Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 30. 8. 2011 17:54

giorgino
♥♥♥♥♥--
Místo: Liberec/Jablonec

Programátor/ka s dobrým charakterem

Ahoj,

nechodí sem na babinet někdo, kdo umí programovat a zároveň má dobrý charakter?

Mnoho lidí kolem počítačů myslí na sebe, neodvádějí práci tak, jak mají. Neuvědomují si, že když neplní povinnosti jaksepatří, škodí především sami sobě. Znám pár lidí, které programovaní zkazilo, ego jim z toho narostlo až za hranice, myslí si, jak jsou dobří a tak. Proto mě napadlo zeptat se zde, za což se částečně omlouvám ostatním.

V blízké budoucnosti budu na něčem pracovat ve Visual Basicu .NET /CLR 4.0/ a kdyby se našel někdo charakterní na spolupráci ve stejném jazyce, byl bych rád. Samozřejmě praxe v oboru minimálně 2 roky.

giorgino@email.cz

Upravil(a) giorgino (30. 8. 2011 17:56)

Není tady

#2 31. 8. 2011 7:18

Blackie
Host

Re: Programátor/ka s dobrým charakterem

No tak Visual Basic .NET zrovna není moje parketa, programuju v Delphi, ale hlavně procesory PIC, Atmel v assembleru popř. v C, znalost PHP, Javascriptu, HTML (ne dynamického), návrhy hardware, plošné spoje (Eagle CAD) atd. atd. na zakázku, a pokud jde o ego, jsem myslím si normální (alespoň mi to říkalo pár zákazníků, že rozdělují programátory na dva typy lidí - se kterými se neprogramátor domluví a nedomluví, tak patřím prý k tomu prvnímu typu).
Ale samozřejmě znám spoustu "kolegů" kterým se to po prvním softu se zablikáním LED diodou vrazilo do hlavy, že se začli považovat za programátory non plus ultra a přestala s nimi být řeč. V dnešní době je to asi problém dodat práci v nějakém termínu, resp. vůbec dodat práci, protože jen díky nedodržování termínů jsem už pár návrhářů/programátorů v několika firmách nahradil. A to mluvím v horizontu termínů půlroků na projektech, které se dají udělat za 3-4 týdny. Praxe v programování 12 let, elektronika 23 let (to je hrozný ty leta).
Čili na Tvém projektu sice nepomohu, ale zkušenosti s lidma mám dosti obdobné.

#3 31. 8. 2011 7:36

majkafa
Host

giorgino napsal(a):

Ahoj,

Mnoho lidí kolem počítačů myslí na sebe, neodvádějí práci tak, jak mají. Neuvědomují si, že když neplní povinnosti jaksepatří, škodí především sami sobě. Znám pár lidí, které programovaní zkazilo, ego jim z toho narostlo až za hranice, myslí si, jak jsou dobří a tak. Proto mě napadlo zeptat se zde, za což se částečně omlouvám ostatním.

V blízké budoucnosti budu na něčem pracovat ve Visual Basicu .NET /CLR 4.0/ a kdyby se našel někdo charakterní na spolupráci ve stejném jazyce, byl bych rád. Samozřejmě praxe v oboru minimálně 2 roky.

giorgino@email.cz

va
Jirko, ty mi přijdeš stále jak malý kluk. A taky proč tohle na duchovním?
A prosím tě, co přesně je dobrý charakter? va
A když už jsme u toho, ty ho máš? A jak to víš, že ano, jestli ho máš? va

To, co popisuješ, je všude, nejen kolem počítačů.
Vra se od svých počítačů do normálního světa. smile Nežer to tolik.

Upravil(a) majkafa (31. 8. 2011 7:36)

#4 31. 8. 2011 8:44

BB
♥♥♥♥♥♥-

Majkafo, třeba hledá na duchovním někoho s charakterem a doufá, že ho nalezne spíš, než třeba v sekci miminek smile

Můj bývalý šéfík  kdysi pronesl, že po tolika zkušenostech s informatiky nalezl jedno kritérium, které musí splňovat : MUSÍ  být ženatý. Žena ajáka je prý jediná osoba, které je schopna  ho přinutit něco dokončit a vyinkasovat za to peníze. Většina svobodných cosi naslibuje, mezi alkoholovými dýchánky i cosi začne, ale málokdy to dotáhne do konce ... a když už jo, tak zase k tomu nedodají nějaký zdrojový program, podle kterého  by se mohl řídit nějaký další aják, když je potřeba nějaká změna a ten původní zmizel z povrchu Zemského ... jak je prý jejich dobrým zvykem.

Tak tu, na Duchovním, možná očekává jiný morální kredit  lol

BB

Není tady

#5 31. 8. 2011 10:17

Blackie
Host

majkafa napsal(a):

giorgino napsal(a):

Ahoj,

giorgino@email.cz

va

<no flame>
Tak nevím, ale přijde mi, že se normálně zeptal, pak i popsal co tak nějak tím charakterem myslí (v tomhle případě), i když je pravda, že charakter člověka musí popsat někdo jiný, pokud to má k něčemu být, ale na druhou stranu si myslím, že není třeba ho za to peskovat ne ? A to, že někde hledá někoho, kdo by mu pomohl s projektem, kdo by byl spolehlivý, a kdo by si chtěl vydělat nějakou tu pětku, na tom nevidím nic, co bych označil jako "malý kluk". A na duchovním - jako programátor to třeba i pochopím - má to souvislost s tím, jak se kdo chová, jaký je. No ale třeba se pletu a duchovno je o něčem jiném. Každopádně pokud tady čtu občas některé zuřivé flamewary (jejichž hodnota v diskusích je naprosto nulová), přijde mi tohle jako neškodný dotaz.
</no flame>

#6 31. 8. 2011 10:35

giorgino
♥♥♥♥♥--

majkafa napsal(a):

giorgino napsal(a):

Ahoj,

giorgino@email.cz

va

Já a malý kluk? No, puberta je na cestě a kdybych zejtra nastoupil do prváku na střední, mezi patnáctky bych svým mladistvým vzhledem zapadl tutově. wink

Dobrý charakter - neříkám, že mám dobrý charakter, ale snažím se být poctivý. A když jsem to zkusil na duchovním, tak jsem si říkal, že je to možná blbý, ale třeba někoho z Vás by to mohlo zajímat do budoucna. A sem také nechodí každý. Abych se Ti přiznal, já jsem ty programátory nepochopil, znám jich řadu a s nikým z nich bych spolupracovat nechtěl. Zajímám se o to poslední dobou, předtím otec vystřídal několik pánů a ani titul a praxe v oboru neznamená, že je dotyčný k něčemu. Je problém v chlapech? Nemyslím si. Muž nebo žena, je to jedno. Ale určitě někdo s pohledem na svět a alespoň malinko intuitivní by byl fajn. Jasně proč si nepodám inzerát na jobs and so on, ale to mi přijde podobný, jako kdybych si podal inzerát na bio holku, charakterní, se zájmy o filozofii někam na flirt. Proto sorry. Nic nečekám, ale alespoň jsem to zkusil.

Vrátit se od kompů do normálního světa? Maturitu nemám, abych si našel dobrou práci. Mám jen dobré počítačové znalosti. Bavilo by mě být spisovatelem nebo malorolníkem - ani jedno není na uživení, pouze jako koníček. A taky chci jíst, mít kde bydlet, jednou budu muset mít na to, abych živil rodinu, dítěti koupil dudlík a tak. No, třeba by mě bavilo starat se o domácnost, jenže to bych musel mít dívku, která by vydělávala. Vyměnit si role. Pro mě je práce jako práce... Ten software je alespoň tak trochu tvůrčí práce, víš.

Nemyslel jsem to špatně s tím jakýmsi inzerátem.

Upravil(a) giorgino (31. 8. 2011 10:41)

Není tady

#7 31. 8. 2011 11:17

Crabat
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Krušné hory

Majkafa to tak nemyslela, jenom trochu štengrovala, jak ona občas skvěle zvládá. wink lol
Jinak si myslím, že to tu bylo řečeno a všichni to pochopili správně.

Jenom Ty, Giorgino, dej bacha, jsi na duchovním, a tady lidé ze šelestu trávy jsou schopni vydedukovat mnohé, to není jako ty nádherné logické programy, jimiž se zabýváš, kde prostě, když proud neprotéká, tak sakra neprotéká, a nemůže tam být tím pádem jednička. big_smile

Kdo uvažuje v duchovních intencích vstupuje na velmi vratkou půdu, protože přestává pracovat s konkrétním počtem neznámých, ale v kterémkoliv okamžiku se mu až dosud jasně známá veličina může proměnit v neznámou.

A pokud sis to ještě neuvědomil.., pak záhy budeš poučen. storstark

Crabat

Není tady

#8 31. 8. 2011 11:20

giorgino
♥♥♥♥♥--

smile

Není tady

#9 31. 8. 2011 11:25

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

mně taky zarazilo, že na duchovnu. lidi jsou tady stejní jako jinde, duchovno je jen koníček, s charakterem nemá co dělat ... takhle mi to tady bylo vysvětleno wink

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#10 31. 8. 2011 11:39

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Mě to, Pavlo, také zarazilo, dokud tu byl ten jediný příspěvek. Ale jak říkám, lidé, co odpověděli, to pochopili správně (tedy myšleno v souladu s Giorgiho otázkou) a dali tomu tvar. Potom zpětně je pochopitelné, že právě tady.

Crabat

Není tady

#11 31. 8. 2011 11:39

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

PPavlaa napsal(a):

mně taky zarazilo, že na duchovnu. lidi jsou tady stejní jako jinde, duchovno je jen koníček, s charakterem nemá co dělat ... takhle mi to tady bylo vysvětleno wink

A kdo to byl kdo Ti to takhle vysvetlil?

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#12 31. 8. 2011 11:52

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Jsem jedno velké ucho. va

Crabat

Není tady

#13 31. 8. 2011 11:57

Arcanum
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Na druhem brehu a tady

Crabat napsal(a):

Jsem jedno velké ucho. va

Zeptej se ji Ty,me planuje dat ignorecek.  big_smile

Kde sidli strach ,tam neni misto pro soucit,
protoze strach je postaveny na nelasce a odporu.
Nemame strach kdyz nekoho a neco milujeme,
mame strach pouze kdyz nemilujeme.   

Není tady

#14 31. 8. 2011 12:02

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Však se vůbec netajím tím, jak mě to zajímá. smile

Crabat

Není tady

#15 31. 8. 2011 12:40

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

co tě crabe zajímá ?

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#16 31. 8. 2011 12:47

majkafa
Host

giorgiono, jako malý chlapec - to je můj dojem z celého tvého psaní na babinetu. Hodně často natrefím na tvé příspěvky. Jevíš se mi jako velký teoretik, načteno mᚠkde co, ale skutek utek. Až to budeš i žít, ty teorie, které hlavně na duchovním předkládáš, pak to bude jiná.
Jo, a což takhle začít sám u sebe tím, že budeš studovat? Hlavu na to máš. Mladý jsi. Tak proč kurnik nestuduješ. Nemᚠpokud vím, partnerku. Spousta času, tak ho neproplýtvej k teoriím k ničemu. I  v partnerských vztazích spousta teorie a skutek utek. Opravdový život je něco úplně jiného a až si to sám na vlastní kůži zkusíš, pak budou tvá slova znít opravdivě. Takhle je to skoro o ničem.
Jo a pus se maminčiny sukně a postav se na vlastní nohy. Ve tvém věku už by to chtělo.
Tak se ukaž, teoretiku. smile  Tam teprve dojde na lámání chleba.

Upravil(a) majkafa (31. 8. 2011 12:50)

#17 31. 8. 2011 12:51

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Inu, na co se ptala Arki. Kdo Ti to takhle vysvětlil?
Konkrétně tedy, že "duchovno je jen koníček a s charakterem nemá co dělat".

Crabat

Není tady

#18 31. 8. 2011 13:05

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Hups a už je to tady, Giorgino. Evidentně známá veličina (kterou jsme až doteďka chápali jako konstantní) se mění v neznámou (nahodile se vyvíjející). Nu.., a mᚠto labašto...

Crabat

Není tady

#19 31. 8. 2011 13:07

Blossom
Host

Crabat napsal(a):

Giorgino se tady dopustil jedné naivity, a nebo řekněme - mylného očekávání:
Totiž že na duchovním fóru se zdržují lidé, kteří jsou díky svému duchovnímu přemýšlení jaksi poctivější, upřímnější, charakternější....

Giorgino, to je bohužel kardinální omyl, přečti si pár zdejších vláken, která se zvrhla v naprosto bezskurpulózní a podpásová urážení... kapitulation

Ale nic si z toho nedělej, takovýto mylný předpoklad jsem měla kdysi taky, a nejen já.  stolt
Důkladnější sledování Duchovního fóra Tě z tohoto omylu bezpečně vyvede.... wink big_smile kapitulation

#20 31. 8. 2011 13:07

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

majkafa napsal(a):

giorgiono, jako malý chlapec - to je můj dojem z celého tvého psaní na babinetu. Hodně často natrefím na tvé příspěvky. Jevíš se mi jako velký teoretik, načteno mᚠkde co, ale skutek utek. Až to budeš i žít, ty teorie, které hlavně na duchovním předkládáš, pak to bude jiná.
Jo, a což takhle začít sám u sebe tím, že budeš studovat? Hlavu na to máš. Mladý jsi. Tak proč kurnik nestuduješ. Nemᚠpokud vím, partnerku. Spousta času, tak ho neproplýtvej k teoriím k ničemu. I  v partnerských vztazích spousta teorie a skutek utek. Opravdový život je něco úplně jiného a až si to sám na vlastní kůži zkusíš, pak budou tvá slova znít opravdivě. Takhle je to skoro o ničem.
Jo a pus se maminčiny sukně a postav se na vlastní nohy. Ve tvém věku už by to chtělo.
Tak se ukaž, teoretiku. smile  Tam teprve dojde na lámání chleba.

Majky, a já se Jirky zastanu! wink Pokud nemá maturitu, tak jeho pravopis a vyjadřování je na středoškolské úrovni, možná i více, když vidím , co někteří píší za hrubky. V hlavě to má dobře srovnaný a nějakou šikovnou holku mu také přeji. A vůbec mi nepřijde jako nějaký zbrkloun, ale celkem vyrovnaný chlapec. Teď do Tebe Majky šouchnu, jó?? Třeba s tím opravdovým životem. Člověk na začátku opravdu nemá ,,odžito", ale Ty také ne, protože jsi někde uprostřed své dráhy, takže je to také znát, víš? No, v partnerských vztazích mᚠgulᚠvětší než Jirka ! Jirka nemá ještě žádný zásek....lol

Upravil(a) Vladena (31. 8. 2011 13:08)

Není tady

#21 31. 8. 2011 13:12

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

Crabat napsal(a):

crabe, proč se ptᚠkdo ? to je jedno, ne ? důležitý je, že minimálně 3x bylo řečeno, že duchovno je koníček, něco jako modelářství. že moje očekávání, že lidé, kteří se považují za duchny se taky jako duchny chovají/jednají, je jen moje očekávání. a nikdo z těch, kdo na těch tématech byl taky a četl to, to nevyvrátil.

Není tady

#22 31. 8. 2011 13:15

Crabat
♥♥♥♥♥♥-

Pardon, má otázka #17 byla pro Pavlu. Až v článku #18 reaguji směrem k Giorgimu.
Z čehož ale dedukuji, Blossom, že tohle stanovisko (#17) také zastáváš?..

Crabat

Není tady

#23 31. 8. 2011 13:18

Blossom
Host

Crabat napsal(a):

Pardon, má otázka #17 byla pro Pavlu. Až v článku #18 reaguji směrem k Giorgimu.

Že duchovno je jen koníček, stejně jako např. modelářství, a s charakterem nemá vůbec nic společného?

Ano, teď už ano. stolt

#24 31. 8. 2011 13:22

majkafa
Host

Vladena napsal(a):

Majky, a já se Jirky zastanu! wink Pokud nemá maturitu, tak jeho pravopis a vyjadřování je na středoškolské úrovni, možná i více, když vidím , co někteří píší za hrubky. V hlavě to má dobře srovnaný a nějakou šikovnou holku mu také přeji. A vůbec mi nepřijde jako nějaký zbrkloun, ale celkem vyrovnaný chlapec. Teď do Tebe Majky šouchnu, jó?? Třeba s tím opravdovým životem. Člověk na začátku opravdu nemá ,,odžito", ale Ty také ne, protože jsi někde uprostřed své dráhy, takže je to také znát, víš? No, v partnerských vztazích mᚠgulᚠvětší než Jirka ! Jirka nemá ještě žádný zásek....lol

Tak to ho málo čteš. Já jsem dokonce přečetla i ty jeho hodně velké sprosárny i vzhledem k babinetím přispěvatelům, které vymazal, když mu to došlo. Já vím, co tam bylo napsáno. A taky nečteš jeho partnerská hledání a tápání, jestli jsi tohle napsala. Ale chápu, že nemůžeš číst všechno. stolt Ale to není z mého pohledu důležité. Napsala jsem to, za čím si stojím. A o to víc by měl studovat, že má dobrou hlavu a je škoda, že své schopnosti zahazuje a marní svůj čas.

Upravil(a) majkafa (31. 8. 2011 13:24)

#25 31. 8. 2011 13:25

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Blossom napsal(a):

Crabat napsal(a):

Že duchovno je jen koníček, stejně jako např. modelářství, a s charakterem nemá vůbec nic společného?

Ano, teď už ano. stolt

Já bych řekla též oblíbený slovní proslov. Občas potkám duchnu a vyhrkne na mne vodopád naučených slovních obratů. Ze začátku jsem  naletěla na vysokou ,,inteligenci", nyní ,když jsem prošla slovníkem duchovního vlákna, tak do zrcadel se mi chce kopnout. : dumbom Stydím se. yikes

Upravil(a) Vladena (31. 8. 2011 13:26)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí