnávám si to.
Ale les mi přijde na všechny strany stejný a já nemám orientační smysl a bojím se,že zabloudím.
Kdežto kdyby tam byl se mnou nejlepší přítel,ničeho bych se nebála a vychutnávala tu krásu.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#397 19. 9. 2011 18:45

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Nu ano, je to souvislý pás hor a na něm jsou takové bochánky, doslova jako kopečky zmrzliny. Nejsou to rozeklané skály nebo stěny, aby se na jedné straně třeba nechalo vyjít nahoru a na druhé  straně sráz. Ne, všechno je takové zaoblené, zakulacené, nahoru, dolů, nahoru, dolů, můžeš kráčet pořád dál, dokud únavou nepadneš. smile

Crabat

Není tady

#398 19. 9. 2011 18:56

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-

dusička napsal(a):

Les na mě působí klidným, nerušivým dojmem. Ale já neumím vnímat tu krásu,když jsem sama. Na louce, před lesem ano. Na paloučku si sednu o samotě , koukám do sluníčka a vychutnávám si to.
Ale les mi přijde na všechny strany stejný a já nemám orientační smysl a bojím se,že zabloudím.
Kdežto kdyby tam byl se mnou nejlepší přítel,ničeho bych se nebála a vychutnávala tu krásu.

Dusi ,tak si sebou vem kompas. big_smilelol
Skoda ze Te dokaze odradit od te krasy strach ze zabloudeni.

Není tady

#399 19. 9. 2011 19:05

majkafa
Host

Škoda je jen auto. smile

#400 19. 9. 2011 19:27

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Tak u mě to, Dušičko, funguje přesně naopak. Ve městě klidně zabloudím, ale v lese ne. Jsem schopen jít úplně do neznáma a pak se vracet po vlastní stopě a to tak přesně, že si dokonce nechávám houby na svých místech, až půjdu zpátky, tak si je seberu. A někdy se strašně divím, že už tam žádný klobouček není, když přeci tady to muselo být. lol Ale pak zjistím, že ony jsou skutečně někdy vidět jenom z jedné strany, a když se otočím, mám ji. Tedy v tom případě, pokud tam mezitím neprošel nějaký nadšenec s košíčkem.., jinak už se jen marně rozhlížím. wink

A když se mnou lesem jde někdo jiný, vidím ho jeho očima, jeho momentálním zabarvením i náladou. Všechny ty scenerie, zákoutí a krásná místa, jež vnímáme společně a obohacují nás. Ale vlastní les neslyším, to bych tam totiž nejprve musel být úplně sám. pussa

Crabat

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí