Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 28. 2. 2006 13:09

bylinkax
Host

nahle vrceni a kousami

Ahojky, 
uz si nevim rady s nasim prerostenym dvouletym jorksirem. Pred nejakou dobou zacal postupne vrcet a cenit na nas zuby. jak jsem se presvedcila tento vikend, dovolil si i kousnout. ne teda me, ale moji kamaradku. Vrci hlavne tehdy, kdyz na nej zvysis hlas, nebo spi v loznici a ty ho najednou rychle nechta prekvapis, ze vejdes necekane do loznice a on zacne vrcet. pokud mu reknes fuj, tak vrci vic. A o nejakem fyzickem potrestani nemuze byt ani rec.ani lehke placnuti po zadecku!!!normalne na me vyjede.
Nevim, asi jsem nezvlůadla vychovu. ale co ted?prece si od pejska nenecham diktovat!!???Kamarad mi rekl, ze by mozna mohla pomoci kastrace...nevim.
jinak je to moc mily a mazlivy pejsek, ale miva agresivni vylevy a ja nevim, co v takove situace delat...
prosim, poradte, co s nim. jak ho naucit byt poslusnym psem...aby nekousl, kdyz treba lezi a chce mit svuj klid a ty ho pohladis-zavrci.nekdy ho hlazenim prekecas, aby nevrcel, ale nekdy to naopak vystupnuje a pak kdyz bys udelala prudsi pohyb, tak je schopny kousnout....

 

#2 28. 2. 2006 14:12

Andy
♥♥-----
Registrovaný: 2. 2. 2006
Příspěvky: 45

Re: nahle vrceni a kousami

Jak tak ctu, pejsek u Vas doma prevzal vedouci postaveni :-( Co v tomhle pripade delat? Urcite by jste mu meli cela rodina ukazat, kde je jeho misto (to znamena, ze jako pes musi zaujimat ve vasi rodine posledni misto). Od teto chvile nesmi do postele, zadne pamlsky, kdyz mu budes davat krmeni, at si hezky sedne, podrz misku nejdrive v ruce a pak mu ji dej,kdykoliv si musi nechat sahnout do misky se zradlem a nesmi zavrcet, pokud by se tak stalo, pokarej ho a jidlo mu na par minut vezmi- ukazes mu tim, kdo je tady sef, nehraj si s nim, kdyz chce on, ignoruj ho,kdyz do tebe bude stouchat cumackem, uvidis, jak si bude pak vazit toho, kdyz si s nim pohrajete...atd, zkratka a dobre, vsechno si bude muset od tedka zaslouzit. Dale bych ti poradila to, ze pokud se opet stane, ze po tobe ci nekom jinem vyjede, musite ihned reagovat- stisknete mu cumak az zakvici, pripadne ho vytahejte za kuzi na krku.Musi si zapamatovat, ze tohle delat nesmi! Cvicte ho cela rodina, aby vedel, ze kazdeho z vas musi poslouchat.

Není tady

 

#3 28. 2. 2006 14:38

Ela..
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 1393

Re: nahle vrceni a kousami

Obdobný problém jsme jeden čas měli s naší pudlinkou. Taky zavrčela kvůli každé maličkosti a byla schopná po nás i chňapnout. Ale párkrát se jí vyprášil kožíšek, nekompromisně a když vyjela i po trestající ruce, dostala dvojnásob. Ten "boj" kdo z koho trval cca měsíc a pak klid. Nejsem zastáncem fyzických trestů, ale pokud získá převahu pes a člověk skáče, jak on zavrčí, je to moc špatně a musí se s tím něco udělat.   Po čase se z ní stala nejmilejší a nejroztomilejší pudlinka pod sluncem, která mé své stálé místo v naší postleli a naprosto zaslouženě požívá všech výhod rodinného zhýčkalce. Nekouše, nevrčí, venku s ní můžeme být zcela bez vodítka, protože nikdy neodbíhá, od návštěv se dožaduje pohlazení či rovnou posazení na klín, s ostatními členy rodiny a již lidského či zvířecího druhu vychází zcela v pohodě, je přátelská a pokud jí něco skutečně "nevoní", raději se stáhne do svého pelíšku, chvíli se vytrucuje a za chvíli zase přijde, jakoby se nechumelilo.

