6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj,
nechodí sem na babinet někdo, kdo umí programovat a zároveň má dobrý charakter?
Mnoho lidí kolem počítačů myslí na sebe, neodvádějí práci tak, jak mají. Neuvědomují si, e kdy neplní povinnosti jaksepatří, kodí předevím sami sobě. Znám pár lidí, které programovaní zkazilo, ego jim z toho narostlo a za hranice, myslí si, jak jsou dobří a tak. Proto mě napadlo zeptat se zde, za co se částečně omlouvám ostatním.
V blízké budoucnosti budu na něčem pracovat ve Visual Basicu .NET /CLR 4.0/ a kdyby se nael někdo charakterní na spolupráci ve stejném jazyce, byl bych rád. Samozřejmě praxe v oboru minimálně 2 roky.
giorgino@email.cz
Upravil(a) giorgino (30. 8. 2011 17:56)
Není tady
No tak Visual Basic .NET zrovna není moje parketa, programuju v Delphi, ale hlavně procesory PIC, Atmel v assembleru popř. v C, znalost PHP, Javascriptu, HTML (ne dynamického), návrhy hardware, ploné spoje (Eagle CAD) atd. atd. na zakázku, a pokud jde o ego, jsem myslím si normální (alespoň mi to říkalo pár zákazníků, e rozdělují programátory na dva typy lidí - se kterými se neprogramátor domluví a nedomluví, tak patřím prý k tomu prvnímu typu).
Ale samozřejmě znám spoustu "kolegů" kterým se to po prvním softu se zablikáním LED diodou vrazilo do hlavy, e se začli povaovat za programátory non plus ultra a přestala s nimi být řeč. V dnení době je to asi problém dodat práci v nějakém termínu, resp. vůbec dodat práci, protoe jen díky nedodrování termínů jsem u pár návrhářů/programátorů v několika firmách nahradil. A to mluvím v horizontu termínů půlroků na projektech, které se dají udělat za 3-4 týdny. Praxe v programování 12 let, elektronika 23 let (to je hrozný ty leta).
Čili na Tvém projektu sice nepomohu, ale zkuenosti s lidma mám dosti obdobné.
giorgino napsal(a):
Ahoj,
Mnoho lidí kolem počítačů myslí na sebe, neodvádějí práci tak, jak mají. Neuvědomují si, e kdy neplní povinnosti jaksepatří, kodí předevím sami sobě. Znám pár lidí, které programovaní zkazilo, ego jim z toho narostlo a za hranice, myslí si, jak jsou dobří a tak. Proto mě napadlo zeptat se zde, za co se částečně omlouvám ostatním.
V blízké budoucnosti budu na něčem pracovat ve Visual Basicu .NET /CLR 4.0/ a kdyby se nael někdo charakterní na spolupráci ve stejném jazyce, byl bych rád. Samozřejmě praxe v oboru minimálně 2 roky.
giorgino@email.cz
Jirko, ty mi přijde stále jak malý kluk. A taky proč tohle na duchovním?
A prosím tě, co přesně je dobrý charakter?
A kdy u jsme u toho, ty ho má? A jak to ví, e ano, jestli ho má?
To, co popisuje, je vude, nejen kolem počítačů.
Vra se od svých počítačů do normálního světa. Neer to tolik.
Upravil(a) majkafa (31. 8. 2011 7:36)
Majkafo, třeba hledá na duchovním někoho s charakterem a doufá, e ho nalezne spí, ne třeba v sekci miminek
Můj bývalý éfík kdysi pronesl, e po tolika zkuenostech s informatiky nalezl jedno kritérium, které musí splňovat : MUSÍ být enatý. ena ajáka je prý jediná osoba, které je schopna ho přinutit něco dokončit a vyinkasovat za to peníze. Větina svobodných cosi naslibuje, mezi alkoholovými dýchánky i cosi začne, ale málokdy to dotáhne do konce ... a kdy u jo, tak zase k tomu nedodají nějaký zdrojový program, podle kterého by se mohl řídit nějaký dalí aják, kdy je potřeba nějaká změna a ten původní zmizel z povrchu Zemského ... jak je prý jejich dobrým zvykem.
Tak tu, na Duchovním, moná očekává jiný morální kredit
Není tady
majkafa napsal(a):
giorgino napsal(a):
Ahoj,
giorgino@email.cz
<no flame>
Tak nevím, ale přijde mi, e se normálně zeptal, pak i popsal co tak nějak tím charakterem myslí (v tomhle případě), i kdy je pravda, e charakter člověka musí popsat někdo jiný, pokud to má k něčemu být, ale na druhou stranu si myslím, e není třeba ho za to peskovat ne ? A to, e někde hledá někoho, kdo by mu pomohl s projektem, kdo by byl spolehlivý, a kdo by si chtěl vydělat nějakou tu pětku, na tom nevidím nic, co bych označil jako "malý kluk". A na duchovním - jako programátor to třeba i pochopím - má to souvislost s tím, jak se kdo chová, jaký je. No ale třeba se pletu a duchovno je o něčem jiném. Kadopádně pokud tady čtu občas některé zuřivé flamewary (jejich hodnota v diskusích je naprosto nulová), přijde mi tohle jako nekodný dotaz.
</no flame>
majkafa napsal(a):
giorgino napsal(a):
Ahoj,
giorgino@email.cz
Já a malý kluk? No, puberta je na cestě a kdybych zejtra nastoupil do prváku na střední, mezi patnáctky bych svým mladistvým vzhledem zapadl tutově.
Dobrý charakter - neříkám, e mám dobrý charakter, ale snaím se být poctivý. A kdy jsem to zkusil na duchovním, tak jsem si říkal, e je to moná blbý, ale třeba někoho z Vás by to mohlo zajímat do budoucna. A sem také nechodí kadý. Abych se Ti přiznal, já jsem ty programátory nepochopil, znám jich řadu a s nikým z nich bych spolupracovat nechtěl. Zajímám se o to poslední dobou, předtím otec vystřídal několik pánů a ani titul a praxe v oboru neznamená, e je dotyčný k něčemu. Je problém v chlapech? Nemyslím si. Mu nebo ena, je to jedno. Ale určitě někdo s pohledem na svět a alespoň malinko intuitivní by byl fajn. Jasně proč si nepodám inzerát na jobs and so on, ale to mi přijde podobný, jako kdybych si podal inzerát na bio holku, charakterní, se zájmy o filozofii někam na flirt. Proto sorry. Nic nečekám, ale alespoň jsem to zkusil.
Vrátit se od kompů do normálního světa? Maturitu nemám, abych si nael dobrou práci. Mám jen dobré počítačové znalosti. Bavilo by mě být spisovatelem nebo malorolníkem - ani jedno není na uivení, pouze jako koníček. A taky chci jíst, mít kde bydlet, jednou budu muset mít na to, abych ivil rodinu, dítěti koupil dudlík a tak. No, třeba by mě bavilo starat se o domácnost, jene to bych musel mít dívku, která by vydělávala. Vyměnit si role. Pro mě je práce jako práce... Ten software je alespoň tak trochu tvůrčí práce, ví.
Nemyslel jsem to patně s tím jakýmsi inzerátem.
Upravil(a) giorgino (31. 8. 2011 10:41)
Není tady
Majkafa to tak nemyslela, jenom trochu tengrovala, jak ona občas skvěle zvládá.
Jinak si myslím, e to tu bylo řečeno a vichni to pochopili správně.
Jenom Ty, Giorgino, dej bacha, jsi na duchovním, a tady lidé ze elestu trávy jsou schopni vydedukovat mnohé, to není jako ty nádherné logické programy, jimi se zabývá, kde prostě, kdy proud neprotéká, tak sakra neprotéká, a nemůe tam být tím pádem jednička.
Kdo uvauje v duchovních intencích vstupuje na velmi vratkou půdu, protoe přestává pracovat s konkrétním počtem neznámých, ale v kterémkoliv okamiku se mu a dosud jasně známá veličina můe proměnit v neznámou.
A pokud sis to jetě neuvědomil.., pak záhy bude poučen.
Není tady
Není tady
mně taky zarazilo, e na duchovnu. lidi jsou tady stejní jako jinde, duchovno je jen koníček, s charakterem nemá co dělat ... takhle mi to tady bylo vysvětleno
Není tady
Mě to, Pavlo, také zarazilo, dokud tu byl ten jediný příspěvek. Ale jak říkám, lidé, co odpověděli, to pochopili správně (tedy myleno v souladu s Giorgiho otázkou) a dali tomu tvar. Potom zpětně je pochopitelné, e právě tady.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
mně taky zarazilo, e na duchovnu. lidi jsou tady stejní jako jinde, duchovno je jen koníček, s charakterem nemá co dělat ... takhle mi to tady bylo vysvětleno
A kdo to byl kdo Ti to takhle vysvetlil?
Není tady
Jsem jedno velké ucho.
Není tady
Crabat napsal(a):
Jsem jedno velké ucho.
Zeptej se ji Ty,me planuje dat ignorecek.
Není tady
Vak se vůbec netajím tím, jak mě to zajímá.
Není tady
co tě crabe zajímá ?
Není tady
giorgiono, jako malý chlapec - to je můj dojem z celého tvého psaní na babinetu. Hodně často natrefím na tvé příspěvky. Jeví se mi jako velký teoretik, načteno má kde co, ale skutek utek. A to bude i ít, ty teorie, které hlavně na duchovním předkládá, pak to bude jiná.
Jo, a co takhle začít sám u sebe tím, e bude studovat? Hlavu na to má. Mladý jsi. Tak proč kurnik nestuduje. Nemá pokud vím, partnerku. Spousta času, tak ho neproplýtvej k teoriím k ničemu. I v partnerských vztazích spousta teorie a skutek utek. Opravdový ivot je něco úplně jiného a a si to sám na vlastní kůi zkusí, pak budou tvá slova znít opravdivě. Takhle je to skoro o ničem.
Jo a pus se maminčiny sukně a postav se na vlastní nohy. Ve tvém věku u by to chtělo.
Tak se uka, teoretiku. Tam teprve dojde na lámání chleba.
Upravil(a) majkafa (31. 8. 2011 12:50)
Inu, na co se ptala Arki. Kdo Ti to takhle vysvětlil?
Konkrétně tedy, e "duchovno je jen koníček a s charakterem nemá co dělat".
Není tady
Hups a u je to tady, Giorgino. Evidentně známá veličina (kterou jsme a doteďka chápali jako konstantní) se mění v neznámou (nahodile se vyvíjející). Nu.., a má to labato...
Není tady
Crabat napsal(a):
Giorgino se tady dopustil jedné naivity, a nebo řekněme - mylného očekávání:
Toti e na duchovním fóru se zdrují lidé, kteří jsou díky svému duchovnímu přemýlení jaksi poctivějí, upřímnějí, charakternějí....
Giorgino, to je bohuel kardinální omyl, přečti si pár zdejích vláken, která se zvrhla v naprosto bezskurpulózní a podpásová uráení...
Ale nic si z toho nedělej, takovýto mylný předpoklad jsem měla kdysi taky, a nejen já.
Důkladnějí sledování Duchovního fóra Tě z tohoto omylu bezpečně vyvede....
majkafa napsal(a):
giorgiono, jako malý chlapec - to je můj dojem z celého tvého psaní na babinetu. Hodně často natrefím na tvé příspěvky. Jeví se mi jako velký teoretik, načteno má kde co, ale skutek utek. A to bude i ít, ty teorie, které hlavně na duchovním předkládá, pak to bude jiná.
Jo, a co takhle začít sám u sebe tím, e bude studovat? Hlavu na to má. Mladý jsi. Tak proč kurnik nestuduje. Nemá pokud vím, partnerku. Spousta času, tak ho neproplýtvej k teoriím k ničemu. I v partnerských vztazích spousta teorie a skutek utek. Opravdový ivot je něco úplně jiného a a si to sám na vlastní kůi zkusí, pak budou tvá slova znít opravdivě. Takhle je to skoro o ničem.
Jo a pus se maminčiny sukně a postav se na vlastní nohy. Ve tvém věku u by to chtělo.
Tak se uka, teoretiku. Tam teprve dojde na lámání chleba.
Majky, a já se Jirky zastanu! Pokud nemá maturitu, tak jeho pravopis a vyjadřování je na středokolské úrovni, moná i více, kdy vidím , co někteří píí za hrubky. V hlavě to má dobře srovnaný a nějakou ikovnou holku mu také přeji. A vůbec mi nepřijde jako nějaký zbrkloun, ale celkem vyrovnaný chlapec. Teď do Tebe Majky ouchnu, jó?? Třeba s tím opravdovým ivotem. Člověk na začátku opravdu nemá ,,odito", ale Ty také ne, protoe jsi někde uprostřed své dráhy, take je to také znát, ví? No, v partnerských vztazích má gulá větí ne Jirka ! Jirka nemá jetě ádný zásek....
Upravil(a) Vladena (31. 8. 2011 13:08)
Není tady
Crabat napsal(a):
crabe, proč se ptá kdo ? to je jedno, ne ? důleitý je, e minimálně 3x bylo řečeno, e duchovno je koníček, něco jako modelářství. e moje očekávání, e lidé, kteří se povaují za duchny se taky jako duchny chovají/jednají, je jen moje očekávání. a nikdo z těch, kdo na těch tématech byl taky a četl to, to nevyvrátil.
Není tady
Pardon, má otázka #17 byla pro Pavlu. A v článku #18 reaguji směrem k Giorgimu.
Z čeho ale dedukuji, Blossom, e tohle stanovisko (#17) také zastává?..
Není tady
Crabat napsal(a):
e duchovno je jen koníček, stejně jako např. modelářství, a s charakterem nemá vůbec nic společného?
Ano, teď u ano.
Vladena napsal(a):
Majky, a já se Jirky zastanu! Pokud nemá maturitu, tak jeho pravopis a vyjadřování je na středokolské úrovni, moná i více, kdy vidím , co někteří píí za hrubky. V hlavě to má dobře srovnaný a nějakou ikovnou holku mu také přeji. A vůbec mi nepřijde jako nějaký zbrkloun, ale celkem vyrovnaný chlapec. Teď do Tebe Majky ouchnu, jó?? Třeba s tím opravdovým ivotem. Člověk na začátku opravdu nemá ,,odito", ale Ty také ne, protoe jsi někde uprostřed své dráhy, take je to také znát, ví? No, v partnerských vztazích má gulá větí ne Jirka ! Jirka nemá jetě ádný zásek....
Tak to ho málo čte. Já jsem dokonce přečetla i ty jeho hodně velké sprosárny i vzhledem k babinetím přispěvatelům, které vymazal, kdy mu to dolo. Já vím, co tam bylo napsáno. A taky nečte jeho partnerská hledání a tápání, jestli jsi tohle napsala. Ale chápu, e nemůe číst vechno. Ale to není z mého pohledu důleité. Napsala jsem to, za čím si stojím. A o to víc by měl studovat, e má dobrou hlavu a je koda, e své schopnosti zahazuje a marní svůj čas.
Upravil(a) majkafa (31. 8. 2011 13:24)
Blossom napsal(a):
Crabat napsal(a):
e duchovno je jen koníček, stejně jako např. modelářství, a s charakterem nemá vůbec nic společného?
Ano, teď u ano.
Já bych řekla té oblíbený slovní proslov. Občas potkám duchnu a vyhrkne na mne vodopád naučených slovních obratů. Ze začátku jsem naletěla na vysokou ,,inteligenci", nyní ,kdy jsem prola slovníkem duchovního vlákna, tak do zrcadel se mi chce kopnout. : Stydím se.
Upravil(a) Vladena (31. 8. 2011 13:26)
Není tady