Není tady

 

#4 28. 2. 2006 15:06

ivan.
Host

Re: nahle vrceni a kousami

proběhla u Vás volba předsedy a předsedou domácnosti se stal pes. Buď jej budete poslouchat nebo je nutno vyvolat novou volbu a přehlasovat jej. Musí mu jJEDNOZNAČNĚ být jasné kdo je bos- i za cenu toho, že dostane do kožichu.

 

#5 28. 2. 2006 15:12

Kralka
♥♥♥----
Místo: Ústecký kraj
Registrovaný: 26. 1. 2006
Příspěvky: 248

Re: nahle vrceni a kousami

Musíš být nekompromisní a důsledná, nepovolit. Jak napsala Andy klidně vytahat za kůži. Do poste už nesmí. Musí mít svůj pelech a pokud bude agresivní, vykaž ho na jeho místo. Hlavně mu nedávej najevo strach. Nesmíš ani na to pomyslet. Stále si opakuj, že si šéf Ty a pes musí poslouchat. Půjde to uvidíš ...

Není tady

 

#6 28. 2. 2006 15:21

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: FM
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 2601

Re: nahle vrceni a kousami

V podstatě ouhlasím s Andy. Pes prošel pubertou a rozhodl se být alfou psem. To je většinou problém, když si pes může dělat doma opravdu to co chce a dělá věci, které dělá člověk. Jedním z hlavních problémů je spaní na gauči, na posteli. U nás taky kdysi spali psi na gauči, když jsme je chtěli vyhnat, bylo zle - hrůzostrašně vrčeli.  Nějakou dobu měli útrum. TeD´mají svůj gauč,  na ten nᚠv obýváku nesmí a není problém.
Jinak s krmením, pes si kdykoliv musí nechat vzít od pána cokoliv z tlamy - jednak kvůli třeba něčemu, co je špatné, zkažené , nebezpečné apod. ale hlavně vy jste jeho vůdce smečky a on se tomu musí podřídit. A taky, jsou-li malé děti, pak je nebezpečí o to větší, když se rozhodne psíkovi vzít něco z tlamy. Nám se osvědčil občasný "tréning" a to máme již starší vychované psy, ale opakování je matka modrousti. Na druhou stranu musí pes vědět, že mu jeho oblíbený pamlsek nechcete vzít a "sníst" , ví, že mu ho zase vrátíte, když bude hodný big_smile . Já krmivo s miskou dávám také "na povel", tedy misku nachystám, pes sedí úpřeně kouká ze mně na misku a na povel "vem si" se s chutí pustí do krmení. Kdybych byla důslednější, nestalo by se mi,že by mi psa mohl někdo otrávit, když sní něco venku - bez povelu. Jenže to bohužel taky nejsem a navíc rodina .... babičky..... smile
Co se týče trestů, mě se osvědčil jednak spíše křik, jednak "nemluvení" a nevšímání si psa , a hlavně při opravdu nepatřičném jednání psa - přitisknutí hlavy a šíje psa k zemi - je to opět projev podřízenosti.
Na druhou  stranu je ale dobré, aby pes měl své místo, kde má svůj klid a nikdo ho tam neobtěžuje , by to myslí v dobrém. I pes si potřebuje odpočinou tak, aby si ho nikdo nevšímal....... smile
Chce to každopádně konsekventní důslednou výchovu. Je to jedna ze stinných stránek yorka, je to přeci jen teriér a ti mají svou hlavu. Hodně štěstí.

Není tady

 

#7 28. 2. 2006 15:22

Andy
♥♥-----
Registrovaný: 2. 2. 2006
Příspěvky: 45

Re: nahle vrceni a kousami

Jeste, ze mas "jen" yourkshira a ne velkyho psa, to by  pak mohl byt velky malér. Dodržuj, co jsem ti radila a půjde to, uvidíš. Případně si kup knihu o chování psů ve smečce.  Já mám pitbulindu a nemám s ní žádné problémy. Držím palečky.

Není tady

 

#8 28. 2. 2006 18:54

PIPINA
♥♥-----
Místo: Praha
Registrovaný: 11. 2. 2006
Příspěvky: 31

Re: nahle vrceni a kousami

Jejda  to já mám anglického kokoršpaněla a ten je doma pánem, celá rodina máme prokousané ruce, je
dominantní a pořát vrčí, chovatelka řekla že ho  máme  vychovávat tak, že je ten poslední doma. Pořát vrčí
a štěká když mluvíme. Syn má prokouslý prst až mu slezl nehet. Třeba ho hladím a on vrtí a najednou se ožene.
Snad potřebuje psího psychologa, budou mu tři roky a ještě minimálně deset let nás bude ožírat. Je opravdu krásný a máme ho rádi, ale všichni se k nám bojí chodit. Dík za případné rady.

Není tady

 

#9 1. 3. 2006 0:01

Kamčitka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: FM
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 2601

Re: nahle vrceni a kousami

Kokršpanělé jsou zvláštní sorta psů, já si jich tak nějak podobně užila v salónu více než dost. U nich člověk nikdy neví, co udělají. Niméně platí pravidla stejně jako u ostatních dominantních psů, viz níže. Každopádně nebrala bych to na lehkou váhu, myslím, že pokud nebudete roblém řešit, bude hůř. Chce to cvičit, zaměstnat, hrát si apod. ale vše v rámci mezí, co si pes může dovolit.

Není tady

 

#10 1. 3. 2006 9:49

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: nahle vrceni a kousami

To Pipina: Psího psychologa ne. Chce to jen mu ukázat, že pánem jste opravdu vy, lidé. Pokud vám něco provede, neujde trestu, to mu musí být jasné. Naši psi (máma "chová" 30 let, německé ovčáky dřív, pak jorkšíry, taky pro potěchu leonbergra, teď je u nás i malá bílá kníračka) se taky sem tam ohnali a kdyby to mělo jít na krev, tak dostali pořádně pocítit, že pánem jsme my...většině stačilo jednou a už to nezkoušeli....chce to jasné vymezení pravidel a důslednost, to hlavně. Nepovolit, nenechat se ukecat, nenechat se zastrašit. Ty jsi pán, tebe bude poslouchat! Když se při jeho útoku stáhnete, nedivte se, že si myslí, že jste mu podřízeni.....Můj příběh: Kníračka (1,5 roku) patří mému synovi (11 let), cvičí spolu agility (takový ten psí parkur). Docela jim to jde a fena se podřizuje i příkazům jiných členů rodiny, tedy i mně. Normálně...ovšem jednou jsem příšerně nastydlá, s teplotou, rýmou..byla vyprovodit návštěvu a nechala čubinku vyběhnout před dům do parku. Když jsem ji volala, dělala, že mě neslyší, nejspíš si byla dobře vědoma, že kvůli mojí nemoci hraje právě přesilovku ona a myslela, že jí to projde....tak jsem po ní vyběhla, supící, v pantoflích, s nudlí u nosu, chytila jí (jak jinak) a důrazně jí vytřepala kožich....od té doby je to zase ten poslušný pes, co byl.....ale kdybych ji nechala čuchat a přemlouvala ji k návratu, tak bych u ní těžko obnovovala návyk přijít na přivolání....oni vědí, kdo je slabší....takže nejdřív se naučte vy doma, že páni jste vy. Když vám to dojde a budete se tak chovat, tak pochopí i pes. A hlavně důslednost. (A s tresty rozumně, přece si psa nezabijete.) Hodně rozumu k převýchově. Ahoj smile

Není tady

 

#11 1. 3. 2006 10:45

šílená.milena
♥♥-----
Registrovaný: 1. 2. 2006
Příspěvky: 97

Re: nahle vrceni a kousami

Ahoj, já mám maltézáka, je vcelku vychovanej (moc od něho neočekáváme  yikes) ), milej společník. Jediný, co mi vadí je, že spí u nás v posteli. Nemůžu ho to odnaučit, i když usne jinde, během noci se přesune za náma...co by jste radili??? Díky


každý mrak má svůj stříbrný okraj.........

Není tady

 

#12 1. 3. 2006 11:08

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 3. 2. 2006
Příspěvky: 5682

Re: nahle vrceni a kousami

Jé, tak to máte veselo...smile Ale nezoufej, tvůj pes je prostě zdravá osobnost. Je potřeba mu neustupovat a ukázat mu jeho místo ve vaší "smečce". Až to zkusí příště a to nebude trvat dlouho, upoutej jeho pozornost jednou rukou a druhou ho čapni za krk, převal jej na záda a nepouštěj, dokud jej to nepřejde. Mluv na něj, třeba: "Ty holomku, to se dělá? Chceš namlejt? Ještě jednou!"...smile  Prostě cokoliv, ale hlasový projev při "exekuci" a hlavně tón hlasu, je důležitý. Smyslem všeho toho je, psa udržet v pozici s odkrytým břichem. Čím déle, tím líp. To je pro vás výhra a pro něj trest. Hlasový doprovod je také důležitý, pes si to spojí s trestem a pokud se sjednotíte, stačí pak použít jen ten určitý tón hlasu, aby pochopil, že sranda končí. Převalení dominatního psa na záda je pro něj ta největší potupa. Jestli doma nenosí obojek, na nějaký čas mu jej dejte . Manipulace se psem je pak jednodušší. Jeden z mých známých má "psí školu" a tak mám kde čerpat moudra, nikdy psy nebije a výsledky má 100%ní... smile Hlavně nepovolit, jinak budete z pejska nešastní. Hodně štěstí.

Není tady

 

#13 1. 3. 2006 11:11

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 3. 2. 2006
Příspěvky: 5682

Re: nahle vrceni a kousami

šílená.milena napsal(a):

Ahoj, já mám maltézáka, je vcelku vychovanej (moc od něho neočekáváme  yikes) ), milej společník. Jediný, co mi vadí je, že spí u nás v posteli. Nemůžu ho to odnaučit, i když usne jinde, během noci se přesune za náma...co by jste radili??? Díky

Zavřít dveře...lol Bude remcat, ale zvykne si. (A nebo být v noci vzhůru a jak přijde, říct: "Fuj!" Ale to je dost náročné... Leda by jste se střídali... lollollol)

Není tady

 

#14 1. 3. 2006 11:15

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 13. 1. 2006
Příspěvky: 3060

Re: nahle vrceni a kousami

Já mám přerostlého krysaříka a ten má své oblíbence odstupňované.Na mě nevrčí a nevyjíždí nikdy a poslouchá.Na syna občas vrčí,ale nedovolí si vyjet a poslechne,i když nerad.Na dceru sice nevrčí,ale neposlouchá ji.A přítele má rád jen když jsem v práci.Několikrát ho i trochu rafnul,když byl zrovna u mě a přítel se ke mě přiblížil.On ho vyhuboval a musel na místo,ale za chvíli se už k němu lísá.Dává mu najevo,že on mě měl dřív než přítel.Jinak venku si nikoho nevšímá,ale běda,kdyby na něj chtěl někdo cizí šáhnout.Když proti nám jdou malé děti,tak radši odbočím na trávník a obejdu je,mám strach,aby se k němu nehnali.Je totiž strašně roztomilej.Uvázat ho před krámem nepřipadá v úvahu.

Není tady

 

#15 1. 3. 2006 11:32

Andy
♥♥-----
Registrovaný: 2. 2. 2006
Příspěvky: 45

Re: nahle vrceni a kousami

To Milena: Nebude lehke ho to odnaucit,  protoze jakmile si pes na neco privykne, bere to jako samozrejmost a je tezke psovi zakazovat neco, co jsme mu jeste nedavno dovolili.
Ja bych to zkusila takto: vezmete mu k Vam do loznice jeho pelisek, naucte ho, aby spinkal alespon v nem, kdyz ho rano najdete v pelisku, moooc ho chvalte, kdyz bude lezet v posteli, pokarejte ho. Jakmile si zvykne spat ve svem pelisku, kazdy vecer mu ho o kousilinek posouvejte az se dostanete na misto, kde by pejsek mel spat. Bude zapotrebi hodne trpelivosti a hlavne nic neuspechat, celá "akce" muze trvat 14 dni ale treba i 3 mesice, nez pejsek privykne. Nam to trvalo se stenatkem 14 dni :-)

Není tady

 

#16 1. 3. 2006 11:48

Hellga
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 3. 2. 2006
Příspěvky: 5682

Re: nahle vrceni a kousami

Ivčo: Připoměla jsi mi známou... také měla krysařičku. V zimě ji nosila na břiše pod huňatým svetrem a když se k nim někdo přiblížil, začala se pod tím svetrem mlejt a vrčet. Kamarádka vypadala, jako když má vetřelce...lollol

Není tady

 

#17 1. 3. 2006 13:27

šílená.milena
♥♥-----
Registrovaný: 1. 2. 2006
Příspěvky: 97

Re: nahle vrceni a kousami

Andy napsal(a):

To Milena: Nebude lehke ho to odnaucit,  protoze jakmile si pes na neco privykne, bere to jako samozrejmost a je tezke psovi zakazovat neco, co jsme mu jeste nedavno dovolili.
Ja bych to zkusila takto: vezmete mu k Vam do loznice jeho pelisek, naucte ho, aby spinkal alespon v nem, kdyz ho rano najdete v pelisku, moooc ho chvalte, kdyz bude lezet v posteli, pokarejte ho. Jakmile si zvykne spat ve svem pelisku, kazdy vecer mu ho o kousilinek posouvejte az se dostanete na misto, kde by pejsek mel spat. Bude zapotrebi hodne trpelivosti a hlavne nic neuspechat, celá "akce" muze trvat 14 dni ale treba i 3 mesice, nez pejsek privykne. Nam to trvalo se stenatkem 14 dni :-)

:kapitulation:Ahoj a díky za radu, určitě to zkusím. Pejskovi jsme nikdy v posteli spát nedovolili, má svůj pelíšek, kde usne a k nám se v průběhu noci přesune, lehne si do nohou, taže si toho ani nevšimnu, dveře zavřít nemůžu, spím tvrdě a neslyšela bych děcka, kdyby něco chtěly, ale psa by jistě slyšel celej barák...(kromě mě..)kapitulation


každý mrak má svůj stříbrný okraj.........

Není tady

 

#18 1. 3. 2006 15:05

andik
Host

Re: nahle vrceni a kousami

Pejsek chce s Vami spat, protoze se u vas citi v bezpeci a chce vam byt na blizku. V pripade maleho pejska bych to asi neresila, nevim. Nase cubina spi v kuchyni ve svym pelechu, je na nej zvykla od malicka, kdyby se totiz natahla u nas v posteli, tak se tam uz nevejdeme :-)

 

#19 2. 3. 2006 0:24

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 13. 1. 2006
Příspěvky: 3060

Re: nahle vrceni a kousami

Hellga napsal(a):

Ivčo: Připoměla jsi mi známou... také měla krysařičku. V zimě ji nosila na břiše pod huňatým svetrem a když se k nim někdo přiblížil, začala se pod tím svetrem mlejt a vrčet. Kamarádka vypadala, jako když má vetřelce...lollol

No mě by se pod svetr nevešel,ale takhle to vypadá,když přítel ráno odchází do práce a jde mi dát pusu a Beneček je u mě pod peřinou.Vypadá to jako by mi vrčela peřina.roll

Není tady

 

#20 2. 3. 2006 8:54

PIPINA
♥♥-----
Místo: Praha
Registrovaný: 11. 2. 2006
Příspěvky: 31

Re: nahle vrceni a kousami

Moc Vám děkuju za rady, pokusím se ale už jsem jednou po něm skočila a povalila ho na zem a přidusovala, čekala jsem až přestane vrčet a cenit - teď se nesmějte: jak jsem ho pustila, on mi skočil po rukách zákeřně a manžel mě vezl na František. Já vycházela s obouma rukama zavázanýma. Nejlepší bylo když můj syn říká: ještě že jsi stihla uvařit mami !!! No prostě se ho bojíme.
Tak hlavně mu musím nasadit předem košík, to už vím.  Ahoj všem

Není tady

 

#21 2. 3. 2006 8:59

Ela..
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 1393

Re: nahle vrceni a kousami

No teda, uf uf, to mᚠtedy pořádnýho prevíta !! Asi bych psa, který kouše celou rodinu, doma nesnesla. I moje láska ke zvířatům má své hranice .. dumbomyikes

Není tady

 

#22 2. 3. 2006 9:34

Andy
♥♥-----
Registrovaný: 2. 2. 2006
Příspěvky: 45

Re: nahle vrceni a kousami

PIPINA napsal(a):

Moc Vám děkuju za rady, pokusím se ale už jsem jednou po něm skočila a povalila ho na zem a přidusovala, čekala jsem až přestane vrčet a cenit - teď se nesmějte: jak jsem ho pustila, on mi skočil po rukách zákeřně a manžel mě vezl na František. Já vycházela s obouma rukama zavázanýma. Nejlepší bylo když můj syn říká: ještě že jsi stihla uvařit mami !!! No prostě se ho bojíme.
Tak hlavně mu musím nasadit předem košík, to už vím.  Ahoj všem

Cauky, ja tohleto jednorazove "zlomezi psa- pritisknutim" nemam rada, a i jezevcik se ti muze vysmeknout a zle te pokousat. Daleko dulezitejsi je prevence a to tim, ze se budes chovat jako vudce smecky.

Není tady

 

#23 3. 3. 2006 18:24

Ivča K.
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 13. 1. 2006
Příspěvky: 3060

Re: nahle vrceni a kousami

PIPINA napsal(a):

Moc Vám děkuju za rady, pokusím se ale už jsem jednou po něm skočila a povalila ho na zem a přidusovala, čekala jsem až přestane vrčet a cenit - teď se nesmějte: jak jsem ho pustila, on mi skočil po rukách zákeřně a manžel mě vezl na František. Já vycházela s obouma rukama zavázanýma. Nejlepší bylo když můj syn říká: ještě že jsi stihla uvařit mami !!! No prostě se ho bojíme.
Tak hlavně mu musím nasadit předem košík, to už vím.  Ahoj všem

Známí měli psa 5 let a najednou jako by mu ruplo v kouli a začal být zlý.Poslouchal jen pána a jeho manželku vůbec,dokonce ji několikrát pokousal a potom i 10letého syna.Jednou byli oba zavřený v koupelně a pes je nechtěl pustit ven,zle vrčel.K večeru přišel pán domů a jeho vesele vítal.Rozhodli se ho dát utratit,nic jiného nešlo dělat.

Není tady

 

#24 4. 3. 2006 17:35

PIPINA
♥♥-----
Místo: Praha
Registrovaný: 11. 2. 2006
Příspěvky: 31

Re: nahle vrceni a kousami

Ivčo K. tak to  je u nás, je tam pánem. Bojí se ho i naši přátelé a už nikam nejezdíme a nikdo nám ho nepohlídá. Třeba tak před měsícem sedíme v kuchyni, pes pod stolem a já nohu přes nohu a spadla mi bačkora, když jsem si jí chtěla nazout tak mi prokousl nohu. Seřezala jsem ho a nemluvili jsme s ním, dolejzal. Jenže je tak krásný. Víte někdo o nějaké převýchově nebo cvičáku??? Jsou mu tři a už je načase zasáhnout. Díky za příspěvky. Haf

Není tady

 

#25 7. 3. 2006 16:17

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: nahle vrceni a kousami

Tedy, Pipino. To já kdybych měla s rukama pokousanejma ho přizabít, tak ho přizabiju...jsem už taková, radši bych riskovala, že mě pohryže ještě víc....S tou převýchovou to je těžký. Já i moje máme jsme cvičily psy jiných majitelů (psi teda nebyli nijak zvl᚝ agresivní, jen neposlouchali)...dopadlo to tak, že poslouchali mě a moji mámu a původní majitele opět ne. Ono když se nenaučíš,jak s tím psem zacházet, tak si s tebou bude vždycky dělat, co bude chtít. Vždycky se bude snažit šéfovat a nebude tě respektovat, bohužel....Teď mě napadá, že my měli vlastně jedoho podobnýho kousavýho ovčáka, nic takovýho jsme nikdy nezažili, on nehryzal ze vzteku, hrál si jako štěně, byl hyperaktivní, zůstalo mu to do dospělosti no a takový dospělácký kousnutí to je jiný než štěněcí, že....nakonec veterinář dospěl k názoru, že musí mít nějakou mozkovou dysfunkci a že se už nezmění. Tehdy jsme měli v rodině malé dítě, to pokousání hrozilo a tak jsme ho museli dát k jedněm bezdětným lidem....jiná cesta nebyla....zkuste se ještě zeptat doktora, jestli to nemůže být něco takového....Nebo nemůže ho něco bolet, o čem nevíte? (Teda jestli to dělá celej život, tak to asi těžko, ale co kdyby...)
A jinak - hlavně, žes uvařila, to je dobře smile Ty děti maj´někdy vejšplechty big_smile

Upravil(a) Eva36 (7. 3. 2006 16:19)

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů